Linne-bränna eller bonna-bränna..

Det är helt sjukt vad tiden går fort - jag hinner inte med mig själv..! Ja jo med mig själv hinner jag eftersom jag är lite fåfäng, men livet bara liksom schvissar förbi mig - redan onsdag och egentligen vet jag inte vad jag gjort mer än jobbat. Är det så här det ska vara resterande 20 åren av arbetslivet?

Bella har börjat arbeta på allvar nu, hon skiftar med att jobba förmiddag och kväll varannan dag. Då hon arbetar kväll så sover hon hos systern min - de är så gulliga som vill ha gumman hos sig.

Josefine stånkar också på...rensa ogräs på skolor och i parker är väl ingen höjdare, men hon har träffat lite nytt folk och imorse hade vi en söt tjej härifrån Vä med i bilen. Det har varit svettigt för ungdomarna dessa soliga dagar och Josefine har lagt till sig en fin linne-bränna...haha Inget hon är så där extremt stolt över och tycker mest att det är pinsamt med "nästan" bonna-bränna - ni vet, typ sån som Henke har....



Hörby marknad idag, men en annan fick ett chock-meddelande om att det var möte ikväll...-Va? -Det måste vara fel - vi har ju inte fått någon påminnelse... Haha, vi i styrelsen har blivit lite bortskämda av Gunilla, som är en pärla och brukar skicka ett mail - i alla fall till de som har alzheimers-light... ja, så det blev ingen marknad för min del, men satsar på Degeberga marknad nästa helg istället.

Läser för tillfället en bok av Alex Schulman som heter "Skynda att älska". En ganska gullig bok, läsvärd, lättläst och framför allt har jag lärt mig hur man bastar på finskt vis och hur man kokar kräftor och letar upp de absolut godaste räkorna...om man nu gillar att rota i räkornas hjärna.. Boken handlar om Alex pappa, en känd tv producent på svt.

Nu är det Nelly.com som gäller - Seeya!


Sommarfilosofi eller ogräsbekämpning

Idag har jag haft en relativt bra måndag. Lite sovmorgon eftersom Josefine skulle börja sitt allra första sommarjobb och vi körde henne. Ja, vi tyckte det var lite synd om henne att först ta grön buss och sen även sitta och skumpa på en gul buss.. -vad gör man inte för sina barn, och tillika fick vi ju sovmorgon..

Skickade ett sms till min chef - jag är inte sjuk, jag har inte försovit mig, kommer om 30 minuter - så att hon inte skulle oroa sig menar jag..

Eftersom jag var sen och hade mycket att göra så glömde jag beställa lunch, vilket resulterade i en fruktansvärd huvudvärk större delen av eftermiddagen. Inte bra! Jag hade möte på möte och hann inte ens ta en pilla - tog en banan.

Shoppingrunda efter jobb - lattjo - turkosa byxor inhandlades på Intersport. Är det sommar så är det färgglatt, det är min egen lilla filosofi... hela sommaren speglas i färger - igår var jag en rosa elefant och imorgon en turkos kameleont.

Jag blev så himla inspirerad av Catharina, Åke och Elliot i helgen - de är så himla vältränade och pratar om träning och GI och dieter och magövningar och en annan bara sitter och känner sig som en person som en gång var vältränad men har tappat ork och lust.. ja, jag vet - jag är lat!!!
Men hörni... En annan gjorde ett tappert försök att skapa sig lite styrka ikväll - det var bara att konstatera att sus styrka är minimal om man jämför med vad den en gång har varit. Mina armar skakade efter några styrkeövningar, men skam den som ger sig - nu kan det ju bara bli bättre. Efter styrkepasset körde jag 15 minuters intervallträning på löpbandet - Tjoho vad det gick snabbt... kul och svettigt - nästa gång ökar jag minuterna.

Ja, efter det var det ogräsbekämpning - dagens stora i-lands problem - det är ju tusan vad håret på benen växer snabbt. Undrar om det är ett u-lands problem as well?

Natten närmar sig och jag har inte semester - seeya


Vilken helg!

Oj vilken härlig långhelg det har varit! Jag har verkligen njutit varenda minut - Alla mina sinnen har fått ett litet smakprov på hur semester upplevs till maximal njutning.

Vädret har ju varit till belåtenhet, inte kanon som idag söndag, men det har varit lagom varmt och vi har sluppit regndroppar. Midsommarafton och midsommardag var min syster Catharina och hennes familj här - Åhh, så roligt och mysigt det har varit. Lille Elliot visade att han älskar att bada, och det var knappt han ville gå upp..









