Tabasco

Visst är det tråkigt med vardagsmat! I förra veckan kom jag och en del av mina kollegor på den briljanta idén att vi kan hjälpas åt med att hitta på vardagsmiddagar.. Sagt och gjort, i måndags kom Jane med denna veckas matsedel, och nästa vecka är det jag som ska knåpa ihop en veckas goda och enkla recept.

Eftersom vi inte lagar mat varenda dag i veckan så blev första måltiden idag och det var M som skulle laga "Kassler Hawaii" eftersom jag "SPRANG PÅ LÖPBANDET" (ja, ni läste rätt..)

Bella frågade:
- vad var det vi skulle ha till middag, Hawaii apelsin eller Hawaii ananas?
- Eh nä gumman, det var Kassler Hawaii.
- Jaha
- Vet du att på fredag är det torsdag.
- Va??? Du menar väl att på torsdag är det som fredag.
- Jaaa (asgarv) jag ska nog inte prata mer idag (ännu mer asgarv) min hjärna har redan påsklov.

Jag är inte särskilt känslig för starkt kryddad mat, men däremot har jag en man som lider enormt. Han är allergisk mot speciellt peppar. I detta receptet var det 2 tsk tabasco och M tog 1/2, alltså inget alls nästan, men alla ni som har sett "Och så kom Polly..." vet hur en man kan reagera på stark mat och jag lovar att det var stora likheter.. Det fullkomligt forsade i pannan på honom - han var helt våt i hela ansiktet och han drack ett glas vatten efter varje tugga. När vattnet var slut i bringaren lät han munnen svalkas med vatten direkt ur kranen. Han provade även mjölk..

Haha, han såg för rolig ut med bandana á la Pigge på huvet fast det var en kökshandduk och en panikartad blick..

och jag glömde fota..!

- Ja eftersom jag ändå måste duscha efter den måltiden så går jag ner och tränar, och så gick Polly..sorry Mikael.

Lila tights igen eller??

Igår när jag gick och lade mig i vanlig tid, lite över elva så var jag inte ett enda dugg trött.. inte konstigt med tanke på att kroppen är inställd på att klockan endast var tio - och när gick jag och lade mig tio en söndag sist? Kan inte ens minnas det, måste varit när jag var sjuk eller nåt. Sov som en kratta och var sliten imorse, men som alltid piggnar jag till när jag väl kommer till jobbet.

En ganska seg måndag och hade en orolig magkänsla inför kommande tandläkarbesök kl. 16.30... en spricka i en kindtand. Väntade mig värsta utgrävningen, men till min lättnad slapp jag det och de gjorde en liten fusklagning, och det var bara för att jag frågade om det inte fanns några andra enklare alternativ. Hade faktiskt inte lust med en större förlamning av halva käften större delen av kvällen. (det kan ju absolut inte bero på att jag hatar borrar, spiralsug under tungan och käften full med latexhandskar)

Trots att jag inte blev bedövad och det endast tog 15 minuter kunde jag inte övertala bella till lite step ikväll, för hon hade minsann planerat att plugga, och hennes planeringar går inte att rubba. När jag hörde det intog min kropp helt motvilligt ett lathetssyndrom. Konstigt fenomen det där.

Imorgon och på onsdag ska jag medverka i en controller conference tillsammans med dotterbolags-controllers. Det blir två tuffa dagar där mina hjärnceller får ha ett gott samarbete för att lagra infon i den redan fulla hårddisken. Det blir säkert intressant.

Snart är det dags för ännu en INSPIRATIONSDAG!!! Den 24/4 är alla välkomna till Tollarp för att gympa en hel dag, men glöm för tusan inte anmäla er, för annars räcker inte kexchokladen.

Ni kommer väl ihåg sist..





Undrar vilken färg de ska ha denna gången? Orange???


Man ska inte gråta över döda ting..

Min lillgumma Bellis är helt förtvivlad, typ hysterisk.. hennes laptop är DÖD, och hon som vill åka på semester i sommar och inte slänga ut sina pengar på en dator.

Vilken tur att hon har hela projektarbetet på ett USB minne!

Tråkigt nog var det inte jag som vann 215 miljoner igår, utan endast ynka 43:- ...

Härlig helg

Vaknade av sällskapssjuka katter som ylade utanför sovrumsdörren kl.8 en lördag! Vad gör man? Släpper in dem och önskar att de lägger sig till ro i sängen nere vid benen... nej, då ska Amadeus titta ut - persiennerna är i vägen och han försöker ta sig igenom... vilket resulterar i att någon av oss måste gå och dra upp persiennen innan han river ner den. Maximus däremot lägger sig lugnt och fint nere vid fötterna, men... så fort man rör det minsta lilla på någon kroppsdel så är hans huggtänder där. Sååå det blev inte mer sömn denna lördag.

