Auffach, Österrike 20-28/2 Del 1

Tänkte försöka göra en liten sammanfattning av en otroligt rolig och underbar vecka i alperna.
Blir trött bara jag tänker på det..

Att vara gammal Sandbybo är ganska roligt när man gör en sån här liten hemvändarresa till södern. Eftersom vi valt ett Sandbyföretag för denna bussresa till Österrike så är det ganska naturligt att man träffar på en hel massa Sandbyfolk i bussen. Denna resa var inget undantag. Direkt utanför bussen träffade jag på en kvinna som "blängde" på mig och sen sa hon -du är Camillas syrra va? Det går kanske inte att förneka med tanke på att vi är ganska lika. Det visade sig vara Camillas granne för 15 år sen och min namne.

Bussresan ner gick bra förutom att automatiken till värmen hade så klart gått sönder på en ny buss.. vilket resulterade i att Herr Thell fick manuellt reglera temperaturen vid varje stopp. Det började med svinkallt, sen blev det +32 grader, sen blev det svinkallt och därefter +29 grader osv. När vi var framme i alperna hade han fixat 25 sköna grader. Jag har ju varit med om behagligare bussresor till Österrike, men vi fick se bra filmer, sitta skönt och åka säkert i alla fall.

Hotellet var över förväntan, ett 4-stjärnigt med typisk Österrikisk stil.



Och gissa vem som fick det största och finaste rummet..?!!! M und ich





Vi var de enda som fick badkar bland resenärer från vår buss. Ibland förtjänar även vi tur..

Veckan bestod av:
Frukostbuffé varje morgon, dvs 4 sorters yoghurt, 8 olika sorters flingor, torkade och färska frukter, nyttiga bröd, onyttiga brötchen, juicer, ostar, övriga pålägg + min favorit NUTELLA - stoppade dock inte den i bhn, som vissa andra gör...

Efter frukost var det skidåkning - fm-varmchoklad med Rom - skidåkning - lunch - skidåkning - afterski (varm choklad med Rom eller öl, beroende på hur törstig man var) - dusch - fördrinkar - 4 rätters middag ( soppbuffé, salladsbuffé, förrättsbuffé, huvudrätt och sen efterrättsbuffé) - efter-maten-drinkar - zzzzzzzzz

Ni förstår att efter denna vecka så är det GI, viktväktarna och Atkinsmetoden som gäller och sen är det stenhård träning alla dagar i veckan... i alla fall måndagar..

Dagarna såg dock lite olika ut beroende på väder och humör. Vid lunchtid på tisdagen höll jag på att få spel på mina pjäxor och ben - då körde jag ner till närmsta uthyrningsställe och hyrde nya pjäxor och bad dem slänga mina - han bara tittade konstigt och mycket frågande -slänga?  Ja, jag vill inte ha dem så du får väl göra vad du vill med dem..

Onsdag och Torsdag körde jag som en gud, om jag får citera M.. han hade inte en chans att komma förbi mig i pisterna, men det ändrades till fredagen.. och lördagen var jag på så uselt humör att jag gav upp till lunch. Då hade mina pjäxor blivit stora och om jag spände dem mera så var där ingen svikt i dem och jag fick bakvikt vid varje sväng vilket resulterade i "nästan" supervurpor. Nästan.... oj oj, det har varit mycket nära många gånger, men 30 års övning att förhindra supervurpor har tydligen gett resultat.

Vädret har varit kanon! 5 soliga dagar då snön blev till mjukglass på eftermiddagen, en halvmolnig dag och en fruktansvärt blöt regn/snö dag.







Henke och de andra pojkarna hade FULA oranga mössor på sig - lätt att hitta i backen!





Pisterna var kanon, men för få och för korta. Den längsta var 11 km och det tog max 15 min att åka ner.



Återkommer imorgon med festligheterna!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0