Lilla Mor firas idag

Jag börjar med att Gratulera min kära mamma idag på mors dag, så har jag inte glömt det i alla fall. Det är egentligen ingenting mot vad som komma skall - min mor fyller nämligen 60 år nästa vecka, men de rymmer fältet - åker till Spanien på tisdag.. Önskar Er en härlig semestervecka och en helt underbar födelsedag!!



Grattis älskade mamma på dina dagar!!

Själv har jag också blivit firad som mor idag. Av Isabella fick jag en biokväll med henne - vi ska gå och se SATC på torsdag - jättemysigt, och av lilla tultan fick jag "Världens bästa mamma" påslakan. Älskar presenter!!! och älskar mina barn!!!

Annars mår en annan som hon förtjänar idag - en hård natt med barskåpsrensning som första prioritet, vilket resulterade i att man inte kom i säng förrän kl. 5 imorse.. så nu ska jag fortsätta ligga lite till på soffan..

Ha de


Klockorna ringde för oss då..

Oj vad tiden går snabbt! Nu närmar sig studenten med stormsteg och jag känner mig redan stressad. Fulltecknat schema fram till den 11 juni - wow, så kul det ska bli!

I måndags tränade vi igenom step passet som vi ska ha på uppvisningen den 5 juni och det var så längesen jag tränade så det kändes extra hårt, men det var en mycket intensiv timme där vi bara matade in passet i hjärnan - var vi inte 100 på något block så körde vi det om och om igen tills det satt. Det kändes underbart efteråt.

I tisdags körde M till Helsingborg och hämtade vårt tält som vi ska ha till studenten - inte för att det räcker till alla som kommer, och vi får hoppas det är fint väder annars blir det lite krisläge.. och vi fick även 5 pallar byasten som "lastbilschauffören=puckot" ställde ute vid vägen. 5 pallar = 1800 stenar = ca 6,5 ton.  M körde och tränade och lämnade stenen åt sin fru och barn..  M sa att det tar en vecka att flytta den stenen - 3 timmar senare var stenen flyttad - kiss my ass, baby

Onsdagskvälll kändes som en bra softkväll - behövde ta igen min rygg lite så jag hade en skön kväll med min stryktvätt och You've got mail och kvällen blev extra förskönad med Greys atonomy.

Idag har minsann jag och min man bröllopsdag!! En hel massa år som gifta - helt sjukt! Nästa år har jag varit gift med samma man halva mitt liv.

Min älskade syster Camilla, systerdotter Sabina och systerson Elias har varit här och hälsat på idag. Elias är i den åldern då det är jätteroligt att göra grimaser och härmar gärna allt och alla, samt att han var väldigt mammig och tyckte inte alls om sin moster.

Imorgon är det fredag och jag längtar!!


Helgens slit är över

Wow, vilket härligt helgväder det blev trots allt - det såg minsann inte ljust ut i lördags förmiddag, men de tunga molnen for iväg och fram kom solen och hettan.

Jag ägnade dagen åt trädgårdsskötsel - slet som ett djur med gräs och rötter, växter och stenar, alltså ett skapande av ett stenparti - kan bli fint med tiden..



Jag njuter fullständigt av denna årstiden och speciellt Maj månad är den absolut härligaste månaden på hela året.





Igår kom Bodil & Pigge och hälsade på efter det att de suttit och skumpat i en buss sen kl. 6 på morgonen, med ett stopp för att inhandla "lite" liquids och sen skumpat vidare hem igen. Eftersom det är lite komplicerat att ta hem allt det där "lilla" de hade handlat - gåendes, så hämtade M dem med den gråa. Kvällen var ung och temperaturen var "nästan" jacka och de hade ju druckit hela dagen så de fick komma hem här och tömma vårt barskåp och prata lite skit med oss resten av kvällen, medan vi gömde undan blåbärslikören vi fick av dem som tack för skjutsen.

