Jag behövde jobba lite

Idag har jag gästjobbat.. som jag så fint kallar det - känns lite kuligare då.
Det var nog ca 10 personer mot vanliga fall 135 som arbetade denna onsdag.. jag genomled ca 8 timmar, men samtidigt var det skönt att komma bort och få koncentrera sig och samla tankarna på lite siffror istället för sorg.

Dagen gick fort, märkte snabbt av folkets sommarlunk och en annan fick torka svetten ur pannan mer än en gång - anledningen till gästjobbet idag beror helt och hållet på att jag vill slippa sena kvällar nästa vecka.

Båda mina flickor kom och mötte mig på jobbet idag - gulligt va?! Haha, det var bara för att de ville ha skjuts hem.. Väl hemkommen var det bara att fara iväg igen  - nu till favvisaffären Willys och shoppa mat.

Efter goda grillade spett med potatisgratäng for M runt med resväska, kalsonger, rakvatten och öl och verkade lite stressad, men framför allt svettig - nu for även fläkten fram och varenda gång jag gick förbi fläkten i vardagsrummet trodde jag att det ösregnade ute.. (typ samma ljud)

Imorgon åker vi till Västervik.. på hoj...ajjj min häck!!
Lämnade av resväska med Ms kalsonger och rakvatten hos Bodil & Pigge och släpet - ölen fick också hänga med samt min Jäger.

Känner mig lite taggad...men bara lite - än så länge. Det blir säkert bra - jag åker nog med Linda i bilen.

Nu har jag precis målat mina naglar mörklila och rakat mina stortår, annars gnäller Bodil på mig - hon gillar inte luddiga tår.

- Vi tar det försiktigt och lugnt och vi lovar vara rädda om oss.
- Vi lovar även att ha riktigt kul.
Skulle ni sakna mig så vet ni var jag finns - kom dit - alla andra kommer att vara där..

Puss & Kram


Ofattbart

Jag kan inte få det ur mitt huvud, hela dagen har jag ältat det om och om igen. Jag kan inte fatta det! Vi har aldrig råkat ut för något sånt här förut i vår släkt eller familj - att en ung människa går bort.

Jag har bra kontakt med alla i min släkt, några mer och andra mindre.. det har blivit lite mindre av att vi träffas sen vi flyttade men det finns ju andra sätt att hålla kontakten på.

Annelie var min kusin - vi har haft mycket roligt ihopa trots åldersskillnaden på 14 år. Jag och många kan ju t.ex aldrig glömma när M simmade på motorhuven när du fyllde 20, och på söndag skulle du fyllt 30..

Vi pratade ofta om barn när vi hade våra långa samtal - du skulle skaffa ett helt fotbollslag, eller i alla fall tills du fick en pojke.. ni fick 2 små söta flickor. Ni renoverar och bygger till Ert hus - du fick aldrig se det helt färdigt.

Det är så ofattbart, t.om när jag pratade med Stoffe imorse så trodde jag att han sa ett otroligt dumt skämt - att du inte finns bland oss längre - skämtar han, varför säger han så? Sen grät han och då förstod jag, men ändå inte.. det gick väl upp för mig när jag såg det på Sydsvenskan och Aftonbladet att det verkligen var sant.

Ödet ville det här - varför?
Varför skulle just DU köra där när rådjuret sprang ut?

Jag är jätteglad att du kom på Isabellas student..
Jag smsade dig häromdagen.. det kan jag fortfarande göra, men jag får inget svar...

Jag kommer att fortsätta älta detta om och om igen - livet är så jävla orättvist!

Annelie lider inte, hon har inte ont av detta - jag tänker på Stoffe, jag tänker på Lisa & Tommy och på Marie.
Det är vi som saknas henne det är synd om, vi får inte höra hennes skratt igen, hennes roliga undanflykter och förklaringar till allt och jag kommer inte att få höra hennes bannor när hon ser att jag glömt skriva sista e:et på hennes namn.

Det tar tid att bearbeta sorg. Jag sörjer fortfarande min farmor som gick bort för 18 år sen. Saknaden kommer alltid att finnas där, saknaden att inte kunna ringa och berätta saker..

Det bär mig emot att skriva orden - de får komma efter begravningen - nu gråter jag bara.

Ledsen idag

Livet är så orättvist. Idag har ett liv slocknat, ett hjärta har stannat på en ung kvinna. Så orättvist. Tänker på dig, på dina två små barn, din man, dina föräldrar.. tårarna rullar hela tiden.

Varför denna orättvisa - ingen förtjänar detta öde - VARFÖR?


Den saknade har kommit hem

Min lilla gumma har äntligen kommit hem! Igår kväll ringde hon från flygplatsen på Rhodos och berättade att de strejkade och visste inte när de skulle komma hem.
- Men de får inte strejka så de arbetar bara väldigt långsamt...

Efter en timme skickade hon ett sms och berättade att de satt på planet - det hade gått ganska smidigt ändå, hade inte haft stor marginal när de väl fick meddelande om boarding och sen planet lyfte. Hade inte alla uppfattat att det var påstigning så snabbt som de gjorde, hade de eventuellt fått vänta MASSOR av timmar.

