Julklappsjakten har börjat...eller fortsatt

 
Hej och hå,
 
Igår var jag och lillsyrran Camilla och shoppade i Malmö. Det är en mysig tradition vi har, bara vi två - fikar, myser, shoppar, snackar och skrattar. I år blir det nog två gånger - vi vill även till Väla, så det ser jag verkligen fram emot.
 
Jag hade inga stora förväntningar på att hitta något för det brukar jag inte göra, men ni anar inte vilka fina kläder jag hittade... wow! Köpte även röda, fina juliga underlägg till familjesammankomsterna i jul. Penslar inhandlades också, ni vet ju att jag ska bli mer kreativ i mitt liv och bra penslar är A o O för att åstadkomma stordåd :) Ja, jag köpte en del julklappar också, o inte en endaste till mig själv.
 
Efter en hel del timmars traskande i affärer var vi båda både ömma i fötter och rygg. Det var ganska skönt att sätta sig i bilen o brumma hemåt. Slocknade som en sten på soffan när jag kom hem och sov i en hel timme..
 
Checka in vilka underbart snygga lampor vi hittade - ja, såna skulle jag gärna vilja ha, men har ingen plats till dem. Detta var en av mina favoritaffärer - måste dit igen! Massor av kuliga saker.
 

Passade Erik i tisdags för Bella skulle till veterinären med lillkisen. Alla katter är visst sjuka... Det gick hur bra som helst och Erik och jag vi bara busade... han skulle absolut inte sova, han ville aktiveras så vi fick leka..typ tugga bitringen Valle, sprattla sig fram till skramlan, bubbla och pussa på magen. Han bara älskar när man pussar honom på magen.. han vet vad som ska komma så han börjar skratta långt innan jag har nått magen. Härliga unge!!
 
 

Idag har jag varit och lunchat på La Café med mina vänner från Atos, Mari och Christel. Alltid kul att träffa dem och höra lite skvaller... om jag saknar Atos? Nej, faktiskt inte - jag saknar mina vänner, men jobbet kan jag vara utan...visst jag älskar ju siffror och kan sakna känslan när man rapporterat färdigt en månad och allt stämmer.. det är en härlig känsla. Sen börjar man om på ny kula... ja jag saknar nog det.. Men det går väl fler tåg - även jag ska väl hitta mig ett jobb någon gång, eller så får jag vinna mina 256 miljoner.
 
Nu ska jag börja på en ny tavla - akvarell denna gång. Får se om jag fortfarande klarar av att skapa något med de färgerna..
 
Imorgon är mannen ledig och vi ska till Ikea o mysa.
 
Lev väl hörni.
 
 

Var är hon/han? Min andliga guide..

 
Nu har jag snart varit arbetslös i en och en halv månad. Känns konstigt! Förra gången jag var arbetslös, för 7 år sen, då led jag verkligen - nu njuter jag av varje dag. Skillnaden då var att jag inte hade några pengar - nu går jag hemma med full betalning :)
Det finns många som jobbar och sliter, men ändå inte har pengar så det räcker... jag lider med dem!
 
Vad som hänt på sistone? Massor!
 
Det mest spännande och fascinerande var att jag hade en gruppseans här hemma i lördags. Jag hade bjudit in mitt favoritmedium Mariel Månfalk att hålla seans för mig och mina vänner.
 
Jag tänker inte berätta vad hon sa till alla för det är deras privatsak, men kan nog säga att somliga saker var klockrena, det mesta faktiskt - de största frågetecknen var nog att veta vem som följer en viss person. Jag kan ta t.ex mina barn som endast har en person i släkten som de har träffat som har gått bort - då vet de ju inte vem det är om det inte är hon...o det var det inte.
 
Jag var sist - oerhört intressant att få lyssna på alla de andra först. Ja, jag hade ingen "person" som följde mig just då, utan detta var ett viktigare meddelande som var tvunget att komma fram, så det var min andliga guide som berättade.
 
- Din situation har förändrats ganska rejält senaste tiden och du njuter till fullo, eller hur?
- Ja absolut, jag går ju hemma, sa jag..
- Brukar du meditera?
- Ja, kanske omedvetet... sa jag..
- Du borde göra det oftare för din guide knackar ofta dig på axeln, o vill verkligen hjälpa dig
- Du kommer ALDRIG att ha ett vanligt arbete igen.
- Du kommer att ha något eget, det handlar om skrivande och målande - något du skapar
- ja, men det kan jag ju inte leva på..jag kan inte leva på att sälja tavlor..
- nej, det kan vara svårt så därför kommer du syssla med redovisning i egen regi - det finns så otroligt många småföretag som inte har en aning om bokföring - där kommer du in, och du är ju duktig på det :)
- men den sociala biten då? - jag är ju väldigt social..
- Den får du när du sysslar med den kreativa biten..
 
