Någon som har ett friskt huvud till salu?

Varför ska jag vara så klen?

Alla listade biverkningar på tabletterna mottogs av min kropp - gissa vilken natt jag har haft...

• yrsel
• tyngdkänsla, mitt bakhuvud blev 3 kg tyngre
• värmekänsla, mitt huvud var knallrött och det hettade som värsta klimakterietopp
• illamående

Men jag kände inte av någon huvudvärk just då.

Hade så klart ställt klockan på 05.15 som vanligt och med god vilja tog jag mig till duschen..jaja en dusch tar bort tyngdkänslan...nu var det inte bara mitt bakhuvud, nu var det hela skallen som vägde tungt.

Suck. Bara att konstatera att jag inte tåler tabletterna, och att huvudvärken gillar mig.

Måste ha nya tabletter, massage och ett nytt huvud.


Halv huvudskål

Tjena people,

Nu börjar jag åter komma tillbaka till verkligheten. Jag har haft och har fortfarande en fruktansvärd huvudvärk, men idag tog jag mig i kragen och ringde till citykliniken för att få en tid för undersökning. Nu visade det sig att jag inte var listad där och de var full-listade...hallå!!! Så jag fick, dock mot min vilja, ringa till Vårdcentralen. Jag har ofta fått tjata om en tid för vårdcentralen tycker aldrig att mina åkommor är något att söka läkare för.. men idag fick jag en tid snabbt, och jag fick bara sitta i telefonkö 41 minuter..

Känns befängt att söka läkare för att man har ont i huvudet. Såna triviala sjukdomar brukar ju botas med Ipren, men när man har överdoserat Ipren i 8 dagar tillsammans med Alvedon och det inte hjälper så fick även den mest anti-vårdcentraler krypa till korset.

Föga förvånad kunde jag konstatera att servicen var till full belåtenhet och tillika var läkaren snygg. Fick massor av konstiga frågor och blev utsatt för diverse knåd och kläm, stick och titt och diagnosen migrän var ett faktum.

Varför får en kvinna i sin äldsta ålder någonsin, typ 44 år migrän?
Jag fick tabletter..och jag blev hög som ett höghus - inte alls kul, bara obehagligt, men huvudvärken försvann för en stund..

Har nu ikväll tagit en tabeltt till så om jag skriver något konstigt så beror det på att jag har lite svårt att nå ner till tangentbordet.

Hoppas på jobb imorgon.


Att åka buss i snö är ett äventyr

Det känns som jag har en tickande bomb i mitt huvud, men utan tickandet..liksom.

Imorse vaknade jag med huvudvärk och uppsvullna ögon, tog ingen notis om det - hade ju samma åkomma i tisdags och nu med hoppfulla tankar om att Ipren hjälper. Efter tre Ipren och fortfarande en grotesk huvudvärk bestämde jag mig för att åka hem. Varför sitta på jobbet och må dåligt och göra ett jobb som jag inte kan koncentrera mig på?

Jag tog bussen hem!!! Jag som aldrig åker buss visste för det första inte från vilken hållplats den gick, där finns ju ett otal i Hörby...eller inte. I alla fall så kom jag med rätt buss, dock var den försenad pga detta ständiga snöandet och jag var vit och kall i väntan, men blev så klart ganska varm efter ett tag i bussen.. en smått galen busschaufför som försökte sig på några idiotomkörningar i ishalkan, men förstod nog att det var lönlöst. Sen blev jag plötsligt nervös för jag hittade ingen "stiga-av-knapp".. Så jag var tvungen att hålla utkik efter hur de andra gjorde, och det var ju inte så svårt - knappen satt ju ovanför huvet.. se moderna bussar! På stadsbussarna är det mycket lättare! När jag väl kom till Vä så fick jag pulsa i snö flera mil kändes det som.. plogbilen hade så klart plogat upp drivor på gångbanan så där gick jag och svettades, nästan som ett intensivpass med tanke på mitt dundrande huvud också.. 5 kvart tog det att komma hem från Hörby med buss i snö.

Slängde mig i soffan så fort jag kom hem, och somnade. Det var en tuff pärs att gå från E22:an..

Vaknade när Bella kom hem och jag hade fortfarande huvudvärk. Vad ska jag göra???

Jag har nu ikväll även testat att ånga mig med eukalyptus, med tanke på att det kan vara bihålorna..men det bankar lik förbannat.

Ge mig tips!!
Jag vill inte vara hemma imorgon och jag vill framför allt inte vara sjuk i helgen för jag har ju planerat julmys.

Fy bubblan vad jag känner mig värdelös - det var bara två månader sen jag var hemma sist.


Jag är totalt ute, men jag gillar det

Jag kan inte riktigt förstå tjusningen med modebloggar. Varför MÅSTE man köpa likadana kläder som Kenza eller Foki? Pleeeaaassseeeee??!!! Så fort de har köpt ett nytt plagg och visar det på bloggen så senare samma dag tar det slut i affärerna. Skaffa Er ett liv - ni kommer inte att få den kroppen som Kenza har, ni kommer inte att bli lika snygga som henne bara för att du har samma kläder och framför allt blir du inte lika poppis som henne bara för att du har likadant. Det händer ibland att jag slinker in på en mindre seriös blogg av ren nyfikenhet, men så fort det handlar om mode dör nyfikengnistan direkt.

