Nice weather...

Hade önskat att jag hade lite mer tid att uppdatera min blogg oftare, men men sånt är livet. Det händer ju ganska mycket nu för tiden, men som aldrig blir dokumenterat - tyvärr.

I fredags var jag och Josefine i stan. Shoppade en studentpresent till Niclas, hyrde 3 filmer och sen även en vända på Willys innan vi körde hem och fixade till lite grillspett med tillbehör som sen grillmästaren tog hand om och gjorde oss en underbart god sommarmåltid med lite rött till.

Senare på kvällen, eller rättare sagt, väldigt sent på kvällen slängde vi oss i soffan och kollade på Wallander "Hämnden" - kanske inte en av de bättre, men klart sevärd.

Igår jobbade vi som bara den med poolområdet. M har murat färdigt stödmurarna och jag grävde och tog bort gräset och jorden bakom huset, där vi ska ha trädäck. Ett himla slitande med alla rötter från träden och stenbumlingarna.

På kvällen körde vi till Östermalmskrogen och åt god grillbuffé. M och jag skålade i rött vin för att fira att vi har stått ut med varandra i 20 år som gifta. Josefine, Isabella och Henrik valde det alkoholfria alternativet - Coca Cola. Alldeles för mätta, men belåtna gick vi en runda i det ganska folktomma Kristianstad. Vädret var toppen, en riktigt skön sommarkväll.

När vi kom hem åt vi tårta och drack kaffe. Plötsligt hade vi hela huset fullt av ungdomar från Svensköp. Thomas och Jolly var ute och körde med Andreas som tog studenten igår. Andreas körde en gammal volvo som small, och den small VÄLDIGT HÖGT!!  Om ni hörde något smälla i lördagskväll bla i Tollarp, Vä och Kristianstad så var det den galningen som var ute och lekte. Någon i Svensköp hade ringt polisen häromdagen och sagt att de hade hört skottlossning...

Är det någon som vet var Knutssons håller hus? - har ringt ett antal gånger men de svarar aldrig.

Bodil, jag lovar komma precis varenda gång på passet till hösten om du har låten med 18 gånger!!!!

Idag är det Mors Dag!! och mor i huset ska ut och skyffla sand... men däremot ska jag inte laga middag ikväll - det gör barnen! Önskar att jag hade kunnat ligga i solen och steka istället..



Ha det gott och njut av solen idag!!


Jag säger bara - LYSSNA o NJUT!!!


Nu har vi nått 20 år som gifta

Det är egentligen helt sjukt. Guuud, vad tiden går snabbt! Jag minns vår första date som om det var i förra veckan, men ändå har man minnen från alla år tillsammans. Idag för 20 år sen var jag fruktansvärt nervös. Jag kommer ihåg att frisören som skulle komma hem till mig och fixa mitt hår blev försenad pga hennes bil inte startade så Mikael fick köra och hämta henne. När jag gick längs altargången i kyrkan så skakade hela jag, t.om mina kinder, och när är jag stod där framme, framför prästen så skakade mina knän så hela klänningen rördes.



Grattis säger jag till oss själva - som har stått ut med varandra så länge, och jag hoppas det blir 40 år också.

Vilka usla bloggläsare jag har som inte gett mig ett enda tips om en bröllopspresent till M. Han har alltså inte fått något och lär väl inte få något heller..

Ikväll har jag och Josefine styrketränat igen - Wow!! Det blev lite tyngre idag eftersom vi är ju ganska vana nu...haha, Jossan har fortfarande träningsvärk sen i måndags.


Bröllopspresent

Jag kan nog tyvärr erkänna att jag aldrig har köpt någon present till M på vår bröllopsdag, men i år tänkte jag faktiskt köpa något - om jag bara kunde komma på vad!! Finns det någon där ute som kan ge mig ett tips om vad min man kan tänkas vilja ha efter tjugo år med mig... jag undanbedes alla dumma förslag.. det ska vara något som jag kan köpa i en affär och gärna i närheten av Hörby eller Kristianstad för vi har liksom bröllopsdag imorgon. Jag vet att jag är lite sent på det, men vi ska inte fira det förrän på fredag, så det kan ju faktiskt vänta..

