Ryggläge

Tjingeling,
 
Ikväll har jag roat mig med att titta på muskler...
Vår förening ska ev ha ett samarbete med ett gym i närheten och vi hade ett litet möte med ägaren...suck, vilken kropp.. så nu har jag bestämt mig för att lösa årskort :) Fick en bra deal kan jag säga :D  Man har ju friskvårdsbidrag på sitt arbete som måste användas :) Så medan M konditionstränar så kan jag bygga muskler - det blir skitbra.
 
Måste uppdatera läget på kattfronten:
Josefine och Akilles har chillat i Josefines säng idag - han spann och emellanåt fick hon en puss på näsan - så urgulligt!!
Ragdoll är ingen kattras som trivs i famnen och jag gillar ju att gosa med mina pojkar i famnen..
 
 
Men vad skådar mitt öga - en Akilles i Josefines knä, och han spinner tillika :) 
Här har du bilden du ville se, Petra
 
Fortsatt trevlig kväll :D
 
 

En vanlig måndag som arbetande trekattsmatte :)

Hello people,
 
Så blev det ny vecka igen - en helt vanlig måndag i mitt liv.. Måndagar är ingen hit i mitt liv såvida jag inte är på semester eller nåt.
Jag hade ovanligt mycket sömnsudd i ögonen idag och det ville inte riktigt försvinna.
 
Nya rutiner som trekattsmatte - inte bara Maximus som sjunger för oss, nu har vi två skönsångare utanför dörren och båda vill komma in och kela..
Akilles gillar duschen, inte precis när man duschar men efteråt lägger han sig gärna i vattnet och dricker lite schamporester.
 
Sen kommer vi då till frukosten.. Det räcker jag viskar ordet mat...så kommer de höga tonerna och Akilles håller på att snubbla över sina egna ben så exalterad och utsvulten han är. Det är ju inte så att han njuter för varje tugga och drar ut på frukosten så länge som möjligt utan max 80 sek tar det att glufsa i sig en tallrik whiskas. Jag är säker på att han skyndar sig bara för att de två andra också ska få plats och äta sin frukost..
 
Josefine har idag varit ute på en lukta-under-alla-löv-runda i vår trädgård med Akilles - det är alltså Akilles som är nyfiken och ska checka läget under alla löv..inte Josefine :)
 
 
M berättade när Josefine och jag kom hem från steppen att Amadeus hade jagat Akilles och sen hade de busat alla tre :) Wow!!!
Sånt gör mig glad !
 
 
Snart semester så strykbrädan kallar på mig :)
 
Ciao :)

Akilles

Hejsan alla,
 
Vi har fått en ny familjemedlem, en ragdoll kise som heter Akilles. Varför blev det så?
 
I fredags fm kom min kollega Petra in på mitt kontor, höggravid och hormonstinn berättade hon sin otroligt sorgliga historia om sin allergis framfart och nu var det så illa att hon fick andnöd hemma pga katthåren från Akilles. Akilles är en underbart söt ragdoll som fyller 1 år samma dag som Josefine, alltså den 15 nov.
 
Petra vädjade... ja, typ hon frågade om vi inte ville ha honom och jag var ju så klart helt säker på att vi bara ska ha två, det räcker minsann med två.. men jag kan alltid fråga Isabella..
Först frågade jag Isabella och var ganska säker på att Henke absolut inte ville ha en katt med hår på.. och fort som tusan skickade jag ett foto på Akilles till M och berättade den tårdrypande historien - vet egentligen inte varför för jag var ju helt inställd på att vi bara ska ha två katter...
 
Sen skickade jag samma till Josefine och tillade att han har samma födelsedag som henne...dumt det också eftersom jag egentligen inte ville ha honom..
 
