I did it! Utmaningen är fixad.

Vilket härligt höstväder vi har!
Igår var det ju helt galet varmt :) När jag körde från stan så visade bilen på 19 grader - inte konstigt svetten rann längs ryggraden..
 
Jag fick i alla fall växlat lite pengar så nu har jag Pund så att jag nog ska klara mig några dagar. Hämtade även ett paket på posten - ett par jättefina boots och ett par svarta höga stövlar. MAN MÅSTE FÖRNYA SIN SKOGARDEROB OCKSÅ!!! ;)
Det var en lugn dag igår, lite strykning, planering inför resan och min nya ljudbok - Den stumma flickan
 
På kvällen när M skulle iväg på träning så tänkte jag att jag kunde ställa mig på löpbandet bara för att göra någonting vettigt idag. Satte på Batman begins och sen sprang jag...
Började lätt med 10 min lätt jogg som uppvärmning och sen ökade jag tempot till 5 1/2 min tempo till ca 8 km och sen blev det skittufft - det var precis som all luft försvann och benen kändes som blyklumpar, men fan... har jag kommit så här långt så ska jag fixa milen. Japp, fick sänka hastigheten och kämpade igenom de sista kilometrarna, men klarade det dock inte under en timme. Men jag är nöjd. Jag har klarat Ms utmaning på två veckor, 4 löptillfällen istället för en månad..
 
 
Det är så roligt för varje gång vi har en låda, det spelar ingen roll om den är miniliten eller stor - Maximus ska ligga i den.. Nu blev det ju en stor låda eftersom mina stövlar varit i den, och alla katterna hade mycket väl kunnat ligga ihopa i den, men gud nåde den som närmar sig den förutom Maximus - Det är alltid hans lådor! Det händer att Akilles blir lite irriterad på hans jäkla låda och då attackerar han den, sparkar på den, sprätter eller biter i den och Maximus blir skitsur och jagar bort honom.
Ni ser, Amadeus vågar inte närma sig ens..
Ja, man har alltid kul med katter.
 
Idag ska jag passa Erik för Bella ska minsann på fotvård :) och sen blir det ett klipp på Glorias. Packa väska och sen njuta av Greys ikväll.
 
Ha det gott!
 

Värdelös dag

Tjena people,
 
Igår var det årets mest värdelösa dag i mitt liv.
Nu har det gått två veckor sen jag slutade på Atos, dessa två veckor har jag haft massor att göra, men igår infann sig en stor tristess. Jag kände helt enkelt inte för att göra något.
 
Jag hade en helvetisk träningsvärk i benen samt att min ländrygg bråkade lite.
Det är väl så att de första veckorna känns som semester, men sen kommer den tråkiga vardagen in, lite ångest, tristess av att vara ensam hemma, inget att göra, känner inte för att göra något. Ja, sån dag var det igår.
 
Dock... pulade jag lite, tvättade, städade, sprang på löpbandet för att försöka få bort den jäkla träningsvärken, men inte ens det hjälpte så jag var så sur på kvällen att jag inte ens stack iväg på tabatan.
 
Såg på cancergalan och stortjöt. Denna jävliga sjukdom som drabbar var tredje svensk och inte ett skit kan man göra mer än skänka pengar så att forskningen fortsätter. Jag skänker så ofta jag kan, men det är inga stora summor, men även de små slantarna kan göra nytta.. många bäckar små..
 
Idag hoppas jag på en bättre dag. Jag ska i alla fall till stan och växla pengar och göra en del inköp.
Jag har inga kläder som jag vill packa ner i min resväska och jag har inga kläder att ta på mig på dopet nästa helg - jag blir galen!! Jag har ju massor av kläder men inte som passar just då.. skit!
 
Jaja, vi får se vad denna dag bjuder på - kan knappast bli sämre än igår
 
Ha en go tisdag - det ska förhoppningsvis jag ha i alla fall.

Ha en fin måndag hörni..

 
 
Gomorron,
 
Måndagsmorgon igen. Veckorna går så fort och nu har den efterlängtade veckan äntligen infunnit sig - ska bli en spännande vecka :)
 
Fredagens IKEA besök var mysigt. Jag skulle hämta Elina vid busshållplatsen i Vä. Jag sa åt henne att gå till höger bakom busshållplatsen så väntar jag med bilen där - hon gick vänster :) Hon fick en liten extra promenad alltså..
 
