Schlageruppvisning

Igår var det äntligen den dagen vi har sett fram emot såååå länge - UPPVISNINGSDAGEN!!!
Vi tränar och övar så länge inför denna dag så man borde inte vara speciellt nervös, eftersom man förhoppningsvis har övat tillräckligt och kan det man ska visa upp. Det finns så klart en del saker som aldrig fastnar, men sen å andra sidan så behöver man ju inte vara med på det då. Det är ju bättre att de som kan det ordentligt visar upp det än att visa upp något halvmesigt med massor av missar. Jag var inte speciellt nervös denna dag, det var nog mest innan när man tänkte på det, men när man står där mitt i smeten så har man så mycket att tänka på så då försvinner nervositeten.

Vi började med genrep kl.10 för alla barnen och det första mottagandet vi fick när vi kom var att Elina var sjuk och att vi inte hade några nycklar till sporthallen, men vi fick inte vänta så där jättelänge innan Gunilla kom och försökte öppna dörren, vilket vi inte riktigt förstod hur man skulle göra.. efter några tappra försök med diverse nycklar och brickor och tryckande så kom vi äntligen in. Nu kunde barnen börja öva  - detta året var där inte så mycket redskap som skulle fram utan det var faktiskt mycket dans för de små. Mycket roligare än när de små springer runt och hänger i rep, går balansgång och slår kullerbyttor på mattor. Det är ingen höjdare att se på om det inte är ens egna barn.



Vi hade planerat pizzalunch för oss alla som hjälpte till, men pizzerian öppnade inte förrän kl. 14 så det fick bli grillad kyckling, revben, potatissallad, bröd och frukt istället och det var ännu godare än en fet pizza.

På eftermiddagen var det dags för oss vuxna att öva lite. Från början skulle jag egentligen vara med på ledardansen, men jag insåg ganska snabbt att den är för snabb för min klumpiga lekamen och sju deltagare var ett ojämnt tal som inte passade in i dansen. Nu visade det sig att där var ju bara fem eftersom Elina blev sjuk, men även denna dag insåg jag att jag inte kunde dansen och inte lära mig den heller. Genrepet gick bra, vi fick t.om fixat så vi kunde genomföra uppa ole som egentligen Mats och Pigge skulle göra, men Mats hoppade av så Bodil fick ta hans plats och det blev fantastiskt roligt - en superbra start på uppvisningen!!



Allihopa skulle ju vara allvarliga under det här framträdandet, men när Pigge utförde sin dans så såg vi att Bella höll på att spricka, hon ville bara asgarva och Linda var ett stort SMILE hela hon..

   

Det var en superbra öppning på årets uppvisning!

Sen kom eftermiddagens höjdpunkt - ledardansen - Guuud, så bra den var!! Linda, du är ett proffs!!



Jag har lagt upp dessa två danserna på facebook om ni vill se...!! Ingen superkvalité på filmklippet precis, men den är så himla bra ändå.



Bella har lika mycket unflying hair som jag då..



The End - såå coolt!!

Vi hade sen lite småttingar som gjorde div danser - de var jätteduktiga allihopa och det var inte alls så långrandigt som det annars brukar vara. Även barnledarna har väl kommit på att man kan göra annat än hinderbanor.

Steppen var mitt första uppträde - Wow! Jag vägrade totalt att titta på publiken, inte ens en liten flukt.. jag var så fruktansvärt koncentrerad på att inte göra fel, så jag gjorde det ändå.. Jag var den enda som trodde att slutet var mycket tidigare än det egentligen var..





Och jag kan aldrig låta bli att sjunga med i en låt - hemskt är det när man egentligen inte vill, det bara kommer..
Hur snyggt är det på bild? Det ser ju ut som jag kippar efter andan, men det gör jag inte - jag sjunger!



Efter step var det vuxengympaledarna som fick visa vad de gör alla kvällar i veckan.



Bodil kör hårt med pojkarna på boxen, ja hon kör hårt med alla



Ellen visade en liten del av sin Intensivgympa





Bodil älskar axelträning lika mycket som sex och choklad







Lordi fick sjunga för oss på aerobicen. Svarta, nitar och hur tuffa som helst flög vi fram över golvet - det gick skitbra - jag var hur nöjd som helst. Vi var grymma!!







Så roligt det var!!

Sen visade Bodil upp lite av sin pilates. Jag tyckte Marcus kunde pitcha upp låten lite...





Trots fruktansvärd huvudvärk som inte ville ge med sig var det en superkulig dag och det var jätteskönt när uppvisningen var slut, för trots att man ser fram emot denna dag så har det ändå varit massor av nervositet och massor av jobb och förberedelser, som nu är SLUT.

Nu får vi se fram emot vårens uppvisning istället!!

Första advent idag - nästan jul!



