Sumpdjursafton

På lördagsmorgonen var det inte mycket människa av den här Svensken. Kände mig nog mer som en tilltufsad kackerlacka med baksmälla.

O jag som skulle ta det lugnt igår - det är väl konstigt att man alltid glömmer sånt..

Även om jag mådde som jag förtjänade så hade jag mina måsten - det var bara att bita ihop och ta tjuren vid hornen, och vila när tillfällena gavs :)

Paj, efterrätt, sallader - ja, kräftskiva är ju inget avancerat som tur är.

Kl. 14 blev jag människa igen och kunde hoppa ur kackerlacksförklädnaden.

Gästerna kom 18 och sen glömde vi tid och rum i tucke o sumpdjursvärlden:)





























Många galna upptåg av Niklas o Pigge - deras nya fest-image klär dem verkligen :)

En helkul kväll där några fick lägga sig tidigare än andra.. av olika anledningar, men maten var god och så och tucken, björnklistret, citronsnapsen och så klart vinet och cidern också...

Tack alla som förgyllde min kväll

Jubileumsdagen

I fredags var en liten speciell dag, i alla fall för alla Atos anställda..

Vi fick en heldag på Hotel Åhus Strand med trevligheter, godsaker och festligheter och anledning var att Atos fyllde 25 år.

Varenda minut under dagen längtade vi till kvällen - när är kl 16.30 så vi kan börja festa...??!

På eftermiddagen checkade vi in på våra hotellrum.. Jag skulle från början dela rum med Jane och Ann, men sen ändrade jag mig för jag ville hem istället, men de fick inget vanligt hotellrum - nä, en fyrarums marklägenhet med två badrum, trädgård och grillplats. Lyxigt värre och där gjorde vi oss i ordning o förfestade :)

Kvällens tema var GLITTER & GLAMOUR



Kl 18 serverades välkomstdrink och sen blev det tre rätters meny som smakade alldeles utmärkt.

Många tal och uppvaktningar och sen dans hela natten lång - en jätterolig fest med många många skratt.

Jag hade inte ont i knäet, men nu har jag :(

Jag är ingen person som uppskattar stress, eller ens känslan av stress. Om jag någon gång har uppbokade arbetsdagar med diverse möten och sen kanske något möte på kvällen eller någon annan aktivitet.. då kan jag känna av något som kan uppfattas som stressigt. Jag kan inte säga att jag inte fixar det, utan jag fungerar nog bäst när jag har mycket att göra, men just känslan uppskattar jag inte.

Denna veckan är mer än tillåtet för mig. Alla dagar har inbokade möten samt att jag hade min lilla optiker i måndags då jag fick bekräftat att jag också har blivit tant...precis som Pigge :) Vi kör progressivt :)

Igår hade jag tänkt träna på kvällen, men frallorna tog längre tid än beräknat eller så startade jag senare än planerat - i alla fall så blev det ingen löpning.

Imorse vaknade jag med huvudvärk, magont och ont i mitt knä (???!!).
Alltså jag har ju vatten i knäet men har inte haft ont förrän idag och idag hade jag inbokad tid på ortopeden i Hässleholm. Jag gillar inte att köra till ställen jag inte varit på innan för jag är usel på att hitta, men jag hittade till sjukhuset och de tömde knäet på vätska och sprutade in lika mycket cortison och bedövningsmedel som de tog ut. Så jag ser ingen skillnad och jag har ont i knäet :(  =Inflammation i något i knäet, och jag är INGEN fotbollsspelare.. Det frågade han nog tre gånger..

Hem och baka frallor och sen blev det Maria Wern resten av kvällen.

Just nu är jag lugn och fin, inte ens inre stress...bara när jag tänker på resterande dagar denna vecka, men GUUUUUD vad jag ska ha kul under tiden :))


Dagarna fyra i storstaden

Nu har vi haft en liten semester igen, vår lilla familj...jag antar att det är den sista semestern vi gör ihop, för nu har ju äldsta dotera flyttat o då kan vi ju knappast kräva att hon ska hänga med på våra semestrar...även om vi aldrig har krävt det - bara önskat..