Jag hade bestämt en fixarhelg och den började med shoppingrunda med kundvagnen på willys och halva Kristianstad hade samma schema som jag... Mannen satte ny karm och dörr intill tvättstugan och sen fortsatte han ut i garaget för att rensa. Så mycket skit man(han) samlar på sig.. släpet blev fullt med en gång. Man får passa på och njuta de gångerna han är på det humöret, alltså att han har lust att slänga..

Jag putsade de flesta stövlar och skor som ska stoppas undan för sommarförvaring, så nu ligger de fina och glänser i lådorna och väntar på nästa vinter. Packade upp en säck dukar som legat i förrådet sen vi flyttade hit..ooops! Nu ligger de sorterade och fint i ett skåp i tvättstugan.

Ja, dagarna går fort när man har roligt... på kvällen hade vi sällskap av Josefine och Niklas. Efter enchillidas och vin somnade Niklas gott i Josefines knä när vi tittade på Sherlock Holmes.

Lördagens morgonrutin med ylande kattskrällen upprepade sig även denna söndagsmorgon. Suck!

Efter frukosten körde M och jag till Maxi för att få lite variation på handlandet - det är egentligen mycket roligare att shoppa på Maxi för de har så mycket annat, men det är just "det andra" som är kul på Maxi, inte maten så därför blir det ofta willys istället - det blir billigast så.

Lovade lite bilder från vår tvättstuga

Så här såg det ut innan:







Ja det enda som är snyggt där är maskinerna..

Så här ser det ut nu:











Vi är så jättenöjda med tvättstugan och det är lite roligare att hänga tvätt nu..

Det enda som inte är färdigt är faktiskt fönsterbrädor och målning av karmen intill dusch och bastu.

Jag har tyvärr inte målat min vägg färdig - inspiration saknas, men jag har ju gjort en hel massa andra saker..

Trevlig söndag på Er!


Veckans bästa kväll!

En ganska seg andra 4-dagarsvecka - två kvar. Det borde vara 3-dagars veckor istället.

Nu är det i alla fall fredagkväll och jag njuter för fullt - bästa kvällen på hela veckan!! Vi har just sett Vålnaden och när den var slut slog vi om precis lagom till att vinnaren utsågs i Let's dance - Matthias! Har ingen personlig åsikt om han är duktig eller ej, men jag hade nog röstat på honom ändå för han är ganska söt. Denna säsongen har jag inte alls följt det, och av den enda anledningen att det är tråkigt. Alla tävlingar där folkets röster går först tråkar ut mig för jag röstar aldrig som svenska folket - jag är tydligen helt jäkla udda, och sen blir jag bara putt.

Helgen som vi har framför oss ska bli en pula-helg in da blue hause, och det ser jag fram emot. Jag är en person som gärna skjuter upp saker och ting - ni vet såna saker som är tråkiga.. sy i knappar, bokföra utan att få pengar för det, städa arbetsrum - en helg med fix och don helt enkelt.

Och imorgon kommer pussgurkorna hem - har saknat lille nisse med den hårda armen.



Jag längtar sååå mycket efter sommarsemestern! Hur ska man stå ut i 16 veckor? Suck...

Efterklang..

Vilken energi! Att befinna sig på ett spa några dagar gör att kroppen längtar efter städning... igår städade jag nästan hela dagen, och när jag inte städade tvättade jag. Energin fortsatte att vara på topp även idag - hat-tisdagen ni vet, som Niklas så gärna påminner mig om. Två lediga dagar gör att arbetet växer på mitt skrivbord, men det var inga problem - bara kul!

Vår nya kollega började hos oss i fredags, en glad och trevlig medelålders kvinna - det kommer att gå galant för Ann att lära upp henne. No problems.

På vägen hem idag höll vi på att köra rakt in i en "ni-vet-en-sån-där-hantverkarbil" som svängde rakt ut på E22 utan att titta till vänster först, och där kom vi. Medan M hade foten i tvärbromsläge och händerna på tuuuuutläge så visade han sitt ståtliga långfinger för oss. Undrar om han hade gjort detsamma om vi hade kört rakt in i sidan på honom..? Får man aggresivitet i trafiken med dåligt uppförande legitimation tillsammans med praktiken för hantverkare?

Körde en runda med kundvagnen inne på Willys - har börjat min nyttiga period i mitt liv, för 213 gången.. ser bra ut även denna gången, men det var ju tusan vad grönsaker är dyrt - får börja odla i krukor istället.

