Auffach, Österrike 20-28/2 Del 1

Tänkte försöka göra en liten sammanfattning av en otroligt rolig och underbar vecka i alperna.
Blir trött bara jag tänker på det..

Att vara gammal Sandbybo är ganska roligt när man gör en sån här liten hemvändarresa till södern. Eftersom vi valt ett Sandbyföretag för denna bussresa till Österrike så är det ganska naturligt att man träffar på en hel massa Sandbyfolk i bussen. Denna resa var inget undantag. Direkt utanför bussen träffade jag på en kvinna som "blängde" på mig och sen sa hon -du är Camillas syrra va? Det går kanske inte att förneka med tanke på att vi är ganska lika. Det visade sig vara Camillas granne för 15 år sen och min namne.

Bussresan ner gick bra förutom att automatiken till värmen hade så klart gått sönder på en ny buss.. vilket resulterade i att Herr Thell fick manuellt reglera temperaturen vid varje stopp. Det började med svinkallt, sen blev det +32 grader, sen blev det svinkallt och därefter +29 grader osv. När vi var framme i alperna hade han fixat 25 sköna grader. Jag har ju varit med om behagligare bussresor till Österrike, men vi fick se bra filmer, sitta skönt och åka säkert i alla fall.

Hotellet var över förväntan, ett 4-stjärnigt med typisk Österrikisk stil.



Och gissa vem som fick det största och finaste rummet..?!!! M und ich





Vi var de enda som fick badkar bland resenärer från vår buss. Ibland förtjänar även vi tur..

Veckan bestod av:
Frukostbuffé varje morgon, dvs 4 sorters yoghurt, 8 olika sorters flingor, torkade och färska frukter, nyttiga bröd, onyttiga brötchen, juicer, ostar, övriga pålägg + min favorit NUTELLA - stoppade dock inte den i bhn, som vissa andra gör...

Efter frukost var det skidåkning - fm-varmchoklad med Rom - skidåkning - lunch - skidåkning - afterski (varm choklad med Rom eller öl, beroende på hur törstig man var) - dusch - fördrinkar - 4 rätters middag ( soppbuffé, salladsbuffé, förrättsbuffé, huvudrätt och sen efterrättsbuffé) - efter-maten-drinkar - zzzzzzzzz

Ni förstår att efter denna vecka så är det GI, viktväktarna och Atkinsmetoden som gäller och sen är det stenhård träning alla dagar i veckan... i alla fall måndagar..

Dagarna såg dock lite olika ut beroende på väder och humör. Vid lunchtid på tisdagen höll jag på att få spel på mina pjäxor och ben - då körde jag ner till närmsta uthyrningsställe och hyrde nya pjäxor och bad dem slänga mina - han bara tittade konstigt och mycket frågande -slänga?  Ja, jag vill inte ha dem så du får väl göra vad du vill med dem..

Onsdag och Torsdag körde jag som en gud, om jag får citera M.. han hade inte en chans att komma förbi mig i pisterna, men det ändrades till fredagen.. och lördagen var jag på så uselt humör att jag gav upp till lunch. Då hade mina pjäxor blivit stora och om jag spände dem mera så var där ingen svikt i dem och jag fick bakvikt vid varje sväng vilket resulterade i "nästan" supervurpor. Nästan.... oj oj, det har varit mycket nära många gånger, men 30 års övning att förhindra supervurpor har tydligen gett resultat.

Vädret har varit kanon! 5 soliga dagar då snön blev till mjukglass på eftermiddagen, en halvmolnig dag och en fruktansvärt blöt regn/snö dag.







Henke och de andra pojkarna hade FULA oranga mössor på sig - lätt att hitta i backen!





Pisterna var kanon, men för få och för korta. Den längsta var 11 km och det tog max 15 min att åka ner.



Återkommer imorgon med festligheterna!!!

Snart...bär det av! Jippiieee!!

Nu är det inte många timmar kvar till avfärd! Vaknade med huvudvärk, fågelbo-frisyr och lite öm rygg.. är det inte typiskt? Det är precis som att min rygg inte gillar sportlov - varje år har jag fått problem när det närmar sig skidåkning, men jag har hunnit få ont och blivit botad innan avfärd. I år börjar det dagen innan precis bara för att jag ska lida riktigt mycket på bussen.. Säg vad inte Jäger botar - jag tror nog det botar min rygg också.

