Fredagskul

Galet seg uppdatering på sistone - ber tusen gånger om ursäkt, och den första och största ursäkten är att jag känner mig splittrad - har helt enkelt för mycket tråkigheter på G och då blir inget gjort eller åtminstone väldigt lite gjort..

Fredagen var en bra dag, först jobb och sen ett sjukt roligt steppass på jobbet där det blev kolossalt många skratt både på, vid sidan av och bakom brädan. Dusch, make up och sista finliret i takt med Septembers låtar innan vi fattade vinflaskan i vänstran och den 12 kg tunga träningsväskan i högran - lagom laddad för fest!

En rolig och tramsig kväll på Dirigentvägen någonstans... typ vid Höör. Vilken tur att jag åkte bil dit!!
Maria serverade HOT kyckling - mycket gott!! Det var en kulig kväll i fina huset, där jag står som konstnär till 50% av alla husets tavlor.



Solbrända och fina Ann - alltid lika glad:)



Christel & Jane



Helen



En lite smålurig Mia..



En mindre tilltalande närbild av någon som kallar sig Sus



Kvällens värdinna - Maria!!

   

Dagens svåraste fråga: Gissa vilken flaska som tillhörde mig?

Till kaffet serverades god cheesecake och Amaretto, Contreau och ...? Amaretton var min o Helens! Hihi
Sjukt gott så jag glömde bort att dricka mitt vin..

Medan Amaretton serverades förändrades ansiktsuttrycken..

  

  

 

Agneta och Lotta var också där, men fastnade inte på bild.. somliga är födda linslusar, andra inte.

Tack för en superkulig kväll tjejer!

Kramen

Blir det sex på BB snart?

Jag typ ger upp! Det kommer att vara vinter förevigt och vi är just i början av en ny istid. Kung Bore har bosatt sig i Skåne och jag kommer att förfrysa ännu fler fingrar.

Men det börjar i alla fall bli lite ljusare på morgonen.. Februarimörkret börjar långsamt förtvina och med stilla lunk kommer vårljuset. Det hoppas jag innerligt i alla fall.

Snart har denna arbetsvecka slungats iväg till dåtid och helgen närmar sig med lätta baletthopp.

Jag har ikväll packat resväskan för morgondagens träningspass och festligheter - kvinnsen på jobb har date, och ska ha hur kul som helst i Sätofta imorgonkväll..ehh, jag vet knappt var det är, men det finns taxi.

Om ni inte följer BigBrother kan jag tala om att Martin är typ huvudpersonen i programmet.. Det är många som försvinner i mängden, tar ingen plats medan andra märks hela tiden, som Martin då... Vi väntar med spänning på kommande pinsamheter - för de kommer, var så säker...

Kvällens steppass var mest förvirrande men även den bäste får ha hjärnsläpp ibland:)

Nu slänger jag mig i soffan och hoppas att BB chockar mig med lite sex i tv.

So long



Shoppingdag i Malmö

Godkväll!

Idag har det varit en heldag i södern. Jag och tjejerna började vår bilfärd mitt i värsta sportlovssnöandet - visst, jag ska inte klaga för alla år har jag önskat snö på sportlovet, i alla fall de åren vi har varit i Sverige. Det är inte ofta snön ligger så länge här i Skåne så jag gläds åt alla som älskar snö och har sportlov.

Däremot är jag inte helförtjust att transportera mig i det, men vad gör man inte för att få en heldag med shopping och myspys med tjejerna.

Först och främst blev det en blixtvisit på jobbet men min hjärna var inte påkopplad så jag bad att få återkomma imorgon istället. Färden fortsatte till Malmö, gettot i södern enligt mig.. och ett besök på XXXLutz - jag har inte varit där innan och jag gillade placet, och god mat hade de också.

Jag gillade möbelsortimentet, men emellanåt var det lite överdrivet, men generellt kanonbra med humana priser, och framför allt - 90% av befolkningen har inte dessa prylar i sitt hem.



