Min lista...

Min dotter har utmanat mig i någon sorts lista - konstig sak, men jag ska försöka besvara så gott jag kan...

Fyra tvprogram jag brukar se:
1. Grey's anatomy
2.
3.
4.

Fyra saker jag gjorde i går:
1. Vaknade med sömnsudd i ögonen
2. Var på jobbet
3. Tränade
4. Skrev blogg i en evighet

Fyra saker som står på min önskelista:
1. En rejäl löneökning
2. Att få vara frisk
3. kondition och styrka
4. Audi TT

Fyra saker jag avskyr:
1. Känslan av att man måste gå upp tidigt imorgon
2. Otrevliga människor
3. mitt kroppsfett
4.

Fyra saker jag tycker om att göra:
1. Umgås med min familj och mina vänner
2. Shoppa
3. Åka på semester
4. Äta gott och dricka rödvin

Fyra saker jag åt i går:
1. All bran
2. räksallad
3. Banan
4. Smörgås

Fyra namn jag skulle kunna tänka mig att döpa ett barn till (förutom det/dem jag redan har)
1. Erik
2. Elliot
3.
4.

Fyra jobb jag skulle vilja ha: (Lönen är 25.000:- på samtliga du än väljer)
1. Konstnär
2. Fotograf
3. Mäklare
4. webbdesigner

Fyra snabbmatsställen jag gillar:
1. Burger King
2. Thai mat
3.
4. -
 
Fyra personer som jag ringer eller sms:ar nästan varje dag:
1. Isabella
2. Josefine
3. Camilla
4. mormor

Hoppas hon är nöjd nu. Det där med tv program var inte lätt - ser sällan på tv om det inte är någon film.

Kvällens gympa var bra - jag blev grymt trött i mina ben och rumpa, och snacka inte om mina axlar - de är nästan döda - i alla fall medvetslösa. Men visst känns det som det börjar gå mot rätt håll - orkar lite lite mer för varje gång och det är ju positivt. Ja, tränar man 4-5 dagar i veckan borde det ju ge något. Tyvärr ger det inte ett gram viktnedgång.

Nu ska jag köra back up på min dator - man vet aldrig om hotelserna verkställs imorgon.

Seeya

Vilken härlig helg

Igår kväll kom vi hem ifrån vår härliga Spa resa. Det har varit några mycket händelserika dagar, men samtidigt oerhört avkopplande. Det är precis så det ska vara.

Jag börjar från början... Fredag kväll gick vi på bussen i S.Sandby som tog oss till Ystad och färjan till Swinoujscie (stavningen har jag ingen aning om). Jag hade ätit en halv sallad kl. 12 på dagen och jag var skakig av hunger, men trodde att precis som de andra gångerna serveras det en trerätters meny - haha så lurad jag blev - en kall platta som bestod av 3 sorters bröd, ostar, div skinksorter och äckliga oliver. Ja jag blev ju mätt på det också så klart, men det var liksom inte det jag hade väntat mig.  Efter maten gick vi och shoppade, och det inhandlades en hel del parfymer, after shave och div ögonskuggor och foundations - det var ju så billigt och då får man ju passa på. Vi handlade även en hel del på vin avdelningen.

När vi gjort shoppen tog vi en runda i baren - där var så dött så det blev endast var sin drink... suck!

 min var grön och smakade mest ingenting 
 och Mikaels var någon fruktig sak - säkert ingen höjdare.

 Elina

När vi druckit upp gick vi till våra asvarma hytter och kröp till kojs. Det var ingen sjögång som tur var för då hade säkert inte Elina kunnat sova - hon tyckte båten gungade när den stod vid kajen...

På fredagen var det upp i ottan - kvart i sju skulle vi gå av båten och då skulle frukosten vara avklarad.

Nu är vi på väg till hotellet, dock med lite sömnsudd i ögonen

Äntligen på väg till hotellet, dock med lite sömnsudd i ögonen.

Vi fick våra rum med en gång och klockan var inte mer än 9. Härligt!
Min första behandling hade jag kl. 11 och det var honungsmassage med varma stenar - visst låter det avslappnande och mysigt..?!  Min bild av den här behandlingen var en varm och skön ringlande honung över hela kroppen och skönt inmasserad och sen härligt varma stenar placerade strategiskt på hela kroppen. Tji fick jag - stenarna hade jag väl ganska rätt om, men den där honungen var HÅRD och torr, det var skrubbning över hela kroppen. Sen masserade de med stenarna och det var jätteskönt, medan honungen torkade in. Sen kom det värsta - de började med att dutta med handflatan på den hårda, och nu väldigt kletiga honungen, försiktigt men efter ett tag blev det hårdare och hårdare och till sist gjorde det ganska ont, men det var ändå lite skönt. På sina ställen fick jag knyta handen hårt för att inte skrika. 1 1/2 timme varade denna tortyr. Man kan nästan jämföra "duttningen" med en epilator.. Inte riktigt vad jag hade planerat, men en erfarenhet rikare blev jag.

Min andra behandling var betydligt skönare och det var ansiktsbehandling med en mask som gav energi - kände inte av någon energi precis, men jag sov gott i alla fall.