Semester i Stockholm för mannen o yngsta flickebarnet. Äldsta flickebarnet pluggade o gjorde tre tentor i fastighetsvärdering mm. Så klart fixade hon dem alla tre galant - hon är en klippa den tjejen - har lätt för allt som sin mor hade svårt för.. ja utom att festa då....för det är vi ganska bra på båda två :)

I tisdags efter lunch styrde vi nya Audin mot Stockholm och var på plats i nya hotellrummet sex timmar senare.
Vi bodde fint ute i Barkarby - ja, typ vid IKEA.. på Welcome hotell.

Under onsdagen shoppade vi inte ett enda dugg, vi hade lovat mannen att shoppingen kan vi ägna oss åt på fredagen, de andra dagarna skulle vi vara kulturella.

På onsdagen hann vi med typ hela Storstockholm,
Och jag försökte verkligen se ut som en genuin turist..







När jag såg denna skylten gick jag ut...



För att komma till slottet var vi "tvungna" att gå lite på gågatan..känna lite shopping-feeling.. ;)

Hjääälp, de går rakt på mig!!



Jag försökte göra lite "spontan-fotografering" när jag gick bakom dem, men det blidde inget.. och de hade inte ens fina rumpor, men jäkligt glänsande skor..



GAMLA STAN:







Ett klädestips om man ska gå på halloween fest..



Den absolut bästa bilden, bästa otänkbara stilleben...
Hur ofta ser man en kostymnisse, stående utanför en pub i kostym med en Mac????



I Stockholm händer det mesta...

Då Josefine aldrig hade varit inne i en saluhall var det ett måste att visa upp Östermalms Saluhall, för den går inte av för hackor.. Älskar att strosa runt o titta på all god mat :)







Mums..

Inte långt från Östermalms torg ligger strandvägen... hittade en fantastiskt fin klinik som kan operera dit både det ena o det andra, o kan säkert ta bort en hel del också.. :)

De "fina" affärerna ligger så klart i närheten. De som inte vi ens kan gå in i..



Så fint :)



Kände inte för att tillbringa en hel dag i köer på Gröna Lund så vi höll oss på bra avstånd istället :)



Inget ställe vi käkade lunch på precis... men nu vet jag ju var det ligger ;)

Så klart att man hamnar mitt i Stockholms kulturfestivalen... jag sa ju att jag skulle vara kulturell ;)







Allt detta hann vi med på en dag när solen var uppe!!!
På kvällen körde vi till Haninge där jag träffade min kusin Ursula. Vi har inte träffats på 30 år och det var fantastiskt roligt.
Hennes man Jörgen hade bakat en jordgubbstårta för att vi skulle komma :)

Det tog en hel timme att ta sig från vårt hotell till deras hus, 4 mils körning och en timme!!!!! Hade det varit hemma i Skåne hade det tagit 30 minuter :) En av anledningarna till att jag inte gillar Stockholm.

När vi kom körande med vår bil på deras gata så låg yngsta dottern i en hög med cykeln och storgrät medan pappa Jörgen var på väg med raska steg för att rädda lillflickan. Hon var helt oförtröstlig, men så fort Jörgen nämnde att mammas kusin kom precis i bilen så for hon upp på cykeln och var hemma på nolltid :)

Det var stor nervositet samtidigt var jag glad och uppspelt, förväntansfull och oerhört nyfiken på min kusin, men när vi väl kommit in så kändes det som vi kände varann. Allt kändes så naturligt på något vis, vi hade samma uppfattningar, åsikter och värderingar.. verkligen jättekul att träffa henne o familjen, och så klart hoppas jag att vi träffas snart igen.



Mannen säger att det finns likheter mellan oss.. jag vet inte, men hon har min mammas näsa i alla fall :)

Det blev gofika samt att Ursula o jag delade en flaska rosé - mumsisch

Tiden går allt för fort när man har kul, så tre timmar kändes som 15 minuter, men bella var på hotellet, Josefine hade ont i halsen och var trött...och Jörgen skulle köra till Skåne tidigt dagen efter..

Torsdagens kulturella intag blev nästan för mycket för min image, men jag uppskattade det trots allt.
Vi var på Vasa museet!!