En aktiv morgon - har bakat scones till frukost och sen har jag gjort ca 30 köttfärsfyllda grahamsbullar, några till oss och några till Josefine.

Varför ska det vara så svårt att packa och varför ska det vara så svårt att ha med sig "lagom" med kläder? Jag tror detta är ett stort kvinnligt i-landsproblem! Jag för egen del plockar ut godbitarna och har inte en aning om vad jag behöver eller inte - de sakerna måste med och sen får man då börja använda hjärnan - hur många dagar ska vi vara borta, hur många kvällar behöver man kläder på sig..? hur många kvällar ska vi festa? Ja, typ alla, så det slutar med att man har en överfull resväska med kläder och sen ska man försöka trycka ner fön, plattång, necessär och skor!! Det slutar alltid i katastrof och att man får sätta sig på resväskan och tillkalla hjälp så någon annan får knäppa till låsen medan man själv är så upptagen med att försöka täcka hela väskan med sin tyngd.

Ett annat i-landsproblem är hur man ska få plats med alla sina attiraljer i handväskan inför bussresan. Det finns så klart ett annat alternativ och det kallas handbagage.. handbagaget är mannens eftersom det ofta är de lite större sakerna..typ lite mat, tidningar, fleecefilt mm. Jag har då min handväska som ska fylla kravet att ta hand om telefon, ipod, min stora feta plånbok, pass, pennor, tuggummi, två par hörlurar, kamera, laddare, halstabletter, huvudvärkstabletter, kundvagnslåtsaspeng, cig, tändare ja ni vet...det är ju faktiskt en hel del superviktiga saker som min lilla handväska ska innehålla och jag kan berätta att den är asfet just nu.


Ja, ungefär likadan frisyr - inte riktigt så stor flabb, men annars är det nog rätt likt...

Duschen kallar, lunchen ska lagas och sen kör vi.
Ha en underbar vecka utan mig och mina funderingar, påståenden och superlativ.

Vi hörs och ses - kramis!!

Det här med att packa..

Vissa kreatur av den mycket håriga sorten gör att det kan vara ett helt företag att packa en resväska..



- Var ska du matte?
- Får vi följa med?
- Nähä, nä men då tänker inte vi flytta oss!

Slapp eller snuttig?

Gokväll!

Nu har jag varit så där slapp hela veckan som jag hade bestämt att jag inte skulle vara. Har tyvärr prioriterat andra saker före träning och då är det ganska illa, men sen får jag så mycket träning för hela kroppen hela nästa vecka så egentligen är det nog bra att vila kroppen...eller inte. Till skillnad från mannen som prioriterar all träning före allt annat så tänker jag att vi inte träffar lilla Jossan på mer än en vecka och då vill jag vara hemma och umgås med henne.

Igår bakade jag fransbrödbullar till henne som jag lade i frysen och som hon kan ha nästa vecka.

Imorgon har jag tagit semester så det blir en fixar dag. Det är mycket som ska göras och fixas innan 3 personer är redo att fara på alpin-semester.

Först och främst ska jag till Intersport och kolla om de har ett par nya skidbyxor till mig och bella, sen behöver jag nog något gosigt att åka i, dvs mjukisbyxor och hood, typ. Vill inte sitta så många timmar på bussen i jeans. Det är ju faktiskt NÄSTAN mars och jag får handla kläder... har faktiskt redan brutit det löftet. Jag vet, jag är värdelös, men det är ju så roligt att shoppa kläder.

Jag är sååå glad idag för Py Bäckman har blivit vän med mig på facebook - hon är en av mina dolda gamla 80-tals favoriter. Det visste ni inte va?!  När jag tänker efter så har jag nog haft en del "konstiga" favoriter... SAGA var en stor favorit länge och sen har vi Mike Oldfield som jag fortfarande lyssnar på ibland.. Sen gick jag plötsligt in i syntharnas dimma.. Depeche Mode..mm många minnen ploppar upp så fort man tänker på en låt - JAG SAKNAR 80-TALET!!



