Puss på dig också

Jag vill bara varna alla mina kära vänner att inte bli telefonförsäljare, och om ni mot förmodan ändå blir det så ring inte till mig och försök sälja något, och absolut inte en dag jag inte är jätteglad..

För några månader sen gick jag ur en lott-prenumeration som jag varit med i några år, men den sista tiden vann jag aldrig något så jag tyckte det var tråkigt.

För en stund sen ringde en försäljare från det här lott företaget. Jag tog luren och svarade..
-hej det är Susanne
-hej mitt namn är Daniel..... har du Susanne hemma?

Redan där gick det snett..

-Jag presenterade mig precis som Susanne, någon annan Susanne du vill prata med kanske..
-Åh förlåt jag hörde inte..hej, mitt namn är Danie...där kom han på att han just sagt det

och sen började han rabbla bla bla, och jag sa inte ett ljud
Ibland, om personen är trevlig kan man säga lite -jaså? -jaha! -åh! så att man visar att man är med i samtalet, men den här läsa-superfort-direkt-ur-pappret... ville jag inte föra ett samtal med.

Han berättade vilket fantastiskt erbjudande de hade och när jag vinner så kan vi så klart ringa hem, men har du ett mobilnummer så är det lättare att nå dig.. Nu hade han säkert pratat i flera minuter och jag var knäpptyst.
-Ja, ditt mobilnummer vill vi ha..
- Absolut inte! Jag är inte ett enda dugg intresserad!
- Men, Har vi missuppfattat något?
- Ja, eh vad tror du?  - jag sa ju upp prenumerationen för att jag INTE vill vara med - varför skulle jag gå med igen då??
-Ok, hejdå

Suck!


I'm back!

Nu har min dator fått penicillin..eller nytt grafik kort eller nåt.

Träningsdag i lördags!! Kanon - Super - Asball - Svettigt - Hårt - Mjölksyra - 100 kg cementklumparlår - Soligt

Det absolut roligaste var nog att titta på Marcus - ni vet min idol... Det spelar liksom ingen roll vad han gör för han hamnar alltid i mittpunkten för allas ögon - oftast är det för han är totalt värdelös på att gympa, han är t.om en större maskare än både Pigge och Sus tillsammans, eller så gör han något kuligt som t.ex när vi grävde guld så tog han på sig sin Sverigetröja och så klart fick han stå i mitten och inte fatta någonting...igen..



Dagen började med Afro - en lagom bra start, skaka lite rumpa och bröst, och sen skakar de liksom hela dan sen.. Promenad i skogen med solstrålar som träffade oss mellan löven - nice. Vi hade verkligen tur med vädret och det gjorde att man blev på glatt humör redan när man stoppade stortån i morgontofflorna.

Efter lunch var det dags för Patriks combat - ett pass jag hoppade över eftersom jag är stel som en järnbalk i mina höfter, men jag fotograferade ALLA. Så klart blev Marcus medelpunkten igen och fick leka följa John med Patrik. Det var nog det svettigaste han gjorde den dagen... och han var jätteduktig!



Ellen och Jeppsson - lika flitiga båda

Body Step var nästa utmaning - Såååå jäkla kul!! Det var det svettigaste jag gjort på länge och mina ben skrek lite emellanåt, men man kunde liksom inte sluta för det var bara så roligt.





Sista Sommar-gympapasset framkallade lite deja vù feeling - gamla godingar och sommarplågor. Jag orkade endast halva passet för mina ben kändes som blyklumpar när jag sprang.

Trots att jag inte deltog på alla passen var jag väldigt nöjd med min prestation - jag har ju för tusan inte gympat på hela terminen - endast lite step och afro..och lite löpning.

Jag vill tacka Bodil för att hon är en pärla som fixar att vi som tycker om att röra på oss får göra det en hel dag tillsammans med henne, och jag vill även tacka Linda som vet hur hon ska göra för att få mig att älska att svettas.

Bilderna har jag tjuvat hos Bodil för fjönten här glömde kameran...

Kan tillägga att M somnade kl 22 i soffan....




tillfälligt uppehåll

Hej kära vänner,
Tänkte bara göra ett kort inlägg från en lånad dator och berätta att min dator har tyvärr ofrivillig semester - den har sabbat sitt eget grafik kort så nu väntar ett nytt inom ett par dagar.
Snälla ni - håll ut - I'll be back!!!
Puss & Kram

It's Friday!!

