Till salu

Inatt drömde jag att jag körde ett afropower pass i bara trosor och bh, och tillika var mina trosor ut och in så istället för att hålla krukan på plats på huvudet fick jag göra samma rörelser med händerna på höfterna istället så folket runt omkring inte skulle se sömmarna på sidorna. Av erfarenhet vet jag att det inte är en sanndröm - tack gode gud för det!

Söndag = softdag = sant

Hade önskat lite mer ös på det här stället för tillfället. Såna här dagar brukar framkalla en viss dos av rastlöshet. Jag har gjort Januari månads bokföring för idrottsföreningen - Jesus (what is he doing here??), vad mycket papper! Jag har även fyllt i en massa tråkiga papper till SAMI och STIM - det är sånt tråkigt ni andra i styrelsen slipper..

Förresten, är det någon som är intresserad av en begagnad garderob eller ett linneskåp. Man kan ju ha det till mycket... Jag har haft påslakan och handdukar i det, men nu behöver jag inte det längre så om det är någon som vill ha det får ni höra av er.



Så här ser det ut. Inte nyskick, men där är absolut inga större fel på det.



Högen mitt i bilden fick plats i skåpet, så det rymmer ganska mycket..

M håller på att foga golvet - Åh så fint det blir - Åh så svart det blir - Perfekt!
Och jag får springa här upp och ner och hämta en galen, och väldigt nyfiken Maximus.. Han bryr sig inte om att han blir svart om fötterna och sen springer runt i hela huset och lämnar spår - det gör väl inget! Aaarrrgghhh, det går inte att prata förnuft med den katten. Han lyssnar inte på mig! Undrar om det finns en kattpsykolog i närheten? Annars kanske jag skulle kunna börja med att rensa hans öron..

Är nu Avatar så bra som alla säger? Hur kan blå flygande varelser bli en bra film? Jag har ingen aning om vad den handlar om, men är det inte en aning för mycket... alltså varelser från en annan värld. Jaja, är den bara gratis kan jag nog se den.

Middagsdags! Ikväll blir det en delikat ugnsgrillad falukorv med potatismos. (får kanske tillägga att det inte är pulvermos=)

Ciao for now!


Va? Är det bara lördag idag?

Stackars Mikael! Han är ju inte van vid hårt arbete och nu har han sååå ont i kroppen, haha  Ja, det var längesen han slet i hemmet.. Han har slitit hårt med golvet i tvättstugan, och ligga på sin bara knän hela dagen känns i både ben och rygg.

Medan han började lägga klinkers på plats körde jag och handlade. Hela eftermiddagen tillbringade jag i köket med att baka bröd och bullar. Efter 6 timmar var även jag mör i kroppen. En annan är ju inte van vid att stå så länge i taget..  men nu har jag fyllt frysen med 2 kavring, 3 bröd med solrosfrön, 35 fransbrödbullar och 70 smarriga och väldigt onyttiga bullar med nötfyllning.

En tanke som slog mig innan idag är att det var längesen man fick skära i bröd. Nu är alltid bröden skurna i skivor, t.om rågbullar som jag köpte häromdagen, så det blir lite nostalgi att skära bröd igen... alltså, jag bakar inte bröd så ofta som ni förstår.

Golvet är färdiglagt och ska fogas imorgon kväll! Sen är det bara väggarna också som ska kaklas, men det hjälper jag honom med. Nästa helg ska vi köpa inredningen.

Gjorde en asiatisk räk- o fiskgryta till middag. Jättegod! Och sen slängde vi oss i soffan och tittade på en Steven Seagal film, som man vet slutet på redan i början. De är så förutsägbara så jag förstår inte varför jag tittar på hans filmer. Skulle möjligtvis vara för att jag gillar hans fighter, men det är så patetiskt när de "små" killarna tror att de kan slå ner detta jättemonster.

Känns konstigt att ha en extra dag ledig. Det har känts som söndag hela dagen idag, och så är det bara lördag. Jipppiieeee! Härligt, det blir en latsöndag imorgon för sen vet man vad som väntar på måndag... ny månad och ett nytt härligt månadsbokslut.

Snart, alldeles snart åker vi utför! Bara 3 veckor kvar!
Ciao

Min lediga dag

tillbringade jag med att riva ut tvättstugan. Fyyyy vad äcklig den var, jag förstår inte hur jag har stått ut. Det tog sin lilla tid att bära ut allt man hade i skåp och lådor och sen fick M ta hand om grovarbetet medan jag var och kastrerade lillkillen.

Dialog mellan matte och veterinär:
- Det var en hårig liten sak, guuud så långt hår han har!
- Ja, och det syns inte att man borstar honom varannan dag, helt hopplös päls.
- Jaha, han ska kastreras - har han två kulor?
- Ehhh, jag vet inte, jag har aldrig kollat..

Han fick en spruta i benet så sa hon att han kan ligga i din famn så han känner sig trygg medan han somnar.
Hahaha, då hade han redan somnat. Det tog ungefär lika lång tid som för M att somna när han inte är trött...

Ibland när vi lagt oss, speciellt söndagskvällar och han har lite ångest inför måndagen säger han ofta - Usch, jag är inte ett dugg trött, kan inte somna. 10 sekunder efter snarkar han högt, och så ligger en annan och försöker somna med en snarkande man tätt intill sig - hur lätt som helst - suck!!