Kan det vara en psykisk effekt av mitt blivande nyårslöfte - att jag ska fasta allt, inte handla kläder på ett år..ja, tell me because I don't know.

Jag kan i alla fall berätta att dagens outfit på denna kropp har varit "sportromantiskt" enligt Mia - ni får framkalla bilden i huvet av Sus med svarta uppvikta tighta Victoria Beckham jeans, svart v-ringad långärmad top, beige hålmönsterstickad oversize tröja och grova halvhöga snörkängor - det är sportromantisk outfit.


Ni behöver inte var rädda - detta kommer ALDRIG att bli en modeblogg - jag är inte modern, jag är Sus.

PS. Life is good, life is great o jag är så jäkla bra på att vägra sjukdom. Inte en enda nysning idag - den är gone with the wind, precis som min lön som jag får imorgon.

Lev livet vackert, sov mellan spetslakan och använd hårmousse.

Natti


I år blir det julstämning

Oj vad man alltid har mycket att göra - nu hinner jag inte med mitt liv längre!

Denna tisdag har varit lika hemsk som de flesta andra... jag börjar bli förkyld, ont i huvudet och mina ögon är jätte uppsvullna med klåda, alltså bara det gör mig på dåligt humör.. Jag har beställt new body till föreningen och igår var sista dagen att lämna in - tror ni inte där kommer fler beställningar idag!! Grrrrrr - varför nonchalerar folk bestämda tider? Varför läser inte folk ordentligt och varför fattar folk så jäkla trögt?

Ja, det är tisdag idag, och jag vägrar sjukdom men sjukdomen vägrar inte mig.

Igår var det step och lika roligt som vanligt, men..tiden gick så himla fort. Annars kan jag tycka att, wow, en halvtimme kvar, men igår tittade jag inte på klockan och plötsligt säger Ellen att det är final - hallå! Jag hade ju orkat ett pass till - jaja, men det var inte utan att man kved lite i början av passet - mina axlar höll på att göra mig orörlig, fy bubblan vilken träningsvärk. Självförvållat, ja visst men orättvist!

Imorgon är det en månad kvar till julafton och bara tanken gör mig stressad, och jag som inte ens har putsat fönsterna och hängt ut ljusslingan. Skojade bara, putsa fönster gör man på våren o sommaren - de andra årstiderna är istid och då putsar man inget - äsch, det händer att jag putsar mitt silver...
Resten av julbestyren får ta sin början vid första advent. I år ska jag minsann sy julgardiner!! och baka julgodis, pepparkakor och pynta massor. I år SKA jag känna julstämning i mitt hus!

Nu skulle jag också vilja vara på Cap Verde!

Kvinnan o mannens åldrande

Dagens tankeverksamhet och observation mellan passen...

Jag har blivit kallad till mammografi för första gången. Tycker att det är alldeles för sent när man är 44 år, då många får bröstcancer redan i 30-års åldern. Det är så himla olika var i landet man bor, för i t.ex Hörby blir de kallade redan vid 40. Här i Kristianstad blir man tydligen kallad vid 44 eller 45..
När jag berättade nyheten för Bodil, som precis har varit...o hon fyller ju 45 i dagarna..
- Ha, du har ljugit hela tiden - du är också 45 år!!
Jaja, det ska bli spännande.

Egentligen tycker jag det är lite orättvist mellan mannen och kvinnan. Vi kvinnor har så många utsatta områden på vår kropp som måste undersökas med jämna mellanrum. Vi får stå ut med otrevliga undersökningar från tonåren tills vi är stengamla, medan männen alltid kommer lätt undan.

Det enda de har att komma med är att somliga blir tunnhåriga på ett ställe, medan det genast börja växa okontrollerat mycket hår på alla andra ställen, men va tusen, det finns ju rakhyvlar och epilatorer.


Träningsdag!!!

Att vakna av klockuslingen en lördag är ingen höjdare, men idag har vi ju en härlig träningsdag framför oss så det var lite lättare då.

Kycklingsallad, kaffe, energidrycker nerpackade och så klart resväskan med alla ombyteskläder, stepbrädor och boxhandskar - fatta så mycket packning för några pass.

Först började vi med bodystep - Ahhhh, I love it. Det gick skitbra, var skitkul och jag älskade svetten som rann över min kropp..eller inte, men jag hade i alla fall en superrolig timme. Ledare: Linda Johansson ♥





Sen efter det var det styrkepass. Ingen höjdare när hela kroppen redan har fått nog...
Ledare: Bodil och Ellen

Det var ju inte alla som körde step, somliga latade sig då... den här mannen t.ex.



-Ah, va tusan gör dom????



Så här..





Som sagt, svettigt men skitkul!!!





eller den här varianten...när inte armarna orkar mer.





Klockan hade redan hunnit bli 12.30 och lunchen var välkommen. Samlade mitt på golvet satt vi alla och smaskade i oss nyttigheter blandat med onyttigheter.