De andra hade också en del behandlingar under dagen och efter min sista körde Elina och jag ett aerobicpass och sen därefter ett step pass. Männen styrketränade.

På kvällen åt vi en god buffé och drack massor av vin. Vi hade bokat bowling till kl.21 och det var skitkul - första rundan vann jag och den andra vann Elina. Tyvärr blev det inga roliga episoder med bakåtkastande klot eller smällar i bommen, men det var kul ändå - vi skrattade ganska gott åt M som inte fick till det riktigt och han var vansinnig för att vi gapskrattade åt honom. Resten av de vakna timmarna tillbringade vi i nattklubben och vi kvinnor beställde in var sin pina colada - en enorm skapelse med frukter - nästan en halv ananas, kiwi, sån där ....gul sak (jag vet inte vad den heter men jag kallar den syfilis..) och cocktailbär. Ja sen var där faktiskt dryck också...som smakade pina colada.

Lördagen försökte vi oss på shopping men de va inge kul så vi åkte hem igen. Slappade, simmade, satt i bubbelpoolen och körde step med flera av resenärerna. De hade hört talas om att vi körde step igår och de ville också vara med - jättekul och det gick ganska bra också.

Efter kvällens middag var vi ganska avslagna - tröttheten efter alla aktiviteter hade satt sina spår så det blev bara en sån där fruktskål med pina colada efter middagen. Elina började bli förkyld, hon satt och kvarkade mest hela tiden.

Tyvärr varade inte denna resa längre och på söndags morgon satte vi oss på våra väskor i hopp om att få ihop dem för att ta ut dem i bussen. Denna gången slapp vi Unity Line på hemvägen utan istället körde bussen genom Tyskland och det var mycket bättre. Vi stannade till och med till på Border Stop i Rostock så vi kunde handla MASSOR till våra barskåp. Vi var hemma strax innan 21. Trötta efter dagens hemresa välkomnade barnen oss med öppna armar - Gud vad de hade saknat oss! Haha, inte! De blev i alla fall glada för presenterna.. alltid något. Mys i lobbyn.
Hotellet hade förnyat lobbyn sen sist jag var där - nya soffor och fåtöljer samt ett gigantiskt saltvatten akvarium som skiljevägg precis när man kom in - jättefint.

 Fatta hur svårt det är att fota fiskar - de är ju inte stilla en sekund.

 De hade även ett roterande glasskåp med dessa läckerheterna i lobbyn.

   

    Bilder på rummet från Hotel Senator

Längtar till nästa gång vi ska dit!

SPA nästa....



Nu har jag semester!!
Vi ses nästa vecka
kramkram




Våfflor till middag!

Idag har jag haft besök av en konsult hela dagen. Jag har ett ganska stort rum där förutom mitt svängda skrivbord även får plats två ganska stora dokumentskåp samt ett bord med 4 stolar, och tur är väl det... var skulle jag annars ha placerat personen. Äsch, det finns ju alltid utbildningsrum och dylikt, men eftersom hon skulle arbeta med mitt projekt så var det ju lägligt att ha henne tillgänglig. Arbetet gick bra och vi klarade vad vi planerat på en dag.

Jag är ju van att sköta mig själv, men har man bjudit in en konsult så får man liksom vara med den personen de timmarna...välkommen ner till frukost, vad får det lov att vara till lunch, jag ska bara gå ner ett ärende - kommer strax. Ska vi gå och fika, vill du ha kaffe eller te. Så himla social jag har varit idag! Min chef som annars är glad för att komma in och snacka bort några minuter har endast varit inne och hälsat, och ville hon fråga mig något så har hon skickat ett mail - hallå, hon sitter i rummet rakt framför mig.

I vanlig ordning så tar jag mig alltid en liten koll på lite bloggar o dylikt under dagen och jag såg i min dotters blogg att det serveras våfflor ikväll! Åhh så gott det var, men det är alldeles för mäktigt! Man blir ju nästan illamående så tungt det blir i magen.



Såna här onyttigheter har jag stoppat i mig idag, men jag åt bara en halv laxsallad till lunch (precis bara för att jag visste att det skulle bli onyttigheter ikväll)

Nu är det Greys anotomy - bästa serien genom tiderna!

Jag har förresten packat min väska till Polen nu och har bara ett par skor, necessär, fön och plattång kvar, men den är redan full så jag vet inte vad jag ska göra. Man kan kanske ta en väska till....

Seeya

Min dotter berättade om mina nya bloggläsare..

Alltid trevligt med folk som är nyfikna - Jag hälsar Er välkomna att titta in och läsa om mitt enkla familjeliv!

Idag tyckte jag arbetslusten tröt något så fruktansvärt, så jag ringde min chaufför och undrade om inte han kunde hämta mig kl.16. Han hade så klart lite att avsluta först, men han hade inte heller något emot att komma hem tidigare. På hemfärden fick jag en sån där känsla...inga pop ups utan mer stark intuition, att min dotter satt på bussen som körde framför oss. Det tog ett tag innan hon svarade, typ 4 samtal, men visst hade jag rätt - hon klev av bussen i Tollarp och gick in i vår bil.

