Alltså herregud..!

Kolla vad vi hade framför oss när vi körde hem idag!!! Den är säkert på väg till Biltema i Kristianstad..



Chauffören tittade inte ens in i vår bil när vi passerade så jag kunde inte vinka. M fattade inte att man ska blinka eller tuta när man kör förbi en Thells buss. Busschaufförer hälsar alltid och man får ju passa på liksom.


Har arbetarna på Lipton kafferast?

Godkväll people,

Ikväll har jag ägnat tiden åt att måla eller jag började måla och efter 14 penseldrag så tog den ena färgen slut så jag körde och handlade mer färg...utan att tvätta händerna först. (jag vet, dumt gjort men det ska väl synas att man är lite kreativ av sig) I alla fall så tyckte jag att när jag ändå var i närheten av min favvo-mataffär..typ Willys så kunde jag ju lika bra handla fredagsmys-mat. Haha, ni tror säkert att jag köpte apelsinkrokant!

Det blir grillade laxspett, tagliatelle och räksås, och jag kom just på att vi måste ju fira att det är fredag imorgon och då skålar vi i champagne!

Med vita färgkluttar på ratten styrde jag hemåt och väl hemma satte jag på inspirerande musik på datorn vilket även resulterade i små vita fläckar på tangenterna - är jag värdelös eller nåt?  Jaja, det finns ju toalettrent, det är säkert bra till allt. Nej, RAJT ska man använda - det tar alla fläckar! Fråga Bodil, hon vet. suck, jag vet också...

Alltså jag har funderat på en sak.. ni har väl sett bilder på äldre tanter som har silikonbröst, och det ser ut som det hänger en säck silikon nere vid knäna. Är detta gravitationens verk? De människor som sprutar in silikon i läpparna - undrar hur de kommer att se ut efter 15-20 år.

Vi har förövrigt fått nya kaffe automater på jobbet... Zoegas kaffe. Jag var den enda som röstade på Gevalia.

Nu ska jag gå och tvätta händerna. VI ses i helgen :)

Galenkatt som tror sig vara varg

Godkväll gott folk. Min katt Maximus tror sig vara något mycket större än vad han är, typ en varg eller stor hund - han har nämligen börjat anfalla håriga "saker"... luddiga morgonskor tar han i munnen och bär iväg, ryster, sliter, drar och en stor hårig kudde biter han i, drar iväg trots att han inte är mer än 5 lortar hög själv. Det ser så himla roligt ut för han ger sig inte, han ska döda den där "?" kudden... Jaja, sådan husse, sådan katt...han brukar också jaga håriga saker (nu menade jag hunden runt huset så klart)



Ja, han är ganska duktig på tv spel också..i alla fall på att anfalla de rörliga delarna.

Efter den långa promenaden med bella i mörkret hade M startat bastun. Svettig och sömnig stund i det varma, men härligt avkopplande.

Imorgon är det torsdag och nästan som utförsåkning på en alptopp mot helgen.

Imorgon börjar jag nog på en ny tavla

Ha en skön kväll - kramen

Turkosa solstrålar

Om jag säger: YES, jag klarade en hel tisdag med glatt humör!

Vad säger ni då??

Det är inte klokt vad en färg kan påverka humöret! Jag satte på mig en härligt turkos fleecejacka imorse och med ens sken jag som solen i Karlstad. Det är lite jobbigt att vara så himla pigg en hel dag, jag är ju inte ens trött nu och mannen har redan gått och lagt sig - vi som stöder bnp...va? fattade noll, men det var hans godnatt.

Det är bäst att inte säga något, låta honom sova sina timmar..annars kommer det imorgon bitti: -jag är så trött så jag knappt kan andas, är hans vanligaste mitt-i-veckan-precis-vaknat-replik.

Och en annan som nästan alltid vaknar så fort klockskrället väsnas, och jag riktigt anfaller den på sekunden för jag vill inte att någon annan ska vakna så arla..sen är jag liksom pigg. Jag behöver varken dusch, kaffe eller C-vitamin för att vakna, även om jag kör hela racet om ifall att.. Det är ju i och för sig inte konstigt att jag är pigg denna vecka för jag sov ju hela förra.

Nu börjar barnen också dra sig mot sina sängar...ja, jag får väl.
Orkar nog inte var så himla glad imorgon..det får bli någon neutral färg på kläderna.

Ha de, sussa gott


Är en Gnu sexig?

Har ni någon konstig skräck för att skriva kommentarer? Jag tackar för de MUNTLIGA kommentarerna om min senaste tavla...jag är lite så där mallig, haha

Den bästa kommentaren fick jag av söta Mia - Du är min favvokonstnär! Så klart det var lite skämt, men jag blev glad, det stärker min målar-självkänsla. Jag funderar fortfarande på priset Mia, men jag tror jag vill ha utställning först, hihi..

En som redan har haft utställning är en kollegas sambo och jag blev kär. -Inte i honom!! I en av hans tavlor, så jag gjorde en beställning - ÄLSKAR DEN!!!





Den var brun först, men jag är ingen brun person så det fick bli i gråskala istället - passar mycket bättre hemma hos oss.

Nu har jag tittat på IDOL - och Sus stora favorit är Linda Varg, hon kommer att gå långt!!!!

En glädjande nyhet: Jag pallade hela step passet! Ja, i alla fall kroppen, hjärnan hängde inte riktigt med, men den behöver lite övning den också.

Oj, ännu en glädjande nyhet: Greys börjar den 6 oktober - Jippieeeeeee!!! Min favvoserie.

I like flowers




Bakteriehärd

Jaha, jag har nu lyckats med konststycket att smitta ner två av mina familjemedlemmar. Mina älskade barn har fått halsont och feber.

