Premiärtur för Bellisen

Första gången någonsin som jag tyckt Calle sjungit bra var igår. Inget tema som passade honom men han sjöng Tom Jones bra. Calle har dock ingen utstrålning alls, men det var en bra låt som lät honom stanna kvar ännu en vecka. Reza och Erik är bara så fantastiska!!! Vilka röster!!! Däremot tycker jag att Rabih borde ha åkt ut för längesen - det var ju bara ett pinsamt uppträde igår.

Och sen ett frieri mitt i alltihopa och sus och bella började stortjuta - varför är kvinnor så känsliga? M tittade på oss som vi kom från underjorden eller nåt. Det är bra att rensa tårkanalerna ibland, men det förstår inte han.

Bella och M skulle ut och övningsköra så då passade jag på att packa in julklappar i takt till Tom Jones och Cher. När det var avklarat kom herrskapet hem och Bella var på uruselt humör, körningen hade inte alls gått som hon förväntat sig. Hon känner sig nog lite stressad och nervös inför nästa vecka..
Förra gången hon körde på körskola sa hennes lärare till henne att nu har det gått så bra så det är bara teorin kvar. Gör några prov på skolan så vi ser att du klarar det och sen kan du boka uppkörning, och det gjorde hon. I onsdags ringde läraren och sa att han sett att han hon bokat uppkörning.. -tycker du att du är mogen för det? -Ja, det tycker jag och du har ju själv sagt att jag är det. -Det är ju längesen nu så jag vill att vi tar en lektion innan uppkörning så jag får se vad du kan.. Hon har redan bokat en lektion innan uppkörningen, men nu vill han att hon ska köra ännu fler gånger. Då blir hon så klart osäker på om hon är redo.

Är han helt förvirrad eller vill de bara ha mer pengar? Jag tror att det var därför det inte funkade med fickparkeringen idag mm. Veckan innan jag själv skulle köra upp körde jag för en del andra lärare och det var katastrof - jag gjorde så många fel så de undrade om jag verkligen var redo för uppkörning - det kallas nervositet!

M ville ut och köra mc idag och jag var mitt uppe i min cheesecake så Bella fick ta min plats idag. Hon lånade mina kläder utom hjälm och handskar. Nice!!











Det var så jobbigt att komma upp på hojen så Bella blev helt andfådd och flåsade så hon inte såg ut...

Gissa hur nervös jag var medan de var ute och körde....
Ja, jag fick ägna mig åt annat än att tänka på dem så jag bakade bröd.

Bella tyckte det var jättehärligt att åka hoj!!

Nu måste jag fortsätta med mitt bak - ha det gott i helgen och glöm inte pussa din älskling.

Freedaaaaaaa!

Guuuud, vad jag ångrade att jag inte tog tre dagar semester istället för två.. Jag tänkte att onsdag och torsdag är ju rätt så jobbiga dagar och fredagar är ju hur lätt som helst att jobba, det är lugnt. Man är ändå så himla glad att det är fredag så man tänker inte så mycket på arbetet i sig...trodde jag med min simpla högertrafikerade hjärna.  
 
Vi tar en repris som jag tycker passar bra i detta sammanhanget:

"När du har en sån där ta-det-här-jobbet-och-stoppa-upp-det-dag, prova följande:

På väg hem från jobbet, stanna vid ett apotek och gå in till hyllan där de har termometrar. Du ska köpa en termometer, för analt bruk, av märket Q-tip. Se till att det verkligen är detta märke på termometern. När du kommer hem låser du dörren, dra sedan för gardinerna och dra ur telefonjacket så att du inte blir störd under din terapisession.

Byt till mycket bekväma kläder, t ex gosbyxor, och lägg dig på sängen. Öppna förpackningen och plocka ur termometern. Lägg den försiktigt på sängbordet så att den inte skadas eller går sönder. Ta ut manualen ur förpackningen och läs den. Du kommer att kunna läsa följande finstilta text:

"Alla termometrar tillverkade av Q-tip är PERSONLIGT testade."

Blunda och säg följande fras, högt, fem gånger:

"Jag är SÅ glad att jag inte jobbar med kvalitetskontroll på Q-tip"


Jag hade bestämt med min chaufför kl.15.00 och han var punktlig som alltid, däremot inte jag...stressad som få for jag ner för trappan, slängde fram min tagg och stämplade flex minus IN... ahh va fan..jag ska ju UT - sen gick det inte att ändra.

I södern var det strålande sol och 11 grader. När man kom hem var det genom molnigt och 7 grader. M beslöt sig ändå för att ta en runda med den lilla röda. Jag däremot fick snällt stå i fönstret och vinka..
Om väder och vind tillåter blir det nog första åket för mig imorgon, efter övningskörning, träning och bröd- och bullbak. Detta är enda helgen i november som vi har en ledig helg om man nu kan kalla den ledig, men vi ska i alla fall inte bort någonstans - ni vet, göra sig fin i håret och ta på sig kläder som man aldrig annars använder. Jag har ju så lite kläder så alltid när jag går bort så har alla redan sett de kläderna innan. Sorgligt men sant.

Efter Ms lilla tur med den röda så fick han för sig att han skulle spela Guitar Hero - fatta vilken sensation! Ja, det tog ca 8 sekunder innan man hörde:
- Fan det här klarar jag inte av!
- Grrrr, jag blir jätte nervös!
- Åh fy, nej det här går inte!
- Ah nu vet jag inte var jag är!
- Fan, nu tappade jag bort fingrarna

Men lilla gubben, du kanske skulle prova Easy först
- Amen, gör jag ju - stör mig inte! Jag försöker koncentrera mig!

Suck! Och jag som var speedad - ingenting mot vad han blir av Guitar Hero.


Varför blir jag helt besatt av en bok? När jag väl har kommit in i handlingen så kan jag inte släppa taget, jag kan ligga och läsa långt in på småtimmarna, tills ögonen går i kors och man nästan sover, men ändå anstränger sig att hålla ett öga öppet i taget. Helt sjukt är det. Så när boken är slut blir jag helt förkrossad och vill bara läsa mer och mer.

