Äsch va fan...kaffesmak i glöggen??

Alltså jag är ingen fan av GLÖGG och min man envisas varje år med att köpa årets Blossa Glögg för att vi ska ha en myskväll med glögg...tror han då.. Och varenda eviga år är det samma visa - han värmer glöggen, dukar fram med pepparkakor och andra tillbehör, häller upp glöggen och SKÅL... jag smuttar och konstaterar att fy bubblan vad äckligt i år också..

I år kanske... jag kan dricka en mugg då det är smaksatt med kaffe, men...glöggkryddor och kaffe ihopa - hallå, hur tänker folk??



Jaja, vi får väl se hur mysigt det blir när den öppnas....

Hurra Hurra Hurra

Idag gratulerar vi Roland på födelsedagen!!



HIPP HIPP HURRAAAAAAA!!!!!

Berits syster har en kusin..

Igår, mitt i klass 3 varningen fick min M för sig att gå ut och kolla till poolen.. sagt och gjort, han gick ut, stängde dörren och efter kanske 5 minuter flyger dörren upp i 148 km/h, och in kommer världens tromb av löv. Haha, inte bara hallen fylls av bruna höstlöv, kvistar och grenar - nej, det flyger upp på andra våningen!!

Josefine rusar ner och stänger dörren och kommer plötsligt på att pappa har varit ute JÄÄTTEEEELÄÄÄÄNGE..
- mamma, du får gå ut och kolla så han inte har fått något i huvudet och ligger avsvimmad i poolen, typ

Det gjorde han inte...

Det blev en mysig söndag trots allt och Berit syster förstärkte stämningen med sitt ylande runt knuten.

Måndagen har tillbringats på utbildning igen - kan inte förstå att folk tror att jag ska förstå så mycket..
Ett härligt träningspass i gympasalen och sen finbesök från Svensköp när man kom hem..

Lilla gumman med man har ju inte ström ute på landet så de får komma hem till mamma och duscha och äta upp vår tårta :)

En spännande och efterlängtad dag för Isabella imorgon!! 
Grattis och det kommer att gå jättebra - I know it :)

Seeya

Berit slogs ner av Berit Jr

Så var nästan helgen över... Helgen blåstes bort av Berit :)

När vi körde från jobbet i fredags så körde vi inom Team Sportia för att kolla vinterjackor - kände att det var liksom dags för en ny då jag bara har JÄTTEVARMA vinterjackor och det är ju sjukt varmt ute för att vara november. 10 grader är ju knappast normalt för denna årstiden. 
Jag köpte en och får en i julklapp av mannen och M hittade en till sig själv. 

Igår firade vi lilla gumman som blivit större - 18 år! och jag som kommer ihåg min 18 årsdag precis som det var för tre månader sen..
Igår hade vi som sagt släkten här, och vi bjöd på massor av god mat och dricka :)
Alltid kul med gäster :)

Idag var jag trött och sov ända till halv 10.. så skönt att sova på helgerna.
Körde lite zumba med Elina och Bodil - svettades ymnigt och sen fick man köra sitt markplansrace med strykjärnet och Ally McBeal. Lilla gumman bakade saffransbullar som blev helt fantastiskt goda - farligt goda!

11-11-11 blev kvällsfilmen - vilken besvikelse!



Nu slänger jag mig i sängen med min bok - vi hörs :)

Monsters Inc

Förra veckan då jag satt uttråkad på ett hotellrum och slözappade på hotellrummets tv, råkade jag fastna på programmet "Fråga Olle".  Det är inget program som jag vanligtvis följer - tror dessutom att jag aldrig har sett ett helt program förut. I alla fall så handlade det om GILF.. Grandma I'd like to fuck... En 28 årig man och en 77 årig kvinna - YEAHHH!!!

Jag satt nog mest och gapade av häpnad igenom detta program och tyckte det var ganska motbjudande.. Tanten hade t.om en tatuering på bröstet "GangBangFucker" - ehhh nice!

Så kommer man hem till 8 dragna ungdomar som förbereder sig för utgång och får sen höra att man är en MILF... menade de Monsters Inc... eller :)

Suck! Det är sånt man inte vill höra...

I love cats


Hata Hata Hata

Ordet hata är ett hårt och kallt ord, men innebörden när det gäller en förkylning stämmer som pricken över i - jag HATAR förkylningar!! Jag har sagt det förr och säger det igen - jag har hellre maginfluensa!

Gårdagen var fruktansvärd, natten jobbig och denna dagen har inte varit fullt så jobbig som gårdagen, men fruktansvärt tråkig. När näsan och ögonen rinner hela tiden kan man knappast göra så mycket mer än ligga.. jag har sett fyra filmer idag :)

Honey 2
Knight and Day
A little bit of heaven
Just Wright

Suck! Tråkigt!
Hoppas jag mår bättre imorgon bitti.