Har ni förresten sett det superfina humanity armbandet jag fick av flickorna i present??



Bilden är inte rättvis, armbandet är riktigt mörk lila - super supersnyggt tycker jag och jag är väldigt glad för det!!

Pistage eller passion

Ja, nu ska ni få se gårdagens kreativa trädgårdsverk:





Helt ok för att ha gjorts av mig, och huvudsaken är ju faktiskt att vi är nöjda.

Igår var det ju mys och filmtajm, och vi såg Tom Cruise senaste film..någon som sett den? Alltså, varför har han fixat sin tänder? Det är ju inte Cruisan längre.

Annars blev det en lyckad kväll, precis så mycket lördagsmys som jag behöver...med dessa ingredienser:



Vi planerade igår att om vädret blir lika fint idag så skulle vi köra ut och promenera i skogen, på stranden eller typ någon annanstans, ta med våra kameror och bara njuta, men WTF..det är ju svinkallt idag, och mina fina planer bara rann ner i avloppet.

Då blir det vanlig söndags-göra - stryka, fb och kanske lite målning..

Niklas och Josefine kommer hem och bjuder på smörgåstårta!!!!  Längtar!!!

Ha en finfin söndag kära vänner

Jag är Frisk, jag är inte sjuk..

Så var det lördagskväll igen..helt sjukt vad en vecka går snabbt, när man tänker tillbaka..inte när man ligger i sängen och tycker synd om sig själv med febertankar, då sniglar sig minuterna fram.. men nu är det lördag och jag känner mig bra, har inte haft feber på hela dagen och jag tror inte jag hade igår heller..kanske lite lite på eftermiddagen, men det nonchade jag.

Idag har det varit en sån där favoritdag då jag har fått undan en massa to-do-things som har stått skrivna på min osynliga att-göra-lista. Det började lugnt med en lång och mysig frukost med mannen i mitt liv, alla favoriter dukades fram och njutningen var fulländad. Vädret var sisådär så vi var lite tveksamma om vi skulle gå ut och fortsätta med stenläggningen, men beslutade oss för att det var lika bra att göra det nu..bära sten uppför trappor kan bara göra nytta på en totalt orkeslös kropp. Sen började jag lägga etapp två, det sista för året och efter några timmar var det färdiglagt. Inte perfekt för ett proffs, men med en amatörs ögon och rakt uppifrån ser det proffsigt ut..va tusan, jag är inte mer än människa - jag kan ju inte vara elit på allt. Ok, jag får väl erkänna att underlaget som M fixat inte var 100% perfekt, så därför kunde ju inte min stenläggning heller bli 100 % perfekt - alltså är det Ms fel...hade jag varit proffs, hade jag kallat min man för klåpare, men nu är jag ju inte det så därför är min man världens bästa amatör.

Eftermiddagen sprang jag mellan tvättmaskinen och brödbak - passade även på att göra en inpackning i håret när M tog en runda med hojen. En runda = 2 1/2 timme!!! För en gångs skull var jag inte orolig för jag hade fullt upp.

När vi satt och avnjöt vår middag så kom jag plötsligt på att vi har en sån otrolig kaotisk oordning i vår frys och det måste åtgärdas - bums! Sagt och gjort, så fort jag svalt lördagsläckerheterna anföll jag frysen till vilda protester från mannen..
- Du ska alltid sortera allting!!
- Ja, sån är jag - det står skrivet i stjärnorna. Läs mitt horoskop för morgondagen så blir du inte så förvånad imorgon.

Det kändes bra när frysen var i pedantisk ordning med nyskrivna lappar på alla rester, sorterat och fint.

Vilken bra dag. Nu är det mys och filmtime och jag har köpt "Passion" choklad. Kan bli hur bra som helst.

Trevlig kväll på Er alla

Kurage

Läste detta för ett tag sen och skrattade så jag grät..kan det vara sant?  Roligt är det i alla fall!

Damen bakom incheckningsdisken hos SAS i Stockholm, borde fått medalj för att hon både var smart och rolig, samtidigt som hon fick fram sitt meddelande till en arrogant passagerare.

En fullsatt avgång hos SAS blev inställd. Representanten för flygbolaget höll på att boka om en lång kö med resande. Plötsligt gick en ilsken passagerare förbi alla som köade och kom fram till disken.

Han slängde biljetten på disken och sa: "Jag SKA med detta flyget och det SKA vara FÖRSTA KLASS! FÖRSTÅTT?"

Damen bakom disken log och svarade vänligt: "Beklagar, min herre. Jag ska gärna hjälpa dig, men jag måste först hjälpa dem som står i kön. Om du bara väntar på din tur är jag säker på att vi ska kunna ordna något till dig."

Passageraren var inte nöjd med svaret. Han frågade högljutt, så att passagerarna bakom honom kunde höra: "HAR DU NÅGON SOM HELST ANING OM VEM JAG ÄR?"

Utan att sluta le tog damen bakom disken tag i mikrofonen till högtalaranläggningen och sa:
"Mina damer och herrar, kan jag få er uppmärksamhet," började hon. Hennes röst hördes klart och tydligt i terminalbyggnaden. "Vi har en passagerare vid Gate 14 som inte vet vem han är. Om någon kan hjälpa honom med att hitta hans identitet, var vänlig kom till Gate 14. Tack."

Medan folk bakom i kön vred sig av skratt, stirrade den arge kunden på damen med en genomträngande blick, grimaserade och ropade högt: "FUCK YOU!!!"

Utan att blinka log damen och sa: "Beklagar, men du måste ställa dig i kö för det också!"