Nu är det IDOL!!!

Njut av kvällen!!
PUSS & KRAM


Center Syd var folktomt

Visst är det här mörkret tröttsamt! Jag är ständigt trött, det känns som jag skulle kunna sova alltid. Något som piggar upp tillvaron är när man kan ta några dagar semester, vilket jag har gjort denna vecka.  Eftersom jag var hemma från jobbet i fredags och jag visste att jag lämnat en del arbete ogjort till denna vecka så kändes det härligt att veta att måndag och tisdag är det mycket att göra. När jag kommer till jobbet så har min underbara chef gjort allt det jag tänkt göra... oerhört vänligt, men..

Det är ju aldrig att man är sysslolös bara för att man inte har det planerade att göra, nej nej icke..! Korridoren gapade tom för det är höstlov och alla vill vara hemma hos sina barn eller så är de på tjänsteresor. Oerhört tyst.. inte roligt alls. Jag längtade varenda minut efter onsdag och semester.

Så äntligen blev det onsdag och jag och tjejerna stack ner till Center Syd. Jag trodde att alla skulle vara på Center syd nu när det är lov, men det var väldigt folktomt, vilket var oerhört skönt. Bland det värsta jag vet är att trängas med folk i affärer.
Vi fick shoppat en del, tjejerna och jag - mest tjejerna. Jag hade bara ett planerat inköp och det var present till Sabbelina. Sabina fyller 16 tre dgr innan Josefine och jag hoppas hon blir nöjd med inköpet eller rättare sagt -jag vet hon blir nöjd! Annars handlade jag bara en skjorta och en kofta till mig själv och en vinterjacka till Isabella.

Vad tjejerna handlade har jag ingen aning om för det var så mycket, bella köpte jeans på MQ i alla fall, det kommer jag ihåg. Tröttsamt att köra hem - jäkla lång väg. Stannade till i Hörby och fixade internetbank och dosa till Bella, sen var det raka vägen hem.

Nu ikväll har vi badat lillen. Han får 5 dagars extra stark dos avmaskningsmedicin för han har en parasit i sin mage och ska badas två gånger under dessa 5 dagar. Han var så gullig. Vi badade honom i handfatet och han klamrade sig fast i min tröja. Efteråt lade jag honom i badlakanet i mitt knä och där blev han, inkurad och endast huvudet syntes, där låg han och hade det mysigt. Sen fönade vi honom så han slapp frysa och han tittade så älskvärt på mig hela tiden. Han är en snäll och go liten kise.



Känner ni igen platsen?

Jag glömde ju...

sätta in en bild på det andra svinet..förlåt grisen.

Pigge 44 år i fredags!!!  Grattis Grattis


De har äntligen blivit kompisar!



AMADEUS OCH MAXIMUS


Födelsedagskalas

Efter lite kuligt inköp i Bromölla var det bara att köra hem och sätta igång med tårtbak, pajbak och matlagning. Kände mig något överstressad, men min härliga familj var till god hjälp.

Vi hann t.om sitta ner och lugna ner pulsen i 10 minuter innan gästerna anlände. Det blev fullt hus kan man säga - det blir ju ganska många när man samlar ihop släkten.



Födelsedagsgrisen och min syster Catharina



Henke kan inte hålla sig ifrån Isabella medan hon lockar Cathys hår



Minstingen på kalaset - Elliot





Mormor, lille Elias och Camilla



Elias och Sabina. Elias har börjat bli väldigt främmad för alla och när Niklas satte sig vid sidan blev Elias hysterisk och när han lugnat ner sig satt han som paralyserad och stirrade på Niklas i säkert 10 minuter.

Efter några timmar var alla mätta och belåtna. Camillas bil började läcka bensin precis här utanför så hon vågade inte köra hem utan fick låna min bil istället. Samtidigt körde mamma och Roland hemåt.

Vi andra fortsatte dricka vin och äta godis, körde även några låtar med Guitar Hero, men både Janus och Åke var värdelösa så låten avbröts. Ni får faktiskt ta och köpa en PS3 och öva hemma tills nästa gång.

De sista körde hem vid elva och vi andra tittade på en halv film innan ögonen gick i kors och sängen kallade.

Veckan som gått..

I dagar tre hade jag utbildning för dotterbolaget i Tyskland inom FI (finance). Det var endast grunderna och det gick förvånansvärt bra, men det är ganska jobbigt ändå. Måndagskväll tillbringade jag i Lund, där vi gick runt och visade universitetsområdet mm och sen gick vi och åt på Gräddhyddan. Jag åt en delikat middag som bestod av hjortfärsköttbullar med whiskymarinerad lingon, potatisgratäng och gräddsås. Mums!

På torsdagen kände jag mig mer konstig än vanligt, frös jättemycket, var oerhört trött, huvudvärk och yrsel. Jag åkte faktiskt hem från jobbet redan vid tre och styrde stegen direkt till sängen. Jag tog på mig mjuksbyxor och ett x antal tröjor, kröp ner under en fleecefilt och duntäcke. Jag sov konstant till kl.9 då jag vaknade av kramper i magen - neeejj, inte njursten igen! Anfallet varade i ca en timme och sen lugnade det ner sig - det var inte alls så illa som förra gången. Somnade igen och sov ända till morgonen - sus sov i ca 13 timmar - helt sjukt! Jag som normalt sover 5-6 timmar.

På fredagen gick jag upp som vanligt och duschade och gjorde mig i ordning. Jag trodde liksom att jag var fit for work nu, men jag frös som en våt hund fortfarande och hade molande värk i magen.. När M kom upp och såg vilket skick tanten hade sa han bara -gå och lägg dig igen, du ska för tusan inte jobba när du sitter och skakar så där.. Jag var ju inte ett dugg trött efter 13 timmar så jag lade mig att läsa flickan som lekte med elden och där stannade jag typ halva dan.