Kolla bara sängen - I like, och Josefine blev helt exalterad och sms:ade Niklas omgående - Jag har hittat vår säng!!! bara 20' pluringar.

Den här skapelsen vet jag inte riktigt vad jag ska säga om...skitful!



Och på skapelsens prislapp stod där 126 900:- - kanske lite i dyraste laget för att få bubbla lite.

Kl. 13 skulle Bella vara på anställningsintervju och när vi släppt av henne körde Josefine och jag till Entré. Titta, känna, klämma, prova, svetten lackar...betala och superlyckliga var vi efter den timmen..

Färd mot Lund - fikastund hos mormor och morfar.
Alltid kul att hälsa på men ack så sällan det blir.

Dryg bilfärd hem och bensinen sinade.. Stannade till vid Shell i Tollarp och skulle tanka - vet ni vad som hände?? Jag fick inte upp tanklocket!! Det är precis som det blir vakuum och det går inte att rubba. Jag slet och slet och inte ens mina kolossalt starka muskler klarade ett sketet tanklock. Jag fick helt enkelt köra igen och hoppas att dropparna skulle ta mig ända till Vä. Sabla skit!

Nu är min ledighet snart slut och tre arbetsdagar har jag att se framemot. Jag ser dock inte framemot att stiga upp ur sängvärmen imorgon bitti 05.15..

Ha en skön kväll alla - gå ut och gör snöänglar, bäst att passa på medan snön är här liksom...


Han är rolig, utan att veta om det

En slapp och skön måndag. Jag bakade lite, softade lite och på eftermiddagen skjutsade jag Josefine till Tollarp så hon kunde frisera sig medan jag satte in lite överflödiga pengar på banken.
Banken tar ut en avgift på 250:- vid insättning till företag och föreningar - helt sjukt! Däremot kan jag som privatperson sätta in pengarna på mitt eget konto utan avgift och sen överför jag bara dem till föreningen.. Nu sparade jag 250:- till föreningen och slapp använda bankbox, plastpåsar o dylikt.

Döm om min förvåning att Ellen var utbytt mot Frida på kvällens steppass. Ellen är tydligen i Norge och roar sig med skidor på. Frida var nervös, men klarade uppdragen bra - hon hade lite svårt med takten bara, men eftersom vi har kört passet några gånger så var det ingen större fara och när hon kom av sig så fick hon titta på oss istället. Teamwork!

Kvällens Big Brother var klart godkänt! Martin verkar ju vara huvudpersonen i programmet och då blir det genast lite roligare. Han är rolig, utan att veta om det själv - pinsamt rolig, men det är ju så det ska vara.

Tisdagen kommer att spenderas i Malmö.

Kramen

Såja, shoppingbegäret är mättat för stunden

Vilken härlig helg det har varit! Den underbara solen har tittat fram och åstadkommit fönsterputsångest hos fru Thell. Det är bara så att denne svensken putsar inte fönsterna förrän man kan gå ut i bara tjocktröja.. och det lär väl dröja med tanke på att det var -10 imorse.

Igår var M och jag och shoppade klinkers, glasmosaik och ny vask inkl underskåp till toaletten där nere. Nu saknas bara värmeslingor och resterande kakel samt ny kran. Kollade lite på sensorstyrd kran, men fan de går ju på batteri...jobbigt! Ett störande moment när batteriet är slut.

Körde ett SWAT pass som jag trodde/hoppades skulle skapa blodsmak i munnen, men ack så mycket vila de hade - inte alls som jag trodde. Visst blev jag svettig, men det blir jag av att dammsuga också..

Lördagens melodifestival var helt klart godkänt, Shirley's änglar, Eric Saade och The playtones var kanonbra.

Söndagen har mest fördrivits med en pensel i handen, en elefant färdig och endast två kvar..

Dagens träning blev ett steppass och 4 km på löpbandet.

Ingen måndagsoro i kroppen idag då jag fortfarande har semester.. imorgon blir det en bakdag och step på kvällen.

