Det här med spindlar...

Visste Ni att under en livslängd så sväljer man i genomsnitt 8 spindlar i sömnen. Undrar hur de har kollat upp det???

Fatta varför jag är sån motståndare till öppet fönster om natten!

Haha, jag hörde att Bodil blev lite skraj härom natten - Pigge hade blivit förvisad till soffan för han snarkte så    jä-ligt, men när Pigge gått med tunga steg till soffan så hade Bodil tyckt det var lite otäckt i mörkret...visst kan man väl höra spindlar?? Ibland när jag "tror" att jag har spindlar i sängen så hör jag hur de liksom knäpper med käftarna.. eller så är det lederna i benen..  Om jag hör nåt sånt knäppande vid sidan av kudden brukar jag krypa under täcket. Och sen kommer jag på mig själv med att tycka att jag är störtfånig och slänger bort täcket för att få luft, medan jag försöker ignorera att hela sängen är full av spindlar.

Det är faktiskt inte alls konstigt att jag svettas om nätterna!

Torsdag imorgon, inte alls långt till fredag och kuligt!!

Ha det gott!

1994-08-25 Pavarotti 2009-09-29




Det går inte att beskriva vilken sorg vi har idag. Vår lille Pavarotti har kommit till himlen.  Sen en månad tillbaks har han haft problem med njurarna, vilket är väldigt vanligt bland raskatter i högre ålder. Veterinären gav honom penicillin som inte hjälpte. Han blev bara värre och i förra veckan slutade han äta.

Vi bokade in en tid hos en annan veterinär och idag åkte jag och Isabella dit. Han vägde endast 3,6 kg - Pavarotti som har legat runt 6 kg innan. Trots att han var uttorkad och svag hade han en enorm styrka då de försökte ta blodprov på honom - han var lite kinkig när de skulle sticka honom. Blodprovet visade enormt höga värden på njurarna och veterinären berättade att det fanns liksom ingen medicin som skulle kunna bota honom och ev operation hade han nog inte klarat. Vi vill så klart inte han ska lida överhuvudtaget så vi tog beslutet att avliva honom. Att ta det beslutet är fruktansvärt. Pavarotti har varit en familjemedlem i 15 år och barnen är uppväxta med honom och de älskar honom över allt annat.

Både jag och Isabella var förkrossade. Vi fick en ensam stund med honom innan vi sa till veterinären att hon kunde ge honom en lugnande spruta. Han fick först en spruta som gjorde honom lite dåsig. Han tryckte sig intill Isabella medan han dåsade och sen satte sig Isabella ner och tog Pavarotti i famnen medan veterinären gav honom sprutan till evig sömn.





Vi saknar dig! Vi saknar ditt gos och vi saknar till och med din allsång

Vila i frid


Hantverkare är ett udda släkte

Nu har jag kommit till det stadiet då jag är beroende av internethandel. Jag var i stan igår och skulle shoppa igen - tror ni jag hittade något?? Inte ett skit! Sen kommer man hem, startar datorn och går in på diverse shoppingsajter och vips så har man beställt allt man letat efter i stan men inte funnit. Det kanske är så att jag ser inte alla kläder för att där alltid är en massa människor i vägen.. jag har lite svårt för det här med trängsel i affärer - det är lite Ullared stuk över stan när det är långlördag. Men när jag är i Ullared ser jag inte människorna för alla roliga saker att shoppa... Konstigt va?!

Körde även till..ja namnet föll bort, men i alla fall var det en golv och matt affär..vid polishuset i Kristianstad. Vi hittade ett fint golv som vi vill ha i tvättstugan plus att vi vill att de ska göra det.. jag har inte riktigt ett gott öga till hantverkare - ofta tror de att de kan göra hur de vill och när de vill, men vi hoppas att det blir bra. Man kan ju inte dömma alla efter några få puckon..

