AfroPower

Idag har jag testat något nytt och roligt! Kl.10.15 var jag och ett antal andra kvinnor på Nautilus för att köra ett AfroPower pass. Har inte hört talas om detta innan, så det var med stor nervositet men även stor förväntan som jag stegade in i träningssalen. Jag hade fått reda på innan att man inte skulle ha skor eller strumpor på sig så igår kväll var det jag som satt med fotbad och filade mina fötter släta och fina, så jag kunde se presentabel ut..haha som om det var någon som överhuvudtaget tittade på mina nyfilade hälar...

Man skulle helst inte ha håret uppsatt för man skulle svänga med huvudet i takt med musiken och kroppen, och låta hårsvallet följa med och typ fastna i mun och ögon, men mitt hår är ju inte ett enda dugg flygit så det stannade ju nästan på plats hela tiden - så är det när man har tjock och lockigt hår...

Jag är annars van vid en massa tjo och tjim, hopp och skutt från aerobic och step pass, men det här var en helt annan grej - stora rörelser, låg tyngdpunkt och med mycket höftrullningar - en skön rörelseglädje. Man var kanske inte läckrast på stan när man var i sitt esse och kände sig ett med djungeltrummorna, men det var fruktansvärt skönt för kroppen och framför allt jättekul!

AfroPower är en perfekt blandning mellan träning och dans - fötterna stampar i takt med trummorna, armarna sveper och rumpan dallrar - hur kul som helst och tänk vilken härlig träningsvärk man vaknar till imorgon - något jag inte ser fram emot.

Tack Linda - du var hur duktig som helst!!

Dags att börja fundera på trädgården..

I somras flyttade vi från skogen till lite mer civilisation. Vi bodde på en avstyckad gård mitt uppe på Linderödsåsen med en stor härlig tomt. När man bor så långt ute fungerar inte de kollektiva transportmedlen så bra, så därför fick vi ofta köra barnen överallt. Vi tröttnade helt enkelt på det och köpte ett hus där stadsbussarna typ stannar utanför dörren. Helt perfekt!!

Men...nu bor vi ganska centralt med grannar och en väldigt synlig trädgård, vilket vi inte är vana vid. Trädgårdsarbete kan ibland tilltala mig, men föredrar en lummig trädgård som inte kräver för mycket arbete. Vår trädgård som vi har flyttat till är katastrof! Massor av rabatter och blommor överallt, och träden som visserligen är stora och fina står helt fel enligt min mening. Vi bor i en sutterängvilla vilket betyder att tomten är väldigt kuperad, vilket i sin tur medför lite problem med trädgårdsinredningen tycker jag.

Barnens krav när vi flyttade var att antingen skulle vi köpa ett hus som hade pool, vilket vi inte hittade eller så ska vi bygga en pool. Det sistnämnda får det då bli, men det är ju inte så lätt med den tomten vi har.

Nu när jag har varit hemma och sjuk, frustrerad med inget att göra så har jag börjat fundera lite på vårens arbete med trädgården.

Jag tycker att en trädgård ska vara en plats att finna skönhet och samla ny energi. Man ska kunna sitta ute och äta, ha fester, läsa en bok och om man nu känner för det ska man kunna arbeta ostört med buskar och växter eller bara vara.
Att omsorgsfullt kunna planera sin trädgård är oerhört viktigt eftersom en vacker, mysig och fungerande trädgård ger så många möjligheter att må riktigt bra och ha roligt.

Jag vill skapa en vacker, harmonisk och funktionell trädgård som speglar mitt hem och mig själv och min familj.  Den ska även vara väldigt lättskött. Är det möjligt? Javisst! Det får ju ta den tid det tar, men det är verkligen en utmaning som kräver hårt arbete i många år om man ska börja från scratch.

Jag har i alla fall börjat planera vilka träd som ska fällas, vilka rabatter som ska bort (alla) och vilka buskar som ska flyttas. Jag har även bestämt att vi ska mycket sten och singel - oj så fint det blir!!