När M kom hem så ville han att vi skulle köra till Bromölla och titta på motorcykel åt honom. Sagt och gjort - han hade ju kollat på nätet innan så han visste vad han ville testa. Först och främst var det ju kläder han skulle ha och det blev hela munderingen..jacka, byxor, handskar, stövlar och hjälm. Jag hittade också ett par stövlar som jag gillade så de köpte jag. Vi hann inte med att testa någon mc, men bestämde att vi skulle återkomma när de öppnade dagen efter.

Inga barn hemma fredagskväll så det blev en soft-i-soffan-fredag med Johan Falk.

Upp i ottan lördag och körde till Bromölla. Bella var tidigt hemma så hon hängde med. M körde motorcykel och jag testade kläder. Inhandlade hela munderingen till mig också - lika bra att passa på om han ska köpa hoj så får man säkert extra rabatt på kläderna också.

M var helt salig när han testat hojen han var sugen på -denna vill jag ha, var det enda han sa när han återvänt. Trots att det regnade ganska mycket var han överlycklig och tyckte att den var otroligt skön att köra - han hade inte ens märkt att det regnade..

Hojen han köpte är en Honda CBF 1000 SA, en 2008 som gått 600 mil. Verkligen jättefin.



En glad och stolt, men väldigt våt M




Cool cats


Idag gratulerar vi

BELLALITEN, som har blivit stor -  18 år har min lilla gumma blivit!

GRATTIS GRATTIS min älskade dotter!!











Jag önskar dig en helt underbar födelsedag!!


Vi sjunger

inte för JESSICA idag, för det är ju inget speciellt att fylla 19 år eller hur?!!

MED EN ENKEL TULPAN PÅ BEMÄRKELSEDAN - VI GRATULERAR VI GRATULERAR LILLA JESSI!!!!!!!!!!



" -Du mumma, jag vill ha fler chips" = Jessica efter en baginbox vitt...eller nåt

GRATTIS GRATTIS önskar vi in the bluehouse


Knytis med eller utan bestick

Lördagskväll samlades ett glatt och väldigt blandat gäng hemma hos Bodil, Jessica och Linda för att ha kul, dvs för att festa. Somliga började festen redan klockan två... vi slog vad om vilken tid Pigge skulle decka eller många trodde han skulle decka, men jag var faktiskt en av dem som inte trodde det. Decka gör man oftast om man blandar en massa och jag tror nog att Pigge var trogen sin Rom och Cola hela kvällen.



Det var så roligt när en av tjejernas kompis kom in och hälsade. Han kom bland de sista så han hade en hel del att gå igenom. I alla fall så när han gick igenom köket och tog i hand med alla så bara log han mot mig, precis som vi hade hälsat innan. Jag har förövrigt aldrig sett människan, men jag antog att han gjorde samma misstag som många gjort på sistone och tagit fel på mig och Bodil, eller så kände han väl inte för att hälsa på mig - jag luktade väl illa eller var för tjock eller nåt.

Det var lite roligt när vi satt och åt så presenterade de varandras gäster så Linda presenterade Jessicas, Jessica Bodils vänner och Bodil presenterade Lindas vän...ner. Pigge gratulerade M till kortet, sa till bella att hon inte fick dricka alkohol..förrän på tisdag och det blev även en gratulation till brudparet som gifte sig den 9/9-09 - vilken härlig dag att gifta sig på! Det föreslog jag Bodil och Pigge också förra året, men de kom aldrig till skott.

När man är hos Bodil ska man leka, så och denna kväll - Bodil älskar musiklekar och det blev två stycken, men vi tog den första två gånger för den var så rolig. Så klart vann tjejerna, men killarna var förvånansvärt duktiga - jag blev smått imponerad på min omusikaliska man t.ex.

Sång och musik i massor men lite tunnsått med dans - saknade det lite.







Det var en helkul kväll!! Dock hade jag lite problem att få min man att gå rakt när vi skulle hem. Mötte ett gäng ungdomar på en sådär 10 pers som tittade väldigt konstigt när vi kom gående - först M som gick ganska ostadigt (typ så in i bomben vingligt..) på den breda trottoaren, även kallad gatan.. och sen jag som gick efter och sa -men för helvete Mikael, kan du inte gå rakt fram som normalt folk!!?? Ja, han bara muttrade något ohörbart och vinglade vidare.

Då det var tvärtom för typ flera år sen så sa M till mig - Skärp dig nu sus, du ser väl att det kommer folk där framme, och var tyst, du skrämmer ju dom.

Tack för en helkul kväll tjejer - det gör vi gärna om!

Puss & Kram


Inköpsrunda i stan

Startade lördagen med en liten bilfärd in till stan och solen sken och Mikael nös... ett konstigt fenomen att när han får sol i ögonen nyser han..men ännu roligare är att Niklas nyser av att tugga tuggummi. Haha som jag skrattade när han berättade det.

Inköpslistan var lång och mestadels presenter till bellaliten och vi hittade allt som vi planerat. Josefine och Niklas var ju också med och Jossan behövde en ny jacka, men hon är såååå sjukt jobbig att handla till, speciellt om hon är med för hon hittar ALDRIG något som passar hennes stil. Vadå stil? Har hon en speciell stil? Det vet hon inte, men de flesta kläder jag tycker är snygga tycker inte hon om eller vice versa. Hennes stil är då tvärtom min eller? Det blev en jacka till slut - Intersport denna gången och ovanligt dyr så jag hoppas att hon använder den nu för hon är omöjlig! Jag vet inte hur många gånger jag har köpt kläder till henne som hon sagt att hon tyckt om, men sen har hon inte använt dem. Jag är måttligt trött på det.

I fjor köpte jag en Canada Goose Chilliwack till henne - hon tyckte hon såg ut som en Michelingubbe i den och använde den inte en enda gång. Jag fick sälja den på Tradera i år. SOPA!!!

