Gott Nytt År

Tjena people,
 
Idag är det sista dagen på detta året. Det har varit ett underbart och omtumlande år, och jag har lärt mig massor och njutit de flesta minuterna.
 
De två största händelserna som hänt är ju att jag har blivit mormor och att jag har blivit av med mitt arbete.
Med lille Erik är det bara helt underbart och att bli av med sitt arbete är ju aldrig kul, men det känns ändå bra. Jag har massor av möjligheter att verkligen fundera ut vad jag vill med resten av mitt liv. Allra helst skulle jag vilja vinna 256 miljoner och bara njuta till fullo med att resa, bo stort och lyxigt och ha en garderob full av träningskläder... Men så kom verkligheten ifatt mig och jag vill ha ett jobb som jag njuter av, som jag tycker att det är roligt att gå till VARJE dag... finns såna tro?
 
Vi får väl se vad 2015 erbjuder mig. Jag är öppen för många trevliga förslag :)
 
Idag väntar festligheter och det ser vi fram emot - hade tänkt oss en lugn och skön nyårsafton men andra tyckte annorlunda och som ni vet är jag aldrig sen att tacka ja till en trevlig fest :)
 
Jag önskar Er alla ett riktigt Gott Nytt År och låt 2015 bli det bästa på länge.
 
En liten tillbaka blick på vad som hänt 2014 i mitt liv
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ses snart igen - ciao

Julen när den är som bäst

Tjolahopp alla tomtar,
 
Vilka härliga dagar det är - jag fullkomligt älskar julen och allt vad det innebär :)
 
Dessa dagar har vi njutit fullkomligt - vi har firat jul två gånger - en gång med Bella, Henke, Erik, Jossan och Niklas och då hade vi halv åtta hos mig - såååå gott det var. Först fick vi sparrissoppa med en bit rökt hjort och därefter fick vi fläskfile med pasta och mozarella, tomat och basilika och till efterrätt fick vi glöggmarinerade citrusfrukter under mjölkchokladmousse - wow! Vi höll på att storkna - det var så gott och så fint! Ett himla trevligt påfund det här med att bjuda sin familj på trerätters :)
 
Lilla buddha-Erik :)
Denna tavla målade jag till Eriks nya rum :)
 
På julafton var vi hos min mamma. Josefine och Cathy med familj = gulliga huliganer :) Det var jättetrevligt och jättemysigt. Vi fick alla väldigt mycket och väldigt fina julklappar!
 
Jag fick 3!!!! par träningsbyxor :) I love it!
 
Julklappsleken var lika rolig som alltid, och man får en hel massa fina saker som man säkert använder någon gång..
 
Juldagen var en slapp och skön dag. Jag fick skön massage, jag fixade mina fötter, vi promenerade, vi tittade på tv och bara hade det jättemysigt hela dagen.
Lekte med katterna. Akilles är ju för rolig - han attackerar mina julgranskulor och lyssnar inte ett dugg på mig när jag säger åt honom att låta dem vara, och sen ser han såååå oskyldig ut..
 
 
Idag annandagen gick vi först och åt frukostbuffé på Sandhem - jättemysigt. Sen målade jag färdigt min abstrakta tavla. Jag har aldrig målat abstrakt konst men det har alltid tilltalat mig, så nu bestämde jag mig för att testa, och det var skitkul. Så härligt med alla fina klara färger som man blandar lite hur som helst och ändå ser det bra ut. Jag blev jättenöjd.
 
Det är i alla fall absolut inte den sista abstrakta tavlan jag gör... ska bara hitta inspiration, så jag får måla något annat emellan..
 
Sen körde vi och handlade lite konstnärsmaterial. Skulle köpa en present till M också men jag beställde den på nätet istället.
 
När vi kom hem så körde M ett trx pass och när han var klar körde jag ett bodystep pass. Kul men jobbigt.
 
Nu väntar jag på att middagen ska bli färdig och sen blir det soft i soffan ikväll. Leve julen!

Fjärde advent mys hade vi igår

Idag har vi fjärde advent mys! eller nä... igår hade vi fjärde advent mys för då låg vi i soffan hela dagen :)
 
Vi var hos Bodil och Pigge i fredags - en liten glöggfestlighet med våra bästa vänner samlade - Bodil, Pigge, Elina och Mats. Som vanligt var det sjukt kul och himmelskt gott :) Var hemma strax innan fyra på morgonen.. o sen vaknar man kl. åtta. Vad är det för fel på mig?
 
