Snart februari och Mr Grey :)

Hej,
 
Nu har snart den här månaden också gått. Jag har snart jobbat i tre veckor och på fredag slutar Mia (hon som haft mitt jobb innan) Hon bor i Stockholm så vi har telefonkontakt varje dag - låååånga samtal har det blivit :)
Jag är fortfarande överförtjust i mitt nya jobb och trivs som fisken i vattnet. Det går bättre och bättre och jag fixar nog det ganska bra nu. Det är klart att ibland dyker det upp en del saker som jag inte har en aning om, men det är bara bra för då får jag ju en anledning att lära mig ännu mer :)
 
Min tjänst är bara på 80 % men jag har nästan jobbat full tid hela tiden, men känner nu att det snart är dags att ta lite kortare dagar.. Jag känner dock viss oro för nästa vecka när det är bokslut och rapportering till Italien - tjohooo! Men det ska bli sjukt roligt för nu är det ju mina egna siffror som jag ska rapportera.
 
M fick idag reda på att han gick vidare till ännu en intervju, och han ska på nummer två i nästa vecka - hoppas hoppas!!!
 
Helgen som gick var helt outstanding. Jag hade en sådan härlig energi i fredags när jag kom hem från jobbet så jag städade och fejjade och sen kunde jag hålla en städfri och skön helg med massor av mys. 
 
På lördagen hämtade vi Josefine och vi åkte först till Audi för att provköra en A1, hon tyckte den var jätteskön att köra och blev ganska förtjust. Jag tyckte att vi kunde åka till BMW och även testa en Mini cooper också, så det gjorde vi. De hade bara tre st och vi fick övertala fröken att hon kunde i alla fall testa en.... okej då, men sen var hon såld! Wow, vilken cool bil och så skön att köra.. -Undrar hur det känns att bli omkörd av en mini cooper, och sen tryckte hon gasen i botten på motorvägen :) Där var inte lite ös i den bilen, och även jag vill ha en sån.
 
Jaja, bara Niklas också provar en så blir det en Mini cooper i den familjen ;)
 
Frös som en gnu hela dagen och låg med filt och bok framför brasan en stor del av eftermiddagen..jaja, i alla fall tills det var dags att köra ett bodystep pass. 
Gulaschsoppa till middag satt gott denna ruggiga vinterlördag.
 
På söndagen var det kattvård, bilvård och träning på schemat. Tog även ut Akilles på en väldigt kort runda i snön. Han går här hemma och skriker och vill ut, vilket jag inte förstår eftersom han ogillar kyla.. men i alla fall får man ju göra honom till viljes ibland och jag var snäll och tog på sele och lina och gick ut. Han var paralyserad.. han vägrade gå i den äckliga snön.
Fyyy vad han inte gillade det. Han är ju en katt som älskar ligga precis framför brasan och sova.. inte vara ute när det är kallt.
 
Ja, det var väl allt för denna gången. Jag fick förresten en STOR tavelbeställning igår och det ska bli sååå jättekul att måla lite igen.
 
Och på torsdag ska jag lämna bilen på behövlig service och sen ska jag luncha med mina fd atoskollegor och resten av eftermiddagen ska jag tillbringa med Mari... det ska bli kul!
 
Ha det bra så länge, och jag lovar berätta om hur det går för M...

Livet leker

Hej hopp,
 
Nu har jag arbetat en vecka och jag älskar det!
 
Det är så roligt att lära sig nya saker.... i alla fall när det fastnar :) Somliga saker har jag svårare för att få till att fastna, men man lär sig något nytt hela tiden och övar man mycket så fastnar det ju..
 
Igår fick jag ett fint paket ifrån Schweiz. Lisa hade skrivit så fina ord till mig så jag blev nästan tårögd. Jag fick en kossa :) Handmålad från något som kallas cow parade - ganska söt! Jag ska ha den på mitt kontor och varje gång jag tittar på den så tänker jag på de i Schweiz.
 
Eftersom jag inte har så långt till jobbet så är jag ju hemma på fem minuter, så jag hinner med så mycket :) Jag har gymmat både igår och idag. Igår var det sååå sjukt mycket folk där - alla nyårslöften... men det var många som bara stod och snackade och tog upp plats. Lite störande, men det tar väl en månad och sen är de borta. 
 
Ja, livet leker och det känns som jag har flyt nu :)
M var på en anställningsintervju idag och jag håller alla mina tummar och tår att han får det. 
 
