Äntligen premiärdopp för mig

Idag har jag tillbringat all min tid vid poolen och det har varit såååå härligt!



Niklas och Josefine tar sig ett dopp.



Ni ser att vi har kommit ganska långt med vårt poolbygge.. Dock är det ju ganska mycket kvar men det får ta den tid det tar - huvudsaken är att vi kan bada. Ställningen som rullar upp täcket har kommit på plats nu ikväll.
Tror att vi nådde upp till 28 grader i eftermiddags. Gissa om det var skönt att slänga sig i plurret... och jag är ledig imorgon! Ska nog jobba lite på min bränna då också.

Ha det gott och tack för igår Bodil och Pigge.

Sommarfest och Tyskland

Arbetsfredagen bara liksom gled förbi som i en dimma. Hade mycket att göra som vanligt men emellanåt var jag inte riktigt fokuserad och det blev mycket snack och förhoppningar inför kvällens planerade sommarfest. Redan kl. 15 stämplade jag ut, bytte om och fixade till mina heta bananer. Jag hade på mig vita byxor, gult linne,vit tröja och ett par gula converse - somrigt och fint. Jag målade två stycken bananer i ansiktet och sen var jag redo för fest. Michael O fick två små söta bananer på kinderna.

Sen skulle vi transportera oss till Söderto, en bit utanför Hörby där festligheterna skulle äga rum. Jag fick åka med i Annes cabbe, och mitt hår höll på att blåsa av. Vilken tur att jag inte hade fixat frillan.




Lotta och Rickard i kepsgänget som vi mötte i 10-kampen.

Välkomstdrinkar, ja det blev ju några stycken... fotografering och sen 10-kamp. Det var jätte roligt. Hot bananas började segt, vi låg under med 0-3, men tog in raskt på det andra laget vi mötte, så till slut vann vi med 6-4. Bland alla lagen kom vi delad tvåa - ganska strongt ändå tycker jag. Det var frozen tigers som tog hem segern och stoltserade med sina medaljer hela kvällen.


Segersång




Ann håller dem uppe med bast..

Vi grillade kycklingspett, sjöng snapsvisor, dansade och plötsligt var det dags att åka hem. Jag fick skjuts hem av en kollega som ändå nästan körde förbi mitt hus. Var hemma strax efter midnatt och slängde mig i sängen så fort jag kunde för jag skulle snart upp igen - Tyskland om någon timme...

Vaknade halv tre av att där klättrade en jättestor spindel på Mikaels sänglampa. Den var gigantisk, säkert 10 cm i diameter och jag var vettskrämd. Trodde först att jag sov, så jag reste mig upp, men jag såg ändå den där äckliga spindeln röra på sina tre ben... konstig spindel som bara har tre ben.. Jag kröp under täcket och vaknade halv 5 när klockan ringde. Det måste nog ha varit en mardröm ändå...

Shopping i Tyskland. Sitta och skumpa på en buss är ingen höjdare, speciellt inte genom Danmark så jag sov mesta tiden. 2,5 timmar smakprovning och inköp av alkoholvaror ger en viss tillfredsställelse så vi var ganska glada när vi äntligen kom hem igen. Tyvärr så hände en liten olycka när vi skulle lasta av bagaget på bilen, en av våra kassar som var fulla av flaskor föll i gatan och en av de röda flaskorna gick i kras tillsammans med våra nyinköpta tröjor.. Mikaels vita H2O tröja blev röd. Efter 3 tvättar och diverse kemikalier finns där tyvärr fortfarande spår efter olyckan, men de är ganska obetydliga jämfört med vad de var efter första tvätten. Olycksplatsen såg verkligen ut som en trafikolycka - tänk er själva en liter utrunnen tjockflytande jordgubbsapertif. Det såg ganska skrämmande ut.

När vi käkat och jag skulle hämta fläckborttagningsmedel hos Bodil kom vi på att vi var mer sugna på vin och det var ju en sån härlig sommarkväll så vi fortsatte vår vinprovning hos dem några timmar till.


