I love weekends!

Fredagen fortgick i ganska lugnt tempo förutom när jag livade upp ekonomiavdelningen med lite tjut, skutt och kvarkande. Jag tog med lite plommon ifrån trädgården som Lotta och jag mumsade på och plötsligt när jag tuggar som mest tittar jag på mitt halvätna plommon och då krälar det fullt av maskar. Gissa om jag fick spatt, jag höll nästan på att kräka och Lotta trodde jag hade fått i halsen - efter den första panikkänslan om att jag tuggar just nu på maskar sprang jag till toa och sköljde min mun. Så går det till att liva upp en ekonomiavd...som annars har en väldigt lugn och tyst stämning.

Hela familjen var samlad fredag kväll plus pojkvänner - det är inte ofta det händer. Härligt! Vi käkade grillat och drack lite rött till. Medan M grillade körde vi andra och hyrde lite filmer till helgen. Den vi såg på kvällen var totalt värdelös. Jag trodde att jag fått tag på något liknande Ladder 49 men det enda som var i närheten av den filmer var att han var brandman. Typiskt amerikansk film med mycket Gud.

Lördag körde vi två vändor till tippen med grenar som legat på hög sen trädfällningen innan vi började bygga poolen. Vi är inte så snabba på att göra saker som inte är kul.. Sen körde vi till Växthuset i Ksd och köpte växter till slänten mellan stödmurarna. Det blev 5 röda spireor och 2 fjärilsbuskar. Ser förstås ynkligt ut nu, men förhoppningsvis växer de till sig med tiden.

På växthuset träffade vi min barndomsvän Anita ifrån S.Sandby. Hon bor i Lund, men har svärföräldrarna i Kristianstad.

På eftermiddagen körde M, jag, Josefine och Niklas till Stackedala - M och jag sprang medan Jossan och Niklas var lata och endast promenerade rundan. Det var härligt med lite motion så där en lördagseftermiddag.

Tillagade en oerhört god rådjursgryta till middag med rött vin till. Mums!!

Såg i tidningen att en av våra grannar ska sälja sitt hus. Vi har alltid sagt "Skabbehuset" för det är väldigt fult och nergånget. Det roliga var när vi läste annonsen:

På stor tomt finner vi denna charmiga skånelänga från sekelskiftet med renoveringsbehov.
Alternativen är flera:
Renovera och få ett unikt och personligt boende i fin miljö och med en trädgård utöver det vanliga att finna i vanlig villabebyggelse.
Stycka av tomten och ge plats åt ytterligare ett hus.
Riv det permanenta och bygg ett nytt och ev större.

Hahaha, så kul! Var är den utöver det vanliga trädgården? - skulle kunna vara att där inte är en enda blomma, endast en halv meter högt gräs. Det sista alternativet är nog det enda... Riv skiten! Såg bilderna som visar gott om växande mögelsvampar i hela badrummet. Ööörrrrkkkk!!

En annan nyhet är att skabbhus nr 2 i närheten ska renoveras, minsann.

Jag har idag sorterat mina garderober - oj, hela sängen är full av kläder som jag inte vill ha längre. Alltid kul att rensa så får det plats med lite nytt nu till hösten.. eller inte - glömde just att höst och vinterkläderna ligger i lådor nere i förrådet.

Nästa vecka börjar gympan igen!!!  Jippieeee!!!!!


Jag tycker faktiskt ganska illa om Augusti

Så fort det blir den 1 Augusti kommer alla äckliga insekter och är det fint väder så blir det bara så himla klibbigt och kvavt. Jag är faktiskt väldigt trött på solen - nu vill jag ha högre luft, kyligare temperatur så man kan börja använda sina höstkläder.

Idag har jag tagit en semesterdag och det har varit strålande sol hela dagen. Jag hade mycket väl kunnat ta på mig bikinin och gått ut och lagt mig vid poolen, men näää... så går man ut barfota i gräset och det första man gör är att trampa på en slibbig snigel och sen lägger man sig och plötsligt har man en hel getingsvärm i håret. Jag längtar till September för då är det höst.

För den delen har jag inte bara varit inomhus idag..fick en idé om att jag kände för att baka någon fruktkaka eller muffins eller nåt så jag gick ut och plockade lite björnbär och plommon. Det resulterade i att jag rev mig på armarna och benen eftersom jag hade shorts på mig, blev attackerad av tre getingar - sen gav jag upp. Gick in och sköljde björnbären och frös in dem. Plommonen står fortfarande på vasken...

Imorgon ska M ta sina första lektioner på körskolan!!  Spännande!!!

Josefine berättade att när de hade håla i skolan idag så gick hon och några till på stan och de gick förbi en bil med lite tonade rutor. Josefines kompis speglade sig i rutorna länge och väl innan hon kom på att bilen var full av gapskrattande människor...hahaha  Så pinsamt!!
Josefine fick ett sms nu ikväll från en som gick i Isabellas klass i nian. Han berättade att han sett henne i stan idag och att han suttit i bilen som hennes kompis hade speglat sig i. Livet är fullt av pinsamma situationer och visst är det kul!