När vi kommit hem från veterinären tog det jättelång tid innan lille Maximus var på benen. Han sov mest hela tiden och Amadeus tyckte nog lite synd om honom. Han låg först jättelänge precis utanför buren och tassade lite på honom, men när det inte blev något bus av det så tröttnade han och gick in i buren..



- Fan brorsan, vakna nu!

Medan M tvättade och slipade väggarna så målade jag taket. Efter en stund kom en liten groggy Maximus ålande. Han kunde inte gå utan föll på sidan hela tiden så han tyckte att det var bättre att åla. Klart han ska vara med när vi arbetar - han hjälper alltid till, men för en gångs skull så orkade han inte så länge. Jag har ingen aning om hur han klarade det, men plötsligt var han på ovanvåningen och skulle till varje pris upp till toppen på klätterställningen. Efter en timmes tid låg han där, hans favoritplats.

Kvällen var lugn, M låg på spikmattan i hopp om att bota ryggontet, men var lite förgrymmad över att den kändes bara vid skuldrorna istället för svanken där han hade ont. -Du kan kanske börja med att ta av tröjan och sen dra upp benen så får du kanske ner svanken.. Nä, då hade han tröttnat.


Afropower med uppsatt hår

Så har man varit och svettats igen.. idag hade vi en vikarie på afron och det var Bodil - EN STOR APPLÅD FÖR BODIL!! Det gick jättebra, men tyvärr var inte musiken så adrenalinkickande som den andra skivan, saknades lite power, men det gick bra ändå. Kul var det i alla fall.

Imorgon har jag SEMESTER!!!
Alltså från mitt vanliga arbete, men vi ska arbeta hemma istället. Jag har ju nämnt innan att äntligen ska tvättstugan få sig en liten ansiktslyftning så morgondagen går nog åt allt förarbete - flytta en 90 kg tung tvättmaskin t.ex

Sen ska lille Maximus kulor kapas.. ååhhhh så synd om honom! Kanske han lugnar ner sig lite då, (om inte annat så när han är sövd) i alla fall med alla dumheter han håller på med. Busa får han göra nästan hur mycket som helst, men kissa i sängen uppskattas inte.
Isabella har två (!) blommor i sin fönsterkarm - igår fick jag en fin bild på mobilen med en omkullvält kruka med jord precis överallt och en nöjd Maximus liggande vid sidan om... Jag vet, det är sånt katter gör!

Idag gjorde Maximus en Maximus... han hoppade NER i toaletten igen. Hahaha han brukar alltid sitta på toaletten när jag är i badrummet och sminkar mig eller nåt så han skulle hoppa upp, men vi höll på att tvätta den andra katten och locket var uppe och plums så hade vi en simmande Maximus i toan som sprattlade för livet, haha

Det är inte annat än att man har kul åt de små håriga sakerna.

Ni vet lille gullefjun, han är ju i lumpen... men stackarn kom hem idag med en kraftig lunginflammation. De tror på fullaste allvar att han ska vara ute i buschen, typ krypa i snö i -20 grader på måndag morgon. Försvinner all medkänsla med titeln yrkesmilitär eller de är bara så korkade?

Nu ska jag jonglera lite - vi ses imorgon!

kloka djur?

Vi har två katter i vår familj, en väldigt begåvad, och en som har en IQ som ett filmjölkspaket. Amadeus är äldst och den som har mest intelligens av de två. Maximus är bara barnet och har haft otur med bakterier och parasiter så jag vet inte om det är det som gör att han inte förstår eller om han bara är tom däruppe.

En rolig episod hände idag.. Maximus gillar att leka, att hitta på bus med allting - han lekte med Isabellas papperskorg, han välte den, gick in i påsen och bar ut skräpet - ett x antal gånger. Isabella blev mer och mer arg och säger till på skarpen ganska många gånger utan resultat. Amadeus som suttit och studerat hela episoden en bit bort går sakta fram till Maximus och ställer sig och tittar på honom, och sen ger han honom en rak höger mitt i facet.



Ja, där är två katter...



Seeya


Signe, Greta, Tuva, Svea osv

Jag kan börja med att be om ursäkt för att jag helt och hållet missade att Bodil hade namnsdag igår - vilken SKANDAL!! Jag brukar alltid komma ihåg det, precis som jag alltid kom ihåg när min mamma hade namnsdag med sitt HATandranamn ESTER!! Hahaha, jag brukade skicka kort till henne på den dagen precis bara för jag visste att hon hatade namnet. Sen några år tillbaka tog hon faktiskt bort sitt fula andranamn.

Jag hatar också mitt andra namn och får alltid röda prickar på magen så fort jag hör det. Hur kan mina föräldrar haft så jäkla dålig smak? Sanslöst! Och snacka inte om hur dålig fantasi de hade - jag och min syster heter nästan likadant.. Katastrofalt! Jaja, det är tur att man inte heter det i första namn i alla fall.

Vid en lunch förra veckan pratade vi just om namn och det är så otroligt många bebisar som heter Signe, Tuva, Ebba, Svea, Greta ja såna namn som min generation ser som tantnamn.. En kollega till mig sa att hon hade ett riktigt fruktansvärt andranamn, det var verkligen tantvarning på det.. - men då skulle ni bara höra mitt sa jag då .. Hallå, det är hur fint som helst. Är de inte riktigt kloka? Nu heter min kollega GERD i andranamn så jag måste verkligen hålla med om att det är värre än mitt och hon är t.om yngre än denna tanten.