I fredags hade vi bestämt med andra hantverkare att de skulle komma kl.9 på morgonen för att byta vår panna + en del andra grejor. Kl. 22.15 på torsdagskvällen fick M ett mail där de berättade att pannan inte kommit, så de kunde inte komma som planerat. Visst blir man vansinnig! Kl.22.15 dagen innan - visste de inte det kl. 17? Nu fick vi ju ändra agendan helt och hållet för den dagen och M var mer vansinnig än vanligt - flexibilitet finns nämligen inte i hans ordförråd.

Jag har idag plockat massor av äpplen som jag ska frysa in till vinterns goda äpplepajer. Det är så himla tråkigt att stå och skala alla dessa äpplen, men vad ska man annars göra en söndag eftermiddag..
En liten löprunda sen och en Shopaholics bekännelser ikväll och söndagen är fulländad.

Puss&Kram

Jag blev plötsligt trött på vin...

Gick till kylen och tog ut en flaska saft, skruvade av korken och tog ett glas i skåpet.
Hällde vatten i glaset och sen undrade jag varför det inte smakade saft... suck!

Har just sett den nya Fast & Furious - REKOMMENDERAS!!! Den bästa av dem alla!


Jag har ADHD

Min kollega Ann hinner inte med allt roligt som finns att göra, som t.ex spela guitar hero, titta på film mm. Hon hade berättat för sin man om att jag har alltid tid för sånt roligt, -hon tränar, tittar på en massa filmer och spelar guitar hero och är på facebook.
- Ja men hon har ju lite ADHD, säger eländet då... (skojade bara) Robert, tvillingbror till Paulo Roberto känner inte mig eller har något fel på sin omdömesförmåga för jag är en ganska lugn person. Visserligen kan jag få lite spatt emellanåt men det får jag oftast hemma i garderoben.

Och han pratar om ADHD - snacka om DAMPmannen...



Hahaha, här har vi beviset - jag är i alla fall inte ensam!

En annan liknelse jag fick nu i veckan - jag är enastående lik Ann Söderlund, till sättet då och för er som inte vet vem det är så är hon med i Kändis djungeln. Mer än så vet jag inte - en sprallig journalist kanske eller nåt.

Hur kan folk missuppfatta mig så kolossalt ?

Och speciellt denna vecka då jag har varit helt ur balans - jag har ju inte ens tränat med någon reda..

Jag tror jag behöver festa - det är nog det som är felet..
Vi hörs, nu ska jag dricka vin!!!!

Niklas 19 år!!!

Idag har Niklas födelsedag - ni vet han med strumpbyxorna....  19 år ung!!  GRATTIS!!!!



Annars en tung vecka... har mått lite smådåligt hela veckan - boring!!

Elliots dop

Hej hopp,

Idag fick man gå upp i ottan för att vara i Vallkärra kyrka kl.11.30. Vi har ju en bit att köra och sen fick vi även köra en omväg genom Svensköp för att hämta upp Isabella hos Henke. På vägen dit höll vi på att göra mos av en hjort, alltså har Henke inte skött sig... -Henke, jägare skjuter hjortar - inte bara matar dem!

Vilket strålande väder! Helt sanslöst, vädret har inte förstått att det är den 20 september.

När vi kom in i kyrkan fick vi först skriva i minnesboken eller nåt. Längst upp stod det Olivers Elliots dop 20 sept. haha, Åke hade skrivit Oliver istället för Elliot - det måste var åldern..
Vi satte oss tillrätta på bänkarna och väntade på att Elliot med släptåg skulle komma.





Efter en stund kom de äntligen, Göran även kallad Al Capone (Åkes bror) var gudfar och David (Elliots storebror) var fadder.



Sen var det som vanligt, man sjunger en massa psalmer, ber böner som Trosbekännelsen och Fader Vår, men Fader Vår har ju moderniserats så den kan jag inte längre. Lina och Emma, Elliots systrar sjöng för honom och det var så fint - Lina sjöng och Emma gjorde teckenspråk. I slutet när Lina sjöng direkt till Elliot så blev det lite fuktigt i ögonen och jag var tvungen att titta ner i psalmboken för att inte börja lipa. Suck!



Elliot var jätte duktig hela dopet, visst lite smågnäll då och då men inte ett knyst när han fick vatten på huvudet. Sen var det dags att gå ut i det fina vädret igen.