Med sorg i hjärtat

Vilken sorg! Jag rös i hela kroppen när jag hörde att Michael Jackson var död, och jag som inte ens har träffat honom än. Somliga har en önskan att träffa Nanne eller Paulo Roberto, men jag har alltid haft en önskan att träffa Michael Jackson. Trots att massmedia har pekat ut honom som världens freak så i mina ögon har han alltid varit världens bästa musikgeni och faktiskt även sett bra ut. Dock har han de senaste åren sett lite plastig och onaturlig ut.. men han har haft fin mun och fina tänder..

Detta är en av mina främsta favoriter


FESTligheterna närmar sig med stormsteg

Haha, vilken fyndig överskrift...då det stormar ute


Hej hopp imorgon är det fredag och fest!!!!!!!!

Skickade ut ett mail till mina kära lagkamrater, resten av gänget i hot bananas om att vi behövde gemensamt anstränga våra hjärnor för att komma på idéer till vår utsmyckning. Ingen, absolut ingen har kommit med någon briljant idé, förutom jag då som hittade ansiktsfärger i receptionen och den idén hängde Micke med på så han och jag ska i alla fall vara målade. Jag funderar på att måla en banan från pannan ner till bröstet ungefär... eller inte. Sen ska jag ha knallgula converse och ett knallgult linne.

Min kollega Magnus är med i laget "red devils" och jag har världens häftigaste djävulsmössa som jag köpte på ölfestivalen i Bremen, som han ska få låna. Min chef lånade den i fjor på en hattfest och hon vann första pris. Den gör succé!

Idag har vi ätit sommarlunch på Elisefarm - golfarnas Mecka i Hörbytrakten. Laxburgare med nypotatis och god sås. Vi satt ute i det lite väl vindiga vädret. Fy bubblan vad det blåste, och jag satt med ryggen emot vinden och hade håret i ansiktet hela tiden och maten som flög iväg från tallrikarna. Trots vinden så var det en mysig stund med mina kära kolleger, och väldigt god mat.

Jag kan även berätta att vi har 26 grader i poolen!! På söndag ska jag ta mitt premiärdopp - jag kan nog behöva en nedkylningschock av kroppen då är jag rädd. Har tagit semester på måndag för säkerhets skull....

Vi hörs på söndag - ha det gott

Snart semesterlunk, eller...

Fick ett tips idag att jag skulle läsa Lindas blogg - Hahahahaha Bodil, man säger inte så! Undrar hur du klarade dig ur den där pinsamma situationen...

Känner mig lite stressad för tillfället - inte alls för att jag behöver känna mig stressad, men jag har alltid tusen saker att göra, men jag är expert på att skjuta upp saker och ting och till sist blir det lite mycket på en gång.

Igår körde jag och storhandlade på Willys och där var nästan inget folk!! Eftersom kl var fem brukar där alltid vara jättemycket folk, då många kör inom när de slutat jobba. Har hela Kristianstad semester eller? Fattade ingenting. Det jobbigaste med storhandling är att plocka upp varorna ur bärkassarna när man kommit hem - Guud, vad det är tråkigt och jobbigt! 

Igår kväll skulle jag vara lite duktig så jag sprang 4 km!! Kl var halv tio och efter det var jag ju jätte pigg..

Fick min efterlängtade bok igår, nr 3 i Twilight serien så jag läste till kl var över midnatt. När jag väl släckt kunde jag ändå inte sova så jag låg bara och tänkte på att jag snart skulle gå upp... hopplöst! Jag somnade inte förrän 1 och fick hela 4 timmars sömn inatt.

På fredag har vi sommarfest på mitt jobb och vi ska så klart leka. Vi har även blivit indelade i lag och jag tillhör laget "hot bananas". Vi brukar alltid klä ut oss lite på våra fester, men hur ska en het banan se ut?

På fredag kommer vår soffa!!! Jag hinner nog inte ens provligga den förrän på söndag och då kommer jag säkert att ligga där hela dan..

Premiärdopp!

Måndag och fy bubblan vad det var svårt att ställa om sig till jobbtänk imorse. Det blir ju knappast lättare av att veta att det är varmt och skönt ute, att sommaren äntligen är här och barnen är hemma och njuter vid poolen.

