Nu har jag också sett Avatar

Påverkad av massmedia - påverkad av kollegor och familjemedlemmar.. man kommer inte undan. Jag har hela tiden sagt att Avatar verkar inte vara något för mig, inte en film i min smak. Nu var söndagens stora händelse och något jag faktiskt såg fram emot - kvällens film: AVATAR

Filmen handlar kort och gott om att vi jordbor, år 2154, har upptäckt en värdefull mineral på den vackra planeten Pandora. Men nu är det så att de som bor på planeten, det kallade Na'vi-folket, har den som sitt älskade hem, bor ovanpå just den plats där det finns mest av mineralen. För att få tag i mineralerna skapar vi kloner av Na'vierna för att kunna infiltrera deras värld och övertala dem om att lämna sitt hem så att det blir fritt fram att ta mineralen. Dessa kloner kontrolleras av oss, när vi befinner oss i medvetslöshet i en slags kammare. Vi styr dem som oss själva.
Jake Sully ska styra en av dessa kloner, som kallas 'avatarer'. Han lyckas lära känna dottern till klanledaren av folket på planeten, och börjar arbeta för att få deras förtroende. Men så börjar han inse vilka som är den riktiga fienden... och tillråga på allt så blir han hopplöst förälskad i dottern till klanledaren.

En mycket vacker film på sitt sett, men sååå mycket science fiction...inte som Star Trek kanske men dessa fantasifulla varelser plus hela Jurassic Park kan verka en aning för mycket av sci-fi för min smak.

Jag hyllar inte denna film till skyarna som flertalet av jordens befolkning gör, men vi är alla olika. Av mig får den bara tre tulpaner av fem möjliga.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0