Snart..ÄNGLAGÅRD!!!



Jag, M, Bella och Henke ska mysa i biomörkret


Pussgurkan fyller lika ung som Snuttis idag

Idag säger jag GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN till mannen i mitt liv! Mikael har hunnit ikapp mig nu och fyller 44 unga år.



och plötsligt längtar jag oerhört efter sommaren..

Började dagen med att jag fick andnöd och skulle ha nezerilen som stod på mitt nattduksbord - så klart slog jag till det o det föll i golvet o delade sig, korken for iväg. Ville inte tända lampan ifall M inte hade vaknat (hur han nu skulle undgå det....). Hittade efter många om o men flaskan och sen skulle jag ju leta efter ovandelen med sprutmojen - skrammel, skrap och host host och lite snörvel. Ja, så började Mikaels födelsedag.. men klockan var ju bara halv 5 så vi började om klockan halv 9 med att sjunga med fin kraxstämma "vi gratulerar.."

Fina presenter mottogs - ny klocka, tröja o biobiljetter, så imorgon blir det Änglagård 3!!

Ännu en gång GRATTIS min lilla pussgurka!!


Störtrinn i näsan

Såja, nu är det minsann inte chill med förkylningen längre. Jag lider!!!!! Alltså detta är emot alla andra förkylningar jag har haft - börjar med halsont och lite förkylning i två dagar, och då tror man så klart att det är lugnt, en bra och lätt förkylning. Sen börjar helvetet.. jag har inte sovit många minuter denna natt och säkerligen inte M heller. Jag har hostat, jag har haft andnöd, jag har nyst och hatat hela tillvaron och sen har det bara fortsatt. Jag har en näsduk i varje näsborre varenda minut annars droppar det.

Nu låter jag nästan som en man, men så är läget - jag har många manliga hormoner idag.

Jag, Josefine och M gjorde stan i förmiddags. Eftersom jag aldrig är i stan så vet jag ju inte vilka kläder som hänger ute hela året, så därför tröttnar jag inte på dem - skitbra om man vill fynda, och ja jag fyndade! Massor!! Hittade t.om en jättefin present till Ers höghet som har födelsedag imorgon.

Nu längtar mina fötter efter ett bad.

Howdi

Våga vägra kräk

Så nu var en natt med maginfluensa avklarad! Ja, inte jag - min kropp är inte mottaglig för såna baciller, men M och Bella har haft en tuff natt, och jag fick sova ensam i hela stora sängen. Aldrig i livet jag vill ha en spygurka vid sidan om mig när jag ska sova.

Vaknade tidigt o tassade upp ljudlöst för att se om de andra familjemedlemmarna var vid medvetande..jo, det var de ju som tur var, och frukosten fick jag intaga i min ensamhet. Det blir en ensam dag idag...

Skulle egentligen kört till stan för att söka present till familjens hövding, men ändrade mina planer till morgondagen istället. Det blir en kreativ dag istället där målning står högst på priolistan.

Min förkylning fortskrider men det är chill, jag kurerar mig med stinkande vitlökskapslar och Echinagard-droppar som smakar något dött som katten dragit in.

Det är som sagt sjukstuga in da blue house idag.

Får väl riva av några låtar med min guitar hero för att lätta upp begravningsstämningen här...

Jag säger bara - våga vägra kräksjuka!!!

Kramen

Vem vill ha en dag som annandagen?

Hej alla glada

Finns det något segare än annandag jul?
Otroligt skönt att bara göra saker man känner för, men vaknar man med ont i halsen och förkylning är inte ens det någon höjdare.

Jag har idag gjort färdigt min första beställning och inte ens det var roligt..jag som älskar att måla, men huvudet är tungt och inte alls tillmötesgående.

Däremot har jag en rekommendation - se Step up 3D och drick Untouched till maten så blir allting helt klart bättre. Jag kan verkligen rekommendera båda - riktiga höjdare!!