Forade ungarna med fisk eller som det heter på förståelig dialekt, bjöd tjejerna på fisk till middag, Josefine åt lax och Isabella åt fiskgratäng.

Snart är det påsk och för en gångs skull ser jag fram emot att påskpynta lite, men när jag föreslog det så tryckte tjejerna ner mig under sulan på mina converse. Vad är det nu för fel på att påskpynta?  Jag köpte påskliljor i alla fall och de tyckte jag var löjlig.



Till helgen har jag bestämt mig för att måla färdigt mina flamenco dansöser.

Till helgen kommer det nog även bilder från vår "nya" tvättstuga..

Ha en bra vecka vänner!
CIAO!!

Kolobrzeg, Polen

Så var det då äntligen dags att bege sig iväg till vår efterlängtade Spa-weekend. Vi packade in resväskor, barn, katter, kattleksaker och sen körde vi till världens bästa katthotell som ligger beläget några km från Luddan. Det är så fantastiskt mysigt och fint, och katterna brukar älska det - Pavarotti gjorde det i alla fall... Nu är det ju andra katter, andra personligheter så det var ganska spännande att se hur de reagerade på att bli lämnade.

Sista gången vi lämnade Pavarotti jamade han inte ens hejdå, han gick raka vägen ut genom kattluckan till uteplatsen och lade sig. Dessa två lurviga saker har aldrig varit på semester innan så de var lite oroliga under bilfärden och ville ut ur kattburen till varje pris, men när de väl kommit in i hotellrummet så ville de plötsligt inte lämna den trygga buren. Där var fullt av andra hotellgäster så nyfikna Maximus kunde inte låta bli att kika in till de andra - han lade sig i tryggt förvar i kattlådan och smygtittade på de andra katterna som så gärna ville ha kontakt. Amadeus var lite blyg och smög mest omkring, hittade hålet till kattluckan och lade sig tillrätta där - på tryggt avstånd från alla nyfikna katter. Maximus var då tvungen att kolla vad brorsan gjorde och skulle också krypa in i hålet. Plötsligt försvann Amadeus ut genom kattluckan..
- var blev du av brorsan?
- hallå brorsan, var är du?
Sen kom han skrikande till oss -hjälp, väggen åt upp brorsan! -han bara försvann!

Efter lite kel och hejdå av katterna körde vi ner till S.Sandby och lastade in våra resväskor i bussens bagage. -Ja, vi ska bara vara borta i några dagar, men man måste ha lite kläder att välja mellan..

Tråkig färja som vanligt, varm hytt men vi sov ganska gott ändå. Upp i ottan, frukost kl.6 - avåkning kl.7 och vid hotellet vid halv 10. Wow, nu ska här njutas!!

Första dagen blev det mycket bad, chill i bubbelpoolen, styrketräning, löpning, underbart god buffé på kvällen och sen spelade vi bowling - SUS VANN!!!!!!!!
Jag hade även bokat en timmes massage med varma stenar - sååå underbart det var! De hällde varm olja på kroppen och masserade in den och sen tog massören varma stenar och lade på delar av kroppen och fortsatte massera med dem - helt underbart, kan verkligen rekommenderas.



Bella i poolen (hon orkade inte simma utan bara njöt av värmen)



Mikael däremot simmade och simmade - han blev ju aldrig färdig... när vi andra hade legat och njutit en bra stund i bubbelpoolen, efter att vi hade simmat våra km kommer M helt utpumpad och flåsande, och med darrande ben och nästan ramlar i så trött han är efter sitt sim. Den mannen kan springa nästan hur länge som helst, men simma en km tar musten ur honom totalt.



Klara med simmet för denna dagen.. nu väntar bastu!!



Ångbastu!! haha, visst ser det mysigt ut?! Så häftigt kaklad den var - tyvärr kunde jag inte ta någon ordentlig bild för all ånga, men det var skitsnyggt. Är det någon som vet om man kan ha en ångbastu hemma och vad som krävs för det?



Kan ni se vad detta är? - Ismaskin - ashäftigt!



En lyckligt avkyld M



Ett runt duschrum med 5 olika duschar, allt från badtunna till vattenfallsdusch - skithäftigt!


Andra dagen blev det mycket träning - först simning på morgonen efter frukost, sen hade vi våra behandlingar och jag och M hade var sin timme ansiktsbehandling, dock hade M ansiktsbehandling för män - (något jag övertalade herr M till för han ville först absolut inte ha någon sån tantbehandling, men han älskade det). Tjejerna hade valt massage och massage med varma stenar. Lilla Jossan är lite pryd och hade lite svårt att koppla av när de masserade skinkorna.. annars gillade de det.