Vi satt faktiskt ute ända tills midnatt - visserligen med tjocktröja eller jacka på, men det var hyfsat varmt.

Under söndagen fortsatte vi slita hårt - M på sitt ställe och jag på resten av ställena, och svetten lackade.

Så här långt har M kommit på uteplatsen - nu är det bara trappa runtom som saknas, och sen ska det stensättas också, men det är ett annat projekt.. vi kan kalla det stensättning del 1,2 och 3 - stensättning runt uteplatsen är del 2.



Och, nu kommer jag till det här som jag har sett fram emot sen februari..



Poolen är fylld!! Tyvärr är inte värmen på än... den håller för tillfället endast 12 grader - Brrrrrr

När vi lyfte av plåtarna låg där 5 stycken BAUTA SPINDLAR och flöt

Jaja, de är döda och jag ska inte hoppa i...än. (inte förrän tempen närmar sig de 30)

Nu är det filmtime - njut av resten av söndagskvällen!

Kram

Dr Sus

Alltså, var tog solen vägen? I torsdags var det ju så himla fint och igår öste det ner.. jaja, värmen är ju här och jag ska inte klaga, men man kan väl få undra..

Fredagen gled snabbt förbi, tillbringade mesta delen av dagen på jobb. Skulle egentligen på tjejmiddag på kvällen, men eftersom jag varit febrig och hängig tyckte jag inte det riktigt passade sig att festa på kvällen, så jag åkte och storhandlade mat med M istället. Det var verkligen STORHANDLA för det gapade tomt i både kylskåp, frys och skafferi.

Jag har många gånger undrat varför jag får feber bara så där.. nu har jag en teori! Ni vet Dr Sus har gjort lite medicineforskning.. Jag fick ju borelia i fjol? eller förrfjol?? Här i Sverige tror läkarna att det går att bota med 10 dgr penicillin... I USA botar de borelia med superduper kurer upp till ett halvår. Nu har jag, Dr Sus alltså kommit fram till att jag måste ju fortfarande ha borelia i min kropp - det är därför jag får konstig feber utan anledning samt att jag blir väldigt yr emellanåt.

Så är det någon som vet hur man går tillväga för att få bekräftat denna forskning?

Säg inte "ring till vårdcentralen" för då skriker jag.  Jag fick nämligen tjata i 20 minuter för att bara få en tid till att kolla vad det var för fel på min uppsvullna arm och det tog 20 sek för dem att konstatera att jag hade borelia.

Vårdcentralen är för mig en hög sopor som luktar illa.

Och jag gillar inte åska heller.. Fy bubblan vad det åskade igår!! Mitt huvud är väldigt tryckkänsligt så det dundrar ganska rejält tillsammans med Tor och det är lika tryckande idag, och Josefine och Niklas som ska på picknick...

Naaw! Puttinuttisen då... ni får kanske ta en annan dag istället - det är inte så kul att picknicka med paraply..


Överhettad

Jag har i eftermiddags tagit beslutet att aldrig bli sjuk igen - fy bubblan vad det är tråkigt att var hemma själv.

Eftersom jag vaknade när klockan ringde imorse och kunde inte somna om var det ju bara att gå upp. Jag gick alltså upp halv sex - helt dött i hela huset - vad gör man - jo, jag läste.. jag har läst hela dagen - lite inne i soffan och sen gick jag ut och satte mig en kort stund tills jag blev överhettad.

Jag älskar sol och värme, men då ska man vara i närheten av badvatten så man kan svalka sig och man ska inte ha feber.

Imorgon åker jag till jobbet igen - alldeles för tråkigt att vara sjuk.

Ciao

Här hängs det

Gomorron people, jag har idag beslutat att vara hemma. Hängig och svettig hör inte till jobbet så jag hänger här hemma istället.