Nu blir det ROCK!! Rockpasset var kuligt och fartfyllt! Ledare: Paul Stanley




Därefter fick vi avreagera oss lite på varandra, nämligen boxas. Skitkul igen, lite deja vu feeling för min del för det var väldigt längesen jag gick på box. Jag råkade skära mig imorse när jag gjorde sallad och i och med boxhandskarna så skavde de upp såret igen och det rann blod. Jag fick plåstras om. Isabella gillade inte alls boxen och gnällde mest hela tiden över allting, mitsarna klämde, det var tråkigt, hon fick ont både här och där - så plötsligt utbrister hon - jag blöder!!!! haha, det visade sig vara mitt blod från mina handskar som hon använde.... Då fick hon ju ändå fortsätta boxas. Tji fick hon.

Sista passet för dagen var ZUMBA. Trötta och lite stela i kroppen började vi latinoröra oss. Jag blev ganska besviken på det passet för jag tyckte inte alls om musiken och man blev inte ens svettig. Hade nog för stora förväntningar där...är jag rädd.



Eliterna Emma och Gunilla i zumbatakter - jätteduktiga!!



Inhyrd instruktör till Zumban.



Bodil o Ellen höftrullar i Zambatakt



Dagens avslutning bestod av lång stretchning, verkligen behövligt! Därefter fick vi vår efterlängtade dusch - sällan är det så skönt att duscha som efter en träningsdag - skulle kunna stå där hur länge som helst.

Tack Bodil, Ellen och Linda för att ni gjorde denna dag superkul. Nästa år satsar vi på Zimba med Linda, hahaha

Från och med NU får ni tycka synd om mig - kroppen börjar redan bråka med mig.


Jay Jay Jay Jay Jay Jay Jay



Nu är jag HELT SÄKER på vem som SKA vinna IDOL!!!!!

Tortyren är nära..

Nu har jag börjat inse att det inte är många timmar till att jag ska utsätta min kropp för tortyr en hel dag. Ja, jag säger tortyr till en hel träningsdag för min kropp är inte van vid sån behandling och den kommer att lida massor i en hel vecka efteråt. Lördag morgon står jag redo i mina träningskläder, bandana svept om huvet och vild blick - nu jäklar ska här svettas. Undrar hur många pass jag orkar? säkerligen ett... kanske två, men det är tuffa pass direkt på morgonen - stackars mig!  Jaja, helt självförvållat.

Har tre nysare här hemma..varför tillåta sig en förkylning när det är träningsdag på lördag? Hallå??!!! Mottot är "Vägra sjukdom" - funkar på mig än så länge... Har inte varit förkyld på snart 2 år - sen att jag har en hel massa konstiga influensaliknande sjukdomar lite då och då, hör inte hit. Jag har i alla fall inte varit förkyld på två år och inte haft maginfluensa på 15 år.

Kom just på att jag inte lagt in några bilder på tavlor på ett tag..





Nu har jag några stycken att ställa ut. Vill så mycket mer men hinner inte, tiden räcker inte till.
Det ska bli så himla spännande och roligt att höra vad mina kollegor har att säga om mina skapelser.

Nu kallar sängen, ännu en arbetsdag imorgon att vakna till - utvilad o alert...eller?
Fredag, bästa arbetsdagen!

Ha en skön helg alla fina, tyck inte synd om mig på lördag..det gör inte jag - plågas med mig, känn muskelfibrerna arbeta sig trötta så kan ni tycka synd om mig på söndag, måndag, tisdag och onsdag istället.

På återseende!


What a lovely day

Igår kom jag hem från min favvisfrisör - är så lycklig att jag hittat henne igen - hon var försvunnen i två år, men nu är hon funnen, och tillika bosatt väldigt nära mig - jippiee!!
Så nu är jag nyklippt, nyslingad och fin - är väldigt nöjd med min nya frisyr.

Onsdagen har jag tillbringat som en semesterdag från arbetet. Bella är ledig idag så jag ville tillbringa en dag med bara henne och vi har haft en toppendag.

Först körde vi till stan och sprang i alla sportaffärer, as usual, men idag var vi ute efter något speciellt, nämligen Reebok Easytone - slutsålda på de flesta ställen om man har storlek 38 eller 39, men lilla gumman har ju bara 37 så det var inga problem. En av julklapparna fixade. Tyvärr har hon ju sett dem, men jag packar in dem oigenkänligt så har hon glömt det när tomte kommer.

Lämnade bellas kamera till reparation för Henke hade förstört den i Namibia, vilket pucko va! låna en kamera och sen sabba den...hihi skojade bara!!! 3 års garanti - no problems - olyckor händer ju så lätt. Jag själv har ju slagit sönder ett gammalt ovärderligt arvegods hemma hos Bodil på vår första date...ett irish coffee glas - och jag som inte ens dricker irish coffee.. Henke hade i alla fall nytta av kameran så länge den levde..

Hela eftermiddagen har vi tillbringat med lite deja vu feeling a´la spa-weekend i Polen. Vi har njutit, skrattat, myst och välkomnat hem de andra skatterna när de kom från skola och jobb. Till dagens middag serverades korv stroganoff och kvällens gäst var Henke.

Nu ser vi fram emot onsdagens GREYS!!!!!

Försvarets hudsalva har volymiserats..och tillika bytt namn, så nu är det inte försvarets hudsalva längre.