Testade mina nya träningsskor på löpbandet igår och jag fick skitont i benen, bytade skor och fick ändå skitont i benen. Alltså kom jag fram till det att min kropp vill inte träna, inte en dag som juldagen i alla fall. Skulle gjort ett nytt försök idag, men nu vill inte min hals. Tränar inte när halsen är öm.

Annars har det inte hänt så mycket mer tråkigt - jag kan GÅ IN i mitt rum utan att välta allt i min närhet - jag har alltså städat..rensat upp, slängt, sorterat och plockat undan sånt som inte ska vara mitt i rummet..nu är det längs kanterna istället, haha Nä, jag börjar smygträna inför fasteåret 2011. Här ska inte sparas på något, här ska minimeras.

Imorgon måndag och jag behöver inte gå upp 05.15!!!

Lev livet långsamt för allt annat går så himla snabbt ändå.
Puss & Kram


God fortsättning på julen

Åhhh, vilken mysig julafton det var. Vi firade med mina systrar med familjer hemma hos Catharina i Lund. Det gick så bra med alla barnen, de var så duktiga.

Underbar mat, mysig stämning och sjukt mycket julklappar!!
Tack alla för de fina julklapparna - jag blev så nöjd med allihopa.



De enda som var intresserade av Kalle Anka var Sabina o Åke - var höll barnen hus?



Kalle Anka, när det finns så många roliga leksaker att leka med???









Julklappsutdelningen gick finfint, tomten som var gammal och skröplig delade ut några stycken till de minsta, innan han skyndade sig vidare till Krakow. Det var då tomtemor fick ta över, hon var något yngre och utdelningen gick som en dans. Alla var glada, alla kastade julklappspapper överallt och alla älskade tomtemor. Många skratt, högljudda tjut och mer mat inmundigades efter julklappsutdelningen.

Julklappsleken tog fart när de minsta somnat - Guuud så roligt det var! Somliga jagade upp sig så de blev helt svettiga.. Snaps, cider och massor av julmust svaldes - det blev torrt i strupen efter sillen.

Strax innan midnatt kände vi oss nöjda och gjorde oss redo för hemfärd. Vi trodde liksom att vi skulle ge mer än få denna julen, men ack så fel vi hade. Stora problem att få in allt i bilen.

Tack Cathy o Åke för en mysig julafton o tack för att ni orkade ha en repris! We love you guys!!

Idag blir det soft och jag njuter fullständigt!

Kramen


GOD JUL

Mitt bland allt julmys och vad det innebär vill jag härmed önska alla mina nära och kära en riktigt underbar jul.
Ta hand om varandra, kramas, var ödmjuka och njut massor av allt som julen innebär.



I år kommer julen att bli fulländad - äntligen en vit jul!

Puss & Kram i massor önskar jag Er alla.


Päronsplit o bowling

Äntligen fredag! Snö snö snö o folktomt på jobb, men trots det var det kuligt att jobba för vi såg framemot kvällen. Vi tjejer som gillar att festa hade bokat bowling till kvällen, men innan det skulle vi äta gott hos Helen.

Jobbade till strax innan fem och sen åkte jag med Marya hem till Helen. Vi blev bjudna på glögg o gula russin - var sak för sig så är det gott - ihopa smakar det blähä. Blev dock lite besviken på att vi inte fick den utlovade päronkonjaken med varm choklad - jag som sett fram emot den!!!



Agneta o Christel



hmm Mia!!



Lotta, Maria och linslus Mia



Ann o Helen



Marya

Sen bjöd hon på ett himmelskt god buffé med bland annat varmrökt lax o god sås till det, smörgåstårta, rostbiff, potatisgratäng, potatissallad, mimosasallad, frukter, ost o bröd mm. Supergott, och jag åt så mycket så jag knappt kunde röra mig..



Vi åt o pratade, åt o pratade och plötsligt tyckte Helen att vi skulle dricka kaffe och äta kladdkaka och dricka päronsplit.

Tiden går fort när man har roligt och snart var det dags att bege sig till bowlingen.