Hörde på nyheterna att folk hade börjat köa utanför Media Markt igår - invigning idag kl.6 och galningarna köar dagen innan - hur funtad eller ska jag kalla det desperat är man då?  Det finns inga extrapriser i världen som skulle få mig att gå dit dagen innan...faktiskt inte ens idag om jag inte varit sjuk - jag väntar med att besöka stället när det har lugnat ner sig.

Nu kallar sängen.


Ta det lugnt är min medicin

Japp, fick bekräftat idag att en vecka som den gångna är inte hälsosamt. Vid frukost idag så kom förkylningen!

Jag kan inte annat än säga att utbildningen i Stockholm var givande - mycket givande!
Systematiskt friskvårdsarbete är något som vi hälsoinspiratörer brinner för, men som är svårt att få alla att förstå innebörden av. Nu börjar vårt arbete....

Blossom och Tommy Ljusenius var de två bästa föreläsarna - de inspirerade mig i alla fall.

Gårdagens träningsdag i Tollarp var skitrolig!!!! Tack Bodil för att du fixar!!!

Så har vi då dagens... ja, det började med frukostnysningar, mötesnysningar i alla tre timmarna vi satt i Tollarp och sen blev det värre och värre.
Eftermiddagskalaset blev till viss del utan mig för hur kul är det med någon som sitter och nyser hela tiden - näsa, ögon och nästan öronen rinner samtidigt.. Lär nog inte komma ur sängen imorgon tyvärr, men det har varit en härlig och intressant vecka :)

Snörvel och lite prosit

Josefine är myndig

Idag säger vi GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN lilla gumman!

18 år!!!!!







Önskar dig en underbar födelsedag - vi ses ikväll :)
Puss & Kram

Wow, I love it

När man tänker på alla månader på hela året så brukar jag nog uppfatta November som en lugn o harmonisk, ganska tråkig månad - höstmörkret faller tidigt o jag upplever mig nog mestadels trött dygnet igenom.

Detta året kan jag nog konstatera att jag inte har många långa stunder med inget att göra... Jag kan inte säga att det är direkt stressrelaterade aktiviteter, men det är aktiviteter hela tiden - kan även tilläggas att det är väldigt trevliga aktiviteter också :)

Nästa vecka blir en härlig vecka:)

Måndag: Ullared!!!
Tisdag: Fullbokad arbetsdag + att lilla gumman fyller 18 år och vi ska ut och äta god mat (Josefine bestämmer restaurang)

Onsdag: Fullbokad arbetsdag + att jag flyger till Stockholm

Torsdag o Fredag: Utbildning i Stockholm för Hälsoinspiratörerna på Atos (med bl a Blossom, vilket denne svensken ser mkt framemot)
Tyvärr otroligt sorgligt att jag missar jubileumsfesten på Grand Hotell i Lund, då M ska få sin guldklocka, men Bella tar min plats :)

Lördag: Träningsdag i Tollarp
Söndag: Ska jag nog vila upp mig + möte i Tollarp med smörgåstårta o förskottsjulklapp :)

Jag kan även berätta att fönsterna är färdiga så pass att jag kan flytta upp mina blommor från golvet och även hänga upp gardiner:)
Plåtslagaren kommer i början av nästa vecka o ska fixa fönsterbleck.

Och just nu i detta ögonblick får jag en ny induktionshäll på plats, så Bella får göra plats för ett X antal grytor och stekjärn i sina skåp.. Nya ska införskaffas imorgon :)

Snart kalas för Sabbelinusen :)


BINA 18 år o en dag

Idag ska vi fira SABINAS 18-årsdag som egentligen var igår!!

GRATTIS en dag försent!!



Vi ses i eftermiddag - puss & kram

3 timmars njutning

Oj vad det tog på krafterna att bo på slott. Hade jag gift mig med en greve hade jag ju varit kroniskt trött :)

Ställde klockan på 8 för att njuta länge av hotellfrukosten hemma - man kan ju alltid inbilla sig att man är kvar..

Ställde in radarn på bilen och for till Hässleholm. Funderade på att ta tåget men dottern avrådde mig då jag inte är så himla go på biljettautomater enligt henne... jag hade kanske inte kommit hem.
Hon skulle bara veta att jag nästan är elit..

Halv elva hade jag date med min kära kusin Ursula då hon var på Skånebesök! Vi gick runt lite i affärerna, shoppade lite och sen satte vi oss på ett fik och pratade och pratade och skrattade. Guuud vad kul det var! Vi har ju så mycket att prata om, så många år vi har missat tillsammans så tre timmar kändes som en halvtimme.