Snacka om hjärnspöken!
Det var en chock - inget jag har tänkt på direkt - jo, mitt skapande.
För ett år sen var jag på en likadan seans, men då var det min farfar som talade till mig och då sa han att SNART kommer din högsta önskan gå i uppfyllelse... Den högsta önskan du hade när dina barn var små, och när jag tänker efter så var jag oerhört kreativ då, målade krukor o sålde, ögonstenar och tavlor, och visst önskade jag att man kunde leva på det för jag älskar verkligen att skapa. Jag blir en helt annan person just då.
 
Ärligt så vet jag faktiskt inte vad jag ska tro..
Jag fortsätter att söka arbete, och ska försöka ta min kreativitet till en annan nivå.. Jag har ju faktiskt en utställning inbokad - till påsk!
 
Nu lite träning:
Seeya

Ibland inser man att det inte är jag liksom..

Todelido,
 
Hur är det möjligt att efter att ha sovit stora delar av dagen igår pga migrän, så kunde jag sova HELA natten utan att vakna en enda gång... helt galet!
Igår kväll hittade jag en bild på pinterest om hur man botar migrän med zonterapi - sagt och gjort - satte Mikael i arbeta med att trycka o knåda på väl valda ställen på min högra fot eftersom migränen satt ovanför och bakom mitt högra öga. Kände faktiskt en liten liten lättnad redan efter en stund och imorse var den borta.
 
Körde och tränade redan innan åtta. Träffade Emil den store på gymmet och jag berättade att vi söker en stepledare... han som har så många kontakter skulle undersöka saken närmare. Han är så snäll och rolig att prata med. Jag körde ben idag - att träna själv är både svettigare och mycket mer intensivt än när man är två, så jag var ganska svett om man säger så. Kändes gott i benen när jag körde hem.
 
När jag fått i mig lite protein började jag frysa något så makalöst - jag har hört förklaringen till det fenomenet så jag är inte unik. Tog ett skönt bad och kände lugnet flöda genom kroppen.
 
Nu är jag redo för en anställningsintervju!
 
Vägarbete, regn och lastbilar men bilfärden tog inte mer än 30 min till Tyringe. Intervjun skulle ske på Kurhotellet i Tyringe pga att de har en inhyrd som arbetar med en del av tjänsten jag har sökt, och även hon har sökt den så de tyckte det var bäst att hålla denna intervju på annan plats för att inte oroa henne.
Träffade platschef och VD - trevliga människor.
Jag har hela tiden känt att detta jobbet var inte 100% jag, och idag fick jag det bekräftat. Det är möjligt att jag kan ha fel, att sånt ändras, men vill jag satsa på ett jobb som känns sådär och gå miste om toppjobbet som väntar på mig? Nej!
Jag är kanske dum mot mig själv, och jag vet inte ens om jag har gått vidare, men jag tror det... suck, ogillar att ha val som kan äventyra min framtid.
 
Körde till Härlöv och besökte en massa affärer i hopp om att hitta den perfekta julklappen till någon speciell, men inte då. Hittade bara en massa saker till mitt hem som jag inte behöver - jag köpte inte dem..om ni undrar :)
 
Under eftermiddagen kom min huvudvärk tillbaka fast på andra sidan så jag har bokat zongnugg till kvällen igen - och missade så klart boxen med Elina. Stackars henne, hon hade räknat med mig idag... jag är en usel människa, eller i alla fall andrasortering..
 
Imorgon ska jag baka hela dagen - tjohooo - länge sen sist!
 
Ha det gött, vi hörs!

Wish me luck

Tjena tisdag,
 
Klockan är snart sju på morgonen och här sitter jag med en molande huvudvärk. Suck, började känna av skiten igår redan och den försvinner inte.. jaja, det är den där jobbiga migränen som börjar lugnt och blir värre och värre... Den försvinner liksom inte av sig själv utan måste bara växa till sig och sen pang ligger jag där, en hel dag i sängen brukar det vara, kan knappt se, inte röra huvudet - bara att uthärda en dag...sen försvinner den. Ja, jag har den konstiga sortens migrän.. inget jag kan göra åt.
 
Det har varit lite lugnt med träning på sista tiden - har haft andra prioriteringar helt enkelt.
 
I lördags fyllde min lilla gumma 21 år, och tillika förlovade hon sig med sin Niklas - såååå gulligt!
Vi blev bjudna på god lasagnette och sen supergod jordgubbstårta - mumsisch!!
Vad hon fick av oss? Massor!! Jag hade köpt en kandelaber - 1 m hög, en big Bertha, Panos Emperio träningsbyxor, hushållsvåg, en jättefin fontän och en elektrisk fotfil från Scholl samt en tavla jag målade till henne..
 