Fri företagsamhet

Här i utkanten av metropolen Kristianstad finns det ett gäng immigranter som för några år sen slog sig ner i två ganska sjaskiga byggnader längs stritan. Man kan nog uppfatta dem som positivt påverkade av "fri företagsamhet".

De har under dessa två år jag har bott här försökt sig på affär, bilverkstad, billackering, pizzeria och gatukök, utan framgång kan jag säga. Synd kan jag tycka för de har verkligen ansträngt sig, men det har funnits några små detaljer som gjort att man gärna bara gått förbi utan att titta in...typ.

Igår när jag och Isabella tog en liten promenad till Konsum så gick vi förbi, och där var knökafullt med folk, och vi fattade ingenting...tills idag då jag läste i tidningen att Fille har kommit tillbaka. What? Filles pizzeria finns ju redan. Jag drog slutsatsen att Fille har ägt Filles innan och att de nya ägarna har behållt namnet, men nu är Fille tillbaka så då blir det ju nästan en Fille-kedja i Vä. Tydligen så älskar vi i Vä pizza, för nu har vi tre pizzerior..jaja vi har haft det rätt länge även om den tredje bara var något man passerade.

Så...på söndag ska vi käka pizza från Filles, alltså den riktiga Filles.

I Vä finns alla kändisar

Solen strålar och det är inte bara över Ludvigsborg idag, utan även i Vä. Tog en promenad till Konsum och gick där inne och filosoferade länge och väl, plötsligt är där någon bakom mig som pratar, står där och mumlar i sin ensamhet och jag vänder mig om och tittar lite undrande...då är det Janne "Loffe" Carlsson. Jag har bott i Vä i 2 1/2 år snart och har inte sett människan förrän idag, vi bor ju faktiskt nästan grannar, i alla fall om man räknar Svensköpsmått... Alltså det kändes nästan som jag kände personen och jag var nästan på väg att hälsa, men fick  bita mig i tungan för då hade jag gjort bort mig..kändes det som just då i alla fall. Så klart han är van vid all uppmärksamhet runt om sig alltid - jag såg hur tanterna på konsum skojade friskt och var glada och spralliga så fort han närmade sig, och sen när jag skulle betala stod Loffe framför mig i kassan + att "vi" hade 5 st butiksbiträde runt oss...svärmande för stackars karlen. Det var t.om så han undrade varför hela personalstyrkan var i kassan...

Ja, imorgon träffar jag väl Calle Kristiansson...eller Jackie Ferm

Med en enkel tulpan på bemärkelsedan

Jag gratulerar, jag gratulerar lille gullefjun och Sara idag! Tänk, Niklas har blivit man...eller nä, jag bara skojade lite...han fyller 20 år idag, och det gör minsann Sara också! 





Ett stort GRATTIS till Er båda!!!

KRAM
KRAM
KRAM


Utmaning eller?

Med stor glädje åkte jag till jobbet imorse - äntligen slipper jag tristessen och rastlösheten för en hel dag. Jag måste erkänna att kände mig inte helt kry, men ändå så pass bra att jag kunde jobba, och framför allt var jag feberfri... tills kl.11 - tjo baloo, först otrolig frossa så jag fick ta på mig min fleece samtidigt som jag svalde en Ipren - en stund senare svettades jag så det rann i hårbottnen - hallå!!

Så lack jag blev! Med ynklig röst frågade jag bella om hon ville komma och hämta mig.

När vi kom hem så kollade bella på två filmer medan jag sov gott vid sidan om henne i soffan. Nu har jag haft feber i 5 dagar, fortfarande öm i kroppen och när jag promenerar så känns det som jag redan har gått 2 mil.
Nu är jag trött på detta!

Lars hade hittat en rolig sak på google maps: Vägbeskrivning från Tokyo till New York



Imorgon är det fredag och jag hoppas att bara tanken på att det verkligen är fredag ska göra mig frisk. Jag ska ha fredagsmys hela dagen.

Vi ses, sov gott och dröm gulligt


Nu har jag gjort det!

Jag har skapat den första akrylfärgsmålade tavla i mitt liv! Om ni inte kan se det så föreställer den min allra främsta idol någonsin, och jag fick inte ens träffa honom.. alltså Michael Jackson, inte Marcus Larsen för han har jag träffat några gånger.



En tavla ska man titta på avstånd, så ni får gå ifrån skärmen några meter så ser den bättre ut... Jag är ganska nöjd och det är ju huvudsaken. Nä, huvudsaken är att det var himla kul att måla med akrylfärger. Än en gång tackar jag min kära kollegor för att ni är bäst, ni vet vad jag behöver.


Jag är på benen igen

När jag hörde M skramla ute i köket imorse tänkte jag - wow, idag mår jag nog bättre för annars hade jag inte hört honom väsnas, eller inte brytt mig..eh, eller något sånt tänkte jag.

Min optimism var i topp men föll ner som ett stenblock när jag reste mig upp. Fan, huvudet sprängde och jag kunde knappt svälja - amen, vad är detta??!!

Men nu mår jag bättre, lite mat i magen och ett gäng Ipren och fiskarens vänner hjälper även denna kropp. Småseg i kroppen så klart, men annars känns det nog ganska prima.

Jag har ett prima liv idag förutom rastlösheten som börjar krypa.. gick ut i trädgården för att få lite frisk luft och plocka nedfallna äpplen, men nästan alla var maskätna och då blev jag putt.

Får väl måla eller nåt. Ladda inför morgondagen, för imorgon SKA jag arbeta. Jag behöver arbeta så jag kan få ordning på min kropp och knopp igen. Missade steppasset i måndags, och det kom jag på nu... Har jag varit helt väck eller?!