Vi hörs imorgon - natti


Snön är väldigt vit och trendig

Visst är man lite trött på snön nu...men hade det inte kommit snö hade det varit regn istället och snöandet blev plötsligt helt underbart. Jag kan berätta att det är 130 cm snö dit vi ska på lördag, men lite oroväckande töväder idag och imorgon. Snön återkommer på lördag och inte en endaste solstråle i sikte på hela nästa vecka - hoppas de har helt fel - kan inte tänka mig en vecka i alperna utan sol - det borde förbjudas.

Det stod i tidningen idag att 6 miljoner semlor åts upp igår, och jag som inte åt en enda.. vi är lite sena på mitt jobb eller så försöker vi skapa en ny trend - fetonsdag istället - det blev en 7 points semla från konsum kl.15.00 denna snöiga onsdag.

Arbetsveckan lider mot sitt slut för mig, har stora planer som blir större på att vara ledig fredag. Vi får se hur långt jag hinner med allt som ska göras, båda på jobb och hemmaplan... men en dag med strykning och packning i sin ensamhet är inte helt fel.

Nu ska jag gå upp på vinden och hämta min stora lila.

Seeya


Jack,

Jag älskar tavlor, men min man tycker inte man ska ha något på väggarna och han vill gärna att alla möbler ska stå i hörnen. Vi har inte precis samma smak när det gäller inredning så därför är det alltid jag som har sista ordet när vi möblerar och det är jag som bestämmer hur många och vilka tavlor vi ska ha uppe - annars blir det helt ungkarlsaktigt.

Nu har jag hittat en underbar tavla som jag bara måste ha!



In thoughts of You

Min andra favorit är så klart "Dance with me to the End of love" av samma konstnär, Jack Vettriano.



Denna tavla såg jag på ett galleri i Österrike för ett x antal år sen och har älskat den sen dess. Fick den av min mamma i födelsedagspresent när jag fyllde 35 och älskar den fortfarande lika mycket. Tröttnar inte att titta på den, så nu vet ni vad jag gör om kvällarna - jag beundrar min tavla...


Taskig timing

I fredagskväll skulle jag fotografera något snyggt på tv.. Stefan Sauk eller nåt annat manligt, men jag är lika snabb som en snigel ilar så det blev "analklåda" istället...


Alla Hjärtans Dag

Vill önska alla underbara människor som har en plats i mitt hjärta, en helt underbar Valentine's Day!



Njut av dagen!


The ugly truth

var att vi var tvungna att gå upp i ottan för att gå på ett möte som inte alls blev som förväntat... vi kom inte in i lokalen, vi fick ha ute-möte, och inte nog med det - Henke totalkvaddade sin bil när han skulle skjutsa bella till mötet. Vad jag vet så blev det inte några personskador, men bilen var sig inte riktigt lik när de transporterade hem den.

Vi skulle egentligen köra till Ikea idag, men det blev ganska många strawberry daiquiri igår när Pigge Piggelin och Bodil var här så M tyckte det var onödigt. Vi tar shoppingrundan imorgon istället.

Då eftermiddagen plötsligt blev ledig och slapp så ägnade jag mig åt att titta på The ugly truth - hahaha, skitbra film som handlade om kampen mellan kvinnligt och manligt - mycket sevärt med många asgarv.

Lille Elias fyllde 1 år igår så vi körde till S.Sandby för att fira charmtrollet, som dagen till ära såg ut som Einstein.. hans pappa hade stylat honom..



GRATTIS SÖTIS PÅ 1 ÅRSDAGEN!!

Nu är man hemkommen, mätt och belåten och ännu tröttare än jag var imorse..

Det blir nog inte lika sent som igår...


Dagens svettningar är avklarade

Då var man hemkommen ifrån ett inte så lite svettigt afro-pass. Har haft härlig kontakt med både jorden och höfterna. Jag hade glömt min bandana och det är ingen höjdare när man svettas de mängderna som denne svensken gör.. det rinner ner i ögonen och svider..ingen hit.
En annan sak som inte heller är så trevlig...eller kanske bara uttjatat. På afron idag så nämnde Linda att vi skulle festa till det i slutet av passet och då menade hon UTAN VIN och så tittar hon på mig och Bodil...folk börjar snart tro att vi är alkoholister eller nåt..