Idag hade jag medarbetarsamtal med min chef. Alltid trevligt att höra vad de har för planer för en... Det var avsatt två timmar till detta och både Lotta och jag tänkte att det säkert inte tar mer än en timme eftersom vi alltid pratar om allt ... eller hur, det tog mer än två timmar - höll nästan på att missa lunchen.
Det är ganska svårt att sätta upp egna mål inför året när man redan har fullt upp med sina ordinarie arbetsuppgifter, men man kan alltid bli bättre och mer effektiv på det man gör.

Så dagen har varit bra, snön yr där ute och jag slutade en aning tidigare än vanligt. Vi körde alla till stan och inhandlade vinterstövlar till tjejerna - båda två hittade stövlar som föll i smak - HELT OTROLIGT!! Jag själv blundade hela tiden vi var i sko affären - JAG SKA INTE HANDLA, JAG SKA INTE HANDLA, JAG SER INGA SNYGGA SKOR.. Har bestämt mig för att inte handla varken skor eller kläder förrän mars. Hur lätt som helst!



Oj, det var längesen....

Min kollega åker till Gambia imorgon - gissa om jag är avundsjuk - sol, moskitos och bruna människor - Ahhh, det hade suttit fint just nu.. och sen kommer man hem till kylan för att åka till kylan igen och alperna (tyrolen Pigge, där har de tyrolerhattar..)

Endast en arbetsdag kvar denna veckan!! Jippieeee!!





Headbang

Då var det söndag kväll igen. Hur kan en helg gå så fruktansvärt fort när man inte gör något speciellt? Det har varit en skön och lugn helg. Kände faktiskt för att festa till det lite i fredags, men tröttheten tog över när vi hade varit och storhandlat och sen lagat middag, då var det bara ryggläge i soffan som kändes bra. Kollade på 2012 i en hel eviiiigheeet. Varför gör de så himla långa filmer nu för tiden, och inga reklampauser heller.. Filmen var sådär - blir inte katalogiserad som favorit i min filmhylla.

Vaknade med en ihärdig huvudvärk lördag morgon så det blev en lugn lördag. Skulle egentligen träna, men när jag väl blev färdig för det så hade M hunnit före och sen blev det för sent för middagen skulle lagas. Bella och Henke tillbringade kvällen med oss och vi hade spel i tankarna men hamnade ändå framför en dödsängel i soffan.

Gick och lade mig med huvudvärk och vaknade med huvudvärk - vad är det som är fel? För lite vin???? Rastlös och stora högar med tvätt visste jag vad jag skulle syssla med en söndag, och när jag stod där i tvättstugan så kände jag bara ett starkt sug efter en ny tvättstuga. Detta fula golv och tråkiga väggar vill jag inte se längre.. Utan att fräscha till mig, håret på ända och klädd i träningskläder körde jag och M och köpte svart klinkers och vit (nästan) Höganäs kakel + fix och fog. Hela köret - nu ska här jobbas!  



Ska försöka få fredagen ledig så vi kan börja med golvet i alla fall.

Frusen, och fortfarande med huvudvärk satte jag mig i vår varma, alldeles för varma bastu en stund - typ, ända tills jag inte kunde andas längre. Mycket avkopplande!

Nu är det dags för middag och ännu med soft. Imorgon väntar nya härliga timmar på jobbet - måndag är nog min favoritdag!

Seeya

Att fokusera på ett geni

Det vinnande priset var ett helt eget inlägg och här kommer det!

Med mina tindrande ögon, mina leende läppar och mitt stora hjärta tillägnar jag detta inlägg till den lille charmören Elliot. 


Elliot Theo David Szczekocki är min älskade systerson. Ni kan inte ana vilken glädje han framkallade redan som foster. När min syster Catharina berättade att hon var gravid skrek jag av glädje i luren - åhhh, vad jag såg fram emot när lille Elliot skulle ploppa ut, och det gjorde han ju ganska snabbt ändå. De månaderna gick rejält fort och när det var dags att ploppa ut gjorde Elliot det med bravur - snabbt gick det och med en stil som vi alla kommer att minnas - han kom nämligen ut med armarna först.

Elliot är ett bortskämt litet barn, både med kärlek och prylar. Morfar Janus köper ALLT han kommer på som en liten kille behöver och inte behöver. Han har till och med bytt bil från en mellanstor merca till en jättestor merca för att Elliots barnvagn ska få plats. Massor av kärlek får lille Elliot från oss alla - Ett mycket älskat barn och det förstår man när man ser honom... vilken kropp! Han ser sig själv som sin like med Bolt. Vilken charm! Vår egen lilla prins.

När jag läste de första inläggen i hans blogg skrattade jag så tårarna rann..



- Pappa pappa håll i mig, jag kan ju för f-n inte simma ännu!!!

Men det ändrades, nu är han simmarkungen som jagar brudar.





Elliots beskyddare och livvakt heter Vincent. Ibland är Vincent lite lite avundsjuk på all uppmärksamhet som Elliot får och hittar då på lite olika bus.



Yeah, amningskupor!!! Häftigt att tugga sönder dem!!