Innan M gav sig iväg så sprang han runt i hela huset och samlade ihop alla Ipren han kunde hitta... han är helt övertygad om att jag blivit Iprenknarkare på riktigt eller så vill han inte ha en hängig och svettig fru.

Hoppas på bra väder, så kan jag ju sitta ute och svettas..

So long

Halvfart var det.

Vilken vecka det här är! Jag är helt förstörd, jag är inte mig själv och jag har feber. I måndags var jag trött och gnällig som ett barn med växvärk, igår var jag trött och hängig och mådde lite småkasst, men det var kul att gå på bio i alla fall. Robin Hood var bra - en annan version om Robin Hoods liv innan han blev fredlös. Bra story.

Imorse hade jag feber, men kände att jag kan nog Iprenknarka lite för jag hade ett ganska viktigt möte under dagen och sen skulle Vickie Peolin från Vital föreläsa hos oss, så det var liksom inte läge att stanna hemma. Jag fick helt enkelt gå på halvfart idag.

Kl. 14 stämplade jag ut - promenerade en runda i friska luften - svettades floder och sen var jag redo för två timmars föreläsning om inspiration, motivation, kommunikation - ett sätt att lära känna sig själv och sina medmänniskor - mycket givande och intressant. Vickie kom en stund innan planerat så jag hade en stunds småprat med henne, bara den lilla stunden fick vi några asgarv och allvarsprat ihopa - en superkulig tjej som inspirerar sin omgivning till att må bra.

Nu ikväll har jag mest legat och tyckt synd om mig själv - varför har jag feber och varför mår jag sååå dåligt? Jag är inte förkyld eller det har inte brytit ut än... Jag får aldrig normala sjukdomar. Halsfluss, förkylning, vattenkoppor eller liknande - nej, jag får feber eller ont i magen.

Nu kallar sängen!

Ingen höjdarmåndag precis..

Vad säger man? MÅÅÅNNNDAAAG! I hate it!! Jag trodde i mitt enfald att efter fyra dagars skön ledighet skulle man vara pigg och alert idag. Ahhhrrrggg - det känns som jag aldrig varit tröttare i hela mitt liv. Ögonlocken har varit såå tunga och det har inte ens hjälpt med kaffe. Då är det illa.

En glädjande nyhet var att jag fick ett stort paket på posten - min nya gitarr till guitar hero samt nya Van Halen - Jippiee! Skitbra låtar!



Fortfarande trött efter nästan 2 timmars rockande.

Frusen och förkylningsblåsa på tungan.. kanske en anledning till min trötthet - vill inte bli förkyld!

Bio imorgon - Robin Hood med Russel Crowe - något att se fram emot



Krya på mig och var piggare imorgon!


Allergiframkallande väder

Min 116 miljoners vinst minskade drastigt till 23 kronor. Jag får nog omprioritera i min budget lite..

Detta vädret framkallar allergi - jag har fått huvudvärk, något som jag sällan har - rastlös, eftersom jag inte kan göra det jag planerat - uttråkad, för jag måste hålla mig inne och göra tråkiga saker som att sortera strumpor..

Snart får jag väl små röda prickar på tårna också.

Mathias har åkt hem till Köpenhamn - sorgligt! Det är alltid lika kul när vi träffas, vilket vi gör alldeles för sällan, men nu kommer han igen om några veckor då det är student.

För två timmar sen sa jag att jag skulle gå ner och måla färdigt väggen i träningsrummet.. nu får jag nog göra det!

Vi hörs!

Smarriga bakverk

Idag ägnade jag förmiddagen åt bakning. Det händer inte så ofta så det brukar vara riktigt kul när jag väl får till det. Idag var det endast av den anledningen att vi skulle få hit fint folk från Arlöv och Köpenhamn som jag gick upp i ottan och bakade. Tre sorters smarriga bakverk - jag till och med dekorerade mina negerbulls extra fint med smält Marabou mjölkchoklad blandat med oboy och vaniljsocker - det var faktiskt ganska smaskigt. Sen gjorde jag kladdkaka med ett täcke av apelsintryffel, och vispgrädde till det samt en nötkaka med vaniljfyllning. Intag av 5763 kalorier på 5 minuter.