Men först var vi faktiskt på scorett för att kolla om Jessica jobbade.. men de hade inte ens öppnat :(

Vasa var: STORT



MÄKTIGT



ENORMT



GIGANTISKT



MYCKET SEVÄRD UPPLEVELSE



Får jag lov att presentera Filip :)
Filip arbetade på Vasa..





Tack gode gud att vi var morgontidiga för de köerna som var där när vi kom ut hade jag aldrig orkat stå i.

Trötta efter all kulturell information släpade vi oss in i parken och satte oss på en parkbänk för att glo på folk..
Stockholmare är konstiga, de har varken kaffekokare eller tv-apparater hemma...  så många barnvagnar har jag inte sett på länge :)











Senare på eftermiddagen körde M och jag lite intervall träning samt löpning på hotellets gym medan barnen slappade på hotellrummet. På kvällen åt vi en god middag där vi firade Bellas bravur med att klara 3 tentor på två dagar!! En helmysig kväll som avslutades med en tävlingsmatch yatzy, och Bella vann...

Fredagen blev det shopping för hela slanten och M led... och led...och vi njöt!!!!
Både Josefine och jag shoppade sjukt mycket kläder, så nu kan vi äntligen rensa ut de gamla trasorna i garderoben.

Hemfärd vid halv fyra i ösregn - sex timmar tristess, och sen "HOME SWEET HOME"

kravlöshet

- Men lilla tanten, om du släpper tänderna från ratten kanske du når ner till gaspedalen... var min mans ord när han körde om en äldre kvinna på en liten landsväg idag.

Resväskan är packad, träningsväskan är packad - tjoho...jag ska leva gott i Stockholm några dagar framöver.

På fredag har jag varit rökfri i fyra månader så egentligen ville jag typ fira det idag med att springa en mil, men jag väger för mycket. Mina ben orkade inte mer än 7 km - men trots det är jag ganska nöjd med tiden 39 minuter.

Det blir bättre, det blir lättare och snart kanske jag t.om tycker det är skitkul att springa.

Ska snart nanna - upp kl. 4.30 imorgon för att hinna jobba några timmar innan avfärd :)



Josefines nya romantiska myshörna..

Kramen

En skön helg

Vilken härlig helg!

Fredagskväll hade jag alla mina älsklingar på middag, vilket var jättemysigt.

Lördagen spenderade jag och Josefine på IKEA i Älmhult - vi strosade runt, shoppade lite möbler och lite bra-å-ha, åt lunch och hade en mys förmiddag.

Josefine har ju fått ett "nytt" rum - medan hon var i Turkiet tapetserade och målade vi hennes rum så det blev ju en härlig överraskning när hon kom hem, men det saknades möbler så på IKEA köpte vi hennes efterlängtade vita stora fåtölj samt ett avlastningsbord som passade bra vid sidan av. Vita kuddar och diverse romantiska mysprylar hamnade också i vagnen.

Vi har ju nu inrett ett "gästrum" i Josefines gamla rum och på IKEA hittade jag även bord som passade bra till soffan - det rummet har skön mysfaktor nu så jag har inget emot om M skulle kasta ut mig ur sovrummet...

Idag har jag trots en jäkla magsmärta tvättat min bil och sen nästintill tvingade M mig att vaxa den också - så nu står där två st nytvättade och nyvaxade fordon på vår uppfart - lovely.



Annars en ganska tråkig söndag - längtar nästan till jobbet imorgon..
Endast en dagars vecka.... åker till Stockholmia på tisdag :)


Jag har fått en OnePiece!!!



Stor och mysig - snacka om gos i soffan nu när hösten är på ingående :)

Ja, det regnade när jag var på apoteket idag - därav kryllorna :)

Saknat mig?

Tjena,

Jag är fuk...
Eftersom jag har fötts med jäkligt dåliga gener så har min mage ännu en gång fått spatt när jag har slutat röka, och jag är ju så jäkla trög att jag inte fattar att det upprepar sig varenda gång frun får för sig att sluta med eländet.