Det blev en massa inköp, massa användbara saker och ljus i massor - åhhh vad vi ska mysa i höst.
Vi hann även med att inta brunch för 39 kr

När vi hade gått runt i ett antal timmar och kände oss färdiga, lastade vi ut våra kassar och fortsatte shopping i de andra butikerna runt omkring. Jättemysigt!
Vi var hemma vid halv fyra, o då var jag trött..
 
Ingen träning denna dag, utan det blev en mysig kväll med god mat istället. Grillad hel laxsida på spenatbädd. Mumsisch.
 
På lördagen var det först ett jätteroligt steppass :)

och därefter ett grymt jobbigt tabata pass med 10 olika övningar - gissa om mina ben var ömma när jag gick därifrån.
Hela lördagseftermiddagen tog vi det lugnt och på kvällen var vi och firade Bellas födelsedag.
Hon fick en OBH Nordica hushållsassistent av oss och av Josefine o Niklas fick hon en jättefin blus och ett superfint doftljus med trälock - doftade underbart.
 
Vi blev bjudna på Dragonfilé med vildsvinskött - enormt gott, och sen hade hon bakat en jättegod vanilj och passionsfrukts tårta.
 
Haha, så roligt. Snacka om att Trixie är skitsur för att Erik behöver bytas på... -jag var ju här först!!! -jag tänker inte flytta mig... nä, det fick jag göra, och det var under stora protester och stort motstånd..
På söndagsfm körde jag till Josefine och putsade hennes fönster och därefter fick jag skön/behövlig massage.
Söte Alfred bara chillade - han var inte alls så busig som Bosse, som hela tiden ville kolla läget när jag putsade fönsterna  - man är ju så rädd att han ska hoppa ut..
När jag kom hem så fixade M till duschen där nere - ny torkställning sattes upp i tvättstugan och handdukstorken flyttades in mittemot bastun samt att han körde och köpte glasblock och murade upp dem i duschen för duschdörren som var där uppe ska flyttas ner. Åhh, det blir så fint!
 
Alla de inköpta julklapparna o presenterna är inslagna nu... Det jobbiga är ju var man ska förvara alla paket - hela mitt arbetsrum är ju överfullt..
 
Idag, måndag har jag inget överhängande - har en sådan jobbig träningsvärk i mina ben!!! Hur ska de klara av ett tabatapass ikväll?
Städa kyl och frys idag kanske... vi får se, men ha en fin måndag alla!

VIlken härlig torsdag, utan ärtsoppa och pannkakor

Gomorron mina vänner,
 
Igår var en sådan härligt mysig dag!
Mannen arbetade hemma så jag stack iväg och handlade mat strax innan halv åtta, och sen körde jag och tränade.
Gillar verkligen gymträning på förmiddagar då det sällan är så mycket folk, om där ens är någon. Igår hade jag dock sällskap av två äldre damer - tycker att det är fantastiskt att många pensionärer kör gymövningar, och de är duktiga.
 
Själv körde jag ryggträning igår - mina favvoövningar med latsdrag, rodd och rygglyft med kettlebells. Min rygg har blivit mycket starkare och jag känner sällan av någon början till låsningar längre.
 
Strax innan lunch körde jag till bella. Erik sov när jag kom men efter en stund var han lilla solstrålen igen.
Det var en jättemysig eftermiddag! Erik vände sig från mage till rygg för första gången och han tyckte det var jätteroligt, men blev lika förvånad varje gång :)
Det är så kul att se alla hans framsteg för varje gång man träffar honom - nu har han även börjat ta efter saker och greppar dem ordentligt. Han tuggar på allt, speciellt hela handen..
På kvällen tog vi ner höst o vinterskor ifrån vinden - tjohoo vad jag har många skor!
plus att där var tre andra par som jag inte använder längre som jag inte satte fram... Mikaels skor är de till vänster :) M har många skor, men han säger sig ha mer alround skor.... så han stoppar aldrig ner dem i lådorna medan jag inte har plats till alla. Nu åker mina älskade converse upp på vinden. Längtar redan till nästa sommar!
Hur det går med min utmaning?
Jo, jag har sprungit tre gånger än så länge denna vecka, 5 km - 7,2 km och 5 km. De sista 5 km körde jag något snabbare för min egen utmaning är ju att klara milen under en timme så 5 km klarade jag under en halvtimme :)
Det lär väl bli ett långpass till denna vecka tror jag, antingen i eftermiddag eller på söndag.
Idag ska jag till Ikea med Elina - jag behöver en torkställning till tvättstugan för vi ska ändra om lite där nere nu.
 