Gomorron people!

Gääässpp, klockan är endast strax efter 6 och jag har en liten stund över till sånt här..inte illa, och det beror så klart på att jag inte varit en buse i sängen i natt utan sovit som en sött litet barn och inte rört mig alldeles för mycket för håret är i ganska fin ordning... det är det viktigaste på morgonen. Ser jag ut som en trollmor när jag vaknar tar det tid att reda ut.

Tänkte egentligen bara önska mina kära vänner en skön helg! Suck, en annan håller på att bli förkyld och har en hel träningsdag framför mig imorgon - undrar hur det ska gå?

Men jag har ju faktiskt en hel dag att kurera mig på - en hel fredag!

För er som inte är vän med mig på facebook vill jag framföra att jag gärna vill att ni hoppar på detta exklusiva erbjudande.. att få Spotify Premium, dvs Spotify UTAN reklam helt gratis. De ni!! Gå in på länken, svara på en enkät och fixa sex stycken som gärna också vill lyssna på musik gratis - hur simpelt som helst. Jag saknar en stackare och den stackaren är säkert DU.

Gör min dag - tryck på länken!

http://www.gratispremium.com/?ref=157032

Seeya


Nej nej, en bra tisdag..

Jag ville verkligen inte stiga upp ur sängen imorse - det var t.om så M fick fråga mig om jag inte skulle gå upp.. ZZZzzjo-jag-får-väl-detzzZZ. Grått ögonsudd under fransarna och vatten i knäna är inte en bra start på en tisdag - Neeej, inte TISDAG!!

Det är bara att bita katten i svansen och undvika att bli kload.. så sant som det är sagt, hade jag velat ha ludd i käften hade jag gjort det, för 5 minuter efter att jag öppnat ögonen så hörs en jäkla smäll av sönderslaget porslin. Kattuslingen hade så klart hoppat upp i fönsterkarmen för att titta på kråkorna och tyckte väl att den vasen som stod där så fint var väl ändå gammal nu.. så en tass på den och sen adjö.



Visst blir man vansinnig!! Tyvärr var klockan bara strax efter 5 så jag kunde ju inte skrika på Maximus som jag velat för då hade jag ju väckt resten av familjen.

Jaja, det finns väl nåt liknande att shoppa någonstans.

Arbetsdagen blev, trots att det är tisdag och med en dålig start - helt okej ändå.

Har bokat föreläsning med Vickie Peolin idag - jipppiiiieee, det ska bli så inspirerande och kul - något jag absolut ser fram emot.

Kvällen lugn, lite marktjänst och sen soft.


tussar är svåra att fota

I lördags var vi hemma hos Bodil & Pigge på parmiddag som Bodil så fint kallar det. De passade den lilla tussen Ellie, en liten jag-vet-inte-vad-hund. En liten ettrig tuss bara, och jag tänkte mig ett litet gulligt foto på denna lilla ....

Hur svårt kan det egentligen vara?



-Eh, vi testar en gång till..



- Lilla Ellie, kom så - puss puss
- Nej, låt bli bandet till kameran!
- Kom, sitt fint..
- Men, jäkla tuss, sitt stilla - lugn & fin nu..



- Ok då, ta det förbaskade bandet då - bara jag får ett foto

Får jag presentera - Ellie!!! Det är en hund.. stor som en tredjedels katt.

För att återgå till parmiddagen blev vi bjudna på: ÅÅhhhh så underbart god, typ VÄRLDENS GODASTE potatisgratäng, grillat kött (vilken tant ugn hade tillagat, fröken Weber hade lördagsledigt). Bodil bjöd på Cigarr vin för att vi alla skulle känna samhörighet.

Till kaffet hade hon bakat en sååå god Snickerskaka, men ack så mäktig! Är man hungrig passar den utmärkt som middag, men som sagt - även om man är mätt så tuggar man ändå.. och dricker polkagris..hm..likör?

 

Jag vill nu döpa om den här parmiddagen till spelkväll i bästa vänners lag.
Skilsmässospel i all ära - högljudda blev vi men vad jag vet så finns det ingen planerad skílsmässa i sikte.