Så gårdagen var ganska om inte fruktansvärt lugn... Det enda jag gjorde var att köra och träna vid halv fem med Bella, annars låg jag i soffan och filosoferade. Träningen piggade upp så klart så efter det var det lite mer öppning i ögonen.
 
Jag bokade biljetter till Flashdance i Malmö den 10 april - det ser jag verkligen fram emot. Jag bjuder mina tjejer på det - det är de värda!
 
Idag ska jag köra ett bodystep pass och sen ikväll ska vi ha julavslutning med gympan och det blir god exotisk planka och bowling därefter :) Vin till maten? Njäää tror inte det..
 
Önskar Er alla en härlig fjärde advent - mys så mycket ni kan, så hörs vi
 
Puss o Kram

skidsemestern är bokad

Den där härliga känslan som infinner sig när man har inköpt alla julklappar, även till julklappsleken och allting är klart.. den känslan är gudomlig. Allt är inhandlat! Nu är jag snart redo att fira jul. Jag ska bara.... göra julgodis.. suck.. jag är så sjukt kladdig av mig och jag vet hur det blir - där står jag med kletig blockchoklad långt upp på armarna, under naglarna och runt munnen - alltså det är inte riktigt min grej det där med julgodis, men jag har lovat mamma så då får jag ju göra ett försök..
Josefine däremot är en riktig fantast när det gäller kakor och godis, men hon jobbar så jag vill inte lägga bördan på henne.. Nä, jag får helt enkelt kladda till det lite och hoppas på det bästa :)
 
Alltså det är sjukt vad tiden går fort. Jag trodde jag skulle ha en låååång och tråkig ensamdag idag, men vips så är klockan halv sju och jag har inte gjort hälften vad jag hade planerat.
Däremot har jag faktiskt bokat en skidresa idag till M och mig. Vi ska minsann till Åre. Tar nattåget upp, sover med okända människor och vaknar pigg och utvilad med skidorna på.. Ska bo på ett superduper fint hotell precis vid backen - kan ju bara bli bra :)
Inga stora bilder jag fick tag på men hotellet heter Holiday Club och har inom- o utomhus pool, bowling, minigolf inomhus, barer och restaurang - ser hur fint ut som helst och ett litet plus i kanten är att man kan få sköna massagebehandlingar :)
 
Jag var i den där roliga konstnärsaffären i stan och fick tag på allt jag ville ha. Älskar såna affärer och kan gå hur länge som helst o titta på penslar, färger, pennor och allt möjligt. 
 
Nu ska jag måla lite.. orkar inte träna idag - har fruktansvärd träningsvärk i övre ryggen.. får spara mig till cirkelpasset imorgon. 
 
So long :)

Ensam en hel onsdag..

Hej,
 
Idag blir det en låååång ensamdag. Mannen ska fira den kommande julen med julbord och curling i Landskrona och kommer hem mitt i natten typ.. jaja, det gör inget, jag kan roa mig själv en hel lång dag - jag är ju van nu.
 
Mina planer för dagen är att köra till en sjukt rolig konstnärsaffär i stan - måste fylla på lagret av nya färger och en del annat. Ska bli riktigt roligt. Sen ska jag även hitta en hel hög med julklappar till julklappslekarna som vi har både lillejul och julafton. Det kan så klart bli lite kämpigt..
 
Igår körde jag till Svensköp och hämtade upp Bella och Erik och sen körde vi ner till Lund och hälsade på hos min mormor och morfar. De bjöd på god ytterfilé och sen glass med hallon till efterrätt. Mumsigt. Erik var på ett sprudlande humör hela tiden, han skrattade och pratade och älskar sin egen spegelbild :)
 
Mina fina älsklingar!
 
Mormor och morfar var hur pigga och glada som helst - mormor har lite svårt att gå pga skelettcancer som sitter i höften, men hon har hjälpmedel så det går bra. De blir så glada när vi kommer och hälsar på och de bara älskar Erik. Ja, man kan liksom inte göra annat :)
 
På kvällen var jag på ett tabata pass med bara kettlebells - inte mycket puls men desto mer styrka..känns idag :) Jättekul var det i alla fall.
 