När jag kom hem från min långa dag på arbetet så istället för att byta om till träningskläder tog jag på mig arbetskläderna istället. Ett tufft pass på 1 1/2 timme med spade - det är annat än en stång.. Jag svettades ungefär lika mycket, men sen hade jag frisk luft hela tiden blandat med lite regndroppar och åskmuller. Det var faktiskt mycket bättre än en het gympasal, men jag saknade musiken och Bodil som skriker. Jag vill bara ha den jäkla poolen färdig så att jag kan hoppa i snart!

Satt och tittade på lite gamla foto nu ikväll - haha, det är alltid lika roligt!
Kolla in den här bilden - det är ungefär samma mode som nu - tights och tunika...



Oj vad gammalt det är - jag är väl 3 kanske 4 år och är mig fortfarande lik - samma kraftiga benstomme och fasta lår...

Hittade ett ASFULT foto från gympan!!

  Hahahahaha

Detta fotot finns även på New Bodys hemsida!! Guuud, hur kunde vi tillåta detta??

Vad är jag tacksam över idag?

Jag måste ju säga att Mia Törnblom har en del egendomliga frågor i sin bok " En härlig bok". Måste man vara tacksam över något varje dag? Är man tacksam varje dag? Ja, om man tänker efter så är jag ju tacksam för att jag är frisk, har mat att duka fram, en säng att sova i och att jag är på gott humör osv.. Ökar det min självkänsla? Hmm jag vet inte. Någon som har ett bra svar på den frågan??

Efter en ganska tuff morgon med mycket sömn kvar i ögonen och längtan efter ännu mer ledighet gick dagen ganska fort ändå. Hade mycket att jobba undan efter lite ledigt och då går tiden fort som bara den. Enligt tidningen och nyheterna på radion skulle det bli en strålande dag med solsken och dryga 20 grader - hallå, var tog du vägen sol??!! Och jag som hade klätt mig en kortärmad tunika och kortare byxor just för att solen skulle lysa på mig. Istället fick jag ta på mig en fleecejacka som jag har hängande på jobbet för det var nästan isbitar på kontorsstolen. Undrar om de stängt av värmen under helgen?

När min chaufför kom och hämtade mig satte jag mig tillrätta, så där skönt tillbakalutad i stolen och sov så gott ända fram till dörren. Så fort jag kommer in genom dörren var Josefine på mig som en hök -När ska vi styrketräna?? Det var nog det sista jag ville höra just då... Jag hade tydligen vid ett svagt tillfälle igår sagt att jag eventuellt kunde tänka mig styrketräna med henne idag och det hade hon hört som ett "VI SKA styrketräna IDAG".  Jag fixade till vår middag, grillad marinerad fläskfile med pastasallad - jättemumsigt!

Efter ett tag, ja efter mycket gnäll och SNÄLLA fick jag ju ge med mig.. Vi tränade hela kroppen med väl utvalda övningar så jag ser fram emot min träningsvärk imorgon. Jag vill inte ens tänka på hur Josefine kommer att plågas... hon som ALDRIG styrketränar.  Nu har Jossan bestämt att vi ska styrketräna 3 dagar/vecka - får se hur länge det varar..

 



mm ser nästan ut som min kropp om ett år...

Mio min Mio

Imorse vaknade jag av solen som tittade in emellan persiennerna. En skön känsla när man vet att man slipper gå i gummistövlar hela dagen.. Vid frukostbordet bestämde vi oss för att vi behöver en ny soffa. Den gamla ser bedrövlig ut och nu är den så sliten att alla katthår fastnar också. Amadeus brukar ha sina "tosseryck" på morgonen och då flyger han från den ena soffan till den andra, ner på golvet, upp igen och sen vidare på bordet osv. Varenda gång han landar i soffan släpper han av en tuss katthår och ni kan ju själv tänka er hur mysigt det är och sätta sig ner i den soffan med nyrollade byxor..