Läkarbesök, otrevliga undersökningar, mediciner (2 st denna gången..) smärta och det roliga var (om det nu är roligt att vara hos dr..) att dagen innan jag var hos doktorn så mådde jag uselt, men sov gott hela natten och hade visserligen sjukdomen kvar men kände mig relativt pigg trots allt... Då säger läkaren att jag har FEBER!!
- Nä, det var igår, idag mår jag bra.
- Nu går du hem så ringer jag dig om någon timme
- Alltså jag hade tänkt jobba...
- Nu går du hem så ringer jag dig hemma, för du har feber.
- Okej.

Medicinen var slut på apoteket!! Fick vänta tills idag och då visar det sig att en av de två ville jag absolut inte ha. Jäkla skit - jag sa till läkaren och ändå ger han mig den sorten. Apotekspersonalen blev skitsur för de hade ju satt min lapp på paketen. Säg nåt mer jag skiter i. Jag fick i alla fall den ena sorten så jag får väl hoppas att den hjälper mig till ett normalt liv igen :)

Det var typ min vecka i en kort version

Något kul får man ha..

Vi startar morgonen med lite skratt.. det kan behövas.

En sexåring viskar till en fyraåring
- Dags för oss att börja svära. - Jag säger något med "helvete" och du något med "fan" vid frukost.
Modern till sexåringen: - Vad vill du ha till frukost?
- Men för HELVETE, du vet att jag vill ha havrefras! ...SMACK! Han flyger ut ur stolen, ner på golvet och in på rummet.
-Stanna där tills du har vett! skriker hon. Hon tittar strängt på fyraåringen:
- Vad vill DU ha då?
- Vet inte, men du kan ge dig FAN på att det inte är Havrefras i alla fall!!!


Seeya

Nöjd med dagens inköp:)


Helt ensam.. i hela världen..

Tjaba, tjena, hallå

Tänkte bara upplysa er om att min semester är slut - SLUT - SLUUUUUUT!!!

I måndags var jag så trött som bara M kan - jag kunde knappt andas, och jag fick gå upp ensam, helt ensam.

I måndags var jag på jobbet kl. 06.20 och för första gången fick jag larma av där uppe... helt ensam igen i säkert en hel timme.

I måndags flyttade min äldsta dotter.

När man larmar på och av i vårt hus nu så ekar det för "rösten i väggen" sitter i bellas gamla rum som nu är tomt.. skiträdd blir man..

I måndags körde jag till Svensköp och Lahult, och jag hittade alldeles själv... men när jag kom dit så var där ingen där. Då körde jag till Svensköps livs och köpte fika med extra allt. Träffade på en av ägarna till de största djungeltrummorna..
Först tittade hon på mig och så kom ett förvånat Heeeejjj!
Efter en stund så kom hon smygande...
- du brukar väl inte handla här??
- hehe, nä det var väl tre år sen sist.
- jag tänkte väl det, men vad drar dig hit idag då??
- Bella har ju flyttat ihop med Henke på en gård här i Svensköp.
- Jaaasssåååå...

Där hörde jag nästan trumman med en gång.

En underbar kväll i Lahult med fika i trädgården och omgiven av mina älsklingar.

Fy bubblan vad hårt det känns - det känns som jag är ensammast i hela världen, även om jag är omgiven av underbara människor.. men det är så tyst här - speciellt nu när Josefine har åkt på semester från sin mamma :)

vi hörs

De bilderna som inte fick plats...



Bodil tog med gummistövlar - jag tog med solhatt... vi fick nytta av dem båda :) En solhatt kan man ha som regnskydd också.












I love to party :)

Hoj Rock 2011

Hej vännerna,

Nu är vi tillbaka från en helt sjukt rolig långhelg i Västervik. Jag, som inte alls ville hänga med i år - jag var hur tjurig som helst... jag är glad att jag följde med trots allt!

Dock blev det inte på hoj för på torsdagen när vi skulle åka så ösregnade det och jag mådde inte helt hundra.. kände mig lite febrig samt magkrångel, så jag paxade baksätet på vår gamla saab istället och det fungerade hur bra som helst.

Niklas körde ledarbilen (!) och Josefine var hans sida trogen hela vägen och lilla bihanget, jag då, satt där bak och räknade hojar som vi körde om.. (eller hur)

Första stopp i Osby, och det gick oförskämt snabbt både att ta sig dit och att vänta in dem andra.