Kramis


Vad döljer sig i det blå huset?

I några veckor har det varit ganska dålig stämning på min dotters arbetsplats pga ändrade förhållande. Många av medarbetarna har surat, pratat skit och det har nästintill varit omöjligt att arbeta med den rätta serviceminded attityden, ja typ olidligt.

Min dotter som är en lugn och sansad tjej, ganska blyg...har tyckt att det varit pest att arbeta. Kan tilläggas att hon även tyckt att det har varit pest att Henke har varit i Namibia i 21/2 vecka också..men i alla fall så byggdes den här otrevliga stämningen upp inom henne så när den nonchalanta och lite bobbiga nya ägaren inte tilltalade henne med namn utan bara pekade på henne och sa åt henne att komma in på kontoret, rann bägaren över.. Hon berättade exakt vad hon tyckte och tänkte, allt som hon har burit inom sig, allt som de alla hade pratat om men inte berättat för honom - precis allt kom ur henne, med en volym som skulle kunna spränga fönsterrutor. Såja, nu var det gjort...
När hon kom ut från kontoret viskade hennes förra chef - lova mig Isabella, skrik aldrig så på mig.... och sen skrattade hon.

Frid och fröjd - dagen efter frågade ägaren hur bella mådde.
- Jag mår bra, men jag har fortfarande samma åsikter!
- Bra, det gillar jag, sa han. Det värsta jag vet är folk som går och surar och inte berättar vad som är fel.

Igår skulle M hämta bella på jobbet. När man kör därifrån är där en liten backe precis innan man kommer ut på stora vägen. Framför M står en bil och i bilen sitter en gammal man..
Bilen rullar bakåt 1-2 m, rakt på Ms bil, först en gång och sen en gång till. Då flyger M ut, bankar på hans ruta och sen skäller han ut den här gubben...och det är med en volym som skulle kunna spränga berg...

Kan tillägga att Isabellas förra chef står så hon hör och ser hela episoden.
I alla fall så när M kommer fram till bilen, gubben får ner rutan och M frågar vad i helsike han håller på med
-Du har ju backat på min bil två gånger!!
-Nä, jag står stilla
-Tror du jag är blind, jag såg och kände att du backade på min bil
- Nä, jag har stått stilla hela tiden. Blev där märken på bilen?
-Nä, och det var jäkla tur för dig..
-Det var du som körde på mig istället. Jag har inte backat.

Sen fick bella lugnat ner sin pappa och allt var frid och fröjd igen..

Bella skickar ett sms till förra chefen som sett alltihopa "- nu vet du vem jag fått mitt humör ifrån"
Och till svar fick hon " Alltså WOW, vad synd att det inte var "den nye ägaren" som backade på er bil"

Jag kan inte annat än skratta.
Ingen som inte känner min familj riktigt riktigt väl, skulle kunna tro detta om min man och min dotter.


RÖSTA!!!!!!



Gå in på www.smarteyes.se - ladies night - vimmelbilder från Ladies night - Malmö (del2)

Rösta på vår bild - en gång i minuten

(visst liknar jag Michael Jackson...) hihihi

17 år blir hon idag

Tjillevippen people,

Idag sjunger vi för Josefine som fyller 17 år!! Även denna tjej fyller meningslös ålder i år, men inte så meningslös att vi inte firar den... massor av paket fick hon imorse, och skönsång från mamma - pappa mumlade inte ens, inte ens ett tonande pip hördes från hans stämband - jag fick kraxa själv.











Grattis min fina och mycket älskade dotter på födelsedagen!!

Kvällen bjöd på tårta från Niklas, mmmm smarrig var den och det blev också ännu fler presenter.

Puss&Kram




Gilla eller ogilla

Återigen en skön helg går mot sitt slut. Det börjar redan skymma och klockan är inte ens fyra. Både gillar och ogillar den här årstiden. På plus sidan måste ju mysfeelingen komma först, ja det är nog det enda som är mysigt med November. På minus sidan har vi då kylan, mörkret, råheten, tröttheten, ja alltså där är så många nackdelar med denna gråa, kalla vintermånad så jag orkar inte ens räkna upp dem.

Lite ljus i mörkret är ju att yngsta dottern har födelsedag, och inte att förglömma, Sabina också.

Igår firade vi Sabinas 17 års dag med galet god buffé som min kära syster hade slitit med sen tidig morgon, lite mannekäng-uppvisning och lite senare gjorde Sabina även Isabella och Catharina till kvällens make-up drottningar - de var helt klart redo för röda mattan.



Födelsedagsgrisarna!!!! GRATTIS GRATTIS

Idag har jag softat, gjort nytta och målat - älskar såna här dagar då man gör både nytta och nöje - lite senare ska jag och min äkta hälft basta - ett underbart skönt sätt att koppla av ännu mer.

Och ni har väl inte glömt att det är alla söta, snälla och snygga pappors dag idag!

Varför blir oftast mammor mer uppmärksammade och firade på Mors dag än pappor på Fars dag?
Kan det bero på att mammor oftast är närmare sina barn än papporna eller mammor har fler önskningar än papporna - enligt mig är nog båda ganska rätt.
Köp inga slipsar eller strumpor till far - var lite kreativa, det är ute med slipsar i år och strumpor kan de själva köpa.