Vi bestämde oss för att besöka Mio (det är närmast) och vi var först in genom dörrarna när de öppnade kl.11.00. En trevlig man som för övrigt var väldigt lik Anders Bagge, visade oss lite olika alternativ. Vi hade bestämt eller nästan i alla fall att vi ville ha en med schäslong eller divan (har faktiskt inte en aning om vad skillnaden är, men jag tycker nog divan låter mer tilltalande). Första alternativet var faktiskt bäst, dvs den var skönast att slänga sig i, så efter att ha gått igenom alla blev det en svart skinnsoffa med divan och så köpte vi även till extra nackstöd. Vi beställde hemkörning och jag kan tänka mig att Pigge svär en lång ramsa eftersom det ev är han som kör hem den...kanske..och han vet var vår soffa står... Haha, jag har hört att Mio-killarna som kör ut möbler brukar sjunga för kunderna de kommer till, i alla fall när någon fyller år. Jag beställde även sång och att de tar vår gamla fula soffa härifrån.

Under eftermiddagen har vi slitit med poolområdet som vanligt. Jag undrar hur många ton sand jag har förflyttat sen vi började med poolarbetet. Nu har vi endast en stackars liten stödmur kvar att gjuta och mura. (ca 7-8 m lång och 1 m hög)

Igår planterade jag alla gamla växter som vi grävde upp när vi röjde rabatten där poolen står plus att jag satte de nyinköpta sommarblommorna i mina krukor och balkonglådor. Jag blev jättenöjd med resultatet.

Hårt slit alla dessa lediga dagar, men ack så skönt att få vara hemma. Snabbt nog blir det måndag igen och klockan ringer 05.20. Suck!

En härlig shopping-fredag

Vaknade alldeles för tidigt för att vara en ledig fredag, men tog en lång mysig frukost med familjen. Henrik hade ont i lungorna när han andades så han skulle iväg till vårdcentralen kl.10 och då tyckte Isabella och jag att då kunde ju vi sticka in till stan och shoppa. Sagt och gjort, och med tanke på all trafik och brist på parkeringsplatser så var det mer än vi som hade kommit på den briljanta idén.

Först av allt stegade vi in på Stadium för jag hade ett presentkort som jag ville handla upp. Först hittade jag en ljus-ljus grå, nästan vit jacka som var enkel men snygg och vatten- o vindavvisande - super!

En sådan här, men då annan färg. Bella köpte faktiskt också en likadan. Sen hittade jag ett cerisefärgat träningslinne - också jättefint och som de hade på rea. Visst låter det ljuvligt - REA! Vi fortsatte en bit till och vad hittade jag då - jo en vit softshell jacka - assnygg!!!

Inte för att jag behöver två nya jackor, men det är inte så ofta jag är i stan och shoppar så då får man ju passa på liksom. Slutligen hamnade vi bland jeansen och jag har länge velat ha ett par Levis 603 och nu var de på REA, endast 599:- Så klart det blev ett par såna också. Nu vågade jag inte gå längre för nu började det bli dyrt så vi styrde stegen snabbt som bara den till kassan. På väg upp såg jag en jättfin bikini, men jag satte skygglappar på mig och kom att tänka på en sommar när jag gjorde misstaget att köpa en bikini på Stadium - Många hade likadana på stranden och hur kul är det??

Shoppingdagen hade ju bara börjat så vi fortsatte till några väl utvalda butiker, men det blev faktiskt inte så mycket mer än lite smink och hårprodukter på H&M.

Vi fortsatte vår färd till Willys där 2000 andra Kristianstadbor tillbringade sin lunchtimme. Hur kan en kundvagn mat kosta 2400:-??  haha, det var så roligt för han som satt i kassan bara skrattade när han berättade summan och sen när jag fick mitt kvitto så sa jag -Åhh, det är ju nästan som när man är i Ullared, och då skrattade han ännu mer. -Undrar varför?
Jag var mest deprimerad.