Ikväll blir det party hos Bodil, Linda & Jessica - knytkalas! Skitsvårt att hitta på något att ta med och äta. Jag röstade på smörgåstårta men jag blev utbuad direkt så nu får jag istället göra köttfärspajer som måste värmas, vilket är extra bökigt när man är borta och kanske andra också ska värma och det blir kö och alla äter i omgångar. Jag kände för en gångs skull för att dricka vitt vin till maten, men där blev jag utbuad igen och jag kände inte för att köra till systemet i min ensamhet. Det får bli rött som vanligt.

Är nog inte så poppis längre...


Ska eländet aldrig sluta?

Gick upp som vanligt och gjorde mig fredags-i-ordning efter en god natts sömn (faktiskt).. endast lakan verkar fungera ganska bra.

Så kommer man ner i tvättstugan och ser blod på golvet, och inte lite heller. Det är lillmissen som blöder rejält ifrån ändtarmen. Hur kul är nu detta?

Det är ju bara att vänta på att klockan ska bli åtta så jag kan få en tid hos veterinären. Får vänta 1 1/2 timme till innan jag får komma in och prata med veterinären Magnus. Han verkar inte särskilt orolig för Maximus tillstånd och ordinerar medicin i 10 dagar. Så klart att när det blöder tyder det ju på en inflammation, men tydligen är det inte helt ovanligt bland kattungar. Jaja, vi får väl se hur det går.

Var inte på jobbet förrän kl.10.57 och hade hela 3 minuter tillgodo inför ett möte som jag inte ens visste om. Möte efter möte de första timmarna sen lugnade det ner sig lite så att jag kunde uträtta lite vettigt dagsverke. När kl närmade sig halvfyra började alla runt omkring mig packa ihop. Vad är nu detta?? Ja ska ni gå och hålla helg så gör nog jag det också, så jag stack kvart i fyra - hade nästan varit på jobbet fem timmar denna fredag. Härligt!

Körde till stan och köpte stövlar till Isabella (hon får dem i födelsedagspresent) Hon provade dem, men beordrade mig att packa in dem och ge dem till henne på tisdag. Sist men inte minst, det allra vanligaste fredagsnöjet...Willys by fridaynight!!! Träffade fru Knutsson bland grönforet och pratade lite skvaller medan Isabella rotade i godislådorna.

Idolkväll!! Har inte sett en enda gång sen uttagningen i början och jag måste säga att jag är inte vidare imponerad av årets deltagare. Alla pratar om Calle ifrån Öllsjö, men han är ju skitkass. Han tittar ju inte ens in i kameran och har ett röstläge hela tiden. Niklas med luggen är också en looser enligt mig - klipp luggen och visa tänderna för tusan. På tal om tänder - Guuud, jag smälter så fort Andreas Carlson visar sin tandrad - vilket leende, och snacka inte om bilen han kör...den är röd.

Lite ögongodis innan läggdags..





Natti


M fick ett stort A

Mikael skulle vara på körskolan redan kl.06.30 imorse, och kallt som tusan var det. Underställ och extra tröja åkte på. Jag körde till jobbet i vanlig ordning och var skitnervös för M. Han är lugnet själv så han var ju inte ett enda dugg nervös, så då är det ju tillåtet för mig att vara det i hans ställe istället..

Halv 9 började själva uppkörningen och jag skulle jobba - hade tankarna på allt utom arbetet.. När kl närmade sig 11 och jag inte hade hört ett ljud var jag så nervös att jag knappt kunde andas. Va tusan hör han inte av sig för??? När jag just satt mig för att äta lunch kom beskedet - YES!!! Min lilla snuttegubbe hade klarat uppkörningen, min egen lilla älskling har fått en extra bokstav på körkortet!

Och just idag fyller Ann på mitt jobb 40 år!! Hon har rymt till Tyskland några dagar, men hon kommer inte undan..jag skickade ett litet sms till henne under förmiddagen och berättade för henne vad som väntar nu när man passerat 40..ni vet de grå börjar dyka upp, rynkor på halsen och snacka inte om att även hon blir en svettandes klimakteriekossa..så småningom i alla fall. Blöja och lavemang kan jag vänta med och berätta om när hon fyller 50..



Eftermiddagen var seg som bara den. Jag avslutade arbetsdagen redan innan fyra och körde hem och sov. Hur sjukt trött får man vara egentligen. Kände inte alls för att gympa men tvingade på mig träningskläder och sen körde jag till Tollarp i 130 för att genomföra ett intensivpass och när jag ändå var där så gick jag även på aerobicen. Nu är jag trött i kroppen också - kanske jag sover gott i natt.

Har förresten hittat bot mot mina svettningar - jag sover utan täcke, endast lakan och med öppet fönster - fryser som fan men slipper svettningarna. En urusel lösning, men för tillfället den bästa.

Imorgon fredag igen och jag får panik - jag har fortfarande inte köpt något till bella i födelsedagspresent!!!
Ge mig tips - please!!!

Sega bananer är ganska gula. Ciao

Jag är ganska galen ändå..

I lördags var jag ju i Ullared! Ullared! Fattar ni - en lördag! Kaos är det enda ord som passar in. Jag gick upp den okristliga tiden kl.04.15 för att vara i Hörby strax innan 6. Jag hoppade in i Janes bil och vi hämtade upp Åsa och sen körde vi till Höör och hämtade upp Janes kompis. När vi kom dit var där ingen kö.. mer än till parkeringen..Alla pakeringar var nästan fulla så vi fick parkera uppe i det nya parkeringshuset - helt sjukt! Och sen typ rusade vi in. Suck - vad mycket folk! Jag försökte fokusera på mig själv, mitt handlande och inte bry mig om att där var folk precis överallt. Det spelade liksom ingen roll var man skulle gå så nog fan kom där en vagn i vägen. Jag har varit i Ullared många gånger, men jag har aldrig sett så mycket folk. Där var trafikstockning precis överallt.