Imorgon kl 6 ska det sjungas skönsång för lilla gumman - Jippieee!!
 
 



Oh, I am amazing


Inför ett gynbesök

Först bokar man tid och tar en tid minst en månad framöver, helst två månader - Åh så duktig jag är - skulle i och för sig gjort det för ett år sen.. Och så går dessa två månader så himla snabbt och plötsligt är dagen där då all oro, nervositet och rädsla samlas i en stor boll i magen som gör att man nästan blir sjuk. Nervsjuk!!

Det är aldrig trevligt att gå till en gynekolog, det är nästan så jag hellre går till tandläkaren än sätter mig i den jäkla stolen, men men. När jag var liten ville jag vara en pojke, och inför ett gynbesök önskar jag nästan att jag var man, men då hade jag ju varit bög så det vill jag nog inte ändå.

Glädjande nog är det sista gången - inget vemod kramar mig runt hjärtat, bara lättnad över att det inte kommer att ske igen.

Så var det plötsligt över, ingen svimningsattack i sikte och jag körde hem. Fyyyy bubblan vad det blev synd om mig - inte ens 3 ipren hjälpte mot smärtan.

Smärta har en övergång, det är bara att bita ihop och tänka på dunkuddar på en svensk sommaräng.


Gillar julen men ändå inte..

Istiden är nära. Mina händer är så kalla att jag skulle kunna kyla ölen på dem. Har jag dålig blodcirkulation tro? Om jag nu har det, varför fryser jag inte om fötterna? Kan kanske bero på att jag inte går barfota..på jobbet.

Jag har kommit på varför jag inte hinner med så mycket i veckorna längre - mina lediga timmar ägnar hela jag åt att söka efter presenter och julklappar till mina nära och kära. Det är faktiskt inte det lättaste att komma på något att köpa till familjen i detta materialistiska hem. Jag tror nog att alla i denna familjen är prylgalna, och klädgalna, skogalna, ja allt är kul att handla.

Man borde kanske rensa i röran lite oftare.. nästa år ska jag fasta på allt. Eftersom man handlar en hel del kläder varje månad så borde de ju räcka hela nästa år också, men sen måste man ju köpa en helt ny garderob året därpå för då är man lagom spyfärdig på alla förtvättade lumpor. En ganska bra idé faktiskt..

Nu är den där Anna Anka på tv igen! Suck, gillar inte hennes dialekt.

Jag får väl måla lite..

MIN UTSTÄLLNING BÖRJAR DEN 10 DEC!!!!!! Spännande!!

Var det så det gick till när de träffades?

En kvinna kommer in i ”dildoaffären” och frågar:
- Vad kostar den gröna?
Expediten svarar: - 149 kronor
- Den svarta då? frågar kvinnan
- 298 kronor svarar expediten
- Och den i silver? frågar hon lite generat.
Då ropar expediten in mot lagret:
- Åke, säljer du din termos?


Hahahaha

Hur kunde du?

När jag var valp, underhöll jag dig med mina egenheter och fick dig att skratta. Du kallade mig ditt barn, och trots antalet skor jag tuggade sönder och några totalförstörda kuddar, blev jag din allra bästa vän. När jag var ”dum” hund pekade du ditt finger mot mig och frågade: ”Hur kunde du?” – men sen mjuknade du och la mig på rygg och gosade med mig. Det tog ett litet längre tag för mig att bli rumsren än väntat, för du hade mycket att göra men vi klarade av det tillsammans. Jag kommer ihåg nätterna när jag låg tätt vid din sida och lyssnade på ditt snarkande, lyssnade på dina lugna andetag och hemliga drömmar, och jag tänkte att livet kan inte bli mer perfekt än så här. Vi gick långa promenader i parkerna, åkte långa bilturer och stannade för att äta glass (jag fick bara våfflan för ”glass är inte bra för hundar” sa du). Jag tog långa tupplurar i solen då jag väntade på att du skulle komma hem vid slutet av dagen.Så småningom började du spendera mer tid på arbetet och du satsade på din karriär, och la mycket tid på att leta efter en människovän.

Jag väntade tålmodigt, tröstade ditt brustna hjärta och förstod dina besvikelser, klagade aldrig på dåliga beslut, jag viftade på svansen och visade glädje då du kom hem, och jag blev lycklig för din skull när du blev kär. 

Hon, numera din fru är inte en ”hundmänniska”, men trots det välkomnade jag henne till vårt hem, visade henne tillit och lydde henne. Jag var lycklig därför att du var lycklig. Sen kom människobarnen, och jag delade din glädje och lycka. Jag var fascinerad över deras små fingrar, hur dom luktade och jag ville ta hand om dem också. Det var bara det att hon och du var oroliga att jag skulle skada dom och jag tillbringade mesta tiden förvisad till ett annat rum eller en hundbur. Åh jag som ville älska dom, men jag blev ”fånge i kärleken” 

När dom blev äldre blev jag deras vän. Dom hängde i min päls då de försökte stå på egna ben, petade med fingrarna i mina ögon, undersökte mina öron, kysste mig på nosen, jag älskade allt som hade med dom att göra och deras beröringar, ditt kel med mig var numera så sällsynt – och jag skulle försvara dem med mitt liv om så behövdes.
 