Och med detta önskar jag Er en härlig, mysig och god första advent.

Nu ska jag mysa med Wallander - Ciao!








Jag saknar min syster!

Jag har inte träffat min syster Camilla på jättelänge och saknaden är stor!



Vi har bestämt att vi ska ut och shoppa en lördag i December, bara hon o jag - INGA BARN får följa med!
Det ser jag fram emot.

För ett tag sen ville min kollega Ann så gärna se hur mina syskon ser ut eftersom jag ofta pratar om dem, så en dag skickade jag lite bilder till hennes mail på jobbet. När hon fick se nedanstående bild så bara tittade hon konstigt på mig..



- Varför skickar du en bild på dig själv?
- Hallå, det är inte jag, det är Camilla.
- Tror du att jag är dum i huvudet, jag ser väl att det är du.
Det tog ganska lång tid innan jag kunde övertyga henne om att det är min syster. haha

Nu är vi inte riktigt så lika längre, men det kommer säkert igen.



Idag har jag varit och fått den omtalade sprutan. Jag hade ingen aning om att man var tvungen att sitta ner i 15 minuter efter sprutan för att de ska se så man klarar den och inte får några allergiska reaktioner. Då satt jag hela tiden och tänkte på att jag kände mig konstig i kroppen, kände mig yr - snart svimmar jag kanske.. jag mår nog lite illa..
Jag övertalade även min dotter att följa med och ta sprutan. Hon var helt anti mot den innan, men hon litar på att mamma vet bäst. Än så länge inga konstigheter, inte ens ont i armen som alla andra tydligen har.

Körde igenom steppen nu ikväll och tycker väl att den sitter bra. Det ska endast vara av nervositet om jag missar något nu.

Snart Greys - snyftingtime

Hat-tisdag

Så heter alla mina tisdagar. Jag vet inte varför jag hatar tisdagar, men de är sååååå tråkiga och jag är alltid extra trött på denna meningslösa dag. Idag hjälpte det inte ens med att försöka ha positiva tankar - julafton om en månad - so what? Solen skiner, och vad gör väl det när det är halv storm ute.. En lååång och fruktansvärt seg tisdag i mitt liv.

Det enda, absoluta enda positiva med denna dag är att det är inte så många timmar kvar tills lönen sätts in på mitt konto. Det har varit en katastrofalt fattig månad..suck! Ja, det har ju varit en del inköp den senaste tiden... Ullared och sen motorcykel + all beklädnad man ska ha på sig när man sitter på hojen + två födelsedagskalas. Det sliter hårt på mitt bankkort.

Imorgon ska jag gå och få den omtalade sprutan. Jag är så trött på allt tjatande om svin hit och svin dit, och jag hoppas bara att jag nu tål svinet. Det är ju faktiskt uppvisning på lördag och tänk om jag ligger nerbäddad med hög feber då. Hur kul är det?

Någon frågade mig idag om jag är nervös för att få sprutan imorgon.. Borde jag vara det? Hade de istället frågat om jag är nervös inför lördagen så hade jag däremot nickat stort. Jag är väl egentligen inte direkt nervös, men det är för att jag undviker tänka på det, men när väl tanken närmar sig så känner jag igen känslan från föregående år då man står där på golvet och några hundra pers har ögonen på en och hjärtat bankar och man är såå fokuserad på att inte missa ett steg, inte missa brädan, att inte falla, att hålla takten, att lyssna på musiken..ja allt snurrar i huvudet och sen tittar man upp och ser allt folk, hör hur de klappar takten och man bara njuter fullständigt - så vips så är det över och man vill göra det en gång till, vill hålla kvar känslan lite till.. I love it!!!
Sure, jag är skitnervös redan, men bara när jag tänker mig ut på golvet i sporthallen, innan musiken börjar.

Ni kommer väl och tittar? Annars finns där ju ingen som tittar på mig...snyft.. I och för sig gör det inget om ni inte kommer för då behöver jag ju inte gå och vara nervös. Eller hur?!

Nu ska jag betala vår Österrike resa.
Ha det gott, sov gott och glöm inte ta snark spray.
Kramis

Nu har jag gjort det igen... gjort bort mig alltså

Att komma tillbaka efter sjukdom känns lite splittrat. Det är precis som man har varit borta en evighet när det endast är några dagar och jag hade först lite svårt att fokusera, men när man väl suttit där i några minuter känner man sig hemma igen. Arbetsdagen gick fort, nästan för fort - ville nästan stanna tiden så man hann med allt man skulle göra under dagen.