Jag ringde hem strax efter lunch och frågade vad tjejerna gjorde - Schteker, var svaret. De låg och stekte vid poolen och hade även badat några gånger - premiärdopp i nya poolen i 22 graders värme. Ska nog lite högre upp för att jag ska slänga mig, men förhoppningsvis blir det denna veckan.

Helgen har varit lugn och skön. Midsommardag var jag uppe i ottan och putsade fönsterna och sen hjälpte jag Mikael med att skruva golv. Jag tror att jag använde närmare 1000 skruvar och nu är halva golvet färdigt.

Ikväll hämtade jag mitt pass. Vilken tur att man visar det så sällan!! Fruktansvärt!! Vilken usel fotograf som godkänner något sånt, eller så fick jag kanske fel...

Styrketränade med Josefine ikväll och varken hon eller jag var särskilt motiverade. Det blev ett kortpass. Måste!!  Det har varit en äthelg, med massor av god mat och godis. Karaktären är inte den bästa när man har ständigt sug i magen.. och har jag väl vant min mage med mycket mat en dag så förstår den inte att det bara är en engångsföreteelse - nej, den vill ha något att arbeta med hela tiden.



Nu kallar sängen - natti!



Midsommarafton 2009

Det blev en lugn och skön förmiddag, och en stor förväntan inför kvällen började så sakteligen sätta sig på plats då jag stod i den långa kön till jordgubbarna utanför Konsum, eller kanske då vi med en fin systembolagetskasse tog en promenad till Bodil och Pigge. Det hade precis kommit en rejäl regnskur, men just då var det klarblå himmel och ganska varmt så vi tog var sin burk och begav oss ut i naturen, till kohagarna och vandringslederna i trakterna runt Wä i jakten på midsommarblommor. Det blev en mysig stund och en fin bukett sommarblommor trots Tors muller i horisonten och att Bodil glömde sin cider i kohagen.

Strax innan fyra kom Jessica för att skjutsa oss till Tollarp. Precis när vi närmade oss gränsen intill Tollarp så kom Bodil på att hon hade glömt jordgubbarna på vasken hemma.. En något irriterad och sur Jessica vände bilen mot Wä igen för att hämta Bodils förbaskade jordgubbar, vilket resulterade i att vi var 20 minuter sena.

Elina och Mats hade i förmiddags satt upp tältet på uteplatsen, pyntat med björk och dukat fint, men sen blev det ösregn och halv storm så tältet hade blåst sönder så när vi kom var tältet borta.

Det var ganska fint väder när vi kom så vi satt ute och fikade med kaffe och chokladtårta - Åhhh så gott!!

Sen gick vi in för att förbereda midsommarbordet... och det blev sååå fint och sååå gott!!





Mat mat mat mat mat mat - vi var hungriga, och mätta blev vi.









             







Bilderna talar för sig själv - det var en kul midsommar!! När maten var uppäten så var det dags för lek....



De här använde vi då. Hur svårt kan det egentligen vara att kasta en stövel framåt, fast underifrån bakåt? Om man har lite kraft i kastet så kan man komma över hustaket bakom sig... och har man gummiarmar så går det hur bra som helst att komma framåt då, fast ändå underifrån bakåt. Jag kan berätta att laget jag var med i, Bubbles - vi var ganska kassa, faktiskt överhängande värdelösa i den här grenen.

Däremot pilkastningen vann Bubbles överlägset över Guldfiskarna.

Irländsk julafton + kasta och fånga vattenballonger var en spännande match. Det var en del tävlande som tog några extra svängom precis innan de skulle fokusera på vattenballongerna. Kerstin var till och med och hälsade på busken, men Bubbles låg några steg före Guldfiskarna och vann till slut.

Efter jordgubbarna och mellan skurarna gjorde vi den sista leken och då använde vi en kamelkyss och toarulle. En intressant lek som faktiskt är svårare än man tror..

Tyvärr har jag inga foto från lekarna, men har något svagt minne om att Elina fotade min rumpa när jag kastade stövel och då har hon säkert tagit fler foto, alltså inte på min rumpa utan på andra kroppsdelar...

Det var en helkul kväll med lagom av allt!


Glad Midsommar!!

Jag vill önska alla mina nära och kära en underbar midsommarafton! Jag själv kommer att tillbringa eftermiddag och kväll i Tollarp hos mina vänner Elina och Mats.

