2009 är snart slut..

Och med det önskar jag alla ett GOTT 2010! Visst är det härligt att vi går mot ett nytt år, nya utmaningar, nya glädjestunder och tänk så snart sommaren är här igen!

År 2009 har för mig varit ett bra år. . Förutom att vår lilla Pavarotti lämnade oss, en stor tragedi för vår familj, men livet går vidare i samma lunk trots allt. På ett helt år händer det faktiskt väldigt mycket och många av de sakerna stannar i minnet för evigt eller så finns de dokumenterade här i min lilla blogg...

En liten resumé:
Elina fyllde 45 och vi hade överraskningsfest
Barnen var modeller för en dag
Lille Elias kom till världen kvällen innan vi åkte till Österrike
Badgastein, en härlig vecka i alperna då jag låg nerbäddad två hela dagar i flunsa.
En underbart skön Spa resa till Polen i Mars
20-årig bröllopsdag
Poolbygge
Josefine slutade nian
Lille Elliiot kom till världen och Cathy höll på att föda i baksätet på bilen..
Kristianstad dagarna
Västervik
Kräftskivor
Barnen började skolan i Kristianstad
Min mormor fyllde 80
Pavarotti lämnade oss
Vi köpte Maximus
M fick mc kort
M köpte hoj
Bella fick körkort
En superkulig träningsdag
Uppvisning
Och sista dagen på året utmanade jag mig själv med ett 1 1/2 timmes styrkepass

Allt detta och så himla mycket mer har hänt mig detta året och tänk Er alla roliga fester, all rolig shopping, goda middagar, all rolig träning och allt nytt folk man har träffat och sååå många skratt! Livet är bra härligt!

Jag önskar alla mina nära och kära och några till ett riktigt GOTT NYTT ÅR!
Hoppas ni får en hejdundrande kulig kväll och natt, och att ni inte vaknar med huvudvärk imorgon bitti kl. 7.

Puss & Kram


Grattis min lilla Snuttegubbe!!

Idag har jag sjungit för min unga man, typ Vi gratulerar lilla pappa idag osv.. jag förstår egentligen inte varför jag sjunger pappa, han är inte ens min pappa och det är bara jag som sjunger..

Jaja, gubben jag delar säng med fyller år idag!! Han blir lika gammal som sin fru nu - I like lammull..öh, jag menar lammkött.. visserligen är han jäkligt hårig, men cashmere är skönare än de stickiga håren han har på sin rumpa..

GRATTIS MIN ÄLSKADE M!



Puss & Kram

Nu har jag gjort det!

Jag har klippt mig! Och färgat det med mörka och ljusa slingor, men det ser mest grått ut... Jag har även pannlugg, vilket jag aldrig har haft i hela mitt liv.

Skillnaden från förr med att ha lockigt hår är ju att nu har man möjligheten att få det rakt med plattång, förr fick man rakpermanenta sig och det funkade inte ändå. Det är en otrolig befrielse att få känna sig flat ibland, haha

Som alltid när man byter frisyr så behövs en liten inkörningsperiod, att vänja sig  - som M, han kände inte igen sin fru när jag kom hem.. Nähä, tror du att du kan vänja dig att tycka om denna kvinna framöver? Ja, era pussar smakar likadant..

Så här såg jag ut igår:



Nu ser jag ut så här - imorgon ser jag ut på ett annat sätt.. när jag själv ska styla mig, haha





Inte mycket kvar av det lockiga rufset, men jag kan nog vänja mig.

Ja, jag vet att jag är lik min nästan granne!! Har hört det förr.

Varför läser ni min blogg?

Oftast har jag ca 20 läsare, ibland 25 - WOW!! och ibland 15 läsare som läser den 3 gånger typ och endast ett fåtal lämnar kommentarer. Har ni inget att säga? Är ni bara nyfikna på mitt liv?

Jag älskar när ni skriver en kommentar för då vet jag vem som läst och jag kan föra en dialog med någon.. Jag skriver för 9 miljoner svenskar och max 5 gör sig till känna. Hur kul är det på en skala till 10? -2 typ.

Skriv något kul, skriv något som gör mig förbannad - vad som helst, bara ni kommenterar.
Jag känner mig ensam annars. Visserligen är det mitt inre som kryper ut, men det är ändå någon jag ofta tänker på när jag skriver och det är ju kul om den personen eller de personerna kunde säga något ball. Typ att gud så kul att du har börjat kalla mig gullefjun eller den där jävla bilden kan du väl ta bort igen eller nåt...

En eloge till alla som hittills har skrivit kommentarer i min blogg!!


Vätskebrist och hunger

Gissa om jag blev förvånad när allt folket inte var i stan idag.. Var höll de hus, tro??
Shoppade loss med lilltroll och gullefjun några timmar - fyndade bla två träningslinne och löparbyxor, en tunika som jag har tittat på lääänge, men har tyckt den var lite för dyr och så hittar man den på rea - hur lycklig blir man inte då! Efter två timmar kände vi oss nöjda och körde hem till tvn och tittade på Dagboken - snacka om vätskebrist.