Min favoritmedicin förutom Ipren då... vitlök- och honungsmacka!!

Hur många gjorde vågen för mig igår, förutom min galna M som såg det som en del av träningspasset...?

Kramkram


Jag vill kramas NU

Jag har lånat Ms laptop idag och ligger i sängen och tycker synd om mig själv. Undrar om jag går i sömne och är uppe och tränar om nätterna, för det känns som jag har världens träningsvärk i hela kroppen. Det är alldeles för tidigt med någon influensa och jag är ju inte ens förkyld.. min kusin i Stockholm har samma åkomma och vi har inte ens träffats.

Strax innan lunch gjorde jag en omelett för min mage skrek - jag orkade äta halva..hallå! Sen å andra sidan så tröståt jag apelsinkrokant igårkväll, trodde att kanske det skulle bota mig..brukar inte choklad bota det mesta?

Jag är måttligt less på detta redan, och missade ett viktigt möte idag..men hade mailkonversation med dem så det gick bra ändå, men ändå.

Vad kan man göra när man är sjuk och inte orkar göra något, knappt orkar gå upp ur sängen?
Läsa - då somnar jag
Titta på film - då somnar jag
Äta choklad - hmm, ganska bra idé
Måla - då måste jag gå upp ur sängen, för jag tror inte M gillar nya färgkluttar på lakanen.
Sova - det har jag redan gjort
Läsa Ms privata mail - det har jag redan gjort :) (skojade bara)

Plötsligt kom jag på det, som en blixt från en klarblå himmel eller en regndroppe i mitt öra - jag ska lägga in ny musik i min mobil! Det kan man göra även om man har feber och ont i kroppen (ett bra tips till er som kommer att bli sjuka). Detta är nämligen sista gången jag är sjuk - framöver vägrar jag sjukdom!

När man är sjuk i det här huset så får man varken pussar eller kramar av sin man, för han har bakterieskräck, sjukdomsskräck, virusskräck och jag klarar inte av detta längre..jag måste bli frisk nu, jag måste kramas.

Krya på mig, tyck synd om mig, be för mig och gör vågen - det är jag värd.


I like Kristianstad


Inte alls min dag idag

Jobbig natt, har inte mått så bra.
Gick upp och duschade, frös och hade jätteont i halsen.
Gjorde ett tappert försök att försköna mitt face, men ögonen var uppsvullna och glansiga.
Tog tempen - oj, jag har feber.

Gick och lade mig igen.

Bella hörde någon andas högt och tänkte..
-det är inte jag och Amadeus andas inte så högt och så kollar hon in i sovrummet
-vilken tur att jag hörde dig mamma, annars hade jag ju larmat huset..

Wiiieeee valvaka!!!

Vaknade med ett otrevligt dunkande mellan öronen och kände mig totalt ur form..inte bra. Något börjar ta över min kropp..

Gjorde mig anständigt snygg för en promenad till vallokalen, typ mjukisbyxor... något som stör mig lite är dessa människor från olika partier som försöker locka väljare utanför dörrarna till vallokalen,  -tror de inte att man redan har bestämt sig när man är på väg in?  Första gången någonsin som jag har fått stå i kö för att rösta och fina blå plastgaloscher fick man ha på sig. De ni, det är så man gör i Vä. 
Förr om åren har jag inte tagit fler röstkort än det har fått plats i kuverten...typ ett av varje färg, men nu stod där så mycket folk så jag gjorde som alla andra..elle belle bi. Det blev skitbra till slut, en färg i varje kuvert men jag gjorde något som jag aldrig gjort förut.. jag röstade inte på samma parti rakt igenom och det är av den enkla anledningen att personen i kommunstyrelsen för det partiet jag håller närmast hjärtat är totalt blåst, därför fick jag tänka till lite extra där.

Det är kul att rösta! Det är spännande med valvaka - ska vi emigrera eller ska vi stanna kvar?

Eftermiddagen tillbringade jag i träningsrummet - jag, strykjärnet och NCSI hade en mysig stund. Det är därför jag köper DVD boxar, så att jag har något att se fram emot när jag har date med strykjärnet.

Janne the bump is gone och skönt är det, men istället är jag öm i hela kroppen och känner mig hängig. Whhhyyyyyy???? Jag har inte varit alldeles för nära någon som är sjuk och mina barn går inte på dagis. Är det inte det ena så är det det andra - hatar att känna mig ofrisk.

Akrylmålningen går sådär...det är ju inte som att måla med olja, men det är roligt och det påminner ju om oljemålning - övning ger färdighet (hoppas jag).

Simma lugnt, sköt om er och glöm inte deodorant.




Beställa kläder..eller i alla fall kolla

Vilken aktiv lördag! Min inre klocka är inställd på vakna-arla, så att jag inte ska sova länge när jag är ledig. Då hinner jag ju inte med så mycket i mitt liv, och tänk så hemskt om jag hade gått igenom livet och missat en massa trevliga saker pga att jag sovit bort mitt liv. Min dotter skulle kunna sova bort sitt liv, hon är född trött.

Och vad har jag gjort då? Bakat 40 smarriga frukostbullar och 3 bröd, hjälpt till att förflytta och stapla 3 kubik kluven ved, börjat måla en tavla med mina nya akrylfärger, varit och handlat, tittat på en en gudsfilm och försökt hålla liv i min make som snarkt i mitt knä.

Det låter som jag har hållt igång hela dan, så nu blev jag plötsligt trött..

Jag tar nog La Redoute med mig i sängen och kryssar lite - känner att jag behöver förnya en stor del av min garderob, eller jag kanske skulle plocka fram mina höst- o vinterkläder först..Äsch, varför chansa - man behöver alltid nya kläder.