M och jag for ner till Sturup och hämtade de efterlängtade barnen. Bruna och fina, lyckliga och ganska trötta var de när vi körde hemåt och var inte hemma förrän kl.3 - IGEN!

Nu har jag kommit på varför man känner sig bakis efter en fest - det är inte alls spriten eller vinet man häller in, det är så klart sömnbristen eftersom vi nästan aldrig kommer i säng förrän på morgontimmarna när vi festar.
Jag har haft samma symptom dessa dagar, och inte tusan drack jag något igår. Jaja, det har väl hänt att man har haft lite symptom 2 dagar, men det är oftast efter en bra och hård kräftskiva...

Idag har solen tittat fram och torkat all tvätten - äntligen ska jag få stryka imorgon igen..haha

En skön latdag med bok - jobbångesten börjar göra sig påmind redan..

Nu kallar sängen så jag inte är bakis imorgon igen.

kramis

Köpenhamn

WOW, vilken mysig dag igår! Började dagen med bussfärd till stan 07.21...tåget till Köpenhamn 08.23 - segt fram till Lund sen steg Cathy och Åke på..  Först såg vi inte till någon Cathy och Åke alls, så jag ringde..
- Är ni på tåget? frågade jag
- Ja, men jag ser inte Er!!
- Vi är i vagn 11
- Här finns ingen vagn 11, vi är i 23!!
- Kör tåget? Åker ni förbi Högevallsbadet nu?
- Ja!
Skönt, då ses vi om en stund när ni har letat upp oss.

Strax därefter korkade vi upp vinet, och sus spillde (som vanligt) på Cathys tröja...SUCK, jag blir så trött på mig själv!



Kl.10.20 anlände vi till Köpenhamn



Ströget nästa! Jag tror att den mest sagda meningen som uttalades denna dag var Åkes...
- Det hade varit gott med en stor kall öl!





Medan vi satt där i godan ro och drack vår öl så arbetade en man vid sidan av oss med att göra sig fin för dagens uppträde...



Tänk att stå blickstilla hela dagarna och så fort ngn gav en slant så rörde han på sig en stund, ansiktsuttryck och armar var det enda som förändrades.. Vilka konstiga arbeten många har, men det absolut tråkigaste arbetet såg vi igår - stå på ströget och vara skylthållare - en hel dag står man och håller en skylt! Suck! Stackars människor!

Vi begav oss mot NYHAVN - pölse stopp på vägen och sen en något desperat kissnödig M som inte riktigt visste var han skulle bli av i jakten på en skymd plats...mitt på torget..haha

Vädret var kanon, molnigt men strax över 20 grader så det var jättehärligt att sätta sig på Nyhavn och titta på allt folk, dricka sitt vin eller öl och bara finnas till och njuta!!











När vi suttit ett bra tag, druckit upp vårt öl och vin gick vi på jakt efter mjukglass..



Här ska man handla - GOTT!!!!



Efter glassen som var som en hel middag gick vi på jakt igen - nu var det öl och vin!! Åke tog oss till strögets baksida...
- här måste väl finnas en vanlig affär?!!!
- då får vi nog gå ifrån kyrkogården...
I en liten souveniraffär fann vi vad vi sökte - helt sjukt, har de inga mataffärer i city?

- Vad gjorde ni hela dan i Köpenhamn?
- Vi besökte Nyhavn...och Nyhavn





Tiden går fort när man har roligt.. sen eftermiddag begav vi oss mot TIVOLI, men..
- Det hade varit gott med en stor kall öl!

Vi satte oss på Rådhusplatsen och tog en stor kall och på vägen därifrån gled vi lätt och ljudlöst in på hörnet och beställde en whopper.

Nu kära vänner, Nu blir det åka av!!



Först denna!!





Sen kaffe...eller te med kaffesmak för 37 DKK - hallå, jag behövde koffeintillskott, men jag hade ju vätskebrist så det gjorde väl lite nytta ändå..





Åke ångrade sig på ölen och tog också kaffe..



Nu ska det åkas igen!!! Jag hade förhoppning om att fota under turen, men tjohopp vad det gick..not!







Den absolut häftigaste, äckligaste, härligaste karusell jag någonsin har åkt är nedanstående..
Upplevelsen går inte att beskriva med ord, men det gick fort.. 5G - Det var bara AWESOME!!!





En cool upplevelse!!

Nu var timmen ganska sen och sällskapet behövde fylla på energiförrådet - mat då...



Hej då TIVOLI!!

Nu sökte vi oss åter till Strögets baksidor och fann en fruktansvärt mysig Italiensk restaurang som serverade underbar mat - MUMS!

Sen timme - snart tåget igen - lite väntan på stationen och BOOM!

Mina tankar vid första och andra smällen var:
- Hjälp, någon har sprängt ett tåg!
- Hjälp, terrorangrepp på stationen, vi blir snart skjutna!

Sen kom M ihåg att det hade utlovats fyrverkeri på tivoli...
Jag säger bara.. Stockholm nyårsafton kl midnatt - släng Er i väggen!
Vilket skådespel - jag har ALDRIG varken sett eller hört något liknande - man fick, som Cathy säger "HÖNSHUD" samtidigt som man hoppade högt. IMPONERANDE!!!!!