Det bjöds på traditionell midsommarmat samt lite annat smått och gott - smaskigt, och vrålmätta blev vi - precis som det brukar vara. Tucken var så in i bomben stark, men smaken var god så länge den var kall. Kan upplysa om att solvarm tucke är ganska besvärlig att svälja.

Trots att de är överskattade och gigantiska, så blev det ett litet intag i alla fall, men M hade köpt GB glass och jag som ville ha OTTO. Ja, vi hade grädde också...



Roliga spel förgyllde denna midsommarnatt, roliga grimaser och asgarv.

Dagen efter vaknade jag av skönsång ifrån Elliot... orkade inte riktigt gå upp ur sängen just då utan väntade tills jag inte stod ut med kråksången utanför fönstret. En helt igenom slapp och skön softardag med Farsan, lite-deja vú-midsommarmat och Porsche-racing. Våra gäster började sin resa söderut närmare kvällen och vi fortsatte kvällen i samma tempo som resten av dagen...det blev "remember me".. snyft!

Så vaknar man till härlig fågelsång (slapp den sabla kråkan idag..), strålande sol och inte ett enda dugg trötthet i ögonen. Ahhh, det blir en dag i poolen idag! Sagt och gjort - rosa elefanter var modernt på 80-talet! Jag hoppas minsann att det har lagt sig lite till imorgon...

En helt underbar dag med man och yngsta dottern i poolen, liggandes på madrasser och med solen i fejset. Maximal njutning!

Nu stundar snart en ny arbetsvecka - 5 arbetsdagar till nästan helg och 10 arbetsdagar till semester, och det kommer att gå såååå fort.

Puss

Midsommar!!!!!

Önskar alla mina nära och kära en Glad och härlig midsommarafton med god mat, härliga skratt, god tucke och mycket kärlek!


Ta hand om Er
Puss&Kram


Väderkartan chockar

What t f ?? - Sol?? Dagen innan midsommar?! Det har jag nog aldrig upplevt - inte vad jag minns i alla fall och inte nog med det.

Morgondagens väder:



Jaja, lite vind dör vi inte av - det gläder vindsurfarna om inte annat..
Vi slipper även gummistövlar, tjocktröja och mössa - inte illa för att vara midsommar i skåne.

Idag har jag varit ledig och bara latat mig precis hela dagen. Jag tog på min bikini, samlade ihop sololja, handduk och en bok, och sen gick jag ut och lade mig vid poolen. Där stannade jag mest hela dagen... Underbart skönt!!
28 grader i poolen är inte helt fel det heller.

När Bella kom hem från jobb nu ikväll så öppnade vi en flaska champagne innan maten för att fira hennes nya jobb, och att hon både började och slutade samma dag på ett annat ställe..


Snuff med ett leende

Det värsta min dotter Josefine vet är att vara med på foto.. det spelar ingen roll om alla andra tycker att fotot är jättebra, för hon dissar alltid alla foto på sig själv.

Och det är sensation om man får henne att skratta på ett foto! Hon tycker inte om att visa sina tänder...



Men Janus lyckades fånga ögonblicket!!!



Det är så här man gör om man vill att någon ska kommentera... haha

Har jordgubbar inälvor?

Visst är jordgubbar överskattade bär - alltså jag menar, såååå goda är de inte. Denna hysteri efter jordgubbar till midsommar är överhettad... man går upp kl. 7 midsommaraftonsmorgon bara för att köra till närmsta konsumbutik eller Icabutik med uteförsäljning av nyplockade, alldeles morgonfärska jordgubbar. Där står man med sömnsudd i ögonen och med stora plånkan i högsta hugg och laddar inför inköp av de största, mest solmogna gubbarna i stan. Gud nåde någon om de försöker trängas i kön... de litrarna är mina!!

Eftersom det nästan alltid är lite risigt väder så där på midsommarmorgon så är man kanske även lite smått irriterad över duggregnet och alla skrikande småbarn som springer omkring..

Så är man äntligen framme vid jordgubbsförsäljningen, typ 12-15 jordgubbar/liter för 50 spänn.. Alltså, vad är så speciellt med dessa röda bär. Hur många i den där litern är så där fantastiskt goda som man alltid förväntar sig?
Vad annars får en att gå upp så där arla en ledig dag, och ut i det lockiga vädret och sen slänga ut pengar på något som KANSKE är gott - om man har tur...?

Nä, jordgubbar är bäst i Strawberry Daiquiry - en riktig midsommardrink med frusna jordgubbar från förra sommaren.