Godnatt


Gammal och raspig p-rulle

Veckans bästa dag går mot sin ända.

Kvällen började så himla bra med viltfärsbiffar med feta ost och persilja, vitlökssås och grillade potatis halvor, och till det drack vi gott rött. Gud vad jag hade kunnat bli berusad ikväll... haha, halvtoppad efter ett glas och kul hade jag. Inte lätt när man inte bottnar med kolhydrater. Slutade äta socker ena veckan och andra veckan slutade jag äta kolhydrater, och min mage har aldrig haft så lite smärta, det är bara det att det inte händer något, men det gör det ju inte i Västervik heller.

Roliga samtalsämnen runt matbordet förgyllde måltiden och idéer kläcktes - ser fram emot resten av året.

IDOL, IDOL, IDOL är mitt favoritprogram, eller rättare sagt - Det ENDA program jag tittar på.

M ville slungas tillbaka till 80-talet och satte på en gammal raspig och söndertittad p-rulle...skojade bara!  Hans val blev Road house med Patrick och jag höll på att somna - även den är gammal, raspig och söndertittad.



Önskar Er en härlig helg!




Är inte jag snäll?

Ibland undrar jag varför min man fortfarande är gift med mig...

Han berättade att han hade blivit bjuden på knake idag och jag frågade snällt när han ska bjuda sin fru på det.
- När du har blivit snäll.
- Jag är alltid snäll

Sen börjar han asgarva..ett rått ironiskt skratt som ekar i hela Vä.

Suck!

Spänd rumpa

En person hade lämnat in sin bil på volvo för service och fick en faktura där det bland annat stod 1 liter spolarvätska 30:-. Han ringer dit och pratar med killen som utfört servicen och frågar honom,
- Om du precis har hällt upp en öl i ett glas och sen dricker lite, därefter öppnar du en ny och fyller på glaset, slutar du hälla när glaset är fullt eller du låter det rinna över på bord och golv sen?
Personen hade nämligen precis innan han kört bilen till volvo fyllt på spolarvätska så att den var helt full...

En annan lite komisk sak hände idag. M var på väg hem på vägarbets-E22:an och precis innan trafikplats Gårdstånga blir det kö. Normalt brukar man då köra i båda filerna och när det blir en körbana så kör varannan bil in i högerfilen. Nu var det så att en bil körde mitt i vägbanan, precis mellan filerna och inte släppte förbi en enda bil. Efter ett bra tag kom då M precis bakom denna bil, alla var måttligt irriterade på denna bilist och sen stod det helt stilla. M blinkade lite försynt, men föraren reagerade inte. Till slut tröttnade M...alltså det ska inte mycket till innan han blir irriterad på något sånt så han stod på tutan. Reaktionen blev att alla bilar bakom M började också tuta och bilisten framför flyttade sig till höger så M kom förbi.  När M sen tittade i backspegeln så hade idioten gått ut på mitten igen.

Vad vann den tråkiga bilisten på det? Varför finns det så många egoister i trafiken?

Har annars haft en bra dag. Har välkomnat en ny massör på jobbet, en underbart söt och ödmjuk tjej som gav oss hälsoinspiratörer provmassage. Min provmassage varade i 45 min och det var inte skönt, men bra. Jag är stel som en snöskyffel i hela kroppen och min kropp behöver verkligen en rejäl omgång. Ser fram emot fler ömma timmar.

By the way...där var inget fel på min bil, den hade bara för mycket olja..

Känner mig taggad inför fredagen och den kommande helgen - den blir kanon, I can feel it!!

Efter regn kommer storm

Idag har jag upplevt en obehaglig sak! Jag fick ett mail ifrån min kusin Annelie... ni förstår varför jag tyckte det var obehagligt, va? Det rör sig säkerligen om ett virus i någons dator som innehar hennes mailadress, men det var ändå lite creepy.

Ja, annars har det inte hänt några vidare obehagliga saker idag. En behaglig och lugn arbetsdag, Janne the bump har haft sina slaganfall, men mestadels soft. Slutade dagen lite tidigare för jag skulle ner till södern och lämna bilen på reklammation eller rättare sagt - bilskrället läcker fortfarande olja, trots att jag precis har bytt servopumpen och betalt över 4' pengar. Därför får de tillbaka bilen - gör om, gör rätt!

Min äldsta dotter är något av den tjatigaste dotter jag vet..
- Mamma, idag ska du och jag ut och gå!
- Nu regnar det inte mer, nu kan vi gå ut!
- Mamma, du lovade att vi skulle gå ut!
- Ta regnstället på dig
- Ja vadådå, då blir vi lite våta, det gör väl inget

Det är bra med tjatiga barn, annars hade jag aldrig fått den motionen idag, den friska luften och pratstunden med min älskade dotter.

Har jag förresten berättat att jag ska åka på Spa??? Om typ en dryg månad!! Behandlingarna är bokade, resan är betald och nu väntar jag bara på WOW, njutning!!!! Festligheter!!!! Träning!!!!! och alla mina vinster på enarmade banditerna på båten - längtar massor!

I form och sängen kallar på mig

Fatta!!!

Jag tror att jag håller på att lyckas skrämma bort min hårdrockare! Ett oerhört fint lugn har infunnit sig i min kropp idag, jag känner inre frid med mina demoner och "Janne the bump" (hårdrockaren då..) har tappat stinget - det är säkert inte lika roligt att väsnas när jag inte är stressad och när mina hjärnceller har chill. Alltså jag menar att jag har varit lugn som en filbunke hela arbetsdagen och mitt tinnitus eller tinysus har glänst med sin frånvaro största delen av dagen.