Tåget tog oss först till Lund där vi tog farväl av sällskapet och sen en hel evighet efter anlände vi till Kristianstad, där det ösregnade och var jättekallt! Var hemma kl. 3.

Nästa gång sover vi hos Cathy och Åke!!! Aldrig mer jag sitter och lider i 3 timmar för att åka hem.

Tusen tack Catharina och Åke för en underbar dag i grannlandet!


Moln på himlen=Shoppingdag

Vad gör väl en mulen dag om man får shoppa?!! Perfekt väder att tillbringa i stan..

Första affären vi angrep var TELENOR - Jossan har tjatat och tjatat om att få en ny telefon, och inte vilken som helst heller..jaja vad gör man inte för sina barn. Hon har alltid haft kontantkort innan men nu är hon så förståndig (hoppas jag) att hon klarar av att ha ett abonnemang..

 Vivaz Pro - NICE!!!

Ja, sen blev det sportaffärerna men där var så tråkigt med all rea - jag vill ha nya snygga träningskläder, inte gamla som man sett hänga där i ett helt år. 

Skor....har kollat länge och väl på Ecco walkingskor, men det bär emot när man får betala en hel förmögenhet. Nu var ju M också med och han ville ha ett par så då fick ju jag sympatihandla..

Sen höll vi nästan på att glömma växla pengar - var det inte därför jag åkte in egentligen..-nej, visst nä - det var för Jossan tjatade om mobilen, och M följde med till staden bara för att inhandla vitlökskapslar på hälsokosten och när vi sen kom hem så hade han glömt handla dem...hahahaha såååå kass!!

Eftermiddagen bestod av marktjänst på nedre plan och mannen sågade, svor, svettades, skruvade, sågade, svor, svettades..på altanen. Nu är den nog...helt färdig

Piccata milanese till middag idag - M står vid spisen med sin nye käre vän vid sidan av sig...fläkten.

Puss


Konsten att vara inomhus

M har äntligen kommit på hur han ska göra för att vara lite social med resterande familjemedlemmar om kvällarna...

Han gjorde oss t.om sällskap när vi tittade på Wallander - sittande på en pinnstol i dörrhålet till balkongen med dörren vidöppen och sin nyinköpta fläkt på stativ riktad på sin nästan nakna lekamen.

Fritt blås i huset

Så gick man upp kl.8 och tog på sig bikinin i vanlig ordning, lagade kaffe, hängde ut tvätt, gav katterna mat och gjorde sig redo för beachen..men va f.. MOLN? Var tog solen vägen? Hittade inte den hur mycket jag än letade och nu hade t.om Josefine stigit upp ur duntäcket.. -Det blir nog inte stranden idag gumman, jag hittar inte solen.

Suck, då måste jag ju ta listan... KÖKSSTÄDNING blinkade med neonstjärnor i ögonen på mig.

Tog ut grejer, torkade av, diskade, satte in dem fint igen - nästa -  tog ut grejer, slängde, sorterade, torkade av, diskade, satte in dem fint igen.. osv

Så kommer mannen in efter många timmars flytande på en madrass i poolen - ni vet, han har så lätt för att svettas, är det inte stark mat så är det vädret - kan inte förstå detta... i alla fall så kommer han in och jag är jättestolt och glad för vad jag har åstadkommit under dessa timmar -titta, så fint det är i skåpen nu!!
- VA, säg inte att du har ändrat om i skåpen IGEN?!!!
- Alltså, jag har bara gjort i ordning och flyttat det och det och det..

Sen när han skulle tömma diskmaskinen så ställer han nästan allt på köksbordet -så, nu får du ta detta för jag har ingen aaaaning om var det ska stå...nu när du har gjort din skåpsstädning...

Det är tacken för att man har slitit hela dagen..

Sen kör han hemifrån och efter ett tag kommer han hem med två fläktar, en till sig själv och en till Jossan.. ja, han har nog tänkt att sätta den i sovrummet, men säkert speciellt riktad mot hans lekamen, och en annan ska då försöka sova med två fläktar i sovrummet, en på stativ och en liggandes i sängen.. Hur kul som helst en helt vanlig semestertorsdag.

Nu ska jag övertala min dotter till lite ögonbrynsmassage med pincett.. Sen väntar Wallander på mig.

FREEEEDAAAAA imorgon!

SMACK

Allt som är dåligt går över - allt som är bra går över.. såg ett moln på himlen idag och fick stora darren - NEEEEJJ, jag vill inte ha vinter!!! Men det gick över..

Idag har jag hunnit till halva semestern.. suck, ja allt som är bra går också över..

Har fått 3 stycken höst/vinterkataloger i dagarna - Hur ska man kunna veta vad man känner för att bära för plagg om några månader? I vår familj brukar vi alltid kryssa för vad vi vill ha, jag sätter det stora krysset, Isabella sätter ett normalt kryss med ett I och Josefine ett normalt kryss med ett J. Mikael kryssar aldrig - han vill aldrig ha kläder från postorder. Är det en bra katalog och vi är färdigkryssade så ser man knappt plaggen för alla kryss, men då ska vi börja sortera, -vill jag verkligen ha den? , -kan den sitta snyggt på mig? -äsch, den är för dyr, den ska jag inte ha... -vilken färg ska jag ha av den?.. osv. Ett roligt nöje, som oftast inte blir någon beställning...