Brukar ni handla på Tradera?
Jag gör det ibland, går lite i vågor, men oftast köper jag från affärer på tradera.
I förra veckan vann jag ett alldeles nytt Thomas Sabo armband och i förrgår fick jag det... Det var jävla fejk armband och så jäkla besviken jag blev.
Jag är inte den som inte visar mitt missnöje, så jag skrev till säljaren och krävde tillbaka mina pengar.. Döm om min förvåning - hon gör det! Jag får mina pengar tillbaka! Jag ska så klart skicka tillbaka armbandet, men jag hade aldrig trott att jag skulle få tillbaka mina pengar utan fight :) Jaja, de har inte kommit in på kontot än, men ändå.. 
 
Ha en go fredag!

Nu kan höstrusk o snöfall komma..

Hej o hå, vad tiden går.. :)
 
Idag är det redan onsdag igen och dagarna bara flyger iväg. Det kommer nog dagar när tristessen av att vara hemma plågar mig, men än har jag inte nått dit. Jag har fullt upp hela dagarna och njuter av varje sekund.
 
Jag får gjort så otroligt mycket, som jag annars hade försakat eller haft helgerna och kvällarna till.
 
Igår tog jag fram alla våra vinterkläder - fyra stora flyttlådor fulla av kläder. En del behövdes strykas, typ Ms 15 skjortor.. inget upplyftande men det är en lisa för själen när alla kläder är på plats i garderoberna. Kom på att jag har ganska mycket kläder så jag fick rensat undan en del. En hel stor papperskasse till barnen som de kan ta vad de vill av, resten slängs eller skänks bort till bättre behövande.
Kom på att jag har en del byxor, så några byxinköp behövs inte på ett tag - synd, för jag gillar att handla byxor :)
Om jag använder alla? -njää, det gör jag nog inte - två av dem hade fortfarande prislapp på sig... men jag ska..
 
Ja det här med kläderna tog ju en del timmar - ett evigt springande upp och ner. Vardagsmotion kallas det visst. Eftersom förrådet såg ut som andra världskriget så var jag tvungen att rensa lite där också för att ens komma åt flyttlådorna med kläder.. vilket också tog en stund.
 
När jag äntligen var klar med allt rensande kände jag att det var dags för lite motion - har ju min utmaning så jag ställde mig på löpbandet och siktade på 6 km idag, men till min förvåning - trots att jag ökat hastigheten från igår så gick det alldeles utmärkt och slutade inte springa förrän jag nått strax över 7 km.
Målet närmar sig, men vägen dit är fruktansvärt lång.
När jag tog fotot på mina skor var jag tvungen att sätta ihop fötterna för vänstra benet skakade så..haha.
Tog kontakt med arbetsförmedlingen igår om att jag blivit uppsagd och eftersom jag får lön nu så kan jag ändå inte stämpla.. De tackade för informationen men förstod inte varför jag inte ville vara inskriven hos dem... varför skulle jag vilja ha deras vakande öga, deras krav att söka vissa jobb när jag kan söka vilka jobb jag själv vill nu.. skönt att slippa dem ett tag.
 
Idag har jag inget överhängande att göra - ska till gymmet snart och sen får jag väl fortsätta med att packa in mängderna med presenter och julklappar..
 
Jag kom just på att i måndags fyllde ju min äldsta lilla gumma 23 år och jag gjorde inget inlägg om henne - fy på mig!!!! Jag grattade ju henne på alla andra sätt...
Men här kommer en blid i alla fall - Grattis bella!!! Det hör liksom till att man måste gratulera på bloggen också:)
Puss & Kram ifrån mig
Lev väl

MItt nya liv.. kan det bli bättre :)

Hej mina vänner,
 
Nu har det gått en vecka sen beskedet. En vecka av många tankar, oro, glädje och mängder av träning :)
 
I fredags lunchade jag med mina fd kollegor samt min fd chef - kul att träffa dem igen. Därefter körde jag hem till Bella o Erik o fikade. Det var så roligt, vi satt vid köksbordet o pratade o plötsligt hörde vi ett brak utanför - jag gick och öppnade fönstret och där hängde Trixie upp och ner från taket - hahaha, vilken syn! skitkul.
 