Idag blir det handla, mysa och ev baka. Blir nog en bra dag :)

Kråkjävlar

För några år sen sågade M ner ett körsbärsträd som stod på vår tomt för att kråkjävlarna åt upp alla våra körsbär samt att de väckte oss varje morgon med sitt kraxande..
Vi har fyra überhöga björkar på vår tomt och imorse såg jag det här:
 
 
Alltså jag blir knäpp! Detta jäkla kraxande... lämna oss ifred!!!!!!!!
 
Är för tillfället väldigt irriterad, inte bara på kråkorna utan skulle även ringa banken och fråga en sak - tror ni inte man måste ha en jäkla personlig kod för att fråga en sak... en femsiffrig kod som man får på hemsidan... På andra banker kan man maila, men inte swedbank. Ingen bra dag idag.
 

Julgranen är på plats

Tjena people,
 
Äntligen tisdag! Ännu en tråkig måndag är äntligen förbi.. Helgen var jättemysig som alltid. I fredags körde jag ner till Hörby och lunchade med Mari och Mia på La Café. Det är så kul att träffa dem, blir ju inte så ofta längre.
 
Därefter lämnade jag lite cookies på Boijertz... låter konstigt och kändes ganska konstigt att lämna kakor på ett konditori, men Marie stöder ju Tollarps IF gympa så det tackar vi för.
 
Fredagsfärden fortsatte till Höör, där jag besökte SmartBuy - en jätterolig affär som har allt utom kläder - allt inom pynt och inredning och till sjukt bra priser. Jag skulle kunna gå där hur länge som helst, men det har jag inte råd med.
 
I lördags var det en mysdag med lite marktjänst samt att M och jag körde ett TRX intervall pass - jättekul och jättejobbigt, vilket kändes ordentligt efteråt. M lagade en supergod kycklinglasagne med spenat och tomat - den mannen har nog varit italienare i sina tidigare liv..
 
Söndagen startade med gymträning med Josefine - det blev ryggen som blev utsatt denna dag för den var minst öm efter TRX intervallerna.. ben och rumpa var inte ens att tänka på..
 
Mannen tvingade mig att följa med och välja ut en gran... suck, det tog två minuter att finna den perfekta kungagranen så jag hade inte ens behövt följa med, men sen å andra sidan hade säkert han inte valt den perfekta...
 
På eftermiddagen körde vi ner till S.Sandby och tredje adventskaffe med firande av Sabina som anlänt till Sverige - ja hon har ju varit hemma i drygt en vecka, men ändå...
Det blev ju några Erik-selfies..
 
Efter några timmars samkväm körde vi hem. Jag satte mig och målade lite och M tittade på handboll.. sen käkade vi Carbonara, ännu en riktigt god italiensk maträtt.
 
 
Det blev en fjäder.. kul att testa sig fram med akvarellfärgerna.
 
Ja igår... måndag...huuu.. Jag bakade en mjuk pepparkaka bara för att göra nåt... ingen träning, ingen målning bara vara... ritade lite mönster, blir väl nåt till Erik... framöver. 
 
När M kom hem fixade jag granen - ahhh, mysigt och kul. Akilles är ju besatt av julklappssnören och glitter.. han rusade upp på bordet och snodde mitt glitter och stack iväg, tuggade i sig säkert två långa på vägen.. jä-a katt! Det är ju jättefarligt! Ja, och sen snodde han en kula som han bollade med... fick hänga dem ganska högt upp och inget glitter inom räckhåll för en lång katt..
 
Julstämning i Vä minsann :)
 
Idag ska jag ner till Lund och hälsa på min mormor och morfar med Bella och Erik. Hon bjuder minsann på lunch :)
 
Vi hörs!

Köra mot okända mål ger huvudvärk

Nä men, redan onsdag...
 
Jag tycker att det jobbigaste med anställningsintervjuer är att komma dit. Jag är usel på att hitta och blir jättenervös när jag ska till något ställe jag inte varit på innan.. 
Hur hittar jag dit? Tänk om jag kör fel, för jag är liksom expert på det.. Var parkerar man? Var ska jag gå in? Sen när jag väl är på plats och fått träffat människorna så är det hur lugnt som helst - då är jag JAG.
 