M, ni vet han som springer och springer och springer... han såg säkert hela Braveheart medan han sprang och jag satt och väntade i en hel evighet för jag ville också springa, och hungrig var jag men ville inte äta något innan jag sprungit - fattar ni mitt dilemma... Kl var fyra när löpbandet blev ledigt och jag hade inte ätit sen frukosten. Kände mig hur konstig som helst när jag sprang - kall utanpå och kokande inuti - ruskigt otrevligt.

Visade killarna hur man spelar Need for speed, Shift - haha skulle testa en gång, med en Audi TT så klart och vann racet - e jag elit eller vad?

För 2 1/2 månad sen började Josefine käka Antioxidanter för att hon hade så dåligt immunförsvar - hon var ständigt sjuk och förkylning efter förkylning avlöste varann. Hon har inte varit förkyld sen hon började med tabletterna och häromdagen tog de slut och vi glömde handla nya - nu är hon dyngförkyld, stackaren.

Jag är sååå sugen på att köpa en ny liten leksak - jag vill så gärna ha en Iphone 32 GB i min ägo - ni vet ingen som säljer en sån lagom billigt??



Bella har alltid önskat sig en minigris så Jossan köpte denna till henne i julklapp - den har samma storlek som en levande mininöff...

Imorgon är det bowling!!!! KulKul


Suck, idag måste jag ta av mig pyjamasen

En ganska misslyckad annandag jul än så länge. För en gångs skull hade vi tänkt ge oss ut och fynda precis som 90 % av alla svenskar. Vår spishäll fick en spricka för ett tag sen och då hittade vi ett ställe i stan som sålde ut till halva priset - wow, då måste man ju passa på.

Som tur var det inte El-giganten för där var ju en miljon människor redan kl.7 imorse, nej detta var en av de mindre kedjorna. Vi kom dit, ganska mycket folk redan vid öppning men vi gick in. Så klart hittade vi inte vad vi sökte, varken produkten eller personalen... vi väntade i en halvtimme medan en person örlade omkring bland varorna och lekte personal och en person stod i kassan. Till sist brast det även för oss - där var ett flertal personer som bara gick därifrån asförbannade utan att få den minsta hjälp, därav vi. Jag har ganska bra tålamod i vissa situationer, men när man inser att detta kommer att dröja flertalet timmar innan vi kanske får hem en spishäll så tröttnar även jag. Personen som örlade verkade heller inte ha en aning om vad han skulle göra så det är bara att inse att det var första och sista gången jag satte min fot i den butiken.

Sen skulle vi köpa en blomma till svärmor...haha växthuset hade stängt och resten av affärerna hade helt slutsålt på alla fina blommor - ARRGGHHHH  Hoppas de gillar choklad! Vem gör inte det förresten..

Snart ska vi transportera oss ner till Arlöv och träffa släkten, äta god mat och sitta på sin redan breda häck hela kvällen så den blir ännu bredare - det är tur man har ett löpband hemma.. Har lite träningsvärk sen gårdagens udda ryck att springa några kilometer.. Suck, jag är i usel form, men det är ju bara att bita i det sura äpplet och ta i tu med problemet - det får bli några kilometer imorgon igen - med mina nya hörlurar som faktiskt sitter kvar på öronen!

Ha det gott och god fortsättning på julrean


Idag kommer tomten igen....

Oj klockan var 9 när jag vaknade.. WOW!! Idag är det JULAFTON och glad i hågen hoppade jag ur sängen som ett litet barn som väntar på tomten. Det är härligt att ha barnasinnet kvar, julklappar och presenter är det bästa som finns.

I år blev det en lugn, nästan för lugn julafton. Hela min släkt hade valt att fira jul ensamma hemma... och Camilla jobbade. Jag har i och för sig inget emot att fira julafton med min älskade familj, men det är sån skillnad från alla andra jular då vi oftast är många, massor av liv och rörelse och hela berg med julklappar. 

Vi hade en härlig julafton trots allt. Vi såg ca 2 min på den patetiska, hemska Anna Anka sen slog vi om till den traditionella ankan. Det var inte med stort intresse vi såg på det, men traditionen är stark och det känns lite som man sviker den om man inte tittar. För egen del tycker jag att den första delen är bäst, tomteverkstaden och Kalle som fotograf.

Vi var fortfarande mätta sen gårdagens kalkonmiddag så det blev massor av julmat över, som vanligt...

Sen.....kom tomten!  Jag har haft ganska svårt att komma på vad jag önskar mig av tomten i år, men några önskningar hade jag och det var Andreas Carlssons bok "live to win", i massor av år har jag önskat mig en flanellpyjamas, men har aldrig fått någon - jag var nog väldigt ihärdig i år för tomten kom minsann med en... hörlurar hade jag också med på min lista. Jag måste ha musik i öronen när jag springer och såna små till ipoden går bra att ha på jobbet men inte när man springer - det slutar alltid med att jag springer och håller för öronen..
Nu kom tomten med ett par KOSS - så jäkla bra de är!!

För inte så längesen kom jag även på att jag kunde önska mig en kamera, men sen glömde jag bort det och när jag kom på det igen så kändes det i senaste laget, men min man vet vad denna kvinna behöver - så klart en kamera!

Jag fick så många fina julklappar av alla och jag är oerhört tacksam - ni vet vad jag behöver och vill ha!