Step pass kl. 18.00. Genomgång inför uppvisningen - vi körde det om och om och om igen. Till sist var man såååå avtrubbad och trött i hela kroppen att man slutade fungera. Här är ett exempel på vad som händer när man kört samma pass minst 10 gånger, hjärnan är avtrubbad, musklerna sega och svetten svider i ögonen - då, när man kör en sista gång - man känner att fan vad det funkar bra, när plötsligt sus är i slutet av block ett och de andra är i början på block tre och sus märker ingenting... efter en stund så börjar Isabella asgarva och sus undrar vad Ellen håller på med... sus är trött, sus fattar ingenting - sen börjar sus asgarva och kan inte sluta.

Då är det nog dags att sluta.. Idag var detta passet tuffare än intensivpasset - utan tvekan.

Vilken tur att vi bara behöver köra det en gång på uppvisningen!

Naw..

Har blivit usel på att uppdatera - JAG VET!!!  Trög och tråkig vecka, ont i ryggen, ännu mer seg och sen släktkalas då vi firade Josefines 16 årsdag i helgen - TRÖTT!!  -Varför?  -Ingen som helst aning.

I lördags började jag med att baka två tårtor, vilka blev hur jäkla döbakade som helst - garneringen blev fin i alla fall och det visade sig senare att de smakade hur gott som helst ändå. När jag stod och slet i köket med att skala potatis, tärna potatis, skala morötter, tärna morötter, skiva lök och strimla paprikor ja, då roar mannen sig med att köra motorcykel - I NOVEMBER!! jaja, han får så klart roa sig hur mycket som helst, inte mig emot. Har han köpt motorcykeln får han så klart köra med den.

Jag blev i alla fall JÄTTE IRRITERAD för att mina tårtor var typ flytande.. och fick bara några små små utbrott under dagen. Sen skulle jag då duka.. satte fram tallrikar, knivar och gafflar ja, hela köret och det är ju inte 3-4 st vi pratar om. När jag precis var klar och tittar på mitt blänkande porslin så kommer jag plötsligt på att vi inte alls ska äta något med vanliga mattallrikar och vanliga bestick, nä vi ska bjuda på gulaschsoppa. Lite svordomar kom det nog och lite illvrål. Jag blev lite smått irriterad IGEN. Fick så snällt duka av alltihopa och börja om från början med andra tallrikar och skedar istället.



Eftersom mamm inte gör sin dotter till viljes och beställer princesstårta till sin dotter får ju pojkvännen Niklas köpa en till henne istället. Så fruktansvärt söt den är!



Och här kommer mer sött - svärmor! haha, jag menade egentligen Maximus - ser ni hur han kramar Agnetas arm..

Camilla, Jarmo och Elias kunde inte komma för lille Elias var sjuk, men den andra lilla sötisen kom så klart - ni vet Elliot Szczekocki!!





Elliot ser helt förskräckt ut.. han är rädd att maten ska ta slut!



Och så här glad är man när man är mätt och belåten och sitter i sin älskade mosters knä.

    

Och sen resten av glada gänget - antagligen väldigt mätta och belåtna de med.



Sen var ju också lille Niklas här! Han skämde bort Josefine med shoppingrunda i stan två helger i rad, och hon fick välja precis vad hon ville. Snacka om att hon shoppade kläder!!

Josefine var nöjd med sitt födelsedagskalas och när alla gästerna hade kört hem satt vi som var kvar uppe och snackade roligheter till långt efter midnatt.

På morgonen skulle jag köra och köpa frallor och kommer ner i hallen där Amadeus sitter innanför dörren och är helt galen och vill bara ut för där är ett fruktansvärt oväsen utanför dörren. Jag tar en flukt ut och ser en hel massa kråkor och skator rota i en påse som ligger på trappan. Jag fattade noll - vem har lagt en soppåse på vår trappa. Jag kör och handlar och när jag kommer tillbaka tittar jag i påsen och möts av värsta spystanken - fy fan, någon har spytt i en påse och sen gått in i vår trädgård och lagt den på vår trappa - jävla sopor!! Fy vad äckligt! Så gör man väl inte!!  Jag gick in och beklagade mig och då kommer en sömndrucken Josefine ut från sitt rum. - mamma, det var jag som la den där. Niklas mådde inte bra i natt.. Stackars lille Niklas, han tålde inte min döbakade tårta eller nåt.

Söndagen tillbringades i soffan, i ryggläge med en bok - ända fram till det var dags att köra till Tollarp för ledardansträning. Det tog inte lång stund innan jag insåg att jag hoppar över dansen i år, satsar hellre på step och aerobic på uppvisningen. Två timmar slet vi, svettades och hade skitroligt i en iskall gympasal. 
Ännu mer softande innan läggdags och orolig sömn innan måndag.                