Glöm för tusan inte BB kl.21 på TV11.


BigBrother

Jag är ju ingen direkt fan av dokusåpor o dylikt, men nu bara måste jag göra ett undantag.. SchlagerAnns systerson Martin, bildsköna Martin ska vara med i BigBrother.



Alla måste ju så klart ringa in och rösta på honom så han vinner!!

En ledig fredag:)

Vilken härlig ledig dag idag! Började dagen med att stiga upp kl.6, en kopp java och en puss till den arbetande mannen. Vad gör man uppe så här tidigt en ledig fredag? Jo, man tränar!
Jag körde först ett steppass och därefter ställde jag mig på löpbandet en stund - det kändes alldeles förträffligt att träna på nästan fastande mage - det var bara alla mina lemmar som ömmade efter veckans styrketräning.

När jag kom upp igen satt Sabina och Josefine och åt frukost. Jag tog en snabb dusch och sen körde jag till willys och handlade helgens måltider. Nu hade hela Kristianstads befolkning samlats på willys igen - jag förstår inte vad de har där att göra en fredagsmorgon.. Och jag förstår ännu mindre varför jag inte förstår att fredag är en dålig shoppingdag.

Tjejerna var i full gång med att förbereda för dagens fotoshooting, Sabina gjorde sig snygg och Josefine riggade upp sin studio.

Riktigt roligt att vara backstage, men Josefine var mindre glad att jag var där - fick hela tiden höra: -MAMMAAAAA!!! lägg av!
Jag försökte ju bara ta lite backstage bilder, men då gick ju blixtarna av...hihihi







Det var ju inte så att jag satt och distraherade dem någon längre stund utan jag stack in huvudet ungefär varje gång hon hade bytt kläder. Det var roligt att se och de var duktiga båda två.

Själv tog jag tag i mitt liv med både näbbar och klor, och fick äntligen skissat upp min elefant..nu ska den bara målas.

Tjejerna roade sig ett antal timmar och blockerade både tvättstuga och träningsrum, men det gjorde inget - då hade jag ju en ursäkt att slippa tvätta och stryka.

Josefine tog 502 bilder på Sabina - snacka om att hon kommer att vara utled på det facet när hon har redigerat färdigt bilderna!

Tre av bilderna kommer här:







Sjukt fina bilder!

Bodils kyckling stod på menyn idag och vi åt alla med god aptit - as usual

Kvällen bjuder på film, vilken är ej bestämt än, men den är säkert skitbra ;)

Fredagsmys lika mycket som alla andra fredagar!
Kramen


vacation, holiday, semester!!!!!

Veckans sista arbetsdag! Åhhh så härligt med ett litet avbrott från ettriga kollegor som hela tiden vill ha min uppmärksamhet...skojade bara - jag kommer att sakna Er sååå! NOT! Jag har fem älska-familjen-dagar framför mig och det ska bli så mysigt. Jag ska ägna i alla fall tre av dessa fem dagar tillsammans med mina två härliga tjejer.

Ikväll kommer snyggeSabina hit för att ha photoshooting med Josefine imorgon. Det ska bli kul att kolla..och kanske en annan får vara med som fotohörn i albumet.. I alla fall bella. Josefine har köpt ett nytt objektiv till sin kamera som hon ska inviga imorgon - spännande.



Känner en viss inre stress inför min stora elefantutmaning, har inte ens börjat skissa än och tiden går.. och har idag även fått ännu en beställning - Gaah, det känns nästan som elefanten har söndagspromenad på mina stresshormoner.

Min inre klocka säger att det snart är vår...eh, vädret har inte samma klocka som jag, men i alla fall så är min längtan enormt stor. Jag associerar våren med energi. Energi måste man ha för att orka åstadkomma något och för att åstadkomma något måste man ha projekt eller i alla fall en tanke, ett förstadie till ett projekt, och jag är elitens elit att finna projekt i huset vi bor.