Längtar till våren!!   Jag är inte så förtjust i tulpaner i trädgården, men på köksbordet älskar jag det!!

Ha det gott!
Kramkram


Så tråkigt att var sjuk

Igår gick jag hem från jobbet för jag mådde dåligt - frossa, ont i halsen och var allmänt ur form. Imorse mådde jag inte ett enda dugg bättre. Fy vad tråkigt!

Ibland när jag jobbar kan jag önska att det hade varit så skönt att vara hemma ensam en dag, bara så där... att bara vara, inte göra något speciellt, men nu när jag är hemma själv så känns det bara frustrerande. Jag har ju inget att göra.. haha, det är kanske inte meningen att man ska göra något när man är sjuk, men ändå...

Man kan ju alltid shoppa!!  Jag är expert på att beställa kläder! I söndags beställde jag och Josefine massor av fina kläder från Gina tricot och de kom redan efter två dagar!!  Härligt!!

Jag älskar träningskläder också - hittade dessa på Stadium men de har jag inte beställt -
vill bara ha!!

 
Detta vill jag också ha - hade passat mig perfekt!


Singstar kväll

Det ska vara roligt att leva - lev livet leende!

Och det gör man när man är med sina vänner och sjunger singstar!! Att göra saker som du skrattar åt tillsammans med personer som du tycker är roliga.

Skrattet har större betydelse för hälsan är man tror - när man skrattar så mycket att man riktigt vrider sig av skratt, ansiktsfärgen stiger, pulsen ökar och musklerna blir helt oanvändbara till att utföra något annat och du får nästan svårt att andas - då har man jäkligt kul!  Så kul har man när man sjunger singstar, speciellt när man sjunger med en sådan omusikalisk stämma som min.  Skitsamma hur det låter - huvudsaken är väl att man har kul!



Dessa tre singstar spelen har jag inhandlat och ABBA var ju klart favoriten.  Det är synd att där är så många tråkiga och framför allt svåra låtar eller låtar man aldrig har hört förr på de blandade skivorna.  Får väl ta och ladda ner några låtar som jag tycker om istället. Bättre att betala styckpris för dem än köpa en skiva där mer än hälften är kassa.

Idag är det en sådan där skön slappedag, då inga måsten existerar!!  Ahhhh, härligt! Jag sov ända till kl 10.20 idag - kan inte fatta det!!  Ska snart lägga mig i soffan och se en bra film.

Seeya

Önskemål från mina barn...

Jag brukar oftast ha väldigt lätt för att skriva om saker och ting - har aldrig haft problem med fantasi eller så, men för tillfället har jag väldig idé-torka.. Så mina barn föreslog att jag skulle skriva lite mer om dem... haha, det är väl inget kul!!

Isabella är 17 år och har precis börjat övningsköra. Första gången hon körde var hon jätteduktig, klarade dragläget galant och växlade mjukt och fint. Andra gången skulle vi öva lite parkering - inte helt lätt att hitta en naken parkering, men Mios parkering var tom vid det tillfället i alla fall. Massor av låtsasbilar och Isabella kvaddade varenda en - hon var totalt värdelös på att parkera. Vi höll på hur länge som helst, men det blev ingen förbättring så vi körde hem istället..

Ännu ett foto från

Josefine är 15 år och går i 9:an. Hon är en sökare och gillar att baka!



Inte helt lätt att skriva om barnen heller...

På tal om något helt annat - jag har hört att det är många som tycker att Bodil och jag är lika - senast idag var där tydligen några från Isabellas klass - - Ni måste ha nåt brytningsfel eller något annat fel på ögonen, för varken Bodil eller jag ser någon som helst likhet.



Nu fick ni en bild på mig också - jämför gärna och se att det finns ingen likhet - jag håller inte ens i en flaska..

Natti


Ett ögonblick i munnen - en evighet på låren...

Jag är chokladoman! Älskar NÄSTAN all choklad - det är bara den vita jag inte är så förtjust i, men som jag antyder i överskriften så är biverkningarna av all sorts choklad, lite rundare och goare former på kroppen.