Världens sötaste Alfred!!
Världens goaste Erik!!! som älskar sina händer :)
Världens underbaraste Bella med världens goaste Erik.
Söndagen blev en riktigt skön slappedag. Eftersom M behövde vila så hängde jag med på det.... man måste anpassa sig :)
 
Igår var jag på en anställningsintervju på ett rekryteringsföretag i Kristianstad angående ett jobb som ekonom i Tyringe. Tjänsten avser ett arbete där jag kommer att ha fullt ansvar för bolagets redovisning, allt från kund o leverantörsfakturor till månads o årsbokslut samt även en del administrativa göromål. Det kändes bra när jag var där - allt var positivt och jag var nöjd när jag gick därifrån. Det visade sig vara ömsesidigt så på eftermiddagen ringde hon igen och frågade om jag fortfarande var intresserad. Jag ska träffa företagets platschef och ekonomichef på torsdag :) Får se hur det känns efter det....
 
Idag ska jag försöka kurera min huvudvärk med lite strykning..
 
Oj, måste berätta en lite scary upplevelse ifrån igår... När M hade kört till jobbet så gick jag här och pulade lite - saknade två st ljuslyktor varav en har som vi har använt ute på altanen i sommar. Jag gick ut och började leta om vi möjligtvis hade glömt  dem på en hylla eller nåt... medan jag står och kollar så hör jag en sms signal från en telefon VÄLDIGT nära mig, typ bakom hörnet eller inte ens det, bara bakom planket.. jag tänkte då att, jaja min telefon ligger på bordet där inne, det är säkert den....men vem skickar sms kl. 7 på morgonen? - kan även tillägga att det var väldigt mörkt ute.. Jag blev med ens väldigt rädd och gick in..kollade min telefon och ingen hade smsat mig...
 
Det händer konstiga saker i Vä! Fyyyy, jag kommer aldrig att gå ut där när det är mörkt igen.
 
Vi hörs!

Bubbelbad en onsdagseftermiddag är lyx

Gomorron,
 
Torsdagsmorgon.... trött! Mannen arbetar hemma idag så jag är inte ensam, men vill inte störa...
Jag låg och lyssnade slutet på min ljudbok till klockan var närmare ett inatt - guuuuud, så spännande den var! Ikväll ska jag börja läsa Stalker med Lars Kepler - gillar deckare!
 
Igår var en bra dag. Jag var och tränade rygg och biceps på gymmet, helt ensam - inte en kotte i sikte och det gillar jag. Ingen som glor, ingen jag kan glo på - bara jag, musiken och maskinerna o redskapen. Grymt.
 
 
Körde hem och städade, tvättade och fastnade i min bok. Många timmars tidsfördriv med en bok, men det är det värt. När kl var tre var jag lite frusen så jag tappade upp ett bad och somnade.. Mys på hög nivå en onsdagseftermiddag :)
 På kvällen hängde jag med M på ett cirkelpass - ja Josefine var också med :) Jobbigt, svettigt och tyvärr råkade min rygg illa ut - antagligen en vridning i kusackhoppen, men det ledar väl till sig. Den är skör och speciellt är det är vridningar.
 
Greys, världens bästa serie!! Jag satt bänkad kl. 21.. alltså, den är inte så himla bra längre, men jag kan inte låta bli att titta på den ändå - igår var det ganska äcklig - gillar inte sprutor och när de skär i människor - vid de tillfällen är min mobiltelefon så sjukt intressant...
 
När det var slut så hade ju mannen behagat komma hem från sina dubbelpass så då blev det ett avsnitt Sons of anarchy - och det är väl en serie som helt flippat ut - helt jäkla skjutgalna - spårat ur totalt - tur att det är sista säsongen för det finns ju inga medlemmar kvar i klubben.... har nog aldrig gillat den serien - för mycket död o intriger. Tacka vet jag Törnfåglarna :) eller varuhuset :)
 
Idag blir det lunch i Hörby med fd kollegor - längesen vi träffades nu. Snart en månad sen jag slutade ju...
 

Vad ska jag annars göra, om inte träna...?

 
 
Tjena,
 
I söndags blev det benträning med Josefine. Att få Josefine till att träna tidigt en söndag är som förgjort.. vi dealar fram och tillbaka o till sist får jag ändå ge mig.. Det blir alltid som hon säger - jag är helt enkelt för snäll :)
Så kl. 10 var vi på gymmet, tillsammans med en hel del andra friskusar - festar inte folk på lördagar längre?
 