När vi spelat en omgång och gästerna vann, så var vi så torra i halsen efter allt gapande, och så fruktansvärt sugna på Jäger & Red bull - vilket så klart inte gick att få tag på vid midnatt i lilla Vä, men...vad som inte finns in da blue hause finns inte - eller?! Bella och Henke hade ändå inget för sig så de kom så gärna och levererade en god kopia.



Mina små änglar



Red bull kopia från Austria

Det var inte alla i sällskapet som drack denna dryck - lille Pigge håller sig till sin kapten



Det är helt sjukt vad tiden alltid går snabbt när vi är hos Bodil och Pigge. Det var ganska längesen vi spelade, och sist var M och jag värdelösa, men vi har haft lite tid på oss nu att lära känna varandra, så denna gången hade de ingen chans - vi vann storartat!

Jessica kom hem, onykter och bovaktig.. maskerad förmodar jag..



Och plötsligt var klockan halv fyra - Jesus!! Vi tömde glasen och tackade för oss, och Pigge blandade en ny...




Kan tillägga att jag vaknade kl. 07.15 dagen efter och mådde bra - tillbringade söndagen i trädgården och soffan, varierat schema med ca 2 timmars intervaller..

Tack och hej!


Va?? redan lördag!

Och så har det plötsligt blivit lördag.. var har denna veckan tagit vägen? Helt sjukt vad tiden går fort.

Det har blivit ganska mycket träning denna vecka, 4 gånger än så länge - nice

Härom kvällen skulle M leka lite med Wii och han fick sällskap av Maximus.. Han är för rolig, han ska vara med precis överallt - och gärna vill han då hjälpa till...



Igår hade jag ett mycket trevligt möte med Vickie Peolin, två timmars hälsoprat om vad hon har att erbjuda min arbetsplats och förhoppningsvis blir det fler tillfällen framöver med denna oerhört inspirerande kvinna.

Ett lååångt möte på eftermiddagen med vår nya projektgrupp inför nya utmaningar i Portugal - sen behövde jag träna!! Sprang lite på löpbandet på jobbet och körde lite styrketräning med Marya för att sen känna mig redo att göra mig fin inför kvällen.

Vi var några tjejer som var hembjudna till Mia som bor någonstans mellan Jägers och Luddan. Eftersom vår egen lilla schlager groda Ann inte kunde medverka så kände jag nästan att uppgiften att "hålla låda" låg på mig..och jag var taggad.. och det har ju jag inga som helst problem med.. Käften går i ett och jag hade bra sällskap av Christel också som nog låg steget före mig..haha. Mia är också väldigt duktig på att prata, så det var vi tre som käften glappade på hela kvällen och de andra satt mest tysta för de fick inte en syl i vädret..



Vi blev bjudna på en supergod välkomstdrink som bara smakade mer.. det är lite förädiskt med de där fördrinkarna, därför är det alltid bra när de inte serverar bål för då uppehåller jag mig oftast alldeles i närheten av det alldeles för länge..

Mia hade gjort så god mat, en stark kycklingwok som verkligen var STARK - jag tänkte på M och hans kökshandduk runt huvudet - denna maträtt hade varit mycket värre och han hade fått sitta och äta i duschkabinen.



Mia hade dukat så fint till oss i uterummet. Det var verkligen fredagssmyyys på hög nivå när mörkret hade lagt sig.




Marya, Christel och Agneta



Jane, Helen och nyblonderade Sus



Och här har vi värdinnan Mia!

Efter middagen var jag såååå proppmätt och kunde knappt ens dricka.. illa!! Då kommer Mia in med kaffe och hembakad kladdis



Vad gör man? - jo, man tuggar lite till...

Av någon anledning flyttade vi in efter ett tag och då kom tyvärr tröttheten.. så vi gympade lite

Helen kör 40 armhävningar och lite magövningar innan dusch varje morgon och det var hon ju tvungen att demonstrera. Mia visade lite övningar med pilatesbollen.

Allmänt Tjejsnack, kuliga berättelser avslutade denna kvällen och sen kom M och hämtade oss som var kvar.



Den här bilden har en ganska komisk berättelse bakom sig... haha

Och när jag kom hem fick M demonstrera det här:



Det är till Mia och Helen som inte riktigt förstod att man inte behöver streta så mycket när man vilar armbågarna i golvet, och här är han inte uppvärmd.