Jag smög ner i deras sängar om natten och lyssnade till deras oroliga andetag och hemliga drömmar och tillsammans väntade vi på ljudet av din bil på uppfarten.Det var tider då andra frågade om din hund, och du visade stolt det foto av mig som du bevarade i din plånbok och berättade historier om mig. De senaste åren svarade du bara ”Ja” och bytte sedan samtalsämne. Jag hade gått från att vara din hund till bara en hund, och du undvek alla kostnader som hade med mig att göra. Nu har du en ny karriärmöjlighet i en annan stad, och du och de dina ska flytta till en lägenhet där husdjur inte är välkomna. Du har tagit det rätta beslutet för din familj, men det fanns en tid då jag var din enda familj. 

Jag var jätteglad över bilturen (precis som i början av vårt förhållande) tills vi kom fram till djurhemmet. Det luktade hund och katt, rädsla och hopplöshet. Du skrev under lite papper och sa ”Jag vet att ni kommer hitta ett fint hem till henne”. Dom skakade sina huvuden och gav dig en ansträngd blick. Dom inser att för en medelålders hund, även med papper så är det nästan omöjligt. Du var tvungen att ansträngt rycka din sons händer från min päls medan han skrek: ”Nej pappa!! Snälla låt dom inte ta min hund!” Och du var orolig för honom och vilken hemsk erfarenhet du precis gett honom angående lojalitet, vänskap och respekt för liv! Du gav mig en avskedsklapp på huvudet, undvek mina ögon, och artigt vägrade ta mitt halsband och koppel med dig. Du hade en tid att passa och nu har jag en också.
 

Efter att du gått sa de snälla flickorna att du säkert visste om att du skulle behöva lämna bort mig för flera månader sedan, men att du inte gjort några försök att hitta ett bra och mysigt hem. Dom skakade sina huvuden och sa: ”Hur kunde du”? Dom är så snälla mot oss som deras upptagna schema tillåter. Dom matar oss, naturligtvis, men jag tappade aptiten för flera dagar sedan. I början då någon passerade min bur, pirrade det i magen och jag tänkte och hoppades att allt detta var en ond dröm och att du kommit tillbaka för att hämta mig, eller så hoppades jag att det var någon som brydde sig, någon som kunde rädda mig. 

När jag förstod att jag inte kunde konkurrera med den glädje de söta valparna visade så gav jag upp och satte mig i ett hörn och väntade. Jag hörde fotsteg från korridoren när hon kom till mig i slutet av dagen, och jag följde henne snällt genom korridoren till ett annat rum. Ett obehagligt tyst tomt rum.
 

Hon satte mig på ett bord och smekte mina öron, och sa till mig att jag inte behövde oroa mig. Mitt hjärta dunkade av förväntan och spänning för vad som skulle hända, men det var också en känsla av lättnad ”Kärlekens fånge” hade nått slutet. Jag var orolig för henne, sådan är min natur. Bördan vägde tungt för henne och det känner jag till, på samma vis jag kände till alla dina sinnesstämningar. 

Försiktigt band hon ett band runt mina framben samtidigt som en tår föll längs hennes kind .Jag slickade hennes hand på samma vis som jag brukade trösta dig för många år sedan.Vant stack hon in nålen i min åder. När jag kände sticket och den kalla vätskan som for genom min kropp, la jag mig tröttsamt ner, såg in i hennes vänliga ögon och mumlade :”Hur kunde du?”Kanske förstod hon mitt hundspråk för hon sa ”Jag är så ledsen” Hon kramade mig, och förklarade snabbt att det var hennes jobb att se till att jag kommer till en bättre plats, där jag aldrig mer skulle bli ignorerad, slagen, övergiven eller behöva försvara mig själv – en plats med mycket kärlek och ljus, så väldigt annorlunda den här platsen på jorden. Och med den sista lilla kraft jag hade försökte jag visa henne genom att vifta på svansen att mitt: ”Hur kunde du?” Inte var riktat mot henne. Det var dig, min älskade husse, jag tänkte på. Jag glömmer dig aldrig och kommer att vänta på dig i all framtid. Måtte alla i ditt liv fortsätt visa dig så mycket lojalitet som jag gjorde.

 

 


Några ord från författaren: 

Om ”Hur kunde du?” fått dig att gråta när du läste det, som det fick mig att göra när jag skrev det, därför att det är den sammansatta historien om miljoner av ”ägda” husdjur som dör varje år i djurgårdar världen över. Den som vill ha denna text är välkommen att använda den för icke kommersiellt bruk, så länge copyrighten respekteras. Hjälp oss att informera, på hemsidor, i tidningar, på djurgårdar och veterinärklinikernas anslagstavlor. Tala om att det beslut man tar att skaffa ett husdjur i familjen är ett viktigt beslut med ansvar för ett liv, att djur förtjänar vår kärlek och omtanke, att finna ett nytt hem för våra husdjur är vårt ansvar och om vi behöver hjälp med omplacering finns goda råd och stöd att få hos olika djurskyddsföreningar. Att allt liv är värdefullt. Gör en insats för att stoppa dödandet och uppmuntra steriliserings- och kastreringskampanjer i avsikt att förhindra oönskade djur.