I lördags var det dags för lite träning igen...inte så lite faktiskt - ett fantastiskt roligt steppass och därefter hade M satt in ett extra cirkelpass vilket var sjukt jobbigt efter att redan tröttat ut sig på ett pass innan, men det var kul.
 
På eftermiddagen kom Bella o Henke och lämnade av halva bohaget, samt lille Erik då. Erik skulle ju tillbringa dagen o natten hos mormor o morfar då mamma o pappa skulle festa lite. Bella är lika blödig som jag, o kunde inte hålla tårarna tillbaka när de sa hejdå. Jag kunde inte annat än le för jag var precis likadan när jag lämnade bort mina små, men nu kunde jag istället glädjas åt att Erik var hos mig :)
 
Ja, det blev ju en liten omställning av tillvaron med att passa en liten igen. Ett himla värmande av mat hela tiden, o blöjbyten, men allt gick jättebra och han är så snäll. Han somnade vid halv tolv och sen vaknade han strax innan tre o ville ha mat - jag var ju klarvaken vid minsta lilla pip så det var ju bara att gå upp o värma mat, byta blöja o sen lägga honom igen... haha han låg o pratade med mormor en hel timme :)
 
Jag fick även vända honom tre gånger för han låg på tvären i sängen - en busig liten krabat, den där Erik.
 
När jag sen gick upp på morgonen kändes det nästan som jag var bakis... för lite sömn tror jag.
Han gillar att bubbla :)
Nu har vi tagit på pyjamasen..
Så här go o glad är man när man precis har vaknat :) efter att ha sovit hos mormor.
Goa unge!
Vid lunchtid saknade Bella honom så mycket att jag kände det var dags att lämna lillkillen - stuvade in hela bilen full av alla bebisgrejor, ni vet vagn, badbalja, babygym - ja allt.. såg knappt ut. Det var så synd att det spöregnade för jag hade ju planerat in en mysig promenad på förmiddagen, men men.
Lämnade av lilla gullungen och nu var det min tur att tycka det var jobbigt.... suck, att man ska vara så känslig.
 
Både M o jag var sjukt trötta hela söndagen. M föreslog att v skulle köra o kolla skor till honom. Javisst tyckte jag, kan ju alltid var smakråd :) Vad hände? Jag kom hem med nya stövlar, o M ingenting :)
 
Ryggbiff, hasselbackspotatis och ett glas rött en söndag :)
 
Igår var det då ny vecka igen... strök halva dagen, tränade två pass. Kämpar på med utmaningen från M - det blev hela 5 km igår.. jag ska nog klara det, bara jag får hålla mig frisk - känner lite förkylningssymptom idag så lite orolig är jag allt.
På kvällen blev det ett härligt o fartfyllt tabatapass med stång.

Idag fyller jag dagen med sommarklädesrensning samt att jag har tagit fram alla våra vinterkläder - yippie - 4 stora flyttlådor ska in i garderoberna :) Det är alltid kul att ta fram för man glömmer vad man stoppar i - ibland känner man inte ens igen kläderna..oanvända kläder har ju också framkommit ibland :)
 
Ha en fortsatt bra tisdag hörni, det ska jag :)
 

Fredag, härliga fredag

 
Tjena people,
 
Så då var det fredag igen :) Trots att jag alltid är hemma så är det ändå speciellt med fredagar :)
 
Igår var en bra dag!
Först var jag och Josefine och tränade på Hälsoforum - kan berätta att det känns idag....ajaj mina ömma muskler
 

Gissa vilket ben som är mitt....
Därefter körde vi hem och duschade och Josefine kom och hämtade mig och vi körde in till stan.
Det blev god bakad potatis på Trendie först

och sen gick vi runt och shoppade. Jag köpte bara presenter, inget alls till mig själv
Josefine shoppade loss på Borett - jag hade också velat det, men tyckte det var bättre att jag förberedde Josefine på alla saker jag önskade mig i julklapp istället.. Där fanns fina bokstäver i trä som jag önskar mig - U&ME - åhhh vad de var fina, hade passat perfekt hemma hos mig :)
 
På eftermiddagen och kvällen höll jag på att packa in både presenter och julklappar - det är såååå kul!
 