Al Capone lånar ut sin hatt till Elliot...



Därefter körde vi till Krubban i Lund där det serverades goda och smarriga smörgåstårtor. Åhhh vad gott det var! Strax därefter var det paketöppning och Elliot fick så jättemycket fina saker. Jag själv hade köpt ett par mörkblåa Converse till honom i stl 20. De passar nog bra när det är dags för honom att börja gå.



Titta så gulligt!  Syskonkärlek!

Vi körde hemåt strax efter tre. Släppte av Niklas i Hörby och sen ett litet stopp hemma bara och sen vidare in till stan för att lämna Josefine hos någon kompis. De skulle åka till Kivik för en mysig och rolig filmkväll med god mat och en massa godis från hemmakväll.

Mikael och jag körde till Bockeboda och promenerade i skogen - helt underbart väder - 24 grader klockan fem på kvällen.

Henke kom på kvällen och det första han fick göra var att leta upp en stor fet spindel i Isabellas säng och sen käkade vi kvällsmat och såg på Johan Falk.

Söndagkväll igen och snart börjar den vanliga måndagssjukan..

Lev väl och ha en bra vecka!

I just love when love takes over

I torsdags körde jag dubbelt igen, först Ellens intensivpass och sen aerobicen. Det är så synd att vi är så få på Lindas aerobic. Det hade varit så mycket roligare om vi varit många. Ni som läser min blogg får faktiskt dra på er skorna och träningskläderna och komma dit!!

Fredagen artade sig faktiskt som en ganska slapp arbetsdag. Det är ju knappast att man sitter sysslolös, men det var ingen vidare stress heller. Omorganisering bland rummen framkallade lite pratstunder som var ganska givande. Linda fyllde 30 år så vi blev bjudna på kladdkaka med god knäck ovanpå. Smaaarrigt!! Det är nog den enda nackdelen med att arbeta på ett ställe som har mer än 100 anställda - det är alla födelsedagar som ska firas - alla bjuder ju på tårta!! Men det är ju bara en nackdel för att man ständigt försöker hålla igen på godsakerna - kolestorolet ni vet..

En rolig sak som hände i veckan var att vi gratulerade Annika och Andreas som gift sig. De träffades på jobbet och i fjor fick de barn och i år gifte de sig. Produktionens chef höll tal och blommor och presenter utdelades. En av kollegerna kom fram för att överlämna ett paket och när hon precis gick bakom mig snubblade hon till och paketet bara flög iväg och det hördes ett rejält kras. Det blev knäpptyst i hela matsalen och jag kände hur det började hetta i mitt huvud och jag tänkte GUUUD, vad ska de nu få... ååh, gud så pinsamt för henne.. Efter en stund när alla reaktioner lugnat sig så säger hon bara lugnt - ojdå, men det var bara ett skämt. Här, varsågod och så får de den riktiga presenten. Mitt huvud hettade fortfarande - jag kunde liksom riktigt känna hur hemskt det hade varit om det varit på riktigt. Asgarv utbröts!! Verkligen lyckat!!

3 små underverk har kommit till världen inom en vecka på min arbetsplats. Har folk ingen tv hemma eller?

Ja förresten det där inbrottslarmet som aktiverades i veckan var falskt alarm, men jag ringde i alla fall till larmleveratören och klagade på utryckningen som tog 2,5 timmar. De blev förskräckta och skulle undersöka saken närmare, vilket de gjorde och ringde tillbaka. Det är så klart inte godtagbart att det ska ta så lång tid och vi fick 2 månadskostnader gratis som plåster på såret. Nu var det ju ingen fara, men om..... gissa om man gått i taket då!

Åhh glömde nästan berätta att Isabellas lärare hade blivit så orolig när hon sprang hem så hon ringde dagen efter och frågade hur det hade gått.. så gulligt av henne!