Andra stopp i Växjö - lunchtime och strålande sol - och visst trodde vi att det skulle hålla i sig hela vägen, hihi... tji fick de :)







Tredje och sista stopp var i Målilla och ledarbilen fick vänta en god stund på följe-sällskapet..

Vi startade från Vä vid 9 och var framme i Västervik vid 14.30 - resan upp gick smärtfritt för oss som satt i bilen och för de mc körande/åkande var det något mer vått.

Till vår förtjusning var det torrväder när vi nådde Västervik - hela eftermiddagen och kvällen gassade solen så att resa tält var svettigt.





Såja, nu var tälten uppsatta - nu är det Tukkedags :)







Middagsutbudet var inte enormt stort så chili con carne fick duga - starkt men gott.
Det var liksom det eller korv och hamburgare.. något större utbud inne på området, men allt var mer eller mindre onyttigt.



Bodil o Lars skönt förslappade..





En härlig kväll och en fruktansvärd första-natt - kunde absolut inte sova - kanske inte konstigt med grannar som festade till kl. 4 på morgonen. Niklas blev av med sin luftgitarr o efterlyste den på fejjan - han behövde den ju till fredagens Hammerfall..

Regn Regn Regn nästan hela fredagen - på kvällen ljusnade det medan vi andra kom in i dimman.

Vi laddade hela dagen inför kvällens konsert - Hammerfall. Efter kvällens middag lekte vi "jag har aldrig" och det var ju intressant... plötsligt hör vi illtjut, tjoande och skrikande - en fyrhjuling med släp kommer mot vårt tält och på flaket sitter Annelie. Vilken överraskning!!!
De skulle ju inte komma till Västervik... Bodil blev så exalterad så hon hällde rödvin innanför Annelies jeans, hihi

Jag har aldrig fortsatte och de hade gjort allt och fick dricka därefter.. :)







Konserten var bra om man gillar hårdrock - Bodil stod längst fram för hon filmade :) och för att hon är ett stort fan - sällskapet trappade av efter hand o vi träffades på mitten i slutet.

Denna natt sov jag gott med fötterna intill Ms huvud :)

Vaknade inte förrän lördagsförmiddag! Va, jag visste inte att man kunde sova så länge i ett tält :)
Vi hade bestämt oss för att besöka Västerviks centrum och trotsade regnet... stod hur länge som helst i kö på bussen tills vi kom på att det går nog ingen buss... -Då tar vi båten!



Och vi väntade o väntade men ingen båtjäkel kom och hämtade upp oss - det fick bli bussen ändå..



Det blev en ganska snabb visit i centrum - Stadshotellet och en del affärer - inget kulturellt överhuvudtaget

Det blev istället bussen hem efter en stund och sen var det dags att ladda för kvällens konsert: SEPTEMBER!!

Eftermiddagens rundtur i slottsparken resulterade i att vi inte var ett enda dugg intresserade av motorcykel-ramp-hopp-tjofrejs då vi såg att September soundcheckade.. WOW!!!

Vi gick dit och lyssnade, fotade och applåderade - och hon blev generad.. Generad av att hennes fan såg henne osminkad o ostylad i joggingbrallor... kuligt!







Därefter gick vi hem i ösregnet och deppade i sönder oss pga regnet med "jag har aldrig" :)



Somliga drack tequila, andra inte..









Det klarnade upp precis innan vi skulle gå ner till konserten - ingen sol precis, men torrväder :)

Väntan inför...









Galet mycket folk för att vara en konsert i den lilla parken.

Åhhhh så bra hon var!!! Hennes musik gör mig så glad :)







Snygga outfits, jätteduktiga dansare och bra musik - vad mer kan man begära?

Lyckliga Lotta och Flitiga Lisa fick vad de tålde den kvällen :)

Hemfärd söndag och strålande sol - kul för de som kör och åker hoj genom halva sverige..
En annan var bekväm och tog motorvägen hem i baksätet på ledarbilen.

Jag vill tacka ALLA, vår lilla men ack så roliga skara, som gjorde denna långhelgen oförglömlig.

Puss på Er och jag ser fram emot nästa år!!!



RSS 2.0