En arbetsdag till, sen ler solen mot min lekamen vid poolen..



Simma lugnt

Egentligen är jag en skandalbrud, men jag blundade..

Ibland måste man samla mod nog att våga göra det vi är rädda för.

Idag gick jag väldigt nära en igelkott. Jag tycker att igelkottar är söta på avstånd, men deras kroppspråk äcklar mig och det kryper av obehag i hela min kropp. Jag stod på altanen, en halvmeter ovanför den taggiga och jag var överlägsen - inte helt utan undran -kan den hoppa?

Annars en lugn kväll med en stunds Guitar Hero - pulserande trumhinnor och fönsterrutor - det är så man laddar inför en ny arbetsdag!

Bella har förresten fått jobb idag. Efter en provdag var de så nöjda med henne så hon erbjöds fast tjänst eller så länge hon kan..hon har ju förhoppningsvis en utbildning som väntar på henne de kommande tre åren, men fram tills dess har hon en inkomst och det är ju ganska viktigt. ( i alla fall för hennes föräldrar...)

Det blev ingen bildvisning på jobbet idag..den kommer säkert imorgon istället! Tycker inte om när saker och ting skjuts upp - jag vill veta hur hemska grimaser jag gjorde, hur kameran avbildade mina yviga onyktra rörelser NU! Jag fick i och för sig en liten dos av bilder från Mias kamera och det var......hahaha kul!

En del skandaler skapades under kvällens gång...haha ganska roliga sådana... och jag var inte med - jag blundade hela kvällen.

Puss&Kram


Vill ni höra något roligt?

Marcus på mitt jobb är kompis med Niklas "Gullefjun" Petersson, min blivande svärson.

Fram till julfesten har jag aldrig pratat med Marcus, men det första han sa till mig på julfesten, efter ett X antal drinkar..var att Niklas egentligen var tillsammans med Josefine för att komma nära mig, för det var egentligen mig han var intresserad av. Min första reaktion var ett stort gap..(jag hade också druckit några drinkar) total tunghäfta, men sen...frågade jag lite försynt om han hade alla hönsen hemma eller de hade rymt lång väg eller nåt i den stilen.

I fredags fick jag reda på att han trodde jag var skitsur på honom, för jag hade gett honom en blick. - Haha nä, den blicken har du inte fått, den har bara några få fått erfara och vad jag minns så skrattade jag bara åt det..

Stackars Marcus, som trott att jag har gått och varit sur på honom i ett halvår!



Marcus var jättegullig och bjöd på San Fransisco i fredags, men där var fruktkött i den... en ny erfarenhet.

Snart måndag...vill inte se fotona från i fredags!


En dag att minnas

Vad gör man väl en dag som den 19 juni när man är bakis, seg och väldigt rastlös? Jo, man tittar så klart på kronprinsessans och Daniels bröllop.

När någon gråter, gråter jag också - så är det bara. En underbar vigsel, romantiskt och mycket tårdrypande för den känsliga romantikern. Jag blev även mäkta imponerad av Björn Skifs och Agnes låt - såå pampig!

Ville inte spendera hela kvällen tittandes på brudparet utan gjorde en god paj till middag och cheesecake med passionsfrukt till efterrätt, och därefter intog vi soffan med liggläge och tittade på Wallander.

Sen idag ville jag så klart se alla de omtalade talen. Oj vad tårarna rann..
Daniels tal har jag sett tre gånger och tårarna sprutar.



Jag trodde inte jag skulle bli så berörd, men ack så fel jag hade. En underbar tillställning som även imponerar på mig. Jag är glad över deras villkorslösa kärlek och lycka!

Undrar hur många som fick gonorré..

Tjenixen people, hur kommer det sig att varje gång jag inte känner för att festa så blir det himla roligt? Det slår aldrig fel. Jag var inte alls taggad för fest igår - det har ju varit så mycket varje helg flera veckor tillbaka så egentligen kände jag bara för fredagsmys, och så blir det såååå himla kul! Wow, vad jag älskar att festa!

Förfest hos Christel - Vilket härligt hus de har - stora gigantiska öppna ytor i vitt - läckert - I like! Cidern var god och SUNTRIP tröjorna åkte på. Kändes lite konstigt att inte direkt göra sig i ordning för fest, utan det var mest att se så sällskapsresig ut som möjligt. Eftersom det var ett X antal år sen jag såg filmen har jag egentligen ingen aning om handlingen - jag kommer bara ihåg Sven Melander som asbränd, och då borde ju jag vinna pris för att vara mest lik...