Här kommer lite bilder från andra midsommaraftnar..



Bella och Matilda för mååånga år sen..



Midsommardans i Satserup



Min syster Catharina hos Camilla och Peter i S.Sandby



Midsommarmys i Wä



Uffe testar min klänning..



Hmmm..



Midsommarstång i Svensköp





Innan vi skulle klä midsommarstången var det någon som ville vara lustig... Hos Catharina och Åke i Lund





Förra året hade vi överraskningsfest för Åke som fyllde 50 år.



Då lekte vi...



Och Åke var skiträdd...hahaha

Imorgon kommer det fler bilder...

Ha nu kul ikväll, njut av att sommaren (?) är här!!

Kramkram

Telefonförsäljare

Varför förstår inte telefonförsäljare att om man har anmält sig till Nix registret så är man inte intresserad av att de ringer hela dagarna. Vill jag ha något så finns det andra ställen att leta upp bra erbjudande på. Oftast låter jag nog väldigt sur och irriterad då jag svarar en försäljare när de stör mig på min värdefulla fritid så de vill nog inte föra några längre konversationer med mig, men är jag bara glad som jag var idag - tre dagars ledighet framför mig, då kan man inte vara något annat - så kan ett sånt samtal vara hur länge som helst. Idag ringde en säljare från ett telefonbolag som var beläget i Karlshamn och han berättade att han skulle fira midsommar på Hanö. Vi pratade hur länge som helst om midsommar, väder och vind tills han slutligen kom fram till att han ville att jag skulle byta mitt mobilabonnemang, men eftersom jag nyss köpt ny mobil så gick inte det, och sen var det internet - det är alltid roligt att få dem att inse att de inte klarar av att leverera det vi vill ha och mobilt bredband är vi inte intresserade av. Han fick inget sålt, bara en trevlig pratstund.

Nu har jag läst klart andra delen i Twilightserien och skulle börja på del tre, men så kom jag på att jag inte har del tre utan fyra istället.

 

Dessa har jag läst och har ni inte redan gjort det så måste ni - de är udda och jättebra!!

Jag började arbeta lite tidigare än vanligt idag, var på jobbet redan vid 6.30 för att kunna hålla helg redan strax efter två. Mycket trafik och mycket folk överallt - var tvungen att köra och handla och det skulle jag inte gjort för det gjorde alla andra också. Jag blir så trött på människor när man måste trängas med dem i affärer. Det äckligaste jag vet är folk som luktar illa och det var gott om såna på Willys idag.

Jag köpte inga jordgubbar som jag hade tänkt för de såg inte så fräscha ut, vilket resulterar i att jag måste gå upp i ottan imorgon och försöka hitta några liter någon annanstans.

Min söta lillasyster Camilla skickade gulliga foto på min systerson Elias. Jag pratade med honom i telefon igår, han är bara 4 månader och ett underbarn - han sa - hej min älskade moster, fast på bebisspråk då, men jag vet så klart att det betydde det..



Här är lille tuffingen Elias 4 månader - en riktig sötis!





Midsommarafton imorgon och jag som har sagt att vi ska ta första doppet i vår pool då....vi får väl se - blir det 30 grader så ska jag fundera på saken..

Nu ska jag göra kycklingspett!

Seeya

Idag har en helt ny värld öppnats för mig..

Jag har internet på min telefon!! Hahaha, jag har i och för sig haft det innan också, men det har inte varit lika roligt för då kostade det...

Idag har vi bott i vårt hus i ett år - helt sjukt vad tiden går fort när man har roligt. Det har verkligen varit ett mycket händelserikt år för oss och huset. Det har fått en rejäl skönhetsoperation både inomhus och utomhus. Vi har dock en del kvar men det är mest finlir. Tvättstugan är väl den största väntande förändringen som vi har framför oss, men det får bli vintergöra - inget inomhusarbete denna sommaren tack.