I'm a hero


Frukosten är serverad

Imorse hände en liten rolig sak. När jag hade duschat gick jag ut som vanligt och serverade katterna sin frukost. I vanlig ordning brukar både Amadeus och Maximus rusa till köket när jag nämner ordet mat men idag var det bara Amadeus som kom rusande för Maximus var fullt upptagen med att kolla husse när han duschade. Jag serverade Amadeus hans mat och han åt en stund sen hörde jag hur han rusade till duschen och mjaumjaumjau mjauuuuu, vilket betyder - Du lillbrorsan, det har faktiskt serverats krubb i köket, kommer du eller? Sen rusade de båda till köket och åt sin frukost.

Jag har för övrigt aldrig träffat på en katt innan som inte är rädd för vatten. Maximus älskar duschen eller att ligga och softa i vasken. Han sitter så nära duschen han kan utan att bli dyblöt och leker lite med duschdraperiet eller bara tittar fascinerat på vattnet.

När Niklas skulle hämta oss förra lördagen i Tollarp så gick han upp och skulle gå på toaletten. Han tar upp locket och ner hoppar en Maximus...hahaha, vilken tur att han inte börjat kissa.



Maximus i bustagen...





Myspys i mattes säng.

Efter bastu kommer massage..

I alla fall om det är söndag och vi har ont i kroppen hela familjen - då kan man muta dottern eller mannen att massera, om man gör likadant på dem så klart. Jag tror att det var lite av bastuvärmen och lite av massagen som gjorde att jag kunde resa mig ur sängen imorse utan att låta som en säl i en parningslek, typ..

Sovit hur gott som helst, inget svett...det finns nog inget kvar är jag rädd. Måndag-morgon-trött, men annars som vanligt. Grått. Vädret är som en nytvättad grå filt som inte har centrifugerats.

Lugnt och skönt på jobbet - många är i Tyskland för tillfället så tystnaden är nästan skrämmande emellanåt.

Många har förvånats över hur man orkar träna en hel dag....
- För att det är roligt så klart!
- Men så många timmar, du måste ha något fel i hjärnan.
- Ja det har jag säkert, men jag har ganska roligt ändå.
eller
- Guuud, du är ju inte klok!
- Nähä, nä det är jag kanske inte... och?

Sen var det så klart många som inte kunde tro att jag, Sus klarar av att träna en hel dag - haha, det gör jag inte heller. Jag är ju expert på att maska!!

Nu ikväll har jag helt och hållet botat min träningsvärk - jag har varit på step!!  JÄTTEKUL!!!! Snart uppvisning - endast en träning kvar.. Ska sus klara det eller inte? Hahaha spännande!! Ni får gärna komma och titta!



Kommer ni ihåg??? Var det förra året eller föregående år?

Kramis

GRATTIS JOSEFINE 16 ÅR

Idag fyller min lilla tulta 16 år. Grattis lilla gumman!!!









Hoppas du får en underbar dag!!! Puss puss

Vilken härlig dag!!

Oj så roligt det var och Oj så mör jag är! Min lördag började med att vakna till klockuslingen kl. 07.30. Seg som vanligt när man vaknar av klocka och seg för att jag visste vad jag hade framför mig... träningsdag, inte helt överens med mig själv om vad jag egentligen kände vid närmare funderingar inför dagen. 6 pass på 7 1/2 timme. Jag fixade först familjens lunch, kyckling- o pastasallad och en halvtimme innan avfärd var jag så taggad inför dagen - det sprudlade energi genom hela mig och jag bara längtade till Tollarp.

Träningsdagen började med ett 90-tals pass. Ett medelpass med bara 90-tals musik - precis lagom start på en tuff dag. Det var väl knappt 30 pers som anmält sig till denna dag och jag tror att alla var med på pass nummer 2 - afro power.



Första passet avklarat - förväntansfulla väntar tjejerna på nästa...



Gunilla var en av de som enbart kom för Afron, men hon stannade en stund och tittade på oss andra som svettades.

Grunden till Afron är en berättelse om negrarnas liv, typ - trummor, sol, regn, skörd, tigrar och fest - ja nästan som Farmville - ett jäkla skördande hela tiden... Kul var det och jäkligt svettigt. T.o.m M tyckte det var roligt!!!







Jippiee, två pass avklarade och mitt hår var så vått att det såg ut som jag precis kommit ut ur duschen.

Guud vad tiden går snabbt när man har roligt och plötsligt var det lunchtime...



Vi satte ihop fyra bänkar mitt i salen och sen hade vi en mysig lunch med våra sallader. Efter svett kommer frossa, vi frös något så fruktansvärt - jag fick nästan köldskador på mina fingrar.

Efter lunch var det dags för Patrics Combat, en inhyrd instruktör från Wellnes i Åhus som kör Body Combat. Tjo vad det var tufft och en annan som inte tränat box pass på flera år fick så klart ont i höfterna efter ca en halvtimmes sparkande, men det var jätteroligt så länge det varade. Det var även roligt att titta på..