Fick köra själv till jobbet imorse då M skulle arbeta hemifrån. Rörmokare och en från kommunen skulle komma för att fixa huvudkranen till vattnet. Mannen från kommunen gjorde inte mycket mer än dreglade över Ms hoj - han hade varit och tittat på en likadan själv, men en 600 då och när han hörde att detta var en 1000 så började det bildas bubblor i mungipan på honom och sen rann det så det blev helt blött på golvet... eller så var det kanske kranen som läckte.

M passade även på att köra till Rinkaby för att inhandla en kran till tvättstugan som jag sett ut - den är såååå snygg!



Visst är den lite läcker, med utdragbar hand-dusch

M börjar bli lite förschyld så han gick inte på intensiven idag utan fogade färdigt väggarna. I helgen ska vi köpa skåp och sen har vi bara en vägg kvar att kakla, men där har vi inte hittat det vi letar efter - jag vill ha röd mosaik som INTE kostar 2000:- /kvm.

Nu har jag tränat och nu fryser jag - annat var det med Gunilla...hahaha

So long


Längtar hela tiden

Kan ni fatta att vid denna tiden om två veckor sitter jag på ett nästan-lyxhotell i alperna med en härlig solbränna i facet och en färgglad paraplydrink framför mig? -Nä, inte jag heller... ligger säkert astrött på hotellrummet med en bok och har sån träningsvärk i benen så jag inte ens kan gå ner i baren.

Jag har i alla fall förberett för en hejdundrande vecka i alperna - jag har växlat pluringar!!!

Idag har jag även varit på systemet! Sist jag var på systemet var när Bodil och jag skulle köpa vin till Elinas 45-års-överraskningsfest, för drygt ett år sen... Ja, det är inte ofta man är i den affären när man nästan är helnykterist. Det blir någon gång när man ska ha lite fint folk på middag, då får man ju anstränga sig och bjuda på köbe-sprit..

Det blev en riktig sightseeing-tur i Kristianstad, vi tog även och besökte Willys på hemvägen.

Väl hemma i mitt trygga men ack så stökiga hem hjälpte jag M med kaklet - jag fogade för första gången i mitt liv och det blev inte ens bra och jag vet inte hur många utbrott jag fick på det jäkla kletet, men när jag så småningom lugnat ner mig lite så gick det ganska skapligt - ända tills man skulle torka bort det överflödiga kletet - då fick jag ännu ett utbrott, men mest på Maximus för han skulle doppa tassarna i spannen med skitigt vatten hela tiden.

Ni kanske inte vet..men jag är EXPERT på att kladda ner mig med allt som är klistrigt, kladdigt och är svårt att få bort. Därför får jag alltid ha mina arbetskläder på mig vid såna tillfällen. Det händer ibland att jag tror att jag inte ska kladda ner mig - sen har jag plötsligt nya arbetskläder..


 

Dessa arbetsbyxor hade jag på mig under en gympa-uppvisning, och då var de "rena", dvs det var innan vi flyttade hit..

En oerhört händelserik och effektiv onsdagskväll en helt vanlig vecka i februari och inte nog med allt detta som har hänt - jag har även fått recept på VÄRLDENS GODASTE STRAWBERRY DAIQUIRI!  Jippiieeee!!

Någon som vill ställa upp som chaufför på lördag? Vi ska först på möte i Tollarp kl. 11, sen ska vi till IKEA och därefter till S.Sandby på kalas - och vi behöver nog chaufför hela dagen.

Kramisar

Hjärngymnastik

Läste ett väldigt roligt blogginlägg om en kvinna i sina bästa år som "glömde" att hon hade boxhandskar på sig när hon skulle plocka bort ett hårstrå från ögat... ja, när man är i sina bästa år går man ofta med boxhandskar på sig.

Då kom jag att tänka på att för en tid sen praktiserade vi "Gör om, gör rätt" på mitt arbete, men nu har vi blivit lite kaxigare och kör med "Gör rätt från början" istället... det är ju ungefär detsamma som "Tänk efter före".