Isabella har idag umgåtts med sin gamlamormor och gamlamorfar. De blir så glada varje gång man kommer och hälsar på. Plötsligt tar gamlamormor fram ett julkort som jag skickat till dem när jag var ganska liten...Adresserat till mormor och morfar Andersson, haha - de hade tillika fått lösa ut kortet på posten för jag hade väl inte satt på frimärke.

Nu ska jag ta upp något som är väldigt aktuellt just nu.. POLITIK! Jag undviker i största mån jag kan, just diskutera politik, för det är en personlig åsikt. Men om någon proppsar på och säger helt galna saker som jag vet är så fel, kan jag inte hålla munnen stängd längre. Isabella ska rösta för första gången i år och hon har länge inte haft en aning om vad hon ska rösta på. Vi har gått igenom alla partierna med henne, berättat vad de olika partierna står för, gått igenom broschyrer osv, så att hon har fått skapa sig en egen uppfattning, fått en egen åsikt om vilket parti som är bäst för henne - helt utan vår påverkan.  Och så har någon mage att påstå att Isabella röstar på " " för att vi gör det!  Dra mig baklänges!   Vi har inte påverkat henne ett dugg, men hade hon röstat på V så hade jag gjort allt för att förhindra det...

Slutdiskuterat om politik för idag - nu ska jag bli intervjuad och fotad.








Jag vägrar höstregn

Imorse försökte jag verkligen intala mig själv att jag måste ha gått upp några timmar för tidigt, för det var alldeles för mörkt ute för att vara halv 6. Jag hörde inte regnet, jag såg inte de gula löven och jag hade uppkavlade jeans och kortärmad skjorta för jag vågar vägra hösten. Hösten är inte här, det är bara månaden som säger att det ska vara höst..alltså ibland är det faktiskt 7 grader på sommaren också!

Måndagar är bra dagar trots tinnitus som håller på att göra mig galen. Tänk om jag får leva med en hårdrockare i mitt öra resten av mitt liv, och jag som inte ens tycker om hårdrock. Varför heter inte jag Kjelle och har kedjor om halsen och nitbälte i mina säckiga jeans?

Men för att inte deppa ihop så ignorerar jag mitt vänstra öra, trilskas lite och lyssnar på DISCO hela dagarna i mina hörlurar.

Ikväll har jag och Josefine varit på ett svettigt step up pass! Det var livat och galet kul och inte en torr fläck på tröjan! Älskar det!

Oj, jag höll nästan på att glömma - jag fick en blomma idag! Jag har ju fyllt år - ett år äldre av erfarenhet!! Jag niger och bockar, vet inte vilket som är snyggast.. Tack Berit!

Nu MÅSTE jag attackera trådbacken med underkläder..Boring!! Tror jag ska börja med en ny rutin här hemma från och med nu - var och en får sortera sina egna underkläder.

Sov sött

Jag bara älskar denna!!!!!!!!!


Kreativiteten flödar

Då var det söndagkväll igen - vilken härlig helg det har varit!

Igår så körde M mc rally i Hörby med omnejd och kom hem med lite sponsorpriser från Svenska kakel, haha - en fin ryggsäck, en t-shirt, miniräknare och en penna, inte gram slam precis..han blev bara 12:a

Medan mannen i mitt liv var ute och roade sig på sin maskin, roade jag mig på mitt håll. Jag körde till stan och handlade nya penslar, tre tuber oljefärg och nya kilramar plus en massa mat så klart. Därefter gick det några timmar till att fixa till fin ordning bland idrottsföreningens papper samt att jag rengjorde mina silversmycken med det nya medlet jag fick av Josefine i födelsedagspresent - Åhhhh så fina de blev!

Letade upp min kreativa ådra och skapade denna:



Var ju tvungen att testa mina nya Pro Markers - dock blev det bara en färg..

En skön kväll med god mat och lite rött, mys med mannen. Dock lider jag fruktansvärt av mitt oljud i örat och revaxörade det i hopp om att slippa denna tinnitusliknande trumhinnsbankare - det blev inte ett dugg bättre.

Vilket väder det blev en helt vanlig söndag i mitten av september! 22 grader och vi slet med sand och sten. Man behöver inte gå och träna för att svettas, det räcker man lägger sten. Jobbigt var det och fint blev det.





Söndagens kreativa verk! Kan berätta att detta konstverk var betydligt svårare än Marilyn igår, och mycket mer tidskrävande.

Efter att ha förklarat denna lilla bit färdiglagd fortsatte Herr M till poolen, och det var inte för att bada utan för att natta den vinter. Chock klorad, städad, halvtömd och med plåtarna på säger vi godnatt för denna säsongen, sov gott i vinter - vi ses i Maj.

Våra katter älskar att vara ute i sina buskar, men det har inte varit läge på länge att släppa ut dem för dels har vädret varit dåligt och sen har vi ju tagit upp gräset där vi ska lägga sten...och en lerig långhårig katt vill man knappast ha inomhus...
Idag fick de komma ut!! Vi fick ju korta av deras lina så de inte kom ner i jorden...

Så här dum är en katt med koppel, nästan lika dum som en hund.



Det var liksom inte en gång vi hittade honom så här...suck!

Nu är det snart måndag och step igen - jippiieee!!

Öronproblem

Jag har ett problem... det känns som jag har en trummis i örat som kör Iron Maiden låtar mot min trumhinna. Jag har haft det förr fast i mindre skala och då tänkte jag att det är säkert min farmor som vill ha connection, typ öronkontakt med himlen, men nu är det så mycket mer och det kan ju knappast vara fler personer som vill ha öronkontakt så den teorin sprack. Nu är det nog bara ett normalt öronproblem.