Efter detta passet var vi ganska möra, men nu väntade styrka, bräda, stång pass - det passet skulle vi arbeta mycket två och två, och jag hade Isabella som min partner. Somliga saker gick hur bra som helst och andra inte alls, men vi hann knappt börja förrän det var slut.

Sen spökade de ut sig...

ABBA passet!! hahahahahahah  Först in kom Bodil...





sen var de plötsligt tre...







Jag kände redan i början av detta passet att GUUUUD, vad min kropp är stel... att träna en hel dag tar hårt på kroppen, speciellt om man inte har tränat så mycket innan, men det är ju såååå kul!!











Ellen rockar fett till ABBA, likaså Elina..



HEADBANG!!



Nu är jag trött!! Och jäkligt våt!! 

Tack till alla som ställt upp och gjort den här dagen oförglömlig! I alla fall kommer jag att bli påmind om den ett bra tag framöver - redan nu har jag svårt att röra mig, och redan imorgon ska vi träna igen.. SUCK!!

Avslutar dagen med ett foto som verkligen sprudlar av glädje - TRÄNINGSGLÄDJE!!!



Så här kul har vi alltid på vår gympa!! Eller hur, Bodil?

Sleep well!


Måste skriva av mig...

Jag är så fruktansvärt IRRITERAD på somliga människor i min närhet. Om man är med i en förening som ledare eller styrelsemedlem så har man vissa förpliktelser och krav på sig - man måste ställa upp på somliga saker och det ska man gärna göra med ett leende på läpparna. Nej, det behöver man inte, men det är inte meningen att vissa ska göra allt och andra ska bara vara med.

Som ledare har man ett visst ansvar, speciellt som barnledare - de har ansvar över barnen under den tiden de har gymnastik, de får se till så inget händer, att de skadar sig osv. Det är även deras ansvar att ta emot uppgifter som medlemsuppgifter till medlemsregistret, namnuppgifter, födelsenr och diverse allergier osv. och att ta emot terminsavgiften från barnens föräldrar. Om föreningen inte får in de uppgifterna så finns de inte som medlemmar och om det skulle hända en olycka på passet så gäller ingen försäkring för de medlemmarna. Hur svårt är det att förstå? Nu har det gått nästan hela terminen och det är tre stycken barnledare som fortfarande INTE lämnat varken pengar eller uppgifter, trots påminnelser.

Jag är kassör i föreningen och även jag har ett ansvar.

Nu har vi haft new body försäljning och sista veckan att lämna väskor och beställningslistor till mig var FÖRRA veckan. Jag har skickat ut mail till alla berörda om vilka tider som gäller. Tror ni jag fick många väskor tillbaka? Ingen!! Den enda som lämnade beställningslistan i tid var Bodil. Jag mailade även i början av veckan att idag är sista dagen att lämna för beställningen ska in imorgon. Jag ringde till en som jag misstänkte inte hade fått något meddelande och det visade sig att hon inte ens hade haft någon väska - hon visste knappt om det... eller hur?! Det var även samma person som inte lämnat pengar och medlemsuppgifter för ett x antal barn.

Som sagt, är det bara vissa personer som ska lägga ner tid och energi på alla andra? Jag är så heligt jävla trött på detta så blir det ingen bättring kan de se efter en ny kassör nästa år.

Sen har vi då LEDARdansen - var är alla ledarna? Visserligen tycker säkert Linda det är jättekul att fixa ihop en dans, men det ligger faktiskt en hel del arbete bakom - Är det inte meningen att LEDARNA ska vara med då?

Föreslår att ni skärper er annars försvinner denna förening.

Nu ska jag gå och duscha av all ilska.

Imorgon säger jag GRATTIS BIIINA!

- Jag är så trött att jag nästan inte kan andas, var min mans första ord imorse.. Den har jag inte hört förut, och lite senare idag hörde jag en annan lite udda förklaring hur trött man kan vara. - Jag är lika trött som ett ålderdomshem. Jag själv har annars varit ganska pigg idag för ovanlighetens skull, men hör man allt folk runt omkring sig går och gäspar och ser allmänt dåsiga ut så blir man själv lite pömsig. Det är bara en som alltid är speedad, men hon var inte på jobb idag.

Nu ikväll har jag tömt en hel bokhylla på böcker och det beror helt och hållet på att jag vill inte ha dem längre. De bara står där och samlar damm. Böcker som man redan har läst..vad ska man med dem till? Är det någon som vill ha böcker? Det är en allsköns blandning, mest inbundna böcker. Nu ska jag lägga dem i lådor och sen ska de förpassas till förrådet som redan är fullt. Jättekul!! Inte alls..

På lördag har vi Inspirationsdag i Tollarp - gympa från kl 10 - 18! Jag förstår inte hur jag ska orka, men jag intalar mig att det är olika muskelgrupper i varje pass som får arbeta så därför orkar man, men nu är det ju inte så, men man orkar ändå - för att det är så roligt! Vill man kan man, orkar man inte så gör man det ändå, men då maskar man lite... jag är ju elit på det också.