Shopoholic som man är, och har då beställt Oriflame av min syster som M var och hämtade idag. Alltid kul med lite ny make up. Nu när man börjar bli gammal och skrynklig behövs det mycket krämer...älskar krämer och gott ska de lukta.
Jag frågade så klart om syrrans mage och han sa att den var rejäl.... Hon som lovade att skicka ett foto på sin stora bebbe-mage till mig, men har inte gjort det. Tråkigt! Jag vill ju se!

Ikväll har jag sprungit. Löpning är inte min grej, men det känns alltid så himla skönt efteråt, så det är därför jag gör det. Det gick förvånansvärt bra idag med tanke på att jag inte sprungit på mycket, mycket länge.



Jag delar mitt hjärta med Er!!

Kramkram

Solen har återvänt!

Trodde knappt mina ögon när jag såg solen stråla imorse när jag drog upp persiennen. Då finns det hopp i alla fall.

Igår var jag och köpte lite nya blommor - ville ha några till min balkong som är ganska stor och tom. Så här blev resultatet - ganska fint tycker jag.





Så här ser vår ingång ut - placerade även det lilla cafébordet och stolarna vi fick av mina kära vänner i inflyttningspresent där nere istället för på balkongen - behöver knappast två set där uppe. Har köpt mörkblå dynor med vita stjärnor på - jättefina, men tyvärr är det inte alltid fint väder så jag har inte provsuttit dem än - men de passar fint i alla fall.



M har varit på bättre humör idag då solen sken - igår var han kompis med Tor, typ ett åskmoln för att det regnade och han kunde inte arbeta med poolen. Jo han gjorde lite mellan skurarna, pumphuset blev nästan färdigt i alla fall.



Idag har han arbetat hela dagen och säkert njutit varje minut - han älskar att arbeta med trä. Se så långt han kommit..







Det artar sig, och nu är det inte långt kvar tills han börjar lägga golvet.

I förmiddags hörde jag att grannen var ute och klippte sin häck. Då kom jag plötsligt ihåg att vi också behövde det.. sagt och gjort - Vi har ju aldrig haft en häck förut så vi har ju ingen tjusig elektrisk pryttel som grannen har, utan en stenåldershäcksax som vi säkert har lånat av morfar för 15 år sen. Grannen och frugan hade hållt på ett bra tag innan jag och Isabella kom ut till vår överväxta häck. Vi har kanske inte lika lång häck som grannen men med tanke på att han kör elektriskt så borde hans inte ta så lång tid, men vi var färdiga långt innan honom.  Ja, resultatet är kanske inte lika jämnt, men nu kan man komma fram på trottoaren i alla fall.

Medan vi höll på att klippa häcken satt där en äldre man på busshållplatsen och kollade in oss hela tiden medan vi arbetade. Jag tänkte inte särskilt mycket på det, kanske mer att bussen kommer väldigt sällan på söndagar... Vi blev färdiga och gick in. Efter kanske tre timmar skulle vi köra och handla och då sitter den äldre mannen fortfarande på busshållplatsen... Vi tittade nog väldigt konstigt på honom för när vi kom tillbaks var han borta.  Men alltså, hur kul är det att sitta på en busshållplats i 4 timmar?

Nu ska jag titta på Selma - då får man kanske se henne äta passionsfrukt utan sked, typ....

Ha det!



Jessicas student

Igår var det nog den våtaste dagen på mycket länge! Efter Josefines avslutning tillbringade vi eftermiddagen inomhus då det regnade massor. Vid halvfyra körde vi in till stan för att leta parkering, och det var mycket lättare än väntat. Precis som alla andra styrde vi stegen mot Söderport och allt oväsen. Härlig stämning trots ösregn.

Jag fick ringa till Bodil för det var helt omöjligt att hitta dem bland alla paraplyer. Utgången gick snabbt, Jessicas klass var i början så vi blev inte så hemskt våta innan vi fick krama om henne och gratulera henne till studenten. Så himla synd att det regnade - en sån här dag vill man minnas med solsken!



Trots regn var det en mycket lycklig Jessica som kom springande till oss!!