MEN, prick kl 12.00 ställde jag mig på löpbandet och genomled 4 km i alldeles för snabb takt - mina ben kändes som cementpelare - tjo flöjt vad jobbigt det var och var ganska glad att jag hade en tid att passa så jag hann tyvärr inte springa fler meter.

En trevlig eftermiddag med svärmor, Olsson och Mathias + alla barnen och pojkvänner + alla kakorna och 3 kannor kaffe.

Matte stannade och svärmor o Olsson for - M och Matte roar sig med Mattes nya dator...

Enchilladas till middag + gott rött som Matte hade med sig.
En fulländad dag går jäkligt fort till sin ända.. men vädret kunde varit bättre.

Seeya


Shake it baby

Varför har jag så livlig fantasi när jag sover? I vaket tillstånd är annars min hjärna rätt stiltje, men när jag sover lever den ut alla vilda konstigheter som finns.. Förstå vilket komplicerat liv jag måste ha eftersom hjärnan bearbetar det så intensivt om nätterna.

Vaknade halv sju imorse av att jag kört ifrån Josefine någonstans i skogen för att Isabella skulle till Eslöv, och när jag kom till Eslöv kom jag på att Josefine inte var i bilen, och hon svarade inte på mobilen så jag var tvungen att lämna Isabella i Eslöv och köra och leta efter lillgumman. Fatta vilket scenario som spelades upp i min hjärna.. jag gick upp. En ledig fredag och jag stiger upp kl.7 - suck!

Morgonlöpning med HÖG musik i öronen. Blev stressad för vi skulle ha besök av "Spolarna" någon gång på morgon/fm - hur kan man vilja ha ett sånt "skitjobb"? Jag är glad att någon vill ha det i alla fall...

Har inte gjort för mycket idag - bara funnits till - JO, jag har strukit!!! men det var inte ens roligt - jag var bara off.

Orkade inte ens laga mat - vi åt köbemad.

Min tidningsdelare har däremot slitit hårt - han hyrde en BAUTA maskin för att slå/borra/skaka sönder betongblocket som kom fram när vi grävde till poolen. Han skakar fortfarande...

Tjing


Skön musik


Lukten av blöt jord

En yrvaken men dock alert sus slog jag upp sina små blå prick halv tio. Innan jag kopplade att uret var mer än väntat undrade jag så klart var mannen i mitt liv tagit vägen, men så fort jag fokuserat på siffrorna i taket förstod jag att han hade gått upp för lääääänge sen. Hur kunde jag nanna kudden så länge?

När frukosten var intagen satte jag mig i bilen och for till alla plantskolor inom en radie av 5 km och inte tusan hittade jag några 30 häckthujor i stl 80-100 cm till ett överkomligt pris. Jag köpte istället en massa snabbväxande buskar som jag ska sätta på baksidan intill vår granne med Psycho-hunden.

Hem och byta om och sen ut i trädgården, M på baksidan och jag på framsidan. Grävde, påtade, planterade, rensade - det är meditation för mig. Jag gillar att få jord under naglarna, i håret och gärna en sträng under näsan också. När mitt projekt plantera-nya-växter på framsidan var avklarat fortsatte jag till min mans arbetsplats, alltså baksidan. Grävde, slet, svor och högg bort/i/åt/mot dessa fruktansvärt seglivade häckbuskar - en del skulle bort, en del skulle friseras - jag fixade det - svett i pannan, men det var det värt - nu är där nya fina buskar som ska växa sig HÖGA!

När kvällen nalkades tillagades en god kycklinggratäng som inmundigades tillsammans med ett glas rött.

Nu är det chill...typ lite rastlös - maken tittar på hockey och jag...ja sitter här.

