fingrade fönster

När jag vaknade imorse av klockans tjutande kl. 7 ökade först pulsen till 230 då jag trodde jag hade försovit mig... men det händer inte mig så det var bara att låta mannen gå upp, laga kaffe och fixa frukosten.. idag får jag lata mig en stund :)

Henke o Bella knackade på dörren strax innan 8 och fönsterna skallrade redan 8.15. Idag är det fönsterbytardag i Vä :) Familjen har investerat i nya fönster till hela huset och bästa snickaren i stan är arrenderad för detta ändamål - vilken helg! - som jag flyr från..

Jag och Jossan tog bilen till city och fixade ny vinterjackan till fröken samt att vi besökte optikern - endast för att få bekräftelse på att dottern är halvblind... brillor fixade nu:) Generna går igenom dem alla :)

Ett fint besök på MQ också som resulterade i tunnare plånbok, men en nöjd fru :)

Sen kom man hem till kaoset - mindre trevligt, men vill man ha varmt o skönt och jäkligt snygga fönster så får man dels frysa lite o titta bortom skiten..hihi ett tag :)

Vad vore livet utan rester? 110 års festens middag serverades till familjen och vi njöt även denna dag - fast jag drack inte riktigt de mängderna vin nu som då.. dock är det lördag, men jag är trött och tycker att en lördag då och då kan tillbringas i soffan... om jag kommer fram till den:)

Stöket fortsätter imorgon - på återseende..

Puss&Kram

I Like!!!!


Bella 20 år!!!!

Idag fyller min lilla gumma 20 år!!! Hipp Hipp Hurra för ISABELLA!!!!!


Spargris

Ett halvt år utan nikotinberoende - jag är fan bäst!

Och fatta hur mycket pengar jag har sparat på dessa 6 månader... som jag annars hade rökt upp - 9250:- !!!!!!



Detta är förbi och jag ser inte tillbaka - jag ser framåt :) utan rök :)

Medicinskåp

Godkväll,

Morgonen började egentligen inte alls bra idag. Jag var hos min rump- o ryggknådare kl.7 imorse och det var ingen givande upplevelse - Fy bubblan vad det gjorde ont, men jag är ändå glad att jag stod ut för nu känns det mycket bättre.

Upplevelsen fick mig ur balans och jag som skulle sitta med budget hela dagen :(  Det gick sådär...

Har nu äntligen bestämt vilken färg det blir i arbetsrummet - ljung!! Jag är förälskad!! När vi var på Ikea i helgen så hade du möblerat ett rum med ljungfärgade tapeter och så fort man kom in i rummet kände man lugn..det fick mig i balans och ett stilla lugn kändes i hela kroppen - så ljung och vitt blir mitt arbetsrum :)

Ikväll har jag fortsatt med mina skåp- o lådrensningar. Kul kul, men fick ett stort problem - var gör man av mediciner, tabletter, nässpray, hostmediciner mm??? Någon som har en himla bra idé?  Jag vill egentligen ha ett snyggt medicinskåp på väggen någonstans, men... ofta är de ganska små och jag har ju massor av piller mm. Det jobbiga är ju inte pillerna utan de stora flaskorna. Ge förslag please..

Var placerar man ett medicinskåp?
Jag har ju mina medikamenter i köket - lätt tillgängligt o vatten i närheten, men jag vill inte ha ett medicinskåp i köket..

Jaja, köket blir skitbra med tiden... o jag blir elit på att stuva :)



Puss & Kram

Random fun

Jag har just roat mig med att titta igenom fotona från festen för 20:e gången så där, och denna gången fann jag de foton som har en rolig detalj..



Pigge: - Jag vill ha FEM glas välkomstdrink!!
Towe: - Välkommen hit, får det lov att vara ett glas... Va?? Fem??? Är du inte klok??? - Fattar du inte att du dricker upp alltihopa då???