Nu har vi tre, egentligen fyra projekt som ska genomföras någon gång.. Det första är toaletten i nedanvåningen, den ska kaklas och få ny vask + möbel. Ja...ingen av oss får tummarna loss att kolla på kakel, än mindre inhandla den - oj, vad det är svårt att bestämma sig för hur man vill ha det.

Det andra projektet är mitt rum, ni vet "släng-in-allt-skit-till-sus-för-hon-har-så-mycket-ändå" rummet.. Nya tapeter och nytt golv. Vi har ekparkett i alla andra rum på ovanvåningen utom just det... finns kanske en anledning, men nu vill jag också ha det fint.

De två senare projekten är så stora så de tar vi senare - men fint blir det med tiden.



"I am so clever that sometimes I don't understand a single word of what I'm saying"  typ..

Ciao!

Vem är Valentino?

Jag glömde nästan bort att det var Valentinodagen igår. Den enda som tänkte på mig var min arbetsgivare som bjöd på vaniljhjärta till fikat.. inte en endaste sketen blomma eller chokladkartong fick jag..men vaniljhjärtat var mumsigt.

ja, jag var ju inte själv så givmild med pussar och kramar denna hjärtans dag, men däremot fick jag se Josefine och Niklas värna om ömhet och kärlek. så gulligt!

Och sen blev det tisdag,

Det slår aldrig fel - hattisdag är och förblir hattisdag, de enda bra tisdagar är när man har bokslut eller semester och det sistnämnda närmar sig med stormsteg:)

Njut av livet, men gå inte ut för det är polarkyla ute





Titta absolut inte in i kameran..

Hemkommen från S.Sandby och Elias 2-årskalas. Den lille knodden slet och slet i pappret på de stora paketen och ville leka med alla leksaker samtidigt. Jag hade även målat en pall till honom med Ior på och när han såg den så sa han IOOOORRR - gullungen! Han är duktig till att prata, kan ord som potatismos och äpplejuice - hur många tvååringar kan det?

Camilla hade slitit hela dagen med 5 stora smörgåstårtor som var underbart goda och vi åt så vi nästan mådde illa, och ändå kunde man trycka i sig tårta till kaffet en stund efteråt - vilket konstigt fenomen..



Elias och hans älskade moster..





Vansinnigt goda smörgåstårtor - min syster är elit i köket!



Supersmarrig köbetårta som vi njöt extra mycket av eftersom vi visste hur mycket de hade betalt för den..



IOOORR



Elias fick en jätterolig bil som han körde fram och tillbaka i hallen. Frågade man honom om han kunde sladda tog han extra fart och vred ratten snabbt åt sidan och fick en riktig bredsladd och vände bilen helt om.. en cool 2-åring! Han kommer att bli kung på vägarna...utövar redan drifting.

Melodifestivalen var precis lika kass som förra lördagen - inte en enda wow-upplevelse.

Däremot fick mitt sjätte sinne en wow-upplevelse. Jag vet egentligen inte vad jag ska kalla det, sjätte sinne, intuision eller magkänsla, men den brukar ha rätt... vi får väl se framöver.

Nu ska nog frun i huset gå och lägga sig.

Natti


Elias 2 år



Grattis min älskade systerson!!

Puss puss

Fru måsten är här

Sovit gott? Själv har jag sovit som en klubbad mask efter en väääldigt tråkig film igårkväll - ond tro.. se den inte! Varit uppe en timme och hunnit avnjuta en god frukost och en balja java - en mycket njutbar stund i lilla förorten.

Har några måsten att utföra idag, men hoppas att hinna med en timmes träning också. M-galningen blev helt exalterad när han såg solen skina så han ska ut på en löprunda på det hala. Vad är det för fel med löpband och en bra film?

Mina barn är de bästa som finns! Igår när vi kom hem från jobbet hade Josefine städat hela huset och Isabella hade strukit all stryktvätt - de får helt enkelt aldrig någonsin flytta hemifrån!



Ikväll ska vi träffa två stycken charmtroll! Saknar dem så!