Och på tal om deprimerad...min syster Camilla "råkade" få fortkörningsböter häromdagen. Hon körde i 41 km/h på en 30 väg och fick böta 2400:-. Stackars henne - jag fick i alla fall en hel kundvagn med mat för de pengarna...

Bella övningskörde till Svensköp idag och sen passade vi på att köra till Östra Sönnarslövs plantskola och inhandla sommarblommor och lite andra växter. Alltid kul att förnya trädgården!

Nu ska jag äta gulasch - seeya!!

Hörby Kulturkalas

Alla pratade om Hörby Kulturkalas igår. Ett årligt arrangemang med massor av kultur. Ett antal kändisar gästar lilla Hörby med sina uppträden samt en del lokala förmågor visar vad de går för. I mina kretsar fick jag mest höra att Pernilla Wahlgren och Starpilots skulle dit.

Jag är ingen stor fan av någon av dem, läser visserligen Pernillas blogg regelbundet men det är nog för att hon skriver på ett bra sätt och sen är jag så imponerad av hennes otroliga engagemang i sina barn, familj och vänner plus att hon hinner med uppträden, intervjuer, reklam ja allting. Hur orkar hon? Men, det var det jag skulle komma till att jag gillar inte precis hennes sång.

Min kollega på jobbet, Ann - hon älskar Pernilla Wahlgren och har gjort det sen hon var femton och hon stod så klart bänkad allra längst fram när Pernilla uppträdde på Kulturkalaset. Hon fotograferade en massa och sen när uppträdet var slut fick hon sin skiva signerad och frågade henne även om hennes kompis fick ta en bild på bara dem två. När hon skulle fota så var batteriet slut. Ann blev så klart bestört - det var ju detta hon hade längtat efter!! Pernilla, räddaren i nöden erbjöd sig att använda hennes kamera istället, så kunde hon ju lägga upp bilden på sin blogg sen. Ann blev ju jätteglad, så idag på jobbet skickade hon Pernilla Wahlgrens blogglänk till ALLA på jobbet - ja, kanske inte VDn, men nästan alla i alla fall.  Hon var så uppspelt hela dagen, typ överlycklig! Pernilla har verkligen gjort hennes dag!!



De är faktiskt ganska lika..!



Här var fler Pernilla-galna kvinns som också ville vara med på bild. Kan tala om att hon längst till höger har gått i samma klass som mig på gymnasiet.

20-årigt bröllopskaffe

Idag fick jag ett mail ifrån svärmor där hon frågade om de fick komma och dricka 20-årigt bröllopskaffe på torsdag. Jag förklarade att jag inte hade sånt kaffe, men om det går lika bra med nytt Gevalia så var de hjärtligt välkomna. Jag föreslog också att de gärna fick ta med arbetskläder för att vi håller på att gjuta mur och skyffla sand och det är ju så himla roligt så de får gärna testa.

Imorse hade vi ett litet krismöte på jobbet - jag och 6 chefer. Jag går inte in på detaljer, men det slutade med att jag erbjöd mig att ta hand om ännu en ny arbetsuppgift. Jaja, jag är ju där för att jobba och då kan jag lika gärna jobba arslet av mig, typ.

Isabella har efter många om och men beslutat att börja tredje året på Söderportskolan i Kristianstad istället för Humanusskolan i Lund. Hon var där i förra veckan och gick igenom schema och dylikt. Det visade sig att somliga ämnen som de har i trean har hon redan läst och vice versa. Den enklaste lösningen de hade då var att hon läser in de ämnena hemma och tentar av sen. En otroligt bra lösning tycker jag. Hon får ju så mycket mer tid att plugga när hon slipper pendla så långt.

Imorgon ska Linda och Isabella ha två gympapass i Tollarp och de är nere i träningsrummet nu och går igenom passen. Mikael har inhandlat ett nytt macro-objektiv till sin kamera och då var jag bara tvungen att testa det genom att gå ner och störa flickorna. De blev inte särskilt glada av mitt sällskap...