Latdag med Roger Moore's självbiografi, kinarestaurangbesök och lek-med-Jossans-hår-med-slingmedel, och att inte förglömma - samtal med mammis i en timme...vet inte hur många gånger hon sa att -nä, nu får vi lägga på, jag ska gå upp tio över fem imorgon...-jaha, inget annat kul som hänt, frågade jag då...haha kl. var nästan elva när vi klickade av.

En stor NYHET i vår familj är att M har skaffa FB. WOW!!!! Eller rättare sagt..jag har skaffat FB till min man för han får ändå aldrig tummarna loss, men jag såg idag att han besvarat ett inlägg - Wiiii...inte helt ointresserad ändå...!



Pigmentfläckar suger och jag behöver en rejäl Hårinpackning imorgon - godnatt

Puss & Kram


ÅHUS BEACH+1 Handboll+6 galningar

Idag har jag bestämt mig för att inte sova längre än till kl.8 på min semester och jag ska inte gå och lägga mig tidigare än 00.30. Jag vill helt enkelt få ut så mycket som möjligt av min resterande vacation.

Pigg och alert gick jag upp ÅTTA! Körde till Åhus beachhandboll vid halv 10... tittade på Emma, Niklas lill-loppa till syster. Hon var BRA!!! Hon var den enda i laget som verkligen spelade rejäl handboll, inga fjuttiga kast utan rejäla kraftsvingar och tacklingar - De e gött att se!!





Att sitta och titta, heja, skrika under en match som varade i 10 minuter var ungefär vad denne svensken tålde - det rann svett i mina knäveck... - mot havet!!!!





Man hann knappt lägga sig på beachen förrän det var dags för nästa Emma-match igen.





MÅÅÅÅÅÅÅÅL!!!!!



I like this photo - det ser ut som Emma ger motståndaren en fet smäll på käften...

Vi såg även en match med Lottas dotter, Hanna. De hade precis vunnit en match med 15-0 och nu förlorade de ganska stort. Synd!



Nu hade vi varit sociala i 25 minuter... - mot havet!!!!





Jag har kommit fram till följande under denna dag:
- Jag gillar inte het sand utan skor
- Jag gillar inte het sand med skor
- Jag gillar inte det kalla vattnet
- Jag gillar inte att inte ha en toalett i närheten
- Jag gillar inte trängseln på stranden

Är jag en poolmänniska så säg..

Fick en förfrågan idag om jag inte kunde börja videoblogga som alla fjortis-kändisbloggare...
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH JAG DÖÖÖÖÖR HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA


Seeya

Monday morning... I love it


I threw my sunglasses

Wow, jag har återupptäckt solen. Jag har gått med solbrillor nu ett tag och har helt missat att det kan vara skönt att blotta sig för den gula faran som gör en brun.

Madrassläge mest hela dagen, men det är fan så jobbigt att undvika dyngsur bok i poolen.

Gick ut och lade mig vid 10 och typ någon timme senare, då jag kissnödig rusade in och konstaterade att klockuslingen var 15.30. Var har denna dag tagit vägen?

Var trött på att lata mig så jag gick ut och letade blommor bland allt ogräs - jiippiiee, jag fann några efter 30minuters ihärdigt slitande. När jag ändå var svettig så tyckte jag att då kan jag svettas lite till - tog ett styrkepass innan potatisskalningen och kände mig trots allt lite nyttig.

Dessa blommor fann jag i min rabatt..









Grillad lax med nypotatis och dillsås blev det till middag och sen en jätteusel film - Repo men - se den inte!!

Imorgon blir det beachhandboll i Åhus, lite handboll och mycket strand och stek

Puss o smisk

Va, söndag redan...?!

Idag känns det som söndag..Hallå, det jär ju söndag!
Ja, jag ska i alla fall beta av min lista - strykning! Ni anar inte vilken helvetisk hög jag har i tvättstugan...SUCK!!!

Bellaliten och Henkeponken åker till Rhodos idag - jag är inte alls avundsjuk, jag är bara ledsen för att jag saknar lilla gumman och det blir så tomt och tyst när hon inte är hemma.

Jo, jag har en dotter till...hon hörs inte för hon är inte heller hemma.

Så det blir nog en hård vecka - i alla fall för min häck, för vi ska köra till Öland, M och jag på hans hoj...



- Bella, ha nu riktigt superkul och supermysigt på Rhodos!!!!



- Undrar när min Josefine ska komma hem...

Nu förvisar jag mig själv till tvättstugan - hajdå!

Grannen hade fest...

Igår hade en av våra grannar fest. En till en början väldigt lugn och trevlig fest verkade som. Vi kan inte se in i deras trädgård härifrån, men vi hörde.... De började med lekar - heja, heja - JAAAAAA! Skitbra Jenny! osv...

Vid åttasnåret serverades det mat och gitarren kom fram... prästens lilla kråka skulle ut och åka...Var bor du lilla råtta? -I en hatt.. ja, listan var lång med barnvisor och det blev mer högljutt ju längre måltiden varade.