Tjejerna blev också glada för vad vi gav dem - de fick en hel massa make up produkter, påslakan, lite nyttoprylar och sen fick de en Spa resa till Polen inkl. två spa behandlingar vardera.



Bella poserar i sin nya väska som hon fick av Maximus och Amadeus.

Efter julklappsutdelningen spelade vi spel. Det är inte så ofta jag är med och spelar såna där låååånga spel som Monopol, bondespelet osv men denna gången spelade vi Hotel och gissa vem som vann??? Jag visste väl att jag skulle ha satsat på fastighetsbranschen istället...



Kloakråttan vann Josefine hela tiden... hopplöst att vinna det spelet.

Vi hade en härlig julafton, många skratt och massor av mys - vad mer kan man begära när man är med sina allra käraste.

Lillejul med kalkon och tomte

En sån här extra ledig dag ska man egentligen sova tills man vaknar av sig själv, men det finns för många måsten i ens liv. Upp i ottan kl. 7 bara för att slippa alla folkmassor i huckle på Willys. Isabella var snäll nog att följa med och hjälpa sin tankspridda mamma med inköpen - det händer alltför ofta att jag missar hälften på min inköpslista bara för att jag "tror" att jag vet vad där står och inte behöver ta upp den. Det har liksom visat sig att jag inte alls "tror" rätt.

När vi kom hem så slängde Isabella sig i sängen och skulle bara vila en timme. Jag gjorde cheesecake, med rätt Philadelphia ost denna gången.. skalade potatis, fixade och donade tills kl. var närmare 12, då gick jag ner och frågade bella lite försynt om den där vilotimmen... Oj, det var inte meningen att jag skulle sova så här länge! Nä, det är som vanligt - hon kan sova bort hela dagen utan problem.

Catharina, Åke, Elliot, Janus, Niklas och Henrik var bjudna hit ikväll på kalkonmiddag. Så kalkonen stod i ugnen i 4 timmar..och den blev sååååå god! Jag var så nöjd, gästerna var nöjda och proppmätta. Det blev endast smulor kvar på en 5 kg tung kalkon och jag hade stekt kycklingfiléer också om i fall att.... M hade gjort en alldeles underbart god Ris a la Malta, men på danskt vis med massor av vanilj och malen mandel i - kan verkligen rekommenderas!!

Efter maten slängde vi oss i soffan och väntade på tomten.
Min syster är för rolig.. hon köper alltid de mest passande och perfekta julklapparna till mig - hon tänker alltid på mitt välbefinnande, att jag ska ha roligt och må bra...haha



Någon som är sugen på en spelkväll??

Och inte nog med det - hon vet hur jag mår kl.7 dagen efter....



Mycket passande! Tack syster!

Vi fick en jättefin ren med släde av Janus som vi har i trädgården - allt för att få lite julstämning



Janus gav mig även en almanacka med Gorgeous men!! Den ska jag ha på jobbet - ger säkert extra krydda i tillvaron...

Av Elliot fick vi en jättefin fotomodell-almanacka med foton på sig själv - helt underbar!
Det blev en liten chock när vi såg denna ljuvliga lille kille som blivit så stor med världens mulligaste och gosigaste kinder. Det var inte så längesen de var här och ändå har han växt så otroligt mycket.

Julklappsleken var kulig och intensiv - hahaha den skulle jag kunna leka en gång i månaden.

Tack för alla fina julklappar ni köpt till oss - ni är underbara!

GOD JUL!!


Mmmmm

Nu har jag äntligen kommit på vad jag önskar mig i julklapp! Jag vill ha M, alltså inte Min Man utan bokstaven M. Det är en sån snygg bokstav och den vill jag pryda mitt hem med, typ i silver eller svart kanske.

Ni som möjligtvis inte har köpt någon julklapp till lilla mig än - köp ett M! Då blir sus lycklig!





Visst är det snyggt med bokstäver


Ensamma Kitty...

Fatta att jag har julledigt nu!! Skulle egentligen arbeta halva morgondagen, men jag tyckte att jag var så flitig idag så jag belönade mig med en extra liten semesterdag.

Sorgligt nog glömde jag min Hello Kitty kalender på jobbet så jag får ingen choklad imorgon och inte heller på självaste julafton.

Äntligen är vintern här - jag är såååå lycklig för att det lyser snövitt och luktar vinter - en härlig feeling!! Låt den få stanna över julen, så man kan få lite julstämning i alla fall.

Det är väl ingen som har kunnat undgå att Idol Calle och Erik var i Kristianstad igår. Skulle aldrig i hela mitt liv få för mig att åka in till stan och trängas i 15 minusgrader med alla fjortisar från hela Skåne för att höra dem live. Beundrar verkligen de som ställde sig framför scenen redan kl.17 i den kylan... 

Något jag verkligen sörjer är att jag missade när Andreas Carlsson var i stan - då hade jag kunnat vara där kl.5 på morgonen! -undrar om någon hade beundrat mig för det...

Önskar alla mina trevliga bloggläsare en riktigt God lillelillejul! 