Och så var ju Amadeus också med och kollade så de gjorde rätt, och körde lite bänkpress emellanåt.



Nu är det bara en halv arbetsdag kvar tills jag har 4 sköna lediga dagar med hårt arbete. Ahhhh gött!!

Lev väl!

Jag förtjänar inte att må så här dåligt!

Igår var det Eurovision Song Contest och jag kan nog tycka att det var rätt låt som vann. Låten är trallvänlig till skillnad från Sveriges bidrag. Lite synd att Malena kom på 21:a plats, hon förtjänade att vara bland de 5 bästa tycker jag.

Är det Schlager så är det festligheter och igår åt vi gott och drack gott, men de där shottarna kunde jag ha varit utan. Jag har inte tid att må så här dåligt idag.



Vi ses senare..

Fatta vilken träningsvärk jag har...

Igår fick jag för mig att jag skulle styrketräna. Förstår egentligen inte varför jag fick den idén i huvudet, med tanke på att jag inte gjort det på kanske två år. I alla fall så kände jag inte för att springa eller köra step så det blev lite pump. Körde bröst, biceps och mage. Tänkte ta det väldigt lugnt eftersom det var ett tag sen mina muskler arbetade, så jag lade på 20 kg på stången, lade mig ner och skulle lyfta eländet då jag plötsligt kom ihåg att stången väger ju 7 kg. Jaja, det gick ju utan problem, men jag ville ju börja lugnt.

Så idag lider jag av min dumhet. Det är ju en ganska skön smärta om man inte ska ta av och på jackan för ofta eller knäppa bhn.

Idag har jag varit på en HLR kurs på brandstationen i Hörby i 3 timmar. Hade sån ångest innan jag skulle dit - hur kul kan det vara??? Jag ville inte! Jag ville inte ligga där och andas i en docka och pumpa på bröstet, men jag ändrade total uppfattning när jag väl kom dit. Det var så intressant och så lärorikt så jag hade kunnat vara där mycket längre. Jag har aldrig varit på något sånt innan så det var ju helt nytt för mig. Vi hade nåt i skolan för sisådär 30 år sen och sen fick jag ju lära mig en del när jag tog alla livräddningsmärkena, men det var inte detsamma.

Fy bubblan vad jobbigt det var när man skulle pumpa bröstbenet - jag kände mig nästan som Lucas.
Sebastian på mitt jobb har faktiskt varit med och konstruerat Lucas.

När jag kom hem i eftermiddags satt minsann Linda i mitt arbetsrum. Hon och bella höll på att leta fram bra musik till ett gympapass.

Gick ut och hjälpte M att förflytta jord. Vilket slit men vi måste flytta jordhögen för vi ska ha en mur där den är placerad.

Snart andra semifinalen i Eurovision Song Contest. Jag måste ha fruktansvärt dålig smak när det gäller schlager för de låtar jag tycker är bäst kommer aldrig med. I tisdags tyckte jag vitryssland var en klar vinnare, och vad blev det - han kom inte ens med! Suck! Det kommer säkert bli som det har varit de sista åren - jag sitter och är skitförbannad och sur för att det är bara kompisröstningar och urkassa låtar som vinner.

Freeeedaaa imorgon!!!!

Värdelöst vetande

Det är faktiskt lite intressant det här med vad man kommer ihåg, vad som fastnar i hjärnan utan ansträngning. Jag är en sån person som kommer ihåg vad folk har på sig vid olika tillfällen, telefonnumret till kundtjänst på en postorderfirma i Arvidsjaur som jag ringt en gång för tre år sen, registreringsnumret på en bil min pappa hade när jag var liten. Ja, ni förstår hur illa skadad min hjärna är.. Varför kommer jag ihåg att Charlie Chaplins käpp var gjord av bambu - jo, jag har spelat TP. Hur sjukt är det inte att komma ihåg det?