På Eftermiddagen körde vi en timme step och t.om Josefine var med - jättekul! Vi fortsatte in i det andra rummet och sprang på löpband och styrketränade.



Lunch i lobbybaren efter träningen - bella är trött!



Pierre och Cali - trötta trots att de inte hade tränat..



Pappa och Joanna

 

och krabborna..

Kvällen bjöd på god middagsbuffé och därefter bjöds det på drinkar i baren av pappa och Joanna.
Det är inte varje dag man sitter och pratar i flera timmar med sin pappa...inte för mig i alla fall, men det var väldigt givande och barnen uppskattade lite uppmärksamhet från sin morfar.

Hemfärd efter frukost söndag fm. En lååååångtråååkig hemresa med Polenfärjan. Cali berättade i bussen till färjan att för något år sen var där en resenär som åkte denna resan med Thells, som vann 65 000:- på enarmad bandit. De hade haft lite problem att skrapa ihop så mycket pengar på färjan, men det hade gått till slut och pappa hade fått låsa in pengarna i bussen under färden.

Och då tänkte jag att -så klart vinner jag också denna summa... Eftersom Polenfärjan är dötrist och man har inget att göra mer än att shoppa, och shoppa, och shoppa, och äta, och sova så tog jag min chans. -Klart jag vinner!!
Eh, det gjorde jag så klart inte - inte den summan i alla fall, men man måste liksom hålla hoppet uppe, eller hur. Jag vann 280:- och det var jag jättelycklig för i ca 5 minuter, tills jag nästan spelat upp dem.  Jag gick faktiskt in och köpte mig en dyrbar kräm så jag kan känna mig lite lyxig varje dag och tänka på att hade jag inte vunnit dessa pengar hade jag aldrig köpt denna krämen. Visserligen kostade den nästan dubbelt upp, men det var ju ett bidrag till lyxen.

Hemma var vi strax innan 23 och det första jag gjorde var att sätta på en kopp riktigt gott kaffe - det var flera dagar sen man drack det.

Vi har haft ett helt underbart veckoslut, så avkopplande och härligt! Tjejerna var också hur nöjda som helst - helt nya intryck och erfarenheter för dem och de uppskattade nästan allt.

Ciao

En helt ok tisdag..

Första tisdagen på mycket länge som jag inte har lidit hela dagen över att det är hat-tisdag. Det visade sig vara en alldeles förträfflig tisdag med bra flyt.

Jag har befunnit mig i en helt annan värld mest hela dagen, siffer-världen, den värld jag uppskattar väldigt mycket mellan 8-17 alla vardagar. En skön känsla när man sitter där med skön musik i öronen och är så koncentrerad att man inte märker omvärlden.

Jag och tjejerna stack in till stan när jag kommit hem - jakten på en ny baddräkt varade inte särskilt länge. Jag fann den snabb och lätt på Stadium.

När vi kom hem började första steget till planeringen av vad tusan ska vi packa ner i resväskorna... åker på skön Spa resa till Polen på torsdag och som vanligt har jag ingen aning om vad jag ska packa.. jo, träningskläder och baddräkt är väl det som är säkert i alla fall.

Tjejerna undrade om det är ett fint hotell, hur det ser ut, om det är god mat osv.. och då letade jag fram lite roliga bilder från ..längesen.. jag kände knappt igen oss.. men kul hade vi!



Jessica råkade kasta klotet bakåt...vilka asgarv det blev



Syrrorna



Gympa





hihi, jag hittade även ett foto på humlan...



visst är den fin!!

Nu kallar sängen - natti på er!!


Kära snöväder, jag vill härmed säga upp mitt abonnemang!

Idag fyller min kära syster Catharina 33 år - haha, hon har gått om mig nu! Gamla tantan!! Grattis Grattis!!

Vaknade till ett kallt vitt jä-la snöfall - precis som vi inte har tillräckligt redan??

Sen gjorde solen allt den kunde för att smälta bort skiten, tror ni inte det började HAGLA sen. Får spel!!!

Seg söndag för mig - bakade 4 bröd, handlade på Willys och sen klippte jag Josefines toppar.
Mikael däremot har kaklat sista väggen och håller på att fogar nu - snart, mycket snart är vår tvättstuga färdig!!

Ha en fortsatt bra söndag!!


Så gött - hittade allt vi skulle ha

Kan ni tänka er att det inhandlades både röd kakel och de fyra restade luckorna plus att vi hann med en fika på Ikea inom loppet av 2 timmar och vi kom i tid till middagen och allt. Tjoho! Fikan på Ikea var inte planerad, men när jag sprang förbi kladdkakemuffins så kunde jag inte motstå dem så det blev till att halsa en kopp kaffe och trycka in kakan, och jag njöt alla 15 sekunderna.