Vid lunchtid hade jag fått nog. Då hade jag ställt vagnen vid kassorna för en timmes sen och gick mest runt och örlade, plockade lite här och lite där - det blev en ansenlig samling i vagnen, men jag var nöjd med mina inköp som både innehåll presenter och julklappar. Tyvärr blev det inte mycket till mig själv, men jag brukar inte hitta kläder i Ullared. När jag kände mig klar gick jag ut och lastade bilen och sen gick jag runt i de andra affärerna och hittade två par skor och en hel massa till. De andra tjejerna var inte färdiga så jag gick och tog en fika och sen gick jag in igen. När kl var två var köerna in så långa att de sträckte sig enda ut till stora vägen - varför åker man till Ullared egentligen?

Jag gick in igen, shoppade lite till och nu ville jag bara hem. Väntade och väntade! De andra kom ut 17.45 - de hade gått där sen halv 9! Jag förstår inte hur man kan gå där inne så länge och jag var fruktansvärt uttråkad. Då hade jag gått där och väntat i flera timmar. Jag var inte hemma förrän kl.21.



M hade gjort gulasch som serverades med lite rött och sen var det soffan som gällde. Guud, vad jag var trött i benen!

När Josefine kom hem på söndagen var hon så tjock runt halsen att det enda jag kunde tänka på var att hon fått påssjuka. Ni vet folk utan haka - så såg det ut ungefär. Hon hade jätte ont i halsen och kunde knappt svälja. Så det första jag gjorde måndag morgon var att ringa vårdcentralen. Jag sa även till dem att ta extra prover och kolla om hon är infektionsbenägen, vilket också gjordes. Provsvaren tar 1-2 veckor. Någon påssjuka var det inte för hon hade inte tillräckligt hög feber.. De kollade inte ens utanpå halsen, de kanske inte trodde hon hade någon haka..

Söndagen ägnade jag mig åt städning av förråd. Jag har retat mig länge och väl på att när M packade upp lådorna från flytten placerade han allting intryckt där det fick plats. Det ser bara stökigt ut och man hittar ingenting - jo, han hittar, men han sparar på en massa skit som egentligen borde slängas - vilket jag gjorde. Så nu ser det bättre ut, men behöver organiseras lite mer bara. Varför sparar man på 3 st söndriga DVD? Varför har man två stora flyttlådor fulla med datorgrejor? Varför sparar man på barnens gamla tv apparater som de ALDRIG skulle få för sig att ta in på sina rum igen? Är alla män likadana? Skräpsamlare!! Ni har kanske också hört -Bra att ha.... Nä, jag ska köpa stora fina likadana lådor och fylla hyllorna med istället, det ser mindre stökigt ut då. Kanske inte så lätt att få tag på sakerna, men hur ofta använder man det som står i ett förråd..

Hämtade även Newbody i helgen så det var att packa 4 väskor med underkläder som föreningen ska sälja.

Sorterandet fortsatte under måndagskvällen efter steppen - nu är det sommarkläderna som ska ut! När man kommer med 5 st sprängfyllda flyttlådor med sus vinterkläder och skor så behöver man tömma lite i garderoberna. Har rensat ut en hel del - det blev en hel flyttlåda till mamma och syster att ta hand om.

Det blev förresten bara en uppkörning i oktober - den andra är i början av november - jag håller alla tummarna!!

Slut i rutan




Till Niklas, Linda och Jessica - tänk på detta nästa gång ni sitter i bilen!!


Hej Sverige

Ja nu sitter ju de flesta av Er och tittar på IDOL - inte jag! Och gissa varför? Det kan ni inte, men när vi kom hem idag vid fem så var det fortfarande ljust så jag sa lite försiktigt till mannen -nej men titta, det är fortfarande solljus ute....En stor suck och sen -jaha, då får jag väl klättra upp på taket då... Så nu har vi inte tv fri vecka längre - antennkabeln är på plats!!

Nu börjar det närma sig vinterdvala för vår pool. M har chock-klorerat vattnet idag och imorgon åker de nya plåtarna på. Sorgligt men sant.

Vi ska ha julfest med jobbet och jag kom med på ett hörn i festkommittén eftersom jag har rätt så bra kontakter med ett visst bussbolag. Jag skickade iväg offertförfrågningar till två bussbolag och det ena bad jag så klart om lite extra rabatt för att jag är så trevlig och snäll. haha, det slutade med att det bussbolag som står mig närmast kunde erbjuda två bussar till nästan halva priset av vad det andra bussbolaget begärde. De nämnde att det var ett riktigt "kompis pris" - om nu min pappa är min kompis vet jag inte precis.. i den stunden var han snäll i alla fall. Så nu anlitar vi Thells igen - det börjar ju bli en vana - de var ju där förra veckan.

När M hämtat mig på jobbet idag så körde vi ner till hälsokost affären för M skulle ha vitlökskapslar. Jag frågade kvinnan i affären om det finns tabletter mot natt svettningar..
- Alltså jag har inga direkta svettningar på dagen, men nätterna är helt sjuka, och sen kom de vanliga frågorna om hur länge det har hållt på och hur mycket jag svettas mm...
- Hur gammal är du?
- 43
- Det finns många som det börjar på redan i 25 års åldern
- Alltså du menar att jag är så jäkla gammal att kärringaköret har börjat på allvar nu eller?
- Det är ju fullt normalt..
- Den paketen åker rakt ner i väskan - icke jag visar att jag är sååå gammal för nån!

Nu är det ju nästan bekräftat att jag är i övergångsåldern - får se om tabletterna hjälper för det är ta mig tusan inte kul att vakna minst 3 gånger varje natt av att vara genomsvettig. När man reser sig så rinner det från håret och pannan.

Annars en lugn och skön kväll med mannens och katternas sällskap. Förhoppningsvis somnar jag inte allt för sent för jag ska nämligen gå upp 04.15 imorgon. Ullared väntar på mig!!

Oj, jag höll på att glömma fotona jag fick av millisen:



Min lille kille som har blivit en stor cooling - André, min gudson - och jag är en stolt gudmamma...haha



Och sen har vi den lille charmige som bara blir mer och mer lik sin pappa. Lille Elias, 8 månader stor och en riktig klåfingrig liten krabat.