Somrigt i alla fall, eller hur?!!



Ann i bästa hårdrockspose. Haha, kom att tänka på en rolig episod under bilfärden från jobb till Christel. 5 galna tjejer sitter i en bil, lagom taggade för förfest då vi stannar vid ett övergångsställe för att släppa fram en kvinna. Då utbrister Ann - Nä men, det är ju min syster!! och då får vi ner rutorna i bilen och vi alla 5 börjar illvråla - HALLÅ, HAAAALLLÅÅÅÅÅÅ, TJOHOOOOO HALLLÅÅÅÅÅÅ!!!! Och jag kan riktigt känna hur hemskt hon tycker det är, att hon knappt vågar titta in i bilen för hon tror att det är några unga killar som skriker på henne. Till sist, när vi är hesa av allt skrikande ser hon att bland de 5 galningarna i bilen sitter hennes syster Ann.



Helen och jag i våra finaste GULA jackor!!

När vi kom till festen fick vi Sangria på Pepes Bodega och sen var det dags för ett gympapass, lite höftrullningar, kissande hunden och sträckningar. Alla var väldigt duktiga och engagerade.



Sen var vi välkomna in i matsalen. Eftersom jag var lite sen så var där bara en plats kvar på kanten till mig.. jag är ju som en öppen bok och kan inte dölja mina känslor, hela min kropp utstrålade besvikelse. Då plötsligt räddade Berit min situation -vill du sitta här, vi kan flytta ett steg. Åhhh så gulligt!

Nöjd och glad hoppade jag in mellan Helen och Berit och sen var lyckan fullständig! Lagom avstånd till alla!





Och det var många som ville fotografera Helen och Sus för att de hade likadana jackor - alltså, vilket sammanträffande att ha likadana jackor på samma fest...

men först måste jag rätta till kragen..så att jag är lika cool som Helen



Så...nu är vi fina!



En helkulig kväll med mycket dans, mycket vin och en hel massa tokigheter. Som t.ex att jag saknade armhävningar på gympapasset så därför gjorde jag några tillsammans med Berit.. suck!



Haha Mia, vad gör du?

Vi tjejer hade SUNTRIP tröjor och Magnus hade...



och en del killar hade....



Vi säger GRATTIS till Andreas som fyllde år denna härliga sommarfestnatt, och jag frågade honom om han hade torktumlat mössan..

Jane gick ut hårt redan från början och höll konstant nivå hela kvällen, och till sist fann hon vad hon sökte..eller?



När Lost Boys spelade några av sina sista låtar ringde jag min chaufför och plötsligt bara var han där...hur kan 30 minuter gå så fort? Fick kramat alla sen hej och ivej.

Tack alla för att ni gjorde min kväll, och jag ser INTE framemot bildvisningen till frukosten på måndag i matsalen!

Puss & Kram


Släktbilder o lite tårta

-  Jag har hört att det är mycket värre att få ner den i halsen än upp i rumpan.
-  Jag tar den hellre ner i halsen än upp i rumpan vilken dag som helst!
-  Min pappa fick den upp i rumpan igår.

Alla nyfikna som har tjuvlyssnat inser snart att konversationen kretsar kring gastroskopi och inget annat.

Det mina vänner är en otrevlig upplevelse, vilket håll de än väljer.

Idag har jag fått lite fina foto av min syster som hon tog på studenten - jättekul! En annan tog endast ETT foto och det var på bella när hon hade somnat på golvet i köket..hahaha Det ska hon få höra i all evighet, så länge som hon kommer ihåg studenten ska hon komma ihåg att hon inte orkade festa till kl.6 som hon ville.

Jossan tog mest festbilder och Caroline tog mest släktbilder - kanon! Nu har jag ju det mesta.



Nu har jag t.om bild på tårtorna! Supergoda som jag beställt från Boijertz i Höör med hallon- och chokladfromage.

Lite bilder på de tre galna tjejerna Sabina, Isabella och Josefine





Och sen kom där en till..Monika, min syster



Och ännu en.. Caroline, också min syster



Ikväll har jag, mannen och yngsta tjejen promenerat en jääääättelåååååång runda - vi säger att det var powerwalk så passar det in i min hälsosamma vecka eftersom jag sprang igår... ja och slutligen tog vi en runda om konsum och köpte negerbölder för Isabella var gottesugen.