Väl hemma möttes vi av en annan dotter som hade ont i öronen. Hon som aldrig har haft det förut, hon har aldrig ens fått penicillin.

Kände inte alls för gympa idag, men med tanke på att det inte blir så mycket mer denna vecka så fick jag ju gå. Allt det där krälandet på golvet gjorde jag idag, inget maskande på dem övningarna i alla fall - sen att jag inte orkade allting med stången hör ju inte hit. (eller) Bodil har alltid så himla mycket axelträning med stången och jag vill inte ha bredare axelparti...Sen fick jag för mig att jag var jätte trött på rusherna i slutet så då var jag tvungen att titta på dem andra lite...ja jag vet Bodil - JAG MASKADE!! Fatta hur kul det är att se hur roligt somliga springer - jättekul!  Efter en liten paus kom min energi tillbaka och jag insåg att nu orkar jag nog springa igen, men då var ju nästan låten slut..

Två arbetsdagar kvar av denna vecka! Härligt!! Hade planerat att köra in till Forex imorgon efter jobbet och växla lite pengar, men för säkerhets skull så ringde jag idag och kollade så de verkligen hade zloty till oss. - Nä det har vi inte, det måste du beställa! Då får jag alltså vänta till torsdag och hämta ut dem.. Alltså,  är det inte meningen att Forex ska ha alla valutor på lager typ? Är det inte ett växlingskontor?? Jag ska ju inte ha så mycket. Jaja, inget att bry sig på - jag får ju dem innan vi åker.

Vi ses på VÅFFELDAGEN - Tjingeling!


Haha avslöjad...!

Elina, du skulle ju inte avslöja att vi ska till Polen på torsdag - nu skulle jag ju verka lite stött för att Linda var taskig och låta henne tro att jag inte kom på hennes pass för det... Hahaha, du är för rolig!

Det är klart vi ska dricka vin och i den sysselsättningen vet väl både du och jag, och alla andra som känner mig att där maskas det inte...  Förutom den trevliga sysselsättningen ska vi även NJUTA av allt annat! Det ska bli så skönt och avkopplande - det behöver vi nog allihopa just nu.

Oh shit, jag måste göra inbjudningarna till festen!

Jag har förresten gått upp ett steg till HARD i Guitar Hero och resultatet suger - det är skitsvårt, men jag kämpar på när jag har en stund över..

Vi hörs!

President över maskandet

Först och främst en liten förklaring till Linda som inte fattat nåt....aerobic är roligt, det är krälandet på golvet som suger. Jag maskar INTE när det är roligt!

En liten förklaring till Er andra som säkert inte förstår någonting - Linda har skrivit i sin blogg att på aerobicen i torsdags, när sista dansen var slut ville jag köra en gång till för att det var så himla roligt, och hon förstod ingenting eftersom alla var trötta och då trodde hon att jag maskar även på aerobicen eftersom jag inte var trött och hon kallade mig "president över maskandet".  Bara för att hon är så taskig så kommer jag inte på torsdag!

Idag körde vi ner till Limhamn för att kolla in sortimentet på pooler. Vi har kollat runt lite på internet innan och visste vad vi var ute efter, så nu var det egentligen bara att diskutera priset med leverantören. Eftersom vi är tidigt ute och de inte riktigt har satt igång inför säsongen lovade han oss förra årets priser -10% på det om vi bestämde oss den närmaste veckan. Haha, vi hade ju redan bestämt oss så det var ju glasklart att det blev där vi köpte den. Det blev även en lampa till poolen, ett bubbeltäcke som läggs över poolen på natten för att bibehålla lite av värmen samt en "upprullare" till täcket.

På väg hem stannade vi till hos min mormor och morfar, som alltid blir så glada när man tittar in. Vi blev bjudna på en fika och en trevlig pratstund. Det är synd att vi bor så långt ifrån annars hade man haft mer tid att träffa dem - det blir tyvärr alldeles för sällan.







Ni får ju ha något snyggt att titta på så kanske ni återkommer...


Morgan???!!!!!

Vad är det för fel på svenska folket?  Hur kan Morgan bli utröstad? Personligen tycker jag nog att Laila ska vinna Let's dance, men Morgan är ju så mycket bättre än Magnus Samuelsson - Hallå!!

Jag får nog sluta se såna här program, där folkets röster styr. Samma sak var det med melodifestivalen - det var såååå nära hatlåten vann.

Jaja, nog talat om det. Idag var det nog första gången i mitt liv som jag tränade en fredag.... jag hade årets första step pass på jobbet i eftermiddags och det gick skitbra. Jag var supernöjd efteråt, dels för att jag har motionerat 5 dagar på rad och för att alla andra var superglada och överväldigade över att jag kunde entusiasmera dem till det tillståndet en fredag eftermiddag...!

Imorgon, eller vid närmare titt på klockan så idag ska vi köra och titta på pool. Det är snart hög tid att börja gräva... nästa helg är det sommartid!!!

Snart ska även inbjudningarna ut till föreningsfesten - vi väntar bara på priset från cateringfirman....

  Snyft. lille Morgan åkte ut...