Nu ska jag ut på powerwalk eller kanske inte med power...jag tror det blir en lugn och skön promenad istället.

Seeya


Mormor 80 år!

Idag har jag tagit semester - lyckliga jag!!!

Min mormor fyller 80 år idag och det ska firas med stort släktkalas och god smörgåstårta, kakor, chokladmoussetårta och gott rött vin. Det har varit bra väder hela dagen så det dukades utomhus - jätte härligt!



GRATTIS MORMOR!!!

Det är inte ofta jag träffar hela den släkten, men idag var mina morbröder där och min kusin Patrik med sin familj. Min mormor och morfars bröder med familj.

När vi kom så var där ganska mycket folk där inne och där var en väninna till min mormor som frågade - vem är den ljusa tjejen därute? - hon är väldigt lik Christina. Är det hennes dotter?  Nej, säger min morfar... Han är för rolig! Sen bara fnissade han när jag kom in.

Min mormor blev väldigt glad för presenten vi gav henne - vi hade ju gjort ett fotoalbum med bilder på vår familj som rörde sig mellan år 2000 - 2009. Där var även en del av modellbilderna som tjejerna tog i vintras som mormor inte sett innan.

     

En del av min släkt - mamma, Roland, morfar och min morbror Bo.

Min mamma hade skaffat en liten bok som vi alla skulle skriva något fint i - en utomordentligt fin idé! Det tror jag mormor uppskattar väldigt mycket. Jag skrev en halv roman... som vanligt, både känslomässigt och roligt - jag påminde hennne om när jag var en sådär 3-4 år och var ute och promenerade med min morfar och hans bror. Jag gick först, och hade en grå teddypäls på mig med händerna nerstoppade i fickorna. Det satt ett par tonårskillar på en parkbänk längre fram och när jag gick förbi dem så tyckte jag väl att de tittade lite konstigt på mig så jag frågade försynt... - vad glor ni på pågajävlar? Min morfar höll på att smälla av!! Hahahaha Jaja, jag har ju inte alltid varit blyg..

Sen var det så klart en massa gos med systerbarnen



Elias är så stor jämför med Elliot så jag tror hela tiden att han snart kan gå... och jag försöker lära honom att säga Sus, men han tittar bara konstigt på moster när vi övar..





Måste ni hela tiden fotografera mig - jag är faktiskt trött!!

Och jag med nu.. men jag fick ju en "Påminn" om att jag skulle berätta något kul som hände på jobbet för längesen.

Detta var före min tid, men som någon berättade för mig häromdagen. Vi har brandövningar lite då och då på vår arbetsplats samt att vi får genomgå hjärt- och lungräddning vartannat år eller nåt. I alla fall så var det då brandövning för kanske 10 år sen - hela byggnaden fylldes med rök och brandlarmet gick. Alla ska då bege sig ut, men en av mina kollegor såg en yngre man ligga livlös i ett rum, en av hennes kollegor. Han såg enligt henne helt medvetslös ut, han hade t.om öppna ögon och blinkade inte. Hon blev så klart helt chockad, men visste att hon måste kolla luftvägar och puls. Hon gjorde ALLT som man ska enligt hjärt och lungräddning, t.om mun mot mun metoden. Hon kallade på en annan kollega som kom och hjälpte henne att bära ut honom eftersom det brann så förfärligt. När jag fick reda på att det bara var en del av brandövningen så skrattade jag så tårarna rann. Denna kvinna var då ca 50 och den yngre mannen ca 20 år.
Jag förstår inte hur han klarade hålla masken. Inte ett endaste litet leende och inte en blinkning. Han hade tydligen fått droppar i ögonen som gjorde att han klarade ha ögonen öppna utan att blinka - men ändå..hallå!  Mun mot mun metoden - undrar hur det känns att få hjälp att andas?

Nu får jag nog sova...natti!

En bra arbetsdag...

Ibland är det bara kul att jobba! Idag har det varit en sån dag. Jag har ägnat nästan hela dagen åt avstämningar och det tycker jag är skitkul. Ja, jag vet att jag är lite konstig, men ibland är det riktigt härligt att få sjunka in i sin arbetsroll till 100%. Vi hade även månadsmöte i em, vilket brukar vara en timme, men idag så skulle det redovisas en massa saker från hela sommaren så det drog ut på tiden. Den sista halvtimmen var det lite sömnigt i ögonen...

Därefter var det utlottning av presentkort!! Vi har aktivitetskort som vi fyller i varje gång vi har tränat och sen får man lämna in dem och man är med på utlottning av bl.a presentkort och diverse extraprylar som vattenflaskor och svettband. Förra gången var jag så säker att jag skulle vinna högsta priset, vilket jag gjorde också.. men denna gången hade jag ingen sån känsla så därför räknade jag inte med att vinna något alls, men jag fick ett av tröstpriserna - en vattenflaska från Reebok! Några såna har man ju inte innan.. Alla som deltagit fick även en liten ryggsäck som vi kan ha våra träningskläder i. Såna har man ju inte heller innan...