Igår skulle jag ju till Industriparken i Perstorp - jag har aldrig varit i Perstorp, endast passerat förbi på 21:an.. så bara att komma dit var en utmaning i sig. Min app waze tyckte att jag skulle svänga av mot Finja.... nänänä, jag har minsann sett på kartan att jag ska köra rakt fram på 21an istället så det gjorde jag.. dumheter waze har för sig.
 
Jag hittade. Jag fann besöksparkeringen och vakthuset där jag skrev in mig.. Sen var allt lugnt. Det gick skitbra, men enligt deras beskrivning av arbetet kände jag mig lite överkvalificerad... ooops. Ja, jag vill ju knappast byta ner mig, men jag sa vad jag var bra på, vad jag ville arbeta med och ekonomichefen antecknade allt, så vi får väl se om de vill ha mig :) Körningen... 45 min enkel väg... just då kändes det inte som ett problem - jag är ju van att pendla, men jag kan tänka mig i rusningstrafik och med vägarbete är det inte så ballt.
 
Jaja... Mariel sa ju att jag inte skulle ha något vanligt arbete så jag får väl inte detta..
 
Jag målade ju också igår... så jättekul att få skapa
 
 
Nu fick jag just kakleverans - nu ska här sorteras :)
 
Vi hörs

Måndagar är och förblir gråa

Todelido,
 
Måndagar har alltid stått högt i kurs hos mig, i alla fall när jag har arbetat, men nu när man går hemma och inte gör ett skit så är måndagar pest. Då har ju mannen varit hemma och tagit hand om sin fru i två härliga dagar, men plötsligt försvinner han till sitt jobb och lämnar mig ensam och handlingsförlamad.
 
Så igår var ingen höjdare - gjorde två knop ungefär och det var att genomföra ett bodystep pass, vilket jag är ganska nöjd med för jag klarade hela timmen :) och sen på kvällen körde jag först och köpte färg till Eriks rum och sen gasen i botten till Svensköp där jag passade solskenspojken medan de var på möte.
 
Erik var mest glad, vi busade och pussades. Han älskar tugga på sina fingrar, mina fingrar, gosedjuren och allt annat också för den delen. När man byter blöja på honom så spänner han hela kroppen, alla muskler i denna lilla kroppen spänns - det tycker han är skitkul, och sen gillar han att ta sina fötter. Efter ett tag blev han lite nannig så då "försökte" jag lägga honom... tjo vad det inte gick.. Han sprattlade med hela kroppen precis som han absolut inte ville ligga under täcket och han bara strålade och skrattade och var inte ett enda dugg trött... så det var ju bara att ta upp honom igen och busa lite till.. Härliga unge!
 
Det blev lite si och så med middag igår kväll eftersom jag skulle passa Erik, så när jag kom hem tog jag ett kalkonlår och tuggade på och plötsligt hade jag tre katter runt mig.. 
M berättade att när han hade ätit middag hade både Maxi och Akilles hoppat upp på bordet och Akilles försökte t.om ta maten ifrån Ms tallrik... haha det har ALDRIG hänt innan. Tydligen faller kalkon i katters smak.
 
Japp, idag är det ju äntligen tisdag..förr även kallad hattisdag, men när man är ledig är det vanlig tisdag :) Ska på en anställningsintervju i Perstorp idag - ser mycket fram emot detta eftersom det är ett liknande arbete som jag hade på Atos samt att de ska implementera SAP, vilket jag gillar :) Håll alla era tummar för mig!
 
Vi hörs.

Kalkonmiddag med jultema

Tjohoo måndag igen och nya utmaningar!
 
Lördagens step var jätterolig, men min kropp ville inte riktigt vara med - fruktansvärt jobbigt när man vill köra på men kroppen orkar inte.. Jag körde 1 timme o 15 min, det fick räcka - sen kände jag stressen..jag har en fem kilo kalkon som ska förberedas o stekas, förrätt och en kaka som ska bakas. Nöjd med terminen och sorgligt att tacka av världens bästa Linda för denna tiden. Det var hennes sista pass... snyft.
 