Idag har jag försökt arbeta bort en del av dessa runda former eller i alla fall försökt åstadkomma lite härlig träningsvärk - jag har varit på Bodils styrkepass i Tollarp! Jag var inte i direkt form idag - kändes bättre förra veckan, men men jag kommer igen - herregud, det är ju bara i början av terminen.



En träningsdag för längesen och vi körde ett cirkelträningspass - därav en upp och ner bild, då jag typ låg under Elina. En skitkul dag som vi gärna gör om


Sätter in en bild på mina älskade vänner - tagen när vi var på Spa resa i Polen



Åh vad det ser mysigt ut - och snart ska vi dit igen!!

Har förresten slutat med en last idag - får se hur det går...

Godnatt!!



Stresshantering

Efter lugnet kommer stormen... så sant som det är sagt!  Jag hade det ganska lugnt på jobbet förra veckan och tog t o m ledigt i fredags för att jag visste att jobbet inte skulle sakna mig.

Men så kommer måndag - trött som få, med sömnsudd i ögonen sätter jag mig på min kontorsstol och sätter på datorn - tre möten inbokade plus tre jätte högar med papper att fixas - jiipppiiee!!

Det är såna måndagar man gärna vill hoppa över - den mesta delen av dagen har varit med ett tempo som hade passat bättre på Bodils intensivpass än på mitt jobb. Fördelen är ju att dagen flyger iväg när man har så mycket att göra, och snabbt som attan är det kväll och dags att köra hem.

Läste ett tips om stresshantering...

"När du har en sån där ta-det-här-jobbet-och-stoppa-upp-det-dag, prova följande:

På väg hem från jobbet, stanna vid ett apotek och gå in till hyllan där de har termometrar. Du ska köpa en termometer, för analt bruk, av märket Q-tip. Se till att det verkligen är detta märke på termometern. När du kommer hem låser du dörren, dra sedan för gardinerna och dra ur telefonjacket så att du inte blir störd under din terapisession.

Byt till mycket bekväma kläder, t ex gosbyxor, och lägg dig på sängen. Öppna förpackningen och plocka ur termometern. Lägg den försiktigt på sängbordet så att den inte skadas eller går sönder. Ta ut manualen ur förpackningen och läs den. Du kommer att kunna läsa följande finstilta text:

"Alla termometrar tillverkade av Q-tip är PERSONLIGT testade."

Blunda och säg följande fras, högt, fem gånger:

"Jag är SÅ glad att jag inte jobbar med kvalitetskontroll på Q-tip"



To all my friends with love

Överraskningsfesten för Elina

David ringde mig på eftermiddagen och sa att han skulle vara hemma och släppa in oss, så slapp vi smyga in genom källaren. Vad bra tyckte vi så kunde han hjälpa till med utsmyckningen av huset. När vi kom dit var där ingen David hemma och där stod vi allihopa och frös. Jag ringde Mats och han körde ifrån fikan för att släppa in oss.

Stelfrusna men med gott humör kom vi äntligen in i värmen och kunde börja blåsa ballonger, skriva fina grattis-skyltar, tända ljus och inreda fint med vår serpentiner mm.  Männen gick ut i byn och satte upp alla fina skyltar på alla träd och staket de hittade.

När vi var färdiga sprang vi alla in och gömde oss i sovrummet och väntade på födelsedagsgrisen.

Hon hade ju sett skyltarna där ute och hade skrikit rakt ut - hahaha, så likt henne!!

Det blev en glad överraskning - hon blev rörd till tårar!!





Mats körde och hämtade maten medan Elina packade upp sin present



Vi hade köpt en mycket klädsam armbandsklocka - passar hennes stil perfekt.

Som alltid när man festar med sina vänner så springer tiden iväg - så ock denna kväll.



Bodil kramar de sista dropparna vin...

Det blev en hellyckad och mycket rolig överraskningsfest för lilla Elina 45 år

GRATTIS VÄNNEN!!!

Vår chaufför kom och hämtade oss vid halv 3 och en kvart senare var vi redo för sängen


Fredagslunk..