Angels

Wiiieeee JAG ÄR LEDIG!!!!!! Jag och 80 % av den svenska befolkningen är lediga imorgon och på fredag - JIPPPIEEE. Jag slutade kl. 12.20 idag bara för att jag kunde och ville. Coolt va?

Jag skulle...detta är så jäkla uttjatat nu, men jag skulle köpa växter idag. Hur kul är det på en skala mellan 1 och 10 när det störtregnar? minus 13! Åskade gjorde det också...det är i och för sig lite positivt, för det brukar åska på sommaren..men jag ser ingen sommar - inte ens någon jäkla vår! 5 grader!!! I maj!!! Jag får gallblåsinflammation eller nåt - jag har i alla fall gallsmak i munnen - det måste vara vädret. Och inga växter är inköpta...än.

Brukar ni läsa tjuvlyssnat.se? Hahaha det är så himla roligt

Här kommer en smakbit..

Två tjejer ~18 sitter i biosalongen och diskuterar sommarjobb.
Tjej 1: Hur har det nu gått med jobbletandet?
Tjej 2: Inte bra. Har varit och delat ut hur många CV:n som helst och ingen har hört av sig.
Tjej 1: Det var ju synd.
Tjej 2: Ja, det är skitdåligt! Men jag har tänkt, man kan ju söka på Posten också. Fast då får man typ börja klockan sex!
Tjej 1: Ja, men jag tar hellre ett sexjobb än inget jobb alls.

Det är inte bara jag som inte har riktig connection between brain and mouth.

Tänkte bjuda på världens härligaste låt så här på onsdagskvällen - lyssna och NJUT!!


Leif i ett nötskal

En kulig sak som hände igår...

Mona och Leif, Henkes föräldrar ska fira lillsyrran Sofie på lördag. Mona har bestämt att Leif själv får ringa och bjuda sin del av släkten..

Leif ringer brodern och berättar att de har gjort så fint där hemma, tapetserat, bytt golv och köpt nya möbler.
- Ni kan ju komma hit på lördag och se hur fint vi har fått det.

Henke står bredvid och säger
- Men hallå, vi ska ju fira Sofie, det är därför de ska komma!
- Jaha, ja vi ska fira Sofie också..

Efter en stund säger Leif
- Då får jag nog ringa till syrran igen, för jag glömde säga att vi ska fira Sofie..

rullar livet?

Nu i just denna sekunden är jag helt övertygad om att jag kommer att vinna lördagens 116 miljoner. Jag bara måste det för att täcka alla de kostnader jag kommer att ha i framtiden.

Ja annars rullar livet på som vanligt - man åker till jobbet sådär lagom taggad, arbetar i 8-9 timmar med pulsslag mellan 62 och 174, sen kommer chauffören och man tar sig en powernap mellan Tollarp och Vä. Ibland blir det middag ibland blir det träning - det är bara att känna efter om dagen tilllåter middag eller om man får motionera bort de extra kalorierna som man har tuggat ihop under dagen. Sen...chillar man eller blir rastlös - om man inte har en massa viktiga papper att fylla i, sy i knappar i byxorna (de man försökte ta på sig på morgonen..) borsta katterna eller bli jagad av bella  - ett helt vanligt liv en lagom bit från stritan i Vä.

Ni vet att jag älskar att stryka... så det är inte att jag går och surar för att min strykerska har sagt upp sig.. Nej, nu sparar jag till och med pengar och jag får göra något som jag gillar. Ni anar inte sååå roligt det är att tillika stryka i min nya tvättstuga.. alltså jag har inte gjort det än, men det är ju alltid tanken som räknas. Igår kom strykerskan och sa att hon inte alls hade sagt upp sig - hon har tagit en PAUS, eller har typ tjänstledigt eller nåt.