Oj så ringrostig man var - det var ren tur att man träffade käglorna där framme..jaja somliga gjorde ju inte det ibland.. Lotta blev besviken för att där inte var staket på sidorna, haha

Vi utförde amatörbowling på nivån fnittriga fjollor leker med boll... inte alla klot gick rakt fram - Christel gjorde en Jessica, dvs tappade klotet bakåt, hahahaha och inte en gång utan två!!!

Det var två roliga timmar som gick alldeles för snabbt.







Ann o Jane posar...



O Ann gjorde en Bodil, dvs stängde av kameran när hon skulle trycka på avtryckaren...













Ja, en bättre presentation av vinnaren behövs väl inte...hihi.

Om ni är sugna på att spela bowling med folktomma banor som granne, bar med humana priser och brett sortiment, cafeteria o trevlig service så kan jag verkligen rekommendera Hörby bowling. Emellanåt spelade de bra musik också..

Efterfest hos Helen! Chips o koncentrerade ostbågar förtärdes medan jag pimplade kaffe utan päronsplit. Min söta gubbe kom o hämtade mig vid midnatt.

Tack tjejer för ännu en kulig kväll - vi gör om det nästa år!!

Kramen


Vemod, ånger, tårar..njäää

Hu, hinner knappt hem förrän det är dags att gå och lägga sig. Inte har jag målat något heller...men jag har roat mig med en mycket tidsödande pryttel, för jag har nämligen skaffat mig en ny telefon.

Jag är den mest otekniska person som går i ett par skor så det tar mycket längre tid för mig att förstå telefonen, och jag är skiträdd att det ska ringa imorgon och jag har inte en aning om hur man svarar... hihi.

Ännu en tavla såld och ännu en beställning - livet leker!! Det är därför jag har råd att köpa ny telefon..jag får helt enkelt måla ihop den, så för tusan - vem vill ha en tavla???

Imorgon kväll kommer jag att vara så trött på Rihannas nyaste skiva för det är den enda jag lade in i telefonen - jag hade ju så mycket annat att lära mig, fixa med mailadresser o kontakter osv - ja ni vet, och jag är ju typ den sista i Sverige som har köpt en Iphone.



Tråkig svart så jag pimpar den imorgon med lite blingbling...hehe

Kramen

Pyjamas inatt?

Wiieee, jag är sååå glad - har fått ännu en beställning på en tavla!!

Varit o shoppat dukar o lite extra färg till mina kommande målningar - så jättekul! Ser verkligen framemot mina nya utmaningar. Jag tror nog att jag får lite tid över imorgon kväll så jag kan börja grundmåla i alla fall.

Lille Niklas har blivit opererad i sin arm o jag tycker så synd om lille gullefjun, stackaren - det måste göra ont så in i bomben.

Alla ni som var på festen i lördags - känn Er taggade!! Fina bilder det blev...speciellt sista bilden där Stoffe faller baklänges med mig i sin famn.
Skador?
- en svart tumme på sus, o på Stoffe tror jag nog att rumpan värker lite...

Trots allt blev det en bra men kall tisdag - än finns det hopp om en vit jul, eller vad tror ni?

Nu kallar isbitarna i min säng - natti


Nu är hon ett år äldre än mig igen

På självaste Luciadagen firar vi Bodil - äntligen 45 år!!!!

GRATTIS lilla humlis!!!



Puss & Kram


Syster yster blir surprised

Så äntligen var det lördag - denna dag jag så länge har sett fram emot med en kuslig känsla av nervositet blandat med lite stress, spänning och bara-så-jäkla-bra-det-kommer-att-bli känslor.

Hela förmiddagen hjälptes familjen åt med matlagning, allmänna förberedelser inför denna stundande överraskningsfest. Kl. 14 var vi så taggade att vi nästan inte kunde prata, då fyllde vi bilen med mat, dryck, presenter, sängkläder osv medan telefonen ringde hela tiden, mannen skrek, hustrun skrek och sen haj o ivaj..Det kommer att bli skitbra!