Och imorgon fyller Sabina 16 år! Grattis till dig en dag i förskott för imorgon glömmer jag det säkert för jag gympar typ hela kvällen.





Sabina och Josefine



Josefine och Sabina, 5 år äldre



GRATTIS SABINA 16 ÅR!!!
HURRA HURRA

Snart är det Greys!!!!!


Brandsläckarelit

Det var förresten ingen stöld av musikanläggningen - en "någon" hade stoppat in den i en annan skrubb... Ja, det var i alla fall skönt att slippa skaffa ny.

November är hatmånaden nummer ett - grått, vått och mörkt, och är det en måndag i mitten av November kan det bara bli sömnigt. Mörkt när man kör till jobbet och mörkt när man kör från jobbet, och mitt på dagen är det skymning med ösregn. Suck! Sov jättegott i bilen hem och hann till och med drömma något om att jag kastade en boll för jag vaknade med ett ryck när jag skulle kasta iväg den. Sånt är så pinsamt även om man endast har mannen vid sidan om sig..

Sen hade jag ca 30 min att ladda inför det-där-jäkla-step passet!! Det gick bra för en gångs skull, det börjar sitta nu. Tror nog att jag ska klara av uppvisningen utan att göra bort mig totalt. Ett träningspass kickade igång mig - jag var så otroligt pigg när jag kom hem så jag fixade mat, bakade bröd, sprang runt här och fejade och sen tog jag även ett spel med gitarren och Isabella.

Kom inte i säng förrän närmare halv 12 vilket är alldeles för sent om man ska gå upp 05.15...vilket jag gör av egen fri vilja.

Piggare än måndagen steg jag upp från mig dyngsura säng - längesen nu, men inatt var det en rejäl simtur igen.

Tisdags eftermiddag tillbringade jag med att släcka eld - nu är jag elit på att släcka eld i en tunna med pulversläckare! Så jäkla duktig jag var...! Skämt och sidor, jag var på brandutbildning på brandstationen i Hörby under eftermiddagen. Mycket givande och man får sina funderingar under den tiden - får nog ta ett snack med familjen när jag kommer hem, typ..  Det är ju faktiskt väldigt viktigt att veta hur man ska gå tillväga om brandlarmet och brandvarnarna börjar yla hemma.

Något jag aldrig funderat på innan är att man borde faktiskt ha brandvarnare i barnens rum. Det händer ofta att bränder startar i datorer och barnen har ju datorer på sina rum. Den fruktansvärda branden i Staffanstorp hade börjat i en dator som låg på en säng.

Övning av alla JÄKLA danser ikväll med Bella! Jag vill inte längre! Jag kan ju för tusan inte ens ledardansen utan huvudvärk heller, varken med eller utan och jag som trodde att detta var en bättre dag..

Nä, nu får jag gå och duscha. Jag önskar mig nog en sån dusch som ändrar färg i julklapp - visst hade väl det varit rätt coolt...?!



Puss & Kram


Att vakna kl.7 en söndag

Ni har säkert hört det där förr om att när jag vaknar kl. 7 dagen efter är jag bakis.. Jag vaknade 06.45 och min första tanke var "Fan". Jag var inte jättepigg som jag brukar utan låg och slumrade till kl ringde vid 9, då jag reste mig och kunde konstatera att det här är ingen bra dag för dansträning. Katterna sjöng serenader utanför dörren och flög upp i sängen så fort jag öppnade. Kollade hårläget och insåg att jag slipper nog keps på träningen - de står nog ut..

Efter frukost skjutsade Bella mig och Bodil till träningen. Linda ringde och berättade att vår musikanläggning i träningssalen var borta IGEN!! Den blev stulen för drygt ett år sen och nu var vår nya också borta. Jaja, vi svor lite, ringde Gunilla och hoppades att någon kunde trolla fram en ny till imorgon då vi har 4 pass som behöver en musikanläggning.

Träningen var kul, kaotisk om man har huvudvärk och alldeles för snabba rörelser för min uppfattningsförmåga en sån här vanlig fars dag, så det funkade inte riktigt som jag ville, men det är ju bara att träna ännu mer en annan bättre dag...så kanske det fastnar till slut..eller inte

Fick en skön stund på soffan i eftermiddags med min dotter snarkande intill mig.  M var inte alls så trött som vi andra så han bakade mjuk pepparkaka och sen gjorde han fyllda pannkakor till middag medan vi andra chillade. En sån duktig man jag har.

Slutet på denna söndagskväll tillbringade hela familjen framför MAMMA MIA. Det är nog 20:e gången vi ser den och den är lika rolig och lika bra som första gången. Den håller i många år!!