Kissekotten: - Eh du Gullefjun... mitt glas är tomt..o du har en öl!
Therese: - Nuu lyssnar ni på mig tralalalaaaa..



Ursula: - Undrar om de har diskat tallrikarna ordentligt...



Och han säger att JAG HAR DAMP....?!!





Haha Jane du är för rolig!!





 -vad gör han????



Min man är omgiven av vackra kvinnor och han ser ut att trivas väldigt bra, Camilla har jakthatten på :)



Hattbyte...och ska jag gissa "Hey Mickey"....



Så brukar Amadeus också göra med tungan..



Oj, en nästan naken man....





Tjejerna jagar Robban....



Elina: - får jag lukta på dig Åke?



Niklas: - E du dum, du kan väl inte stå o visa dig så där??
Kissekotten: - Vänta...bara lite.. jag drar ner snabbt så är det inte så många som ser..



Sus: - såja, GODIS!! Sluta nu dansa, du ser väl att alla andra tuggar



Thomas: -Ni kan inte se mig!!



Thomas: - Tittut!!!

Ser fram emot att se Janus bilder också...hörde att där var väldigt många på ballongdansen :)

I LOVE YOU

När min lilla gumma flyttade hade hon en önskan.. att jag skulle göra en tavla till henne, ja...egentligen två, men speciellt en särskild - och jag har glömt visa den innan, men den är färdig :)



hon fick även en lååång "Home Sweet Home"


En helt vanlig måndag..

En riktig måndag idag - höftjäkeln har bråkat med mig hela natten, ja rygg eller höft, det är skitsamma - det sitter på samma skruttiga fruntimmer.. men jag hade skenet uppe, typ som solen i Karlstad hela förmiddagen och sen blev det för mycket liksom.. jag taggade ner och i eftermiddags var jag väldigt low..

Ska träffa min knådare på onsdag morgon kl.7. Inget jag längtar efter men nödvändigt om jag vill fortsätta träna.

När vi körde hem idag kom jag på att färdvägen ser just nu ut som en krigszon, speciellt vid Ekerödsrasten - och detta ska man se varje dag i några år :(

Steppen ikväll var med Johanna för Anna-Carin var sjuk. Det blir bättre och bättre, men jag saknar Ellen.

Ni vet att vi fick sjukt mycket fina och underbara presenter på festen, och problemet är att få plats med alla fina saker.. Men här ser ni en som fixar!! All-In-One glasen från Janus, sis & Åke fick en egen fin plats i de stora vitrinskåpen i köket - fick ju ändra om halva köket för att få plats med 12 st såna bauta glas, men ååhhh vad jag ser fram emot att använda dem :)

Klockan har inte kommit upp än och jag har inte kopplat den porlande saken för jag är inte teknisk och M är aldrig hemma.. men den är fin att titta på ändå :)annars känner jag mig nästan klar.


Lyrisk vecka o glädjebesök på IKEA

Godkväll finisar,

Ett segt internet kan göra mig sur!
Har försökt logga in hur länge som helst utan framgång och då blev jag putt, loggade in på min nya favoritsida elf istället och beställde sjukt mycket make up produkter - skitbra att ha på lager.. :) eller att ge i julklapp... :)

En rolig och händelserik vecka går mot sitt slut. Veckans paus-samtalsämne har nog mest varit förra helgens fest - jag hoppar fortfarande på de små rosa molnen av lyriskhet efter en sådan lyckad fest:)

Annars håller jag på för fullt med tester i vår implementering i Switzerlandet, och det är både ris och ros, men absolut kuligt.

Helgen har varit MYCKET av allt. Igår rensade jag mitt arbetsrum och då menar jag verkligen rensade - allt som jag inte tittat åt, rört ellr vill ha slängdes. Jag slängde ett uppslagsverk i skinn som vi betalade 10 000:- för, men vem använder ett uppslagsverk nuförtiden?? Inte jag i alla fall.
Jag är så lycklig för man kan gå in i mitt rum utan att snubbla, utan att stöta till saker. En klar förbättring och snart får jag nya tapeter och nytt golv.