Efter någon timme var det bara gitarristen som verkade vara lagom nykter - det var nämligen mest han som sjöng. När klockan närmade sig elva så hörde jag Rönnerdahl han skuttar med ett skratt ut sin säng..SOMMARTIDER HEJ HEJ, då var där en snubbe som skrek allt vad han orkade... -VI SJUNGER SOMMARTIDER HEJ HEJ ISTÄLLET!!! men gitarristen sjöng färdigt Sjösala valsen och därefter började han spela lite på Sommartider, men de kunde bara just SOMMARTIDER HEJ HEJ och det skrek de ut - resten var bara gitarren som hördes.

När klockan var efter midnatt och vrålen ekade i natten -Jenny för fan, ta lite Jägermeister så du blir full! konstaterade vi att det är nog inte är läge att gå och lägga sig..vi kommer nog inte att somna ändå.

Vid ett började några gå hemåt..
Vid kvart över ett började de diskutera..
Vid halvtvå började resterande bråka och skrika
Sen somnade jag...

Jaja, så är det att bo nära andra... när man tänker efter så var det faktiskt skitbra läge vi hade i Svensköp

E ja elit eller?!!

Jag känner mig som en utrotningshotad oas... jag känner att värmen är mig överflödig, min kropp klarar inte av att ta emot mer vätska och jag kommer att torka in och bli en levande ökenkvinna. Ja, annars är det rätt bra...

En skön fredag och lördag tillsammans med syster yster med familj, alltså Catharina, Åke, Elliot och Vincent.

Massor av vätska i fredags, både runt och i kroppen - precis som det ska vara.



Elliot just lööööve water



Och M just löööve the sun



På kvällen åt vi god mat och drack rött, öl och slabbedang... nice!

Dessa tre är en bra kombination till en trevlig och social kväll..

   



Nyduschad syster

Det var en superskön kväll och vi satt ute under tak till klockan närmade sig midnatt, sen tyckte fryskyllingarna (kvinnsen då..) att det var dags att gå in... vi skyllde på myggen, men egentligen tyckte vi att det var svinkallt..

Vaknade på lördagsmorgonen av Tors jäkla humör - det var välkommet, så även regnet.

Jippiieee, jag kan andas!!  - en stund, sen klarnade det upp och blev lika hett igen - SUCK!

Vid lunchtid körde vi till Äventyrsgolfen för att visa hur urusla vi är på minigolf... alltså jag trodde faktiskt att jag var värdelös, men jag är ju näst intill elit för tusan.. Jag blev minimobbad för mitt uttalande



Åke in action..



Och så fick vi vänta och vänta medan Åke hämtade sin boll i vattnet hela tiden.... jaja vi andra också så där lite emellanåt.. haha



Här ska bollen rulla fint upp på en bro liksom, Cathy smällde till bollen så den flög över bron..men vad gör väl det när den kommer dit den ska.

Kolla in!



The Winner is....S

Var bara tvungen att fota vagnparken....Folk kan ju tro vi gillar SAAB i detta huset..



Härliga dagar med en oväntat ljudlig systerson - han var ömsom charmig, ömsom glad, ömsom skrikig och ömsom heligt förbannad, men fruktansvärt go ändå.



Så fort jag skulle ta ett foto på honom så flörtade han...





haha, nu fick jag dig... och då berättade han att han faktiskt inte ville vara med på bild...eller nåt.

Cathy hittade den bästa sovplatsen till Elliot på altanen...han uppskattade den i 5 minuter medan han åt välling, sen ville han inte vara där längre...-dynlådan är ju faktiskt till för dynor, inte Elliotar.. -Fattar du inte det, morsan?



Sen eftermiddag/kväll så kom regnet igen och Tor väsnades en stund - Yes, vi kan andas igen!!

Med pizza i magen, en lite gnällig och övertrött son packade de bilen full, tog farväl av en uttorkad ökenkvinna med man och styrde SAABEN mot Lund. Tack och i vaj - vi ses snart igen!!

Puss & Kram



Henrik 21 år

Idag gratulerar vi Henkeponken, svärsonen - GRATTIS!!!!!!!! på födelesedagen! Hoppas den blir hur bra som helst!



Puss & Kram

Torsdag när det känns som lördag

Tjenixen people,


Efter sisådär 5-6 timmars sömn kände jag mig redo att stiga upp och möta den nya dagen, men vaknade tyvärr med en liten stråkensemble i pannloben. Dock var problemet inte större än att det kurerades lätt med min bäste vän Herr Ipren och 6 dl vatten.

Då regnet sipprade ute fann jag inga vidare ursäkter att skjuta upp eländet "att-göra-under-semestern-listan", det var bara att börja beta av och först och störst stod KYLSTÄDNING. Sagt och gjort - fooden for ut och in kom skurtrasan och YES diskmedel - skinande blanka hyllor och skinande svettig sus blev resultatet. Stolt som en tupp kunde jag stryka första punkten på listan - bara 27 kvar...typ.

Vid något tillfälle hade vi lovat komma ner och hälsa på bella på Rolles denna vecka och även mormor och morfar. Ja, nu var ju kylen färdig och regnet hade gett med sig så det var bara att sätta på sig mc munderingen och svettas lite till. Det var faktiskt ganska behaglig temperatur när man åkte hoj i 100 knyck.