Jag har nu även anställt en städerska som städar mitt hus varje fredag. Fatta så skönt att slippa marktjänsten. Nu är det ju bara den "vanliga" städningen jag betalar för så fönsterputsning och storstädningar får jag ju själv ta hand om. Det har ju varit så grymt fint väder i veckan, men när man kommer hem på kvällarna har det varit ganska mörkt så man har liksom inte tänkt på hur fönsterna ser ut, men idag... Ohh my Goood! Solen strålar, men inte in. Gissa vad sus har ägnat lördagen åt??!!

Vallkärra kyrka imorgon - lille Elliot ska döpas - åh shit, jag har inget att ta på mig!!





Ciao for now!

Vilket scenario man spelar upp i hjärnan

Första natten på ganska länge UTAN svettningar - klimakteriekossa eller nåt har jag väl blivit.. 32 år och redan kärringaköret. Guinness rekordbok - here I come!

Huvudbry på jobbet - 3 möte inbokade varav det ena jag fick springa till - ännu mer huvudbry efteråt, men löste det till sist och nu hoppas jag att jag slipper det igen.

vid 11 ringde min mobil med hemligt nr. Då blir jag lömsk! Väldigt kort svarar jag:
-hej, det är sus.
-det var från ?????? 
-förlåt va sa du?
-det var från SOS alarm - ditt inbrottslarm har gått igång i ditt hus - är det någon hemma?
-Nej, då hade väl någon svarat hemma...
-En väktare är på väg.

Nu började klimakteriekossan hetta igen - va tusan gör man nu då? Jag har en halvtimme hem och då har ju väktaren redan kollat läget så det var ju ingen idé att köra hem. Jag skickade ett sms till bella och hon blev lika orolig som jag. Hon hade bara en lektion kvar så hon berättade för läraren vad som hänt och läraren sa -spring till bussen! Vad gör du här? Spring!

Just innan SOS ringde tänkte jag ringa och beställa tid hos min frisör, men nu spelade jag upp världens scenario i min hjärna om att alla mina saker var borta och då har jag ju inte råd att gå och klippa mig...

Bella kom hem och allt såg lugnt och fridfullt ut. Hon smög runt huset, tittade i alla fönster men det såg orört ut så hon vågade gå in. När hon larmade av sa den att larmet hade varit aktiverat. Hon tänkte att hon måste ju ha något att skydda sig med om där var någon där inne så hon grep tag i ett paraply... Paraply!! hahaha, bella har redan börjat praktisera som polis och istället för pistol har hon ett paraply...hahaha Hon smög runt i hela huset och när hon kom till sovrummet så såg mitt täcke lite bulligt ut...och hon angrep det med sitt paraply - hon slog och slog och tänkte att det här ska jag ALDRIG berätta för nån!  hahahahahaaaaaa

När hon slagit sig svettig på mitt täcke ringde hon mig och berättade att läget var under kontroll..och jag kunde börja arbeta igen. Min hjärna stannade liksom av för en stund när svettningarna satte igång.

Två och en halv timme efter att SOS alarm ringt mig anlände väktaren! Sanslöst uselt!! Hade det varit tjuvar så hade de ju hunnit tömma hela huset. Gissa om jag ska ringa och skälla imorgon!! Jag går inte och betalar dyra pengar varje månad för att jag tycker det är kul att larma av och larma på.

När jag körde hem kom jag på att M inte kommer hem förrän sent och då kan ju jag och barnen gå ut och äta för att fira vår egna lilla hjälte - blivande spanpolisen även om hon nu ska bli kriminalare.. Vår hjälte är hon i alla fall - hon vågade slå ner en suspekt inbrottstjuv som låg under mitt täcke..

Sagt och gjort - vi åt gott och hade en mysig stund med present- och julklappsprat. Det är ju snart dags att börja inhandla diverse paket och jag har inga som helst idéer i år.

Ingen träningsvärk än!!! Härligt!  Hårda pass imorgon igen..
Nu ska jag softa



Memorera mycket

Det är bara tisdag och det känns som att jag jobbat en hel vecka redan. Igår var jag såååå trött så jag hade egentligen kunnat gå hem från jobbet redan till frukosten. Jag frös och mådde allmänt dåligt - antagligen för att det var måndag och att jag inte softat färdigt helgen. En sak som vi gjorde söndag kväll som jag bara måste rekommendera - vi bastade! Så härligt det var efteråt, det kändes nästan som när man tränat - förutom att man inte var trött och öm i musklerna, och att det antagligen beror på vätskebrist men ändå. Så man behöver inte träna - det räcker att sitta i bastun 10 minuter... Skön avkoppling en söndag när måndagsångesten är som värst.