Jag hade faktiskt en sån här diskussion med en av cheferna på jobbet när vi var i Tyskland och hon kunde absolut inte förstå hur jag kunde komma ihåg såna oväsentliga saker, som kläder, ansiktsuttryck mm. Jag berättade att jag t.om kom ihåg vad hon hade på sig på julfesten för 1 1/2 år sen. Hon tittade bara jättekonstigt på mig. Hahaha  Så sa hon att hennes dotter var precis likadan. Vi kom fram till att vi är födda i september båda två, hennes dotter och jag.  Ja, undrar ni över något oväsentligt är det bara att ringa.

Idag när vi körde hem från jobbet så hade vi en ROOM SERVICE bil framför oss - den var vit. Jag tog t.om foto på den, haha.



och sen tog jag även foto på min fot..

  snygg va?! Reklampelare! -jag vet.

Måste berätta en väldigt rolig sak som jag hörde häromdagen:

Ett ganska, typ väldigt stort företag här i Sverige har liksom många andra stora företag varit tvungna att varsla en farlig massa människor i dessa kristider och det här stora företaget hade varslat ca 200 personer. 150 personer från produktionen och 50 bland tjänstemännen. Veckan innan första maj så fick alla besked om vilka som fick gå, och det var väldigt många som fick gå på studs. Det blev så klart en väldigt ansträngd stämning bland alla på företaget och väldigt många var arga och ledsna.

Häromdagen under lunchtid var en av tjänstemännen på ett kort besök nere i verkstaden där det endast var två arbetare kvar, resten var på lunch. Samtidigt som de tre står och pratar kommer VDn ner i verkstaden tillsammans med en hel hög besökare, säkert fina herrar och damer.. I alla fall så går VDn fram till de tre männen och undrar frågande var alla de andra är.. - Det är dom du avskedade häromdagen, sa den ena.

Inte ett ljud hördes, endast "fint" folk som stod som fågelholkar. Haha, den tredje mannen höll på att börja asgarva och var tvungen att avlägsna sig snabbt. Vilken fullträff - hur kan man komma på något så bra så fort?

Ja, inte har jag gympat idag. Finns ingen godkänd ursäkt så jag säger bara - sorry Bodil.

Snart är det semifinal i melodifestivalen - vi håller tummarna för Malena, eller hur?!!






Tänk om man bara kunde få njuta av solen

Jag älskar solen, Jag älskar njutningen av solens strålar mot min kropp, men inte tusan har man tid att ligga och sola. Jag har tillbringat största delen av denna helg med att gräva. Jag har visserligen en dålig rygg, men jag kan bara inte låta M göra allt själva. Vi vill ju bli klara med poolbygget så vi kan njuta av den underbara solen och det iskalla vattnet.

Vi eller rättare sagt JAG trodde att vi möjligtvis skulle kunna bli färdiga med det stora hela denna helg, men trots att vi slitit från tidig förmiddag till väldigt sen eftermiddag både lördag och söndag har vi fortfarande kvar en halv sida att gjuta. Jag har i alla fall börjat fylla igen kratern och det är lite roligt, trots att man får valkar och vattenblåsor i händerna, men guud vilket slit det är. Man får se det lite som träning så går det bättre.

För en tid sen beställde jag lite böcker från Bokia och idag hämtade jag ut dem. Det är fortsättningen på filmen Twilight. Ni vet den lite udda, men underbara kärlekshistorien om Edward och Isabella. Jag köpte även första delen, den som filmen är baserad på "Om jag kunde drömma". Jag tyckte om filmen, men jag tror boken är mycket bättre.



Sov gott!





Pizza och midsommarmat

Ikväll har vi varit på gympa avslutning i Tollarp. Som vanligt åt vi pizza, men idag hoppade vi faktiskt över vinet. Vi hade samtidigt ett litet möte där vi gick igenom sommarens utbildningar och nästa termins schema. Avtackade även de tre tjejerna som slutar med fina orkidéer och ordförande höll ett vackert tal..