Igår hade jag en semesterdag. Har det ganska lugnt på jobbet och tyckte att jag behövde sova ut lite, eller i alla fall få sova tills jag vaknade av mig själv. Nja så bra var det ju inte för jag vaknade redan klockan 6 av att tjejerna fönade håret, Mikael skramlade i köket och katterna jagade varandra i trappan, men jag kunde vända mig och somna om.

Kl. 8 steg jag upp och började genast städa undan julen - har inte haft lust innan, men nu störde jag mig på alla tomtar överallt. Det tog några timmar att packa ner allt och dammsuga bort alla granbarr.

När det närmade sig lunchdags körde jag in till Kristianstad för att luncha med min älskade Bodil och för att hitta en present till Elina som fyller 45 år på söndag.

Lunchen intog vi på Trendie - kycklingpaj för mig och räksallad för Bodil - gott och mysigt!  Samtalsämnet var i stora drag "Let´s dance". Laila Bagge är nog min favorit ändå, hon är sjukt snygg och dansar bra.

Vi köpte en jättefin klocka till Elina, och en bag-in-box som vi ska roa oss med när vi firar henne ikväll.

Vi ska överraska Elina ordentligt ikväll - jag har inte direkt pratat med Elina på en vecka, endast några få sms och hon frågade igår om vi skulle göra något i helgen, och jag svarade att vi ska till min syster lördagkväll.  Hon tror säkert att jag har glömt bort hennes födelsedag...

Vi har gjort massor av skyltar med jättefula bilder på Elina som vi ska sätta upp runt deras kvarter.


Haha, det är ingen som ser att det är Elina så därför har vi skrivit ELINA 45 ÅR på skylten.

Familjen är bortbjudna på fika vid 17-tiden så då passar vi på att smyga in i huset och smycka det med ballonger och serpentiner mm. Det ska bli så roligt när hon kommer hem...

Kl 18 kommer maten och sen är det fest.

Hur lyckat det blev får ni läsa om imorgon

The Studio

Jag älskar att köpa presenter! Speciellt till mina barn som är två tonårstjejer. Mina barn är födda ganska sent på året så det är ganska nära med både presenter och julklappar.

Jag läste strax innan jul att årets julklapp 2008 skulle inte bli någon sak utan upplevelse istället. Då hade jag ju redan köpt massor av kläder och saker till tjejerna, men tänkte att de skulle få en upplevelse också.  Min yngsta dotter har alltid varit glad för att posera framför kameran och skulle säkert inte ha något emot att testa att vara modell...

Jag hade hört talas om "Modell för en dag" och att det var ganska populärt. Ringde och bokade en lördag em och skrev sen ut ett fint presentkort till båda flickorna som de sedan fick i julklapp.

Efter att jag bokat fick jag höra ganska mycket dåligt om just "The Studio" där jag hade bokat.. Att det var oseriöst, slarvigt, dåliga fotografer, dyrt och att det var långa väntetider. Någon hade suttit och väntat i 6 timmar innan de fick make-up.  Bara en massa tråkigheter. Jaha kul när man ska ge bort det.....!!

Men vad tusan - de får ju en upplevelse i alla fall!!

Den 3 Januari tog vi oss till Turning Torso i Malmö, tjejerna var osminkade (Katastrof!!! tyckte yngsta dottern Josefine) och hade 3 ombyten med sig.

Först när vi kom in var där fullt av folk överallt, ganska hög musik och det verkade vara härlig stämning. Vi registrerade oss och sen fick vi leta upp någonstans att sitta. Det tog inte lång stund förrän tjejerna blev hämtade av en jättesöt tjej som skulle sminka dem.  De var väldigt förväntansfulla!!  Själva sminkningen tog inte mer än 15-20 minuter och det var verkligen proffsigt gjort - jätte snyggt!!

Tjejerna fixade till håret själva och la på lite extra mascara och sen gick de och satte på sig första ombytet. De var sååååå fina!

Nu fick vi vänta kanske en timme eller så, men det var hur kul och häftig stämning som helst och man fick ta hur mycket dryck (kaffe, vatten mm) och snacks som ville.