Nästsista helgen 2009

Så nu har nästan hela helgen gått och jag har (nästan) njutit varenda minut av denna nästsista-detta-året-helg. I fredags var det i och för sig inte mycket njutning fram till halv sex, typ. Ni vet hönsmamman Sus har en dotter som skulle åka iväg till Göteborg över helgen tillsammans med pojkvännen, och de skulle minsann köra bil dit i dessa snömassorna, och vägverket tillika varnade för att bege sig ut på vägarna - då ska gullefjun och lilltroll ut och köra! Fatta att man får stora darren och de där otrevliga tankarna cirkulerar bland Falcks ambulanser, bärgningsbilar och soppatorsk i -20 grader. Fan, det är inte bra att utsätta 40+ tanter för sådan oro - i den åldern behöver man lugn och ro fredag eftermiddag.

När jag fått det glädjande beskedet att "nussissarna" hade landat i staden Götet kunde hon börja fredagssofta - åhhhh, vad mysigt! Bastu med maken och sen mys i soffan till Skytten - det kallar jag fredag i topp.

Igår kom Ms lillbrorsa, Mathias på besök ifrån Köpenhamn. Han hade med sig fina presenter till tjejerna och vi fick "inflyttningspresent" lite i efterhand... två flaskor rödvin som vi senare sörplade i oss. Jättekul att han ville komma och hälsa på! Vi träffas annars ca 2 gånger om året och det brukar vara när deras mamma fyller år och annandag jul. Nu vet vi ju att vi bara har 2 timmar med tåg mellan oss. Hoppas vi kommer att träffas oftare nu. Isabella och Henrik kom också strax efter att jag varit och hämtat Mathias vid tåget och vi hade en mycket rolig dag och kväll, mycket prat och skratt, god mat och dryck och sen ägnade vi stora delar av kvällen och natten åt att spela Black Box och Galenpanna.

Söndagen har varit galet skön. En lång promenad i snön, Höstlegender som jag kan utan och innantill och bara älskar Tristans återkomst efter att Herr Ludlow har fått sin stroke - det är absolut bästa scenen, när pappan skriver på sin lilla griffeltavla "AM HAPPY" Åhhh, vad Sus lipar... det absolut sämsta med den här filmen är lipande Suzannah - stör mig lite på hennes eviga lipande, men om man tänker sig in i hennes situation hade nog jag också lipat alltid.

Lite skönt soft i soffan med några snarkningar både från mig och bella och sen var det dags att göra middag - Potatis och kryddkorvsgratäng - mums!

Stor lycka blev det när lilla gumman kom hem helskinnad ifrån Göteborg - har saknat min lilla tulta.

2 1/2 dagar kvar att arbeta, sen ska det bli skönt med lite julledighet. Tänk vilken lycka om det blir en vit jul i år!!

Ut och gör snöänglar - det är säkert bra axelträning..


Det kommer nån...

Idag hälsar vi Mathias Johansson välkommen till Kristianstad, och VÄ!!! Ms bror, min svåger och tjejernas farbror - Welcome to Sweden!!



Millisen 39 år ung

Idag fyller min lillasyster år - nu är det bara ett år kvar tills hon blir typ tant eller nåt. Vilken tur att hon är lika ungdomlig som sin storasyster så man inte märker hur gamla vi börjar bli..

Jag önskar dig en fortsatt underbar födelsedag - jag hoppas att den har varit bra, trots din lunginflammation.. stackare!

GRATTIS GUMMAN! SKÖT OM DIG!







Nu hittade jag inget färskt foto på syrran...men hon är sig ganska lik - typ samma hårfärg.

Gläds åt livet

Inte kunde man väl tro att det skulle bli snö INNAN jul??!! Helt otroligt, but I like!!

Inte för att detta har med snö att göra, men väl but..
När jag gick och läste engelsk affärskommunikation på mitt förra jobb så skulle vi skriva en uppsats om en affärsplan eller nåt. I alla fall så skulle de andra deltagarna läsa och begrunda, och om man hade någon synpunkt på texten skulle man framföra det. Hon som "rättade" min text hade synpunkten att jag ofta skriver "but" och det höll jag fullständigt med om, jag skriver ofta "men" i svenska texter också - det beror säkert på att jag gillar både "MEN" och "BUTTS". Vår manliga lärare blev illröd i ansiktet och visste inte vad han skulle säga. Lite kul just då i alla fall.

Igår följde jag med Vä-gänget till gympan. Jag hade inga planer alls på att gympa för jag fick plötslig tandvärk eller nåt så jag beslöt mig för att sitta och titta på. Det är faktiskt ganska kul emellanåt. Vi har alla olika stilar när vi gympar och de som utmärker sig är ju de som inte kan, som inte alls hänger med och igår var där en ung tjej som hade en kropp som hon absolut inte hade kontroll över. Hennes armar och ben var för långa, allt var för långt och lemmarna spretade hur som helst. Det såg till och med roligt ut när hon sprang. Först när jag såg henne så trodde jag att hon var fotbollstjej, men de kan i alla fall springa, men inte ens det klarade hon av. Ja, som sagt - vi har alla olika stil. Det spelar ju ingen roll om man är bra eller dålig, bara man har kul, och övning ger ju färdighet.