Någon som vet hur man botar rock i öronen? jaja, jag kan ju ta bort hörlurarna också... (skojade bara)

Akrylatos

Som ni vet är jag en stor fan av fredagar och igår var inget undantag. En toppendag från början till slut! Strax innan ett avdelningsmöte, taggad som få med penna och papper i högsta hugg och superkoncentrerad ser jag Mia i dörren. -Va, hon ska ju vara i receptionen, vad gör hon här? Precis bakom henne kommer fler...-Vi gratulerar, vi gratulerar lilla Susanne idag! Åhh så rörd jag blev! Så himla gulliga de är! Jag fick ett fint paket som jag slet upp...



Akrylfärger - ska bli himla spännande att testa!

På eftermiddagen bjöd jag mina bästaste kollegor på äkta Frödinge hallon o. björnbärspaj med vaniljglass - det var mumsigt, kan verkligen rekommendera den pajen - YamYam!

Jag brukar alltid sluta lite tidigare på fredagar för det är så skönt att komma hem någorlunda tidigt och tagga ner pulsen lite... intog delikat middag och gott rött på kvällen och sen blev det soft i soffan till A-team - Wow, vilken film - helt i min smak!! 100% action - I like!!

Avslutade kvällen med lite fb chat med mina vänner.

Seeya

Paketöppning

Nu har jag fått paket och ätit tårta!!! Åhhhh, I love birthdays!!!

Av Josefine och Isabella fick jag ett lila Humanity armband.
Josefine gav mig även silver rengöring från guld fynd och bella hade köpt Pro Markers.
Mikael älsklingen hade köpt ett nytt Jamie Oliver stekjärn (det gamla är GANSKA slitet) och en Adidas träningsjacka och en jättefin rosa argyle tröja.
Svärmor hade skickat ett kuvert adresserat till mig!! Jag gillar såna kuvert, speciellt när de innehåller sånt man kan handla för.





Wow, vad snygg jag ska vara på jobbet imorgon
Wow, vad snygg jag ska vara när jag ska till träningen
Wow, så snygg teckningar jag ska göra
Oj, det blir nog bacon och äggröra till frukost imorgon och fredagskvällen ska jag roa mig med att rengöra mina silversmycken.

Så sjukt fina och användbara presenter!


Vad sägs om stekt katt till middag imorgon??



Puss & Kram

NU är det min dag!

Idag Exakt kl 20.19 tänker jag på min mamma. För 44 härliga år sen låg hon och skrek ensam på BB i Lund och exakt kl. 20.20 var hon världen lyckligaste sextonåriga mamma. I was born! Lyckliga hon!!

Nu är jag hemma igen. Har haft en tuff dag i Malmö...tuff på det sättet att jag hade svårt att hålla ögonen öppna. Jag måste erkänna att det var en mycket intressant utbildning, men jag kan inte komma undan med att ljuga och säga att ögonen inte gick i kors emellanåt. Ännu en gång är jag överraskad över hur underbar drycken kaffe är.

Har inte träffat många i min familj än så jag har inte fått några presenter...snyft!

Jo, lille underbara gullefjun har köpt blommor till mig och en TÅRTA!!! Ni vet min favvis tårta från Boijertz - den jag köpte till studenten!!



Åh vad jag längtar tills resten av familjen kommer hem så jag kan få hugga in på sockerbomben.
Dieten hoppar jag idag - idag är det ju min dag!

Jag tackar alla härliga vänner som skrivit till mig här, alla fina sms och på fb idag. Ni är underbara! OCH jag är lite mallig för att Py Bäckman gratulerade mig... alltså hon var ju ändå en av mina ungdomsidoler..

Puss Puss

Bye the way, på lördag ska jag KANSKE träffa mina kusiner som jag inte träffat på..herregud, typ 25-30 år!!


Va? 44?? Näääää!!

Såja mina vänner, nu närmar sig födelsedagen för spättan. När man når en viss ålder så brukar man säga att man slutar fylla år, men jag har inte nått den åldern än. Jag fyller gärna år, men hade önskat att åldrandet hade slutat. Trots att jag fyller härliga och jättemånga fyrtiofyra år imorgon så längtar jag till min födelsedag. Presenter till bara mig, gör mig till ett barn igen.

Tyvärr ska jag tillbringa hela morgondagen på en produktutbildning i Malmö så om ni hade tankarna på att ringa mig... vänta gärna till efter kl 19.00, för jag kan ändå inte svara. MEN, det blir säkert en givande födelsedag ändå!


När jag kom hem idag så hade Bella varit och köpt en bukett blommor till mig för hon är inte hemma förrän sent imorgon kväll - hon är så gullig! (och hon hade skalat potatis också!!!!) Det blev en liten festmåltid idag istället när vi alla var samlade - imorgon blir det nog restaurang med dotter och svärson.

Det är så roligt på mitt jobb för i perioder blir så hemskt många på tjocken samtidigt.. i fjor var marknadsavdelningen speciellt stor.. typ nästan alla kvinnor var väldigt stora då, sen har det varit lite stiltje...men nu har det börjat tjockna igen, men det är inte på någon särskilt avdelning, nu är det utspritt. Vi har två bekräftade, men säkert tre eller fyra potentiellt gravida. Vi...jag och några till håller koll, haha så fort man ser en lite utputande mage så börjar diskussionerna. Undrar hur många som tror att jag alltid är gravid?

Nu ska jag bara längta till morgondagen resten av kvällen - ciao!

Åhhh så snygg han är

Inte förrän nu förstod jag varför jag har haft huvudvärk hela dan..egentligen är det ganska självklart - det är ju fan hat-tisdag!!