Mina barn med pojkvänner hade redan kommit när vi gled in genom dörrhålet, Mathias likaså. Mikaels kusin Maggan med sönerna Markus och Lukas kom strax efter oss men mannen kom inte förrän lite senare för han satt på ett plan på väg hem från Kina.

Det tog inte lång stund förrän Lukas hade hittat en ny kompis... Niklas! Åh så spännande med rött gips på armen och Lukas var helt salig när han t.om fick ta på det...



Annars satt vi mest hela kvällen. Vi åt och så åt vi och sen åt vi lite till...









Sen var det ju melodifestivalen och lille Lukas skrek ut -den suger! till alla bidrag utom Manboy. Denna lille man hade lite överskottsenergi men Niklas busade honom trött..



Mätta och belåtna körde vi hemåt vid midnatt.

Malmööö

Oj så trött man är. I veckorna sover man alldeles för lite, absolut max 6 timmar, men för det mesta blir det inte mer än 5. Då vill man så klart sova in de förlorade timmarna på helgen, men hur ska det gå till? Två katter som illvrålar utanför dörren kl.8 på morgonen och som gör allt de kan för att försöka komma igenom den stängda dörren.

Körde och köpte goda bullar och lite gott pålägg till lördagsfrukosten. Lugnt och skönt när ungdomarna fortfarande sover och det tröttnade Amadeus på.. Han började ett frenetiskt krafsande på Josefine dörr och till slut orkade de inte lyssna på det och släppte in kattskrället som "bara" ville sitta i deras fönster och titta ut på fåglarna..

Idag erbjuder dagen på en färd till Malmö för inköp av de sista skåpsluckorna till tvättstugan - vi ska alltså besöka nya IKEA i Malmö, vilket vi inte gjort innan. Kul!! Kan även tillägga att jag tror nog vi hittar en del andra saker där också - det brukar alltid bli alldeles för dyrt när man besöker IKEA. Vidare ska vi försöka hitta kakel till sista väggen. Försöker tänka positivt - klart vi hittar kakel i Malmö - finns det inte kakel i Lund och Kristianstad så hittar vi det i Malmö så klart!! Är ganska utled på sökandet efter "det" kaklet så "det" kommer säkert att ersättas av något annat kakel.

Kl. 17.00 ska vi då försöka vara i Arlöv... då gäller det att allt annat planerat klaffar..eller hur?!
Släktmiddag hos svärmor i kväll!! Förhoppningsvis får vi en glimt av finalen av melodifestivalen också, men jag spelar nog in den om i fall att..



Gissa vem det här är...


Önskar Er alla en underbar lördag!


Fredagsmat = Lunnaknage

Jag är alltid så himla glad på fredagar! Man ser fram emot helgen och allting känns så mycket lättare och roligare.

Anns tjänst är utannonserad, de har haft intervjuer av samtliga intressanta och nu står kampen mellan två kvinnor - spännande! Eftersom den tilltänkta ska tillhöra vårt team så var chefen snäll och gav oss andra en chans att träffa dessa två, försöka skapa oss en uppfattning hur personen blir att arbeta tillsammans med och naturligtvis en chans att ställa relevanta frågor.

Det var två helt skilda kvinnor, båda bra på sitt sätt.. Helen har förstås mycket mer samarbete med den tilltänkta än vad jag kommer att ha så hennes uppfattning borde väga mycket mer än mina synpunkter. Mig spelar det inte så stor roll, jag kan tänka mig vilken som.

Det som är viktigt för mig är om de tränar och festar... skojade bara! Visst, frågan om träning kom ju upp så klart när jag hade berättat om mig själv och det var tid för mig att ställa mina frågor. Festandet hoppade jag över, det kommer tids nog ändå.

Som sagt var det en härlig fredag..slutade vid fyra och sen körde jag ett step pass med mina kollegor - svettigt värre och vi hann med tre block. Det sista tar vi med nästa gång.

Kvällen bjöd på "lunnaknage" dvs Lunda knake eller Melle som jag tycker bäst om, och sen lets dance och Äntligen midsommar. Äntligen midsommar är en ganska komisk svensk film med den gamla Beverly Hills stjärnan Luke Perry. Innehöll en del skrattframkallande episoder men annars en ganska tam film - sevärd och inte mer.

Ciao


Pinsamt värre

Detta är så pinsamt att jag knappt vågar berätta det...

Igår kväll när jag skulle ladda tvättmaskinen med våra skidjackor så tänkte jag att det var bäst att genomsöka fickorna och ni anar inte hur mycket där var i dem. Vilken tur att jag kollade - brukar sällan göra det.