När vi väl kom ner till Rolles blev vi bjudna på god mat - en perfekt lunch så där dagen efter.. När vi pratat och gullat lite med gumman så fortsatte vi vårt lilla stadsbesök till mormor och morfar. Oj så överraskade de blev när en stor hoj körde in i trädgården. Kaffe och kakor smaskade vi på och mormor gick nog ut minst två gånger för att titta på hojen - Åhhh så fiiiin den är! Den ser stor ut.... När man precis hade kommit ner i normal temp var det dags att dra på kläderna igen... nu var det betydligt högre temp ute än när vi körde hemifrån - det var en ganska jobbig färd hemåt, svettigt och med mycket trafik.

På kvällen ville Josefine att vi skulle ut och promenera - Niklas, jag, M och Josefine tog på oss bästa promenerarpjuxen, typ sandaler och besteg Vä i en timme. Skönt med frisk luft.

Bella packar - bara några dagar kvar till avfärd mot Rhodos och hon har en arbetsdag kvar och två festkvällar - vilket hårt liv hon lever..

Enjoy life


Kristianstadsdagarna

Igår gjorde vi vårt första besök på 2010 års Kristianstadsdagar, det var konserten med Calle, The Boppers, The Refreshments och Brolle.

Först käkade vi lite köttfärspaj här hemma tillsammans med Bodil och Pigge, därefter tog vi bussen in till stan. Vi satte oss längst bak i bussen, vilket jag ångrade bittert för min sittplats var precis vid sidan av motorn eller nåt - jag fick nästan brännskador och höll på att svimma av värmeslag.

Köerna var km långa till insläppet, men vi ställde oss i den kön för köp av biljetter för den var mycket kortare och Michelle hade ingen biljett och då tänkte jag att man kanske kunde övertala dem att släppa in oss också i denna kön...ja, jo det gick nog..vi fick prata med vakten och sen var där en annan kille som tog våra biljetter och scannade dem. Schyssta var de!

Solen hettade och så jäkla mycket folk - människor överallt! Vi hittade Jessica och Marcus i folkhavet tillsammans med Linda och några andra tjejer. Längre bort satt Elina och Mats så vi var tvungna att hälsa på dem också. De hade hittat en skön plats i skuggan och vi andra satt så klart mitt i solgasset..

Calle var förste artist ut... njäaä lite tveksam om vad jag tycker om hans musik, inte en höjdare i mina öron, men Bodil sjöng med i alla fall



Hela tiden...





Michelle, Linda och Jessica :) ♥

The Boppers var betydligt bättre än Calle och solen hade försvunnit bakom trädtopparna så man kunde andas lite igen.

The Refreshments lyssnade jag nog inte ens på... det var nog då Marcus spillde rödvin över min top så jag fick ta mig till "Varannan vatten" och be om hjälp. De var så otroligt hjälpsamma och lånade ut vatten...en trasa och en annan sprang och hämtade salt. Kan inte förstå varför jag inte har lärt mig att man inte har vita kläder när man festar..



Nice syskonbild..

Plötsligt kom Henke och Thomas.. de var där med Jolly, men Jolly syntes inte till. Linda ringde och ringde flera gånger men Jolly ville inte komma..

När det var dags för Brolle rusade vi framåt. Brolle är ju ändå bäst av dem alla och ser ju ganska bra ut så då var det läge för lite närkontakt..

Och mitt i all trängsel ser vi .... Jolly



Men det var ju för Brolle vi stod där så...







Han har jättehärlig röst och det var ett bra uppträdande - proffsigt!

Efter konserten slarvade jag bort mig själv och de andra fick vänta...hallå, varför ringde de inte?

Jakten på älg började - och vi fann den..



Bussen hem vid midnatt och vilken tur att Pigge skulle jobba dagen efter annars hade det blivit en fruktansvärt jobbig dagen-efter.. för mig.


Puss&Kram

Semesterdagar=latdagar

Jag som har min semesterlista med massor av att-göra-saker-på-semestern, men då räknade jag inte med 30+ grader.. vem vill storstäda köksskåpen i den värmen eller rensa rabatter? Inte jag.

Nä, mina semesterdagar har förvandlats till latdagar med bok. Har slukat 2 böcker och håller på med den tredje, och jag njuter för fullt varenda minut. Ja, jag är själv ganska chockad, men jag är en periodare...brukar läsa massor under semestern sen är det stiltje några månader och sen är jag på det igen..beställde förövrigt fem nya pocket idag. Jag har slutat köpa inbundna böcker för jag vill inte spara på dem längre..
       Pocket är bra, en förbrukningsvara till bra pris som man kan skänka, slänga eller elda upp när man tröttnat på skiten. Det tar emot om man har pröjsat 300 spänn för en bok...då sätter man den i hyllan och beundrar den i några år, tills den är så full av damm att man nästan får allergi... då säljer man den för en tia på loppis...eller inte. I mitt fall lägger jag den i en papperskasse nere i förrådet och frågar alla som är på besök om de möjligtvis vill ha en bok med sig hem.

Det är Kristianstadsdagarna i stan och jag har inte närmat mig city en enda gång - kan inte tänka mig sätta på mig något anständigt i denna värmen för att åka in och kolla på något som inte tilltalar mig. I och för sig var det gratiskonsert med The Poodles igår och sångaren är söt som en tjej, men inte ens det kunde få mig ifrån svalkan i poolen.