Stackaren har alltid ett tight schema när hon kommer ner och det var jättekul att hon prioriterade mig framför sina vänner :)

En skön lördag!
Tillagade en underbart god Höstgryta med smak av rödvin och drack ett nytt favoritvin till: RIPASSA!!! Köp det och njut massor!!!! Både torsdag och lördag av den varan och med den smaken skulle jag kunna bli beroende :)

Hade förberett en njutbar efterrätt också men vi föredrog Josefines pepparkaks-cupcakes - I like massor :)

Natti

Slottskonferens

Att leka slottsdam i två dagar var ganska behagligt :)

Vi hade konferens på Ellinge Slott torsdag o fredag, vilket var mycket givande. Så klart mycket tankeverksamhet, men även mycket gott och roligt också.

En rolig sak som hände var att jag fick med mina kollegor på "Jag har aldrig".... hahahahaha
och att man faktiskt kan bada i vallgraven runt slottet - dock slemmig botten och svårt att komma upp, men man kan.. :)

Det har ju oroat mig länge att jag skulle besökas av spöken. Fick konstaterat att en dam går igen på slottet, men troligtvis hälsade hon inte på mig... inte när jag var vaken i alla fall. 

Kan berätta att fredagskvällen tillbringades i soffan med slutna ögon..

Wakeywakey

I November är varje dag en kamp mot tröttheten. Radioreklamen som går nu med wake up lights hade aldrig funkat på mig, att vakna stilla och lugnt med porlande vatten, fågelkvitter och sakta vakna med gryningsljus. Herregud, då hade jag aldrig vaknat! Bästa sättet är telefonens signal som skrämmer vettet ur en så man vaknar direkt. Hög puls och skrämselhicka - så kommer man upp ur sängen en helt vanlig dag i November :)

Imorgon åker jag på Kick off med jobbet. Vi ska tillbringa två dagar på slott - inget jag hoppar av glädje av, men vi ska ju nästan bara jobba... Att bo på slott skrämmer mig lite - tänk om det spökar!! Jag kommer säkert att vara vaken hela natten och övervaka rummets temp. Det blir alltid kallare när spöken är i närheten (det har jag sett på film :)

Så ni får ha en härlig torsdag, och ni som tränar piloxing o kettlebells - träna för mig också!! Jag kommer att sakna det.

Seeya


Bor du i Kivik eller?

What a day!

Gullefjun har snubblat och fallit under en stor stridsvagn..typ. Han fick åka tut-tut bil till Malmö när jag trodde det var Lund och kom hem som ett paket - undrar om han får olika färger på det gipset också?

Nu ska han vara hemma i två veckor eller två månader och bara lata sig och spela spel - usch, jag tror inte jag är avundsjuk..eller Det hade varit rätt skönt och kul att spela spel i två veckor, men inte i två månader.

Den mannen borde ha ett skrivbordsarbete..men man får nog ta bort hålslaget och gdunken (häftapparat) för dem kan han säkert skada sig på. Ja, utan tangentbord också för han får säkert ström i sig..

Själv har jag lidit igenom denna hattisdag, men har försökt ha skenet uppe, typ läpparna har pekat uppåt emellanåt.

Genomled även några km på löpbandet :(



Min nya dekal på bilen :)

Måndag!

Det blev en bra måndag trots mörkret imorse, sömnsudd i ögonen långt in på förmiddagen och en ihärdig magsmärta. Jag har fått en magmedicin som jag får ont i magen av...

I alla fall så blev det även ett bra träningspass med en stepbräda också :)

Just nu är jag på ett gnällhumör, och jag har bestämt mig för att jag är trött på folk som snyltar.
Vad är det för fel på folk?
Hur kan man som person bara ta och ta och ta utan att ens tänka tanken på att man kan/ska/vill ge detsamma tillbaka?

SUCK!


Jag vill ha lååång egentid idag

Den tid jag just nu längtar efter har ingenting med klockan att göra, min personliga tid där jag kan koppla av, ladda batterierna - det är den tiden jag vill ha lååååång.

Det har varit en stentuff arbetsvecka med Go Live och bokslut. När jag tänker tillbaka kan jag nog inte riktigt förstå mitt lugn över situationen - det var mycket jobb, emellanåt en oerhört splittrad Sus men ändå full koll. Nu är veckan slut och då vill jag bara koppla av och få mer energi i hjärnan så jag är redo för nästa vecka, men nej... ett hem med blommor på golvet och tuschpennafärg på fönsterna.. Arghhhh!