Ladies night

Ja, det var en spektakulär föreställning på Malmö Arena igår - ärligt talat har jag aldrig sett så många galna fruntimmer på en och samma gång.

Det började med tidig utgång, insläpp redan mellan kl 17.30 - 18.00 - vi tågade fram på den röda mattan med filmkameror och kamerablixtar runt om oss. Man kände sig nästan som en filmstjärna. Överraskningar och roliga upptåg väntade oss fram till middagen serverades.

Rocka loss med rockring och få stilpoäng
Fota dig med rosa solbrillor och du kan bli nästa sunglasses-modell
Låt oss styla ditt hår
Skicka en överraskning till din hjärtevän, och smaka gärna en bit under tiden..
Välkomstdrink, men du får bara en... tjo baloo - jag fick fyra!



Haha, när vi stod och sörplade i oss våra röda drinkar kom där fram en glad tjej till mig
- alltså, jag har stått och tittat på dig jättelänge nu och jag bara måste säga att du har skitsnygga skor på dig. Alltså de är verkligen supersnygga! Ja, jag en sån person som säger till om jag ser något snyggt och det gjorde jag nu - fan va snygga de är o så fick jag tummen upp.

Sen när vi var trötta på välkomstdrinkarna, snuset och färdkosten fann vi vår plats i Arenan - klart godkänd.
En ûbertrevlig kypare serverade oss kycklingfilé med polenta (!) och 2 sparrisar, och jag som bara hade en önskan och det var att bli mätt..tji fick jag. Efterrätten var chokladig och moussig = alltså skitgod! Drycken var röd och svindyr - 18 cl för 75 kr - Jaja, det är inte varje dag man sitter mitt i Malmö Arena och väntar på något snyggt.







Lite segt innan föreställningen kom igång men sen ni....såg vi knappt till vår mor - så fort Martin satte första steget in på scenen försvann hon..antar att hon hade svårt att zooma in honom med kameran på för långt avstånd.



Ännu i väntans tider - superglad och förväntansfull!

Tyvärr blev det inga bra bilder för min del på grabbarna, men däremot filmade jag - Wow, säger jag bara!!!

Den ena filmen ser jag om och om igen -
She's bringing me in
Checking me out
Making me glorious

Rysningar!!!

Lite bilder lånade från superpojken.blogg.se







Så liten...Andreas är....och så sexig Brolle är....och så snygg Martin är...och Måns ja, han är en tönt.

OCH ni som inte köpte biljetter för ni trodde det var tantvarning på Ladies night - big mistake! Jag såg kanske 10 st som var över 60. Tror nog att de flesta var mellan 20 och 40 år.

Ja, det var inte bara på Malmö Arena man får färdkost, det blev även färdkost från Malmö - Lund också..det dröjer ju så himla länge till frukosten så Max fick besök av 5 trötta o fnittriga kvinns.

Sov gott mitt i Lund, och kände mig som ett urladdat duracell-batteri när jag vaknade.

Tackar ödmjukast för gott sällskap och ett minne för livet



Känner mig tom

Vad har hänt? Jag har varken hunnit måla eller blogga. Nu känns det så där igen, som om jag inte hinner med mitt liv. Undrar om det känns så bara för att jag inte hunnit måla och blogga på nästan en hel vecka?

Det har varit en strulig vecka, antingen har allting varit emot mig eller så har jag varit emot allting - vet nog inte vilket. Det här med att vara positiv, glad och emotionellt stark har bara liksom försvunnit, typ gone with the wind - måste vara Polenfärjans fartvind på däck.

Jag har idag unnat mig en timmes massage - mina nackmuskler var hårda som fiolsträngar sa massören - ja, det är ju mycket nu, inte konstigt man går och spänner sig. Kan knappast vara avslappnad i kroppen när knoppen får arbeta på ackord.

Imorgon ska jag, mammis, Camilla och Catharina se Ladies Night på Malmö Arena - Deluxe biljetter med välkomstdrink, middag och efterfest - ska vi ha kul eller ska vi ha skitkul - det återstår att se, men jag tippar på skitkul!



Ojoj, massor av snyggt att titta på! Det ser vi framemot!!

Nu ska jag packa min väska för imorgonkväll - suck, det ständiga problemet - JAG HAR INGENTING ATT TA PÅ MIG!!!!

Håll tummarna att jag hittar något snyggt i min garderob bland alla malen.




Sus älskar Spa

Har nu landat och är tillbaka i träsket.. hur många dagar behöver man egentligen på ett spa för att känna sig helt utvilad? Det räcker i alla fall inte med en 3 dagars resa. Jag var så trött idag på jobbet, konstigt med tanke på att jag har haft en mycket avkopplande och skön helg i Polen, men hm...det har varit en del festande också.

M, jag, Pigge och Bodil tog bilen till Ystad, letade parkering i en evighet innan vi tröttnade på att de satt konor på en tom plats, så M gick helt sonika ut och flyttade dem och parkerade sin bil. Såja, lätt att hitta parkeringsplats i Ystad hamn... Thells Bussar kom inglidande med sin BRANDGULA buss och hälsade oss välkomna med hyttnyckel och frukostbiljetter. Sen började vandringen mot båten, om man har pass vill säga - somliga glömmer sånt, men inte vi.