Så här fin var hon utan all extra utsmyckning

Vi körde hemåt och väntade på Henke som också skulle följa med på studentfesten. Vi hade sån tur för när vi gick utanför dörren slutade det regna och höll sig nästan ända fram till deras ytterdörr. När vi kom in var Jessica i full gång med paketöppning. Hon fick så otroligt fina presenter, en helt underbar tavla som var väldigt lik den här:



och sen fick hon fantastiska smycken. Vi blev bjudna på kassler och kyckling med potatissallad och massor av goda grönsaker och frukter  - jättegott!!! Ungdomarna roade sig kungligt, de skålade för Jessica så klart och för att Simon fick en idé, och för att det regnade, och för att det var fredag, och för att bananerna var gula, och för att Lindas hår var rött....osv


Linda, bella och Henke ser nöjda ut.



Haha Simon och Markus höll täten! Syns det??



Kaffe, goda småkakor och tårta serverades - vilken otroligt fin tårta Bodil hade gjort - och goooood var den också - nu vet jag vem jag ska anställa som konditor om ett år... Det bjöds även på sololja eller det luktade som det i alla fall, och smakade som när man slickar på en inoljad kropp.

Ungdomarna stack till stan och lämnade de gamla hemma.... och vi klarade oss hur bra som helst själva, fast Pigge fick lite problem....varje gång han skulle tömma sitt glas så stänkte det upp i hans öga och det sved, hahaha och sen fick han en fluga i näsan - han har ju så stora näsborrar, stackaren.

Hemgång vid två eller nåt och denna gången gick jag rakt.


Josefine slutar nian idag!!

Min lilla pluttis har blivit stor, hon går in i vuxenlivet idag och hon gråter...



Så här fin var hon kl 7 imorse, innan hon gick ut i ösregnet. Klänningen blev hon förälskad i när hon såg den i Damernas värld och vi hade en sån otrolig tur när vi skulle köpa den - där var nämligen bara en kvar i stl 38.

Avslutning i kyrkan i Hörby. Mycket duktig kör och hela ceremonin var väldigt stämningsfull, det var t.om så att jag fick en tår i ögat när sista låten sjöngs - Gabriellas sång. Sen gick vi till skolan för betygsutdelning och ett sista farväl till skolkamraterna. Det var många som grät.

Sen fick vi promenera en bra bit i ösregnet till bilen och lilla gummans lockar raknade....men hon är en skönhet ändå.



Lycka till nu i vuxenlivet och njut ordentligt av ditt sommarlov!! Det är snart höst och nya spännande äventyr väntar, typ läxor och nya kompisar. Puss puss

Varför ska alla ha pass när jag ska ha det?

Efter jobbet idag så körde jag och Isabella till stan för att jag hade tänkt skaffa mig ett nytt pass eftersom det andra går ut imorgon. Behöver man egentligen pass till Tyskland?? Oj!! Näeh, det ska man väl inte behöva...

Ja i alla fall så var där alldeles för mycket folk som just behövde nytt pass idag så vi brydde oss inte - orkade inte.. och förresten har jag en dålig hårdag idag så jag får ta det på onsdag istället.

Isabella har länge varit i stort behov av en ny telefon så vi körde in till Telenor för att checka läget... Ja, jag vet ju hur det är när jag ska titta på något. Bella hittade en rosa Samsung och jag som inte ens behövde någon, jag som älskar min guldiga telefon kom hem med en ny silvrig sak, MEN vet ni vad - där finns guitar hero i den!!!  Fatta vilken lycka!! Så från och med den 16 Juni kan alla som har telenor prata billigt med mig. Om ni vill alltså...



Den här busiga lilla kisen är för rolig... Han hoppar upp precis överallt, och har man en liten fönsterspringa öppen någonstans så ålar han sig ut och ligger och kollar läget på fönsterbrädan (på utsidan alltså). Häromdagen tog han ett skutt rakt upp på spisen och jag blev ju vettskrämd att han skulle bränna sig, och min reaktion blev ju att jag höjde rösten och sa Fyyyy åt honom. Han hoppade ner i en rasande fart och sladdade in i en tom papperspåse som han har som gömställe. Där låg han en bra stund och smygtittade innan han vågade sig ut igen.



Inte ofta man ser en hel regnbåge, men häromdagen kunde vi skåda denna ifrån vår trädgård.

Nu ska jag lägga in musik i min nya mobil - Tjingeling!

pump it up

Tjenamoss,

Fy tusingen vad det har varit kallt idag. Temperaturen har nog inte varit över 15 grader - fattar den inte att det är juni och sommar??!!