Och visst blev det! Jarmo var redan på plats, men för Camilla var han på tippen och där var vansinniga köer..medan han lastade drycker, dukade vi andra, pyntade lokalen, fixade musik och sen var vi redo..



Vi satte en skylt ute vid vägen som Camilla absolut inte skulle kunna missa när det var på väg till bussen, som de inte skulle med..



Kl.sex kom de gående, Jarmo o Camilla - Camilla bara går förbi skylten och Jarmo utbrister
- Men kolla, vad är det?
- Ja men va fan är det, utbrister Camilla ... men fattar inte nåt

Inte förrän vi börjar sjunga, skrika, kalla - Då....fattar hon att hon inte alls ska med någon buss till Lund, hon ska festa här i stället!!



Eftersom alla gästerna hade varit i lokalen en stund, bekantat sig, välkomnats, så var alla varma i kläderna - nu var det Camillas tur..





Jag och mina vänner!!!!!



Elias o André



Min present till Camilla



Jag serverar välkomstdrink



Matkön

Under middagen hade jag planerat att läsa ett tal för min syster. Mitt allra första tal någonsin - och gissa hur nervös denne svensken var... För att jag överhuvudtaget skulle kunna resa mig upp fick jag ha tre Jäger och för att jag skulle sluta skaka tvingade M i mig 2 glas rödvin på 23 sekunder - sen var jag nästan redo... Redo blir jag aldrig, men när jag har en kusin som knackade i glaset åt mig hade jag ju inget val.

Jag genomförde talet.



Sångerna sjöngs, maten åts och sen blev det dans





Bella kör enmansshow på scenen.







Serveringspersonal



Och nu sjunger vi igen...



Grattis syster ♥





Och ni ser vad som händer här va....!!!!



Det blev en hellyckad överraskningsfest!! Syster blev överrumplad, överraskad, överväldigad och glad, och hon som tagit semester hela veckan för att förbereda nästa helgs födelsekalas...som inte blir av.










Vilket flyt

Tjo Baloo, vilken lyckad fredag!

Min egen lilla hjälpreda, världens bästa Ann hjälpte mig med att hänga upp mina tavlor i förmiddags. Oj så spännande det var, och så mycket positiv respons jag fick med en gång. Jag hade knappt hunnit hänga upp alla tavlorna förrän den första tavlan var såld. Helt galet så roligt!

Inom 2 timmar hade jag sålt 3 tavlor och fått en beställning! Vilket flyt!

Folk tyckte det var härligt med lite färg i korridoren och framför allt tyckte de det var roligt att se tavlor som man såg vad de föreställde.

Jag är jätteglad att det gick så bra första dagen, det är ju inte utan att man är lite nervös att man inte ska sälja något..och då hade jag tyckt det var lite pinsamt. Så roligt att folk vill hänga något på väggarna som jag har skapat. Nu har jag fått blodad tand..får nog gå till tandläkaren..

Ikväll blir det rödvinsgryta till middag och sen rockar vi loss tillsammans med Jay.
Kan inte föreställa mig min besvikelse om Minnah vinner ikväll - då dränker jag mig i en balja Jäger.




Vem vill egentligen bada i Ringsjön?

Varje dag har sin tjusning, sin ljusglimt, ett litet möte med någon som gör en glad eller några ord som värmer, förgyller eller gör så man bubblar av skratt. Visst är det underbart! Detta ögonblick behöver inte vara mer än några sekunder och ändå lyser det upp hela dagen.

Jag har tillbringat hela dagen på Ringsjöstrand med kollegor och konsulter, och det har varit en mycket lärorik dag med massor av bollplank, workshops och nyttig info.

På Ringsjöstrand vetter restaurangen mot Ringsjön och utsikten var gudomlig, däremot var inte maten lika ljuvlig, men jag är ju kräsen..jag gillar inte fettränder i maten och inte russin i kakor.