Nu väntar Johan Falk igen - ha det gott och glöm ej släcka stearinljusen

Kramkram


Vi har en tv-fri vecka

Och vet ni varför? Jo, när det var storm i helgen så lossnade antennkabeln uppe på taket och min tidningsdelare vägrar klättra upp på taket när det är mörkt. Hur mesig får man va? Jag trodde liksom att jag hade en man som klarade allt och gjorde allt med glädje för mig, men nej! Nu får vi sitta här och glo på en svart tv bild. Ja, det är klart att om vi startar den så är där säkert någon annan färg i en remsa som säger att den saknar signal.
Så besviken jag är på karlen. Han förstår inte att Greys anatomy är livsviktigt för mig och min vätskeförlust. Jag behöver en viss dos vätskeförlust i veckan och eftersom jag inte gympar på onsdagar så är Greys ett ypperligt tillfälle att stortjuta och förlora saltat vatten.

Det är minsann inte bara jag som är skitsur på mannen i huset - Maximus har kissat 2 gånger i mannens säng och nu ikväll var han lös i magen...hahaha i mannens säng!! Nej, jag ska inte skratta för det var jag som fick städa efter honom.

Alltså jag hade egentligen bestämt mig redan imorse att jag skulle köra intensiv och sen aerobic ikväll, men det var en tung dag och jag somnade på soffan när jag kom hem och kände absolut inte för att köra någonstans. Jag beslöt mig för att springa istället och det gick hur bra som helst. Jag är så imponerad av att jag inte blir särskilt andfådd. På passen flåsar jag ju som ett litet odjur när vi ruschar.. och jag som inte ens ruschar..konstigt.

Fick jättefina foto av syrran idag på mina sötis-systersöner André och Elias, men det är så segt här på bloggen så jag sätter in fotona imorgon istället. André är i alla fall ASCOOL i sin frilla!!!  Love you grabben.

Eftersom min nästan granne gör reklam för vår världsberömda inspirationsdag den 14/11 så kan jag också passa på att säga till alla er som älskar Bodil att anmäla sig - ja ni andra också så klart. Ring till Bodil - hon har trevlig telefonröst! Att träna en hel dag är skitjobbigt, men så fruktansvärt kul! Man behöver så klart inte vara med på alla pass, men man är det ändå för man rycks liksom med. Ja, jag ser fram emot det i alla fall. Paulo Roberto kommer dit. Äsch jag bara skojade..

Fredag imorgon - någon som längtar?




Frågan är...

Kommer det att bli två nya körkort i denna familjen under oktober??? M har redan skrivit upp och klarade det med alla rätt - alltså strålande. Hans körlärare frågade härom veckan hur det hade gått på uppskrivningen och M sa att det blev alla rätt även denna gången. - Ah fan, tur att jag inte har samma som körskolan i Hässleholm - de går ut med att alla som får alla rätt på uppskrivningen får körkortet gratis. Så nu väntar uppkörningen.... snart kommer den och vi håller tummarna för att regn och blåst håller sig borta och att han klarar även det galant.

Bella liten väntar bara på att få fylla 18 år! Hon får säkert en uppkörningstid imorgon när hon gjort sista provet på körskolan...

Mia på mitt jobb kollade bilderna på min blogg ifrån i lördags igår och tyckte att jag var mig inte riktigt lik - hon frågade lite försynt varför jag såg så konstig ut... Va? Jag är ju inte ens med!  -Jaha, det är därför som du såg så konstig ut..eller nåt. Hon tyckte att jag och Bodil hade vissa likheter, typ ögonen och paranteserna vid munnen när vi skrattar. Mia är hon som tycker att jag är lik Ann Söderlund eller vad hon heter, men att tv kändisen är lite mer blond liksom..

Hörde idag att lilla knodden Elias har börjat krypa, fått fyra tänder och reser sig utan problem. Det är så synd att vi bor långt ifrån och jag missar allt det roliga. Snart kan han säkert säga Susanne!!! Det har jag ju försökt lära honom sen han var 4 månader..

Två arbetsdagar till och sen ska jag till METROPOLEN Ullared!!! WOOOOOHHHOOOOO!!!!

Sätter in en bild från fotoalbumet vi gav mormor när hon fyllde 80 år. NU längtar jag tillbaka till sommaren, nu har vi haft höst så det räcker.



Nu ska jag skala äpplen - vi hörs!!



En vanlig måndag..

Och en ganska bra måndag också trots att jag var trött, men det hör väl till.. Det är ju meningen att man ska vara pigg och alert när en ny vecka börjar, men det har aldrig funkat för mig.

Fick besök ifrån Schweiz idag på jobbet. Vi gick igenom lite inför budget och jag fick även träffa den nya tjejen som arbetar på kontoret där nere. Ung, skitsnygg tjej som såg ut som en fotomodell och det tyckte nog singelkillarna också för där var en del som inte kunde släppa blicken ifrån henne...

Step passet ikväll var hårt som vanligt. Denna terminen har hon verkligen ansträngt sig för att låren och vaderna ska suga rejält, men det är ju så himla kul så man står ut..

Amadeus och lillkillen börjar så smått bli lite mer kompisar. Amadeus är fortfarande lite elak mot honom emellanåt, men det går ändå bättre. Vi är fortfarande inte överens om ett namn till lillen än, men det lutar nog mest åt Maximus eller Milton - det är hur svårt som helst!



Han är för rolig när han ser sin egen spegelbild - han tror ju att det är en annan katt och så gör han lite sidoskutt och slår på spegeln. Han är även en hejare på kattfotboll, en riktig lirare - man har inte en chans att ta bollen ifrån honom. Imorse hade han även kapplöpning med mig i trappan och när jag gick in i tvättstugan så satt han kvar i trappan och kallade på mig för att sen ha kapplöpning uppför trappan igen.

Seeya


Jag har ändrat mig...