Plötsligt fick jag en känsla av hur hårt det är att leva..

Varför ska man vara så himla duktig? Det är mänskligt att fela.. och visst är det mycket roligare om man säger något helt spontant fel eller om man tror att man är ensam och lägger av världens brakare.. och sen inser att man inte alls är ensam -"ojsan, det var inte jag"

Sånt händer förstås aldrig mig, men det hade varit rätt så roligt om man någon gång sa eller gjorde något spontant katastrofalt fel..

Seeya


Nu har jag också sett Avatar

Påverkad av massmedia - påverkad av kollegor och familjemedlemmar.. man kommer inte undan. Jag har hela tiden sagt att Avatar verkar inte vara något för mig, inte en film i min smak. Nu var söndagens stora händelse och något jag faktiskt såg fram emot - kvällens film: AVATAR

Filmen handlar kort och gott om att vi jordbor, år 2154, har upptäckt en värdefull mineral på den vackra planeten Pandora. Men nu är det så att de som bor på planeten, det kallade Na'vi-folket, har den som sitt älskade hem, bor ovanpå just den plats där det finns mest av mineralen. För att få tag i mineralerna skapar vi kloner av Na'vierna för att kunna infiltrera deras värld och övertala dem om att lämna sitt hem så att det blir fritt fram att ta mineralen. Dessa kloner kontrolleras av oss, när vi befinner oss i medvetslöshet i en slags kammare. Vi styr dem som oss själva.
Jake Sully ska styra en av dessa kloner, som kallas 'avatarer'. Han lyckas lära känna dottern till klanledaren av folket på planeten, och börjar arbeta för att få deras förtroende. Men så börjar han inse vilka som är den riktiga fienden... och tillråga på allt så blir han hopplöst förälskad i dottern till klanledaren.

En mycket vacker film på sitt sett, men sååå mycket science fiction...inte som Star Trek kanske men dessa fantasifulla varelser plus hela Jurassic Park kan verka en aning för mycket av sci-fi för min smak.

Jag hyllar inte denna film till skyarna som flertalet av jordens befolkning gör, men vi är alla olika. Av mig får den bara tre tulpaner av fem möjliga.


Åhh vilken cool sak

Maximus är en nyfiken katt och han gillar att hjälpa till... så klart hjälper han husse i tvättstugan, men så plötsligt såg han något som var mycket mer intressant än kletet husse sätter på väggen...

Tvättmaskinen!! Gud så häftig maskin - det snurrar därinne och en massa skum och vatten, sånt som jag gillar!!



Han satt där länge....

Etapp 1



De flesta deltagarna i första etappen av melodifestivalen var för mig helt okända och tyckte nog att alla kunde gå vidare... ja förutom "singel" killen för den var totalt usel. Linda Pitchard var nog artisten som föll mig mest i smak, ja låten också så klart...haha Jag gillade hennes hår - och framför allt, hon rörde sig på scenen!

Jag är ingen direkt fan av Ola, han har alltid samma stuk på sina låtar och det är mycket Woh-oh-oh hela tiden - och vilken ful frissa han har lagt sig till med. Gillade guldlockarna mycket bättre.

Livet innan melodifestivalen (igår då..) var en lugn pula-lördag.. M har ju hittat en nytt favoritställe att sysselsätta sig i - tvättstugan. Kakling av väggar är i centrum och jäklar vilken fart han satte igår.. en annan är lycklig för att vi har satt in tvättmaskinen igen, så nu går den varm.

Min käre make skulle iväg igår och köpa bänkskivor - kopplade på släpet och skulle köra iväg. Då vår tomt är väldigt kuperad så fick han ta lite sats med bilen för att komma upp för backen, men den stod stilla... han rullade tillbaka och tog sats igen....kom halvvägs...hahaha, han fick koppla ur släpet och köra iväg och hoppas att de inte hade bänkskivor..  Alternativet hade ju varit att han tagit min bil som är försedd med dubbar, men det var tydligen för jobbigt.

Han kom hem med två bänkskivor trots allt - denne mannen hade tryckt in dem i bilen - SAAB ÄR BÄST! - I en saab får man in ALLT!