Trots kyla och en del regndroppar har vi arbetat med vårt lilla projekt. Nu är äntligen förarbetet slut - nu är slutet relativt nära och det känns helt fantastiskt.



Plintarna är nedgrävda, de understa reglarna är på plats och pumpen inkopplad med ett 100 kg sandfilter. I nästa vecka kommer vår värmepump som också så småningom ska kopplas in.

Eftersom vi kvinns inte hade så mycket att sköta där ute, fattade vi beslutet att gå in i värmen och göra lite nytta istället. Hm, jag fastnade med min bok och Bella sydde en väska.



och det här gjorde Jossan:

   Tittade på Shrek med datorn i knäet.

Nu ska jag ta mig ett fotbad. Vi ses!

Sverige - Danmark...

Hur kul är det egentligen med fotboll? Jag vet sååå många som sitter bänkade framför tvn nu, är det inte hemma i vardagsrummet så är det på en pub med storbildstv. Jag för min del bloggar... Jag kan inte säga att jag hatar fotboll, men näst intill i alla fall. Boring med stort B!  Så tråkigt att Danmark leder över Sverige då....

Idag har jag slammat våra stödmurar - jag är så öm i höger underarm. Det kanske inte är så hårt arbete i sig, men det är ganska tungt för underarmen som arbetar. Lovade bilder på poolen och det blivande trägolvet.. Det har ju inte blivit så mycket fotograferande och det är ganska synd, för det är alltid kul att se tillbaka på och sen tänka så skönt det var när vi var färdiga...

Här kommer första bilderna när vi hade den stora kratern - syns inte hur stor den var, men den var gigantisk. Vi har precis börjat gjuta grunden till poolmurarna.

   

Sen har jag bara bilder från idag.



Här är först stödmurarna vilka jag har slammat idag. Jag ska ha några röda spirea buskar ovanför den första muren hade jag tänkt.



Här till höger där brädorna ligger kommer trappan upp till poolområdet.



Här har vi den!! 3,5 x 7 m och 1,50 djup.



Mikael har börjat regla upp för golvet som syns längst bort på bilden.



Ser tyvärr inte så inbjudande ut nu, men vänta två veckor... Vi planerar första doppen på midsommarafton!



Så här ser det ut en bit från ovan, typ från vår balkong..





M har hunnit regla upp hela området runt poolen idag, men det har jag ingen bild på, ej heller mina nyslammade murar, vilka blev så fina så. Min plan är att de ska målas sen. Ni ser den lilla högen sand till vänster om M, hela den sidan var ett berg av sand innan - man såg inte ens syrenen när vi hade kratern.

Träningsvärk!!!!

Arrggghhh, redan när jag skulle sträcka mig för att stänga av telefonen kved jag, ännu mer när jag skulle resa mig från sängen - vad hade M gjort med mig inatt?!! Kände mig helt förstörd i alla lemmar och stapplade yrvaken ut i duschen. Fy bubblan vilken träningsvärk - kändes som en rejäl baksmälla i hela kroppen. Det är bara att konstatera att då får jag träna ikväll igen för att få bort den och skapa nya plågor till på fredag då. Konstigt fenomen att det ska ta två dagar för min kropp att märka att den har rört sig lite extra.

En ganska seg dag på jobbet, våra datorer strejkade lite så det var mycket väntan. Ganska sjukt att man är så beroende av detta IT samhälle.



Idag hyllar jag min mamma med denna fina tårta - tyvärr är hon inte här och kan smaka den, men Ett stort grattis mamma på din födelsedag får du av mig. Jag ser fram emot nästa år då hon fyller 16 år mer än mig och då blir det fest. Guuuud, är jag sååå gammal??!! Min dotter sa just att det är så konstigt för Era åldrar går så snabbt, det gick mycket långsammare innan. Jag samtycker, men jag har inte alltid koll på hur gammal jag är - undrar om det beror på min ålder?

Här har vi min mamma!!



Idag har jag sett Greys anatomy - as usual - och gråtit en skvätt - as usual. Den serien passar mig alldeles utmärkt - jag behöver gråta ut och rensa mina tårkanaler en gång i veckan.