Jag vill att min blogg ska bli lika poppis som blondinbellas...  så därför sätter jag in lite idol bilder









Tror ni det funkar?


Maximus eller nåt

Idag har vi skaffat en liten lekkamrat åt Amadeus, men Amadeus har liksom inte riktigt fattat det än - han är mest sur och tvär. Vår lilla älskling har blivit ett monster som fräser och slår sin lillebror och det roliga är att det är faktiskt hans riktiga lillebror. De har samma föräldrar.

Denna gången var det jätte svårt att välja. Det fanns 4 kandidater och alla var urgulliga, men den som har blivit kallad Irwing ända fram tills nu var lite mer nyfiken, lite busig och hade en gullig kulmage smälte våra hjärtan. När vi köpte Amadeus var det bara han kvar så vi hade ingen möjlighet att välja.

I veckan diskuterade vi namn på vår nästa katt och än så länge lutar det år Maximus, men det är inte 100 procentigt.

Några av mina förslag är: Whiskey, Othello, Aramis, Chivas, Lurvas, Vitas eller Milton - oj vad det är svårt att välja.


80-tals fest i Vä

Tjenixen people!!

Nu kommer säkert min mamma att bli upprörd och ringa mig när hon läst detta för hon tycker att jag festar för mycket... men mamma lilla, du behöver inte ringa - det var evigheter sen! ja, förutom i fredags då..

Det var en lördag med mycket softande. Niklas och Josefine körde till Kristianstad sjukhus för Niklas skulle byta sitt gips. De var inte särskilt kunniga på det där för han kom hem med världens klumparm, haha. Han ville ju ha ett plastgips som tål vatten eftersom han jobbar utomhus, men de hade inte de resurserna så de kunde åstadkomma något sådant och istället använde de hedenhös gips, typ från stenåldern med gipsbindor som doppas i vatten och sen stänker det på kläder och golv när de virar det runt armen. Han kan så klart inte ha det så det första han gjorde när han kom hem var att klippa sönder det.

Festen började redan kl 18 så vi fick ju börja förfesta redan tidigt på eftermiddagen. Eftersom vädrets makter inte tyckte om mig och mina lockar så fick Niklas skjutsa oss bort till våra nästan grannar - aldrig i livet jag går bort till Bodil och Pigge i den här stormen och det här horisontella regnet. Och inte hittade jag några 80-tals kläder heller... antagligen slängde vi allt sånt när vi flyttade och jag kände inte för att köpa begagnat. Jag kan festa bra ändå utan 80-tals kläder.

Precis innan vi skulle sticka så såg jag att min bh framkallade utstickande bröstvårtor på min blus - det var inte mina bröstvårtor som syntes utan små rosetter på bhn och det såg ut som jag hade en väldigt högt upp och en väldigt långt ner... jag rafsade åt mig en bh utan rosetter på vägen ut som jag bytade till när vi kommit till våra nästan grannar.

Bodil är för rolig - hon hade gjort det mysigt och tänt en massa stearinljus i vardagsrummet för det var tänkt att vi skulle sitta där, men hon hade dukat fram drycker, glas och tilltugg i köket - det är väl klart som tusan att man sätter sig där drycken finns.... eftersom de bara har fyra barstolar i köket så fick ju två sitta på vanliga stolar - där nere... haha det såg ganska komiskt ut faktiskt.





Det var ganska folktomt när vi kom till festen. Vi fick förresten skjuts av Niklas till festen - han körde i två omgångar och hämtade oss och han körde fel båda gångerna...

Höstdekorationer på borden - jättefint!



Supergod mat - varmrökt lax, goda såser och potatis - smaaarrrigt!!

Bara 80-tals musik hela kvällen - härligt.
Pigge är för rolig, han är ju en rockare ut i fingertopparna och det enda han vill dansa till är typ AC/DC. Han är ju på dansgolvet annars också och rockar fett med sin luftgitarr till Careless whispers. Här kommer lite bilder på Pigge on the dancefloor











De hade en musiktävling under kvällen om 80-tals filmer och tv-serier - gissa vilket lag som vann?!! Jag tror att även ett annat lag också hade alla rätt, men Pigge gick upp för att hämta pris innan någon annan sa något och han fick en lp skiva i pris... hur ska han kunna spela den och varför skulle han vilja?



Mats har varit sjuk några dagar men ville så klart festa med oss ändå, men han fick åka hem under kvällen för han fick jätte hög feber och kräktes. Inte bra och jag som satt vid sidan av honom.



När vi skulle ta kaffe så undrade Bodil varför de hade fat till koppen... då visade jag henne att det är för att man ibland häller för mycket kaffe eller mjölk i och då rinner det över....så ha fat till koppen annars blir det vått på bordet.

Pigge brukar alltid gnälla på mig för att jag sätter in så många bilder på honom och tillika kallar honom linslus, men han är ju ta mig tusan alltid framför kameran..så fort kameran är framme så ser man hans tryne..

BILDBEVIS!!







Här skulle han nog visa hur svettig man blev av att spela luftgitarr till sounds like a melody..



Men Bodil är inte heller så dålig på att fastna på bild..













Ni kanske tror att vi var typ de enda som var där...eftersom det är bara bilder på oss, men i mörkret bakom oss döljer sig mer än man tror.. ja flaskorna på borden syns i alla fall.



Vi hade en kul kväll med mycket dans och vinfärgade tänder. Närmare kl. två såg somliga ut så här:



och då var vi nog klara med den här festen... eftersom det slutat regna så bestämde vi oss för att låta Niklas sova och vi promenerade hem istället.