Idag smyger jag in i min egen lilla värld för idag ska jag stryka :)

Suck, jag måste bli mer principfast

Principfast eller inte... häromdagen ringde min mobil med ett 08 nummer - oftast svarar jag inte då det nästan alltid resulterar i dåligt humör eftersom jag inte gillar telefonförsäljare. Denna gången svarade jag...principlös eller bara ett snedsteg, men i alla fall var det en förvånansvärt trevlig kvinnlig telefonröst från Swedbank som ville boka in ett finansiellt möte med mig... i slutet av januari. Javisst tänkte jag, skadar ju aldrig :)

Jag ska ha med mig försäkringspapper, orange kuvert, ngn pinkod, deklaration bla bla och bla ha..

Ehh, jag blev plötsligt olustigt trött! Så klart vill Swedbank att jag ska ha alla mina pensionsförsäkringar, alla mina konton osv hos dem - det är ju därför de vill att jag ska hälsa på dem i januari, inte alls för att se om sina kunder så just jag har den bästa och förmånligaste försäkringen eller lånet för just mig, den absolut bästa räntan osv..  30 minuter efter jag lagt på luren var jag fast besluten att ringa återbud, men var hade jag lagt lappen med numret?

Från och med nu tänker jag inte göra fler snedsteg - det finns en anledning till mitt beslut - trevliga försäljare eller inte - jag går ju på allt..
Ett trevligt erbjudande och jag tackar ja på sekunden.

Är du från Stockholm och vill ha tag på mig - maila :)


kolobrzeg

I torsdags slutade jag lite tidigare för att förbereda en långhelg på Spa - att förbereda en långhelg innebär att köra till Willys och handla en STOR påse lösviktsgodis och Marabou chokladkakor samt nötmix.

Inte helt lätt att stuva in 5 resväskor i bilen, men M är elit på just packning av bil - Åhhhh, äntligen var vi på väg!! Som vi hade längtat!!

Liten otrevlig episod just när vi gick på bussen och ett äldre par gruffade över att vi hade reserverat platser, vilket i sig inte var särskilt konstigt eftersom vi går på sist och är ett sällskap på 6 pers som gärna vill sitta tillsammans. Den här äldre herren hade helt sonika slängt min reservationslapp på golvet och satt sig på vår plats, och som dessutom erkände sin dumhet och sen gick och gnällde hos researrangören.. Gud vad det finns underligt folk!

Såna små petitesser skulle minsann inte få mig ur fattning och vi hade ju semester!!!

Som vanligt var det heta hytter, goda smörgåsar och billiga drinkar på båten..







Bodil fick mest blad i sin drink.. :)

Den okristliga tiden kl.6 var det frukostbuffé, o god var den :)



och trötta var vi..



Kl. 7 anlände vi till Swinoujzcie och sen var det 2,5 timmars bussfärd till hotellet Aquarius

Åhhhhh vad fint det var!!  http://www.aquariusspa.pl/en/

Vi fick våra behandlingar och jag bara längtade....



men inte efter de här... :)



men de har en söt spetskant i alla fall.

Soft, behandlingar, god lunch, bad i poolen, bastu och massor av chill - och sen en god middagsbuffé på kvällen.



och varför gav kyparen vinkorken till Bodil?





Konstigt att Pigge har komplex för sina näsborrar... han får ju bara in en vinkork.

En sjukt rolig kväll och natt avslutades på hotellets nattklubb





Att lämna kameran till mannen resulterade i...



skitsnygga bilder :)



man kan nästan tro att han var onykter :) ja, typ vi också :))



Ja, kul hade vi!!



hahaha :) dubbelhakor är sååå snyggt!

På lördagen hade jag en ganska tidig behandling så frukosten var ännu tidigare, vilket jag inte alls gillade för den frukosten var bland det godaste jag ätit och jag hann ju inte så mycket...

Lördagen var mest soft - helt underbart.

Vi försökte göra en repris på fredagskvällen, men det blev inte riktigt som vi tänkt oss - alldeles för mycket kvar i flaskorna.

Halloween tema på nattklubben - stora håriga spindlar och spindelnät på de stora pelarna och det var CREEPY..

Årets tråkigaste söndag!
Hemfärd på tråkig båt!

Hemma vid 22 - Borta bra men hemma bäst...eller inte

Längtar redan till nästa Spa resa

Fönsterbyte

Ja som ni säkert förstår så lever jag mitt i en byggarbetsplats :(
Fönsterna kom ju på plats förra helgen, men sen... har det inte hänt mycket :(
Att min man inte lärt sig att prioritera rätt saker ;(

Men fint blir det...
När ni ser bilderna på utsidan kan ni försöka tänka Er hur det ser ut på insidan...fönsterbrädor, fönsterkarmar - hallå!!!! De lyser med sin frånvaro på sina ställen och jag har stackars blommorna på golvet



Jaja, det skall på spröjsar också.. det kommer väl på till våren eller nåt....



Någon som vill ha gamla men dugliga fönster? I alla fall dugliga till en sommarstuga eller nåt..


RSS 2.0