Natti

Lycka är ett val, inte ett tillstånd

Visst är det vår i luften?!!! Allting blir mycket bättre och roligare när man känner att våren är på väg. Man vaknar till härligt fågelkvitter på mornarna och när man kommer ut ur huset möts man av en härlig vårdoft. Med andra ord så har denna veckan börjat bra.

Igår när jag och Isabella körde till vårt träningspass så fick Bella övningsköra hela vägen från Vä till Tollarp. Hon har mest fått köra småvägar än så länge, men igår slog vi på stort...det gick jättebra. Step passet igår tog musten ur mig - jag blev jätte trött! Oftast har jag inga som helst problem med kondisen på de passen, men jag hade väl inte druckit tillräckligt igen. Sen brukar jag inte tänka så mycket på att det är jobbigt, för det är ju så kul och man vill bara fortsätta trots att benen skriker och svetten rinner ner i ögonen.

Igår morse ringde Elina mig på jobbet och berättade att medborgarhuset var bokat den 16 maj för vår föreningsfest, och jag tog kontakt med Johannes och bokade honom som DJ. Wow, så kul det kommer att bli!!!

Denna dag började bra. En ganska lugn förmiddag till följd av en mindre lugn eftermiddag. Jag håller på med ett ganska gediget och tidsödande projekt för tillfället och sitter oftast djupt koncentrerad på mitt rum, då plötsligt en av mina kollegor som är av den absolut mest energiska sorten kommer inrusande och slänger sig i en av mina stolar. Vilket gjorde att jag blev störd i min koncentration, jag blev stressad för att hon ville att jag skulle fixa en del saker samtidigt som jag höll på med mitt egna och jag var mindre glad resten av dagen.

Var seg och trött när jag väl kom hem och slängde mig på soffan. Slumrade till en stund och vaknade av att Amadeus krafsade på min mage. Vid närmare eftertanke på lördagens fest och Bodils utskällning så beslutade jag mig för att åka och gympa. Det var så sant som hon sa - jag åker dit och tror att jag gympar, men i själva verket gör jag ingenting mer än svettas floder... Det var i alla fall skönt att duscha efteråt.

En av fördelarna med att ha mycket att göra på jobbet är att man samlar flextid - en del av den flextiden ska jag utnyttja imorgon, typ 8 timmar - Jag är ledig hela dagen och ska mest njuta av att bara vara.

Natti


Schlagerkväll hos Elina & Mats

Lördagen började med gymnasieinfo på C4 gymnasiet i Kristianstad eftersom Josefine har sökt till Mediaprogrammet där. Mycket intressant och det verkade mycket lovande. Josefine tyckte också att det var positivt. Kul! Hoppas nu att hon kommer in också.

På kvällen var vi bjudna till Elina och Mats och Bodils dotter Jessica har precis fått körkort så hon körde oss dit - det är härligt när barnen ställer upp för sina föräldrar - jag längtar till Isabella har fått sitt körkort - då vet man att man alltid har gratis taxi överallt....haha, önsketänkande kanske.

I alla fall så kom vi till Elina och Mats vid halv sju och blev välkomnade med öppna armar. Det kändes som om det var jätte längesen vi träffades. Som vanligt blev vi serverade underbart god mat och massor av vin, haha det försvinner alltid så hemskt mycket vin när vi träffas.

Efter måltiden satte vi oss tillrätta i sofforna framför tvn och med stor förtvivlan trodde vi nog den hemska låten Snälla Snälla skulle ta hem segern. Vi hade stora diskussioner under programmets gång om hur snygga Erik, Danny och Mathias var och vilka stora bröst Sarah har..haha och hur mina lår frös när Sarah sjöng, men Pigges bröstvårtor frös inte - han visade dem.. Det var spännande in till slutet och vi var helt övertygade om att af Ugglas skulle vinna och när det visade sig att det var Malena istället så blev jag så glad att jag fick tårar i ögonen - vilken lycka!!! Nu slipper man skämmas för att man är svensk.

Efter programmets slut tog vi fram spelet "Trodde du ja" eller vad det nu heter. Det är ett roligt spel där man ska gissa vad de andra tror om de andra personerna och sen får man utmaningar också. Till exempel så skulle Bodil rycka ett hårstrå från någon, och det blev ju mitt så klart och därefter skulle hon tugga på det i 30 sekunder - mmm så gott!  Bodil skulle även skälla ut någon under 30 sekunder och då valde hon mig igen - hon tog ett stadigt tag om min lugg och höll upp mitt huvud och sen fick jag höra hur lite jag var värd. Vilken jävla sopa jag var på att gympa och att jag alltid maskade - det var helt sanna ord och det satt som ett smäck. Ahh, jag älskar henne också!

Klockan blev snabbt sent och Mats hade gått upp och lagt sig, om det var för han var trött eller full vet jag inte, säkerligen båda delarna. Bodil gick upp och hämtade honom innan vi skulle bege oss och han var helt vit i huvet stackarn. Jessica och Marcus kom och hämtade oss.

Ännu en rolig kväll med mina "bästaste" vänner!! love you all enormously!


Tysklandsresan

Hej hopp, nu är jag hemma igen!