En annan tjej som jag lade märke till var helt utan taktkänsla. Ingen tillstymmelse till det, men det är ju skitsamma, huvudsaken man försöker. Det roliga med den här tjejen var att hon fes flera gånger och varje gång hon gjorde det så viftade hon bort det bakom rumpan. hahaha, ingen hade ju märkt något om hon inte hade viftat - nu såg jag ju det för att jag var publik.

I fjor köpte min man en Peak Performance jacka och har endast haft den en säsong. I morse skulle han ta den på sig och det visade sig att den blivit för kort i armarna - Guuud, jag måste nog skälla på Bodil för hon alltid har så mycket axelträning. Hahaha, den klena kroppen har fått en muskel!!

Step på jobbet idag och gud vad roligt det var - vi var hur duktiga som helst och jag var inte ens trött. Sjukt roligt!!

För längesen läste jag på Aftonbladet om en tjej som hade fått malign melanom, endast 34 år och mamma till två barn. Hennes cancer var väldigt synbar för det ploppade upp stora svarta bölder på hela kroppen. Jag har många gånger undrat hur det gick för henne och igår fick jag adressen till hennes blogg av Ann.

http://mittlivsabina74.blogspot.com/

Usch, stackaren hade ett fruktansvärt år med otroliga smärtor. Kolla gärna - när ni läst och kollat bilderna kommer ni säkert aldrig att sola mer. Läs februari och mars 2009.

Nu ska jag gå ut och känna på kramsnön

Triangeln

Jag var väldigt noga med att ställa min klocka igår när jag kröp till sängs, eftersom jag skulle upp alldeles för tidigt en söndagsmorgon, men den ringde inte.. Jag vaknade 07.20 av att M frågade om jag inte skulle gå upp kl.7. Suck, jo det skulle jag ju, men herregud det spelar ju ingen roll - jag ska ju bara shoppa hela dagen idag... Visst är det livsviktigt att stå utanför affären och stampa innan de har öppnat.

Hämtade upp min söta syster Camilla i S.Sandby och sen gjorde vi Malmö. Först körde vi och handlade massor av make-up attiraljer. Wow, så roligt det var och sen turistade vi fram till Triangeln. Alltså jag är usel på att hitta i Malmö och jag tror nog Camilla är lika usel, men det finns som tur är skyltar - det gäller bara att se dem och följa dem så kommer man dit man ska förr eller senare. 1 minut innan de slog upp dörrarna på Triangeln stod vi på parkeringen. Fattar ni? Vi hittade!!

Det var ju lite meningen att vi eventuellt skulle handla julklappar, men jag hittade bara kläder till mig själv. Jag köpte ett par urläckra skor till nyår - high heels you know, och sen blev det en svart och vit rutig kjol och ett par mörkblå Levis 603. Hade jag varit ekonomiskt oberoende hade jag handlat mer, men tyvärr är jag ju inte det.

Det tråkiga med att shoppa i Malmö är ju att det är en himla lång väg att köra hemåt sen, men vi tog en fikapaus i S.Sandby och millisen bjöd på superdupergod saffran/butterkaka eller butterkaka med saffran och mandelmassa - skitgod var den i alla fall. Hon är så himla duktig på att baka så man blir typ jätteavis.

Lite snöflingor dalade ner när jag körde hemåt, och vilken tur att M lade på mina dubbdäck igår!

En lugn och skön söndagskväll väntar - kanske något sällskapspel efter maten - det är så det ska vara i juletider.

Önskar Er alla en härlig kväll.

Kramis

Firar humlor födelsedagar?

Först och främst vill jag gratulera en person som betyder väldigt mycket för mig, en alla tiders kalaspingla som älskar att festa lika mycket som denne svensken - jag pratar så klart om Bodil Rasmusson. Idag har hon uppnått åldern 44 år och vi är inte lika gamla längre, men det gör ju inget - åldern spelar ju ingen roll och inte storleken heller - hon är säkert 5 cm kortare än mina 170,5 cm. Vad gör väl det - jag älskar henne för den hon har varit, för den hon är och för den hon blir.



Grattis humlis på din födelsedag!!


Trots allt mår jag bra..

Slog upp mina ärliga blå kl. 07.03 - var är jag? vad gjorde jag igår? vad är det för dag idag? Åh shit, jag var ute och festade igår.. jag mår nog bra.. sov nu lite till. Och det gjorde jag. Jag gick inte upp förrän vid 9 för att gå och handla bullar. Resten av huset vaknade inte förrän vid 10 och vi åt en gemensam frukost.

Lite shopping med maken innan lunch och eftermiddagen julpyntades det till IDOLfinalen

Utan tvekan var Erik min favorit - tydlig skillnad när de sjöng finallåten - man kunde höra varje ord som Erik sjöng, men hörde bara Higher tydligt när Calle sjöng.

Imorgon ska jag till Malmö med Camilla och handla de sista julklapparna!

Nu ska jag laga middag - vi hörs!

Kramkram


Sus dansade i klackar

Fredagslunk med lite inslag av arbete.. folket var mest förväntansfulla inför kvällen och gick bara runt och väntade på att det skulle bli dags att sluta för dagen och antingen köra hem och göra sig i ordning eller fixa till sig på jobbet. Jag valde det sista alternativet och då var klockan runt fyra. Halv fem var det förfest på utvecklingsavdelningen där det serverades glögg, vin, jägermeister och päronkonjak med varm äpplejuice. Det sistnämnda kan jag verkligen inte rekommendera, men sen är jag ingen fan av konjak.