Idag körde M och jag till IKEA i Elmhult för vi hade bestämt att det behövs skåpsinredning till köksskåpen. Jag vill ha ett sk skafferi och vi har ett utmärkt högskåp som hade fungerat bra till det, men då vill jag ha utdragbara lådor. Så IKEA var målet.

Vi kom hem med sju st utdragbara lådor, lådindelare för de stora lådorna, nytt skrivbord till mig, två bokhyllor, en induktionshäll och massor av andra roliga saker... OCH jag har kommit på att värmeljus från IKEA är lika mycket MÅSTE som korv för 5:- på IKEA.. Jag köper nämligen alltid värmeljus när jag är där, fast jag vet att jag har oöppnade paket hemma..

Nu har jag slitit med två veckors stryktvätt samt mitt nya skafferi :) - det sistnämnda var ju t.om roligt att fixa.

Nu är jag trött, har skitont i mina ben efter kettlebellsen i torsdags och fortfarande ont i ryggen - det blir ett besök hos min massör i veckan :(

Kramen


Äntligen fest!!

I lördags var det äntligen dags för vår 110 års fest. Denna tillställning som har förberetts i det oändliga känns det som, och den blev faktiskt hellyckad. Jag hade sjukt roligt och det syns inga tråkiga miner på de 500 fotona som blev tagna med min kamera.

Jag hade gjort ett bål med slabbedang som bas - hur bra som helst...gott och inte minsta smak av sprit :)
Därtill bjöd vi på tunnbrödssnittar med tonfisk fyllning och salamifyllning i de andra.

Varje gäst fick ett papper med lite kortfattat berättat om alla gästerna, lite roliga påståenden och som var meningen att folk skulle gå runt och ta reda på vem som var vem - mingla var de inte särskilt duktiga på...

Väl till bords serverade vi kycklinggratäng och grillade potatishalvor, och till efterrätt blev det äpplepaj med kokostäcke.

Kaffe och cupcakes och därefter "gottebord"







Bodil skötte snapsvisorna och det var hon elit på :)





Genomgång på vem är vem

















Elvis var också på festen :)











Det delades ut några hemliga uppdrag innan middagen, och Ann fick ett där hon skulle ställa sig på stolen och köra fågeldansen. Superkul och proffsigt utförande :)

Therese skulle efter varje tal eller snapsvisa utbrista: - Det var det finaste jag någonsin har hört
Robban skulle efter varje tal skratta hysteriskt och busvissla mm samt torka sin bordsdam runt munnen under måltiden.
Pigge ställde sig upp och berättade att han inte var en talare..

Goodiebag:



















Niklas hemliga uppdrag var att ställa sig på stolen, be dem höja musiken och lira luftgitarr.
Han fegade ur, ville ha en kompanjon så Pigge ställde upp :)






En glad bella:)



Hmm





Och sen plötsligt blev det en liten överraskning....






Mycket dans - jättekul!!















En trött bella som bara ville hem...

Tack alla som gjorde denna kväll och natt till något som vi aldrig kommer att glömma!!
Även ett stort tack för alla fina presenter vi fick :)


Längtan, planering och funderingar ... wow, så kul det ska bli!!

Tjenamoss,

Galet skönt väder här i mellanskåne. Imorse när jag körde till jobbet halv 7 var det 17 grader ute :) Nice, när det är oktober!

En lång men givande arbetsdag och sen ett besök hos frisörEmma som gästjobbar en dag i veckan från sin mamma ledighet - hurra för att jag fick en tid:)  jaja, ingen som vet att jag bokade den för en månad sen..

Shopping Shopping Shopping - varje kväll, även denna har vi besökt diverse affärer - hur mycket behöver man egentligen handla till en fest?
Hur mycket äter ni egentligen??  Helt galet!!  Men det är ganska kul trots att det mesta är mat :)

Mesta lediga tid går åt att planera, fundera och längta till lördag - wow, vad jag hoppas det blir kul



och jag äääällssskkkkaaaarrrr paket!!