Imorgon är det sällskapsresan som gäller - SUNTRIP... Do you remember? Inte jag, men mina kollegor har uppdaterat mig. Slutar tidigt för vi måste hinna förfesta... uppdaterar i helgen - ska försöka komma ihåg min kamera.

Lev ett kärleksfullt liv - puss

Dagen efter...ett litet helvete

- Asså, jag bara måste verkligen köpa en ny Robert Pattinson affisch, jag har hånglat sönder min gamla.

Från dagens tjuvlyssnat - haha askul!


Nu har lugnet i the blue house återfunnit sig igen. Det var några effektiva och roliga dagar förra veckan, man såg verkligen fram emot studenten och sen är den över på några timmar.. ser man det på det viset är det kanske inte så roligt, men hela dagen var så sjukt rolig så den lever som sagt kvar i minnet länge.

Jag kan även berätta att DAGEN EFTER inte var så kul. För det första vaknade jag 05.45, alltså endast 3 timmars sömn. Det stormade och regnade ute, här var plastglas och ölburkar i hela trädgården. Golven hade blivit svarta av smutsiga skor. Det är så klart sånt man får räkna med, men man räknar INTE med att där är djupa hack efter klackar i parketten som vi lade ny för två år sen. SHAME ON YOU!!

En annan mindre rolig sak var att vi hittade bara en ljuslykta på toaletten, men däremot hittade vi glassplitter på hela golvet. - Varför inte säga till att man slagit sönder något så vi kan dammsuga upp glasskärvorna. Var blev den sönderslagna ljuslyktan av? Slängde ni den i toaletten?  Vi fick nämligen stopp i avloppet och kommunen fick komma hit och spola rent i rören - haha, helt sjukt!

Så vem ska vi skicka räkningen till på ny parkett och spolning av avloppsrören?

Skojade bara! Det är bara att inse att det inte blir någon Jamaicaresa nu i sommar i alla fall.

Så nu är det ny vecka och nya utmaningar, och ny fest.. - Sommarfest på fredag!! Sällskapsresan nr 1 är temat och ni kan inte ana vad jag ska ha på mig... haha kul blir det!


Studenten

Oj vad det är många som tror att jag skriver blogg det första jag gör dagen efter bellas studentfest....har aldrig haft ett så smutsigt hem förut - JAG HAR STÄDAT HELA DAGEN!!!  Men NU har jag gjort alla måsten, så nu kan jag blogga kära vänner!

Jag börjar med att berätta att hela gårdagen var galet rolig! Framför allt vet jag att det var Isabellas absolut roligaste och häftigaste dag någonsin och detta kommer vi att leva på läääääänge.

För Isabella började dagen med champagnefrukost i tivoliparken kl. 8.00 som följdes av fotografering, kyrkbesök, lunch med klassen, betygs-titt och sen kl. 16.00 var det utgång på Söderport - WOW!!!

För mig var det placering i köket fram till lunch - och vilken tur att Sara gärna ville komma och hjälpa mig för utan hennes och Josefines hjälp hade jag fått stressa. Allting tar ju längre tid än vad man först tror - vi är väl alla lite tidsoptimister.. Men som sagt så var det ingen fara med tiden, och vi hann duka och pynta och dricka cider i lugn takt innan det var dags att göra sig i ordning.

Stämningen i stan en sån här dag gör en så fruktansvärt glad - man ler konstant hela tiden.

Bella rusade ut, glädjetårar, glada tjut, kramar, blommor och visselpipor - GLÄDJE!!!!



Och sen skulle de åka flak!!





Vi andra körde hem och drack champage och väntade och väntade och väntade....



Åhhh så glad hon var när hon såg alla stå och vänta på henne..





Alla var inte glada, lille Elias var inte alls på humör



Sara hade ett leende på läpparna hela dagen... hela kvällen... och hela natten. Undrar vad det berodde på - single malt or single guys..

Sen blev det MAT!!!









Efter maten blev det presentuppackning - så mycket svallande känslor igen och tårarna bara rann




Helt sjukt mycket presenter, pengar, presentkort hon fick - hon blev nästan mållös när hon öppnade paket efter paket med dyrbara gåvor, och oerhört tacksam för alla fina presenter.




Vi hade mycket kul, och vi sjöng t.om "Vi gratulerar" för min mamma som precis fyllt 60, och fina tal hölls för lilla bellisen. Bella höll faktiskt själv det första talet och hon tackade mamma och pappa för den fina festen. Gulliga du!





HURRA BELLA!!



Haha, no comments



Mitt i natten fick ungdomarna för sig att bada...nattbad är skönt, speciellt om det är 27 grader i poolen och 15 i luften..