Bodil frågade hur det blir midsommar... Elina har bjudit oss till sig, likaså Bodil. Jag bryr mig egentligen inte om var vi festar, bara vi gör det tillsammans. Vi är oftast hos Elina och festar och det var jätte längesen vi firade midsommar hos Bodil.

I alla fall så tycker jag att vi skiter i att ha fest hos någon - var en tar med sig lite god mat, något gott att dricka och tält och sen sticker vi ut allihopa till en strand eller mysig skog och festar och har skitkul och sen på morgontimmarna slocknar vi helt utmattade i våra tält.



Vad sägs? Bra idé va??

En del väntar på att de ska se ljuset i tunneln.

Varför inte ta ett kliv framåt och tända det där jäkla ljuset själv?? 

Jag har växt idag - jag har säkert blivit en halv cm längre av stolthet över mig själv. Under ca ett år har jag förvånat mig själv om och om igen när jag verkligen har vågat ta ett kliv framåt, vågat göra saker jag aldrig ens vågat tänka tanken bara. En önskan att våga har alltid funnits, men det steget har varit ett sjumilakliv bort. Så klart har jag massor, oändligt mycket mer jag önskar att jag vågade och kunde, men jag är glad för det lilla, och det lilla är väldigt stort för mig.

Min chef säger inte bara att jag har elvispar i hjärnan som blandar ihop alltihop, hon säger också att jag ska tro på mig själv och min kunskap. Den lärdomen har jag tagit åt mig och idag visade jag mig själv att jag är fan inte så kass som jag ofta tror.

Det är en härlig känsla och jag hoppas den håller i länge!

Jag har även idag fått en ny design på min blogg - det är Isabella som har skapat den. En något utdragen snuttis, men det kan jag leva med. Tack så mycket gumman!

Imorgon ska vi fira att denna gympatermin är slut med festligheter på Tollarps pizzeria - brukar vara en "trevlig" tillställning - om inte annat så är det alltid kul att träffa sina vänner!

Förresten så är min rygg fortfarande jobbig, speciellt på morgonen, men framåt eftermiddagen är jag något rörligare så det är väl ok.


Bikini bh problem

Min dotter Josefine har alltid världens problem varenda vår/sommar när hon bestämmer sig för att skaffa sig en ny bikini. Hon vill inte åka in till stan och köpa en för då har alla andra likadan, utan hon väljer nästan alltid att beställa ifrån diverse postorder eller internetsajter. Sagt och gjort även i år.

Först beställde hon en blå, något mellan marinblå och mellanblå - jättefin tyckte jag (färgen alltså) Efter några veckor när jag hade betalt fakturan och slängt alla ordersedlar berättar hon att bhn är för liten. Suck!

Hon beställer en ny, storleken större och vi fick hem den förra veckan. Igår kom hon på att hon nog måste prova den... den passade perfekt i storlek, men nu var det fel färg - denna var mer lila/marinblå. Suck igen! Nu blir det minsann sista gången jag beställer ny bikini bh till henne - nästa gång får hon köpa sin bikini i en normal affär.

Eftersom mitt ryggskott inte riktigt har gett med sig så ringde jag min räddare i nöden och fick tid kl.13 idag. Det räckte att jag stod avklädd med ryggen framför honom, och han såg att höger sida var väldigt ansträngd. Han gjorde allt han kunde för att komma under musklerna (kände det som). Han frågade hela tiden om jag ville han skulle trycka lite lättare, men jag tyckte att det var bättre han arbetade på ordentligt så jag blir frisk istället - lite muskelknåda dör man inte av - inte ens av smärtan. Efter sätesmassage/behandling fick han gå ända upp till skuldrorna för jag var fruktansvärt stel i hela ryggen. Vid närmare eftertanke var det inte alls konstigt att jag fick ryggskott - jag har haft ont i både rygg och nacke länge och det är klart att det byggs på om man inte åtgärdar problemen.