Vi lämnade vår arbetsplats i onsdags kl.13.30 för att köra till Svågertorp. Vi parkerade min bil på Canada, men trodde att det var Nepal... När vi stod för att lösa biljett så såg vi att tåget precis kommit in - skitbra, tänkte vi och skyndade på stegen 100% och det blev ju så att vi till slut sprang allt vad vi kunde, för att konstatera att tågföraren inte alls tänkte släppa in oss. Nä nä, han bara tittade på oss när vi försökte öppna dörrarna och sen helt fräckt köra därifrån. Där stod vi helt utmattade och flåsade till ingen nytta.

Tåget går var 20:e minut och vi hade gott om tid så det var ingen risk att vi skulle missa flyget eller nåt sånt. När vi satt där och väntade så kom plötsligt Ingela, min granne i Svensköp. Hon var på väg till England för att hälsa på sin dotter Eva. Världen är bra liten ibland. Jag har inte träffat henne sen förra våren då jag berättade för henne att vi skulle flytta.

Och så kom vi efter en stund till Kastrup. Vi checkade in och det gick ju hur bra som helst. Jag är hela tiden beredd på att något ska strula för jag liksom framkallar såna saker ibland.. men allt gick hur bra som helst. Vi fick till och med tid över så jag föreslog att vi kunde gå och ta en öl någonstans. Vi fann ett ganska centralt ställe med mycket folk och rörelse. Lotta frågade mig om vi verkligen kunde ta en öl - haha, klart vi kunde! Medan vi satt och avnjöt denna kalla goda öl, kom tre av våra kollegor som också skulle med samma plan. De beställde var sin stor öl och fick in 3 st 75 cl glas, haha och de hade bara 10 minuter på sig att dricka dem...

Lotta somnade på planet och missade den grova smörgåsen och chokladet som serverades. Det gick snabbt och lätt att ta sig till Frankfurt och plötsligt var vi på en av Europas största flygplatser. Nu skulle vi ner i underjorden och lösa en tågbiljett som tog oss till Wiesbaden. Inte helt lätt att förstå deras tågtidtabell och vilket spår det gick ifrån, så vi turister från Sverige var ju tvungna att fråga. En vänlig man sa att vi stod på rätt spår så vi väntade en bra stund, men inget tåg kom och så plötsligt kommer han fram igen och säger till oss att han sett fel och att vi ska byta spår. Vi fick gå upp igen och bort till det andra spåret där tåget precis skulle gå. Ännu en gång fick vi upp pulsen, men denna gången hann vi med.

Efter 45 minuters tågfärd var vi framme och enligt beskrivningen vi fått skulle hotellet ligga vid sidan om stationen. Vi hittade det med en gång. När vi skulle checka in så såg receptionisten mer och mer bekymrad ut och han gick för att prata med en kollega. Det visade sig att vår bokning hade blivit annulerad eftersom vi kom efter kl.18.00 och nu var det fullbokat. Lotta och jag bara tittade på varandra med en aning panik i ögonen. Haha, jag sa ju det - det är alltid något som ska strula när jag är i närheten.   I alla fall så bad vi dem hjälpa oss att hitta ett annat hotell. Det var inte helt lätt för de hade tydligen en stor mässa i staden och allt var fullbokat - det var bara de exklusiva hotellen kvar...  Vi fick ju ta vad de kunde hitta och det blev på ett hotell i närheten.

När vi steg in genom entrén möttes vi av högt pianoklinkande - där satt en man vid en flygel och underhåll folket i baren (och resten av hotellet). Vi checkade in i ett dubbelrum för ett enkelrum kostade 3000 SEK för en natt utan frukost. Helt sinnessjukt!  Efter att tittat in i restaurangen konstaterade vi att vi nog inte skulle inta vår middag på hotellet - då hade hela vårt traktamente tagit slut...

Dagen efter var en mycket intensiv arbetsdag med massor av viktig info, men samtidigt fick jag träffa folket som arbetar på vårt dotterbolag och de var alla super trevliga.

På eftermiddagen skulle vi återvända till flygplatsen igen. Tågresan gick bra (!) och sen kom vi då till Frankfurts flygplats och skulle checka in. Man skulle scanna sitt pass och skriva in sitt bokningsnr. Då hade jag plötsligt ingen bokning! Vi testade 5 gånger och sen kollade Lotta och hennes gick hur bra som helst. Jaha, varför nu detta strul?!! Jag fick ju gå till en disk och då visade det sig att i mitt pass stavas efternamnet utan H och på bokningen var det med H.

Sen skulle vi igenom säkerhetskontrollen. Där var jättemycket folk och långa köer, men det gick ganska fort ändå. Allt ska röntgas. Först fick jag ta ut datorn och lägga den i en egen låda, sen datorväskan i en, mitt handbagage i nästa och ytterkläderna i den sista. Tror ni inte det började pipa som bara den när jag själv gick igenom... glasklart! Då fick jag ta av mig skorna så de också skulle röntgas och sen fick jag gå in i ett litet bås. De tog den här pipsaken över hela kroppen och det visade sig att det var bhn som hade lite spännen som gjorde att pipsaken gav utslag.
Som sagt så är Frankfurts flygplats STOR!! Vi gick i 30 min innan vi kom till vår gate och det var bara på hälften ungefär. De körde runt där med både småbilar och cyklar.