Nu kallar Fru måsten.

Ciao


Utmana mig

Freeeeedaaaa!!!! Och jag är inte alls nöjd med min tillvaro - det snöar, och det har det gjort i evigheter nu - kan den inte bara liksom lägga av? Jag vill inte ha mer snö, jag säger upp mitt abonnemang nu.

Det har varit en seg fredag, inte ens fredagskaka fick jag...

Jag behöver en utmaning! ja, förutom elefanttavlorna jag har på beställning... en svårare utmaning så jag inte är så fokuserad på vädret. Vädret = min sinnesstämning och jag vill bli glad, sprallig med massor av bubblande energi - fixa en utmaning som ger mig det och du får en plats i mitt hjärta.

Visst är det lite svårt med fredagsmat.. alltså jag vill helst inte göra mat alls en fredag och det är kanske därför det ofta blir hämtmat dessa dagar, men idag hade jag först bestämt rödvinsgryta, men ändrade mig till kalops, men kalops är ju ingen fredagsmat så därför blir det varmrökt lax med potatis och romsås, och det har tagit mig ett dygn att komma fram till.. det ÄR svårt med fredagsmat.

Min dotter och hennes pojkvän går i fly-från-mamma&pappa-tankar och ni kan inte gissa var vi ska kolla hus?? Jo, klart ni kan - det är ju Henke vi pratar om - Svensköp så klart. Det gula huset som vi alltid har varit så förtjusta i har blivit till salu, men tyvärr är det nog mycket att göra vid om man vill ha den standarden vi är vana vid. Vi får se den 27:e då vi återkommer till våra gamla trakter.

Ser fram emot morgondagen när vi ska till Södern och träffa alla mina nära och kära.

Fredagsmys ordentligt för imorgon är det lördag.

Ta tag i mitt liv!

Jag är så fruktansvärt trött på att skrapa rutor på morgonen och jag är ofantligt glad att vi inte bokat en resa till Österrike v.8, för jag pallar inte med snön och kylan mer. Jag vill gå i ide och vakna upp till fina påskliljor i vår mossmatta.

Känner att det är dags att ta tag i sitt liv igen. Nonchalera mörkret och den bitande kylan som tränger långt in i benmärgen - visualisera sig till Arubas stekheta stränder.

Jag vill ha vår nu, jag vill kunna ersätta dunjackan med något lättare, jag vill bära solhatt och målade trätofflor och gå ute i trädgården och svära irriterat på ogräset mellan plattorna.

Jaja, det kommer snart - nu har jag i alla fall något att se framemot.



Imorgon får vi ha lite fredagsmys eller vad säger ni..

Lagom nöjd med dagen

Mina piller med konstigt namn gjorde underverk och jag vaknade trött, men med gott mod och klar blick. Det var bara att dyka in i duschen med ett leende och se framemot en härlig onsdag.

Jag har kommit på en dålig sak med Iphone - det är inte bra att kolla mail i mobilen, speciellt inte när man har kontakt med en person som har värre klimakteriebesvär än denne svensken har. Jag får nog stänga av den kollen för hon förstörde min eftermiddag med sin analfabetiska svenska och sina usla bortförklaringar.

Hemfärd vid halv fem och efter potatisskalning gick jag ner och tränade ett intensivt steppass och sen sprang jag några kilometer på löpbandet för att senare komma upp till dukat bord, härlig familjekänsla med massor av skratt och skoj.

Kvällen fortsatte i soffan, lagom nöjd med dagen.

Imorgon blir det presentshopping efter jobb - I like!!


Klimakteriekossa

Jaha så var det igång igen..hade en molande huvudvärk hela dagen igår, frusen mest hela tiden förutom under steppasset för det var det blötaste på länge och sen stormen inatt som höll en vaken största delen av de mörka timmarna. Vilket så klart resulterade i sprängande huvudvärk redan från uppstigning och inte hjälpte Ipren heller, så jag beslöt mig för att åka hem från jobbet o ta en lite starkare pilla och gå och lägga mig.