Måndag kväll körde jag och bella till Tollarp för att steppa. Det var sjukt roligt men det var vidrigt varmt så det rann t.om svett på armarna. Det händer inte ofta. Vi mötte M, Bodil och co på vägen hem då de var på väg till sitt boxpass. Jag hade också gärna boxats men det är för sent för mig. Av ett sånt pass blir jag så speedad att jag inte somnar förrän mitt i natten och då funkar inte min hjärna som den ska dagen efter - jag behöver i alla fall 5 timmars sömn om jag ska vara alert.

Min kollega Ann fyller 40 år om en månad och idag fick jag ett mail ifrån henne där hon sammanfattar sitt liv fram till sin 40-årsdag. När jag läst den berättelsen så kom jag på att jag ska skriva en självbiografi - jag har ju ett sånt intressant liv...hahaha  Men ärligt, fatta så mycket jag har att skriva egentligen, och jag kommer ihåg så fruktansvärt mycket från min barndom - det var ju då mitt minne fungerade - det var då hjärnan registrerade allt. De första 4 åren kan jag säkert fråga mamma och mormor om, men resten känns nästan som det var igår. Jag har även lite minnesluckor då jag var 16-17 år, men det beror nog på att jag var tonåring och totalt förvirrad. 

Jag hade inte tänkt att skriva den för att någon speciell ska läsa den, men det kan kanske vara kul för mina barnbarnsbarn att läsa om någon i deras släkt som var ung på 1900-talet.

Kvällens styrkepass med Bodil var kul! Det gick betydligt bättre denna veckan än förra. Måste ju vara i toppform till vår inspirationsdag den 14 nov då man ska orka med 5 eller 6 pass på en dag. LÄNGTAR!!!

Har också en fundering på att jag vill utföra en halvmara - en otroligt tuff utmaning för en som hatar allt som har med löpning att göra. Hur kan man få såna idéer?? Min hjärna har fått kontaktfel.

Nu kallar sängen
Natti

En vanlig lördag i mitt liv

Hela veckan har jag planerat att jag skulle in till stan på lördag och shoppa massor av träningskläder. Jag fick t.om med mig M till stan...inte illa! Det var jätte härligt väder, strålande sol och allt var toppen ända tills jag kom till Stadium. Allt jag hade bestämt jag skulle köpa var slut! Jag gick till Team Sportia, annars mina absoluta favoritbutik när det gäller träningskläder, men inte ens där hittade jag något som föll mig i smak. På Intersport hittar jag aldrig något så jag hade inga förhoppningar när jag steg in i butiken... Åhhh vilken fin softshell jacka!!! Den var klargul och så jäkla läcker - men jag har 3 softshelljackor innan - och den kostade 1300:- - och jag är nog ingen gul person.. Jag tog mitt förnuft till fånga och insåg att det blir ett dåligt köp. Jag gick ut igen..

Vi hade en mysig förmiddag, min man och jag. Vi strosade runt i butikerna i Kristianstad city - jag hittade inget, men Mikael som inte skulle ha något hittade en skitsnygg skinnjacka. Varför är det alltid så? Har man bestämt att man ska handla en massa så hittar man inget och sen om man inte alls tänkt handla då hittar man. Har Murphy något med det att göra tro?

På vägen hem stannade vi till på den andra Intersport affären. Tror ni inte softshell jackan fanns i turkost där? Jag är en turkos person, men jag har fortfarande 3 st softshelljackor hemma och denna kostade 1500:- Hur kan en likadan jacka, fast då turkos kosta 200:- mer inom samma affärskedja? Även denna gången tog jag mitt förnuft till fånga..jag köpte en träningströja istället. En grå. Så nu ska jag se ut som en liten grå mus på passen... till skillnad från mina skrikiga cerisa eller knallgula linnen..