När vi kom till Malmö och Svågertorp var det snö oväder. Det snöade jättestora flingor och massor av äcklig modd på vägen. Det tog nästan två timmar hem.

Guuud, vad jag var trött imorse när jag steg upp. Det kändes som jag inte sovit alls. Vad skönt att det är fredag!!

Ha det gott

Alla pratar om Facebook..

I förra veckan fick jag ett mail ifrån min dotter att jag skulle besöka hennes sida på facebook, och för att kunna göra det var man ju tvungen att själv skapa en profil. Sagt och gjort. Jag har nu en profil på facebook, precis som alla andra - men hur kul är det på en skala från 0-10??

Klart det är kul att söka upp sina "gamla" vänner och kanske även få nya, men... eehh, inte riktigt min grej.

En sak chockade mig MYCKET - min halvsyster som jag inte har haft någon som helst kontakt med på flera år, lade till mig som sin vän. Hon är dock min syster, men tillhör mitt förflutna - vi har inget gemensamt mer än pappa som jag knappt pratar med. Vi får väl se vad tiden utvisar - fortsättning på denna facebook-såpa uppdateras vid ytterligare chocknyheter...

En sak till - faktiskt - När jag nu sökte på personer som gått på min skola, fick jag se att jag och Kattis Ahlström gått på samma skola och tagit studenten samma år. Det hade jag ingen aning om, men jag har nog tyckt alla år som hon har visat sig på TV, att hon liknat någon som jag sett innan typ.. Ja, jag vet i alla fall att hon inte gick i min klass.

Imorgon åker jag till Tyskland för att träffa en del personer som arbetar på dotterbolaget i Wiesbaden. Flygresa till Frankfurt och sen tåg till Wiesbaden. Spännande! 

På tal om något helt annat - för nåt år sen så ringde någon anställd från NewBody till mig och ville göra ett reportage om vår förening eftersom vi hade tjänat massor av pengar på försäljning av deras underkläder - jag blev då intervjuad och fick även skicka in några bilder från gympan. Jag hade totalt glömt bort detta och av någon konstig anledning hamnade jag på deras hemsida idag och hittade reportaget - HAHAHAHAHAHA - så jäkla fult!!

Ta hand om Er
Kramis


Alla människor ler på samma språk

Den bästa tiden på veckan är fredagkväll! När man har kommit hem från trängseln i mataffären, packat upp matvarorna och placerat dem i kylskåpet och sen börjar med förberedelserna till kvällens middag. Man riktigt känner den sköna känslan av ro i kroppen och häller upp det goda rödvinet som bara har stått och väntat, och man tar första klunken och tänker - nu är det äntligen helg!  Den känslan är värd hur mycket som helst.

Lördagskvällen tillbringade vi med mamma och Roland. Jag bjöd på salamifyllda kycklingfiléer med potatisgratäng. Eftersom jag är så himla förtjust i Guitar Hero så tyckte jag mamma kunde testa det. Jag tror att hon tyckte det var roligt, men det krävs ju lite övning så jag kan avslöja att poängen blev inte så hög..

Vi tittade så klart på Melodifestivalens andra chans och till min stora fasa fick jag höra den där förskräckliga låten igen - Snälla Snälla och lär ju även få höra den nästa vecka då det är final. Sarahs låt är underbar - den växer för varje gång man hör den.

Idag söndag, fick jag först köra och hämta Isabella hos Henke i Svensköp och sen körde vi på föreningsmöte i Tollarp. Kl.10.30 var det styrelsemöte och sen kl.11.00 kom resten av gänget. Mer än två timmars genomgång av diverse punkter, men jag tyckte ändå mötet gav en hel del. Jag är med i nya festkommittén!! Nu ska här planeras för årets stora fest!!!

Efter mötet körde jag och barnen ner till S.Sandby för att äntligen få träffa lille Elias!!  ÅÅÅhhhh så söt han är! Det är en sån härlig känsla med bebisar, de luktar gott, de är så mjuka och gosiga. Jag kunde nästan inte släppa honom..

 En mycket stolt moster!! 

  Och en mycket stolt kusin!

    Elias!


Vi kan inte alltid påverka vad som händer oss,

men vi har alltid makten att bestämma hur vi ska hantera det känslomässigt. Jag har beslutat att inte lägga mer energi på att försöka få en del personer att tänka till och inse bristen på gott uppförande. Jag lägger ner och hoppas att någon har läst och förstått innebörden av min reaktion.

Jag har nu ikväll varit på ett jätte roligt aerobicpass med LINDA JOHANSSON!!!!!!  Superduktig tjej som har ett stort behov av att berätta för alla att sus maskar på alla pass. Det är jätte roligt att komma på såna pass...haha, jag vet att hon tycker om mig ändå - även om jag maskar.. det är ju så jobbigt det där med att ligga på golvet och göra rygglyft, armhävningar och sånt shit - i alla fall när man är otränad som jag. Det är faktiskt ganska tråkigt också...

Nä, nu får jag börja om på min mentala diet!   Imorgon är en bra dag att tänka positivt!