När jag väl kommit hem var det bara att vända i dörren för vi hade lite ärenden i stan idag. Jag skulle ha ny telefon tänkte jag, men det sket sig - 7 veckors leveranstid - tjoho...men jag är clever! Jag körde hem och beställde samma telefon på nätet och får den om 3-5 dagar.

Annars var det matshopping på Willys - folk trodde nog vi skulle ha tacobuffé till middag idag..

Större delen av kvällen har jag suttit i telefon, så nu är jag öm i örat, har ont i halsen och fotsvett - men vad gör väl det - jag ska ju ha min första tavelutställning imorgon!!!

Så tjusningen av denna dag är att jag är clever!

Puss

Glädjande besked



Och jag som nästan sett fram emot att gå och oroa mig i två veckor, så tog det bara 2 dagar..

Så sjukt bra

Idag har jag varit på en sådan inspirerande föreläsning om kost och hälsa. De flesta föreläsningar jag går på handlar just om de ämnena och jag blir alltid förundrad, för jag lär mig alltid något nytt. Denna hade tyngdpunkten på fettförbränning och där var många jahaaa!! jaså? Jätteintressant!

Man har alltid hört att man ska äta kolhydrater efter träning för att fylla på energiförrådet, men något jag inte visste var att även immunförsvaret är beroende av kolhydrater. Just efter träning är man mest mottaglig för div. bakterier därför är det viktigt att fylla på förrådet direkt efter träning, inte efter att man kommit hem o duschat.
En annan sak som jag inte visste var att hjärnan behöver kolhydrater - man blir alltså "dum i huvudet" om man inte äter kolhydrater. Man kan få koncentrationssvårigheter och säkert migrän också..

Ni vet Björn Ferry, OS medaljören i Skidskytte - han kör utan kolhydrater och får sin energi från fett istället. Han fixade ett OS guld i början av året, men nu ligger han på 65:e plats... han fixar skidandet, men inte skyttet - varför?

Alla pratar om LCHF och hur bra det är - man får äta sådan mat som man egentligen inte ska äta, och ändå går man ner i vikt. Visst, jag minskade 5 kg men hur kul är det att leva på fet mat och hur bra är det egentligen i längden? En tid - javisst, men nu vet jag att jag kan äta kolhydrater under dagen och ta det lite lugnare med dem på kvällen så minskar man ändå i vikt. Träna ofta, må bra, stressa inte, tyck om det du gör så går du ner i vikt även när du fyllt 40 år.

Förresten så är mina bröst fortfarande ömma efter den traumatiska upplevelsen på mammografin igår..hihi

Imorgon ska jag bära med mig lite tavlor till jobbet... det börjar närma sig - Guuuud, vad nervös jag är!!

Måste nog ta en lugnande Omega 3 kapsel.

Kramis

Värsta scenariot denna veckan...oj det är bara måndag

Att börja arbetsveckan med sovmorgon är inte helt fel. Skulle ju blotta mina brö idag och alla som säger att mammografi inte gör ont ljuger. Hallå, hur är ni skapta? Undrar om tanten hade julfeeling för det var värsta lussedegsknådande innan hon placerade in dem i pressen eller typ som massören i Polen när han fick se Lizas boops, haha

Hur går mammografi till egentligen om man har typ vändstekta ägg?
- Oj, vilken fin bild av din bröstvårta...
Ja såna problem har inte jag precis..

Sista steppen för terminen för mig ikväll, sorgligt men sant - nästa måndag ska jag nämligen sjunga för Bodil hela kvällen!!

Nu kallar min säng, ännu en hektisk dag väntar på mig imorgon o jag tror min lekamen och mobil behöver laddas.



Sov gott alla söta


Och man bara äter hela tiden...

Hejsan alla glada,

Åh, det har varit en fullständigt underbar helg! Inget speciellt planerat o ändå har den blivit så bra.
Älskar dagar då jag bara kan göra vad som faller mig in, så i helgen har det blivit lite avslut på mina pågående projekt och jag har t. om bakat en supergod pepparkakskladdkaka.. Ni vet min favoritbagare Frödinge, han gör en supergod sådan, men helt seriöst tycker jag nog min blev något godare, så numera är jag min egen favoritbagare.