Man får högst vinna tre priser och en av våra Maria vann så klart 3 presentkort, men hon lämnar också in en si så där 20 aktivitetskort.

Arbetsdagen gick alldeles för fort så jag hann inte riktigt med allt jag hade planerat, och sen är jag LEDIG två dagar, men får väl fortsätta på fredag med mina härliga avstämningar.

Imorgon har min mormor STOR födelsedag - det ser vi fram emot! Släktkalas igen!!

Är just lite orolig inför nattens mardrömmar då Josefine hittade en spindel på väggen för en stund sen och när M behagade masa sig från sin plats och ha ihjäl den så var den borta..Vi hittar inte den... Hatar sånt!

Imorgon ska jag berätta om en jätterolig sak som hände på jobbet för längesen! Påminn mig gärna...

Sussa gott!


André 12 år

När vi vaknade igår och tittade på klockan så var den bara halv 8.. konstigt att man vaknar så tidigt en söndag när vi gick och lade oss sent. Vi försökte somna om men det gick inte så jag gick upp. När jag kom in i köket så var den klockan 10 - hallå, något är fel! Kollade min telefon och den var också 10. Inte alls konstigt att vi var så pigga.. Klockan i sovrummet som är radiostyrd hade fått spatt.

Hade en lugn och skön söndag. Mikael låg och slappade vid poolen och jag slappade vid datorn.

Strax innan kl. 14 körde vi ner till S.Sandby för min systerson, min gudson fyller 12 år idag. Bella körde som vanligt - hon börjar bli elit på det nu..

När André öppnade så det första han sa var -jag har inte fixat till mitt hår ännu... Han börjar bli stor nu, och lika fåfäng som sin syster och mamma.

Jag hade köpt en svart softshell jacka åt honom med en liten diskret dödsskalle och häftigt mönster på ryggen, och den satt perfekt på honom.



Catharina och Åke var redan komna med lille Elliot. Ja, han har också växt jättemycket sen jag såg honom sist, som nyfödd och han har redan hunnit bli 2 månader. En riktig liten sötis. Han är väldigt lik sin storebror David.

Marie, min kusin och hennes tre flickor kom strax efter oss. Jag har så oerhört svårt att komma ihåg flickornas namn... alla ynglar av sig hela tiden och jag börjar tydligen bli senil eller nåt för jag kommer inte ihåg allas ungar. Det är så klart bara de närmaste som fastnar...jag har ju gallrat rejält bland mina hjärnceller denna sommaren.

När man är på födelsedagskalas en söndag kl.3 så är det kakfrossa som gäller - gissa vad vi fick... Negerbölder - min absoluta favorit!!

Vi körde inom Ludvigsborg på hemvägen och hämtade hem den lilla tjejen. Hon har tillbringat hela helgen hemma hos Niklas - det är såååå ensamt utan mina små flickor! Men det är klart - fler tillfällen att mysa med M...

Niklas syster tror att Josefine ska få ett syskon nu efter denna helgen...Suck! Jag är för gammal för sånt, så hon behöver inte oroa sig. Alltså att bli mamma vid 40+..

Åhh, vad ni har saknat mig!

Ber om ursäkt för dålig uppdatering, men jag har en alldeles förträfflig ursäkt - jag har inte varit hemma måndag - onsdag och sen igår hade jag så mycket annat att göra, typ spela spel på facebook, läsa bloggar, packa upp resväskan..ja ni förstår - jag är en mycket upptagen kvinna i mina nästbästa år.

Och det har inte ens hänt några skandaler..

Att åka till Tyskland på tjänsteresa är bara jobbigt. Det finns inget kul alls att berätta om den resan. Ja, jag fastnade så klart i säkerhetskontrollen både dit och hem - precis som jag ser ut som en suspekt terrorist! När vi åkte dit så pep den här saken man går igenom och sen säger de något obegripligt på danska och pekar att man ska sträcka ut armarna så att de kan kittla en med den där dildoliknande tingesten. Vad är det som gör att den piper? - jag har ju bara kläder och smycken på mig och det har jag ju alltid haft, men inte tusan pep den förr.

På hemvägen fick de för sig att jag hade något mystiskt i min väska också - inte nog med att de ville att jag skulle flaxa med armarna då också - de ville t.om kolla UNDER SKORNA - hallå!! De hittade så klart inget mer än smink och kläder i väskan, men det är faktiskt himla obehagligt att under den stunden de letar är man ju faktiskt en misstänkt terrorist i deras ögon.

Dagarna genomled vi i tropisk hetta. Tisdagskväll tillbringade vi på ett ölbryggeri någonstans i närheten av Köln - fick en guidad tur bland humle och vete av en tysk som hade språksvårigheter. Han pratade sån usel engelska så man hörde bara hälften, men ölen var god i alla fall. När vi ätit middag på samma ställe och druckit massor av olika ölsorter körde vi till hotellet. Kl var närmare elva på kvällen och det var 25 grader ute. Helt sjukt varmt var det, men som tur var fanns det ju air condition på rummet.