Till sist gjorde han "knycken", då han alltid säger att det låter som musik när låsningen lossnar - det smäller till liksom och sen får man en sån där härlig känsla av lätthet i kroppen. Smärtan lättar och allt känns bra - ända tills man reser sig upp. Förhoppningsvis blir det bättre nu - i alla fall inom några dagar.

Inatt drömde jag om att jag var på ett härligt boxpass och ni kan aldrig ana vem som var ledare... - BODIL!!  Ojdå, det måste vara en sanndröm eller vad tror ni..



Kommer ni ihåg det här???  Hahahaha Verkligen ett minne för livet!!

Vad gör man?

Min rygg har sakta men säkert blivit något bättre (fjärde dagen..) - jag kan i alla fall stå helt rakt upp. Det är fruktansvärt tråkigt och deprimerande att se m och barnen slita med poolen utan att jag kan göra ett skit. Under fredagen fixade M till underlaget så att det blev 100% jämnt med hjälp av en hyrd "padda", vattenpass och en massa andra saker som jag inte har en aning om vad de heter. Mattan lades på igår och sen skulle vi förflytta ramen från garaget till rätt plats. Det var två gigantiska lådor som vägde massor av kilo, kanske 100 kg om inte mer.

Eftersom mitt tillstånd är uselt kunde jag endast titta på och känna mig mer värdelös än innan, så M + alla barnen fick slita, dra, släpa, lyfta dessa enorma tyngder alldeles själva. En eloge till dem! Jag hjälpte faktiskt till lite senare när den var på plats och den skulle stanna där ett tag - jag höll hårt!

Det är aningen tråkigt att inte kunna göra allt det jag vill göra pga tillfällig kroppssmärta, men jag har ändå gjort en hel massa andra saker som varit ganska tilltalande. I fredags satt jag i solen och läste en bok medan M planterade färdigt thujorna. Tro nu inte att jag hade dåligt samvete..haha. Boken var bra, men alltid när jag läser så blir mina ögonlock väldigt tunga så det blev några powernaps under dagen i solstolen.

Igår fick jag för mig att jag hade väldigt smutsiga fönster igen och det gick ganska bra att åtgärda det. Det blev endast några enstaka nervstötar genom kroppen, men det är sånt man får stå ut med.

Vår kära väldigt pratglada granne kom på besök igår. Han är alltid lika nyfiken på vad som händer på vår adress.. trots gäster och skrikande barn stod han och pratade en god stund med oss. Han påpekade de nyplanterade thujorna och undrade om det var för att han inte skulle kunna hoppa över så lätt... Ligger något i det där.. Efter nästan en timme så kom hans fru ut och var demonstrativt högljudd med allt hon gjorde och till slut sa hon åt honom att han skulle gå in för där fanns två skrikande barn. Haha, jag sa lite tyst så inte frun hörde -att det var kanske därför han var hos oss istället... Ja, så är det nog sa han och gick in.

Idag blir det lite finlir med poolen, inlopp, lampa och utlopp ska skäras ut och kopplas in. Linern ska så småningom på plats, lite vatten och sen isolering på utsidan och sist, lite gjutning och återfyllnad på utsidan så den stora kratern blir mindre.
Alltså en härlig arbetsdag för M!  Ja, jag får väl städa lite..

Idag, söndag firar min dotter och hennes pojkvän Henrik 1 år. Jag undrar hur de ska fira denna dag....



GRATTIS på ettårsdagen!!


Jag är deprimerad!

Slutade redan klockan tre igår för att så tidigt som möjligt börja njuta av tre dagars skön ledighet. Vi hade bestämt att vi skulle börja plantera våra inköpta thujor längs tomtgränsen.

Jag attackerade gräset med en grep i ca 10 minuter sen sa det stopp - Jag fick ryggskott!

Nu är jag riktigt deprimerad för att jag har knappt kunnat sova inatt, har jäkligt ont i mitt ryggslut - så fort jag gör minsta rörelse så strålar det i hela kroppen.

Hur kul är detta när jag har massor som jag skulle göra hela helgen och kan inte göra ett skit?!!


RSS 2.0