Igår när jag skulle göra min insats för miljön - köra och slänga skit - backade jag upp bilen uppför backen, tog nog lite extra sats med tanke på M's problem tidigare - och när jag kommer upp så står där en gammal liten tant med sin lilla pudel och ser helt skräckslagen ut.. det såg så fruktansvärt komiskt ut - undrar om hon trodde jag skulle svänga ut direkt på vägen eller köra direkt över henne? Hon var nog helt paralyserad, för hon stod mitt framför vår uppfart.. stackars tant, och jag bara skrattade - kunde liksom inte låta bli.. såg så roligt ut.

I like her boots

En dag, helt plötsligt, kommer ett foto från min mamma på min mail, och helt utan förvarning... Jag blev ju helt chockad. Det var ju ett snyggt foto! Min mamma som modell - det gillar jag.



Jag gillar stilen, den slitna fåtöljen och de snygga stövlarna - läckert!!


Åhhh så söt han är!

Hittade lite goa bilder på min systerson Elias. Saknar honom sååå, men han fyller ett år nästa helg så då får jag krama om honom riktigt mycket.





Ett bra sätt att ta sig fram innan man börjar gå själva, det är att dammsuga...



Åh vilket charmtroll!!

VC suger



Men idag är jag just inte särskilt glad...jag är sjuk. Min mage är ju ett kapitel för sig och nu är den ännu jobbigare än normalt. Så ringer man till vårdcentralen och frågar om råd, och de "tror" att det inte är något för dem så de hänvisar mig till en annan klinik, som i sin tur säger att jag får ringa till Vårdcentralen.. Nu för tiden kan man bara ha halsfluss om man vill ha hjälp.

Såna här dagar är pest - I hate! Såna här dagar vill jag bara sova bort, men jag kan inte sova - inatt har jag faktiskt sovit hela natten så nu är jag ju inte sovtrött.

Vet ni vad jag roade mig med igår när jag totalt jätte deppig och mådde dåligt..



Det är sånt min hjärna också behöver ibland...

Nu ska jag slänga mig i sängen och tycka synd om mig lite.


Hjort är gjort

Vet ni hur illa händerna luktar när man skurit, delat, rensat kött på en 21 kg tung hjort? Det luktar riktigt illa!

Henke kom nu ikväll med en välhängd och styckad hjort som jag fick ta hand om - inte en sysselsättning som jag är stormförtjust över, men vill man äta gott och inte betala en förmögenhet är detta ett bra alternativet. När jag gjort mitt jobb, alltså skurit loss fina bitar och stoppat i fryspåsar kom två duktiga karlar och erbjöd sig att hjälpa till med slutrenset som ska gå till malning. Vilka goda hjortfärsbiffar det blir!

Det var så roligt, min mormor ringde precis när jag skulle börja finstycka djuret, så berättade jag för henne att vi precis fått en hjort och att jag ska ta hand om den. Sen blev det helt tyst i luren..
-mormor, den lever inte, den är död och grovstyckad.
-Jaha, åh jag blev lite rädd, undrade var ni skulle ha den någonstans..



Nu känner jag mig som en husmor igen..

Annars har det varit en vanlig tisdag i mitt liv, inte fullt så hatig som jag annars brukar tycka tisdagar är. Oj, det är ju onsdag idag... jaja, inte fullt så hatig som onsdagar då..Efter fem gångers velande beslöt vi oss för att köra till jobbet i alla fall. Vägverket varnade och sa att man absolut inte skulle ge sig ut på vägarna, och att det var så mycket avåkningar på E22:an. På radion sa de att framkomligheten var okej, inga större problem på de stora vägarna. Ja, man måste ju jobba så det var bara att sätta sig i bilen och hoppas på det bästa. Det visade sig att det inte var några problem.

Nu kallar sängen!

Kung Bore har anlänt

Nu pratar jag inte om asarnas stamfader utan om Den store Kung Vinter. Det var ju tusan vad det ska snöa! Det var längesen man skådade vitt puder så länge i Skåneland. I like!!  18 dagar till avfärd till den "riktiga" pudersnön, den som man kan ha lite nytta av.