Men imorgon ska jag!! Imorgon har vi (Bodil)  biljetter till Calle, Brolle, The Boppers och The Refreshments... ja, det ska bli INTRESSANT... Inga favvisar där, men det blir kul... jag tar mina Bosson byxor på mig så kan det bara bli lyckat.. ja, jag tar även en bag-in-box.. dumt att chansa..

Kvällen har tillbringats i Skåneland på småvägar tätt intill min mans rumpa - vi har hojat och det var mysigt.
Men min rumpa lär ju inte vänja sig tills Västervik.

Nu tillbaka till boken!

Seeya



Hett

Oväntat besök av syster Cathy med man plus Sabina i helgen.

Det här har vi gjort precis lika länge som man annars sitter på ett kontor hela dagarna..













och efter de timmarna dukade vi ute vid poolen, åt gott och drack kallt vitt vin för att svalka våra heta kroppar. Det gick inte så bra så ungdomarna bäddade ute på altanen....





Efter morgonlöpningen som startade vid 07.30 busades lite med Vincent, som förövrigt också led av hettan, men han hittade ett mysigt krypin under altanen. Svalt och skönt.

Hela helgen har varit så fruktansvärt skön, rolig och mycket avkopplande.

Vår egen blivande stylist har visat sina kunskaper på oss kvinnor - ni anar inte hur fina vi var igår när vi satt och åt...värsta fotomodellerna..i alla fall runt ögonen..

Puss&Kram


Så skönt med semester

Vet ni vad? Jag har SEMESTER!!!!! Wiiiiiiii

Efter en bra, sådär lite lagom kort arbetsvecka hade vi en grillkväll med Västerviksgänget hos Bodil och Pigge torsdagskväll. Gott, trevligt och en liten lagom bra start på en skön semester. Jag hade lite svårt att komma i rätt harmoni med tanken av semester, men det tar ett tag innan kroppen och hjärnan har acklimitiserat sig.. Bodil och Pigge skulle jobba dagen efter så det blev inte särskilt sent.



Så här nice såg det ut utanför deras hus...och små pojkarna sprang utanför och dreglade.

Igår fick man känna på den tropiska hettan som äntligen har kommit till skåne. 30 grader!!! Vilken tur att vi har pool och kan svalka av sig - visserligen skönt att vara vid havet, men där kan man ju knappast ligga och plaska i vattnet en längre stund, såvida man inte vill ha förkrympta lemmar.

Började faktiskt fredagen, min allra första riktiga semesterdag med att tvätta bilen - det var nog nästan ett helt år sen sist. Om man säger så här, så var det nog en "förtvätt" till vad som komma skall... den behöver avfettning, skrubbning och vaxning, vilket jag planerar in till nästa vecka.

Mest hela dagen låg vi och plaskade i poolen för att kunna finnas till.. och på kvällen var det dags att bege sig till Bodil och Pigge igen..tacokväll med "jag har aldrig" som ändrades till "jag har".. Det gick liiiite trögt, men jag skyller på värmen. En trevlig kväll med både passion och div. sommarbär.



Bodil har ny frissa - nice !!!! :)



Det har inte Pigge...



Jag har en söt sommarklänning på mig från Nelly



Det har inte Mikael..

Sen kom Jessica och Marcus hem ifrån Kristianstadsdagarna..lite runda under fotsulorna och Markus spred en otrevlig odör medan han berättade att han har otroligt ömma bröstvårtor, vilket jag förklarade att det beror på att hans bröst växer... Snart får du ha C-kupa Marcus.

S&M begav sig hemåt när det var mörkt.. M missade alla garageportar och husväggar - helt otroligt, och han höll sig på en sida av vägen.. vilken tur att vi inte ha djupa diken i Vä!

Tack B&P för en kulig kväll!

Alltså, kunde ni inte sprida ut dem lite....

Ojojoj, vilken hög med födelsedagar det är denna vecka.. I måndags var det ju lille Elliots 1-årsdag



Och igår var det Jarmo som fyllde 41 år



Och idag är det Åkes 52:a födelsedag - GRATTIS!!!



Och imorgon fyller Janus 59 år - GRATTIS i förskott!



Och imorgon är min sista dag på jobbet innan semester!!! Wiiiiiiii

Västerviks sammankomst hemma hos Bodil och Pigge imorgon med grillat och rödvin.. inte bra att jobba fredag, Bodil...du får nog ta ledigt..

Sen är det Kristianstadsdagarna, ännu mer Wiiiiiiiiii

Ser verkligen framemot semestern och lata dagar.

Puss & Kram

Jag bara klagar hela tiden även om man inte ska....

Man ska inte klaga på vädret, men man kan väl få klaga på att det är så in i hundan varmt INNE. Vi har 29,2 grader i vårt vardagsrum - alla dörrar och fönster är öppna, men inte tusan hjälper det.

Idag när jag kom hem från jobbet så undrade Mikael om jag möjligtvis har UV lampor insatta på mitt kontor, för jag var mycket brunare idag än jag var igår kväll. - Ja M, jag bad speciellt om det nu när du har semester och jag får istället sitta på ett kontor hela dagarna... PUCKO!!