På onsdagen blev det endast en kort arbetsdag då vi körde därifrån vid halv fyra och då var det 34 grader i skuggan. När vi satte oss i flygplanet bad kaptenen om ursäkt för att air condition inte fungerade men skulle fixa extern hjälp plus att han sa att de även bett om extern hjälp för startmotorn fungerade inte heller - KUL!!!  Vi satt och svettades och fläktade med tidningar i huvudet i detta jäkla plan hur länge som helst. Kunde ju inte låta bli att undra om vi skulle komma hem eller inte - tänk om planet stannar i luften...då startar det ju inte igen.. men vi kom helskinnade hem som tur var. Var inte hemma förrän halv elva på kvällen.

Flickorna stod i dörren och välkomnade mig när jag kom hem! Vi hade ju så mycket att prata om - de har börjat sina nya skolor nu och allt prat om nya vänner och scheman osv. Oj vad jag saknade dem när jag var borta!
Jag saknar alla när jag är borta och det är alltid jätte synd om mig för att jag måste åka bort. Jag är ju nära lipen varje gång...haha

Men nu är jag hemma igen och njuter av det!!
Fredagsmys med bara Mikael ikväll!!

Puss & Kram


Kräftis i S.Sandby

Lördag förmiddag körde jag in till stan för att leta efter småflaskor schampo, balsam, duschcreme, bodylotion ja, miniflaskor som man får lov att ta med på flygplanet utan att checka in väskan. Det finns inte i några normala affärer utan man får leta upp ett apotek och där minsann fann jag ett travelkit. En liten fin genomskinlig necessär fylld med 5 flaskor med diverse liquids. Tyvärr får man inte använda necessären utan det är endast deras egna zip-påsar som duger.

Eftermiddagen flöt i lugnt tempo, typ gjorde inget vettigt. Redan strax innan fyra började vi vår avfärd mot S.Sandby och det var Bella som körde oklanderligt hela vägen ner. Vi stannade till hos Camilla för att lämna av våra väskor och sen körde vi allihopa hem till Linus och Marie för att festa hela kvällen lång.

Vi blev bjudna på världens godaste Strawberry daiquiri! Åhhh så god den var - jag skulle kunna dricka hur många som helst... vilket jag typ gjorde också..
Kräftorna dukades fram, räkor, sallader, paj, ostar, kex, tucke, vin ja allt gott! Hattarna kom på plats och med sånghäftena i högsta hugg sjöng vi in den första snapsen, och sen den andra och tredje osv..





Våra kräftor var väldigt goda men vilket slit det var att bita sönder klorna...



De hade lovat regn hela dagen, men så länge vi var där såg vi inte till en endaste droppe. Vi hade mycket väl kunnat sitta ute istället. Det var över 20 grader hela kvällen.

När vi sjungit oss hesa och kräftfaten var tomma började Marie fixa till lite nya drinkar medan vi andra dukade av. Vinet var gott men inte i jämförelse med hennes jordgubbsdröm. Wow, de var som jordgubbs-slush puppy.



Såna här stod framför mig hela kvällen. Marie behövde inte ens fråga om jag ville ha, de bara kom på löpande band.



Lille Elias var också med och festade - det gillade han! Charmigare och snällare barn får man leta efter.



Han är så fruktansvärt söt den lille solstrålen - alltid go och glad!

Marie och Linus hade skaffat två stycken jättestora ankor och det är endast för att de ska äta upp mördarsniglarna i trädgården, vilket de gör. Det hade jag ingen aning om att de rensade såna. Undrar om de äter vanliga äckliga sniglar också? Man skulle kanske låna dem..

De andra som var på festen har vi aldrig träffat innan så det var lite kul att träffa nytt folk. Deras grannar verkade väldigt roliga och tjejen var så pratglad att knappt någon annan fick en syl i vädret. Det är ju kul när det är någon som håller igång. Killarna skulle plötsligt spela Buzz - hur kul nu det är...och Linus vann så klart för han har säkert övat i flera månader innan.

Någon avlägsnade sig ganska tidigt - överförfriskad eller med en oerhörd längtan efter sina barn - vet ej vilket..

När klockan passerat midnatt gick vi hemåt och det var en ganska skön natt så vi satt ute till två, sen gick vi in och lade oss. Bella och jag trängde ihop oss i hörnsoffan och Mikael sov på en madrass på golvet.







By the way - kan inte uppdatera bloggen på några dagar för jag är på tjänsteresa måndag - onsdag nästa vecka.

Seeya

Jag är förföljd

Hur okristligt är det att gå upp kl. 5 egentligen? Sjukt? Ja, om man bara ska till jobbet. Var i Hörby strax efter sex, gick in på mitt kontor och slängde av mina grejor och rusade in på toa. Det är hårt att köra bil 30 minuter när man precis har druckit 2 muggar kaffe innan.. När jag kom tillbaka stod vår sommararbetande städerska utanför mitt kontor och såg helt förskräckt ut.