Undrar om man kommer till jobbet imorgon? En ofrivillig ledig dag är inte riktigt vad jag tänkt mig, mitt i bokslut och allt, men jag har jobbat på bra idag så en dags frånvaro är ingen katastrof.

Imorgon kväll får vi hem en hjort. Vilka smarriga middagar det blir in the blue house framöver... mums!

Tänkte passa på att gratulera en vän till det nya jobbet!! GRATTIS GRATTIS!! Är verkligen jätteglad för din skull för jag vet att du såååå gärna ville flytta längre ner i korridoren. Vi kommer att sakna dig på våra ståmöte.

Kattskratt har vi haft idag: Maximus åkte pulka ner för trappan = en extra kattlåda har förflyttats upp till andra våningen för att den ska förflyttas ännu en våning, när M får tummarna loss och lägger upp den på vinden... Maximus fattade tycke för den här roliga lådan och förstod inte som tur var att det var en kattlåda.. i alla fall så busade han lite med den - tog sats och slängde sig handlöst rakt ner i den och vips så gled den...ner. Det roliga i historien var att se Amadeus flyga upp i soffan, stående på två ben och titta över ryggstödet ner på en vettskrämd Maximus -vad gör du där nere brorsan? -E du galen, du kan väl inte åka pulka härinne fattar du väl!!

Nu blir det nog en snö ängel..


Våra underbara kroppar, med eller utan volanger

Nyss hemkommen ifrån ett fruktansvärt svettigt step-up pass! Puh, vad jobbigt det var. Ellen är en adrenalinkick som bara kör på och som verkligen kan entusiasmera andra. Jag förstår inte hur Ellens lilla späda kropp kan vara ett sånt kraftpaket. Jag är mer än lite avis på den kroppen...



Idag handlar outsiders om panikångest inför feta människor. Jag har inga problem med feta människor, men tycker ofta inte om att äta tillsammans med dem. Jag säger inte att alla feta har otrevligt bordsskick, men flertalet jag har träffat, slevar in maten på ett oaptitligt sätt. De liksom bara trycker in maten.. ungefär som jag själv när jag får en negerböld i handen.

Det jag inte förstår med feta människor är hur de kan tillåta sig bli så feta. Varför har de ingen spärr som säger att nu får det vara bra. Jag kan inte bara trycka in mat och tro att kroppen mår bra av det.

Sen finns det de som inte ser sig som feta. De tror att de har storlek 38 när de i själva verket har 44-46..

Jaja, lagom är bäst, som vi svenskar är experter på att säga - men vad är lagom?

Sist jag var på läkarkontroll så bland annat vägde jag mig och kollade längd. Hon frågade om jag rörde mig mycket eller lite, och jag berättade att jag tränade 3-4 gånger i veckan (jag gjorde det då...). Hon tyckte jag var normalbyggd och inget alls prat om vikt eller fetma osv. När jag sen fick hem papperna så stod det att jag var överviktig. TACK!!
Sen hörde jag med de andra på mitt jobb som har samma vikt som jag, och tillika är kortare än mig - De var inte överviktiga! Hur kommer detta sig?  Jag är en aning fixerad vid min vikt... och har väldigt svårt för att gå ner, och det kära läsare började den dagen jag fyllde 40 år. För 10 år sen kunde jag gå ner 4-5 kg på en vecka utan problem. Nu är jag jättelycklig om jag går ner 4 kg på en månad, och då svälter jag mig nästan.

Tro nu inte för allt i världen att jag har något emot feta människor - absolut inte! Och ni som är lite småmulliga - välkomna till den svenska välfärden - vi är många!! Småmulliga människor har lite hull att ta av. Min farmor sa alltid att jag inte skulle banta för de överflödiga kilona försvann så fort när man blev sjuk.. Ja, eller hur?!

Det är bara att inse att man inte är född med en fotomodell kropp och lär aldrig få det hur mycket man än tränar eller bantar. Man får helt enkelt vara nöjd med den man har och försöka sköta den så bra det går.

Var rädd om dig - försök leva sunt - det lönar sig i längden!

Kram

RSS 2.0