Lev livet leende och njut av det!! Det ska jag försöka göra.

Natti

Mitt i prick!

Det är härligt när man skriver om vad som framkallar vissa aggressioner, och personerna det handlar om känner sig träffade direkt. Vi har verbal kommunikation i vårt hem. Jag kan mycket väl tänka mig att de som inte är av den ödmjuka typen går hem och berättar för sina nära och kära hur illa de behandlar andra människor.

Det är JAG som har skrivit det förra inlägget, och JAG står för mina åsikter. Det är både fegt och mycket svagt att ge sig på oskyldiga. Det är mig ni ska konfrontera - ingen annan.

Hur kan somliga personer byta sida snabbare än folk byter underkläder - vilken falskhet. Ena dagen snackar man skit om personen som skapar problemen, nästa dag är de bästisar. Undrar om den andra vet om denna falskhet?

Kommentera gärna - älskar skriftlig respons.

Min Mentala diet har blivit förstörd!

Somliga saker kan göra mig vansinningt upprörd och bland annat är det när somliga utmärkande människor tror att de är något mer än alla andra. Det finns en del människor som vill ha makt över allt och alla.  De är de mest högljudda, har man inte samma åsikt som de kan man dra dit pepparn växer och de förväntar sig medhåll från sina så kallade vänner i allt de gör annars är de inget värda.  Hur såna personer kan ha vänner är svårt att förstå eftersom det enda de har är ett bra självförtroende. Vad tillför såna människor? Popularitet? Ja, kanske inom vänskapskretsen, men det varar säkert inte så länge. Energin tar slut när man hela tiden måste tänka på vad man vågar säga eller göra. Sån vänskap varar aldrig länge.

Personer som snackar skit om andra hela tiden mår inte bra. De har ingen självkänsla över huvudtaget. De har så klart  ett gott självförtroende eftersom de är så jäkla bra på allting, annars hade de insett att man inte behandlar sina vänner på det sättet.

Anledningen till den här aggressiva reaktionen beror på att ett antal så kallade vänner har bett Isabella välja mellan dem eller en annan klasskamrat som de tidigare har fryst ut. Grow up säger jag bara! Man gör inte så. Som tur är, är Isabella tillräckligt mogen och förståndig att hon vet vad som är rätt och fel.  Det är inte första gången detta händer och jag vet ju vem som låg bakom förra gången. Det är bara synd om de andra som inte vågar säga ifrån, att de inte är mogna nog att inse att en person inte ska styra och ställa över andra människors liv. De inser inte att nästa gång kanske det är de som blir drabbade.

Tjejer, tänk efter före.

Jag läste något häromdagen som var väldigt intressant - Det har framkommit att fetma är lika farligt som rökning, och jag som är både fet och rökare. Jaja, man måste väl ha någon last här  i livet och jag har två...eller tre...

Godnatt!

Det okända

Jag har just sett ett avsnitt av "Det okända" på TV4+ och det handlade om familjen Ekdahl i Svensköp och deras spöken på gården. Isabella har gått i samma klass som familjens dotter Emma och de har lekt mycket som barn.

I alla fall så har de haft påhälsning av två barn, två små lintottar som busade och hade roligt på ovanvåningen och som troligtvis bodde där i slutet av 1800-talet, samt en man vid namn Per Andersson som bodde i huset på 1930-talet.

Jag hade ingen aning om dessa företeelser när jag själv bodde i Svensköp, och jag har fikat många gånger i det huset, men de har aldrig berättat om några spöken. Det var faktiskt väldigt intressant. Efter deras berättelse så kom där ett medium till huset som fick kontakt med dessa spöken, och de hade ju inte berättat för henne innan vad det var för några andeväsen, men hon fick direkt kontakt med barnen. Hon visade dem vägen till ljuset och deras pappa stod och väntade på dem.

Mannen som befann sig i stallet ville däremot inte alls försvinna därifrån, han verkade ganska hotfull och mediumet hade aldrig hört så många svordommar på samma gång som från honom - ganska komiskt. Det verkade som mannen hade gett sig av mot ljuset, men det varade bara i några dagar. Han var tillbaka igen och verkade väldigt aggresiv så Emma vågade inte ens gå ut i stallet och varken hästarna eller hundarna hade någon lust att vara där så Mediet fick komma tillbaka igen. Han vägrade bege sig så mediet fick kompromissa - han fick stanna kvar om han var snäll.

Anita, mamman i huset var tillsammans med en man när vi flyttade till Svensköp - han tog livet av sig två år senare eller nåt. Mediumet fick även kontakt med honom eftersom familjen så hemskt gärna ville det. Emma grät och det gjorde jag också. Känsligt!


Jag missade gympan ikväll

För att jag fick en sen klipptid... jätte tråkigt! Klippningen var dock nödvändig - det var ganska längesen jag var hos frisören och eftersom jag plattar mitt hår ganska ofta så blir topparna ofräscha, men nu är jag fräsch och fin i håret igen.