Nu ska jag måla lite - håller på med en tavla till mitt nya kontor :) Måste sätta min prägel på rummet.
 
Seeya

Jag fick jobbet!

Hej hopp, nu är det söndag igen!
 
Ja, det blev en omtumlande vecka trots allt...
Det var så många som höll sina tummar och tår, och jag fick även någon lyckospark i onsdags så det gick vägen!
Tack alla - jag är världens lyckligaste kvinna som nu har fått ett bra arbete - jag kan äntligen känna mig hel igen!
 
Det roliga var att när jag sökte det här jobbet så var överskriften ekonomiassistent, men i texten förstod jag ju att det var så betydligt mer så jag inriktade min ansökan på ekonomiansvarig, och det har jag ju min erfarenhet med Atos Schweiz att tacka för. När VDn hörde av sig så berättade han ju att arbetsförmedlingen hade skrivit fel och att arbetet gällde som finance manager, och han var väldigt intresserad av att träffa mig. Första intervjun var dagen innan julafton och jag var lyrisk när jag kom därifrån.. dels så kändes det så rätt, så spännande och jag kände direkt att här kommer jag att trivas. Ett litet plus i kanten är ju att det är gångavstånd till jobbet :)
VDn tyckte redan då att det kändes jättebra och sa att han kanske redan hörde av sig idag, men att han hade fler sökande som han skulle träffa.. tiden gick och jag gick som på nålar hela julhelgen, men ingen hörde av sig.
 
Varje dag mellan jul och nyår hade de annons inne där de sökte en Finance manager, och jag kände att nu är det nog kört.. Efter nyår hörde han av sig igen, och jag fick komma på ny intervju som i onsdags..
Företaget har flyttat ner från Sollentuna i oktober, så tjejen som har denna tjänst var nere nu så jag skulle få träffa henne också. Intervjun varade i nästan två timmar, och det kändes fortfarande rätt hela tiden. De var så trevliga, naturliga och lätta att prata med. I slutet så fick jag ha en pratstund med bara VDn och då frågade han om jag fortfarande var intresserad och jag sa ju att jag absolut var det, och då var det lite lönesnack och sen var det klart.. JAG FICK JOBBET!!!
 
Vi gick runt och jag blev presenterad för resten av medarbetarna och sen bestämde vi att jag skulle komma kl. 8 dagen efter.
 
Jag hade planerat att köra och handla när jag körde därifrån men jag var helt slut som människa när jag körde därifrån så jag var tvungen att åka hem och  lugna ner mig en stund först.. ringde så klart till alla mina nära och kära för att berätta den glada nyheten, och därefter kunde jag i lugn och ro köra till Willys.
 
Shit alltså, jag har jobb igen!
 
Så i torsdags var jag på jobbet :) Blev bjuden på lunch på Sandhem och fastlagsbulle på eftermiddagen :)
 
Dessa två arbetsdagar har varit otroligt intensiva. Mia åkte hem igår så imorgon ska jag klara mig själv... huuu, hur ska detta gå?
 
Jaja, i fredags drack vi champagne för att fira mitt nya arbete :)
 
Igår var en mysig dag. Jag började lördagen med att rensa ut julen..
 
 
Sen när alla barren var uppsugna, lådorna på vinden så bestämde vi oss för att köra och handla lite..
mat, lite träningskläder och var sin skidhjälm (så nu är det också fixat)
Sen körde jag och gymmade med Bella. Det hade börjat blåsa ganska rejält så det var ganska obehagligt att köra där det var öppet fält.. Egon härjar i Skåne..
 
På kvällen gjorde vi räkcannelloni med parmachips - jättegott!
 
 
Idag blir en softdag med bio som avslutning (taken 3).
 
Vi hörs!
 

Kreativiteten flödar

Ni som följer mig på instagram vet ju att jag målar en hel del - det har liksom blivit lite av min vardag :)
I söndags gjorde jag den här..
 
Och sen igår tänkte jag att nä... det behövs något mer.. så då blev den så här:
 
Somliga tavlor blir man sjukt nöjd med och jag gillar verkligen denna. Det är sååå roligt att måla med mycket färger, klara härliga färger :)

Att sova med ett barn på axeln...går sådär..