SKÅL!!

Denna dag kommer vi att minnas i evighet - en sådan här känslosam och härlig dag lever kvar i minnet för alltid.

Nöjda, mätta, trötta och lagom berusade intog vi sängen vid 3.

Jag tackar ALLA som gjorde denna dag oförglömlig och till bellas absolut bästa dag - ni är guld värda!

Puss & Kram




Dagen före

Godkväll kära vänner!

I dagarna två har jag förberett en studentfest för lilla gumman. Jag envisas alltid med att jag vill göra allting själv, vet inte varför men det ligger väl i generna.. ända sen jag var liten har jag hört ekot....-kan fell. Ja, jag kan det mesta själv, sen om jag vill eller orkar är en helt annan sak, men att förbereda för stor fest är alltid kul...men jobbigt!

Igår hade jag en bakdag, sisådär 90-100 bullar blev det - resultatet blev MVG.

Idag har jag stekt fläskfile och gjort 160 kycklingspett, coleslaw, vitlöksdressing och förberett för pajer och glömde totalt att äta.. Vid 17-tiden började min kropp skaka och då kom jag på att jag inte fått någon näring i mig på hela dagen. Om man står i mat os hela dagen så glömt såna oväsentliga saker bort som att äta... fick en pizza i magen vid 19.

Mikael vågade inte riskera att stå utan fungerande diskmaskin på självaste studentdagen, så han körde och shoppade en sådan i fm.



Jag sa åt honom att han kunde gott snacka till sig en ny brödrost också... jag berättade precis vad han skulle säga, för annars tycker han sånt är jäääätte pinsamt och han vet aldrig vad han ska säga... och han kom hem med en ny brödrost - sen å andra sidan har jag ingen aning om han betalade för den eller ej..

Tältet är uppe, nya diskmaskinen är på plats, bord och stolar är hämtade och imorgon är det den stora dagen bella längtat efter i 3 långa år. Dagen då hon äntligen får bära studentmössan och sjunga "fy fan vad vi är bra!"

Nu kallar snart sängen, men först lite brun-utan-sol-inkletning....får man inte äkta vara så får man väl köra med den konstgjorda...

Natti


Ha, det visste ni inte!

Hallå, har jag inte berättat för Er att jag gillar när ni kommenterar? Hur svårt kan det vara?

Bella har i alla fall visat att hon är väluppfostrad - hon har kommenterat!

Hur lätt är det att skriva om fem saker som ni inte vet om mig, när jag är som en öppen bok..

1. När jag gick i mellanstadiet och högstadiet var min högsta önskan att bli skådespelerska

2. Jag är ekonom, men oerhört usel i matematik

3. Jag är ännu sämre på Geografi, hittar knappt Sverige på kartan

4. Av någon konstig anledning röstade jag en gång på Folkpartiet

5. När jag var yngre var jag väldigt förtjust i äldre män och nu när jag är äldre uppskattar jag att titta på yngre män.. vilket konstigt fenomen...


Energislukande frustration

Jag är en väldigt bekväm kvinna. Jag gillar allt som gör livet bekvämt för mig - ni vet alla dessa underbara elektriska prylar som gör det enkelt och behagligt för en arbetande kvinna och som t.ex hellre vill sitta och pyssla med barnen än att stå och diska... använda matberedaren istället för att stå och röra ihop smeten förhand som man gjorde på stenåldern.

Jag har länge sett ett scenario framför mig att min diskmaskin lägger av dagen före studenten eller nåt sånt dumt... den har nämligen fått för sig att "brumma" oroväckande någon gång då och då.

I dag lade den s-a-t-a-n-s j--v-l-a maskinen av... några extra "brum" och sen ingenting.

Jag har varit hur lugn och fin hela kvällen... jag tror att den bara behöver ta igen sig över natten och sen fungerar den hur bra som helst imorgon igen eller så har den bara råkat ut för en släng av influensa eller nåt..

Jag hoppas att jag inte blir så himla bekväm i mitt nästa liv.. det tar för mycket energi - jag menar, det är ju aldrig bra att gå och oroa sig för att dessa elektriska prylar ska gå sönder. Så funderar man lite om frustrationen beror på att det är dyrt när prylarna går paj, men även om jag hade vunnit mina 216 miljoner så hade det ändå varit energislukande frustration som uppstått - så det beror inte på någon ekonomisk oro - (det går ändå till den allmänna konkursen..) nej, det är för att jag är bekväm och kan inte tänka mig ett liv som diskerska, inte ens under en vecka.

