Har jordgubbar inälvor?

Visst är jordgubbar överskattade bär - alltså jag menar, såååå goda är de inte. Denna hysteri efter jordgubbar till midsommar är överhettad... man går upp kl. 7 midsommaraftonsmorgon bara för att köra till närmsta konsumbutik eller Icabutik med uteförsäljning av nyplockade, alldeles morgonfärska jordgubbar. Där står man med sömnsudd i ögonen och med stora plånkan i högsta hugg och laddar inför inköp av de största, mest solmogna gubbarna i stan. Gud nåde någon om de försöker trängas i kön... de litrarna är mina!!

Eftersom det nästan alltid är lite risigt väder så där på midsommarmorgon så är man kanske även lite smått irriterad över duggregnet och alla skrikande småbarn som springer omkring..

Så är man äntligen framme vid jordgubbsförsäljningen, typ 12-15 jordgubbar/liter för 50 spänn.. Alltså, vad är så speciellt med dessa röda bär. Hur många i den där litern är så där fantastiskt goda som man alltid förväntar sig?
Vad annars får en att gå upp så där arla en ledig dag, och ut i det lockiga vädret och sen slänga ut pengar på något som KANSKE är gott - om man har tur...?

Nä, jordgubbar är bäst i Strawberry Daiquiry - en riktig midsommardrink med frusna jordgubbar från förra sommaren.

En arbetsdag till, sen ler solen mot min lekamen vid poolen..



Simma lugnt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0