Väl hemma var det bara att sätta igång med de planerade sysslorna och resultatet blev med väl godkänt - i alla fall från mig :)
 
Min juliga dukning :)
När vi ätit så spelade vi spel - jättekul! Erik var på gott humör som vanligt, lite kinkig när han skulle sova, men efter ett tag slumrade han till en stund i alla fall. Tur att vi har resesäng, så de lätt kan lägga honom.
Åhhh, han älskar sina fingrar!!
Efter spelet var det dags för kaffe och saffrankladdkaka - lika mumsig denna gången :)
Trötta, mätta och nöjda med dagen slängde vi oss i soffan efter att mina älsklingar farit hem till sig...
Söndagen fortsatte i samma tempo... inte många järn i elden denna dag :)
 
Älskar julen, och allt vad det innebär.
Nu är jag färdig med alla julklappar... ja förutom två små och julklappsleken

Maximus fick ett julbad igår, och fyy vad han inte gillade det.. Vi fönade honom halvtorr och sen lade vi honom på en kudde med filt över framför brasan, och där låg han i flera timmar.. stackaren! Men nu luktar han gott och pälsen är len som mjukaste mjukast.
 

Ha nu en riktigt härlig vecka hörni. Jag har fullt upp och ska uppdatera därefter :)
Ciao

Oj vad tiden går fort... hinner inte med mig själv o mina rynkor

 
Tjena,
 
Det var ju galet vad tiden går fort!
Redan fredag!!
 
Ja, i början av denna veckan så målade jag ganska mycket - det blev två tavlor faktiskt - är ganska nöjd.
 
 

Bella och Erik var här o hälsade på en dag..först var vi o shoppade lite och sen käkade vi lunch och busade med Erik.
Man kan inte annat än att bli glad när man har honom i huset - mormors lilla solskenspojke!
När mamma var på toa så passade han på att ta några selfies :)

Idag är det final i Idol!! Ska bli sååå kul!
Först ska jag fixa lite kålpudding för att frysa in luncher och sen blir det god kyckling gratäng - och idag ska jag dricka lite vin till maten - en hel månad sen sist :)
 
Imorgon kalkonmiddag med mina nära och kära :)
 
En liten fredagsöverraskning.... De ringde från ett företag i Perstorp som jag har sökt ett jobb hos, och nu är jag kallad på intervju på tisdag :) Tjohooo!!!
 
Vi hörs i helgen - ha det gott

Ännu ett underbart veckoslut

Hej,
 
Måndag igen! Har haft ett helt underbart veckoslut!
Mikael hade ledigt från jobbet i fredags så vi körde till Ikea i Älmhult för att inhandla en ny skrivbordsstol till M samt en del andra pryttlar - ja ni vet, man hittar alltid en massa "bra att ha" saker där..
 
Vi passade även på att smaska i oss årets första julbord, och för endast 129 kr fick vi underbart god mat - dock långa köer eftersom vi kom precis när de började servera maten... Jag kan verkligen rekommendera detta julbord - där fanns allt man vill ha och lite till. Till o med kroppkakor och ostkaka :)
 
Det var ju nästan kväll när vi kom hem, mörkt och kallt och lite snöfall minsann... Jag hade tagit ut kyckling för att göra en krämig o god kycklingpaj till fredagskvällen, men vi var fortfarande så proppmätta så kycklingen fick blir lördagsmiddag istället.
 
När vi kommit hem gick vi upp på vinden och hämtade ner våra jullådor - tjohoo, nu ska här pyntas!
Det är en härlig och speciell känsla att få smycka sitt hus med ljus och mys - älskar julen!
 
Lördagen började med ett fruktansvärt jobbigt 1 1/2 timmes steppass - fick jätteont i halsen i slutet så jag hoppade de sista 10 minuterna.. vill ju inte bli sjuk, men som tur var lugnade det sig på eftermiddagen.
 
Fortsatte att julpynta denna mysiga lördag och M såg till att vi gör skäl för namnet - Det blå huset :)
 
Sista helgen i denna vita månad - nästa helg ska en annan dricka Morbergs glögg!
 
Söndagen tränade jag med Josefine och sen målade jag i några timmar.
 
Resultatet blev det här - en akvarellmålning. Säkert 10 år sen jag målade akvarell - det är kul, men ganska svårt ändå.. om man inte är van. Tänkte faktiskt måla något idag också... denna gråa måndag :)
Marktjänst, måla och träna står på schemat idag - får se vad det blir av den :)
 
Vi hörs

RSS 2.0