Vad vill ni läsa i nästa blogginlägg?

1. 5 saker ni inte visste om Snuttis
2. Fortsättning på energislukande frustration
3. Dagens händelser



Karneval

Medan en annan har jobbat hårt med att hålla hjärncellerna sams har min kära dotter roat sig i Kristianstad idag.. De började kl.8 imorse med att festa loss här hemma - stackars Josefine som vaknade av stök i köket när de förberedde frukostbullar och grogg.

Bella trivdes som Robin Hood i Sherwoodskogen i sin indianmundering skrikande, tjoande längs Kristianstads gator - än slank hon dit och än slank hon in i baren.

Erika beställer en blue lagoon...
Bella: - Alltså jag vill ha en sån, men röd!
Bartendern: - Eh, jag gör en annan röd drink till dig.
Efter ett tag...
Bella: - Detta var den godaste drinken jag någonsin ätit..!

Efter karnevalen gjorde de Åhus, sen blev det nog för mycket av det goda och jag fick hämta tjejerna vid bussen.

Det är underbart att höra hur roligt de har och har haft på alla festligheter inför studenten på fredag.

Nu har jag arbetat mina två dagar denna vecka och resterande tre dagar tillbringar jag hemma i köket... jag har alltså bara förflyttat arbetsplats och arbetsuppgifter lite..

Nu väntar en skön kväll.

Puss

En helg i min smak

En helt otrolig helg har passerat så där bara - varför ska tiden alltid gå så fort? En mycket händelserik och givande helg blev det trots allt, och det var nog mycket vädret som gjorde det.

I lördags morse körde Josefine och jag och shoppade inför studenten på fredag...ni vet frukter är nästan aldrig mogna i affären - grön ananas, grön mango you name it.. så jag hoppas att de ligger till sig och blir mjuka och saftiga under den här veckan. 20 grader redan kl.9 på morgonen bådade gott för en underbar lördag, så det blev faktiskt inte mer matnyttigt gjort den förmiddagen.

På eftermiddagen skulle vi ha uppvisning i Tollarp på ledardans, afro och step. Vi samlades en stund innan och körde igenom passen och det var ju tur det för jag kände mig ganska ringrostig - ett tag sen jag tränade... svetten rann as usual och när vi kom fram till stället vi skulle ha vår uppvisning på var min tröja helt våt. Hur kul är det?!

Ledardansen var bra och de var jätteduktiga, men jag tyckte nog att där var mer feeling när vi hade den i sporthallen.



Inte så himla roligt med en stor lastbil bakom sig...

En rolig bild....



Bodil undrar nog var alla blev av.... haha

Afron var hemsk. Trägolvet var skållande hett, precis som att gå på en sandstrand vid medelhavet kl.13.00 - jag brände mina fotsulor så de sista minuterna av dansen tänkte jag inte på annat än hur jäkla ont det gjorde.



Efter dansen på glödande kol fick man skynda sig med att få på skorna och ut på dansbanan igen med brädorna - nu var det step up... och jag som bara tänkte på mina brända fotsulor.









Så klart blev det många småmissar, men vi gjorde vårt bästa och vi hade skitkul under tiden - det är ju huvudsaken.

Om gympa var lätt skulle det kallas för fotboll...

Trötta och svettiga körde vi hemåt - tog ett bad i poolen, som nu uppnått 27 grader - alltså så pass varmt att även jag kan doppa mig...efter ett tag - först måste man sitta i med benen så de vänjer sig vid tempen och sen kan man stänka lite nätt på resten av kroppen för att de andra lemmarna också ska kunna få en chans att känna feelingen av iskall vätska..sen när man blivit varm igen så slänger man sig, det går att mesa också, men det tar längre tid och man känner sig lite stenålders.. och lite mindre hipp än vanligt.

På kvällen tillagade M en helt enastående, supergod grillad laxsida - den här Herr Weber är helt fantastisk!!

Söndagen blev det slit från morgon till kväll.
Jag skapade detta:



Inte helt färdigt än, men en bra bit på väg. Visst ser det lite mysigt ut? Detta tog ungefär hela dagen..
Hela familjen var faktiskt ute i trädgården och hjälpte till med allehanda trädgårdsskötsel och det tackar jag för. Ni är underbara!!

En hel helg med strålande sol, bad, slit och svettigt nöje - helt perfekt i min smak!

Ciao!

Christina född 3 juni 1950

Min mammis fyller högaktningsfulla 60 bast idag - WOW! Det är stort!



Hoppas din dag har varit helt underbar!