Nu börjar det nästan bli lite tjatigt..

Wiiii, mitt konto växer :)


Jag vann!!!

Helt otroligt!! Jag hade i och för sig siktat in mig på vinst på Lotto...typ 130 miljoner, men ibland får man vara glad för det lilla :)


Att köra ut från en parkering

Tjenamoss,

Inget sjukdomssnack nu.. jag kan bara snabbt nämna att jag är relativt frisk i min rygg:)

Jag har jobbat HELA veckan utan problem, var t. om på step i måndags - tog det dock väldigt försiktigt och hade brädan på lägsta nivå, och det gick oförskämt bra. Jag har ju fortfarande lite svårt att lyfta högra benet, men men det ska nog gå att festa ändå :)

Nästan varje kväll denna vecka har jag farit runt lite här och där och handlat till festen. I torsdags körde jag en runda in till stan istället för att gå på piloxing och avslutade shoppingrundan med ett besök på Willys. När jag just ska köra ut från parkering, vilken är enkelriktad..(vilket inte alla har förstått) så kommer där en ung kille i en volvo som ska "gena" in till den nästsista parkering i slutet - istället för att köra hela varvet runt.. Problemet för honom var ju att jag kom ju där med min bil.

Jag har alltid varit för att man ska kramas i trafiken, men min hårda uppväxt gör att jag ibland råkar hamna i ett tillstånd som kan jämföras med en bitch. I detta fallet var ju att jag skulle ut från parkering, typ utgången då och den här unga killen skulle ju bara snabbt in genom utgången då... Jag kunde ju varit skithygglig och backat tillbaka lite så han kunde genat in i parkeringsfickan, men den här bitchen ville hem och han stod snett framför mig till vänster... jag kunde svängt lite till höger och tagit det hållet, men jag skulle ju vänster - så jag satte på blinkersen.

Jag trodde killen skulle flyga i taket och han skrek säkert en massa otrevligheter som jag dock inte hörde.. och jag är heller inte så bra på att tyda munrörelser, förstår inte heller vad folk menar när de viftar med armar i yviga rörelser.. jag skulle ju bara ut från parkeringen så jag log :)

Jaja, ibland får man vara häxa - dock är det inte halloween än, men jag övar:)

What's up

 
EN BLONDINS KALENDER - Dock inte min egen...hittade den på ett släktkalas härom veckan..

JANUARI
Lämnade tillbaka en scarf för att den satt för hårt.
FEBRUARI
... Blev sparkad från apoteksjobbet, eftersom jag inte kunde trycka etiketter. Flaskorna fick ju inte plats i etikettmaskinen!
MARS
Blev riktigt glad!
Lyckades lägga ett pussel på 6 månader, fast det stod 4-6 år på kartongen.
APRIL
Satt fast i en rulltrappa hur länge som helst, under ett strömavbrott.
MAJ
Försökte mig på att åka vattenskidor, men kunde inte hitta någon sjö med backe!
JUNI
Förlorade en tävling i bröstsim!
Fick sedan reda på att de andra fuskade. De jävlarna använde armarna!
JULI
Blev utelåst från min bil i världens regnstorm.
Bilen blev dyngsur eftersom taket var nedfällt.
AUGUSTI
Kunde inte ringa 112.
Det finns ingen 12-knapp på min mobilmodell.
SEPTEMBER
Försökte klura ut varför det är så mycket W på M&M-godiset.
OKTOBER
jäkla M&M! De är så svåra att skala...
NOVEMBER
Bakade en kaka. Receptet sa att jag skulle separera 12 ägg.
Så jag fick låna ihop till 12 skålar.
DECEMBER
Gick på disco där man skulle vara över 18!
Tog en jäkla tid att samla ihop 17 till som ville hänga på:)

RSS 2.0