- Vad är det?
- Är du rädd för spindlar?
- Ah nä, inte nu igen! Ja, det kan man ju säga.
- Det sitter en JÄTTESTOR äcklig svart sak under ditt skrivbord!

Jag vill egentligen inte alls titta på den, men det är precis som det är någon sorts magnet. Jag ryser i hela kroppen av tanken på att jag precis var där inne och missade den, tänk om den hade hoppat på mig.. Jag smyger mig fram och kikar in på det äckliga. Fy bubblan, det är en sån där stor sak med bauta kropp och långa vikta ben. Vad tusan gör man när man nästan är ensam i hela bygget? Jag går ner till produktionen och frågar om där är någon som inte är rädd för spindlar. Det bara skakar på huvet och fnissar lite nervöst.. Sen hör jag ljud ifrån verkstaden och jag går dit och finner en man.

- Hej, vill du hjälpa mig med en sak?
- Javisst, och så reser han sig.
- Du är inte rädd för spindlar va?
Han bara skrattar och följer med mig upp. Jag står två meter ifrån och pekar ut var den är.
Han trampar på den, men den bara hoppar till och försöker springa iväg och då förstår han att det inte är en liten mygga han har att göra med... ett rejält stamp och den äckliga är död. 

Jag har aldrig förstått mig på människor som dödar motbjudande djur och sen ska de visa upp liket för de livrädda. Tror de att de ska få beröm eller nåt? Förstår de inte att om vi inte vill titta på dem när de lever vill vi inte titta på dem när de är döda heller.

Det blev en förfärlig start på denna arbetsdag, men vilken tur att det är fredag då.. Mycket slit på min stackars hjärna idag, men det är säkert nyttigt. Måste ju träna mina få hjärnceller till max för imorgon försvinner det några till - kräftskiva igen!! Jippie.

Dagen var seg trots fredag så kl. två var jag så trött att om jag hade haft en säng tillgänglig och lagt mig ner hade jag somnat bums. Jag led de sista timmarna och körde hem strax efter fyra.

Mikael stack ut och sprang när jag kom hem och jag gick in och lade mig...
Jag orkade inte ens laga middag så det fick bli pizza. Lat är jag.



Ciao!


Niklas mannekängar..





Jag är väl ingen stor fan av strumpbyxor men Mikael tycker att det är det absolut fulaste en kvinna kan ha på sig - jag vågar inte ens fråga vad han tycker om de här fotona...

Läckert Niklas - de klär dig verkligen!

Sista semesterdagen igen..

Det börjar bli en ful ovana det här med sista semesterdagar.. Tänk om man hade semester i 3 månader - det hade jag nog behövt.

Inatt hade jag en sån där hemsk spindeldröm igen. Jag kommer ihåg att jag flyttade ner täcke och kudde längst ner i sängen och låg där som en hopknölad sovsäck och då råkade jag väl väcka M som undrade vad som stod på.. Jag hade svarat något med att de där spindlarna är igång igen och sen hade jag somnat där nere, vid hans fötter, haha Så knäppt.

Gick upp early för att pyssla lite med fotoalbumet - I like!! Bella och Jossan kom efter några timmar och hjälpte mig och sen blev det dags att göra sig i ordning för att köra till stan. Stadium var första anhalten. Det är himla jobbigt att leta bra träningsskor, först ska man leta upp ett par som ser någorlunda snygga ut, sen ska man prova ut storleken och därefter måste man hoppa runt som en jäkla guttaperkaboll för att känna så dämpningen är super. Jag hittade ett par Reebok som kändes kanon - 1198 pengar kostade de, men jag behövde ju bara betala 198:- för vi fick ju presentkorten ifrån Tollarps If igår. Isabella hittade ett par Nike som hon var supernöjd med - jag har aldrig haft så sköna skor förut, mamma. Josefine hittade inget som tilltalade henne på Stadium, men däremot hittade hon ett par fina Le Coq sneakers på Nilsons som mamma fick betala. Inhandlade även lite underkläder på HM också - alltid lika kul att vara fin under.

Vi skulle köra Bella till trafikskolan men innan dess skulle vi bara lämna ett kuvert på Länsstyrelsen. Jag ställde bilen precis utanför ingången, alltså väldigt olämpligt.. och bad Jossan springa in i receptionen och lämna kuvertet. Tror ni hon ville? Tji på mig, och inte Isabella heller. Det blev ett jäkla liv i bilen, ungarna skrek och svor åt varandra, tårarna rann och det slutade med att jag blev arg och då gick Jossan. Skitsur var hon, men jag tröstade henne med en mjukglass på ICA maxi. Vi satte oss på bänken utanför ingången till Ica och åt våra delikata glassar medan en snubbe som var uteliggare berättade sin livs historia för oss.

Eftermiddagen tillbringade jag i ryggläge - det tar på krafterna att hoppa runt på Stadium.