Mannen gjorde färdigt duschen där nere - han har satt upp glasblock och en duschdörr - bättre än ett duschdraperi :)
 
På eftermiddagen körde vi till Veberöd för att fira Theo 2 år. Han är så liten och go och otroligt charmig. Jag hade köpt ett par mörkblå byxor, rutig skjorta, ett pussel och en burk slime :) Theo älskar att dansa - så fort han hör musik så dansar han. Cathy och Åke hade köpt en dansande robot som spelade musik, och det var så roligt att se den här lilla coolingen springa runt o göra sina moves. Snacka inte om när vi sjöng för honom - vi alla stod i en ring runt honom när vi sjöng och han dansade och skrattade hela tiden.
 
Vi blev bjudna på pulled pork - haha, tredje dagen i rad vi åt det :) banoffipaj och chokladbollar - mumsisch - ja det stod man sig på hela dagen :)
 
Så var det ny vecka igår... måndagsmorgon och jag och Josefine började med träning. Jag körde axlar och triceps
medan Jossan körde kondition. Emil kom och hälsade på - han skulle laga lite maskiner - alltid kul att prata med honom - han har alltid något nytt att berätta, om både träning och lokalerna. Han frågade om jag inte ville testa det nya gymmet i Kristianstad, och det är mycket möjligt jag gör det någon gång. Tycker det är rätt drygt med parkering i stan.
 
När jag kom hem så fick jag ett sms om att ett paket från Svensktkosttillskott hade kommit - wiii, mina nya träningsbyxor!!!
Så jäkla snygga!!!
 
Det var Cathy som inspirerade mig - hon har ett par knallgula six duece och jag har alltid tyckt att de har snygga tights men att de är för dyra. Kollade, och det visade sig att de var inte så dyra som jag först trodde så jag beställde ett par. I söndags berättade Cathy att de är sjukt små i storlekarna så hon hade fått skicka tillbaka sina S och beställa M istället - då blev jag nervös.. De passade, men de sitter som ett andra skinn ungefär :)
 
Det är helt sjukt vad tiden går fort, även om man bara är hemma. Igår var det även tvättdag - precis som nästan alla andra dagar - vi har alltid mycket tvätt...mest träningskläder :)
 
På kvällen blev det ett tabata pass - inga redskap utan kroppen som vikt istället. En rolig övning var omvända burpees...  Chill i soffan resten av kvällen - har fastnat för min ljudbok nu och ligger halva nätterna och lyssnar på den stumma flickan.. Ser fram emot min nästa bok - Stalker!!! Lär vara äcklig..
 
Igår hände en once in a million upplevelse: Akilles var kelen..
Detta har aldrig hänt. Han låg självmant i min famn och spann!!!! Wow, det börjar bli lite katt av honom :) Ser ni att hans tass kramar min arm? :)
Idag ska jag till veterinären med Alfred. Stackars Alfred är ofta sjuk... Det är Josefines katt - världens sötaste perser.
 
Tjingeling, vi synes :)
 
 

Mina katter

Att ha husdjur tillför så otroligt mycket i ens liv.
Vi har ju tre katter och de har sina egna otroliga personligheter, både på gott och ont...
 
Amadeus, en blå perserkatt, äldst, tjurigast men otroligt kelen. Han är rädd för sin egen skugga, har depressioner några gånger per år då han fnattar av sin pälskrage, äter dåligt och vill helst vara själv.

Sen har vi då Maximus, en gråvit perser som ÄLSKAAAR att kela. Han är alltid redo för kel, väldigt påträngande med sitt gosande. Han är kompis med alla och han älskar alla lådor. Han bor i en låda :) När man gör något, snickrar, tränar eller lagar mat så ska han vara med... han vill deltaga i allt.. Han har också en lite tråkig sida... När något inte passar, eller någon har varit borta för länge så går han och kissar någonstans... Grrrr
 

Sen har vi då den yngsta i skaran, Akilles, en ragdoll. Han är en tjusig katt med klarblåa ögon och jättefin täckning. En ragdoll ska vara lealös i kroppen, inte gilla att ligga och sitta högt... Vår Akilles är "ganska" lealös, men däremot älskar han att ligga högt.. Akilles är mer som än hund än en katt.. Han gillar också att kela, men det ska vara på hans villkor - ibland får man tjata att han ska komma och lägga sig hos en i soffan eller sängen, och till sist tröttnar han och kommer upp o lägger sig.

Varje gång man kommer hem från jobb eller träning så kommer oftast Akilles och möter en, men det händer att alla tre rusar ner och välkomnar en hem. När någon går ut, om t. ex M ska tvätta bilen, då sitter Akilles i fönstret och skriker på honom att komma in igen - han blir inte lugn förrän han är tillbaka inne igen..
 
Det är kul med husdjur - alla borde ha såna - visst är det en del jobb och det kostar en slant men det tillför så mycket för ens välbefinnande.
 
