Midsommarafton 2009

Det blev en lugn och skön förmiddag, och en stor förväntan inför kvällen började så sakteligen sätta sig på plats då jag stod i den långa kön till jordgubbarna utanför Konsum, eller kanske då vi med en fin systembolagetskasse tog en promenad till Bodil och Pigge. Det hade precis kommit en rejäl regnskur, men just då var det klarblå himmel och ganska varmt så vi tog var sin burk och begav oss ut i naturen, till kohagarna och vandringslederna i trakterna runt Wä i jakten på midsommarblommor. Det blev en mysig stund och en fin bukett sommarblommor trots Tors muller i horisonten och att Bodil glömde sin cider i kohagen.

Strax innan fyra kom Jessica för att skjutsa oss till Tollarp. Precis när vi närmade oss gränsen intill Tollarp så kom Bodil på att hon hade glömt jordgubbarna på vasken hemma.. En något irriterad och sur Jessica vände bilen mot Wä igen för att hämta Bodils förbaskade jordgubbar, vilket resulterade i att vi var 20 minuter sena.

Elina och Mats hade i förmiddags satt upp tältet på uteplatsen, pyntat med björk och dukat fint, men sen blev det ösregn och halv storm så tältet hade blåst sönder så när vi kom var tältet borta.

Det var ganska fint väder när vi kom så vi satt ute och fikade med kaffe och chokladtårta - Åhhh så gott!!

Sen gick vi in för att förbereda midsommarbordet... och det blev sååå fint och sååå gott!!





Mat mat mat mat mat mat - vi var hungriga, och mätta blev vi.









             







Bilderna talar för sig själv - det var en kul midsommar!! När maten var uppäten så var det dags för lek....



De här använde vi då. Hur svårt kan det egentligen vara att kasta en stövel framåt, fast underifrån bakåt? Om man har lite kraft i kastet så kan man komma över hustaket bakom sig... och har man gummiarmar så går det hur bra som helst att komma framåt då, fast ändå underifrån bakåt. Jag kan berätta att laget jag var med i, Bubbles - vi var ganska kassa, faktiskt överhängande värdelösa i den här grenen.

Däremot pilkastningen vann Bubbles överlägset över Guldfiskarna.

Irländsk julafton + kasta och fånga vattenballonger var en spännande match. Det var en del tävlande som tog några extra svängom precis innan de skulle fokusera på vattenballongerna. Kerstin var till och med och hälsade på busken, men Bubbles låg några steg före Guldfiskarna och vann till slut.

Efter jordgubbarna och mellan skurarna gjorde vi den sista leken och då använde vi en kamelkyss och toarulle. En intressant lek som faktiskt är svårare än man tror..

Tyvärr har jag inga foto från lekarna, men har något svagt minne om att Elina fotade min rumpa när jag kastade stövel och då har hon säkert tagit fler foto, alltså inte på min rumpa utan på andra kroppsdelar...

Det var en helkul kväll med lagom av allt!


Kommentarer
Postat av: Elina

hej gumman, tänkte överraska dig idag. Ja, jag har ett fint foto på din bakdel... Vet inte hur man skickar via datorn, men det finns här.

2009-06-24 @ 10:20:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0