Det var en skön och slapp lördag. På eftermiddagen arbetade vi lite i trädgården..M gjorde. Jag plockade björnbär och äpplen. Jag hade lite bättre flyt med björnbären denna gången. Visst fastnar man i taggarna men jag kom på att man kan ju trampa på de taggiga grenarna så kommer man längre in i snåren och de stora härliga björnbären. De ser läckra ut där de sitter på sina grenar, men fan vet om jag tycker om dem egentligen. Som att tugga på en massa småsten..

Sen blev det lite marktjänst igen, som alltid. Städa badrum, dammsuga och torka golv. Vi grillade grillspett till middag - undrar om det är sista grillningen för året?  Niklas och Josefine körde till hemmakväll och hyrde The Haunting in Connecticut - en verklighetsbaserad film - mycket bra! Ännu en övertygelse om att det finns ett liv efter döden.

När det var läggdags så kom jag på att jag ville spela Guitar Hero. Jag har ju fått det nya Guitar Hero 5 nu så jag körde för fullt i en timme och M somnade på soffan efter första låten. Ja, jag spelade ganska tyst...



Vi ses!

Kärlek!!



A son asked his father, "Dad, will you take part in a marathon with me?" The father who despite having a heart condition, said, "Yes".

They went on to complete the marathon together. Father and son went on to join other marathons, the father always saying, "Yes" to his son's request of going through the race together.

One day, the son asked his father, 'Dad, let us join the Ironman together; to which his father said, "Yes", too.

For those who don't know, Ironman is the toughest triathlon ever. The race consists of three endurance events of a 2.4 miles (3.86 kilometers) ocean swim followed by a 112 miles (180.2 kilometers) bike ride and ending with a 26.2 miles (42.195 kilometers) marathon along the coast of the Big Island.

Father and son went on to complete the race together.


Sus 32 år

Todelido,

Fick en hel halvtimmes sovmorgon imorse, men vaknade strax innan klockan ringde av M som pratade i sömnen. Jag har aldrig hört honom säga ett ord i sömnen, men imorse sa han högt och tydligt -den nionde, den nionde och sen studsade hela sängen och han fläktade som värsta air condition. Haha, jag blev full i skratt och tänkte att det är bra han kommer ihåg min födelsedag i alla fall.

Barnen stod yrvakna men med ett stort leende på läpparna när jag kom ut ur duschen. Grattis mamma!! Åh, vad jag älskar att fylla år trots att jag inte vill bli äldre, men det är alltid lika kul att få presenter varje år. Av barnen fick jag en fin spikmatta. De tänker på min hälsa - de är så gulliga! Nu ska jag kurera min rygg!! Josefine hade köpt ett jättefint armband och Isabella vet hur mycket jag älskar choklad och då är Riesen aldrig fel. M vet också vad jag älskar och det är ju att spela Guitar Hero. Jag har i och för sig två gitarrer innan, men den ena är lite utsliten så han hade köpt lyxmodellen nu plus ett nytt spel som jag får på fredag för det släpps inte förrän då. I det största paketet låg ett nytt duntäcke - Åhh, sååå skönt!  Är supernöjd med mina fina presenter! Tack mina älsklingar!

På jobbet blev jag också gratulerad. Strax innan förmiddagsfikat hördes en närmande serenad långt ner i korridoren. Jag blev jätte rörd och kände hur det hettade i hela mig. Mina kollegor hade köpt en jättesnygg brödkorg, servetter och ett ljus på Village till mig. Det hördes ju lång väg när de sjöng så många kom och gratulerade och Berit kom till och med med kameran. Suck!!

En av mina kollegor som sitter i rummet snett mitt emot mig, tittade in på mitt rum och sa
 -ja, det har ju inte kunnat undgå mig att du fyller år idag för alla människor kommer ju och gratulerar dig och det ringer hela tiden på din telefon så grattis på födelsedagen.
- Ja, det är nästan som när man fyller jämnt
- Va, gör du inte det - Tänk så mycket gratulationer du får då...!