Strax efter fem gick vi alla ut till de väntande bussarna som skulle ta oss till Sundspärlan. Det var ganska skön stämning på bussen och färdkosten rann ner alldeles för snabbt... vilken tur att det finns toalett på Thells bussar. Jag var så klart först att besöka bekvämlighetsinrättningen som är jä-igt trång och inte helt lätt att hålla balansen när man kör snirkliga vägar, och saken blev ju inte bättre av att jag inte hittade någon ljusknapp..endast ledljus längs vasken så jag fick låna Anns ficklampa..haha Andra gången jag besökte det trånga utrymmet kom jag på att om man låser dörren ORDENTLIGT så tänds lampan - wow! Nu hittade jag även spolknappen utan problem..

När vi stått i evigheternas kö till att hänga in jackorna möttes vi av enormt stressad garderobspersonal som inte hade det minsta leende på läpparna. Jag kommenterade något i stil med att här var det inte precis muntert... då log någon av dem och sa att det blev lite mycket just nu... jaja. Vi blev visade till våra bord som var en bit från scenen men rakt framför så vi hade god sikt. Välkomsdrink bestod av torrt vitt vin som fick smaklökarna att dra ihop sig som små torra intorkade fikon.
Förrätt: lax med någon oströra - så där gott...
Huvudrätt: helstekt oxfilé, potatisfontand eller nåt (ej gott) råstekta potatisklyftor och div grönsaker, stekt svamp med sidfläsk. ja köttet var gott..
Efterrättsbuffé: Går inte att beskriva i ord hur mumsigt det var!! Superbt!!

Sen var det show - Magnus Bäcklund, någon trollkonstnär och någon Maja som sjöng smörsång - sömnigt! Först sjöng Magnus Bäcklund en trallvänlig låt och sen plötsligt körde han Tom Jones låtar och vi alla undrade var han fick den rösten ifrån - helt annorlunda än den förra låten. Han sjöng bra och vi alla sjöng med, ni vet Delilah, She's a lady och It's not unusual. Därefter blev det lite magi och det var så där kul, men när Maja Gullstrand sjöng sina smörlåtar gick jag till baren.

Dans i massor med skorna på - galna människor, tequila och svettiga danser. Plötsligt blev Ann och jag sugna på att dansa foxtrot - Jag för sa Ann - javisst, kör på och sen foxtrottade vi ut på dansgolvet. Vi kom ganska snabbt på att detta var nog inte så där kul som vi först trodde..

Hörde under kvällen att Erik vunnit IDOL - så klart!

Alltid när man har kul försvinner det roliga väldigt snabbt och fort som tusan blev det dags att åka med bussen hem. När vi kom till bussen såg jag att det var en chaufför som jag inte träffat på ett x antal år och han brukade alltid förväxla Camilla och mig så när jag gick in i bussen sa jag att det är jag och inte min syster som är här... jag vet sa han och skrattade. Han kom också ihåg..

Bussresan hem var ganska avslagen. Nästan alla sov. Sen behövde jag så klart besöka bekvämlighetsinrättningen igen och denna gången tändes inte lampan när jag låste. Va fan, hojtade lite på chauffören att han kunde väl tända ljuset på toan.
-Där finns en ljusknapp vid sidan av dörren sa han.
-Nä, det är där inte alls, lampan tänds när man låser dörren.
-Inte i denna bussen.
-Jo, det är ju samma buss, sa jag
-Nä, jag kommer direkt från Jönköping
Så gick jag in på toan igen och visst fanns där en ljusknapp vid sidan av dörren och vilket jubel där blev när jag lyckades tända. Jag som trodde alla sov... och jag var helt säker på att vi åkt med denna bussen dit..

Min chaufför stod och väntade så snällt när vi anlände med bussen och sen var det bara raka vägen hem och i säng. Bara jag inte vaknar kl. 7 imorgon....

Sällan dansar sus i högklackat

Och inte blev jag bjuden i år heller..! Varför? Jag har inte rätt efternamn för att deltaga på en Nobelfest...eller så måste man kanske åstadkomma något för att få deltaga.

En ganska seg eftermiddag på jobb idag. Jag hade förstås ett mycket givande möte med vår säljchef på dotterbolaget i Schweiz. Hon har så otroligt fin hållning, men så har hon också varit professionell dansare... (en liten parantes i det hela). Hon bjöd mig till Schweiz den 18 Januari på kick-off - spännande!! Jag har aldrig varit i Schweiz. Undrar om det är långt till något trevligt skidställe.. man kan kanske ta någon semesterdag när man ändå är där..

Ett konsultföretag kom och levererade en STOR spann med lösviktsgodis vid middagstid. Kl. 15 var den tom. Helt sjukt vad folk mumsar i sig godsaker.. ja, jag är inte den som tackar nej, men det finns måtta - alla goda ting är tre, så därför tog jag tre bitar efter lunch.