Alla säger att det är torsdag idag, bara för att det är onsdag imorgon, men jag tycker det är lite fel för då blir det ju lördag på torsdag..eller nåt.

En arbetsdag kvar och sen är resten av veckan helt fantastiskt sköna dagar att vara ledig på.

Njut av en härlig tisdagskväll med puss och smisk.

Ciao





What?! Skojar du?

Fy för bubblisen vad jag har ont i min kropp idag. Det är till och med så illa att mina ben och vänstra balle skriker när jag sätter mig ner.. Illa, och så kommer min "roliga" make och berättar för mig att jag ska följa med och gympa imorgon. Eller hur?! -No way!! Kan jag knappt gå ur sängen ska jag väl för tusan inte ligga på golvet och kräla och riskera att inte komma upp.

Idag har det varit måndag hela dagen. M har jobbat hemifrån då vi väntade stora paket tak och stålskenor och skjutdörrar till vår altan. En bauta långtradare backar in på uppfarten och ur stiger en kolossalt stor Dansk som knappt behöver bärhjälp till pallarna.. tur jag inte var hemma och tog emot -först hade jag blivit skiträdd för denna stora man och sen hade jag inte fattat vad han sa.


Ett oerhört överraskande samtal fick jag idag - Du har vunnit en Tysklandsresa! Asgarv i luren - skojar du? Nej, du har 4 lördagar att välja mellan.
Jag som har bett min pappa handla studentliquids för att slippa åka till Tyskland, så går jag och vinner... varför har jag alltid sån tur? Tur och tur? Hade varit bättre med 215 miljoner på Lotto, men det vinner jag aldrig, så egentligen har jag otur för jag vill ju egentligen inte till Tyskland. Nu är detta en lite speciell resa så det ska bli lite kuligt ändå.

Nu ska jag snart gå och sova, och så fort jag öppnar sovrumsdörren rusar Maximus in och gömmer sig i mitt täcke...



- Du ser mig inte va? Där ligger han tills jag slänger ut honom..

Och det gör jag för annars får jag inte sova..den katten är nämligen väldigt närgången.

Sleep well!


Vattnet i knäna har försvunnit..

Mina knän värker! Fy bubblan vad jag har varit duktig idag!

SE....!!!







Moi har skruvat golvet.... typ 800 skruvar.. förstår ni varför jag är öm i min hand och mina knän, och det är inte för att jag har suttit på knä och skruvat för hand. Jag har suttit på huk med en skruvdragare, tryckt ner skruvdragaren ca 800 gånger och rest mig, satt mig ner, rest mig, satt mig ner - knäna skreeeeeek i slutet, men jag är nöjd med mitt arbete.

Mina kära dotter gick i strejk denna vecka - städstrejk. Idag var jag en sån där elak mamma som man måste vara ibland till tonåringar - jag sa åt henne att antingen städar hon (och då får betalt alltså..) eller så går hon ut och skruvar golv med pappa. Hon valde det minst jobbiga. Jätteskönt tycker jag för jag kände inte alls för att städa - räcker att jag fick stå och stryka igår..

Köttbullar, sås och potatis till middag idag och snart väntar en varm och skön bastu på mig, men först ska jag få lite massage av min käresta.

En tredagarsvecka väntar och det är lite chill - hoppas vädret blir bättre så jag kan få till det med min växtshopping nu i veckan.

Min käre pappa ringde idag och berättade att allt jag beställt är inhandlat - sååå himla bra!!

Liza som är reseledare på Thells var med min pappa i Tyskland igår, och hade tillika födelsedag... jag gratulerade henne på fb och till svar skrev hon -Tack, jag har lastat din jävla studentsprit hela dagen!! haha stackare.. hon hade gått med inköpslistan i högsta hugg och pappa hade gått efter och lastat i vagnen.. Han tyckte det var lite pinsamt för de har ju en bestämd mängd som passagerarna får lasta i bussen, och så kommer chauffören med en överfull kundvagn... ehhh  Jaja, han är snäll i alla fall.