Bella hade ett pass, näsdukar, en mössa och en sån "STÖR EJ" skylt som man hänger på dörren.. (varför har man en sån i skidjackan kan man ju förstås undra..?)

Och i min var där ett par solbrillor, ett försäkringskort och ett KÖRKORT!!

Hur kan något sånt bara försvinna ur minnet? Jag vet ju att man måste ha pass eller körkort i skidjackan, så varför tänkte jag inte på det när jag sprang här och letade som en idiot efter det jäkla körkortet?

Vilken tur att jag inte har fått tummarna loss att skicka in förnyelseblanketten då..

Ikväll är det Afro!!!! Får se om min axel pallar trycket

Bye


En annan sak, bara...

I söndags när vi skulle på möte hämtade vi först Pigge... hahaha jag kände inte igen honom - han har fått progressiva!! Han ser ju nästan lärd ut!



Förstör inte de din image, Pigge?

När vi smorde kråset

Häromdagen hade vi ett ganska intressant samtalsämne under lunchen och det handlade om MAT - ett ganska ovanligt samtalsämne just under lunchen... i alla fall pratade vi om kräsenhet, avsky och att försöka lära sig äta en viss maträtt eller ett tillbehör.

I min ungdom hörde jag till den kräsna skaran, men har under åren som gått blivit lite förståndigare och mindre bortskämd, men det finns så klart en hel del saker jag fortfarande äcklas av så som blodkorv (har visserligen aldrig smakat men kan inte ens tänka mig smaka det), kåldolmar - klöktes när jag fick det i skolan och sen dess har jag vägrat smaka, rotmos - den kokta korven ser så äcklig ut och det måste man ju ha till, eller hur...

Sen har vi då de sakerna som man provar om och om igen, och inte fan smakar det bättre för det... Oliver, jag vill gärna lära mig äta oliver för det ser sofistikerat ut och det är en himla social grej att käka oliver, men mina smaklökar får spel. Undrar om folk i allmänhet gillar oliver eller de äter dem bara för att vara sociala?

Varför kan man inte äcklas av godis och choklad? Sura saker är faktiskt ingen hit...de kan jag hoppa över i godispåsen, men finns det bara sura saker i påsen så nog tusan kan jag äta dem ändå.

Idag har vi fint besök här i the blue house - denna snart-man (uttalas kort a) Niklas ifrån Luddan. Han ser man ju inte till så ofta nu för tiden - han håller ju på att bli manlig...i Halmstad. Det verkar i och för sig svårt för honom eftersom han är så klen och går och bryter båtbenet om och om igen, eller så har han bara gipset för att kunna bära lite rosa och lila färgklickar...  Vi tycker i alla fall om att ha honom här, vilken färg han än har på sitt gips.

Nu ska jag ladda inför andra avsnittet GREYS!!!



Seeya


Hattisdag IGEN!

Varför ska tisdagar vara så jobbiga? Jag kan ju inte annat än kalla dem hattisdagar! Denna j-vla tisdag började med att jag inte vaknade till min klocka och det berodde så klart på att jag glömt ställa den... vaknade till Ms klocka vilket är alldeles för sent för mig. Jag behöver 5 kvart för att hinna med allt som behövs göras innan jag är redo för att åka till jobbet. Denna morgon fick jag nästan jäkta... haha nä det var lugnt - jag har ju flex.

Däremot har jag varit så trött, alldeles för trött för att vara hälsosamt. När man känner att ögonen börjar snurra i huvet, då är det illa, så jag var tvungen att tugga tuggummi för att inte somna. Alltså jag proppade hela munnen full..

Och så kommer min chef in och säger - Gud vad denna dag går snabbt! -Absolutely not, kl.10 var jag redo för att åka hem, då kändes det som jag hade varit där i 8 timmar redan.

Jag fick inte ens en power-nap på vägen hem för E22 har blivit så jäkla skumpig. Inte sovskumpig utan hopp-dunk-i-taket-skumpig.

Körde inom fd apoteket i Hörby innan hemfärd och det heter nu "Kronans Droghandel" Hallå, så kan de väl inte heta..?! I alla fall kom jag på att jag nog är en shopoholic ut i fingertopparna, för jag tycker till och med det är roligt att handla på apoteket.. Nu har vi allt mot magkatarr, liktornar, vårtor, skavsår, huvudvärk och stopp i näsan.

Har även varit och hämtat en present till en person jag brukar ha "trevliga samkväm" med... haha jag vet att personen inte uppskattar de orden (det var därför jag nämnde dem..). Hoppas den personen uppskattar min hjärtliga omtanke.