Jag vet att M är VÄLDIGT SVAG för katter... och Josefine smälte så klart..
Ja, vad tog det, 40 minuter kanske... sen skickade jag ett meddelande till Petra - vi tar honom :)
 
Denna hormonstinna kvinna kommer nerspringande både gråtande och skrattande. Hon är så klart jätteglad att det löst sig samtidigt som hon tycker det är hemskt att lämna detta underbara djur ifrån sig, men jag kan försäkra att han kommer att få det bra.
 
 
Det tog inte så lång tid för oss att komma på att vi har fått hem ett monster...
Han älskar mat!!!
Han äter sin egen och sen äter han Amadeus och Maximus mat :)
Vi får nog ransonera för annars är det risk att vi har en tiger modell medium i sängen om mornarna :)
 
Petra berättade att han gärna vill vara ute så vi for iväg och köpte sele modell big bauta och den passade perfekt.
 
 
samt att det även inhandlades en hel hög med nya avancerade leksaker - precis som vi inte hade några innan :).
 
Kan tillägga att Maximus gärna vill bli polare med Akilles men är fortfarande lite blyg... medan Amadeus surskalle är på sin vakt hela tiden, och är Akilles lite för burdus och vill kramas och fånga Amadeus svans så får Akilles ett fräs... men vem bryr sig mer än surskallen själv.
 
Det är kul att vara trekattsmatte - ska bara försöka vänja honom vid att tycka om ryggläge i famnen hos sin matte samt soft i soffan på mattes mage.. eller inte..
 
Skön söndag på Er :)
 
 
 

Ullared i sitt inre

Vilken härlig dag det blev igår!
Kanske inte sådär klämkäckt att köra dit eftersom det var svart hela vägen dit. Eftersom vi passade in så vi var där precis när de öppnade så fick vi en nära och bra parkering. Ogillar starkt när man får parkera uppe på p-huset för det är så himla långt att gå..
 
Vad jag handlade? Hmm bullens pilsnerkorv :)  Jag har aldrig smakat bullens pilsnerkorv och alla pratar om den så va tusan, kostade inte så mycket och vem vet, jag kanske tycker den är god :D
 
Annars blev det 5 proppfulla gula Ullaredspåsar, Bella hade lika många om inte 6 kanske och Josefine några - ni kan tro att där inte var plats till mycket mer i bilen.. Tänk om Marie hade följt med, då hade hon fått sitta i knäet på Josefine :)
 
Vi tre är ju hedersmedlemmar i effektiva klubben så första rundan var vi ju klara redan 10.20, så det blev en tidig lunch och sen en runda till.
 
Trötta i både kropp och själ satte vi oss i bilen för hemfärd vid två och rullade in på tomten i Vä vid fyra.
Trötta med oerhört nöjda med dagen packade vi upp och fyllde hela vardagsrummet med alla våra prylar :D
 
Kul kul!!
 
Tack tjejer för att jag fick njuta av Ert sällskap en hel dag!

Kristianstad - Ullared t/r

Sitter här i min ensamhet, kl är inte mer än 04,45...
Idag ska jag och mina flickor till ULLARED - vilken glädje när man väl är där, men just nu är jag supertrött i mina ögon och ser inte riktigt fram emot att köra de 20 milen :(
 
Jag får bita ihop, hålla ögonen öppna och njuta av tiden med flickorna istället för att tänka på att man knappt har fått en blund i ögonen inatt.
Jäkla drömmar! Nu var där spindlar i mitt sovrum igen, i taket och på rullgardinen - tände t o m lampan en gång och kom ju på att det var en dröm, men ändå är det så otäckt..
 
Nä, nu ska jag gå och fixa lite smoothie till den nytatuerade tjejen :)
Så fin hennes skorpion blev.
 
 
Ha en fin dag alla!
Kramen

Min tös blir 21 idag

Idag fyller min lilla gumma 21 år!!
 
Grattis älsklingen min!!
 