Sagt och gjort - medan Robert kom och hämtade Elina så gick vi andra. Pigge hade tydligen väldigt brått så han gick lite före, men det var ju ingen konst att komma ifatt honom.. Han frågade Bodil om hon tagit kameran och hon svarade högt och tydligt -JA, men han hörde tydligen inte eller så fattade han inte utan han frågade igen och då sa hon nä och då började vi skoja om att de fick gå dit imorgon och hämta den eller nåt. Puckot vänder och ska gå och hämta kameran och vi sa till honom att vi bara skojade. Bodil hade ju kameran, men han bara gick. Jaja, han kommer väl tillbaka så vi satte oss i en busskur och väntade och väntade och väntade... han kom inte och vi gick tillbaka, men han var inte där.. Kallt var det, blåsigt var det, trötta var vi och jag bestämde mig plötsligt för att på måndag ska jag gå på boxpasset så jag kan få slå lite på sopan.

Vi gick hem och när jag väl fått av mig mina klackar och fått på mjukisbrallorna kände jag att nu kan jag ut och leta igen - fan så mycket roligare att springa runt i bekväma skor än i högklackat. Jag skickade ett sms till Bodil och undrade om hon behövde hjälp, men hon svarade med att han var på baksidan och hade inte kommit över Rockys staket, hahaha och det är väl ca 50 cm högt.

Slutet gott - allting gott
Sov som en stock till 9!!  Fattar ni, jag mår bra idag! Vaknar jag 7 är jag bakis..

Luddan???!!!

I fredags efter jobbet körde jag och Lotta ner till Hörby city och besökte S34:ans utförsäljning - jag fyndade en knallgul jeansjacka som har kostat 1199:- men som jag betalade endast 100:- för - helt sanslöst. Jag är ju egentligen ingen gul person, men Helen tyckte att jag skulle köpa en sån för jag har ju gula converse... det blev även två toppar, en lila och en vit med blommor som har lite tantvarning över sig, men jag är ju snart 50 så då är det väl tillåtet. Vi tog även en runda inom sport kalle, men där hittade jag ingenting alls.

Eftersom vi skulle till Ann på kvällen så var det ganska onödigt för mig att köra till Vä efter jobbet så jag åkte med Lotta hem istället.

Halv sex körde vi hemifrån Lotta för att köra och hämta upp Christel och för att byta bil, vidare ner till city för att hämta Jane som inte var på plats så vi fick köra en liten extra runda runt kvarteret för att se om hon var på G, men ingen Jane i sikte utan när vi kom tillbaka till ursprungsplatsen stod hon där snällt och väntade på oss. Vi fick in Jane i bilen och fortsatte vår färd mot Helens hus där även hon stod utanför och väntade. Nu var vi färdiga i Hörby och styrde bilen mot Ludvigsborg och när vi kom till denna lilla håla så skulle Lotta shoppa presentkort i Ica affären - vi fick vänta i evigheter!! Det var t.om så länge att Mia blev orolig att vi hade glömt bort att hämta henne.. men efter evigheten kom då Lotta igen och färden fortsatte långt ut i ingenstans, ut på småvägar och skog och sjö och hela köret. Vi skulle hämta upp Mia ute vid vägen och helt plötsligt så körde vi bara förbi henne... oj! Så fick vi vända och hämta upp henne också. Nu var vi alla och denna rundan hade tagit flera timmar kändes det som, men det var nog bara en timme.. Småvägar igen och sen plötsligt var vi utanför Anns hus. Äntligen!

Vi hade skramlat ihop pengar till en jättefin VÄLKOMMEN ljuslykta för utomhusbruk och när vi kom fram såg vi att den behövdes...den som stod där hälsade oss inte välkommen och tillika var den rostig, men den kanske ska vara så... Nu fick hon i alla fall en ny och som inte var rostig.

Ann och Robban byggde detta huset i fjor och Ni kan inte ana så fint det är - stora ljusa ytor, vitt, fräscht. Ann är jätteduktig på de här små extra inredningsdetaljerna som ofta gör att ett rum ser lite speciellt ut. Hon framkallar det där lilla extra som när en annan försöker ibland men då ser det oftast för mycket ut, om ni förstår vad jag menar.

Vi blev i alla fall bjudna på Strawberry daiquiri till fördrink. Den var jättegod!!!! men den smakade inte likadant som den Marie bjöd på i somras. Denna var där lime i och det tror jag inte Marie hade i sin.

Ann hade verkligen ansträngt sig.. vi blev bjudna på amerikansk buffé och till varje maträtt hade hon skrivit små fina namnlappar



Här är en del av buffén.



Lotta och Mia med fördrinken



Christel



Till bords skålades det ett antal gånger och maten var såååå fruktansvärt god. Här har vi Jane, Ann och Mia



Lotta är ingen linslus precis... Här skålar Lotta och Helen med kameran.

Sen har Ann och Robban en hund som jag gärna ville ta foto på, men tror ni hunden ville???

   

Som synes ganska hopplöst att fotografera en ganska energisk hund..



Här har vi hunden och Mia - enda sättet att få en ordentlig bild på den guttaperkabollen..

Vi hade en mycket kul kväll. Vi hade planerat in både sing star och guitar hero, men vi hittade inte skivan till guitar hero och den enda sången det blev var när vi sjöng Vi gratulerar.. för Mia som har födelsedag den 3/10 HURRA  HURRA  HURRA  HURRAAAAAAA

Vid midnatt ringde jag mannen som körde till Hörby och hämtade upp lilla mig, som hade fått åka precis samma runda tillbaka som ditresan, men den här gången slapp vi vänta vid Ica.

När vi kom hem var jag inte ett dugg trött och jag var så förvånad av att där var varmt hemma när jag steg in genom dörren - javisst ja, vi har ju fått ny panna installerad idag. Det tog ju bara en vecka för hantverkarna att komma till skott, ett x antal osanna löften, ett x antal ursäkter och till sist när mannen blev ursinnig och skickade ett ganska så argt mail - dåååå kom de! Så nu har vi varmt och gott här hemma och en skitsnygg NIBE panna...haha hur snygg är en sån, men om man jämför med den gamla haggan som stod där innan så är detta en kalaspingla - alltså skitsnygg!

Tillfreds med kvällen somnade jag gott i min sköna säng med härlig NIBE värme i huset.
Natti


RSS 2.0