Jag har även genomlidit 5 km på vårt löpband och det gjorde jag bara för att inte förstöra någon annan dag denna vecka. Kan även nämna att jag var på ett super super roligt steppass igår som gjorde att mina ben SKREK!! Kan det bero på för lite träning??

Ann påpekade efter förra inlägget att mina läsare tyckte nog det var lite tråkigt att bara se typ en person i inlägget, men jag lugnade henne med att Pigge har varit den som folk har tröttnat på så nu är det bara trevligt med lite ombyte..  Annars är Mia också en person med många ansikten, eller vad säger ni?



En av Mias specialiteter - en uuutdragen hostning. Hur lång tid tar det egentligen att hosta?



Nice :)

Segt att ladda upp bilder så det får räcka för idag. ENJOY!!

Kramisar

När går tjejmiddag över till dammiddag?

FREDAG!!!! En härlig dag alla vakna timmarna.

Kånkade på en STOR väska till jobbet idag för eftermiddagen bjöd på härlig träning plus en del attiraljer inför kvällen. Slutade arbeta vid 16.30 och därefter fick jag en privat visning av träningsmaskinerna i gymmet av Mia. Nu när man har blivit hälsoinspiratör på jobbet måste man ju kunna visa gymmets alla funktioner.

Vi kände inte riktigt för styrketräning denna em så det blev lite box och sen step på det. Vi trodde ju aldrig att där skulle vara folk som tränade så sent en fredag, men vi misstog oss - killarna är flitiga på mitt jobb. Marya ville träna lite sumba, men vågade inte när killarna var där... Jag hade vågat göra bort mig, men det blev som sagt step istället.

Medan vi som tränat, gjorde oss vackra så roade Schlager-Ann oss med att sjunga Carola eller nåt med stormvindar i håret..







I min STORA väska hade jag packat ner en kjol till kvällen, men Mia behövde strumpbyxor så då fick hon låna mina och jag kände ändå inte för kjol, men problemet var då att jag inte hade några strumpor... Jag fick låna av Mia!



Jag är ju annars ganska diskret när det gäller strumpfärger och hon hade dessa och två andra par i antingen spygröna nyanser eller cerisa nyanser. Då var dessa mest jag liksom..

När vi till sist blev färdiga så bad jag Marya köra en vända till Konsum... det inhandlades gråa strumpor.

Vi skulle sen vidare till Jane på en liten tjejmiddag, eller heter det dammiddag, och när går det över från tjej till dam?

I alla fall så välkomnade Jane oss med de här, medan Ann berättade den fruktansvärt roliga historien om när hon skulle skaffa linser.



Kaninen Busan kom och hälsade, eller rättare sagt - jag lade mig på golvet för att försöka få kontakt... hon rusade skräckslagen förbi mig.



Jane bjöd på goda tortillas med köttfärsfyllning - Åhhh så gott det var!!



Jane & Mia

 

Mia & Marya



Wahlgrensann



Helen

Det blev en hejdundrande kulig kväll med mycket schlager...eftersom schlager-Ann a´la Wahlgrensann är besatt av Picadilly Circus..typ. Ann älskar ju allt med schlager och Pernilla Wahlgren och så klart hade hon melodifestival cdn med sig..

Ann in action - Jag vill om du vågar.. Text & Musik: Pernilla Wahlgren











Guud vilken inlevelse hon har - helt otrolig! Jätteduktig!!

Kvällen fortsatte med blåbärspaj och headbang





och sen sing star...as usual.





När klockan närmade sig ett började alla ringa efter sina chauffören, men jag tog min stora väska, tackade för mig och glad i hågen begav jag mig till bussen.. det var ruskigt kallt så jag var ganska glad att jag slapp vänta så länge innan bussen kom.

Som alltid när jag sätter mig i en buss somnar jag...var ganska glad att jag vaknade precis lagom för att trycka på knappen för avstigning i Vä där min lilla älskling stod och väntade på mig.

Vill tacka Jane för en jätterolig kväll och god mat.

Mådde som jag förtjänade när jag vaknade 8 timmar senare.. det måste vara en allergisk reaktion på alkoholen.

Seeya



Tulpaner

I fredags hade Josefine fint besök av Markus från Atos och Niklas syster Sara, och vet ni vad.. Markus hade köpt fina tulpaner till Josefine.



Hur kunde han veta att JAG ÄLSKAR TULPANER?? hihi, det var i och för sig till Jossan, men de pryder MITT KÖK.

En stor eloge till män som ger bort blommor - det är sååå gulligt!