Ikväll blir det fest hos Bodil & Pigge - kul kul!!

Våren är här!!

Åhh visst är det härligt!

Torkvindan är uttagen och man börjar planera hur f-n vi ska göra med trädgården, katterna är galna och vill ut hela tiden, skatorna och kråkorna sitter i träden och vrålar ut sin skönsång, spindlarna börjar titta fram och ogräset växer sig högre för varje timme. Åh vad det är njutningsfullt... eller?

Temperaturen har i alla fall stigit och vårdoften har anlänt - det räcker för mig.

Måndag morgon var denne svensken och lämnade bilen på service..huu, det är sånt jag gärna förtränger - bilar ska bara rulla.. service? Det är bara tråkiga pengar - det var bättre förr när jag arbetade i Sandby.
Skulle jag inte besiktiga bilen på onsdag hade jag nog inte ens tänkt på att man kanske måste byta olja någon gång... bara tråkiga måsten som bilägare.  Jag fick i alla fall 35% rabatt på oljan - inte illa!!

Trädgården ja... den är full av ojämn mossa, fula träd, ful uteplats och fula plattor. Till helgen river vi den fula uteplatsen och ska börja bygga en ny snygg uteplats. Jag vill ha en liknande som vi hade i Svensköp men med skydd från grannarna så att vi slipper se "SICKO" eller vad var det Bodil kallade den  - "PSYCHO". Den är körd, så ock ägarna.

Sen har vi då katterna.. Sen vi flyttade hit här brukar jag alltid gå ut på balkongen och röka och då brukar katterna följa med. De kommer rusande så fort de hör balkongdörren öppnas, och sen sitter de där och njuter av den hemska gödselaromen (den är minsann värre här än i Svensköp!) eller så får de syn på en fågel och ännu bättre en annan katt, och de blir platta som en spätta, och sen "ålar" de fram så fågeln eller katten inte ska se dem... sen gör de inte mer, men de är besatta av att få komma ut på balkongen.

Vår kloka katt Amadeus har lärt sig att när matte hämtar kaffe...då brukar hon gå ut, så han rusade till balkongdörren så fort jag hällde upp en kopp kaffe.



-Ni ser mig inte va?

Maximus är olydig varenda gång vi är ute - han totalvägrar gå in, så jag får alltid springa och jaga odågan..

Det är nog inte min grej...

En skön solig söndag! Till skillnad från igår när jag frös häcken av mig medan jag räfsade löv..

Idag har M und ich varit ute med tvåhjulingen igen - alltså jag kan inte riktigt bestämma mig om vad jag tycker om det - är inte stormförtjust i det här hojåkandet.

Fördelar: närkontakt med Ms bakdel, naturskönt, vill man inte bli igenkänd är det kanon

Nackdelar: Ganska trånga kläder och snacka inte om hjälmen, jag måste ta av mig örhängena varje gång jag tar på mig hjälmen, jag blir öm i häcken - typ totalt förlamad i hela sitt-regionen, ständigt kissnödig och orolig för att det ska komma ett djur uthoppande framför hojen.

Så om man ska summera det här så tyder det på att jag inte gillar att åka hoj, speciellt inte långa sträckor och då menar jag längre än 2 mil.

Jag tar nog bilen till Västervik..

 

Wiiii, kul med shopping!

Igår tog jag ledigt för att jag tyckte att jag behövde en mamma-barn-dag eller kanske en barn-mamma-dag.. Den var underbar i varje fall.

Jag fick i alla fall sovmorgon till sju - det var skönt!

Första stoppet var S.Sandby där vi trängde oss på precis lagom vid frukostrasten. Lämnade pengar och inkasserade liquids. Det såg precis likadant ut som när jag var där sist, precis samma människor satt vid borden.. En rolig episod inträffade: När jag pratat med pappsen ett tag så sa Bosse, en äldre herre som jag känt sen barnsben - e de Camillas dotter? Alla började ju så klart skratta... jag vände mig emot honom och frågade om han inte kände igen mig?? -e de du som är Camillas dotter, vad du nu heter??
-men snälla Bosse, jag har jobbat här i 15 år, känner du inte igen mig?
-e de du Sussi? Herregud, vad du har blivit ung!!
- Du e ju blind Bosse, hon har ju bara ändrat frisyr! sa en av de andra. Hahaha jag känner mig nog något äldre än 16 år...