Elliot har blivit en stor kille nu, hela 6 månader. Han sitter själv, han äter själv..





Lillkillen Szczekocki är världens gladaste och goaste lille livsnjutaren. Han ger så mycket livsglädje till oss alla!









Elliot är jätteduktig på att prata! Tyvärr är det inte så många som förstår vad han säger, men det kommer nog snart. Han gillar i alla fall sin egen röst väldigt mycket.

Oj, höll nästan på att glömma...  förmögenheten!



Elliots vagnpark som är värd miljoner....!

Precis som alla andra barn tycker han att mamma och pappa är lite pinsamma...
Mamma kissar på sig
Pappa liknar en pingvin när han går på fest och snacka inte om när han dansade naken med en ballong...


ELLIOT

Du är ett litet fenomen
Lika begåvad som Einstein
Ärliga blå ögon, precis som moster
mycket efterlängtad redan som foster
Solstrålen som får oss alla att skratta
när du i din hokus pokus bil ratta
Din mamma jämför din kropp med Bolt
ja, bara det kan göra vem som helst stolt

With love


Tävlingen är avgjord

Tänk så många som läser min blogg men som inte kommenterar - inte ens när det är tävling! Ganska tråkigt faktiskt.

Jag tackar de underbara människorna som verkligen har ställt upp och tävlat - ni har en plats i mitt hjärta!

Nu kommer vi till vinnaren av ettårsjubileumstävlingen - Min älskade systerson Elliot Szczekocki - min oerhört begåvade 6 månader unga systersons ord smälte rakt in i hjärtat samtidigt som jag kiknade av skratt.



GRATTIS HJÄRTAT!!

Ditt pris kommer till helgen.


Förra sommarens roligaste foto!!

Det var längesen jag skrattade så mycket och så länge...
Vilket foto!!!
Niklas är såååå på kanelen och har säkert sagt något dumt till syrran....eller?!



Hahahaha!!
Sorry Sara, borde kanske frågat om lov först...

Home sweet home

Hemma igen efter två dagar i Zürich. Känns skönt! Det är roligt att resa, men det tar sån tid och man blir sååå trött. Igår gick jag ju upp kl. 4, och gissa vem som somnade på planet innan det ens startat. Under alla år jag har flugit så har jag nästan aldrig fått sittplats på den bakre delen i planet, men igår fick jag längst bak. Ett litet miniplan med kanske 100 passagerare och jag placeras allra längst bak där det säkert väsnas extra mycket. Ekonomibiljett tror jag det kallas.. Jag somnade trots oväsendet och sov gott ända tills jag kände doften av kaffe.

Taxi till kärnan av Zürich, välkomnande, sen incheckning på hotellet och lunch på stan med säljarna, chefer och kontorspersonal. Solen strålade och det luktade VÅR!!! Eftermiddagen tillbringade vi i ett konferensrum med siffror, mål och kaffe. En liten surprise utlovades och det var en jongleringsman som skulle lära oss jonglera med tre bollar. Hur kul som helst! Fick tre fina jongleringsbollar med oss hem.

Zürich är väldigt kuperat och på kvällen tog vi en taxi upp till en restaurang som låg uppe på ett berg och där serverades ost raclette. Så himla mysigt och underbart gott. Tröttheten gjorde sig märkbart påmind när man fått i sig massor av god mat och dricka. Somnade ovanligt fort efter att ha lagt huvudet på kudden och sov som en stock tills det var dags att gå upp och duscha med den fina gula badankan.



Stor god frukostbuffé serverades, men hur mycket orkar man egentligen efter att ha proppat i sig en massa fet ost hela kvällen innan...
Lotta och jag promenerade ner till sjön innan vi gjorde vår entré på kontoret igen.

 

Disigt och svinkallt!





Förmiddagen hade vi lite arbete att gå igenom och sen åkte vi Tramm (spårvagn) till en konsultfirma vi anlitar. Jag har endast telefon- och mailkontakt med denna firma så det känns ganska nice att få ett ansikte på personerna. En ganska kaotisk lunchtimme på ett thaiställe innan vi tog tåget till flygplatsen.

Åkte därifrån kl.13 och är hemma i mitt hus kl. 18.40. Inte konstigt man är trött..

När vi precis skulle landa på Kastrup, sekunderna innan sista dunsen på landningsbanan och man bara väntar... och väntar.. och sen gasar han istället. Han tog fel på pedalerna!!!  WHAT???  Vad händer? Varför?? Nu visade det sig att de hade förlorat kontakten med tornet så därför vågade de inte landa. Tänk om där hade gått upp ett plan samtidigt då?!!

Jaja, jag kom hem till ny snö och nytt vinterväder. Home sweet home.

Mentalt lugn

En riktigt skön helg går mot sitt slut. Eftersom vi vaknade så sent igår så hade ju halva dagen gått när vi hade ätit frukost. Tillagade inbakad oxfilé och potatisgratäng till middag, vilket var supergott, men det blev så mycket över så vi får ha det till middag idag också. Tittade på Sommaren med Göran på kvällen och kan inte rekommendera den.

Idag har jag fortsatt på min målning i träningsrummet. Hög musik och en pensel i handen och jag försvinner in i min egen lilla värld.