Kolla stilen på myspojkarna :)

Erik har blivit döpt

Tjoho,
Lördagen var ganska intensiv. Jag vaknade halv 8 o kände mig ganska stressad redan då, utan anledning så klart, men jag hade ställt klockan på 8, men gled ur sängen när jag vaknade.. Shit, jag ska garnera fem smörgåstårtor - det tar säkert lååång tid, men det var inte så farligt, tog ca 2 timmar bara, så egentligen var det lugnt, men kände ändå en viss inre stress..
Mumsisch! De blev ganska goda också :)
Så var det då dags för Erik Elias Thell Johnssons dop. Vi kom först så klart och hade parkerat utanför församlingshemmet i Svensköp. När vi stod där och väntade kom Cathy o Åke körande - de såg oss inte utan bara fortsatte köra bort från centrum...hahaha jag var tvungen att ringa o säga till dem att de hade kört lite för långt :)
 
Där var så fruktansvärt varmt i kyrkan, kan dock bero på att det är barndop o att inte barnet ska frysa, men de behöver väl inte brassa på med värmen under bänkarna så man håller på att skålla ballarna..
Ceremonin gick smidigt, vi trosbekände (är så stolt över mig själv att jag fortfarande kan den), vi sjöng 4 psalmer men jag mimade till två av dem för det var så högt röstläge så jag fick nästan hosta.
Åhh han är så söt, min lille prins - han var så snäll hela dagen - inte ett pip, han bara tittade storögt och t.om somnade till i Josefines famn under sången.
Jag hade linslusen Elliot som bänkkamrat )
 

När vi gick ifrån kyrkan så gav Henrik mig nyckeln till församlingshemmet så att vi kunde lasta in smörgåstårtorna. Vi dukade fram och hela huset blev fullt av folk - det var nog 50 pers där. Vi åt och drack, och sen öppnade Bella o Henke paketen - Guuud, så fina saker han fick. Mona hade sytt ett sånt underbart täcke till honom - wow, det var jättefint! Önskar jag också kunde skapa fina saker.
Därefter blev det kaffe och kakor samt en jättesmarrig tårta som Bella själv bakat. Så mäktigt!!!
 
Folket från södern försvann alla på en gång, då också barnen så när de kört blev det så tyst i lokalen.. Så småningom körde vi också hemåt, och hade nästan bara kommit hem då Bella ringde och frågade var jag hade gjort av nyckeln till församlingshemmet... eh, den har jag i min ficka... Ja, så det var bara att köra till Svensköp och låsa och sen hem till dem och lämna nyckeln... Jaja, en gång var jag i Svensköp två gånger :)
 
Restdag med pulled pork och senare på kvällen mumsade vi på min pepparkakascheesecake.
 
Den var jättegod!! Receptet hittar ni på Jennysmatblogg.se
Chill i soffan resten av kvällen... Imorgon nya träningstag och mer kalas - vi hörs!
 
 

Varför ser jag plötsligt spöken?

 
 
Todelido,,
 
Helt otroligt att det är en vecka sen vi var i London!
 
Har varit en ganska lugn vecka för min del - de första dagarna efter resan var jag off..
I tisdags träffade jag Trygghetsrådets representant Johan, en mycket trevlig o kul kille och vi pratade i nästan två timmar. Han gav mig tips om hur ett genialiskt CV ska se ut. Kan nog inte klaga på det jag hade med mig för det har varit till grund att jag kommit på tre intervjuer, nästan fått ett jobb - där jag tyvärr snubblade på mållinjen, men ändå.. häromkvällen ringde även ett annat bemanningsföretag angående ett jobb jag sökt för en månad sen och förhörde mig lite.. får se om de återkommer med intervju.
 
I onsdags tränade jag axlar och armar - shit vilken träningsvärk jag har haft!!!
 
På kvällen fick jag äran att passa Erik medan Bella och Henke var och storhandlade till dopet. Två timmars gos - han har börjat skratta hjärtligt nu - det är såå kul! Han älskar när man hoppar med honom i knäet och han tycker det är jättekul att titta på sig själv i spegeln - då skrattar han som bara den :) Vi hade eld i braskaminen så när jag skulle byta på honom så fick han ligga bara lite för det var så varmt och skönt här, och så klart kissade han ner både filt och handduk :)
 
Igår var jag och tränade med Josefine och då blev det rygg för hela slanten. Till lunch körde jag ner till Hörby och lunchade med Anne som har jobbat på Atos innan. Vi satt och snackade i två timmar :) Jättekul att träffa henne. Därefter körde jag hem till Bella och hälsade på en kort stund - min favoritpojke var på ett strålande humör.
 
Även träning med Josefine denna dag: Legday :) Att träna ben är bland det jobbigaste jag vet, men gillar det skarpt ändå.
 
När jag kom hem så gjorde jag en pepparkakscheesecake med vit choklad och sen fixade jag till 5 st smörgåstårtor till dopet imorgon - jag garnerar dem imorgon fm så har de vätskats till sig under natten och är så där saftiga och goda imorgon. När jag var färdig med dem så fixade jag till min pulled pork - slängde in den i ugnen och sen är den där i 5-6 timmar. När väl köttet var i ugnen var jag helt färdig!!! Totalt slut!!
 