Den senaste veckan har jag haft lite problem med kroppstemperaturen. Jag fryser hela dagarna och på nätterna rinner jag bort. Jag har ju haft det så här ganska länge men i något mindre proportioner, nu är det på gränsen till vad jag tycker är obehagligt.. härom morgonen hade jag en temp på 35,9 - alltså hallå, jag är faktiskt en helt normal kvinna som har normal temp på 37 grader, varken mer eller mindre.

Ringde vårdcentralen när jag kom hem från jobbet idag och förklarade alla mina konstigheter. Sköterskan hade precis pratat med en man med samma symptom och hon undrade om det var något nytt som härjar, men när vi pratat en stund så kom vi fram till att jag har början till migrän NU och sen att jag har kommit i den åldern då det är vanligt med temperaturskiftningar, humörsvängningar och diverse andra konstigheter, alltså klimakteriet. Undrar om den där mannen också har kommit dit?

Så.. om jag nu mot förmodan får lite humörsvängningar så skyll inte på mig, skyll på mina föräldrar som födde en tjej istället för en kille. Killar kommer alltid så lätt undan! De bara glider igenom livet utan några som helst kroppsmotgångar - de åldras liksom bara på utsidan.

Det är nästan så jag får klimakterieångest..

Känner mig bra nu..det gungar så mysigt under fötterna och blixtrarna framför ögonen har plötsligt blivit söta små fjärilar...finns många bra tabletter hos doktorn..


En underbar helg är snart slut

En underbar helg går mot sitt slut...suck! Dagen började i lugnt tempo, körde till stan och käkade brunch - mycket gott som höll oss mätta till kvällen.

Igår gick träningen hur himla bra som helst men idag var det så jäkla trögt. Det var inte ens kul och igår kunde jag ha tränat hur länge som helst, så konstigt..

Igår tittade vi på Melodifestivalen som alla andra svenskar och det var ingen höjdare - jag blev så besviken!

Bella hittade en mycket intressant blogg idag. De som köpte vårt hus i Svensköp bloggar!! Kändes både konstigt och roligt att se hur "vårt" hus bebos av andra.. De bodde i en lägenhet mitt i centrala Lund innan de flyttade in mitt i skogen. De har MASSOR av djur, höns, getter, hundar och massor av katter.. - ingen stor förändring inne i huset, mer än omtapetsering i några rum, vilket förvånar mig mycket.

Nu ska jag behandla min söndagskvällsångest med ett glas vin.

Seeya

Världens gosigaste zipjacka är inhandlad!

Sorry för sen uppdatering! Det har varit en sjukt galen vecka med mycket jobb och många kvällsaktiviteter och jag har njutit mest hela tiden. Nja, kanske inte imorse när jag steg ut i blåst och blötsnö, men förutom vädret har veckans klimat varit bra.

Nu är det äntligen fredagkväll och vi har fredagsmyst med pizza och film.

Helgen bjuder på några timmars föreningsbokföring, målning och den eviga marktjänsten, men jag slipper stryka i alla fall för det har bella minsann gjort. Förövrigt så chockade hon sin mamma idag - det var kliniskt rent på hennes rum - det har ALDRIG varit så fint och städat som idag, inte ens när hon flyttade in.

Var på föreningsmöte i onsdags och då nämndes bambukläder - någon som har hört talas om detta innan och kanske testat? Jag blev allt lite nyfiken.

Jag har tyvärr blivit shopoholic igen..men det är nog bara ett litet tillåtet snedsteg som glöms bort med tiden. Det blev i alla fall 2 par träningsbyxor och två träningstoppar i tisdags och idag köpte jag en Adidas hood på Intersport samt världens gosigaste zipjacka, ny Nike träningsbh och en annan tröja på Stadium.

Imorgon blir det Schlagermiddag framför tvn - gissa vad?? Jag tror vi tar en repris på förra helgens smarriga lördagsmåltid!

Vi hörs!


RSS 2.0