Nu ser jag fram emot sängen igen!! Natti

Partyyyyyy!!!

Förmiddagen ägnades åt dukning i medborgarhuset. När Bodil och jag kom dit så var Mats och Elina redan i full gång med matlagningen. Åhh så gott det såg ut!!

Borden sattes på plats, dukar på, bestick, glas och bordsdekorationer som bestod av barr, löv och bär - så höstigt fint det blev. Soft i soffan några minuter på eftermiddagen och sen var det dags att försköna sitt yttre OCH vad-tusan-ska-jag-ha-på-mig-ångest..

Redan kl.16 bar det iväg till Medborgarhuset i Tollarp igen. Stämningen var på topp redan i bilen där Mona och Per ifrån Kinna hade tryckt in sig på ett säte samt Pigge, och lilla Bodil som chaufför. Iklädd min lilla svarta tryckte även jag in mig i den bilen samt M efter mig.

Lite förfest, lite förberedelser och humöret på topp försvann dessa två timmar snabbt. Jolly riggade upp sina lampor, högtalare och div elektriska pryttlar så han var snabbt färdig och begav sig igen för att återkomma när maten var uppäten och vi ville inta dansgolvet. Våra förberedelser bestod av att skriva hemliga uppdrag som skulle utföras under måltiden till somliga utvalda gäster.

Slabbedang serverades som välkomstdrink och sen serverades det en utomordentligt smaklig måltid med marinerad fläskfile och kycklingfile, tomatsallad, potatisgratäng, ost, bröd, frukter ja, det var såååå gott och Mats fick så mycket beröm hela kvällen och det var längesen man sett ett så brett leende på honom så länge. Han log hela kvällen! Apelsinkrokantmousse till kaffet var pricken över i:et.

Under måltiden hade vi då de här uppdragen och det blev så lyckat. Bo knackade i glaset, reste sig upp, harklade sig länge och väl och alla tystnade - då satte han sig ner. Kerstin hans fru trodde han fått i halsen och blev nästan panikslagen, medan Lotta, hans bordsgranne petade honom i sidan och sa åt honom att komma till saken. Per fick uppdraget att gratulera någon i närheten och det blev Martin som fick bli hans offer. Han fick oss alla 50 att resa oss och sjunga och hurra för Martin som fyller år någon gång.. Uppdragen var många och de flesta antog dem utan problem så under middagen drogs det både fräckisar, sjöngs snapsvisor och utropades div läten. Helkul!

Musiken kom igång och dansgolvet fylldes direkt - en mycket lyckad blandning av låtar - allt från rock till fågeldansen. Vi fick även testa linedance under kvällen och Elina och jag körde även lite aerobic, vilket vi misslyckades totalt med.

Plötsligt var kl. 01. och sista låten spelades - Oj, vad snabbt det går när man har roligt! Det var en hel del som stannade kvar och hjälpte till att städa efteråt och Niklas och Bella kom och hämtade oss partyprissar strax efter två.

Somnade så fort mitt lekamen nådde sängen.

Erik äger!!!

Så fruktansvärt bra Erik var på Idol igår! Helt sanslöst! Han kommer utan tvekan att vinna hela IDOL!!! Han är en artist som framkallar rysningar, gåshud och tårar. Det är inte ofta en låt framkallar tårar hos mig men igår sprutade de som aldrig förr. Reza har också en härlig röst, men låtvalet igår var inte det bästa . Däremot tror jag nog Tove kan mer - hon var kanon igår med Elvislåten men jag tror att hon är lite för ung. Hon behöver nog utvecklas mer.

En som verkligen har utvecklats och rest sig från golvet är Calle. Jag kan inte förstå hur han fortfarande är kvar men han har höjts till skyarna i samma takt som han har höjt blicken - lite mer för varje gång och igår tittade han faktiskt på publiken. Nästa gång åker säkert Eddie ut..

Idag väntar dukning i Medborgarhuset i Tollarp - FEST I KVÄLL!!!  Ska bli såååå roligt att festa igen - behöver tömma barskåpet lite.. Varför köper man en massa flaskor när man inte dricker det?

Ingen softar helg väntar precis, det är full fart båda dagarna, men det får man väl ta.
Hade behövt en lat dag idag för det har varit en tuff vecka med bokslut och rapporteringar och en jäkla massa möten. Det känns i hjärt trakten - får börja lugna ner mig.

Nu ska jag fixa till mitt kaotiska hår, sen bär det iväg till lilla Tollarp.
Ha en bra dag - jag berättar mer imorgon!

Ciao!

Hon gjorde det...

Hon klarade körningen också!! Att ha så hög puls som jag hade idag mellan ett och två kan inte vara sunt. Fy fabian vad jag var nervös - så klart mycket mer än Isabella själv, men sån är jag.