Jarmo kom också efter ett tag och undrade varför vi inte hälsade på hos Camilla... det hade vi inte planerat, men eftersom hon var hemma gjorde vi en blixtvisit även där innan vi körde hem till mormor och morfar för en liten pratstund och fika. Det är så himla sällan man träffar familjen nere i Södern så man får gå igenom alla på en dag och det är alltid så himla kul att träffa dem. Efter en timmes tid började shoppingnerven hoppa - nu är det dags tjejer - nu är det Nova som gäller!!

Att shoppa kläder är bland det roligaste jag vet och visst hittade vi en del.. När vi hade genomsökt alla affärerna, intagit lunch så kände vi oss ganska redo för ett sista besök, och det var till Cathy och Elliot.

Åhhh så söt den lille pågen är!! Charmig, rund och go, och med ett strålande humör hela tiden.







Kolla ögonfransarna!
Jossans kommentar: -undrar hur långa de hade blivit med mascara..?!

Vi hade en jätterolig stund med syster och systerson. Cathy hade bakat underbart god kladdkaka och negrar - precis som vi behövde det när vi just stoppat i oss massa thai-mat (men det kunde ju så klart inte hon veta).
Vi spelade även Wii och jag blev helt "svitt". Det är hårt att boxas, även med tvn..

På vägen hem stannade vi till i Hörby för att byta örhängen och då passade jag också på att köpa ett par. Släppte av bella i Svensköp och shoppade i lanthandeln - första gången sen vi flyttade för två år sen och det var roligt att se reaktionerna när vi kom in. Så klart saknade de oss!!

När vi kom hem tyckte jag att M och jag skulle köra till el-giganten och köpa Wii... inga högre protester från M så det gjorde vi. Det blev ett svart Wii för att matcha PS3 an och resten av apparaturerna. Jag beställde även en fitness board för de var slut, men kommer i nästa vecka.

Hela kvällen spelade vi Wii och jag hade redan träningsvärk i armen när vi gick och lade oss.



Det kom en pop-up i mitt huvud

Att jag inte tänkte på det förut...
Min man har idag uttalat 3 verbala ord till mig..

-Hej
-Ja
-Godnatt

Är han sur?  Näääädååå, hur kan ni tro det... -han bantar!

Regndansen funkade

Vilken vecka! Jag är totalt förvirrad på dagarna och saken gör ju det inte bättre av att vi var lediga i måndags och jag har tagit semester imorgon.. Tre ganska intensiva arbetsdagar mellan 7-17.30 för att hinna med kvartalsbokslutet på kort tid - men jag hann och det är huvudsaken - så nu kan jag i lugn och ro njuta av denna kväll och morgondagen med tjejerna.

Det har blivit mycket träning också denna vecka - två löprundor, en lång promenad med tjejerna och nu ikväll afro - sååå kul!!.

På Nationaldagen blir det uppvisning i Tollarps city med afro, step och ledardans - missa detta spektakel - snälla!!!!

Jag har kommit på en ny bantningsform - kanske inte att rekommendera, men den är säkert effektiv...
Folk som pratar mycket, ni vet såna som jag då...som berättar om allt och varken kan eller vill hålla något inom sig, mår oftast himla bra.
Folk som däremot inte pratar mycket, berättar inget om sig själv osv bär på en sån massa onyttigt och då blir man förr eller senare deprimerad på något vis och då har man ingen vidare aptit vilket resulterar i viktnedgång.
Jag ska alltså härmed sluta prata... jag ska inte berätta något för nån och sen är min kropp överfull av tankar så där får inte plats någon mat och jag går ner lagom till beach 2010. Wow, jag är fantastisk!!

Imorgon bär det av till södern - shoppingdag i Lund, kramstund med Elliot och alla andra söderbo.

Bo ko sillarumpa - vilken tur att inte min mamma döpte mig till Bo...

It's raining - Simmar lugnt



Åh vilken härlig Påsk

Fyra helt underbara dagar har snart passerat.