Det första man gör när man kommer in i hytten är att stänga av värmen - det gör alltid M. Sus fryser och M är varm - vem vinner? Den längsta för jag når inte upp till taket och ändra värmen. Vi serveras sen mat i restaurangen - gott bröd med tilltugg.

 och till det drack vi te med kaffesmak - jaså, det skulle vara kaffe?!! Föredrog drinken från baren istället.



Mysigt hade vi i alla fall.
Trots Halloween tema på båten fick de inte igång gästerna - stendött, så det blev ingen lång natt i baren precis.

På fredagsmorgon anlände vi till Hotel Senator i Kolobrzeg.
Våra behandlingar hade hamnat på lördagen så fredagen var inte uppbokad - det blev soft hela dagen - härligt!!



Jennifer, Jarmo och Sabina på väg till badet.
Vi simmade också lite, slappade i bubbelpoolen, besökte bastun, väntade på lunchen....M väntade en hel timme på sin macka och irritationen växte...





Min syster Monika



Vår guide Liza

Och äntligen kom maten....till somliga..



På eftermiddagen tog vi en skön promenad ner till havet.



Nu önskade man sig plötsligt sommar igen..



Sen hälsade vi på krabborna..



Ingen träning idag för både Bodil och jag var helt slut efter 200 m bröstsim.

Fredagen bara sprang iväg och plötsligt var det dags att göra sig redo för presenten vi gav till Pigge - "förfest-spelet", men det blev ett "efterfest-spel" istället.

Middagsbuffé - oj så mycket god mat - oj så mycket goda efterrätter.

Först måste man fotografera vad man dricker, och jag kan inte för mitt liv förstå varför jag ALLTID fotar mina drinkar - hur kul är det?

   

jaja, sån är jag...





Bakom mig satt Anna Anka eller i alla fall en kvinna som säkert ville vara lika fisförnäm som henne - och hon lyckades verkligen åstadkomma detta..både utseendemässigt och lillfingret som hade samma riktning som näsan. Vi hade otroligt roligt åt denna kvinna, men det roligaste var nog när hon plötsligt, helt ogenerat tar ut sina armbågar rakt ut och börjar lukta sig i armhålorna. Sanslöst!!

Efter middagen blev det ett besök i baren. Lite trevligt samkväm med våra närmaste och därefter blev det som sagt "efterfest-spelet". Trötta efter en dag på spa ramlade vi i säng vid midnatt.

Utvilad som man är när man är på spa gick jag upp tidigt och åt frukost - åhh, vad jag älskar hotellfrukostar!!
Sen chockade jag kroppen med 1000 m simning medan M var på behandling och därefter var det min tur att få ansiktsbehandling - 60 min njutning!

Denna lördag var där ny personal i lobbybaren vilket resulterade i att vi fick lunchen efter endast 5 minuters väntan.

Sen var det dags för nästa behandling - oljemassage med varma stenar - vilken tur att jag inte är värmekänslig för då hade jag svimmat - det var riktigt heta stenar och det var ljuvligt. Sen kändes det som att vi bara var tvungna att träna lite... det blev lite styrketräning, men jag var inte precis på humör för det.

Däremot såg jag fram emot sista kvällen på spa't..

Först middagsbuffé utan Anka men med goda bakelser - det var nog det vi hade mest koll på - vilka olika sorter serveras idag. För det mesta var det maräng och choklad, vilket M inte är så förtjust i - han ÄLSKAR fruktiga tårtor och när det väl kom det så stod vi alla och skrek på honom, typ halva bussen, för när jag började så kallade även Bodil och sen Pigge och sen Pappa och alla ville tydligen att Mikael ville ha en fruktig tårtbit, eller så visste de inte varför de kallade på honom. Alla slängde sig över de fruktiga och fatet tog fort slut. De var alla så fina, så fina att jag t.om råkade "filma" en... (verkligen en händelserik film..)

Kvällen blev så här rolig:



Redan vid middagen var Jarmo lite suddig i blicken..



Jaja, jag också...



Vad ska vi nu beställa...?





Sen blev det lite sugbilder...haha Man kan ha hur kul som helst med ett sugrör..













Och jag förstår varför Sabina absolut inte ville gå och lägga sig! Vi hade skitkul!!



Bilden lånad av bottan.blogg.se



Det blev en galet rolig kväll och natt, och när vi skulle gå och lägga oss så kom vi på att vi måste ju ändra klockorna... det var bara det att klockorna ändrar ju sig automatiskt... suck! Jaja, jag brukar ändå inte sova så mycket.

Hemfärden på söndagen var låååååångg. Hela dagen gick i samma tempo - fika - sova - äta middag - sova - handla - sova - läsa - fika - sova.  Var hemma hos mina älskade flickor 21.30.

Vi tackar Thells bussar för en skön resa med en fin buss och fint hotell, trevlig guide och bra chaufför och jag vill även tacka er andra som gjorde vår helg så sjukt rolig!

Tack och hej


RSS 2.0