Aerobicen ikväll var nog den roligaste och absolut den mest intensiva på hela terminen - En bra avslutning!

Imorgon nalkas fest - Sundspärlan i Helsingborg med Las Vegas show - kan bara bli lyckat.

Missar IDOL imorgon, men håller tummarna för Erik och dansar som Calle hela kvällen. Den dansen kommer att bli kult!

Ta hand om Er och använd gärna Garnier

GRATTIS PAPPA!

Godkväll,

Idag har jag faktiskt tillbringat kvällen med att fira min pappas födelsedag. Det var inte igår om man säger så...
Det var mycket kul att få träffa mina systrar Caroline och Monika igen efter ett antal år av tystnad och nu hade vi så mycket att prata om så kvällen bara flög iväg.

Joanna och pappa bjöd på god mat och sen fick lite tårta också för att inte glömma att vi kom dit för att fira pappsen.

En jätterolig nyhet var att både Monika och Caroline har bokat samma Österrike resa som oss.




Pappa till vänster och min svåger Jarmo till höger

Imorgon är det step på jobbet!! Ha det gott!

Jaha, då blev det Muffins

Nu ikväll skulle jag överraska Mikael med att göra chokladmuffins med cheesecake fyllning. Jag började med att göra muffinssmeten, som förövrigt var såååå jäkla god..  i alla fall så skulle jag då börja göra cheesecakesmeten och tar ut mina 3 paket naturelle Philadelphiaost ur kylen, öppnar paketen och ser till min förskräckelse att det är med vitlök- och örtsmak på den jäkla Philadelphiaosten. Jaha, då blev det ju en munter överraskning med chokladmuffins till M som inte ens gillar choklad.

Vilken tur i oturen att det var jag själv som hade köpt fel...

Suck, jag blir så trött på mig själv ibland.

Vilken härlig dag!

Trots lite irritationer imorse om återvinningen så har det blivit en skön lördag. Detta är enda helgen i både November och December som vi är helt fria att göra vad vi vill. Vad gör man då? Jo, man har en fixarhelg.. Idag har jag gjort sånt som jag en längre tid skjutit upp på framtiden. Hur ofta tvättar man för hand? Städar sin garderob? Rensar i sin mailbox? Ja allt sånt underbart tråkiga göromål har jag gjort idag och jag är helnöjd med mig själv. Jag t.om smittade av mig lite på min äkta hälft så han fick upp några dörrfoder och lister som han hade "glömt".

Nu har han fått ett sånt där fanatiskt ryck igen - han springer på löpbandet och tittar på en film.. det skulle inte förvåna mig om han har satt på höstlegender eller någon annan 3 timmars film - han bara är sån!

Åh jag kan riktigt höra honom när han läser detta - YOU STUPID WOMAN!! Han älskar Allå Allå, hemliga armén förstår ni, och citerar René så ofta han kommer på hur dum hans fru är.

Ikväll ska vi röra ihop vår pepparkaksdeg - 1 1/2 sats underbart god deg som vi imorgon ska samla hela familjen och några till och ha stora pepparkaksbakdagen. Härligt!! Jag brukar bli utvisad från köket efter en stund för de tycker att jag bakar för lite och äter för mycket. Denna mulliga lekamen har byggts upp under 43 års pepparkaksbakdagar.

När M behagar gå ut från träningsrummet ska jag också köra ett pass. Jag tror att det blir lite styrketräning idag och sen efter det ska det smaka bra med rådjurssadel och lite rödvin. Mums!!

Ha det bäst och glöm inte dammtorka längst ner i garderoben.



Förresten, jag ska nog klippa mig... kanske


Skitjobb

Hur kommer det sig att vi konsumenter har accepterat att vi ska göra sopgubbarnas arbete? Varenda vecka fyller vi bilen med papper, plast och konservburkar, startar den kalla bilen, kör bort till återvinningsstationen och lastar av en hel massa skit och sen kör tillbaka hem i en kall bil. Samtidigt som vi gör en god gärning för miljön genom återvinning, försämrar vi miljön genom att köra med en kall bil som sprutar ut oerhört mycket avgaser.

Tänk om de hade kommit för 15 år sen och sagt att nu får ni hantera era sopor själva. Hade någon gjort det? Antagligen inte, men nu har det smygits fram från att bara vara lite tidningspapper som skulle återvinnas, sen kunde man lämna in konservburkar och nu behövs inte sopgubbarna längre. Hur kul är det att återvinna egentligen? Jag hatar det! I ett vanligt hushåll har man inte den platsen som krävs för dessa säckar, baljor, påsar, lådor. Man kommer knappt fram i förrådet för där finns vår egen lilla återvinningscentral.

Det är så här jag tillbringar min lördag - sorterar skit!

Hur är det med hörseln på svenska folket egentligen?

Ok, jag ska nog inte satsa något vidare på min mediala förmåga...

Vilken tur att jag missar årets final av IDOL, för svenskarna har ju haft lite problem med det här att rösta rätt så det skulle inte förvåna mig om Calle vinner.

Låt för tusan den bästa vinna! Har ni alla fel på hörseln? - Calle har inga klara toner i sin röst, han mumlar ju hela tiden och sen borde han faktiskt gå och klippa sig.