Jag har börjat plocka ihop vad jag ska ha med mig imorgon. Åker till Schweiz imorgon bitti kl.08.15 från Kastrup - förstår ni vilken okristlig tid jag måste gå upp!!!  Kl.04.00 för att hinna köra kl.05.00. Suck!!
Jag och Lotta ska på kick-off i Zürich måndag och på tisdag ska vi besöka säljkontoret samt ett annat ställe. På eftermiddagen åker vi hem igen och går allt som det ska, är jag hemma vid 19 tiden på tisdag.

Hittade några blider från Svensköp - målningarna som jag gjorde där uppe.







Och när jag tittade igenom bilderna så kände jag en stor saknad efter det här rummet.





Fråga mig inte varför vinstället stod där - JAG VET INTE!

Nu ska jag packa min necessär - Ciao!!


Var jag där??

Igår kom samtalsämnet "ballongdansen" upp och det var ju ett flertal av mina nära och kära som medverkade i den lilla dansen på Ms och min 40 års fest. Det blev så klart kvällens höjdpunkt och alla var glada. Nu till varför jag tar upp denna stenåldersgamla dansen igen är därför att Pigge inte kommer ihåg att han medverkade... och han kommer absolut inte ihåg att min kära syster stod bakom och hade FULL KOLL på ALLT.

Jag lovade sätta in några bilder så kanske han får några pop-ups eller nåt.



Ni ser där till höger (inringad Catharina)!! FULL KOLL hela tiden! Och Pigge, vad döljer du med dina ballonger?





Det konstiga var att 3 st av de 5 var nyktra!! Helt fantastiskt!!!

Så Pigge, kommer du ihåg något mer nu..?

Freeedaaaa!

Och så kom äntligen den efterlängtade fredagen...!! Man tycker på måndagsmorgonen att man har en hel evighets lång vecka framför sig, men denna veckan har varit hur bra som helst. Jag har hunnit göra massor och tiden har gått förhållandevis snabbt ändå. Det är en skön känsla när man sätter sig i bilen fredag eftermiddag på väg hem - den känslan är outgrundligt underbar!

Igår när vi hade gjort vår fredagsmatshopping och tankarna började planera helgen så tänkte jag att det hade varit roligt att träffa Bodil, dricka lite vin, spela spel eller nåt, men nä.. det får nog bli en skön kväll med god mat och lite softande i soffan istället, kanske ett fotbad.

Vi började laga mat, barnen var inte hemma så det var bara till oss två. Paj blev det, en favorit i repris - brie och salamipaj. När jag stod där och var mitt i kletet med pajdegen fick jag ett sms från Bodil. 
- Vill ni kolla Lets dance och knäcka en 3 litare?
- Javisst :) svarade jag och mobilen var helt insmord med kletig pajdeg..
Det tog en god stund med maten, men vi tajmade bra och kom lagom till starten av lets dance.
Vi såg inte förra programmet och hade ingen aning om vem som var med denna omgången så det var lite roligt faktiskt. Min favorit blev den mycket tilldragande och mycket manliga Stefan Sauk. Han är sååå mycket man som det bara går - vilken karl!!

Och så försökte jag då fotografera denna karl på deras tv....



Alltså HALLÅ!!!  Varför kan man inte fota deras tv??

 

Skitbra ju.. Så här blir det när jag fotar vår tv.



Vilken spegel?  Kan ni gissa film?

I alla fall så blev det ju inte så där himla mycket tittande på resterande tävlande, lite fluktande mellan tjabbet mellan volvo eller saab, varför inte en Audi...eller BMW?
Vi smakade på...



CHAKANA och till det sjöng vi sing star. Jag är ingen hejare på att sjunga, men jag sjunger hellre än bra och har man bara lite vin i kroppen så är det faktiskt ganska kul.







Var detta när du hade stopp i näsan?? Du ser lite täppt ut...



Såå, det är inte bara snarkspray som gör under - Nezeril också!

Under mina 24 år med Mikael har jag ALDRIG sett eller hört honom sjunga. Han gjorde ett tappert försök igår - han sjöng sing star - ganska uselt, men han sjöng så nu jäklar ska vi sjunga sing star ikväll! Visserligen var han ganska toppad igår så han får väl ta några whisky ikväll också...

Herregud, klockan var kvart över 3 innan vi gick därifrån och innan vi kom i säng så var kl 4. Något som förvånade både M och mig var att vi sov till halv 12 - det har aldrig hänt förr och vi var helt chockade båda.

Tack för en härlig kväll!!



Kommentera mera!

Måste ju säga att det är lite väl dåligt med kommentarer här på denna blogg! Är det ingen mer som vill lätta sitt hjärta? Inte så svårt att utse en vinnare fram till nu i alla fall, men tävlingen är igång fram till onsdagen den 20/1 - så kom igen nu mina kära bloggläsare. Jag vet att ni vill!

Det blir kanske så att jag gör inlägg om Er alla ändå, men vinnaren får ett extra långt inlägg. Pigge behöver inte kommentera för han har så många inlägg redan - han är redan känd!

Nu har jag just kommit hem från ett härligt Afro pass. 54 personer stänkte svett omkring sig och alla bara log trots svettstänk. Skitkul var det och jag undrar bara var jag kommer ha mest ont imorgon... ryggen? armarna? benen? ballarna? Säkerligen blir det något influensa-aktigt. Sällan man skakar alla lemmar så mycket och så länge, så det bara måste värka imorgon.