Nu ska jag massageras - ha de'

Puss puss

Pusskompisen Sune

En intensiv vecka går mot sitt slut... Helt otroligt att jag har orkat stå på mina ben hela veckan. Hade jag bara sluppit alla möten på en vecka hade man klarat av sina arbetsuppgifter utan problem, men i genomsnitt 3 möten om dagen skapar lite stressfaktorer i denna lekamen när deadline närmar sig med stormsteg. I torsdags när jag satte mig i bilen hem sa M till mig att där är lite vitt i ögonrödorna...

I torsdags var det även avslutning på gympan. Som alltid möte + pizza på Björkhällan i Tollarp. De som slutade avtackades med fina blombuketter samt att Bodil också fick en för att hon är något alldeles extraordinärt.

Idag har vi varit på hjärt-och lungräddning. Min pusskompis hette Sune och han var riktigt ful.



En nyttig övning som uppdateras en gång om året.

Min strykerska har sagt upp sig! Förstår ni min sorg? Och tyvärr kom jag inte på förrän hon lämnat mig att hon faktiskt har 1 månads uppsägning - så det blev ett kärt återseende med min gamla trogna vän tillsammans med en film i eftermiddag. Det kändes ganska bra.

Jag förstår inte vad som hänt för min städerska har strejkat denna vecka... är detta någon sorts protest eller enbart lathet kanske.. det är dock en dag kvar innan jag själv får ta fram dammsugaren och moppspannen.

Jag hade planerat in en växthandlardag idag, men det är ju så jäkla kallt ute så jag vägrar ligga och kräla i rabatterna i denna kyla. Vi får väl se om det blir bättre imorgon.. annars ska jag skruva uteplatsens golv imorgon. Teamwork you know.

Nu väntar en film. Soft i soffan med karamellkungen - nice!

Det växer

Det växer fram en uteplats i vår trädgård!

Fick en orderbekräftelse förra veckan på våra skjutdörrar, 3-4 veckors leverans.. jaja, vi hinner bli färdiga innan studenten.

Idag ringde de och sa att de levererar dem på måndag!
Ja, nu vet M vad han ska syssla med i helgen i alla fall, förutom HLR kursen då..



Jaja, väggen ska målas..



Imorgon är det gympa avslutning på Björkhällan i Tollarp - PIZZA!!

Nu är det GREYS - love it!!

Pusspuss


Nice outfit

Nu har äntligen årets mest underbara månad anlänt - men var tusan är värmen?
I söndags var den här på snabbvisit och jag njöt i fulla drag med min kropp intill Mikaels baksida på hojen. Vi körde ner till södern och hälsade på mammis och Roland.

En kudde är inköpt enbart för att jag inte ska bli bedövad i sittregionen när vi hojar, och den var till belåtenhet.
Det bjöds på kaffe och kaka, och vi hade en mysig stund tillsammans.

M har ju börjat på sitt nya projekt - ny uteplats, och där tillbringar han all ledig tid om vädret tillåter - den ska helst vara färdig till studenten.. och jag har fortsättning-på-thuja-häcken-projektet samt lilla uteplatsen på framsidan som ska stensättas. Jag föredrar de små projekten.. Så till helgen blir det växt-inköp - kul kul - shopping - jätteroligt!

Found this - sött va?



Seeya


HACHIKO

Vilken härlig lördag! Jag vaknade redan vid åtta av att M steg upp.. suck, den mannen har inte lärt sig sova än. Ja, har man vaknat och känner sig utsövd kan jag inte somna om så det var bara att stiga upp och stråla med solen.
Mådde förvånansvärt bra, men det var ju ganska lugnt på valborg.

Jobbade hårt i trädgården hela förmiddagen med att gräva upp björnbärsbuskrötter.. tjoho, lucky me!! Svettigt och tungt för ryggen, men där ska bli fortsättning på thujahäcken sen så det kan bara bli fint...med tiden.