Jag skickade ett mail till mina kära kollegor och berättade att nu när Sus fyller 32 år så fortsätter vi fira mig med ÄKTA Frödinge jordgubbstårta i matsalen kl.14.


       

Tårtan var alldeles förträffligt god - bättre än väntat!

Min chaufför kom och hämtade mig 15.30 och jag rusade hem och spelade Guitar Hero - Gitarren var superbra, kändes mycket mer stabil än de andra och inte alls så plastig.

Niklas var här när vi kom hem och han hade handlat en jättefin bukett blommor plus att jag fick en påse chokladstenar. Det ser verkligen ut som riktiga små stenar, men är choklad, och dessutom är de delikata! Tack snälla söta Niklas.

M och Isabella tillagade en delikat måltid och sen var det Guitar Hero igen - nu spelade även Josefine och Niklas med mig - Jättekul!!!

Nu ska vi äta tårta igen och sen är det IDOL!!!

Ha det gott people


Tjenixen people!

Så börjar nästan alltid min systerson sin blogg.. Lille Elliot har blivit jättestor, hela 2 månader gammal och inte ett endaste dugg lik sina föräldrar. Han är ju söt!!!



Bilden är lånad från hans blogg...

Hela helgen har det varit soft, har inte ansträngt mig något vidare med någonting. Igår hade vi det jäkligt varmt i bastun och jag stod väl ut i sisådär 10 minuter, men jag hann skrubba min kropp med jordgubbspeeling. Sen gjorde jag kycklinggryta med paprika och mango chutney - supergott.

Sen var det filmtime igen. Vi såg en skitbra film med Nicholas Cage som heter Knowing - ruskigt bra!!

Kan ni tänka Er att jag sov till nästan halv 10 imorse! Jag blev själv chockad. Mikael hade tydligen vaknat vid sex och sen gått upp vid åtta. Han hade gjort ett antal försök att väcka sjusovaren, men hon hade tydligen bara grymtat och sen vänt sig om - det har inte jag nåt minne av, så när jag totalt yrvaken slår upp mina ärliga blå är det nästan middag. En zombieliknande varelse hasar sig upp ur sängen med håret på ända...ni ser mig framför er va? haha, ingen rolig syn...I alla fall så kommer jag upp och ser en liten lapp ligga utanför sovrummet med världens kråkfötter. Jag får verkligen anstränga mig för att kunna se vad där står och M har säkert ansträngt sig extra för att jag ska kunna läsa det. I alla fall så stod där att han gått och köpt frukostbullar. Gulliga man.

Mikael har tillbringat dagen utomhus, och jag som inte har någon bra hårdag har då tillbringat dagen inomhus. Ett tag nu i eftermiddag så låg jag i hallen och tog ut luften ur alla luftmadrasser, stora badfåtöljer mm som vi haft i poolen. Det måste ha sett otroligt komiskt ut med sus krälande, liggande, ålande och tryckande med alla badleksaker under sig. Jag har även sorterat bort en del skor som jag inte vill att någon i familjen ska ha - fem par åkte bort i första utrensningen.

Imorgon är det första step-passet för mig denna terminen och jag längtar!!

Nu ska jag måla naglarna - har fått tag på ett nagellack som håller i evighet, men nu måste jag måla om dem för jag är trött på färgen. Och jag måste även kapa naglarna för de är alldeles för långa - jag kan ju knappt skriva på tangentbordet.

Seeya!!

Föreningslivet har startat

Så var det lördag igen! Härligt! Veckan har varit arbetsam, jag har typ varit en zombie om kvällarna...
I torsdags när jag kom hem strax innan sex så det första jag gjorde var att lägga mig på soffan och säga till M att han skulle väcka mig när han körde på träning. Genomgick ett aerobicpass i dvala, men jag tror att jag tyckte det var roligt.

Fredagen var lite mer lättsam. Chefen bjöd på fredagsfika vilket uppskattades mycket. Körde hem lite tidigare för att hinna träffa tjejerna innan de stack till sina pojkvänner över helgen. Som vanligt en fredagskväll orkar inte denne svensken laga mat så även denna fredag blev det hämtmat till mannen och mig.