Nu har den nervositeten lagt sig, nu kommer nästa - hoppas hon kör försiktigt.. Jag tror jag blir nervsjuk.. haha min mormor berättade en gång för längesen att hon hade köpt tyg till gardiner och hade bestämt sig för att sy de här gardinerna själv. Jag tror att det nog var enda gången hon gjort det. I alla fall så ringde hon och berättade alla turerna med tråden som snodde ihop sig hela tiden, nålarna som bröts, hur många gånger hon fick sprätta upp sömmarna innan de var färdiga. Hon sa att det var så jobbigt så hon höll nästan på att bli nervsjuk. Ni anar inte hur roligt det lät och jag kunde inte sluta skratta. Det är en sån rolig sak som jag kan komma att tänka på när jag har lagt mig och man ligger där i mörkret och tystnaden och plötsligt börja det bubbla inom sig och man vill bara asgarva. Till sist kan man inte hålla skrattet ute och mannen vaknar och blir helt förskräckt av att jag ligger där och asgarvar så jag nästan gråter och han tror att man drömmer eller nåt - när bubblandet har försvunnit, tårarna lugnat sig och man kan andas normalt igen så berättar man vad man skrattat åt så hör man bara en djup suck.... man hör inget annat, men man förstår att han tycker man ska söka hjälp.

Nervsjuk...haha

Bella har lånat min bil idag... hon skulle köra till barngympan och sen vidare till Härjedalen (Svensköp då..) så den bilen lär man inte se så mycket framöver, men sen å andra sidan så har jag fixat chaufför till både lördag och söndag. När jag hade fått mitt körkort så fick jag inte låna mina föräldrars bilar - nä nä, jag fick låna min farmors Opel Kadett herrgårdsvagn - ORANGE var den. Gräsligt ugly, men gick snabbt.. Första gången jag skulle köra och hälsa på min kompis Maria i Helsingborg så körde jag från mormor i Lund till Furutorpsg i Hbg på 27 min... Jag har alltid varit väldigt fartglad, men det räckte med att jag blev tagen för fortkörning och var väldigt väldigt nära att bli av med körkortet så lugnade frun ner sig. Det händer väl att jag trycker lite extra på gasen ibland bara för att det är roligt, men sekunderna efter kommer tankarna på polisen som lurar i buskarna där borta och blyskorna blir plötsligt en lätt ballerinasko igen.

Fredag imorgon - såååå härligt!!!

Seeya

Hälften avklarat..

Min nervositet började redan igår.. man grubblar, hoppas, våndas med sina nära och kära i olika situationer. Idag var dagen D för Isabellas uppskrivning. Jag skrev ett lite fint lycka-till-vykort som jag satte på köksbordet i morse och sen ringde jag strax efter halv 10 och kollade om hon var på G, så hon inte försovit sig eller nåt. Så fort klockan närmade sig 11 fick jag fjärilar i magen och var tvungen att tänka på annat.. när klockan var halv 12 hoppades jag så in i bomben och försökte överföra positiva tankar till lilla gumman som satt med sina frågor framför sig. Tio i 12 fick jag meddelandet: JAG KLARADE DET!! och jag började nästan gråta av glädje!
Körkortsuppskrivningen var äntligen över - nu är det körningen kvar - kl. 13.00 imorgon och jag håller ALLA mina tummar!! Ni också hoppas jag!

Det är så roligt när det går bra för ens barn, man gläds så otroligt mycket för deras skull. Precis som man våndas och lider när det blir tvärtom.

Jag är en individ som har lätt för att lida av dåligt samvete. En Bodil skapade en sådan situation igår - jag hade bestämt mig för att en gång för alla lära mig det jäkla step passet som vi ska ha på uppvisningen och när jag precis kommit hem får jag ett sms från Bodil som vill att jag ska komma och gympa. - nej, det ska jag inte! Sen börjar jag vela... så får jag dåligt samvete.. hon bad mig ju faktiskt komma och så är jag så taskig.. hon vill träffa mig.. snyft - fy så taskig jag är.  Sen å andra sidan så får vi ändå inte tillfälle att prata, bara titta - i och för sig inte illa det heller, men..  jag steppade istället, och kände mig ganska nöjd med mig själv när jag kunde passet "lagom" bra. Jag kan inte säga att det sitter till hundra procent, men i alla fall 80. -och det dåliga samvetet försvann - vi bestämde att vi simmar in i dimman tillsammans på lördag istället.

Vill påminna alla om att vi har uppvisning den 28 november kl. 15.30 i sporthallen i Tollarp - kom och se eliten uppträda!!  haha, jag menade kom och se Sus göra bort sig!



Grattis min lilla gumma till halva körkortet!!

Nu ska jag försöka få lite sömn... Natti


RSS 2.0