Eftersom jag hade köpt träningsskor så var jag ju tvungen att testa dem ordentligt också så jag hängde faktiskt med Bella och M till sommargympan i Tollarp. Svettigt med yrselattacker och vätskebrist uthärdade jag en timmes styrketräning varvat med konditionsskutt upp och ner. Det rann t.om svett på mina ben och det har jag nog aldrig upplevt innan. Kul men alldeles för varmt, och konstigt nog hängde jag med ganska bra ändå, trots att jag inte gympat på väldigt väldigt länge.

Ser fram emot v36 då det är terminsstart för alla passen - ska bli skönt att komma i form igen.

Dagens tips: Använd myggstift annars ser dina ben ut som mina.

Sleep well

En ledig måndag

Även om jag har semester så vill jag gärna komma upp tidigt för att dagen inte ska försvinna alldeles för fort - att sova bort lediga dagar är inte min grej. Jag gick faktiskt upp när maken hade dukat fram frukosten.. Tillbringade någon timme med undanplockning efter slarviga familjemedlemmar och köksstädning för jag tyckte hela köket luktade skaldjur efter kräftskivan. Skurade alla köksluckor och lådor vid vasken och jag tror att jag lyckades få bort den värsta odören.

Josefine kom upp strax innan tio och den andra zombien fick jag väcka något över 10. Herregud, den tjejen kan sova hela dagen utan problem, men idag hade vi bestämt oss för att pyssla så om det skulle skapas något fick hon faktiskt komma upp innan lunch.

Min mormor fyller 80 år i slutet av denna månad och vi ska göra ett jättefint album till henne. Det är helt sjukt svårt att hitta på en present till någon som har allt och det hon inte har vill hon säkert inte heller ha...eller hur. Vi har i alla fall beställt över 100 foto på oss, men mest på barnen så klart - från det att de var ca 5 år och upp till och med nu. Sen gör vi scrapbooking av ett album med stora svarta blad - det blir jättefint!

Vi höll på med det till klockan var fyra sen var det dags att göra köttfärspaj, duscha och sen köra till Tollarp för ett lååååångt möte med både styrelse och ledare. Tro det eller ej men det var ett väldigt givande möte  - vi klubbade träningsdag, höstfest och juluppvisning plus att vi fick våra presentkort på 1000:- var från Stadium.  Gissa var jag ska imorgon?!!  Både Bella och jag behöver nya skor så vi hoppas hitta det imorgon.



Fånga dagen med ett fisknät

Kramkram

Skål och välkomna till Sälen!

När man ska ha fest vill man ju alltid försöka fixa så mycket som möjligt dagen innan så man inte behöver jäkta ihjäl sig precis innan folket kommer. Jag höll på till midnatt med att baka bullar, morotskakor, göra pajdeg, såser och allt annat som ska fixas i matväg. Trots nattjobb blev det en hel del ändå som skulle fixas i sista minuten, men vi hann även med en liten tupplur vid poolen på eftermiddagen.

Gästerna var välkomna kl.18, men familjen Nilsson-Rasmusson-Johansson var sena pga en semestervecka i Lysekil. Vi andra hann med en STOR slabbedang innan de gjorde entré och då var det en del som hade lite kvar i glasen, men de tömde Bodil.



Så här glad var Bella innan gästerna kom... Hon var faktiskt lika glad sen också!



Nu är jag nog klar och klockan är sex!!



Henke är på Kräftskiva - syns det?







Undrar om det är fler räkor som Jessica befaller Marcus att hämta??  "De är där borta, hämta NU!"



Sus och Pigge-linslus



- Ser du hur mina ögon tindrar? I löööööve you, Henrik!!!



Blomman vi fick av Niklas - helt underbar!!  Tack Tack
Jag försökte fota bara blomman, men där kom något i vägen...







Solskenstrålen!





Oj, Herr och Fru Thell kom på bild - tycker nog M ser lite suddig ut...

När klockan passerat midnatt kom plötsligt Henrik och Niklas springande i badkläder - Nattbad Jipppieee!!



Det riktigt ångade från poolen och såg så himla inbjudande ut, men det var ingen annan som vågade hoppa i.



Haha, sen var det hopp-uppvisning...







Galningar!! Men de hade säkert jättekul!





Klockan blev fort jättemycket och Elina, Mats och David begav sig hemåt strax efter ett, men vi andra fortsatte tills ögonen gick i kors. Kom inte i säng förrän kl.04.00 och då såg det ut så här..



Kul att komma upp till detta om någon timme...

Tack alla för härlig kväll!



Puss & Kram från mig


Jag är imponerad!!


Är jag värdelös eller är jag VÄRDELÖS?

Så fint väder det har varit idag! Imorse när jag körde till jobbet var det så dimmigt att man knappt såg 50 m framför sig så jag blev både glad och överraskad att den lättade mer och mer ju närmre Hörby vi kom. Det har varit ett strålande väder idag och jag har varit på ett strålande humör - inte illa för att vara en torsdag.