I fredags tog jag tag i mitt liv och gjorde något som jag inte gjort sen i höstas - jag putsade fönsterna. Nu kan vi se ut igen och M behöver inte komma med konstiga kommentarer om att det snöar ute - oj, nä det gör det visst inte, det är bara fönsterna som är skitiga..

På kvällen åkte vi med Bodil och Pigge till Furulund, en hel timme för tidigt för att Pigge hade fått det för sig och vi andra litade blint på hans ord. Vi åt gott och hade ett litet "styrelsemöte" fast det inte var styrelsemöte... men vi tittade på bilderna från förra årets Mc dagar i Västervik och planerade detta årets tjoho-kuliga-dagar-i-Västervik.

Påskafton hade vi alla ungdomarna här, Nisse, Jossan, Bella och Henkeponken. När solen strålade så fick M sådan lust att ta ut hojen igen..och jag kunde faktiskt också tänka mig en liten runda med honom. Jag har inte åkt med honom innan så en viss nervositet hade jag, men jag litar på min man så... sagt och gjort. Ett helt företag att få på sig alla kläder! Fy vad jobbigt det var och sen kan man ju knappt röra sig.





Testade solskyddet i hjälmen - nice!



Nu sticker vi, bye bye

Körde till Svensköp och träffade Jessica, vår fd granne och tänkte hälsa på Ingela och Eva, men det var bara Thomas som var hemma, de andra var på konstrunda.

En lugn och skön lördagskväll med massor av midsommarmat, julmat och påskmat, alltså sill och lax, köttbullar och prinskorvar, ägg ja allt som hör till vår sommar och vinter. Såg en sååååå tråkig film med Nicholas Cage senare på kvällen.

Söndag= rensardag. Nu jäklar har vi fått liv i gubben.. andra gången han är ute i garaget och rensar. Han slänger saker!!! Jag tog tag i förrådet - tog ut allt, sorterade, slängde och satte in det som blev kvar i fin ordning. Nu kan man gå in där utan att vara rädd för att knuffa ner något från hyllorna bara man rör sig. Det känns så oerhört skönt att slänga allt vi inte använder.

Det finns fortfarande en hel del möbler som vi skulle vilja göra oss av med - det känns lite hårt att slänga dem så vi får försöka sälja dem på blocket eller nåt.

Annandag Påsk är en bonus-slappedag. Jag har satt upp en sak på väggen som säkert kommer att uppröra tjejerna när de kommer hem. Jag kan riktigt höra kommentarerna...

Bella säger: -Jahaaaaaa!?!
Jossan säger: -Men mamma!!!!

Sen....kommer ALLTSÅ!, VARFÖR?, INTE DEM! och sist men inte minst -DU ÄR KNÄPP MAMMA!!

HAHA.

Ikväll ska vi ha sällskap av Mr Weber - det är första gången vi träffar honom i år faktiskt och jag längtar.

Påskägg

Igår gick dagen i gula toner - gula skor dagen till ära! Skärtorsdag är dagen D för gula skor - har blivit en tradition..

En glad överraskning när man steg in på jobbet var två bord fulla med Påskägg!! Först var jag lite tveksam om jag fick ta ett eftersom vi kör den hälsosamma stilen på jobbet - inget onyttigt, men sen stod där ju faktiskt "Vassegoa"

Hela påskveckan har diverse konsultfirmor levererat påskgodis i säckar, lådor och påskägg så klart, och dessa två stora påskägg lottas varje år ut till de anställda eftersom det är ganska stor efterfrågan på dem och de är ganska dyra att köpa... jag var ju inte sen att lägga min lapp i ägget för visst vill man ha ett stort påskägg - även om jag inte vet vad jag ska ha det till..

Efter lunch var det dragning och jag missade starten, men när jag närmade mig matsalen hörde jag - nu kommer hon! Vinnaren av det första ägget var moi!!! Jippieeeee!! Massor av applåder och busvisslingar!!! Yeeeaaahhhh



Nice... men jag har inte fyllt det än.. jag vet inte vad jag ska fylla det med..



Här är det andra...lite godare påskägget som jag fick av företaget imorse...vilket är för närvarande nästan tomt.

Vill önska alla mina nära och kära en riktigt skön och avkopplande påsk - njut av ledigheten och all den goda maten.

Puss & Kram


Önskar alla en GLAD PÅSK



Njut av ledigheten!
Kram


RSS 2.0