Mina katter

Att ha husdjur tillför så otroligt mycket i ens liv.
Vi har ju tre katter och de har sina egna otroliga personligheter, både på gott och ont...
 
Amadeus, en blå perserkatt, äldst, tjurigast men otroligt kelen. Han är rädd för sin egen skugga, har depressioner några gånger per år då han fnattar av sin pälskrage, äter dåligt och vill helst vara själv.

Sen har vi då Maximus, en gråvit perser som ÄLSKAAAR att kela. Han är alltid redo för kel, väldigt påträngande med sitt gosande. Han är kompis med alla och han älskar alla lådor. Han bor i en låda :) När man gör något, snickrar, tränar eller lagar mat så ska han vara med... han vill deltaga i allt.. Han har också en lite tråkig sida... När något inte passar, eller någon har varit borta för länge så går han och kissar någonstans... Grrrr
 

Sen har vi då den yngsta i skaran, Akilles, en ragdoll. Han är en tjusig katt med klarblåa ögon och jättefin täckning. En ragdoll ska vara lealös i kroppen, inte gilla att ligga och sitta högt... Vår Akilles är "ganska" lealös, men däremot älskar han att ligga högt.. Akilles är mer som än hund än en katt.. Han gillar också att kela, men det ska vara på hans villkor - ibland får man tjata att han ska komma och lägga sig hos en i soffan eller sängen, och till sist tröttnar han och kommer upp o lägger sig.

Varje gång man kommer hem från jobb eller träning så kommer oftast Akilles och möter en, men det händer att alla tre rusar ner och välkomnar en hem. När någon går ut, om t. ex M ska tvätta bilen, då sitter Akilles i fönstret och skriker på honom att komma in igen - han blir inte lugn förrän han är tillbaka inne igen..
 
Det är kul med husdjur - alla borde ha såna - visst är det en del jobb och det kostar en slant men det tillför så mycket för ens välbefinnande.
 
Kolla stilen på myspojkarna :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0