Barnens kusin Sabina var också med och när vi satt där och väntade på fotograferingen sa hon plötsligt - ja, jag vill inte ha något jäkla blås på mig, typ som Carola Häggkvist - fy vad hemskt! -Alltså jag vägrar det!  Nä, det blir det säkert inte...  Ja, så blev det äntligen vår tur. Sabina är den första som ska fotograferas och det första fotografen gör är att sätta fram en fläkt framför henne!  Gissa om vi gapskrattade!!  Tjejerna var jätteduktga, och fotograferna var väldigt proffsiga. De visade vilka poser de skulle stå i, hur de skulle röra sig osv. Ja Josefine behövde ingen tillsägelse för hon posade själv....

De tog ca 50 foto var på tjejerna och vi köpte 33 bilder.

Själva arbetet de utför är gratis - det är bilderna man betalar för.  Så hade inte bilderna blivit bra så hade de i alla fall fått en upplevelse - nu blev ju bilderna jättebra så det blev en lyckad julklapp!!

Och jag kan verkligen rekommendera The Studio som finns i Stockholm, Göteborg, London, och Malmö!!!

Josefine
Josefine


Isabella


Och här är ett med alla tre tjejerna.

Visst blev de bra!

AMADEUS

Det här är vår lilla minsting - Amadeus. Världens busigaste lilla katt, men också väldigt snuttig.

Det här är minstingen i vår familj. Världens mest nyfikna lilla perserkatt. Han ska vara med precis överallt där vi är, övervaka matlagningen så att det går rätt till, granska städningen och gärna jaga städmoppen eller dammsugaren och när vi målar eller tapetserar måste han absolut sitta alldeles intill och gärna känna på materialet eller leka med tapeterna eller målarpenslarna.

Det bästa han vet är nog att reta upp storebror Pavarotti. Jaga hans svans, hoppa över honom eller bara retas, boxas eller störa när han ligger i knäet hos matte eller husse...

Mitt liv som snuttis

Ni kanske undrar varför jag kallar min blogg för "mitt liv som Snuttis".. För ca 5 år sen träffade jag en helt underbar person som blev min bästa vän. Det sa nästan klick första gången vi träffades - vi hade samma intresse, samma tankar, samma klädsmak, ja allt var perfekt och vi hade fruktansvärt roligt och har det fortfarande, men vänskapen är inte så intensiv som den var de första åren.

I alla fall så kom vi varandra väldigt nära och hon gav mig smeknamnet Snuttis. Jag frågade henne många gånger varför just Snuttis, men jag fick alltid svaret att jag var en Snuttis, inget annat.

Det låter fånigt tycker jag, men min man tycker det låter gulligt och ibland kallar också han mig för Snuttis.

En snuttis för mig är en gullig person, men jag ser mig inte själv som särskilt gullig. Snäll och vänlig men inte gullig.

En annan vän kallade mig för sockerhumlan - "Gulligt"

Det är väl bara att inse att jag är gullig då eller kanske lyser min känslighet igenom och får andra att uppfatta mig som snuttig.


Mitt Nyårslöfte 2009

Jag har i hela mitt långa händelserika liv skrivit dagbok, ni vet med papper och penna.... det var ju inte alltid att jag fyllde bladen, men när det hänt något speciellt eller när jag bara hade extra mycket skrivbehov.

För nåt år sen slutade jag dock att skriva ner mina innersta tankar. Det är kanske en dålig ursäkt att säga att jag inte hann, men det var väl att jag fann andra intressen som tog för mycket tid.

Vissa stunder har saknaden varit stor och det var då tanken på att börja skriva blogg föddes.
Eftersom alla andra i min familj skriver blogg så kan väl mamma också.

Så vid tolvslaget den 31 dec 2008, mellan champagne klunkarna och fyrverkerioväsendet lade jag fram mitt nyårslöfte om att starta en blogg.

Starten är gjord - vi får väl se hur duktig jag är på att uppdatera.

RSS 2.0