Idag ska jag handla mat - inget upplyftande överhuvudtaget.. sen ska jag hinna med ett träningspass innan jag kör till Hörby för att luncha med mina fina vänner Mari o Christel.
 
Min stackars mamma har fått bältros - en grym smärta över lår och mage - tycker så synd om henne.
 
Imorgon och på söndag ska jag passa min lille prins Erik. Bella och Henke ska på stor fest och jag har fått äran att passa honom över natten - lite orolig är jag allt... det här med att värma mat osv.. men det går nog bra - vi ska mysa hela helgen!
 

Han är ju så go o glad mest hela tiden. Tyvärr ska det bli uselt väder i helgen så vi kan inte ta någon mysig promenad som jag egentligen hade planerat, men vi får mysa här hemma istället.
 
Ha en härlig helg hörni, imorgon är det step och cirkelpass - wiiii, det ser vi fram emot :)
 
 
 

En dag i taget

Gomorron,
 
Som vanligt är jag uppe med tuppen - vill ju dela den lilla stunden på morgonen med mannen innan kan kör till jobbet. Han tycker det är fruktansvärt tråkigt att köra själv nu... han har ju släppt av mig på halva vägen.. i sju år..
 
Jaja, den tiden är förbi - jag kanske hittar ett jobb i Lund o då får han ju mitt sällskap hela vägen.
 
Igår var min första dag som arbetslös, hemma all alone - jag kan nog vänja mig vid det :)
 
Tog tag i sådant som jag har skjutit upp på snar framtid, så som högar med papper som ska antingen slängas eller sorteras, räkna pengar...(tyvärr inte mina egna :)). Tog även o tömde de fyra bärkassarna från mitt kontor - så mycket skit som jag inte har någon användning för nu - många minnen.. Där var fina födelsedagskort från Berit :). en lapp om att jag hade en egen toalett, hihi - salmonella risk :) Mina tavlor - en tavla gjorde jag speciellt till mitt rum som jag fick förra sommaren.
 
Tvättade, pulade - om en vecka kommer här vara kliniskt rent :) ja det har många fördelar med att vara hemma.
 
På eftermiddagen tränade jag, först ett step pass och sen sprang jag lite - min man har gett mig en utmaning :) Jag ska klara springa en mil om en månad... what? Ni tror säkert att jag har skitbra kondition, men den är faktiskt usel - jag tränar ju mest styrka, och kondition är en färskvara, så den är helt kass.. Jag är skitglad de gånger jag orkar springa 5 km och det orkade jag inte springa igår, men det var ju också efter step o ingen mat i magen.
 
Det är också en sak jag måste lära mig - när man arbetar har man sina matrutiner - när jag är hemma glömmer jag bort dem - jag åt lunch igår kl. tre! Suck!!!  Måste lära mig!!!
 
Idag ska jag träna på hälsoforum o sen ska Josefine o jag till stan och shoppa - Bella fyller år på måndag så vi måste handla presenter :) Lilla gumman blir ju 23 år.
 
Det blir en bra dag idag ska ni se. Hittade faktiskt ett ekonomijobb i Kristianstad som jag ev ska söka - får fundera lite...
 
Annars så säljer jag newbody - någon som är intresserad? Smsa mig, ring mig eller maila mig om ni vill ha - vi har katalog OLIVGRÖN på newbody.se
 
Ha det gott:)
 
 

skit åsse

Hej,
 
Det finns en anledning till att jag hatar tisdagar, och nu har det verkligen fått en mening... jävla hattisdag!
Jag blev uppsagd igår!
Nu har jag inget arbete att gå till, nu är jag inte duglig på Atos längre.
Anledningen var enkel, omorganisation - Schweiz arbete ska flyttas ner till Schweiz och resten av mina arbetsuppgifter ska delas upp på två personer som redan har för mycket att göra... jaja, jag är inte bitter, men jag hatar danskar.
 