Nu går jag och lägger mig.

Tandläkaren eller vardagslyx

Vad är vardagslyx? Har sett uttrycket ganska ofta senaste tiden och jag har inte riktigt förstått innebörden av ordet vardagslyx.. Att shoppa? Det är ju lyx om man gör det när andra arbetar. Vardagslyx för mig är inte att dricka julmust och äta pepparkakor, nä vardagslyx är att ta en dag ledigt och få göra precis vad som faller en in. Det kan vara allt från att sitta hemma och mysa i soffan med en god bok eller varför inte lite spa-behandlingar i stan. Guuud, vad det hade varit skönt med lite vardagslyx just nu.

Igår var jag på styrelsemöte hos Gunilla, ni vet hon som pratade i mikrofonen på uppvisningen.. Hon bjöd på goda kakor och vi hade även ett väldigt givande möte. Jag tyckte att det blev många beslut fattade och alla var nog eniga också.. konstigt att sus kunde vara lugn och fin så länge. Jag visade vårt estimat och budgetförslag, och helt ärligt förstår jag inte varför jag ska göra det - de tittar knappt på den och Pigge spillde till och med kaffe på sin -  även om de hade tittat på den så ser de bara en massa siffror som ingen förstår vad de står för. De viktigaste punkterna förklarade jag och sen hoppas jag att de litar på mig så att jag kan skicka den vidare för godkännande.

Idag har jag varit hos tandläkaren. Sanslöst tråkigt. De glömde ta tandsten förra året så nu var de tvungna att boka en ny tid bara för det - tiden räckte inte till idag.. Så försöker man boka en ny tid och jag vill ha så sent som möjligt, typ innan de stänger. Går kl.15 bra? Det är väl inte sent, det är ju mitt på dagen. Blir så trött på folk.

Nu ikväll körde jag step på jobbet och det var såååå jobbigt. Har inte tränat sen förra veckan, men det känns som evigheter sen. Tjejerna på jobb var duktiga, men det brukar de vara så det är jättekul att peppa dem.

Imorgon är det fredag och jag längtar! Spänningen stiger i IDOL, eller inte - alla vet ju att Calle åker ut imorgon. Missar finalen nästa fredag för då ska jag FESTA!!!!!!!! Jag är ju lite medial och har sett i mina drömmar att Erik vinner i år.. eller hur, så jag behöver ju inte se det igen.

Denna veckan har jag bitit av alla mina naglar - tror ni det finns hjälp att få?




Sugar Baby Love

Todelido kära bloggläsare,

Idag blev jag riktigt förbannad på den sabla väckarklockan, typ min telefon då. Jag fattade inte vad tusan det var som väsnades så, och den hade säkert väsnats länge för den skrålade som värsta Iron Maiden koncerten, dock var det inte Iron Maiden utan en melodiös gaylåt, men ändå.. Jag frågade vad den höll på med - men för helvete, vad väsnas du för? och sekunden efter kom jag på att jag samtade med en väckarklocka.

HAT-TISDAG!!!

Nämnde under dagen för Lotta ordet HAT-TISDAG och hon sa att på radion har de något liknande ÖNSKA-EN-MELODI-TISDAG eller nåt - ja, det var ju verkligen inte liknande, men ändå.. Jag gillar hat-tisdag bättre, i alla fall ordet.

Som vanligt har jag varit trött, trött, trött. Vid två höll jag på att somna, det är den magiska tiden då min kropp arbetar helhjärtat med att smälta min mat efter lunch och har liksom inte tid att underhålla resten av kroppen så den avstannar. Allt går ner på 1/3 fart och det hjälpte knappast med smäktande toner i öronen. Det är en dum idé att ha ballader i sin ipod eller mobil.

Jag längtade hela dagen efter att M skulle hämta mig så jag kunde sova gott hela vägen till Kristianstad.

Jag förstår inte hur det kan komma sig att jag alltid arbetar, är det inte på jobbet så är det hemma. Det är mycket föreningsarbete just nu och det tar nästan all min fritid. Var blev softandet i soffan av? Det är tydligen en sån där nostalgikänsla som man bara får tänka, inte praktisera.. Även budget, arvoden och redovisningar har ju vilande perioder så då får jag väl passa på att softa... Nä då ska man träna säger fanatikern M. "Nu är det ju snart slut på gympan så nu får man börja träna hemma igen". Min man har inte hört talas om semester, vila kroppen eller julledigt, typ.

När barnen var små.. ja det var nog två år sen sist.. de fick en adventskalender med dagliga presenter.. jag har inte riktigt haft tid, lust, pengar att handla 48 paket till dem i år, men några små har jag ju köpt så nu får de lite sporadiskt istället. Idag fick de ansiktsmask med chokladdoft. Jag tror att jag ska önska mig dagliga paket av barnen till nästa år - jag älskar ju paket och jag har gjort det till dem i ca 15 år så varför skulle de inte kunna göra det för sin mamma..?!

Sorgligt nog så glömde jag min chokladkalender "Hello Kitty" hemma så jag fick inte min eftermiddagschokladbit till kaffet, men imorgon får jag ju två..!

Nu säger min sovklocka att det är dags att säga natti.



RSS 2.0