Eftersom jag börjar jobba ganska tidigt om dagarna och går upp 05.20 så orkar jag inte platta det dagligen utan ganska ofta på senare tid har jag låtit håret vara lockigt. Flera gånger, både förra veckan och senast idag har många av mina kollegor kommit fram och sagt att mitt hår är så fint. Och jag som hatar mina lockar!  Jag kan acceptera dem om jag har lite längre hår för då blir det lite korkskruvar. Jaja, nu är det lite lite kortare, men det syns nog ingen större skillnad.

Nu kom just Mikael in genom ytterdörren, hemkommen från kvällens gympa - tunga steg i trappan och en hel radänga med stön som jag tror ska vara en förklaring på hur jobbigt det var... även han har haft influensan... kondition har kortare bäst före datum än mjölk - så sant som det är sagt.

I förra veckan var min chef på en kurs som handlade om krishantering - säkerligen intressant och framför allt nyttigt när man är chef. Jag vet faktiskt inte hur vanligt det är med kriser eller ovänskap på arbetsplatser och det är säkert mycket varierande inom olika yrkeskategorier. På min arbetsplats där det arbetar ca 140 personer har jag inte ens hört talas om något större osämja mellan kollegor - lite småtjafs och sura miner träffar man på allt som oftast, men inget allvarligare.
I alla fall så fick de hemläxa - de skulle försöka sig på "mental diet" i två veckor. Det går ut på att man inte får säga negativa saker, inte ens tänka negativa tankar och då gäller det inte bara om människor utan allt, precis allt.

Ta en sån sak som vädret till exempel - varje morgon denna vecka har det regnat och blåst och hur lätt är det att tänka positivt då? Att försöka tänka positiva tankar om personer som man ogillar är inte heller lätt, men något lättare.

Jag känner en kvinna som har väldigt svårt att ta saker till sig - det man berättar, viktiga eller oviktiga saker spelar ingen roll, men det fastnar liksom inte. Min första uppfattning om henne var att hon verkade väldigt nonchalant, men nu när jag lärt känna henne tror jag att hon tänker på andra saker och har helt enkelt svårt att lyssna och förstå samtidigt. Under en längre tid har jag retat mig på henne och haft väldigt många negativa tankar, men så bestämde jag mig istället för att försöka hjälpa henne.  Det är inte lätt att lära någon att lyssna på vad man säger, att inte vara så självupptagen och nonchalant utan istället försöka LÄRA sig av sina misstag.

Jag vet att många som känner mig skulle tänka att jag skulle sätta henne på plats, typ - haha ja, lite har jag kanske gjort - i början...men det löser ju inga problem - det resulterar säkert bara i att hon tycker jag är en översittare.  Just i den här situationen har jag varit ödmjuk och fruktansvärt vänlig. Det har blivit mycket bättre, men hon har lång väg att vandra, men det positiva i den här historien är att jag inte längre har så många negativa tankar om henne. 

I alla fall så övar hela vår avdelning på Mental Diet så nästa gång ni träffar mig märker ni säkert av min positiva sida...att den har tagit över liksom.. Nu är jag bara en jätteglad, supertrevlig och en turbomunter Snuttis.

Tjingeling!


Och så var det måndag igen...

Ibland behöver vi vara lite tokiga för att kunna utvecklas


Helgen har varit lugn - härlig - mysig och jag har tillfredställt mina endorfiner - Jag har shoppat!!

Lördag förmiddag tog jag och Josefine bussen in till stan för att ha en sån där mysig mamma-dotter-förmiddag-med-shopping. Sånt älskar jag!! När jag bara handlar sånt som jag känner för, när man inte har något på inköpslistan utan kan bara springa runt och prova kläder och passar det så köper man det.

Jo, jag hade faktiskt en sak på inköpslistan och det var lite babykläder till Elias. Jag har tyvärr inte träffat min systers lilla gulleplutt än. Efter två veckor har jag fortfarande jobbig hosta och lite snuva kvar, så jag har inte vågat köra hem där, men jag längtar tills jag kan träffa det lilla livet. JAG HAR INTE ENS SETT EN BILD PÅ HONOM, CAMILLA!!

I alla fall så shoppade jag babykläder - hade kunnat köpa hur mycket som helst, men min plånbok tillåter inte det och sen så växer de ju ifrån det med en gång så då är det ju bättre att man köper lite då och då.

Det blev ganska mycket handlat denna lördag - jobbigt att bära alla kassar när man åker buss. Jag tar nog bilen nästa gång..

Annars blev det god mat, lite vin och melodifestivalen. Jag tyckte det var svåra val denna veckan. Jag tyckte de flesta var bra, utom Thorleifs och de där tre killarna som sjöng spanska - resten var helt ok. Star pilotes låt var ju nästan likadan som sommarens plåga - In the heat of the night. Har de ingen fantasi eller? Och sen läste jag något om plagiat.. vems låt?  Jag gillade Malena och Sarah bäst. Agnes får man säkert höra till leda på rix fm.

Ikväll var det första träningen på evigheter och det gick hur bra som helst. Jag har knappast kunnat gå upp för en trappa utan att flåsa som en  pilsk oxe, men step gick bra - ända tills styrkan efteråt och vi lade oss på golvet - då fick jag en ruskig hostattack så att jag nästan tappade andan. Skönt att vara igång igen!





RSS 2.0