Gjorde mig skuldfri hos researrangören häromdagen då vi ska först åka till Österrike vecka 8 och sen tre veckor senare ska vi på Spa i Polen. Känns skönt att det börjar närma sig - bara 37 dagar kvar!

Imorgon är det fredag och helgen står för dörren. Ska se om inspirationen infinner sig så jag kan fortsätta med mina flamenco dansöser.. Längtar efter ledigheten i alla fall.

Simma lugnt!

Ettårsjubileum

Tjenixen people!

Idag har det faktiskt inte varit en hattisdag, jag har känt mig ganska tillfreds med arbetslivet hela dagen. Inte illa för att vara en helt vanlig tisdag i mitt liv. I eftermiddags under ett samtal med Mia på jobbet kom jag plötsligt på att idag har jag ju ettårsjubileum - det är ett helt år sen jag startade mitt skrivande på den här adressen. Hur kul är inte det att jag fortfarande håller mitt nyårslöfte vid liv.

I och med detta jubileum borde jag ju ha en kulig tävling precis som alla andra kändisbloggare, eller hur?
Frågan är bara vad...???

Den som skriver den roligaste, mest intressanta, mest händelserika kommentaren i detta inlägg vinner ett helt eget inlägg i denna snuttisblogg med bilder och text som författaren "moi" har knåpat ihop lika intressant och händelserikt som den vinnande kommentaren. (eller hur?!)

WIIIIEEEEEE!!! Visst var det roligt??!!!

Och alla som medverkar kan få titta på min tvillingsyster..



Pusspuss

Halvfärdig dansös

Jag har börjat sova lääänngeee - det måste vara åldern! Vaknade inte förrän kl.10 idag och jag kände mig så utsövd som det bara går. Jag har inte gäspat en enda gång idag.

Kallt som bara den ute, men trotsade allt vad jag tycker om kyla och gick ut med min M på en promenad. Jag hade mössa på mig minsann och det berodde endast av den enkla anledningen att M sa till mig att ta mössa på mig för jag såg förjävlig ut på håret... Frös om kinderna så jag funderar starkt på att köpa mig en rånarluva.

När vi kom hem kände jag en längtan efter att skapa något och jag har ju sagt ända sen vi flyttade in att jag ska måla vår ena vägg i träningsrummet... jaja får väl i alla fall börja. Det har ju faktiskt gått 1 1/2 år sen jag sa det..
Svårt att veta vad man ska måla i ett träningsrum, men jag har alltid varit fascinerad av flamenco dansöser så det fick det bli. Nu har jag i alla fall börjat och nu får det bli det.



Sen har vi börjat planera för renovering av vår tvättstuga - ÄNTLIGEN!! Det har ju varit behövligt länge, och nu...har vi i alla fall kollat lite vad som finns och vad vi vill ha. Nu väntar bara några lediga helger för inköp och arbete.

Ikväll blir det myspys med mannen i mitt liv. En romantisk kväll med levande ljus och skräckfilm..då klänger jag på honom för han ska skydda mig från allt ont.. haha nä det blir väl en p-rulle eller nåt (skojade bara)  - sånt tittar inte vi på.

Hörs och ses

Trettondagsafton

Något som stör mig i trafiken på hala vintervägar är när folk inte förstår att de ska hålla avstånd. Oftast går det lite långsamt och det bildas köer och nog fan får man en bil framför som bromsar ideligen. Hur vore det med lite avstånd och bara släppa gasen.. Imorse när jag körde till jobbet var det nästan folktomt, men nog tusan hamnade jag bakom en bil som bromsade varje gång det kom möte, varje gång det var en kurva, varje gång det kom en bil någon annanstans, varje gång vindrutetorkarna rörde sig, ja typ hela tiden.. Såna små ting kan göra mig en aning irriterad.

Så klart var jag inte ensam när jag kom till jobbet strax efter 6.. Vi ekonomer gillar tidiga mornar, eller hur?!! Suck! Kl tre var mina ögon så trötta att de gick i kors så jag var tvungen att gå ut i snön och få lite frisk luft. Kände mig redo för sängen när jag gick ut och skrapade bort all tjock is från bilrutorna strax efter 17 denna Trettondagsafton. Då var det inte många kvar i bygget.

Tog en välbehövlig dusch när jag kom hem, slet mitt hår när jag skulle välja kläder och till sist gav jag upp och skrek -Nä, jag har inget att ta på mig, jag kör mjukiskläder ikväll..! Tog mitt förnuft till fånga och insåg att man kan inte spela spel och dricka vin med sin älskade vänner i joggingbrallor - det passar sig liksom inte, så då hittade jag en grå trasa som jag får alldeles för stor byst i, men som jag bara använt en gång innan... Den kan jag dricka vin i, det gjorde jag förra gången.

Eftersom jag har jobbat hela dagen så har M fått stå för inhandlandet av maten, tillagningen, bakningen, städningen.. mitt dåliga samvete svider lite i kanten..

Supergod salami- och briepaj, äpplekaka och vaniljsås, vin, kaffe, Baileys, chips och äckliga körsbär i likör.





Här tuggar man i sig...



M hade dukat med de "små" vinglasen... de är så fruktansvärt goda att dricka ur, men man vet inte riktigt hur mycket man ska hälla i.

Lilla gumman var hemma med mamma och pappa för en gångs skull.