Ägnar kvällen åt strykning i tvättstugan - något svalare där, men jag är ändå så himla varm.

Snart fredag och semester!


HURRA HURRA HURRA HURRA

Igår firade vi Elliots första födelsedag, en dag för tidigt... GRATTIS till dig idag också och vi firar även Catharina idag för att hon har varit mamma i ett helt år. Det har du gjort med bravur!

Ni har en fin liten son som är expert på att vovvovva.





Puss & Kram

Elliots första födelsedagskalas

Idag har vi varit på barnkalas! Lille Elliot blir 1 år imorgon och det firades idag med hamburgare, korv och jordgubbstårta.

Hela tjocka släkten satt i trädgården och svettades floder, 29 grader kvav värme utan vindpustar kan få vem som helst att hyperventilera.

Elliot var glad som en speleman, utom när Oliver nästkusin kom i närheten - då blev han riktigt irriterad..ja,det var förstås även när Catharina serverade tårtan och vi skulle sjunga för honom, och hon satte tårtan vid sidan av honom och Elliot blev lätt irriterad och fotade till tårtan och då blev han ilsk över gräddklet på foten. Annars är han solskenet själv.



Sen var det paketuppackning och jag vet inte vem som var mest exalterad, Cathy eller Elliot - jag misstänker Cathy..

Alltid roligt att träffa släkten, snacka lite skit, äta gott och pussas och kramas lite.



Min mamma, Camilla, Sabina och Jennifer



Systern min

Tack Cathy, Åke och Elliot för god mat och en skön, men ack så svettig eftermiddag! Hoppas poolen kommer till användning - misstänker starkt att den är fylld imorgon..

Puss och Kram

Värsta löparbruden

Oj, detta kommer ni inte att tro.... jag har sprungit idag också!!!! Wow! Haha, det är en syn för gudarna..jag har då väldigt självlockigt hår och på morgonen är det ganska yvigt, om man säger så... jag satte upp det i hästsvans, men luggen var ju ganska yvig, satte på mig en bandana och sen hörlurar på det - alltså ännu mer löpar-outfitad idag med löpartights, löpartröja och t.om löparstrumpor. Kan det se mer super-vältränat ut? Sen kommer jag då...flåsande som en brunstig flodhäst i 190, ser inget, hör inget annat än min härliga musik. Led inte riktigt lika mycket idag, men det är jobbigt som tusan..jag tycker verkligen det är skitjobbigt de första 2 km, sen går det lite bättre, men det gäller ju att inte stanna för då är det kört.

Härligaste känslan är när man viker av och springer in på vår tomt och slänger sig i gräset. Då är det över!! Känslan av att man faktiskt har gjort det.

Idag blir det halvdag i solen och sen ska vi ner till Lund och fira Elliots ettårsdag!!! Lillknodden har redan blivit storknodd.



Grattis min lille påg - vi ses snart!


Har ni också kuddludd i ögonen när ni vaknar?

Alltså jag är en sån friskus...! Idag, alltså en lördag, gick jag upp kl.8 för att springa en runda UTE. Jag har då med kuddludd i ögonen, en galen dröm kvar i tankarna, tagit på mig värsta löpar outfiten och sen sprungit en runda i Vä.. Det kallar jag mästerligt gjort av mig. Jag led varenda liten sekund, ända tills jag kom hem och slängde mig på gräset och tänkte: - Det var så in i bomben bra gjort av mig!

Nu är det poolen som gäller!

En dotter har kommit hem

Tjoho det är fredag!!!

Det känns lite galet när solen strålar, hettan pulserar och vi sitter inne och tittar ut hela dagarna. Varför har jag inte semester nu? Javisst ja, det är ju månadsbokslut.

M börjar sin semester idag eller har slutat jobba idag inför den begynnande semestern, och han ville ju egentligen inte alls jobba idag - fick nästan dra honom till bilen och sätta honom i förarsätet för att han skulle köra mig till Hörby. Han övertalade i alla fall mig till att sluta 15, vilket inte alls var någon svårighet. Jag är ganska lätt övertalad när det gäller såna saker som att minska flexsaldot.

Innan jag gick så bjöd Anne, min kollega på semesterglass i korridoren - hon börjar också sin semester nu. Det var gott, trevligt och fullt av Magnumkalorier.

Bella satt i bilen tillsammans med M när jag kom ut på parkeringen - jag har inte träffat lilla gumman sen i måndags för hon bara jobbar och sover borta alltid.

Tack kort är beställda - att en sån sak ska vara så svårt?!! Först ska man gå igenom alla foton från studenten, sen väljer man ut några... sen gallrar man...sen fixar man den utvalda bilden...sen ska man leta upp ett företag man vill ska utföra arbetet - bara det har ju tagit flera kvällar. Ja, nu är det beställt så alla ni som var här och festade med oss kan se fram emot lilla gumman i er postlåda inom förhoppningsvis en snar framtid.

Till alla Er som har semester nu - GUUUUUD vad jag är avis!!

Men...jag har semester om en vecka och en vecka går ju så snabbt.

Nu ska jag fredagsmysa med min familj

Puss

RSS 2.0