Efter en kebabpizza och två glas vin slängde vi oss i soffan och halvsov till en seg film.

Pigg som en lärka...for jag upp vid nio på lördagsmorgonen, hittade äldsta dottern sovande i soffan då Henke kört henne hem early för att han skulle bygga ett jakttorn i skogen tillsammans med sin pappa och då ville ju inte Bella vara med.

Lite marktjänst får man ju ta sig tid med en lördagsförmiddag, lite sortering av filmer då mina barn tydligen inte har lärt sig alfabetet. För det mesta är det de som rumstrerar i dvd-väskan så när vi ska leta efter en film så hittar vi den aldrig där den ska vara - sånt blir jag så trött på.

Har även fixat med medlemsregistret för gympan - suck! BORING!! Har tyvärr bokföringen kvar för augusti..tar det sen.

Här kommer lite bilder från våruppvisningen förra året













M har varit och köpt lite trä...ovanligt! Nu är den ena trappan upp till poolen så gott som klar. Precis lagom när det är dags att vintertäcka poolen..enligt mig. M har fortfarande inte stängt av värmen i den för han tror att det blir varmt väder igen och då ska han bada.. Han brukar ta ett dopp när han har varit ute och sprungit. Skönt i poolen men knappast skönt när man går upp.

Ikväll ska vi basta och skrubba bort alla döda hudceller..usch  låter äckligt!

Måste baka något gott till onsdag - någon som har förslag??? Hur ska jag egentligen hinna med det? Det är ju gympa på tisdag.

Varför?

Jag har sett så himla mycket framemot att gympan ska börja, så att man kan få rätt på sitt liv igen. Jag har t.om börjat springa för att få igång flåset nu innan terminstart. Igår sprang jag 5 km på 28 minuter - väääldigt långt för att vara lilla jag som löptränar, men man måste börja någonstans. Jag är i alla fall stolt över mig själv, och emellanåt tyckte jag faktiskt att det var rätt kul också..kanske 5 sek lite då och då.

När jag stod i duschen efteråt så kändes det oroväckande konstigt i ryggen. Neeeejjjjj!!! Inte det NU!! Imorse när jag skulle resa mig från sängen var det bara att konstatera att min rygg inte var på humör. Stel som en 109 åring stapplade jag in i badrummet - ett rent litet helvete att tvätta fötterna i duschen kan jag tala om. Ja, och så har det fortsatt hela dagen - inte för att jag tvättar fötterna på jobbet, men ryggvärken gjorde sig påmind hela förmiddagen. Framåt eftermiddagen stabiliserade det sig lite och jag kände mig lite mer rörlig. Vad har jag nu gjort som framkallat detta?

Har beställt hjälp imorgon bitti kl 07.00. Får väl höra av min massör vad jag har gjort för fel.

Det är inte rättvist! Bodil och alla andra tror säkert att jag bara är lat och inte orkar komma på gympan. Jag vill ju komma igång, annars hade jag ju för tusan inte sprungit innan - eftersom jag HATAR att springa.

Nä, nu får jag rycka upp mig - det funkar inte att deppa.

Hittade den här lilla dikten i min dator som Eva skrev till Bodil inför hennes första inspirationsdag - den får mig att le för jag kommer ihåg att Bodil reagerade väldigt starkt på att vi tyckte hon var en pest - Kommer du ihåg, Bodil?

När man svettats en sjö

Och tror att man snart ska dö

Ty ben, armar, rygg och mage värka

Känner man sig ändå glad som en lärka

Eftersom man alltid kan lita på

Att Bodil där i mitten stå

Med ett leende stort

Som ger energi så fort!

 

Du är vår källa till inspiration

Såna som du finns det knappt en på miljon’

Vi hoppas att du aldrig slutar

Skrika på oss när andfådda vi kutar

Glöm heller inte bort att skräna:

”Ner med rumpan!” ”Upp med knäna!”

För även om vi ibland kallar dig en pest

Tycker vi innerst inne att DU ÄR BÄST!






Nu är det snart Ghostwhisperer - en av mina favvisar.


RSS 2.0