 
Haha, detta var några år sen :)
 
Kvällen har vi tillbringat i Lahult tillsammans med mina fina släktingar.
Isabella bjöd på god smörgåstårta samt proffsig tårta med smak av choklad o banan, och sen hade även lillsyrran ställt upp och bakat supergoda cupcakes :) Oj, så mätta vi blev.
 
Snart, mycket snart ska jag bli moster igen :D
Kramkalas eller brottningsmatch..
Inte ofta man träffar André, så det var riktigt roligt att han var med idag.
 
Sen har vi då en liten linslus..
 
Tack gumman för en mysig kväll
Puss&Kram
 

Le mot världen :)

Jag ser inte ljusglimtarna för all tristess..
 
Så har jag gått och väntat på denna speciella dag, denna enda bokningsdag...
Jag försökte boka tid till min tatuering, men fick ingen tid.. Jag försökte boka hos Sveriges bästa, men min tattoo var antagligen ingen utmaning så jag fick ingen tid.
Sånt gör mig lack.
Vet ni någon som är extraordinärt jäkla bra tatuerare...förutom Stina i Ystad då..? Någon som är bra på färg, och som inte bara har en bokningsdag per år?
 
Mina barn bara tjatar och tjatar, så nu har vi bestämt att vi ska köra till Ullared nästa vecka... hmm jag behöver nog inte det, men gör det för mina älsklingar. Det är alltid kul att tillbringa en ledig dag med bara dem. Mannen ska på galej med jobbet så då får ju vi roa oss på annat håll :)
 
Har inte hört ngt från läkaren än.
Hur magen mår?  Kunde varit värre.. bättre också, faktiskt :)
 
Denna veckan är ganska fullbokad och känner att jag behöver andas lite... snart Spa!!! Åhh vad jag längtar!!
 
 
 
 
 Natti :)

Naaaw vad söta :D

Så här en söndag kan det kanske vara läge att naaawa lite...
 
Detta är Alfred och gänget... bellas små gullekisar :)
Någon som vill ha om 6 veckor?

Kick off

Tjillevippen,
 
I torsdags lunch åkte jag och min avdelning på Kick off (konferens) till Häckeberga slott :)
 
 
Spännande utomhusaktivitet väntade i solskenet - vi hade ingen aning, men eliter som vi är gissade vi ganska rätt - fårvallning!!
 
Så kul!! Jag var ett staket :) Vi lärde oss kommunicera, teamwork och att ha kul med våra kollegor.
 
 
Monika är också ett staket :)
 
Efter eftermiddagens hellyckade teamwork fick vi gå in och berätta hur vi uppfattade vår eftermiddag, vilka funderingar, slutsatser vi fått ihopa.
 
Kl. 19.00 väntade en tre rätters middag - det var som väntat - lite mat... mkt små måltider, typ två korslagda sparrisar... men ganska god mat.
 
 
Man ser ju klart och tydligt att detta är en havskräftssoppa med vaktelägg... själva soppan, alltså det flytande var en matsked vinägrett...
 
Måltiden tog 3 timmar sammanlagt medan 2 1/2 timme var väntan.
 
Sen skulle vi leka, typ memories och mitt lag var helt klart bäst på att både komma ihåg var lapparna låg och att sjunga låtarna på artisterna vi hittade, så vi vann så klart :)
 
Sov som en stock trots alla spöken som alla varnat mig för.
 
Fredagen bestod av jobb, jobb och lite mer jobb...
 
 
Vilka ursöta pannacotta burkar :)
 
 
Berit o Sus pausar i höstsolen.
 
Trötta och nöjda med resultatet av denna kick off fick vi bege oss hemåt vid fyra. Äntligen fredag!!

Jag säger det igen - Tisdag förblir hattisdag

Hej,
 
Jag överlevde :)
Det absolut mest fruktansvärda med dagens upplevelser var det äckliga medlet jag drack igår och imorse. Jag har aldrig varit med om dess like - jag klöks nästan av tanken bara, så snälla-du-som-bestämmer..låt mig ALDRIG dricka det igen..
 