Todelido,
 
Sista lediga dagen för många, så ock för M.. Imorgon börjar vardagen igen :)
 
Det har blivit några dagar med gymträning. I söndags tränade jag bröst med Bella, det var den muskelgruppen som var minst öm... om man säger så.. och igår tränade jag ben med Pigge och allt känns idag kan jag få tala om :)
 
Igår passade jag lille solskenspojken Erik för mamma och pappa skulle minsann ut och festa... Naaw, han är ju så go. Jag hade dock en ganska sömnlös natt.. vi gick och lade oss vid 23.30 och han somnade bums efter att ha fått mat -åhh så skönt tänkte jag, nu sover han säkert lääänge... trodde jag. Jag somnade väl efter en halvtimme och han vaknade efter 40 min.. och var tröstlös, så jag tog honom till mig i min säng och han somnade mot min axel, alltså ovanpå mig. Han sov där tills kl. var 4 och jag slumrade lite då och då. Vi gick upp och fixade lite mat och han tittade intresserat på... jag matade honom och han somnade i sin säng och sov en timme.... sen var han jätteledsen så jag tog upp honom och han somnade hos mig igen. Nu sov han till halv åtta och vi gick upp och fixade lite mat igen, bytte blöja och gav kisarna mat... han slocknade efter ett tag och sov kanske en halvtimme..
 
Vid nio så gick vi ut en lååång runda för det var jättefint väder ute, solen sken och det var vi och alla hundägare som var ute... När vi kom hem igen åt Erik gröt och sen körde jag och lämnade honom till mamma och pappa som hade sovit ruset av sig... eller vaknat i alla fall. De hade haft en rolig kväll, precis som vi hade haft en mysig kväll, och vi hade sovit ungefär lika mycket :)
 
Han är för rolig den här lille killen, när han vill ha uppmärksamhet så "hostar" han... bilden ovan är en sådan..    -mormor, titta på mig... och så pratar man lite med honom så blir han så här:
 
Och han älskar att leka med telefonen... suga på den, trycka på den och bita i fodralet..
Trots att man är ovan att ha små barn så är det ju himla kul - det känns så tomt när han har åkt hem, och katterna saknar också honom.. De håller sig gärna på lagom avstånd men de är sååå nyfikna. Maximus låg precis sidan om oss igår i soffan och Erik fick klappa honom utan att han stack därifrån.
 
 
Imorgon ska jag på min andra intervju på samma jobb - ett superkanonbrajobb här i Vä och jag hoppas såååå att jag får det. När han ringde igår så sa han att jag var HELINTRESSANT :) haha, hur är man när man är hel-intressant?. Ja, det ska bli spännande! Jag återkommer när jag vet närmare hur det gick.. men jag vill verkligen ha detta jobbet och hade blivit världens lyckligaste.. Ännu en gång, håll alla era fingrar och tår att jag får det :)
 
Nu ska vi grilla :)
 

Fan, granen åker snart ut...

Tjena folks,
 
Nytt år och nya förväntningar :)
Har jag några förväntningar? Jag börjar tvivla..
 
I alla fall så hade vi en sjukt rolig nyårsafton. Vi var hos Lena och Gert-Åke med Bodil och Pigge, Per och Mona. Utmaningar under tallriken, musikfrågor i lag och massor av god mat, gott vin och inte alls god saffranssnaps. Även denna gången precis som alla andra gånger så går tiden så sjukt fort när man har roligt, och plötsligt var klockan fem... Kom i säng kl. 05.30 efter en minnesvärd promenad hem... hihi, det här med genvägar funkar mindre bra när man har druckit vin hela kvällen, och ni anar inte hur duktig jag är på grästerräng och att hoppa över rötter..jaja - ännu ett roligt minne som vi aldrig glömmer..
 
 
Annars går dagarna precis som förut, lite träning, lite soft och massor av ledighetsmys. 
 
Jag börjar så smått bli lite irriterad och trött på granen så jag tror nog den åker ut vilken dag som helst..
 
Igår var en kulig dag! Tollarps If gymnastik ställde upp i ett världsrekordförsök i träning - M körde ett tabata pass kl. 12 i sporthallen. Vi blev nästan 100 pers och för det ställde arrangörerna upp med att skänka 3000 portioner kostersättning till överviktiga barn. Tjohooo, det var så sjukt roligt och idag är man ju rikskändis i hela Kristianstad... Ja mest M för han stod ju i mitten :)
 
 
Ny tavla blev färdig igår.. hihi, lite kulig :)
 
På kvällen käkade vi hjortfärsbiffar med fetaost, vitlök och persilja med vitlökssås och pasta till - hur smarrigt som helst.
 
Nu målar jag och i eftermiddag blir det träning.... igen :)
 
God fortsättning på detta förväntansfulla år... eller inte. Kul ska det bli i alla fall

RSS 2.0