Nu hör jag hur min säng och bok kallar på mig - måste läsa minst ett kapitel i Twilight innan John Blund kommer.

Natti

Hmm..fattar inget just nu

Hittade ännu ett roligt foto på linslus-Pigge! Det är han som inte gillar att visa sina näsborrar..



Och ändå gör han det på varenda ett foto - konstigt!

Jag lider av värmen här hemma - vi har otroligt varmt i vårt hus och tyvärr så har vi även en galen katt som är helt besatt av att sticka ut så fort vi har en liten springa i någon dörr eller något fönster öppet. Vi har satt galler för dörrarna innan, men nu har han kommit på att det går hur bra som helst att klättra upp för gallret och sen hoppa över eller varför inte bara hoppa över - vilket han gör ibland. Amadeus är en perserkatt, en innekatt som inte har förstått att trafiken är farlig i Vä.

Ikväll blev det lite marktjänst inomhus istället för träning. Detta kaotiska hem behövde saneras och jag höll på att rinna bort och var nästan sugen på att doppa huvudet i moppspannen för att svalka mig.

De senaste två veckorna har Isabella skickat sms till mig från skolan där hon berättar att hon inte har något att göra på lektionerna, att hon är uttråkad. Jag har bett henne prata med lärarna om de inte kan ge henne uppgifter eller nåt, och då har lärarna svarat att hon får göra färdigt alla oklara uppgifter - det gör alla andra. Det är bara det att Isabella är redan färdig med alla sina uppgifter och har lämnat in dem för längesen. Hon sitter rakt fram och glor, och gör absolut ingenting hela dagarna i skolan. Nu har jag gett henne tillåtelse att var hemma imorgon. Vilken usel skola - jag är glad att hon tog initiativet att byta skola till hösten.

Har fått lite påtryckningar om att mina bloggläsare vill se bilder på hur poolprojektet fortgår - vi har tyvärr inte fotograferat så mycket, vi har jobbat, men jag kan nog åstadkomma något till helgen kanske.

Seeya

Måndag igen..

Jag var nog mitt i en dröm när min telefon väsnades imorse med sina smäktande tongångar, men jag for upp som om jag hade eld i baken och alldeles våt av svett. Hur kul är det att börja en måndagsmorgon på det viset? 15 grader kl 6 på morgonen gav mig klädproblem... till slut efter många "jag-har-inget-att-ta-på-mig" suckar blev det uppvikta jeans och en jättefin vit top och vita shoes.

Nu när det är hålla-igen stadiet igen har jag lite svårt för frukost så det blev två ganska nakna knäckemackor - det smakade mest torrt, typ som att promenera genom en sandstorm med öppen mun. Dessvärre var jag vrålhungrig kl.9, men som tur är serveras det frukost på jobbet och då blev det en något mindre torr knäckemacka med en bit korv på.

Ny månad = massa jobb = KUL!!  Jag gillar när det är mycket på schemat och just nu är det knökafullt. I love it! Jag vet att jag är lite konstig, men jag fungerar mycket bättre när jag har lite mer att göra än jag hinner med. Då har jag en viss press på mig och min hjärna kan inte skjuta upp saker som den egentligen gärna vill.

Jag har länge önskat mig ett paraplyställ, haha. Förstår ni hur svårt det är att hitta ett snyggt paraplyställ - de flesta är ju asfula. Nu har jag i alla fall hittat ett snyggt och det står så fint i min hall. Varje gång jag går förbi kan jag inte annat än stanna och beundra mitt nya inköp.

Som vanligt är det ett jäkla tjat på Josefine om träning - jag är helt förbluffad! Josefine träna??? Jag är oerhört glad att hon äntligen har förstått hur skönt det är att träna, men hon tjatar hela tiden att jag ska styrketräna med henne, och dessutom en måndag kväll... Ahhh, jag är rätt glad hon lyckades för det var hårt men kändes mycket bra ändå. Denna gången kan jag nog säga tyvärr, för jag tror att hela kroppen skriker imorgon.

Lite härliga bilder från en schlagerkväll med tjejerna på jobbet







Seeya


RSS 2.0