Jag blev färdig med mina rapporter idag och det gick så smärtfritt så jag blev lite nervös att jag gjort något fel eller kanske glömt hälften eller nåt. Det återstår att se imorgon när de ska granskas, men jag hoppas att de är ok så klart. Om de är ok så ska jag faktiskt vara ledig på måndag och tisdag, så det blir 4 lediga dagar. Jag behöver vila upp mig efter detta bokslut... haha  Visst är det härligt med en lång skön semester, men är det värt det när man får jobba som en galning när man kommer tillbaka. Jag tror faktiskt inte det - man kan ju alltid jobba en eller två dagar under en 4 veckorsperiod och man sparar massor av timmars slit och en kaotisk tillvaro i en vecka.

Det känns skönt att det är fredag imorgon och kort ska den bli, i alla fall på jobbet. Min chaufför hämtar mig tidig em.

Vi ska ha kräftskiva på lördag och jag hade först tänkt köra och handla som imorgon, men vid närmare eftertanke så bestämde vi igår att det får bli idag istället för där är alltid så hemskt mycket folk en fredag. I eftermiddags ringde Bella och berättade att de beställda fotona hade kommit - Jättekul!!! Men det allra roligaste var att hon även berättade att min inköpslista låg på köksbordet!!  Vad skrev jag som dagens tips igår???  Glöm inte inköpslistan på köksbordet!  Ja, jag skrev också att jag är expert - jag är så totalt värdelös!!  Vi fick alltså köra inom hemmet för att hämta den jäkla inköpslistan - det funkar liksom inte utan den ( jag har provat ett antal gånger...).

Jag har Införskaffat en ny skiva idag - Absolute holiday - den är full av gamla sommarplågor - kan nog bli rolig på lördag!

Medan jag la in låtarna i telefonen kollade jag runt lite och såg att där var en hel massa konstiga foton som jag inte har en aning om att jag tagit. Ja, jag minns att det blev några foton tagna när jag jagade den stora spindeln med 30 ben i tältet. Man ser endast en arm som "DÖDAR" typ ingenting...på en hel del foton, haha

Sen hittade jag detta:



Hahahahaha, är han också utklädd till sig själv..?
Om ni inte ser vem det är så är det han med näsborrarna, Pigge-linslus!

Jag har i alla fall kommit på att min telefon har en urusel kamera och jag har även kommit på att jag är ingen Dagens-tips-människa. Det är ju skitsvårt att komma på..

Nu ska jag måla naglarna igen - fatta hur jobbigt det är!!

En gång var jag utklädd till mig själv..

Av någon konstig anledning gillar jag att måla naglarna framför tvn.. eh! Igår när jag nästan hade förberett mig att gå till sängs började "spårlöst försvunnen", och kommer jag i kontakt med ett sånt tv program är det helt lönlöst att få mig i säng förrän programmet är slut. Jag sitter som fastklistrad, och inte bara med de halvmålade naglarna, utan jag lever mig in i de här programmen precis som det är jag själv. Gråter de så gråter jag. Igår stortjöt jag när mannen hittade sin pappa i Thailand. Det blir liksom överdosering i känslosvallning.

När programmet var slut kom jag på att det var kanske i senaste laget med tanke på att jag snart ska upp och jobba.

Peter Jöback sjöng för mig kl.5 och kl. 06.20 var jag på jobbet. Det blev tonfisksallad till lunch idag - likadan lunch som jag åt typ 5 veckor i streck innan semestern...ja, jag tycker det är ganska gott med tonfisk.

Jag berättade för mina kära kolleger idag om att jag var i Ullared förra veckan. Ann bara tittade konstigt på mig och frågade - eh, vet du inte att man inte ska köra dit i Juli? Hur skulle jag kunna veta det - jag har aldrig varit där då!! Jaja, man lär sig av sina misstag. Berättade också att det inte blev så mycket shoppat, bara en jacka och en kofta typ.. -Jacka?? Du?? Ja, det behöver du säkert!  Haha, nä, men det är så himla kul att shoppa, speciellt jackor och skor -  I LOVE IT!!

Min arbetsdag slutade kl.17.00 då jag körde till Stadium i Kristianstad för att inhandla 23 st presentkort á 1000:-. Tror ni mitt nya kreditkort från Tollarps If fungerade?? Nä, där stod jag i 45 minuter och väntade medan de skulle undersöka varför det inte fungerade. Jag tror där var 4 personer i omgångar som skulle komma med briljanta idéer samtidigt försöka göra precis likadant som personen före hade gjort för att försöka lösa problemet. Det slutade med att jag fick köra hem tomhänt. Jag fick inte mina presentkort för de kunde inte aktivera dem utan ett fungerande kort. De kunde skicka det till Norrköping för att bokas manuellt på huvudkontoret, men det skulle ta en vecka innan jag fick dem igen. Jag får väl fixa det på annat sätt istället. Blir väl lynchad om jag kommer tomhänt till mötet på måndag..., om inte annat kan jag annars bli akut sjuk eller nåt...