Och hon har KETCHUP till ALL MAT!!!



Spelet kan börja!
Först spelade vi skilsmässospelet, det nya Lika par leka bäst - askul! Och som vanligt var jag i laget som förlorade och det kan bara bero på att M och jag inte känner varandra tillräckligt bra.. Det behövs en hel livstid att lära känna oss och vi har ju bara varit tillsammans i 24 år..



När äpplekakan var uppäten, kaffet och baileysen slut ville vi spela något annat så Bodil och jag letade oss ut i förrådet och till spelhyllan och fann Med Vilda Gester.



Hur gör man en sån här grimas? Mina läppar har ingen koordinationsförmåga.



Förstår ni varför jag även denna gången var i det laget som förlorade detta spelet - hur ska man kunna gissa vad hon föreställer...?

Inga skandaler denna kväll, bara för mycket vin..

Maximus gillade Ms äpplekaka...



Den var mjuk och skön att ligga på..

Vid två pulsade de hem i snödrivorna. Tänk att även Vä har lite snö på det nya året.

Bodil glömde en sak..



Hon lämnade kvar den sista äckliga körsbär i likör... Du får komma och hämta den - VI VILL INTE HA DEN!!

Syster Micke tackar för en kulig kväll tillsammans med nästan grannarna!
Det måste vi göra om snart igen - M har säkert fler semesterdagar att ta ut..


Skilsmässa eller inte


Om vi nu skulle prata lite choklad... Det är så att när man köper en chokladask, oavsett märke så är där nästan alltid några bitar som ej faller en i smak, MEN..när de har legat till sig lite och det finns absolut inte en endaste liten chokladbit någon annanstans i huset så börjar man plötsligt tugga lite försiktigt på de förut så äckliga bitarna och plötsligt... så kan man faktiskt tycka att de är helt okej. Visst är det konstigt. Det ska till en "kris" innan man börjar tänka om, men när det gäller körsbär i likör ska det till mer än en jäkla chokladkris.

Hur gör man när man räknar får? Jag gick och lade mig igår vid halv 12, tyckte att jag kände mig lite pömsig i ögonen men så fort jag lagt huvudet på kudden så var jag klarvaken igen.. Där ligger man och stirrar i taket och jag försökte verkligen med att räkna får, men jag kunde bara visualisera tecknade får - de andra såg annars ut som jätte perserkatter och jag blev lite rädd för mig själv. Jag brukar alltid somna på höger sida men då funkade inte får-räknandet så det fick bli ryggläge. Sista gången jag slet blicken från fårna för att titta på klockan var hon00.49. Det kändes som 3 min kort sömn när klockuslingen tjöt mig i örat vid 5. Med sömnsudd i ögonen och fårull mellan tårna tassade jag upp i min ensamhet - Guuuuuud vad tråkigt, men jag var snabbt på jobbet.

Jag har fått såååå mycket beröm för min nya frisyr idag så jag är nästan mållös - det är så roligt när folk uppskattar lite förändring (eftersom det var många som sa att de knappt kände igen mig..) En ny dame på jobbet..

Hårt slit med årsbokslut en tid framöver, men det är kul. Kände dock att 11 timmars arbetsdag första dagen fick räcka.

SYSTER MICKE ser fram emot tisdagkväll - då ska vi förhoppningsvis spela skilsmässospelet och inmundiga både vatten och bröd.

Nu jäklar ska jag härja på facebook ett tag.

Ska jag räkna får eller?

Söndagkväll. Jobb imorgon. Vad har jag egentligen gjort dessa 12 dagar som jag har varit ledig? Massor, men tiden går ju så fort..

Idag har jag ju i och för sig inte gjort för mycket. Softat med stort S. Efter min stund med gitarren igår så blev jag biten gitarrist igen. Wow, I love guitar hero, speciellt när man slår sina egna rekord hela tiden.
Stora delar av eftermiddagen och en stund nu ikväll har jag spenderat framför tvn och kört rock så det dånade ur högtalarna. Härligt!

Gottesugen denna sista dag innan viktväktarna och vad finner man...



Bara äckliga körsbär i likör kvar - varför envisas de med att ta med såna - ingen äter dem!

På tal om gottesugen.... titta vad jag ska hänga på jobbet..!!



Min nya almanacka!! Jag får ha den bakom ryggen annars är det risk att jobbet blir lidande..

Som sagt en lugn dag. En inte alltför skön promenad i denna fruktansvärda kyla, höll på att förfrysa mina öron bara för att jag är för fåfäng för att ta på en mössa.. jag glömde den faktiskt, och när jag väl kom på att det var för kallt, typ 2 m utanför ytterdörren orkade jag inte gå in och hämta den, så jag fick helt och hållet skylla mig själv pga lathet och fåfänga. Det blev en rask promenad runt kvarteret och sen direkt bort till Konsum där vi lånade lite värme och sökte förgäves efter rödkål. Varför var alla sorter rödkål slut på hyllan? Har folk det till nyår eller?

Barnen kom hem idag - de har inte varit hemma på jäääätteeelääänggeee, och jag har saknat dem så. Jossan rusade in på sitt rum för att "leka" med sin nya leksak.. Hon har köpt en ny dator och nu är hon inte mentalt hemma längre..



Den behöver poleras gumman!! Du har fingrat ner den!