Det som gör mig ledsen är att jag inte kommer att träffa mina fina kollegor och vänner varje dag längre. Det var ju de som gjorde att man trivdes så bra, att man gick till arbetet varje dag. Man väljer inte sina kollegor, men man väljer att de ska bli sina vänner och det var det många som var, och så klart fortfarande är.
 
Ett mycket sorgligt avsked blev det igår!
Jag var inte ledsen när jag fick beskedet - jag är inte orolig att jag inte ska få ett jobb, utan jag vet att jag får ett - kanske ett ännu bättre till och med :)
Jag var ledsen när jag skulle krama om alla goa människor som jag arbetat nära med i sju år.
 
Mari hjälpte mig packa ihop mina tillhörigheter - gud vad man samlar på sig en massa saker... sen kom Bella och Erik och hämtade mig och vi körde hem.
 
Overkligt! Jag har inget jobb längre! Vad ska jag nu göra?
 
Hela dagen igår snurrade tankarna... nu kan jag ju faktiskt vara mamma, mormor och fru på heltid, en tid i alla fall.
Hade knappt hunnit komma hem förrän trygghetsrådet ringde... de får gärna coacha mig - en trevlig karl som peppade mig och vi bestämde att vi skulle träffas i Kristianstad i nov. Det kommer att gå bra!
 
Som sagt, jag är inte det minsta orolig - som jag känner det nu ska jag först landa i min situation, sen ta tag i att söka de jobb jag verkligen vill ha, och inte de jobb som arbetsförmedlingen vill att jag ska söka. Skönt att slippa dem ett tag i alla fall :)
 
Ja, så är min situation just nu... här ska tränas massor, målas tavlor, packas in presenter och massor av julklappar, gosa med min älskade Erik som är helt underbar och rå om mig själv och mina barn och min man. Det kommer att bli en helt underbart en tid.. o så ska jag så klart åka o luncha med mina fd kollegor - sånt slipper de inte undan. Saknar dem redan!
 
Kram på Er
 
PS. Hittar ni ett ledigt ekonomijobb i Kristianstad så tipsa mig gärna :) samt om ni vill träna, fika, prata bort några timmar så finns jag fortfarande på mitt mobilnummer :)
 

Hösten har kommit för att stanna..

Hejsan,
 
Sjuk! Hemma från jobbet, vilket är bara bläääähh!
Höstens tråkiga del, men som tur har jag inte fått någon förkylning utan det är huvudet och magen som bråkar.
 
Veckorna går sin gilla gång, jobb och träning - kör 5:2 el 6:1 med träningen och det funkar hur bra som helst - alltså tränar 5 dagar o vilar två eller kör 6 dagar o vila 1 dag, beroende på utbud och hur bra kroppen mår.
Tyvärr har vi ju bara step på lördags fm, och hade det varit step alla dagar så hade jag gått på det för jag verkligen älskar step - såååå sjukt roligt!!
 
Helgerna däremot har ju varit helt fantastiska på sistone - underbart väder, strålande sol och nästan vindstilla. Det har så klart blivit lite hojåkning.
 
Förra helgen var vi och fikade på Lotta på Åsen i Ljungbyhed och nu till helgen var vi på Café Annorlunda i Kivik - på självaste kanelbullens dag :)
 
Hos Lotta :)
Ute i solskenet på Café Annorlunda
Så här ser det ut ifrån min plats på hojen..
 
I söndags målade jag en tavla. M gav mig ett jättefint, stor och stabilt staffli när jag fyllde år och han har påmint mig ett tag nu att jag inte har målat något än... så i söndags var Josefine och jag i Stackedala och sprang och det var så härligt höstigt. Underbara höstfärger överallt och då kände jag verkligen inspirationen spira. När jag sen kom hem så började jag måla... och åstadkom detta:
 
 
Är faktiskt sjukt nöjd. Gillar färgerna på min uggla.. ska nog måla en uggla till :)
Har ju glömt att berätta att världens finaste Erik var och badade hos mormor i hennes nya badkar :) Och medan Erik hade annat för sig passade Akilles på att låna hans babygym..
 

Erik verkligen älskar att bada! Nästa helg ska jag passa älsklingen och då ska han och mormor bada :)
Mer om ugglor och mitt nya fina badkar kommer i nästa inlägg :)
 
Ciao, krya på mig :)
 

RSS 2.0