Efter en snabb runda på Willys var jag hemma vid sju.

Dagens tips: Skriv en inköpslista innan du kör och storhandla, och glöm den inte hemma på köksbordet. Jag har blivit något av en expert på det...  Är ni förvånade? Nä, så klart inte.

Cool i vår swimmingpool!


Bröd med papper

Hur kan man vara så trött efter 4 veckor semester? Jag har verkligen inte gjort annat än vilat upp mig på semestern och därför förväntas man vara alert när man väl börjar jobba igen, men det verkar som min kropp inte har förstått det här med att ladda batterierna med sol, morötter och vin. Känner mig nästan mer trött nu än när jag gick på semester. Det är tur att det är fullt ös på jobbet och man inte har en suck att pusta ut, annars är jag rädd att jag hade slumrat till.

Idag var det mest kaotiskt på jobbet. Inte nog med att vi inom ekonomi har mycket att göra - nog ska det mesta strula.. Så imorgon kör jag själv för jag vet att jag inte hinner med om jag bara ska jobba 9 timmar.

På hemvägen körde vi inom Tollarp och hälsade på Karin, och hämtade en hel hög med presentkort plus att jag fick ett eget kreditkort på Stadium. Hon tyckte jag skulle ha det eftersom jag är kassör i föreningen. Trevligt ju!

När jag kom hem skulle bella och M på träning och jag fick laga middag till Jossan och mig. Det blev laxfiléer på purjolök och äpplebitar med potatis. Supergott! Sen var jag lite rastlös så jag bakade 40 fransbrödbullar och de såg jättefina ut, men när jag skulle frysa in dem så lossnade inte bakplåtspappret under dem, så på lördag får jag bjuda på bullar med papper... Det får mig att minnas när man var liten och var på isbanan i Lund och köpte korvbröd med senap i papper.
Hoppas våra gäster uppskattar det lite sega motståndet när de tuggar..haha eller så har vi väldigt många bullar till frukosten dagen efter..

Nu måste jag måla naglarna, snart kallar sängen. Ha det gott och glöm inte noppa ögonbrynen!
Kramis


Ojdå vad tiden gick fort

Efter en jobbig host-natt var jag inte lite seg imorse när klockan ringde. Jag fattar inte varför jag ska hosta så himla mycket på natten när jag knappt hostar något alls på dagen. Inatt var det riktigt illa, då väcktes M också och jag fick gå upp för jag fick knappt luft. 

Ja, det tog ca 5 minuter för att känna igen sig och vara tillbaka i sina vanliga vardagliga göromål efter att klockuslingen hade ringt. Jag var kanske något tankspridd och förvirrad i förmiddags, då jag glömde min nyckelknippa på toaletten så städerskan på jobbet sprang runt i alla rummen och frågade vems den var och sen glömde jag den en gång till när jag skulle gå ner på frukost. Inte helt ovanligt, men jag glömde även att beställa mat så det blev endast en halv bulle med smör till lunch...Jippiee!

Det var faktiskt riktigt kul att träffa alla igen. De flesta var så bruna och såg så fräscha och glada ut.
Arbetsuppgifterna var desamma, de hade inte förändrats ett dugg - konstigt! Och högarna var inte mindre på mitt skrivbord sen jag var där sist, dessvärre växte de men det rådade jag bot på - jobbade ihärdigt hela dagen och kl 16.30 kunde jag med gott samvete åka med min taxi hem.

Nu har de börjat med tråkigt vägarbete mellan Tollarp och Linderöd så nu lär man bli sen var man än ska. Sånt är såååå enerverande. Varför kan de inte göra sånt när folk har semester och varför ska de asfaltera vägen överhuvudtaget? Ska vi aldrig få motorväg?? Vi är så lågprioriterade här nere i Skåne. Hur många dödsolyckor ska ske innan de reagerar? SOPOR är de hela högen!!

Nu när vardagen är tillbaka så får man ju göra allt som man brukade göra innan semestern. Så nu är det bantning och träning som gäller. Ja, det är ju inte så jäkla svårt att banta när man glömmer beställa mat... men jag har även styrketränat idag. Nu chockar jag Er: -Josefine och jag har tränat!!! Josefine var i urusel form och kved som en bebis med magknip, speciellt när vi körde mage. Nä förresten, hela tiden faktiskt - men det är ju därför vi tränar - för att bli bättre, starkare, snyggare, slankare och urläckra..eller hur!? hahahaha

Och nu kommer vi till dagens filmtips:
Igår såg vi en SKITROLIG film som heter Prime - se den och jag lovar att du gapskrattar!!

Ciao!!


Mina blommor

Idag när jag var och lunchade med Bodil istan så pratade vi om orkidéer och jag berättade att jag är fruktansvärt dålig på att ta hand om mina blommor.. nyhet eller hur?!!

I alla fall så har jag en del fina orkidéer som jag har fotat, eller rättare sagt M.

Visst är de alien-lika




RSS 2.0