GRATTIS MAMMA!!!!


SEX AND THE CITY 2

Nu har jag också äntligen sett den omtalade filmen Sex and the city 2 - en film till 75% i min smak.



Jag kan inte säga att jag höjer den skyarna, men den var rolig. Samantha gör filmen, utan Samantha hade det blivit en ganska torr historia. OCH... utan den här mannen hade inte filmen fått så höga procent av mig... KOLLA!!



Vilket leende! Jag fullständigt smälter.

Efter bion körde jag bella till Svensköp då de ska åka till Mjölby och fira Henkes systers student imorgon. Att besöka Svensköp är En liten nostalgi tripp. Det känns som evigheter sen vi flyttade därifrån, men är nästan exakt två år sen... däremot känns det inte som två år sen vi flyttade hit till the blue house. Svensköp var lika öde som sist jag såg det, men där är fortfarande underbar natur.

Idag var Bellisen på kristianstadsbladet.se - skattjakten - fotad mitt under sin jakt på poäng - 20 push ups på tårna - filmad blev hon hon också.



Imorgon är det fredag - veckans skönaste dag - njut fullständigt och vi hoppas på bra väder

Kram

-Present!! - till mig!!

Vad händer här? Inte ens en pop-up har kommit upp..



Diggar vi till vinnarlåten som inte ens var bra och varför är vår vita lampa gul?

Jaja, man kan inte komma ihåg allt som är kul, eller hur?!

Men detta kommer jag ihåg:



Niklas badar i 19 gradigt vatten mitt i natten tillsammans med 5 stora spindlar. (visserligen döda, men ändå..)

Idag har det äntligen blivit sommar, men till vilken nytta när man sitter inne på ett kontor hela dagen. Bella och alla andra studenter fick en underbar skattjakt i alla fall - de hade haft jätte roligt och bella var hur fin som helst som grekisk gudinna..

Vet ni vad min man kom hem med idag... han är helt underbar!



En present till mig!!!

Jag blev lite ledsen när jag hörde att Sara inte klarat uppskrivningen. Det är bara att bita ihop Sara, plugga ännu mer och att inte försöka vara nervös nästa gång - då fixar du det! Do your practise and all is coming!

Ciao


Acklimatisera kroppen till normalläge..

När man kommer upp i den här typ medelåldern kan det vara lite svårt att acklimatisera kroppen till normalläge efter en kväll med "gänget". Jag var typ halvt medvetslös hela söndagen och inte var jag piggare på måndagen heller.

Skulle egentligen gå på step igår kväll och träna inför uppvisningen, men min kropp bara skrek - Neeeeeejjjjj! och jag lyssnar ju alltid till min kropp..eller hur?!

Ni som känner mig ganska väl vet att jag är lite av en elit på att göra bort mig... nu har jag varit i farten igen. Ni vet att jag också alltid är väldigt kärvänlig mot min man.. I lördags så skulle jag bara liksom ta honom lätt på rumpan, så där kärvänligt som man brukar - börjar långt ner på baksida lår och smeker så härligt upp till rumpan och när jag når rumpan så kommer jag på att det inte är min man! Jag höll på att svimma!! Herregud vad pinsamt.. jag tog fel på min mans rumpa och Niklas rumpa - fattar ni att jag skämdes!

Jaja, Pigge brukar ta fel på Jessica och Bodil.. jag hoppas att han inte smäller till hennes bröst som han brukar göra med Bodils. Förstår karlar inte att det är känsliga saker de har att göra med - det är ingen okänslig fettbula som man kan hantera ovarsamt. Jag smekte i alla fall...men tyvärr fel man..

I fredags var bella på studentfest hos helikopterHenke alias kissekotten. HelikopterHenke är hans nya smeknamn efter en rooooliiig episod som hände förra helgen - han var då också naken precis som Pigge var i lördags...
I alla fall så gick bellas telefon i sönder och hon har ingen aaaaaniiiinggg om hur det gick till - och önskade sig en ny telefon av sin mamma i studentpresent. Hur kul är det att ge sin dotter en telefon i present som hon har glömt hur den såg ut om 1 1/2 år.. Eftersom jag redan har köpt en annan sak så ok, lilla gumman. Telefonen kom idag och den är SKITSNYGG - hoppas den är bra också.

Imorgon är det SKATTJAKT i Kristianstad och bella ska vara grekisk gudinna... (hon tar den gamla telefonen med sig..)

Hoppas jag kan få tag på lite roliga foto...

Vi ses!!

RSS 2.0