Koloskopi var den mest intressanta röntgen jag någonsin varit med om - jag fick ju se inuti mig själv :) Jag var till och med snygg där :D
 
Förutom att röntgen är otrevlig i sig självt så var det även mindre trevligt att min tarm hade snurrat sig som en dammsugarslang och att de var trevliga nog att räta ut den...just i den stunden var jag nästan övertygad om att de planterade in en alien i mig buk.. det påminde om när jag var gravid i sisådär nionde månaden och monstret i min mage hoppade studsmatta eller dansade disco - precis samma känsla faktiskt.
 
Över en timme fick jag ligga och titta på mina inälvor och höra kvinnorna dalta och gulla med mig precis som jag var 6 år. Undrar varför de är så über-allt, de överdriver inte alls....
Bara för att jag valde bort morfin eller vad de sprutar i blodet och lustgas så är jag en superwoman..typ.. De var snälla och ville så klart väl, men jag är 46..och jag har precis varit förkyld, och har fött barn - superwoman var det ja :D
 
Resultatet av röntgen är att jag är inte sjukare nu än jag var innan - beror iof sig vad proverna visar men jag är nöjd än så länge.
 
Vid lunch ville jag bara hem och äta. Josefine och jag stannade till vid Sandhem och intog en god fisksoppa till lunch.
 
Hela eftermiddagen bakade Josefine och jag, både kanelsnäckor, mandelbullar och Josefines goda kladdkaka med kokos över - Åhhhh vad vi är duktiga, vilket teamwork :)
 
Nu är jag värd soft i soffan.
Ciao
 

It's today... I'm feeling sick


Ur gängorna

Längesen nu...
 
Ursäkten är att jag har varit förkyld och totalt ur form. Mår jag inte bra och inte kan träna så är inget bra.
Imorgon ska jag göra koloskopi så idag är jag inte heller i form kan jag tala om - jag är HUNGRIG!!!
 
Ville egentligen bara lämna ett livstecken... än står jag upp :)
 
Ni får info imorgon om jag överlevde eller inte.
 
Kram

Krisläge!!!!

Igår hände det som absolut är det äckligaste som kan hända i ett hus... vi fick stopp i avloppet!
Ja, inte bara stopp - det vände...
alltså vilken tur att M hade möjlighet att stanna hemma och invänta Spolarna idag ;)
 
Öööörrrkkk - är dagens citat :D
 
Annars en ganska bra tisdag - ojoj, två på raken - då är det en vana.
 
Det är ju bokslut och budget-tider - vilket jag gillar skarpt, men ibland så har man stängt in sig lite för länge och idag kände jag för att skälla på någon...hittade som tur var inget objekt, så jag bara ventilerade mig lite istället..
 
Saker och ting ska bara fungera - man ska inte behöva ifrågasätta och framför allt inte agera.. allt ska bara rulla på i sin gilla gång - då har man flyt och det vill jag ha..ibland :)
 
Nisse har skämt bort min dotter igen - Kenzas skinnjacka med pälskrage - suck!! Jag hoppas att han tillåter henne betala hälften!
 
Jag har fått en tavelbeställning...men jag vet inte riktigt vad (?) - antagligen får jag måla vad jag vill och jag har en bra idé eller rättare sagt - jag har skitmånga idéer och kan inte riktigt bestämma mig. Jag får kanske måla några stycken så får hon bestämma själv vilken hon vill ha.
 
Ingen badminton idag utan har bestämt att tisdagar får bli veckans vilodag..har lite svårt att hitta såna - imorgon är det gympa och sen är det GREYS och DALLAS - har fan gör man där? Usch, nu blev det lite jobbigt - jag vet ju inte hur man spelar in... Jooosssaaaaaannnn hjääääälllpp mig!!! Krisläge!!! Prio ett!!!
 
Vi ses, nu måste jag rädda min onsdag
 
 

RSS 2.0