Måste även berätta om skräcknatten jag hade inatt:
Vi gick och lade oss strax innan elva igår - plötsligt vaknade jag av att jag ser en man stå vid sidan om mig, vid benen ungefär och han tittar på mig. Jag blir skiträdd och blundar, men kan ändå inte låta bli att titta igen och då har han backat bort till dörren, öppnar dörren och backar ut och tittar hela tiden på mig - jag spärrar upp ögonen för att verkligen övertyga mig själv om att jag är vaken, och jag är vaken. Han går ut och stänger dörren... Så försöker jag intala mig själv om att det var bara en dröm, men fan... jag var skiträdd och var tvungen att kravla mig in till Mikael, och då var klockan bara halv 12. Konstigt nog somnade jag igen och vaknade klarvaken kl fem. Sen dess har den här upplevelsen följt mig hela tiden.
Var här någon inatt? Var det ett spöke?  I så fall om det nu var ett spöke, varför ser jag spöken helt plötsligt? Vi har ju hört konstiga saker i sovrummet förr, men aldrig sett något.
Jag har varit skiträdd varje gång jag har gått ut i garaget, om där nu är någon i huset - tittade in i bastun innan jag skulle duscha.. ogillar detta!
 
Nu är det pulled pork - utan rött vin!!! Jag har en vit månad :)
 
Seeya

Weekend in London

 
Tjena people,
 
Vilken långhelg det har varit - nästan oslagbart... nästan är för att jag blev förkyld i lördags :(
 
I alla fall så begav vi oss ifrån Vä i torsdags vid lunchtid, tog stadsbussen till metropolen Kristianstad och därefter tåget till Kastrup, med färdkost så klart :)
Kastrup är alltid detsamma... säkerhetskontroll, o så klart fastnar både Pigge och jag.. jaja, de hittar ju inget. Däremot kan jag tycka att de är lite slappa, ouppmärksamma... för Bodil kom nämligen igenom med en flaska vatten i väskan...weird..
Det är så konstigt, jag ogillar öl, inte alls förtjust i det här hemma, men så fort jag kommer till ett annat land så dricker jag öl - det räcker som sagt att komma till Kastrup, då ska det släckas törst med öl. Ännu mer weird..
 
Flyget höll tiden och jag slumrade så klart eftersom det är ett transportmedel - det är så sjukt sövande att åka någonting.. sitter jag i en bil, buss, tåg eller flyg - ja t.om motorcykel så blir jag sömnig, men det är inte riktigt samma avslappning på en mc som en bil så där lär jag nog inte somna.
 
Och plötsligt var vi på Gatwick - wiiiii!!!!  Helt magiskt som en av mina systrar skulle ha uttryckt sig :)
Hmmm, sen skulle vi ta tåget till London Bridge... tågstation - check, köpa biljetter - check, hitta perrongen - check, vänta en evighet - check, gå på rätt tåg - check, och sen kom vi till det mest nervösa - var tusan ska vi hoppa av?? Ingen röst som säger vilken station vi kommer till och det var nattsvart ute, men...vi kom fram till rätt station och sen tog vi taxi därifrån till Ace Hotel i Storeditch - tjohoo, vi har åkt Engelsk taxi!!
 
Vi checkade in på vårt femstjärniga hipsterhotell - vi möttes av ganska hög musik, mycket folk i bar o restaurang och oerhört trevlig personal. Våra rum var enkla, trendiga och skitcoola, med en helt underbar säng som var likvärdig min egen. Vi rusade över gatan till en liten butik och inhandlade snacks och lite drickbart och sen gick vi ut på stan för att leta restaurang. Klockan var ganska mycket så pubarna hade slutat servera mat, så vi fick bege oss till ett område med massor av restauranger, tyvärr mest indiskt och en hel hög med inkastare... så jäkla drygt! Vi bestämde oss för att ta en restaurang som inte har inkastare, så det blev italienskt denna torsdag. Hettan slog emot oss när vi kom in.. de hade en öppen pizza-ugn mitt i restaurangen, men vi orkade inte traska mer så vi beställde goda pastarätter... dock fick M gå ut och lufta sig för han höll på att rinna bort - dock inte av kryddorna denna gången :) När vi skulle betala så fick vi grannens nota - den ville vi inte ha för den var dyrare än vår :) Trötta och mätta begav vi oss tillbaka till hotellet och kröp ner under det härligt silkiga täcket och somnade bums.
 