När ungdomarna vaknat fick man höra lite Valborgsroligheter - Jolly hade somnat på plattan till vår pools värmepump, Björn hade haft svårigheter att gå på bussen för att åka hem, Linda och bella hade dansat Wild dances och killarna hade också försökt...

Vår torkvinda har plötsligt hittat en ny plats i trädgården - undrar vem som inte gillade att den stod rakt upp?

M har börjat bygga vår nya uteplats!



och jag längtar till vi ska ta bort plåtarna..



Det är inte långt bort nu - om två veckor kanske...

Saknar sommarvärmen så därför satte jag igång bastun på kvällen - M och jag bastade en stund innan vi grillade spett. Mmm så gott!

På kvällen såg vi en så fruktansvärt BRA film som jag rekommenderar ALLA att se - HACHIKO!! Se den!! Ni måste se den!!



Filmen är baserad på en sann berättelse och är så underbar. Jag älskar filmer med djur, men tyvärr brukar de vara ganska sorgliga och är man så känslig som jag så sitter man och storgråter i soffan - det behöver inte vara direkt sorgligt, men filmer med djur är ofta känslosamma... Jag verkligen storgrät under filmen och när jag vaknade imorse och kom att tänka på den här filmen så grät jag igen.

En hård helg för min vätskebalans alltså - först Bodils o Pigges långsamma värmepanna som fortfarande tror att det är minus 17 grader ute, vin på det för att kompensera vätskebalansen vilket visar sig bli minus dagen efter...svettigt trädgårdsarbete, bastu och sen gråtfilm - Idag får jag nog dricka 4 liter vatten eftersom jag vill se filmen ikväll igen..

Nu väntar en härlig och solig söndag i trädgården, och kanske ett litet åk på hojen i em.

Var rädda om Er

Puss&Kram


Valborg

Efter en ganska jobbig vecka blev det äntligen fredag, och jag hade hoppats på att vara ledig denna dag, men insåg ganska snabbt att det var helt omöjligt. Kl.14 orkade jag inte mer, då satte jag mig i bilen och drog en lättnande suck - nu är det helg!

Höll på och somna på vägen hem så det var bara att ta en powernap så fort jag tagit av mig skorna i hemmets trygga vrå..

Hade fått i uppdrag av Bodil att göra förrätt och det tog lång tid innan jag väl bestämt vad det skulle bli.. kräftstjärtsspett, mango inlindad i parmaskinka, slokande sparris i ett glas med dippa gjord av creme fraiche, sambal oelek och lime.

Vi blev bjudna på mousserande gott friskt vin som välkomstdrink - mycket passande en sån här fin valborgsmässoafton. Förrätten blev ganska god och sen fick vi kyckling med bacon och svamp i sås med supersupergod potatisgratäng. Blev så mätt! Orkade knappt dricka! hahaha, skojade bara.

Spelplanen till Pictionary kom fram..



Sen glömde vi liksom bort att spela det... så vi tog bort det igen och spelade



Med vilda gester - ett jätteroligt charadspel eller om man vill kan man köra den verbala versionen - vi testade båda.

Jolly, Björn och kissekotten kom på besök - de var på fest in the blue house och behövde luftas lite..





De var inte riktigt nyktra.. ett roligt och kort avbrott i vårt spelande.

Sista spelet var av den kreativa arten..



Ojojoj, M var den som fick dem att falla, men visst var vi duktiga!

En rolig kväll med inte fullt så många diskussioner som förra gången men desto mer skratt. Sömniga och mätta lunkade M och jag hemåt vid halv 3.

Total chock när vi kom hem - inte ett enda spår av 15 berusade ungdomar mer än 4 fulla soppåsar i köket. De hade städat och plockat undan allt - tack snälla, ni är underbara mina skatter!

Puss

RSS 2.0