Snygg leksak - vill också ha!

Får väl snart gå och nanna, ska upp 05.15 imorgon... hur ska jag kunna somna, har ju inte gått och lagt mig före midnatt på länge. Suck!

Hoppas ni njuter massor ni som är lediga några dagar till, ni andra får bita ihop och se fram emot onsdag - DÅ ÄR VI LEDIGA IGEN!!! Wiiiiieeeee

Här är så tyst..

Det enda som hörs är lite snarkningar och stön från soffan där min lilla gubbe ligger sjuk. Han har inte förstått att det är dagen efter man är sjuk, inte två dagar efter..
Äsch, det är inte hangover, det är något annat, men typ samma symptom.

Hungriga som bara den gick vi och köpte onyttig mat för att slippa stå vid spisen, och när vi sen kommer hem med det onyttiga vill han inte ha.. Det smakade inte. En annan som inte behöver det tuggar i sig med en glupskhet som skrämmer den som är van vid vett och etikett.

Barnen är borta och nu jag sitter här i min nästan ensamhet, och tystnaden är total.

Nä, nu får jag rycka upp mig - jag kör lite guitar hero och lättar upp stämningen - det är ju för tusan lördag!!



Saknar det här - vill ha mycket snö!!!


Nyårsafton

Då var det dags att fira in det nya året och det gjorde vi i S.Sandby. Typ alla barnfamiljer i hela Skåne och vi då.. samlades hemma hos Camilla och Jarmo. Kanske inte riktigt alla barnfamiljer men ganska många i alla fall.

Det kändes först ganska kaotiskt när vi kom, det liksom pulserade in folk genom dörren hela tiden, men det blev skitbra ändå. De hade placerat barnen vid ett bord i deras stora hall och sen hade de flyttat ut soffan i uterummet  och dukat med två bord till oss vuxna i vardagsrummet.

Det serverades först välkomstdrink! Under mingelstunden hann jag nog med 5 välkomstdrinkar innan det blev mat. Camilla hade gjort en underbart god kycklinggratäng som serverades med ris och sallad. Rödvin till det och sus var lycklig.



Mingel med min kusin Patrik



Åke och min kusin Marie



Catharina.



Lille Elias ville smaka öl.. men fick inte för burken var tom - osis..



M var också där - jag och min kamera hittade honom under min mingelrunda.
Han var så fin i sin nya kostym och skjorta.



Wow, jag var också där och ni anar inte hur många foto jag försöker ta på mig själv och nästan varje gång gör jag en Bodil, dvs trycker på fel knapp och stänger av kameran. Jag börjar bli elit på det...

Jarmos lillebror Mika var också där och ni anar inte hur fåfäng denna lille man är, hahaha - Jarmo och Camilla har speglar på ena väggen i vardagsrummet och varje gång Mika reste sig från bordet vände han sig om och tittade på sig själv. Första gången jag träffade Mika hade han en extremt tight skjorta på sig och då tyckte han att det var lite pinsamt.. Mika är en kille som man kan tetas lite med och som tar saker på rätt sätt, och som ni vet gillar jag sånt.. Igår kom han i en ljusblå ganska tight skjorta och när vi satt vid bordet och åt så nämnde jag lite försynt att skjortan var kanske i det tightaste laget... hahaha, han frågade Jarmo om han hade en skjorta som han kunde låna för han kunde inte andas i den han hade nu...



Här poserar Mika i sin fina ljusblå skjorta



Och här har han då Jarmos skjorta på sig..

Det blev en rolig kväll med en del återseenden. En del av personerna har jag inte träffat på 10 år och vi var oss lika allihopa. På tal om lika, så var där en hel del som tog fel på Camilla och mig, t ex Jarmos son Joel, han stod och sa Camilla till mig säkert 10 gånger och sen frågade Mikas dotter mig varför jag såg ut som Camilla... Lite tjatigt efter ett tag kanske.



Anette och Fredrik, som jag inte sett på massor av år.



Anette och Markus.

Marie, min kusin blir så himla rolig när hon blir onykter, hon höjer sin volym och pratar inte normalt utan skriker fram allt hon säger. Det var t.om så att Nelly, hennes 2,5 åriga dotter höll för öronen..haha



Sötisen Nelly som absolut inte skulle sova. Hon skulle sitta i vagnen placerad precis framför högtalaren.

Snart blev klockan 00 och alla skulle ut i kylan, -10 iskalla och råa grader som frös fingrarna till is, så man knappt kunde tända fyr på raketerna. Champagnen flödade och raketerna fyllde himlen med ett underbart skådespel. Denna stunden är speciell, man pussas och kramas och önskar alla kända och okända ett gott nytt år. Humöret är på topp och sen rusar man in i värmen igen för att fortsätta sörpla champagne och pussas och kramas.









Ja alla kramades inte på samma sätt...



Vi hann även med lite dans, i alla fall jag och Patrik, galenpannan som slängde mig hit och dit så jag höll på att trilla hur många gånger som helst. Slet sönder mina strumpbyxor gjorde han också. Helt GALEN!!!!



Men kul var det! De dansande blev fler till slut och det hann bli morgon innan musiken tystnade.

Jag vill tacka Camilla och Jarmo för en jättekul fest, god mat, övernattning och frukost.
Kram till Er och Era urgulliga barn.

RSS 2.0