Och när man står där och fotograferar denna skönhet kommer det något hårigt farande... det hänger en snodd på min kamera som verkar intressant för tussen Maximus.



-Vad har du där matte?
-Får jag den?



-Fy vad du är taskig!



-Äsch, det gör nog inget att jag tuggar...lite..

Jag kan inte låta bli..

Så sitter jag här i lugn och ro, kollar igenom bilderna, pulsen i viloläge och jag njuter, tänker tillbaka på hur kul vi hade det förra veckan.



Ser denna lite gulliga bild på mina två systrar, Caroline och Monika samt deras kompis. Och sen kommer jag då till nästa bild.. Caroline och Monika fortfarande poserande och sen faller blicken på den där...hahahaha



hahaha kolla Bella! Hon är utomhus och vill också vara med på fotot.. så himla kul! Lugnet försvann och jag gapflabbar!!

Hittelön utdelas ej

Jag har blivit av med mitt körkort. Haha, -jag vet vad ni tänker!
"Ännu ett pucko som tror att man kan köra hur fort som helst utan att bli tagen av polisen!"
"Fattar du inte att du har dålig förbränning - man kan inte vara en vecka i Österrike och sen tro att man är nykter nog för att köra bil när man kommer hem"

Så är dock inte fallet - det jäkla körkortet har rymt.. antingen har jag tappat det, glömt det eller så har det blivit stulet...men vem rotar i min väska, hittar plånboken och bara tar körkortet..ingen så klart.

Tänk om jag inte hade ägt ett pass. Hur skulle jag då kunna legitimera mig? Om man inte har ett annat ID kort eller pass får man alltså inte köra bil medan man väntar på nytt körkort. Visst är det skumt!

Så om ni hittar ett körkort med en kontorsnissa på, så är det mitt, men ni kan behålla det för jag vill inte ha det.

Puss&Kram

Nu ska vi ha pusskalas!!

M och sus börjar - klick klick



Sen Therese och Thomas - klick klick



Sen Henke och Bella - klick klick



Sen Johan och Henke...



Kolla in kissekottens min.. hahaha
-Är ni inte kloka?
-menar ni allvar?


Austria Del 3

I fredags vaknade vi till ösregn. Alla de andra dagarna hade vi kanonväder men denna dag var bara såå blöt. Vi bestämde oss för att åka till ett annat skidsystem en bit bort som heter Niederau. Redan när vi satte på oss pjäxorna utanför bussen var vi dyngsura.

Halvvägs upp i liften började det snöa och inte lite... vi såg inte ett dugg när vi tog oss ner för pisterna, man fick torka av skidglasögonen varannan meter. Hopplöst, men skitkul. När vi tagit oss ner på halva berget mötte vi regnet igen och det var bara att bita ihop och åka ner. Åh så våta vi var - tur man har ordentliga skidkläder.



Caroline och Monika hittade också till Schnapshütte







När vi tröttnat på Niederau körde vi hemåt igen och tog på oss varma torra kläder och sen tyckte pappa att vi skulle köra till Kufstein och shoppa. Yes, äntligen!!



Tyvärr blev det inget shoppande. Provade några pjäxor men jag kunde inte bestämma mig så då var det bäst att avstå. Hittade ett par supercoola blommiga skor från roxy, men de fick jag inte köpa för M. Det blev en wienerschnitzel i alla fall.

Fredagkväll blev tjejernas festkväll. I alla fall för Bella och Therese











Hahaha de var inte lika glada dagen efter... somliga kom inte ens till frukosten

Auffach, Österrike 20-28/2 Del 2

Österrike för mig är härlig skidåkning och varm choklad med rom. Man kan inte vara i Österrike utan att dricka denna underbara varma dryck med en klick vispgrädde i - sååå mumsigt!

Jäger race är också en bra association av Österrike - någon köper dessa små söta Jäger souvenirflaskor till var och en, och den som har lägsta numret i botten förlorar/vinner (vilket man bestämmer innan). Den som förlorar får köpa nästa omgång - det kan bli hur många omgångar som helst.. det beror så klart på hur många restauranger som finns i pisterna.

I år hade vi ett gäng ungdomar med oss - Bella, Henke, Thomas, Therese, Johan och Henrik - ett mycket festglatt gäng!

Tisdagen var dagen då ungdomarna gick ut hårt, eller i alla fall en av dem



Kl. 19



Kl. 21



Kl. 21.15



Kl. 21.30



Kl. 21.31

Sen blev han varm... och gick ut på balkongen.



Kl. 21.34



Kl. 21.45



Kl. 22.00

Vi hade roligt i alla fall och Johan kommer nog inte ihåg hur rolig han var.



RSS 2.0