Fredaaaa!!! Vi gick upp sju, och möttes vid åtta. Begav oss neråt London Bridge, en ca 4-5 km promenad för att besöka en matmarknad så vi kunde få lite trevlig frukost, dock köpte vi kaffe på vägen ner. Denna marknad var fantastisk - man kunde hitta allt i matväg och det var så fint upplagt alltihop.
 
Svamp och kryddor i massor!!
Dessa granatäpplen var enorma!
En drink med vetegräs kanske... inte det nä...
När vi var mätta och belåtna fortsatte vi vår lilla promenad längs Themsen mot Tower Bridge.
Det är så roligt att se kontrasterna mellan det gamla och det nya i hela staden - det är nästan som i Rom, fast Rom är ändå mer på något sätt..
Parselfie vid Tower bridge - det hör liksom till..
Kan även tillägga att vi hade ett fantastiskt väder - strålande sol och över 20 grader.
När vi passerat över Tower Bridge hade vi Towern på vänster sida - denna dag var väldigt speciell, för de hedrade alla som stupade i kriget genom att dels sälja en röd plastblomma som man har på kläderna, som vår Majblomma ungefär, och militärerna satte röda plast/glas blommor i massor runt Towern. Jag vet inte om det är en blomma för varje stupad soldat.. kan vara.. vackert var det i alla fall.
Vi fortsatte vår promenad tillbaka längs Themsen men på andra sidan och sen efter några km gick vi över igen. Vi besökte Shakespears hus, eller rättare sagt, toaletten :)

London är så himla bra för turister, dels finns det kartor lite varstans och sen på varje övergångsställe står det vilken sida man ska titta åt - LOOK RIGHT or LOOK LEFT - inte helt lätt att komma ihåg att de har vänstertrafik.
 
Eftersom jag är värdelös på kartor så var det alltid de tre som bestämde hur vi skulle gå..
Så medan de hade kart-kul, tittade jag på allt annat...
Som t.ex St Pauls Cathedral tvärs över Themsen, och tänkte med ens på Charles o Diana..
 

Hittade ett fantastiskt trevligt ställe att intaga lite vätska på inte alls långt ifrån London Eye... eller kanske 1-2 km.. Smakade Ginger Beer för första gången och blev förtjust - jag som inte ens tycker om ingefära.
 
Som sagt, inte långt ifrån London Eye..
 
Kilometerlånga köer för att åka denna attraktion - inget vi kände för - dels är Bodil höjdrädd och sen går den så himla långsamt, typ som yoga eller nåt - no way - boring!!!
Lite speciellt var det att skåda Big Ben.. det hör liksom till att man ska uppleva Big Ben - det är som Rom och Colosseum.
 
 

En sak som gjorde mig överväldigad - det var att ALLA byggnader är fruktansvärt stora - vi såg inga normala byggnader - de är KOLOSSALA, magnifika och storslagna.
 
Plötsligt kom vi fram till en park..
 
Kl fyra hade vi bokat in The London Dungeon - en av Londons mest skräckfyllda upplevelser - det utspelar sig nere under Londons gator o torg och tog oss igenom stadens mörkaste historia, med både skräck o humor - speciellt nu när det var halloween.. Det var mycket proffsigt gjort av skådespelarna, och man fick hjärtat i halsgropen mer än en gång.. En annan blev ju så klart utsatt - jag blev torterad så blodet stänkte över publiken och Pigge kissade på sig.. fast inte på riktigt :) Kl. var sex när vi kom ut därifrån och det kändes som tio.. Vi hade egentligen pratat om att ta taxi tillbaka till hotellet, men vi började promenera och med hjälp av vätskekontroller så var vi nästan hemma på nolltid :)
Här är en av vätskekontrollerna :)
Inte långt ifrån vårt hotell hittade vi en restaurang som tilltalade - new moon. Vi beställde en meny med en stor biff och sen åhhhh, världens godaste efterrätt - ljummen lite kletig brownie, med mint glass och chokladsås - alltså Bodil och jag höll på att storkna så gott det var.
 
Idag var det ju Halloween och det var ju inget man kunde undgå... haha, folk gick ensamma utklädda i allsköns skräck-kostymer precis som ingenting - det var häftigt. På hotellet var det stor fest in the topfloor, 7:e våningen - partyvåningen, och konstigt nog hördes ingenting ner till oss som bodde på femte våningen. Denna synen mötte oss när vi kom hem.
Kan berätta att dagens promenad resulterade i ca 28 000 steg - över två mil.

Sov lika gott som föregående natt och sen var det upp igen kl.sju. Jag vaknade redan kl. halvsju av att jag kände mig förkyld, men tänkte att det är nog bara lite morgonsnuva - jo, tjoballe - det var det inte!!!!!!!
Idag lördag duggregnade det lite på förmiddagen. Vi gick ner mot St Pauls Cathedral först - träffade på detta fordon..haha, han hade otroliga problem att växla.. :)
Så kom vi fram till katedralen - ännu en pampig byggnad, så klart.
Idag skulle jag äntligen få uppleva Harrods, så vi promenerade och promenerade och plötsligt hade vi Buckingham Palace framför oss :) Hur tusan läser de en karta egentligen???
 
