I love weekends!

Fredagen fortgick i ganska lugnt tempo förutom när jag livade upp ekonomiavdelningen med lite tjut, skutt och kvarkande. Jag tog med lite plommon ifrån trädgården som Lotta och jag mumsade på och plötsligt när jag tuggar som mest tittar jag på mitt halvätna plommon och då krälar det fullt av maskar. Gissa om jag fick spatt, jag höll nästan på att kräka och Lotta trodde jag hade fått i halsen - efter den första panikkänslan om att jag tuggar just nu på maskar sprang jag till toa och sköljde min mun. Så går det till att liva upp en ekonomiavd...som annars har en väldigt lugn och tyst stämning.

Hela familjen var samlad fredag kväll plus pojkvänner - det är inte ofta det händer. Härligt! Vi käkade grillat och drack lite rött till. Medan M grillade körde vi andra och hyrde lite filmer till helgen. Den vi såg på kvällen var totalt värdelös. Jag trodde att jag fått tag på något liknande Ladder 49 men det enda som var i närheten av den filmer var att han var brandman. Typiskt amerikansk film med mycket Gud.

Lördag körde vi två vändor till tippen med grenar som legat på hög sen trädfällningen innan vi började bygga poolen. Vi är inte så snabba på att göra saker som inte är kul.. Sen körde vi till Växthuset i Ksd och köpte växter till slänten mellan stödmurarna. Det blev 5 röda spireor och 2 fjärilsbuskar. Ser förstås ynkligt ut nu, men förhoppningsvis växer de till sig med tiden.

På växthuset träffade vi min barndomsvän Anita ifrån S.Sandby. Hon bor i Lund, men har svärföräldrarna i Kristianstad.

På eftermiddagen körde M, jag, Josefine och Niklas till Stackedala - M och jag sprang medan Jossan och Niklas var lata och endast promenerade rundan. Det var härligt med lite motion så där en lördagseftermiddag.

Tillagade en oerhört god rådjursgryta till middag med rött vin till. Mums!!

Såg i tidningen att en av våra grannar ska sälja sitt hus. Vi har alltid sagt "Skabbehuset" för det är väldigt fult och nergånget. Det roliga var när vi läste annonsen:

På stor tomt finner vi denna charmiga skånelänga från sekelskiftet med renoveringsbehov.
Alternativen är flera:
Renovera och få ett unikt och personligt boende i fin miljö och med en trädgård utöver det vanliga att finna i vanlig villabebyggelse.
Stycka av tomten och ge plats åt ytterligare ett hus.
Riv det permanenta och bygg ett nytt och ev större.

Hahaha, så kul! Var är den utöver det vanliga trädgården? - skulle kunna vara att där inte är en enda blomma, endast en halv meter högt gräs. Det sista alternativet är nog det enda... Riv skiten! Såg bilderna som visar gott om växande mögelsvampar i hela badrummet. Ööörrrrkkkk!!

En annan nyhet är att skabbhus nr 2 i närheten ska renoveras, minsann.

Jag har idag sorterat mina garderober - oj, hela sängen är full av kläder som jag inte vill ha längre. Alltid kul att rensa så får det plats med lite nytt nu till hösten.. eller inte - glömde just att höst och vinterkläderna ligger i lådor nere i förrådet.

Nästa vecka börjar gympan igen!!!  Jippieeee!!!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0