Strulade till det idag, slarvade bara för jag har varit en aning stressad och irriterad, och för det måste jag ge min chef en god kaka varje dag...som kompensation för min korkade dumhet. Jag hatar verkligen tisdagar!

IDOL på tv idag (nu). Äntligen något snyggt på tv att titta på, alltså jag menar detta underbara leende kan framkalla härliga positiva feelings. Det är lite konstigt det här med vad man uppskattar hos män... just leendet står väldigt högt på min lista, ögonen - bruna ögon (wow). Rösten brukar jag inte reagera på, men det räcker man säger Sean Connery så är det ju rösten man tänker på.



Idol uttagningen är pinsam! Somliga människor är bara såååå pinsamma! Nu måste jag fortsätta studsa i soffan, för inte tusan kan man sitta still när de är så pinsamma, då måste man gömma sig under filten, under kuddarna och gärna under soffan - då känns det bäst, då behöver man inte skämmas för dem.

För alla Er som inte tittar på IDOL nu - Hur f-n kan ni välja Zlatan framför Andreas Carlsson? Hallå?!!

Det var en gång en helg

Så var det måndag igen... helgen bara flyger förbi.

I lördags var vi på Boda borg i Karlskrona - JÄTTEKUL!! En rolig kick off med gympaföreningen.
Det var lite som fångarna på fortet men för att få sin belöning var det inte bara ett rum utan upp till fem rum som man skulle klura ut lösningar för att gå vidare till nästa rum och sen få sin belöning/stämpel. Laget som jag var med klarade 11 stämplar. Jag tror Pigges lag klarade flest - 13 stämplar. Duktiga dem!!

På kvällen var både M och jag möra så det blev god middag med vin och sen liggläge i soffan resten av kvällen.

Igår körde M och Pigge MC rally i Tollarp tillsammans med Lars och en annan kille från Stävie Drifters medan en annan fick stanna hemma och sköta marktjänsten. Helt all alone tog jag itu med fönsterputsning, stryk och blomskötsel - en skön eftermiddag, men lite ensamt.

M visade upp sin pokal när han kom hem - han hade vunnit första pris på Mc rallyt frågetävling eller nåt. MY HERO!!

Trött som få imorse, men av någon konstig anledning piggnade jag till när jag kom till jobbet. Fokusering - strul med rapporteringen och jag svor långa ramsor. Jag var helt slut i rutan när jag åkte hemåt och såg faktiskt fram emot terminens första step pass.

Jag fick med Josefine!!! Hon var med på steppen!!!! Hon var så duktig!!!! Jättekul!!!!  Jag längtar redan till nästa måndag.

Nu kallar snart sängen..hattisdag imorgon

Kramgoa låtar med handduk

Niklas har blivit opererad i sin arm. Tycker synd om lille gullefjun. Han fick t.om åka skånetrafiken till Vä igår för han hade för mycket droger i kroppen efter operationen - bara det gör att det är synd om honom, alltså att han fick åka buss - inte drogerna, det var säkert häftigt.

Häftigt var det också när handduken kom fram...











Vilken inlevelse, vilken stil - I like!!

Krya på dig allt vad du kan.

Helt tom på socker

Hösten har kommit en månad för tidigt i år.  Visst har vädret blivit konstigt, det är liksom så mycket väder. Först är det vinter hur läääänge som helst, två veckor vår och sen är det sommar så in i bomben. När man precis har vant sig vid värmen blir det höst på två veckor och snart är det vinter igen. Jag emigrerar snart till Danmark.

Jag har slutat med socker. Det är bara så onödigt att äta socker och min kropp behöver inte det. (tror jag, har inte haft några större biverkningar än)

Jag har ägnat kvällen åt matlagning och strykning till en film - alltså husmor på fritidsheltid.

Josefine har varit ute och fotograferat idag - som ni kanske vet så är det ju hennes absolut största intresse, efter Niklas då förstås... När hon skulle lägga in de nytagna fotona i datorn råkade hon radera dem...50 raw bilder bara puts väck. Vilken tur att hon har en pappa som är datorexpert - Nu är han hennes hjälte också!

Har ni sett hennes bilder på Sabina? UNDERBARA!!!









Snart födelsedag, min födelsedag! Snart slutar jag nog fylla år - det börjar bli alldeles för många år nu och just idag känns det jobbigt att det bara är 6 år tills jag nollar igen.

Fredag imorgon igen...fatta, tiden går alldeles för fort!

Passar min hatt

Snart är det dags för vårt politiska val, en tradition som jag osvikligt deltager med glädje. Tänk att man kan få äran att försöka skapa en framtid för sig själv. Jag har sedan barnsben uppskattat folkomröstningar, även då jag inte hade åldern inne.

Jag kommer ihåg när jag gick i sjuan och det var folkomröstning om kärnkraftverk - jag hade såna fina vita knappar på hela min jacka - det var liksom inte två, tre stycken - nä, jag ville inte att någon skulle tveka om min åsikt.

Jag tänker inte skriva om politik och jag har inte heller några planer på att berätta för Er om mina åsikter, trots att politik är mycket spännande och intressant, och borde faktiskt intresseras av alla. Det gäller faktiskt Ert liv och leverne. Så tänk på det den 19 september - Ge din röst till det bästa partiet för dig, inte för att "jag alltid har röstat på det, eller min mor har alltid röstat så och då kan jag också göra det". Var lite egoistisk - det är sunt!

Jag har köpt en ny kappa. Rensade ut lite tråkiga vinterjackor häromdagen och då även en svart kappa som jag nog aldrig har använt, så då behövde jag ju en ny...som jag förhoppningsvis kommer att använda.



Snygg va?


RSS 2.0