Jaja, vi kom till Picadilly circus före Harrods också.. de kartläsarna..suck!
 
 

Och de som gillar Mustanger missade något...
 

På vägen mot Harrods, vilket tog en jäkla tid eftersom de inte kan läsa kartan... :) så gick vi inom Hard Rock affären för att Pigge ville dregla lite.. sen kom vi fram till Hyde Park där vi satte oss och tänkte på filmen You´ve got mail - eller i alla fall jag. Har ingen aning om den utspelar sig där, men det kändes bra att tänka på den då.
 
Sen gick vi lite till och sen....wow... alltså jag är ju lite frälst i fina bilar och de här var fina - och vilket ljud!!!! De gasade fint när de stod vid rödljuset och sen när de drog iväg var det inte i 50 precis... hahaha där dreglade jag nog lite eller så var det näsan som rann..
 

Äntligen Harrods!!! Jag dör!!! Vilket skådespel, vilken låtsasvärld - jag kände mig sååå malplacerad så det var inte klokt. Jag vågade knappt röra några kläder för rädsla om de skulle komma fram o fråga om jag skulle prova något och inte ens prova hade jag väl inte haft råd med..
Pralinavdelningen var nog min favorit, men kilopriset på chokladpralinerna var 85 Pund per kilo, alltså över tusen svenska hahaha.  En klänning av något känt fint märke, bara ett figursytt fodral för 1250 pund, alltså 15 000 SEK jaja som hittat :)
 
Ja, som sagt en lite annan värld än den jag är van vid, men det var roligt att få uppleva..
I de kvarteren var det ganska svårt att hitta något ställe att käka lunch på, för en normal peng om man säger så... och till sist hittade vi ett sunkigt Starbucks... sunkbaguette till lunch och en kaffe... åhh, Ms lilla Espresso var så söt :)

Långpromenaden Allan tillbaka till verkligheten och vår favorit vätskekontroll där vi provade Pimms öl med frukter - ja, jag var så förkyld så jag hade varken smak eller lukt men jag var ju törstig ändå och det var gott med lite apelsin och gurka.
Där stannade vi ett bra tag och släckte törsten - där kom mer och mer folk och till sist var där inga platser kvar - jättemycket folk både ute och inne. Härligt ställe!
Sen hade vi ju planerat att vi skulle äta på samma ställe som igår eftersom det var sååå gott!!! Traskade dit när magen vrålade, just bara för att upptäcka att där var stängt - men va fan!!! Allt var stängt i hela det kvarteret - de har alltså stängt på helgerna och öppet på vardagar - suck.
Hittade en enslig pub som serverade mat - för det första var det väntetid på 40 minuter och för det andra så var det inte många maträtter kvar eftersom de var enda restaurangen som hade öppet så maten hade tagit slut - M beställde åt oss eftersom vi tog samma mat - abborre. Sen ville vi ha vin och frågade vad de hade för nåt för de hade ingen vinlista - då står hon två meter bort och visar flaskorna..precis som vi skulle kunna se vad det är för vin och sen kunde hon inga priser utan fick kolla varje flaska efterhand, så vi tog öl... När maten kom så fick jag ingen - då trodde hon att M och jag skulle dela en portion eftersom han beställde... om nu det hade varit så skulle man i alla fall kunna tänka sig få en tallrik.. ja, min mat kom ju när de andra hade ätit upp.. men jag slapp betala för den :)
 
Vi gick hem, jag mådde uselt så jag slängde mig på sängen med ett paket näsdukar, nässpray och Pringles.
Herrskapet pratade halva natten och vi kom i säng vid två - fy usch, imorgon är det hemfärd.
Kan här tillägga att vi gick ca 32 000 steg idag. (mobiltelefonen berättar hur lång stäcka och hur många steg)
 
Sov som en stock, vaknade med hjärnan full av snor, men kände mig något bättre.
En dusch gjorde underverk - packade det sista och vi checkade ut vid åtta.
 
Åt en god frukost, promenerade ner till London Bridge, tog tunnelbanan till Elephant station och sen tåget till Gatwick. Planet var försenat men vi var i alla fall hemma vid 19.
Sista bilden för denna resan - vi ser helt ballögda ut, men det gör man när man har varit i London :)
Trötta i fötterna, hungriga och oerhört nöjda med denna jätteroliga och intressanta resa. Fy bubblan vad vi har roligt ihop. Ångrar absolut inte att vi avbokade Polen för den här resan. Spaa kan man göra hemma :)
 
Tack o hej för denna gången :)

RSS 2.0