Pepparkakskladdkaka

200 g Smör
4 ägg
5 dl strösocker
4 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 msk vaniljsocker
1 tsk malen kanel
1 tsk ingefära
1 tsk kardemumma
1 tsk nejlika

Smält smöret, vispa ägg o socker ordentligt och blanda i de torra ingredienserna och sist rör du i det smälta smöret.

175 grader i ca 35 min.
Låt stå kallt en stund i kylen och servera med vispad grädde, blandat med 1 msk glögg.

Smarrigt och fullt av kolhydrater!

Idag har jag tillagat en riktigt god söndagsmiddag, nämligen en 5 kg bastant kalkon. Inte ofta hela familjen med bihang är samlad, så idag får jag njuta riktigt ordentligt.

Ser framemot en spännande vecka med massor av kuliga saker...kick off, föreläsning och min egen utställning!!! Ja, den börjar med att jag ska blotta mina bröst imorgon - får se hur spännande det är...

Kramen på er


Så satt man där i soffan igen...

Det kändes lite vemodigt att inte gå på julfest med jobbet idag - jag vet ju att det alltid är kul på de festerna och jag älskar ju julmat, så egentligen är det faktiskt ganska synd om mig.. jag ville ju också åka fin buss, ville ju också dansa och dricka fina parablydrinkar som Marcus hade betalt för mig...eller inte.

Glädjande nog så såg jag idol istället och det hade jag ju annars missat. Denna fantastiska man som har en röst som får håren på låren att resa sig.



Må folket i Sverige ha god smak o rösta på JAAAAYYYYYY och låt mes-Olle åka hem. Han platsar bäst på båten mellan Trelleborg - Travemünde.

Vet ni, vi har en härlig helg framför oss..

Njut, pussas och gör snöänglar - livet e gott när man inte har huvudvärk och det har inte JAG imorgon, men många andra...hihi


Niklas chillar i snön

Jag har en smått galen svärson..





men han är ganska rolig...

Underwear-chaos

Jippieee, jag har varit på jobbet idag!! Började dagen med 2 alvedon o en kopp kaffe sen var jag människa igen.

På fredag ska vi ha julfest med jobbet, men jag har faktiskt avbokat min  plats för att jag vågar helt enkelt inte riskera att få återfall, och vill inte utsätta mig för frestelsen som skapar huvudvärk dagen efter. Så tråkig är jag.

Vi har ju sålt new body i föreningen och igår em ringde de från DHL o undrade om jag var hemma så de kunde lämna en pall med lådor - Men vi kör inte ner för ni har ju inte skottat...
- nähä, så ni menar att jag ska bära lådorna själv från gatan?
- ja, det får du ju göra..
- har ni inte handtruck då?
- Jo, men vi kan inte köra med den i snön.

Så gick jag upp och mötte dem och de lyfte ner pallen och hade handtrucken under pallen..
- Så, nu kan ni fortsätta ner till huset..
Den ena killen sa inte något utan tittade bara menande på mig medan han styrde handtrucken ner för uppfarten, medan den andra gnällde rejält..
- Jaha, vem ska ta upp handtrucken då???
- men herregud, ni är ju två stora starka karlar som klarar det mesta, en liten handtruck är väl ingenting
Och så körde de ner min pall precis utanför dörren..

Min lilla bella hjälpte mig med att sortera, kontrollera och packa alla våra beställningar. Tack gumman!





En liten del av det kaotiska äventyret.

Biverkningar av att packa new body: ryggont och svettningar
Har man tillika molande huvudvärk så tillkommer ännu mer molande huvudvärk och ännu en alvedon sväljs.

Har ni egentligen förstått vilken fantastisk serier Greys anatomy är? Jag har i alla fall.

Tjingeling




RSS 2.0